Duidelijke taal bij PSG na visite van City: ‘Die moeten maar thuisblijven'

Donderdag, 29 april 2021 om 07:31Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 07:39

Paris Saint-Germain zal een krachttoer moeten leveren om voor het tweede seizoen op rij in de Champions League-finale te staan. Het team van trainer Mauricio Pochettino verloor woensdagavond met 1-2 van Manchester City en dat terwijl de Parijzenaars in de eerste helft uitstekend speelden en méér dan een 1-0 voorsprong in de rust verdienden. In Parijs heeft men de hoop op een plek in de eindstrijd echter niet opgegeven.

“Degenen die niet meer in de finale geloven, moeten maar thuisblijven. We hebben nu vechtersmentaliteit nodig”, doelde verdediger en aanvoerder Marquinhos, de maker van de 1-0, na afloop op het weerzien met Manchester City volgende week dinsdag in het Etihad Stadium. “We zijn nog altijd dicht bij de finale en gaan vastberaden naar Manchester. In de tweede helft kwamen we er niet meer uit. City was agressiever. We hebben nog negentig minuten en daarin zullen we beter moeten zijn om door te kunnen gaan.”

Bekijk de samenvatting van Paris Saint-Germain - Manchester City

Pochettino ziet geen reden om niet meer in een finale in Istanbul tegen Real Madrid of Chelsea te geloven. “Manchester City is in het voordeel, maar we moeten er inderdaad in blijven geloven”, stelde de trainer van de Parijzenaars. “Het is teleurstellend dat we twee goals hebben moeten incasseren. Dat is moeilijk om te accepteren, maar hoort er ook bij. Het is alleen zeer pijnlijk dat het in een halve finale is gebeurd.”

“De terugval in de tweede helft is lastig te verklaren. We konden niet wedijveren met hun fysieke conditie. We brachten niet de energie die je nodig hebt in dit soort duels. Wij waren voor rust het beste team, maar zij creëerden uiteindelijk meer kansen en hebben verdiend gewonnen.” Collega Josep Guardiola weigerde zich rijk te rekenen voor de eerste Champions League-finale in de geschiedenis van Manchester City. "We hebben het zwaarste deel van de klus geklaard, maar we moeten niet opnieuw te voorzichtig beginnen, want zij hebben de kwaliteiten om de score om te buigen.”

“Maar als we spelen zoals in de tweede helft, hebben we kans op de finale." In de eerste helft was Manchester City immers een schim van de ploeg die het doorgaans is. "We waren te verlegen”, erkende de Spanjaard. “We kwamen maar niet los. Iedereen speelde op zeker en had niet het lef om door te spelen. Iedereen moet hiervan leren. Dit is pas de tweede keer in de clubhistorie dat we in de halve finales spelen, dus veel spelers spelen voor het eerst op dit podium. Het is niet zoals bij de andere teams. Dit is een proces.” Volgens Neymar is er na de thuisnederlaag zeker nog hoop op een finaleplaats. "Ik geloof in mijn team, ik geloof dat we beter kunnen zijn dan we waren", schreef de aanvaller op Twitter.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door gooner4)

Achja een 1-2 achterstand is inderdaad ook wel om te draaien. Wanneer PSG gewoon zijn eigen spel speelt kan het gewoon winnen in Manchester. Ik heb wel gekkere dingen gezien. Ajax die bijvoorbeeld ook met 1-2 thuis verloor van Real Madrid. We weten allemaal hoe dat afliep. Ik heb er vertrouwen vooral als Pep Guardiola weer met Kevin de Bruyne als spits gaat spelen. Wel hoop ik dat city doorgaat naar de finale als Chelsea de finale haalt. Want ik denk dat city nog wel te pakken is

29 april 2021 om 07:56

City is er juist alles aan gelegen om die finale te halen.Structureel zijn ze gewoon stabieler dan PSG,getuige die uitoverwinning. Dit geven ze thuis echt niet meer weg.

29 april 2021 om 09:07

Gisteren zat alles ook wel heel erg mee waardoor de wedstrijd kantelde. PSG verzuimt verder uit te lopen en City komt door twee lucky goals op voorsprong.

29 april 2021 om 09:05

Ik hoop echt niet op een Engelse finale. Dan zie ik liever city-real en dat real hem dan wint. Er zijn kansen maar psg kan nu niet zijn favoriete spelletje spelen hè. City is ook veel stabieler.

29 april 2021 om 09:42

Naja het is ook niet zo dat Real nou zo super geweldig goed is. City - Chelsea zou best wel een mooie finale zijn. Chelsea laat ook gewoon beter voetbal zien dan Real de laatste tijd, dus juist met Chelsea in de finale wordt de finale leuker om naar te kijken.

29 april 2021 om 09:52

Naar mijn mening zou City - Chelsea het absolute dieptepunt van het voetbal betekenen. Twee clubs die gerund worden door oliegeld, zonder dat geld speelde City nog in de Championship. Als Arsenal fan zal ik nu wel heel zuur klinken, maar ik walg echt van de samenstelling van de halve finales. Tuurlijk gister was een pot van ongekend niveau, maar ik kan moeilijk genieten als het dit soort clubs betreft. Ik kan niet wachten tot het EK, een toernooi waarbij de kwaliteit van elftallen niet wordt bepaald door degene met de grootste portemonnee. RIP voetbal

29 april 2021 om 10:11

En PSG-Chelsea zou niet zo'n finale zijn dan?. En wat te denken van Real, die over lijken zou gaan alleen maar om meer geld te generen, die zie je liever in de finale?.

29 april 2021 om 10:22

Nee, het is allemaal lood om oud ijzer. Real is in ieder geval nog traditionele topclub die zelf al jaren megabedragen genereert, dat dan weer wel. Maar voetbal wordt meer en meer een wedstrijdje wie het meeste geld uitgeeft. Of wie de meest schimmige constructies kan bedenken om financial fair play te omzeilen. Het is gewoon jammer, maar niets aan te doen.

29 april 2021 om 11:31

@David City hoort in de Premier League thuis zonder of met rijke eigenaar. Ze gingen eind jaren 90/begin jaren 2000 door 1 van de minste fases uit hun lange geschiedenis. Als je naar het totaal plaatje kijkt is het een club die vrijwel altijd meedeed op het hoogste niveau net als clubs zoals Newcastle, Spurs en Chelsea. Dat over de grootste portemonnee is natuurlijk al tientallen jaren gaande. Het is niets nieuws. De clubs die de beste spelers koopt en er een team van maakt weet meestal te winnen. Maar het blijft bekervoetbal.

Als je Neymar, Mbappe en Di Maria in je team hebt, is een 1-2 achterstand wel te overbruggen. Wel knap hoor, Guardiola heeft het gister echt heel goed neergezet.

29 april 2021 om 08:03

2de helft wel ja, eerste helft leek nergens op. Vond het ook raar dat PSG zich 2de helft zo liet ingraven.

29 april 2021 om 08:20

Vind je? Werden in de eerste helft overlopen en ook in de 2e helft zijn het allebei knullige goals die meer de onkunde van Paris waren dan de klasse van Pep. Ik denk dat PSG het gaat rechttrekken in Manchester volgende week.

29 april 2021 om 09:08

Zo fantastisch dat hij de eerste helft nergens was en met twee redelijk lucky doelpunten gewonnen heeft. Hoe kan het toch dat mensen zo verblind zijn als het om Pep gaat?

Die hele tak van het toernooi PSG en City inzaten hebben ons wel echt CL voetbal gegeven zeg. Wat een spektakel. Ik heb niet veel met PSG (gezien de eigenaar) en City, maar als voetballiefhebber kan ik er van genieten. Het wordt een mooie tweede wedstrijd!

29 april 2021 om 08:23

Het is gewoon jammer dat er maar weinig clubs uitgaan van balbezit tegenwoordig, dat vind ik zelf de meest attractieve speelstijl. Chelsea, Porto, Real Madrid, Liverpool zijn allemaal niet echt voetballende ploegen, meer reactieve ploegen. Manchester City en in iets minder mate Paris willen wel echt voetballen. Die voorhoede van PSG gister was weer goed gister, vooral Di Maria. Wat een speler is dat als hij het op z'n heupen heeft.

29 april 2021 om 09:28

PSG speelt ook totaal niet op balbezit hoor. In Frankrijk misschien wel, tegen de makke lammetjes, maar niet tegen de zware jongens in de CL en geef ze eens ongelijk! Of zijn we plots het potje tegen Bayern alweer vergeten? Pure effectiviteit en puur realisme.

29 april 2021 om 11:35

Zo zwak is de Franse competitie nou ook weer niet.

29 april 2021 om 12:02

Chelsea speelt best wel attractief hoor. Die proberen echt wel te voetballen normaal gesproken.

De uitgangspositie is wellicht niet goed, maar met deze uitslag ben je zeker niet kansloos, zeker niet met de aanval van PSG.

Mooi dat Poch zegt dat City terecht heeft gewonnen. De eerste helft was PSG erg sterk en enorm volwassen, alleen de terugval in de 2e helft was enorm. Als ze een hele wedstrijd zoals de eerste helft kunnen spelen, maken ze zeker een goede kans. Wat Pep zegt daar ben ik het ook wel mee eens. Ik had precies hetzelfde gevoel; namelijk dat City erg angstig en zenuwachtig speelde. Het zat volgens mij echt in die koppies dat ze eindelijk in de halve finale stonden en dat het dit jaar gewoon moet gebeuren. Denk dat die spanning er na deze uitslag vanaf is en dat ze volgende week een stuk sterker zullen zijn. Ben erg benieuwd.

29 april 2021 om 11:35

Man City heeft nog steeds stappen te zetten in de CL. De kwaliteit is er. Maar in de PL spelen ze vaak beter omdat ze daar mee vrijuit gaan. Als vond ik het tegen Monaco en Liverpool een paar jaar geleden nog veel erger.

Zijn de regels in de CL aangepast? Dinsdag mocht Marcelo al staan blijven na een tackle op volle snelheid van achter en gister weer met de Bruyne die geen enkele moeite doet om zich in te houden en zijn noppen in het enkel van Danillo zet.

29 april 2021 om 09:26

Die de Bruyne viel me overigens zwaar tegen. Dan moet je het écht doen voor je team en komt er geen enkele dreiging van je vandaan en neem je het team totaal niet op sleeptouw.

29 april 2021 om 09:59

De verontwaardiging over de Bruynes overtreding mis ik bij dezelfde overtreding van Di Maria, waar overigens niet eens voor gefloten werd. En zowel Marcelo als Gueye kwamen vol van achteren, zonder echt de mogelijkheid om de bal te spelen. Die andere twee waren 'duel-overtredingen', waarbij je ook best aan een kaart mag denken.

Ben heel benieuwd hoe de tweede wedstrijd tussen deze twee uit gaat pakken. Als City slim is gaan ze vanaf minuut 1 in de irritatie zitten bij Neymar en co, want dan verliezen de heetgebakerde mannetjes van PSG hun rust en gaan ze kaarten pakken. Je zag het gisteren ook, eerste helft loopt het lekker en dan is alles goed, tweede helft draait City het om en beginnen de sterren van PSG te klagen onderling, op de scheids en gaan ze schoppen. Domme kaarten van Neymar, Paredes en ook die smerige rode kaart. Mbappe die dan meteen vanaf de helft van City komt sprinten om De Bruyne ook rood aan te naaien. Vreselijke ploeg dat Psg.

Ik vind het altijd heerlijk om te zien dat de club die jaren met geld smijt om vanuit de marge de top te behalen, eraf gaat. Helaas was het dit keer dus lastig partij kiezen. Laat City dan maar eens de finale spelen en de CL weer aan een ander laten. Ze hebben iig het geluk aan hun zijde gehad tegen Mbappe en co.

29 april 2021 om 09:55

Bwa geluk. In de tweede helft was City toch wel heel sterk hoor en kwam PSG er niet meer aan te pas. Vanaf de 1-1 was het zelfs pijnlijk te zien hoe PSG achter een ongrijpbare bal aan het lopen was. En de vrije trap van Mahrez onder ‘geluk’ catalogeren vind ik wat makkelijk want dan kan je de goal van Marquinhos even goed als geluk bestempelen. Er is trouwens geen enkele ploeg die de CL kan winnen zonder de nodige dosis geluk. Zelfs het oppermachtige Bayern had vorig jaar wel eens wat geluk nodig ( gemiste kansen van PSG in de finale).

29 april 2021 om 17:16

Tuurlijk, zonder geluk vaart niemand wel. Dat bevestigt toch alleen maar alles wat ik zeg? City had het geluk aan hun zijde. Die bal door de muur, dat paste echt precies en jij noemt dat pure kunde? Haha, sure.

29 april 2021 om 19:44

Kunde niet, maar feit is dat PSG ook nauwelijks gevaarlijk was en alleen uit een corner heeft kunnen scoren. Dat kan VVV ook tegen PSG. Uiteindelijk gewoon 3 slechte goals. De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar.

Deze tweestrijd is allesbehalve beslist. Ik geloof zelf dat Man City zichzelf wat tekort gedaan heeft door de 1-3 niet te maken... Ik zie PSG nog steeds als de favoriet voor de terugwedstrijd.

29 april 2021 om 19:47

Toen we 1-0 achterstonden was ik blij met een gekijkspel of 1-0 verlies. Uiteindelijk krijg je een gouden kans om de pot dicht te gooien door de 3-1 te maken maar helaas lukte dit niet. Probleem is ook dat je tegen bijna elke ploeg vol op de aanval kan gaan op zo'n moment / in zo'n situatie, behalve PSG. Één counter en je draait die voordeelsituatie om in een gelijkspel en dan ben je nog verder van huis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.RC Lens185
4.OGC Nice1612
5.Angers164
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder103
K. MbappéAanvaller105
G. WijnaldumMiddenvelder90
M. IcardiAanvaller93
K. NavasKeeper60
NeymarAanvaller51
MarquinhosVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

57 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren