Zware onvoldoendes voor Mbappé en Neymar na echec tegen Man City

Donderdag, 29 april 2021 om 09:58Rian Rosendaal • Laatste update: 10:00

Volop lof voor Manchester City na de knappe 1-2 overwinning op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League. Met name de veerkracht die de ploeg van manager Josep Guardiola toonde in de tweede helft oogst bewondering in de Engelse kranten. Mitchel Bakker, die enigszins verrassend de voorkeur kreeg boven Abdou Diallo op de linksbackpositie, wordt ondanks de nederlaag gespaard in de Franse media. Neymar en Kylian Mbappé komen er een stuk minder goed vanaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Manchester City de Champions League winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Wedstrijd is wel gespeeld door die belachelijke uitgoal regel worden wedstrijden al snel niet meer spannend

29 april 2021 om 10:11

Tegelijkertijd.. als PSG er met een 1-2 uitslag een verlenging uit weten te slepen, hebben zij ineens het voordeel dat hun goals in verlenging dubbel tellen in tegenstelling tot die van City.

29 april 2021 om 10:39

Vanaf volgend seizoen niet meer gelukkig.

29 april 2021 om 10:26

Als er 1 ploeg in staat is minimaal 2 uitgoals te maken is het PSG wel. Hebben dat in bijna iedere CL uitwedstrijd gedaan tot dusver dit seizoen

29 april 2021 om 13:39

Ja alleen als zd ruimte krijgen en dat krijg je van barca en bayern, ik hoop dat city zich terug laat zakken en laat ze dan maar eens zien of ze zo goed zijn

29 april 2021 om 10:38

Juist PSG is in staat om uit te scoren zoals ze in Barcelona en Munchen lieten zien. Zo slecht is die regel niet voor hen.

ze waren allebei echt afwezig. City deed dat goed om ze buiten het spel te houden

De Bruyne een 8? Vond hem op het laatste kwart na echt teleurstellend. Deed in de eerste helft alles fout en scoort een goal die ik zelf nog eerder als eigen goal zou bestempelen van PSG, gezien de hoeveelheid defensief gestuntel dat nodig was voor die bal om binnen te vallen.

29 april 2021 om 10:30

Mee eens, plus hij had rood kunnen (misschien wel moeten) krijgen.

29 april 2021 om 10:50

Rood? Nee man. Hij was te laat, maar het was geel.

29 april 2021 om 10:59

Als hij rood zou hebben gegeven, zou hij niet overruled worden door de var denk ik. Het was op het randje.

29 april 2021 om 10:42

Hij oogde ten opzichte van Neymar ook wel wat houterig. Neymar en Di Maria speelden echt perfect tussen de linies in de eerste helft.

29 april 2021 om 10:48

Weer eens verschrikkelijke scorebordjournalistiek idd. Neymar heerste eerste 45 min, de Bruyne was idd zwak toen. Hoewel ik hem wel langer dan een kwart goed spelen vond, en hij wel enorm belangrijk was met zijn constante hoge druk op PSG. Beiden een 6 zou correcter zijn, bizar dat Kdb en Magere een acht krijgen door een goal. Mbappe werd wel totaal monddood gemaakt, die viel tegen.

29 april 2021 om 11:46

Neymar heerste de eerste 45 minuten? Hij dat af en toe iets leuks met de bal, maar ik wil niet zeggen dat hij heerste. Het enige waar hij in beide helften echt mee heerste was weer dat irritante gedrag van hem: doorrollen en aanslagen faken. Als die gast echt eens gaat voetballen en dat zwaar irritante gedrag eens achter zich houd dan kan het nog wat worden met hem.

Ben blij dat PSG verloor, alleen al vanwege dat gedrag van Neymar.

29 april 2021 om 13:50

Prima dat je hem niet mag, ik ook niet, maar laat dat je blik niet vertroebelen. Hij was in de eerste helft ongrijpbaar voor de city verdedigers en constant dreigend. Hij heerste inderdaad niet zoals in FIFA op het allerlaagste niveau, maar het is nu eenmaal een halve finale tussen 2 toppers. Je kan geen 4 goals en 5 assists verwachten. Hij deed af en toe iets leuks met de bal? ik vond hem echt goed, en mede daarom was PSG ook zo dreigend in de 1ste helft.

29 april 2021 om 14:23

In mijn ogen was de tactiek kloppend de eerste helft, werd er flink druk gezet op City waardoor PSG af en toe gevaarlijk voor het doel verscheen. En Neymar gaf af en toe een mooi balletje waardoor spelers in een goede positie kwam.

Laten wij vooral doen alsof City een wereldpot speelde. Natuurlijk dwingen zij het af maar scoren echt 2 geluk goals, waar was City voor de rest? PSG moest simpelweg de storm overlopen, nu zal het moeilijk worden. Ik denk echter dat PSG het gaat redden, die 2 voorin waren echt gebrand. Ik zou echt Moise Kean laten spelen. Ga desnoods met 2 spitsen spelen.

29 april 2021 om 10:43

City deed wel iets wat je zelden ziet. Ze waren angstig in de eerste helft en durfden in de 2e helft wel hun spel te spelen. PSG zakte juist veel te veel in. Door Pochettino ben ik bang.

Lol Neymar was 1ste helft weergaloos, maar je kunt niet van hem verwachten dat hij alles in zijn eentje doet. Mbappe viel zwaar tegen en snap daarom ook niet dat men Neymar minder vind.

29 april 2021 om 10:44

Toch, als Verrati die bal wel scoort in het begin van de tweede helft. Die ene actie was de beste actie in de wedstrijd.

29 april 2021 om 10:56

Sow dat was me even een aanval zeg...

Ben ik de enige die dit met verbazing leest? De Bruyne een 8? Was absoluut waardeloos tot het laatste kwartier. Neymar een onvoldoende? Stak er in de eerste helft mijlenver bovenuit als de beste man op het veld. PSG mazzel dat ze niet meer doelpunten slikken? City heeft mazzel dat ze er 2 maken, zo enorm impotent

Helaas deze wedstrijd moeten missen door een heftige kater na koningsdag. Maar wat gun ik City en vooral Pep die finale plek met uiteindelijk een CL winst. Pep wordt hier vaak afgemaakt doordat hij geld uitgeeft en dat is ook zo, maar geld uitgeven betekend niet meteen dat het allemaal van zelf gaat. Pep kan zijn teams op zo'n herkenbaar en leuke manier laten spelen, zijn echt weinig coaches die dat zo kunnen. Bedoel Lampard haalde ook Werner, Ziyech en Havertz maar het liep voor geen meter. Pep maakt al die spelers echt beter en laat ze spelen hoe hij wil dat er gespeeld wordt. Dat maakt hem voor mij de beste. CL bij city zou zijn werk daar bekronen want hij heeft van City echt een leuke ploeg gemaakt afgelopen jaren.

29 april 2021 om 10:46

Guardiola zijn ploegen spelen altijd prachtig, herkenbaar voetbal, dat zal helemaal niemand ontkennnen. Pep gaat nu (als het goed is) voor het eerst sinds 2011(!) de finale halen. Voor het eerst in tien jaar dus (waarvan 1 sabbatical), en dat met ploegen als Barça, City en Bayern. Dat is gewoon heel matig. Iedereen kan titels en league cups winnen met zo'n selectie, mijn oma zou nog de dubbel pakken met Bayern. Tuurlijk zijn het mooie prestaties, maar zo'n trainer kan zich echt onderscheiden in de Champions League en daar faalt hij keer op keer. Al meerdere keren door vreemde tactische omzettingen uitgeschakeld in de kwart- en halve finale. Dias €68 mln, Aké €45,3 mln, Cancelo €65 mln, Rodri €62,7 mln, Laporte €65 mln, Mendy €57,5 mln, Walker €52,7 mln, Danilo €30 mln, Stones €55,6 mln, Bravo €18 mln, Ederson €40 mln. En dit zijn dan alleen de verdedigende aankopen... Het zou een schande zijn als hij geen CL finale haalt in zoveel jaar. Als je maar genoeg blijft kopen zit er vanzelf een voltreffer bij die je naar de CL-finale leidt...

29 april 2021 om 11:13

Pep heeft een aantal keer fouten gemaakt waarbij hij inderdaad er uit lag in de CL maar in Bayeren lag hij er uit tegen een heel sterk Real en tegen de dodelijkste trio in jaren. Dat kan je hem niet echt kwalijk nemen. Tegen dat Real en Barca speelt elke coach anders omdat die ploegen toen gewoon dodelijke effectief waren. Tegen Barca ging het 65 minuten goed en toen besloot Messi even dat het mooi was en schoot er uit het niets 2 er in. Tegen Real speelde Ronaldo een van de beste wedstrijden in zijn leven. Maar goed bij City had hij zeker paar keer in ieder geval de halve finale moeten halen. Ik zeg ook zeker niet dat hij foutloos is he! Hij heeft zeker een aantal verkeerde beslissingen genomen, maar dat is geen reden om hem af te schilderen als een overrated coach. Bedoel Barca geeft bijna een half miljaard uit aan 3 spelers en Valverde en Setien konden niet eens 2 wedstrijden achter elkaar leuk voetballen. Koeman heeft niks uitgegeven zowat en laat bijna met dat zelfde materiaal leuk voetbal zien. Het gaat dus niet altijd om hoeveel geld je uitgeeft als coach zijnde. Het gaat er om dat je zorgt dat al die spelers met elkaar samen kunnen spelen, dat ze beter worden en dat je het publiek kan laten genieten. Pep is naar mijn idee de coach die dat als beste kan.

29 april 2021 om 11:51

@David Het Bayern was onder Pep wel echt een goed team ook in de CL. Zoals Barca zegt moesten zij het opnemen tegen een echt geweldig Real Madrid en Barca. Bayern was bij uitstek de nummer 3 van de wereld en waren destijds een klasse beter dan clubs als United, City (die onder Pellegrini ook heel veel geld uitgaven), Juventus en PSG. Guardiola doet het ook een stuk beter dan Mancini en Pellegrini in de CL met City. Ondanks dat Pellegrini de halve finale wist te hslen was het echt een heel matig team in de CL. Denk dat geen enkele coach het bij City fantastisch zou hebben gedaan in de CL. Dat is echt een mentaal dingetje dat ieder jaar wel beter gaat.

29 april 2021 om 11:55

Tegen Barcelona mistte hij toen Robben Ribery in de CL met Bayern. Maar tegen Atletico maakte die wel een rare keuze door Muller onverwachts te passeren.

29 april 2021 om 12:53

Het heeft weliswaar 10 jaar geduurd maar de top 4 in engeland is ook CL niveau toch domineert hij in Engeland. Toen liverpool CL wonben 97 punten haalde was het toch pep die kampioen werd, dat is gewoon onwijs knap. In een toernooi moet je ook geluk hebben. Gisteren zet hij foden op links terwijl hij op rechts veel dodelijk is dat zijn dingen die hij moet leren. Mahrez is natuurlijk ook goed maar foden is wel meer een voetballer die naar het doel speelt en mahrez meer de tegenstander dollen.

29 april 2021 om 13:12

Ik twijfel ook niet aan Guardiola als toptrainer, hij zal vast wel pech hebben gehad zo nu en dan, maar je kan niet 10 jaar lang smoesjes verzinnen. Zoals een machtig man ooit zei: "als iets 1 keer gebeurd is het een incident, als het in korte tijd 2 keer plaatsvind is dat heel toevallig, als het 3 keer gebeurd is er sprake van een patroon, en als een 4e geval vrijwel identiek is, dan is dat ronduit verdacht." Pep heeft in de loodzware Premier League een aantal seizoenen gigantisch gedomineerd, maar toch vind ik dat als hij één van de grootste trainers ooit wil worden, dat hij echt wel een Champions League met City moet pakken. Bij Barcelona heeft hij dit geweldige voetbal geïntroduceerd, maar een Champions League winnen geen wereldprestatie als je 3 van de 4 beste spelers ter wereld in je team hebt.

29 april 2021 om 11:45

@barcalover123 er geven idd meer teams veel geld uit maar er zijn er heel weinig die in de buurt komen van 1,5 miljard aan uitgaven. City heeft de duurste selectie ter wereld en dan mag je ook wel leuk voetbal laten zien als je die financiële middelen tot je beschikking hebt

29 april 2021 om 11:53

Als je dan kijkt naar de kwaliteit of waarde van de selectie dan zijn er clubs die niet veel onder doen. De selecties van Liverpool, Bayern en PSG zijn normaliter niet veel minder of gelijkwaardig. City heeft vooral een brede selectie. Maar je er natuurlijk geen 16 opstellen. Daarnaast hebben Barca en United ook wel.echt veel uitgegeven en zie je dat goed investeren niet vanzelfsprekend is.

29 april 2021 om 11:55

Bayern heeft ook wel een enorm brede selectie. Normaliter toch gewoon 16 volwaardige spelers. Net als City dus. Bij PSG valt dat juist weer enorm tegen vind ik.

29 april 2021 om 12:30

Japie Er zijn ook weinig clubs in Europa die zowat het hele team moesten veranderen omdat er alleen maar oudjes in zaten als het City van Pep toen. Ik weet dat Pep in jouw ogen niks goed kan doen maar je zegt wel dat je kan verwachten dat ze leuk voetballen maar de realiteit laat toch anders zien. Hoe kan het dat de meeste topclubs in Engeland geen leuk voetbal spelen ondanks al die uitgaven? United speelt ruk, Chelsea speelde onder Lampard dit seizoen ruk en Liverpool bakt er niks van. Alle 3 de clubs hebben aardig wat geld gestopt in het team. Valverde heeft bij ons ook veel mogen uitgeven, heeft dat seizoen 374 mil aan spelers gekregen en Barca speelde zo ruk als wat. Jaar daarop weer 150 mil uitgegeven en het spel was nog steeds ruk. Eigenlijk heeft er na Pep geen coach meer zo leuk gespeeld bij Barca, zelfs Luis Enrique niet die eigenlijk vooral leunde op Msn.

29 april 2021 om 21:55

@silvacity ik heb het niet over de waarde en wat spelers inmiddels waard zijn geworden. ik doel op wat er is uitgegeven aan transfers

29 april 2021 om 21:59

@barcalover123 ik snap niet eens waarom je Liverpool noemt. die hebben de helft uitgegeven van wat City heeft uitgegeven. United en Chelsea zou je kunnen noemen idd maar die hebben ook geen 1,5 miljard uitgegeven, al hebben die idd wel veel geld gespendeerd ook. verder doe je hier net of City een seniorenelftal had toen Guardiola daar aan kwam en dat er 22 35 jaige spelers moesten worden doorgeselecteerd ofzo. elk team heeft te maken met het doorselecteren van oudere spelers. bij Barcelona was Pep idd geweldig bezig maar bij Bayern en City vond/vind ik hem het niet heel bijzonder doen

Gisteren even op Bakker gelet maar hij doet toch helemaal niet zoveel verkeerd.
Als ik het forum lees dan doen we net of het de clown van PSG is.
Zou hij niet gewoon opgeroepen moeten worden voor NL-eftal?

29 april 2021 om 10:28

Stond inderdaad verdedigend z’n mannetje, maar de voortzetting is matig. Dat ie die bal naar voren roeide terwijl daar geen enkele aanleiding voor was was voor mij tekenend. Kreeg ook flink op z’n kop van de rest toen.

29 april 2021 om 10:34

Hij schoot de bal weg omdat hij dacht dat scheids zou fluiten voor een vrije trap. Maar zijn voortzetting is inderdaad matig. Mbappe en Neymar schreeuwde paar keer naar hem, zag er ongemakkelijk uit.

29 april 2021 om 13:55

Ik kreeg ook het idee dat die bal werd weggeschoten omdat een vrije trap werd verwacht. Neymar en Mbappe laten Bakker niet beter spelen inderdaad. Die zijn zoveel beter dat ze zich alleen maar aan het storen. Uiteindelijk heeft Mbappe gisteren meer gefaald dan Bakker, dat is voor mij wel duidelijk. Bakker was matig, maar niet de slechtste. Mahrez was niet beslissend door fouten van Bakker.

Psg is gewoon geen team. Zeker die 2 pikkies voorin spelen puur voor eigen eer en glorie. En als het goed gaat is dat prima, want ze zijn bizar goed, maar een tegenslag en het is alleen nog maar mekkeren, zeuren en pruillipjes. Ik denk dat Berghuis wel iets voor PSG zou zijn.

29 april 2021 om 11:14

Die mag de veters van di Maria niet eens strikken.

Ik hoop dat het geen engelse finale wordt, dat haalt charme er wat vanaf vind ik. Maar mocht het dat wel worden dan hebben ze het verdiend.

29 april 2021 om 11:36

Inderdaad. Ik vond die eerdere Engelse en Spaanse finales weinig aan. Hoe Engels zijn City en Chelsea overigens nog.

29 april 2021 om 11:50

Lang leve de macht van het geld, daardoor krijg je steeds vaker een finale van 2 clubs uit dezelfde competitie. Ondanks dat ik Feyenoord supporter ben gunde ik het Ajax 2 jaar terug. Ook als voorbeeld naar andere subtop clubs dat je met goed beleid toch de kapitaal krachtige clubs kan verslaan en heel hoog kan eindigen, misschien wel die cup kan winnen.

Was Man city zo superieur? Ik heb denk k dan een andere wedstrijd gezien !
Mbappe viel zwaar tegen, maar Neymar speelde niet slecht. Hij kan niet alles alleen doen. Hopen dat Mbappe het volgende week op zn heupen krijgt dan kunnen we nog een leuke pot verwachten. City heeft gewonnen door 2 gelukkige doelpunten! Niet omdat ze zoveel beter waren dan PsG!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

57 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje
Laatste voetbalnieuws

‘Manchester City doorbreekt grens van 100 miljoen euro voor Grealish’

Manchester City geeft niet op in de strijd om Jack Grealish. The Athletic pakt vrijdag uit met het verhaal dat de regerend landskampioen een bod van omgerekend 117 miljoen euro heeft...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 3 augustus
Oussama Idrissi heeft een aanbieding van Club Brugge naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren