Van der Gijp tipt extra Oranje-trio: ‘Die zullen qua kracht niet tekortkomen’

Woensdag, 28 april 2021 om 08:05Yanick Vos • Laatste update: 15:20

Bondscoach Frank de Boer mag in zijn definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal volgens The Times drie extra spelers opnemen. Momenteel ligt de grens nog op 23 internationals, maar de UEFA wil het aantal met drie verhogen voor de landen die zich opmaken voor het EK van deze zomer. René van der Gijp zou wel weten welke extra spelers hij aan de Oranje-selectie zou toevoegen als hij op de stoel van De Boer zou zitten.

“Ik zou denk ik Gakpo en Gravenberch meenemen. Die zullen qua kracht niet tekortkomen”, zei Van der Gijp dinsdagavond bij SBS6. Cody Gakpo is door De Boer nog nooit uitgenodigd voor het Nederlands elftal. De 21-jarige buitenspeler van PSV is bezig aan een sterke periode en was dit seizoen in de Eredivisie tot dusver goed voor zes doelpunten en drie assists. Gravenberch maakte eerder dit jaar al zijn debuut in Oranje.

Ook Wout Weghorst verdient volgens Van der Gijp een kans in het Nederlands elftal. De Boer gaf tot dusver de voorkeur aan Sevilla-spits Luuk de Jong, waardoor de spits van VfL Wolfburg telkens buiten de boot viel. “Je kan niet De Jong meenemen als Weghorst er 24 in heeft liggen. Dat kan niet”, aldus Van der Gijp. Weghorst staat na 31 Bundesliga-wedstrijden op 20 doelpunten. De Jong scoorde in LaLiga dit seizoen vier keer.

“Ik zou wel proberen om met drie man achterin gaan spelen”, adviseert Van der Gijp. “Stel je voor dat je met Blind in het centrum van de verdediging moet gaan spelen, met Wijndal en Dumfries erbij die altijd weg zijn. Dan zou ik er nog een bijzetten achterin”, aldus Van der Gijp, die bij afwezigheid van de geblesseerde Virgil van Dijk achterin zou spelen met Stefan de Vrij, Daley Blind en Matthijs de Ligt.

De coronapandemie is de voornaamste reden om de deelnemende landen de mogelijkheid te geven om 26 spelers te selecteren voor het EK. Ook de overvolle speelkalender wordt door de UEFA meegenomen in de besluitvorming. Door de coronacrisis zijn veel competities later begonnen, waardoor de meeste spelers die in aanmerking komen voor het EK bijna elke week drie wedstrijden moeten spelen. Inclusief de eindronde van deze zomer maken veel spelers een loodzwaar seizoen door. De UEFA wil de bondscoaches van de EK-landen derhalve tegemoetkomen. De KNVB heeft het nieuws van The Times nog niet bevestigd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

135 reacties (laatste reactie door sirius)

Als ik mocht kiezen zou ik Lang, Weghorst en Gravenberch erbij halen. Lang en Weghorst hadden er al bij moeten zitten ipv Stengs en Babel, als ze nu ook niet worden opgeroepen weet ik het ook niet meer.

28 april 2021 om 08:45

Waarom dan Lang ipv Gakpo?

28 april 2021 om 08:50

Lang heeft nog betere cijfers als Gakpo en is heel vaak beslissend bij Club Brugge over nu al een vrij lange periode maar je kan natuurlijk ook Lang en Gakpo selecteren IPV Babel en Stengs

28 april 2021 om 08:55

@Japie, Je laatste zin lijkt mij heel logisch.

28 april 2021 om 08:56

Inderdaad, op basis van wat staat Stengs in het Nederlands Elftal. Zou echt een grap zijn als hij meegaat naar het EK.

28 april 2021 om 09:02

@MessiBazoer ik denk dat iedereen dat wel logisch vind ik Nederland maar met een coach die liever een bankzitter van Sevilla selecteert dan een spits die aan de lopende band scoort in de Bundesliga en die een bankzitter van Galatasaray verkiest boven veel betere opties is de logica ver te zoeken helaas

28 april 2021 om 09:05

Waarom Gakpo in plaats van Lang?

28 april 2021 om 09:06

@tilburg013 nou, ik weet wel op basis waarvan. Omdat hij scoort bij zijn dochter. Hoe zullen die keukentafel gesprekken dan straks zijn? Hier kan Frank er voor zorgen dat zijn dochter er steeds warmer bij zit.

28 april 2021 om 09:08

@Lierse1997, Niet perse. Ik vind ze aan elkaar gewaagt. Vandaar dat ik vraag waarom @ajaxf1 liever Lang meeneemt.

28 april 2021 om 09:09

Stengs meenemen om El Ghazi thuis te laten xD. Zou space zijn. Denk dat het ook helemaal niet gek is om Brobbey mee te nemen. Hij brengt fysiek én snelheid mee, kan ook nog eens scoren. Ik ben verder ook wel benieuwd hoe Rensch en Timber zich houden.

28 april 2021 om 09:09

Dat is natuurlijk wat simpel Woody. Stengs heeft duidelijk talent en is geen vreemde Oranje klant. Daarnaast was Lang bij Ajax echt minder dan Stengs bij AZ en komt Gakpo terug van weggeweest. Dus ik snap dat er een periode was waarin Stengs meeging en Lang en Gakpo niet. Nu zou ik dat ook omdraaien maar een coach kan zijn selectie niet elke week veranderen.

28 april 2021 om 09:11

Volgens mij hebben Luuk De Jong en Babel ook een relatie met iemand bij De Boer in de familie want dat die verkozen worden boven spelers als Gakpo, Lang en Weghorst is natuurlijk volstrekt belachelijk en nergens op gebaseerd

28 april 2021 om 09:13

@LeidseHood hoezo kan dat niet? Dat is heel gebruikelijk bij nationale elftallen. Je selecteert de beste spelers die het land op dat moment rijk is. Dat is de bedoeling van een nationaal elftal. Gakpo, Weghorst en Lang zijn gewoon opgeleid vgens de zogenaamde Hollandse School dus die kan je zo neerzetten in Oranje

28 april 2021 om 09:24

Wel mooi hoe Japie altijd aan geschiedvervalsing doet. Wanneer had Frank een Gakpo perse op moeten roepen dat hij zo goed bezig was? Bij de interlandperiode van oktober waren de prestaties van Gakpo nog niet heel opvallend. Niemand die riep dat hij er toen al bij moest. Bij de interlandperiode van november kwam Gakpo net terug van corona (5 wedstrijden gemist in de periode), waardoor men ook bij PSV wat rustiger aan met hem deed. Afgelopen maart kwam ie net terug van een enkelblessure die hem maanden aan de kant had gehouden en waarbij het hem nog aan wedstrijdritme ontbrak. Ook dan is het logisch dat je hem dan niet meeneemt. En wat bleek bij Jong Oranje? Hij ging per wedstrijd beter spelen. Eerste wedstrijd tegen Roemenie was niet best, tegen Jong Duitsland was hij de beste op het veld en tegen Jong Hongarije excelleerde hij zelfs. Puur wedstrijdritme wat weer terugkwam. Kortkom Japie is weer lekker aan het raaskallen dat Gakpo al veel eerder opgeroepen had moeten worden, terwijl het allemaal niet zo heel raar is dat hij er nog niet bij heeft gezeten.

28 april 2021 om 09:44

Japie, hebben die 2 dan ook een relatie in de Koeman-familie? Hij riep die 2 namelijk ook op.

28 april 2021 om 09:57

Japie er is toch niet elke week een nieuw selectiemoment waarbij er spelers afvallen en bijkomen? Bij het vorige selectiemoment snapte ik zeker de afwezigheid van Gakpo nog wel, die was toen echt net terug. Had De Boer dan in de tussentijd opeens Babel moeten wegsturen en Gakpo er zo bij moeten halen? Zo werkt dat nooit. Wel eens dat die wissel moet gebeuren, dont get me wrong.

28 april 2021 om 10:02

Terecht voorbeeld idd maar Weghorst bv stond op 17 goals in de Bundesliga toen hij werd gepasseerd voor Luuk De Jong. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op

28 april 2021 om 10:08

Stengs is al 4 jaar een talent en komt er nog niet uit

28 april 2021 om 10:10

Master D, enige die hier aan geschiedvervalsing doet ben jij. In oktober vonden de meeste mensen her al lachwekkend dat Gakpo niet bij de selectie zat. Lees voor de grap eens de reacties terug onder het volgende VZ-artikel "Frank de Boer heeft plek voor één debutant in eerste Oranje-selectie" (2 oktober 2020). Gaat alleen maar over Gakpo.

28 april 2021 om 10:16

Stengs wordt straks de nieuwe Lingard

28 april 2021 om 10:21

Wehgorst wil basis, luuk neemt genoegen met de bank dat is de reden dar FdB voor Luuk kiest

28 april 2021 om 10:25

Wanneer heeft Weghorst dat gezegd dan?

28 april 2021 om 11:49

Ze zitten er allebei niet bij, dus hoeven ze ook niet in plaats van elkaar te worden opgeroepen.

28 april 2021 om 12:39

Omdat Lang beter presteert. Hoe dan ook kun je ze prima allebei meenemen. Stengs heeft niets in Oranje te zoeken op dit moment(!) en Babel voegt ook niet meer bijzonder veel toe. Voor z'n ervaring hoef je het ook niet te doen, want die heb je genoeg met Van Dijk (mits fit), De Vrij, De Ligt, Blind, De Jong, Wijnaldum en Memphis.

28 april 2021 om 09:04

Ik zou beslist geen nieuwe spelers erbij halen. Dit verstoort de onderlinge verhoudingen enorm,met als gevolg concentratieverlies,ruzie en vroegtijdige uitschakeling. Beter is om de huidige groep te voorzien van extra begeleiding,zodat ze zich minder vervelen.zoiets is essentieel,wil je prijzen pakken.

28 april 2021 om 09:16

We spelen geen supergecompliceerd voetbal van een andere planeet ofzo. De beste spelers horen gewoon geselecteerd te worden en Gakpo, Lang en Weghorst zijn allemaal bekend met de zogenaamde Hollandse manier van voetballen. Oranje is geen camping elftal waar je alleen vriendjes van elkaar selecteert. Dat hoort een verzameling te zijn van de beste Nederlandse spelers van dat moment

28 april 2021 om 11:25

@messibarca, dus: Jackie Groenen, Lieke Martens en Victoria Pelova?

Helaas hebben we een bondscoach die alleen maar 1 systeem kent.

28 april 2021 om 08:45

De wedstrijd tegen Italie maar overgeslagen dus?

28 april 2021 om 15:12

Ik hoop dat hij, zeker na de poulefase, inderdaad weer op dit systeem terugvalt. 5-3-2, met Blind iets voor de verdediging; waarmee je het ook kunt zien als verkapte 4-2-3-1, het systeem dat zo enorm succesvol was onder Bert

Gakpo is Babel al voorbij, Weghorst is de beste pure spits die wij hebben (depay in de toppers als je op de counter speelt). Gravenbergh is de enige speler die iets van Frenkie wegheeft als die wegvalt. Dus ja hij zegt hier logische dingen.

27 man mee is wel handig, want met Frank de Boer zitten er altijd wel 3-4 brandhout spelers bij. Die zijn dan mooi gecompenseerd.

28 april 2021 om 08:57

Ik vind dit soort opmerkingen altijd hoogst amusant omdat FdB geen andere spelers selecteert dan Koeman heeft gedaan. Los van het feit dat ik ook niet begrijp dat Babel nog wordt geselecteerd, alleen vond ik dan ook al toen Koeman dat deed. Geldt ook voor Hateboer, die heb ik nog nooit een goede wedstrijd zien spelen, terwijl je met Dumfries al een zelfde soort speler in de selectie hebt.

28 april 2021 om 09:08

Koeman is alweer een tijdje terug en inmiddels zijn er een aantal nieuwe spelers opgestaan. Bovendien was Koeman een winnende coach dus dan kom je weg met dat beslissingen. Frank De Boer is dat vooralsnog niet bij Oranje en dan wordt je logischerwijs afgerekend op die vreemde keuzes

28 april 2021 om 09:17

Babel speelde verdienstelijk in de PL en in Turkije ten tijde van Koeman, Gakpo speelde nog in Jong Psv. Lang in jong Ajax, Weghorst bij AZ en hij riep hem wel op.

Maar goed, er komt een trainingsweek aan. Hoop dat hij jongens als Gakpo, Lang, Bijlow, Karsdorp, El Ghazi en Weghorst gewoon meeneemt al is het maar om te kijken wat het niveau is.

28 april 2021 om 09:23

@dolorasinum. Ik snap niet dat mensen blijven herhalen dat Koeman dezelfde spelers selecteerde. Dat is 2!! Jaar geleden. Toen waren andere spelers jonger en andere nog beter in vorm of juist niet in vorm. Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen?

28 april 2021 om 10:00

@FR volgens mij is dat het punt niet. Toen Koeman bondscoach was had je de eerste wedstrijden die nergens op leken en waren Babel, Luuk en zelfs Veltman niet zodanig goed dat dit Oranje materiaal was maar nu lijkt het alsof FdB een tia heeft gehad door dezelfde spelers te selecteren. Babel was niet veel beter of veel minder dan nu.

Ik lees dat Klaassen meegenomen wordt vanwege zijn Ajax verleden want heeft nog niets laten zien in Oranje. Deze Klaassen is op momenten een van de belangrijkste spelers van Ajax maar heeft het niet laten zien in Oranje maar Lang, Gapko, Karsdorp, El Ghazi dan wel? Er zit een mate van selectieve verontwaardiging bij FdB die je niet zag bij Koeman. Dat zorgt een beetje voor ruis in vele discussies.

28 april 2021 om 10:05

Er is geen selectieve verontwaardiging. Koeman haalde geweldige resultaten met zijn selectie, De Boer niet. Natuurlijk worden die vreemde keuzes dan een issue

28 april 2021 om 10:10

@Thamike. Nee het gaat erover dat Klaassen er niet bij zat toen hij bij werder speelde, maar vanaf zijn transfer naar Ajax er plots wel terug bij zat. Dat is gewoon niet te rechtvaardigen. En uiteraard moet Klaassen er nu gewoon bij zitten, daar lijkt niemand een punt over te maken.

28 april 2021 om 11:51

Haalden ze die verschillende resultaten niet ongeveer met dezelfde selecties? Onder Koeman was het niet oproepen van Weghorst en het wel oproepen van Babel in ieder geval niet terug te zien in de resultaten. En nu wel? Ligt het dan aan het al dan niet oproepen van spelers....denk t niet.

28 april 2021 om 12:17

@lierse nee Klaassen discussie loopt nu nog. Kijk de topics van gisteren en eer gisteren er maar op na.

@japie, Koeman begon dramatisch en zo goed was het allemaal niet onder Koeman. Slechte wedstrijden of wedstijden die we gewonnen hadden met hakken over de sloot. Kort geheugen. Maar ook nu, Gravenberch speelt al weken als een drol. Toch wil men hem al in Oranje. Kom op zeg, we doen net of we allemaal messi's in Nederland hebben lopen die niet geselecteerd worden. Het is allemaal talent en pril en normaliter wordt er gezegd oh talent, laat eerst maar eens zien op een hoger niveau. Lang doet het goed in Belgie, Gravenberch net een goede periode Ajax en nu al een mindere periode. Gapko, super groot talent maar is net terug van een blessure en speelt goed bij Psv.

28 april 2021 om 12:36

Bijlow zeker er bij halen en de Boer thuislaten

28 april 2021 om 14:50

ls je de keuzes van FdB naast die van Koeman legt, zijn die bijna identiek.
Kennelijk is een keuze voor jou persoonsgebonden en hangt het van de persoon die die keuze maakt af of het een goede of een slechte is. Dan kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het meer om de persoon De Boer gaat dan om zijn keuzes. Koeman had gedurende de hele periode dat hij bondscoach was, in iedere gespeelde wedstrijd de beschikking over Van Dijk en De Ligt als centraal verdedigingsduo. De Boer heeft het veelal zonder hen doen en dat scheelt nog al een slok op een borrel. Bovendien is Koeman allesbehalve een winnende coach. Hij heeft bijna net vaak wel (11) als niet (9) gewonnen. En de wedstrijden die hij wel heeft gewonnen, werden wel erg vaak gewonnen nadat hij zijn eigen opstelling had aangepast. Ik kan me ook niet herinneren dat Koeman ooit 3 wedstrijden in 10 dagen heeft moeten afwerken en toen hij coach was, had ook nog niemand van Covid gehoord. Er zijn met andere woorden genoeg argumenten te bedenken om de verschillen van het Oranje onder De Boer en Koeman te verklaren, maar argumenten zijn kennelijk niet aan iedereen besteed.

28 april 2021 om 14:59

Frank de Boer is op 23 september 2020 aangesteld als bondscoach. Dat is geen 2 jaar maar 7 maanden geleden. Ronald Koeman is op 19 augustus 2020 bij Oranje vertrokken. Dat is geen twee jaar maar 8 maanden geleden.

28 april 2021 om 15:08

Koeman heeft in alle wedstrijden die hij als bondscoach heeft afgewerkt, de beschikking gehad over Van Dijk en De Ligt als centraal verdedigingsduo. De Ligt is net terug na een jaar geblesseerd te zijn geweest, terwijl Van Dijk op 17 oktober 2020 geblesseerd is geraakt dat is exact 4 weken nadat FdB als bondscoach werd aangesteld. Dus hoezo bijna dezelfde selectie?

28 april 2021 om 09:05

Allemaal leuk en aardig, maar als de Boer altijd 3 a 4 brandhout spelers de voorkeur geeft bij het samenstellen, waarom zou dat bij een besluit over wie er mogen invallen dan anders zijn? Als een Gakpo wordt opgeroepen vrees ik nog steeds dat de Boer eerder Babel laat invallen op linksbuiten, dus dan voegt de aanwezigheid van een Gakpo niks toe. Je hebt pas iets aan die extra spelers als je ze ook gaat gebruiken.

28 april 2021 om 15:27

Als je een opstelling zou maken van de meest gebruikte spelers onder Koeman, zou die er als volgt uitzien:cillessen (18); Dumfries (9), Van Dijk (18), De Ligt (20), Blind (17); Wijnaldum (18), De Jong (15), De Roon (14); Quincy Promes (17), Memphis Depay (18), Babel (17). Verschilt afgezien van het centrale verdedigingsduo niet zo heel veel met de keuzes van Fdb. De Ligt is in augustus 2020 geblesseerd geraakt en Van Dijk in oktober 2020. FdB is in september 2020 aangetreden en heeft dus niet tot nauwelijks gebruik kunnen maken van die twee. En dat scheelt nogal een slok op een borrel.

28 april 2021 om 13:49

Maar Babel is opgeroepen als spits. Dus je kan beter stellen, weghorst is babel al voorbij. Maar het ding is dat het 2 hele andere type spitsen zijn. je zou dan luuk weg moeten laten.

28 april 2021 om 23:24

Mn moeder is babel ook voorbij. Met 2 kunstknieeen

Gijp ziet het goed. Ik denk dat Gakpo de sensatie van het EK kan worden. Is topfit na slechts een half seizoen en heeft een schot/doelgerichtheid die op dit moment gemist wordt bij Oranje. En hij heeft ook gelijk over grote sterke kerels. Alleen Barça kan het zich veroorloven om met kleine technische mannetjes te voetballen. Alle andere clubs zetten toch in op snel en sterk met voldoende of goede basis techniek.

28 april 2021 om 09:10

Sensatie zou mooi zijn, maar je moet de zaken wel in perspectief zien. Gakpo deed het erg goed tegen clubs als Groningen en de leeftijdsgenoten op het jeugd Ek.

Dat is nog geen Spanje, Duitsland of Italie op het grote EK.

Zelfde met betrekking tot Lang. Die zal het goed doen bij Brugge, maar dat is toch een bescheiden podium.

28 april 2021 om 09:17

Wanneer heeft Stengs het ooit laten zien dan? En Babel tja dat is al heel lang geleden.

28 april 2021 om 09:19

We zitten bij Oostenrijk, Oekraïne en Noord Macedonië in de poule, geen Spanje, Duitsland of Italië 😉 Als je een beetje gunstig loot hoef je tijdens zo'n eindtoernooi maar 2 grote landen uit te schakelen eigenlijk, in de halve finale en in de finale. Tot die wedstrijden kun je ook gewoon een Zwitserland en Zweden treffen, bij wijze van spreken. Voor Nederland geldt alleen dan weer dat we hoogstwaarschijnlijk direct na de groepsfase een topland treffen, gezien de loting 😅

28 april 2021 om 09:29

We hebben al moeite genoeg met Turkije, dus ik zou die 3 landen niet onderschatten. Ze staan niet voor niets op het eindtoernooi.

28 april 2021 om 09:50

Ik onderschat ze ook niet, geef alleen aan dat niet elk land op zo'n eindtoernooi vergelijkbaar is met Spanje, Duitsland, Italië. Maar inderdaad, onze selectie puilt ook niet uit van de kwaliteit.

28 april 2021 om 15:18

Gakpo stak er tijdens het EK van Jong Oranje met kop en schouders bovenuit. Lang viel al vrij snel geblesseerd uit, maar de wedstrijden die hij wel meedeed maakt hij allesbehalve indruk. Koopmeiners was één van de slechtsten op het veld en ook de optredens van Teze waren ronduit dramatisch. Gakpo is absoluut toe aan Oranje zoals dat ook geldt voor Weghorst. Voor de rest zijn er geen spelers die wekelijks uitblinken en aanspraak kunnen maken op een selectie. Dus is het vrij logisch dat FdB veelal bij dezelfde spelers uitkomt als Koeman. Koeman is amper 8 maanden weg bij Oranje (augustus 2020), dus zoveel veranderd is er ook weer niet.

29 april 2021 om 02:36

Toch raar hoe lang zonder indruk te maken als motm werd verkozen..

28 april 2021 om 09:42

Lijkt me sterk dat hij veel minuten maaks als hij er als laatste bijkomt.

28 april 2021 om 12:43

Sensatie? Gakpo moet eerst zorgen dat hij aanhaakt, want Gakpo is echt niet beter dan een Bergwijn in vorm. Oranje is meerdere niveaus hoger dan de Eredivisie en daar lijken veel aanvallers nogal moeite mee te hebben. Spelers als Promes weten ook nauwelijks indruk te maken. Gakpo en Lang moeten er zeker bij zitten als je nagaat dat Stengs steevast een uitnodiging krijgt, maar ik denk niet dat die jongens nu al een enorme impact op het spel gaan hebben.

28 april 2021 om 14:31

Ik vind nu Gakpo al beter dan Bergwijn. Gakpo heeft meer overzicht en denkt veel meer aan teambelang. Bergwijn en Depay zijn beide heel ego spelers, meeverdedigen is maar zeer matig.Bij

28 april 2021 om 22:43

Beter dan Bergwijn? Op basis waarvan? Gakpo heeft alleen een aardige trap waar hij te weinig mee doet en drive. Hij is niet heel snel, niet gepolijst en z'n overzicht is ook niet zo goed. Ik zie in Gakpo echt niet iets wat we de afgelopen jaren al niet veel vaker voorbij hebben zien komen. De Bergwijn in 2018-19 was naar mijn mening veel beter dan Gakpo. Maar goed, op dit moment heeft Bergwijn daar niets aan. Die zal toch weer ergens aan spelen moeten gaan komen, want hij speelt al een tijdje niet goed.

Ik zou ook Karsdorp meenemen , maar vraag me af of die wel op de shortlist van de Boer staat.

28 april 2021 om 09:03

Geen Ajax-verleden dus geen kans. Bijlow keept al jaren goed maar moet zich eerst bewijzen over een Bizot met 0 toekomst en wel Ajax-verleden. En zo'n Timber is ineens een wereldtalent en moet meteen mee.

28 april 2021 om 09:06

Bijlow laat al jaren zien dat hij geen 3 wedstrijden achter elkaar kan keepen zonder gewisseld te worden of een wedstrijd te missen. Als hij daadwerkelijk afgelopen 3 jaar gekeept had, was ie er al lang bij geweest.

28 april 2021 om 09:09

Frank de Boer heeft Justin Bijlow wel de kans gegeven, alleen toen raakte hij geblesseerd. De blessuregevoeligheid van Justin gaat hem opbreken. Echter denk ik wanneer Justin fit blijft tot het einde van het seizoen, gaat hij gewoon mee hoor.

28 april 2021 om 09:43

Hahahha Bijlow keept al 3 jaar goed zegt ie. 36 officiële wedstrijden gekeept sinds seizoen 2016/2017. Dat is net 1 vol seizoen verdeeld over in totaal 4 jaar... De reden dat Bijlow er niet bij zit en Bizot wel, is dat Bizot topfit is, een prima keeper en niet sbel geblesseerd raakt. Bijlow is de Robben onder de keepers, alleen dan niet met de status of bijzonder goede kwaliteiten t.o.v de andere keepers zoals een Robben dat t.o.v de andere spelers wel had. Volkomen terecht dus. En Timber is niet ineens een wereldtalent. Dat was al een talent. Nu al een stabiele speler in het team van de soon to be landskampioen. Die zou dan idd van mij best mee mogen ipv een Veltman. En ja we hebben ook bog onze grote vriend bij Lille, maar dje zie ik vanwege zijn speelstijl niet slagen bij een Nederlands elftal. We spelen niet op een manier dat onze verdedigers maar alle ballen de tribune in moeten rammen. Wij bouwen van achteruit op. Dat Ajaxverleden gezeur is ook achterhaald. Zat spelers die dat niet hebben bij bet Nederlands elftal. Zielig gedoe dit.

28 april 2021 om 09:46

@master D, dat kan wel zo zijn, maar Stekelenburg heeft in de afgelopen 4 jaar ook maar in 22 wedstrijden gekeept en werd bij zijn 3e wedstrijd in dit seizoen, zijn 8e in de laatste 4 jaar al opgeroepen. Als Bijlow de komende 4 wedstrijden fit blijft mag hij dus ook wel opgeroepen worden.

28 april 2021 om 09:50

@wtax, en wat betreft Timber.....Geertruida laat het ook het hele seizoen al zien, kan centraal en rechtsback en is ook niet voor niks meerdere keren onder 21 speler van de maand van de competitie geweest. Waarom zou Timber dan de voorkeur boven hem krijgen? En kom niet met die paar Europese wedstrijden, want juist het slippertje van Timber zorgde voor uitschakeling.

28 april 2021 om 09:52

Keept al jaren goed? Die vent raakt elke 3 stappen geblesseerd. Die kan je meenemen om de fysio in vorm te houden, thats it. Prima keepertje, maar vaker geblesseerd dan fit.

28 april 2021 om 09:54

Ik zeg nergens dat Timber een voorkeur moet hebben. Ik reageer op de persoon die gaat janken over Timber "En kom niet met die paar Europese wedstrijden", kulopmerking want meerendeel van de europese wedstrijden speelde hij wel goed. Het is jonge knul, dan is een slippertje een leermoment. Hou toch op joh. Ik ben geen eens Ajacied, maar ik ben wel van mening dat iemand die goed presteerd tegen europese clubs het eerder verdiend dan een speler die goed speelt tegen Heracles, Zwolle of Emmen. Tegen Vitesse was Geertruida niet bijzonder hoor.

28 april 2021 om 10:11

Geertruida speelde in de Europa League ook gewoon goed. Dat hij een keer niet bijzonder was in een wedstrijd in zijn eerste volle seizoen, is niet heel gek natuurlijk. Vooralsnog het grootste verdedigende talent op de Nederlandse velden

Nou zeg ik er direct bij dat ik weinig PSV heb gezien dit jaar, maar zes doelpunten en drie assists valt me eigenlijk wat tegen na hoeveel hij opgehemeld is. Verder lijken me Gravenberch en Weghorst niet meer dan logisch om mee te nemen, we hebben simpelweg niet beter. Aan de zijkant overigens ook niet, dus ik laat me graag verrassen door Gakpo.

28 april 2021 om 08:58

Heeft ook maar 1300 minuten gespeeld dit seizoen. Een speler als Neres komt maar tot 3 goals en 3 assists in 1000 minuten in een team dat vele malen beter is. Zou je die ook niet meenemen?

28 april 2021 om 09:44

Die zou ik idd niet meenemen. Want Neres is niet speelgerechtigd voor het Nederlands Elftal.

28 april 2021 om 11:55

Bij wijze van natuurlijk haha.

28 april 2021 om 12:43

Neres heeft, volgens vrijwel iedere Ajaxcied, dan ook een waardeloos jaar, dus een erg slechte vergelijking (naast het feit dat die geen Nl'er is).

@tilburger013

Ik zeg toch niet dat ik hem niet zou meenemen? Ik heb hem niet genoeg zien spelen om een oordeel te vellen, ik laat me dus graag verrassen.

Ik zou wel eens een 3-5-2 willen zien met Dumfries en Wijndal op de vleugel en Weghorst en Depay voorin. Eventueel zou je Depay als schaduwspits achter Weghorst kunnen zetten en hem laten zwerven. Volgens mij benut je dan aardig de invididuele kwaliteiten van de spelers die je hebt, maar goed, het zal wel weer 4-3-3 worden met Stengs en Babel, Depay in de spits en in de 70e minuut ''de beste kopper ter wereld'' Luuk de Jong erin.

28 april 2021 om 09:25

Dumfries is met zijn kracht en beukvermogen een extra wapen met 4 verdedigers omdat hij doorbeukt en ruimte voor de rechtsbuiten verschaft. Maar als hij niemand voor zich heeft is het toch wel erg beperkt qua voortzetting.

In alle opzichten is Karsdorp een betere keuze in een 5-3-2. Evenals Dumfries in een 4-3-3

28 april 2021 om 10:55

Geen slecht idee.

Met Blind in de verdediging heb je aardig wat voetballend vermogen en dan 2 topverdedigers in de vorm van De Ligt en De Vrij ernaast.

En Weghorst is het type spits dat elke verdediging een zeer vervelende avond kan bezorgen, Depay kan dan vrij daar omheen spelen.

Dus we kunnen 5 extra spelers meenemen want ik mag er vanuit gaan dat de Boer niet serieus overweegt van de Beek en Babel mee te nemen.

28 april 2021 om 09:47

Van de Beek zou ik wel gewoon meenemen. Ik zou Babel, Stengs en Luuk mooi thuislaten. Dan kom je dus op 6 andere spelers. Lang, Gakpo, Weghorst en nog aanvullen 3: Gravenberch, Karsdorp en dan heb je nog 1 plek over.

28 april 2021 om 12:48

Daar ben ik het wel mee eens. Wat zijn in hemelsnaam de alternatieven voor een Van De Beek? Hij mag dan geen basisplaats hebben, maar het is niet zo dat hij op de bank zit bij een matig clubje. Als er concurrentie was had ik ook kunnen snappen als hij gepasseerd zou worden, maar die concurrentie is er niet. Dan kom je op het niveau Vilhena uit en dat moet je absoluut niet willen. Echter zou De Boer De Boer niet zijn als hij Babel, Stengs en Luuk gewoon meeneemt. Die kunnen alvast een ticket boeken, hoe slecht ze ook presteren.

Wow, Gijp zegt gewoon dit keer precies wat ik denk . Dit lijkt mij echt een top systeem en dat je Blind dan de opbouw laat verzorgen terwijl er twee powerhouses naast staan, die eventueel ook nog gaten kunnen dichtlopen als Wijndal of Dumfries een keer weg zijn. Frenkie daarvoor die ook nog het spel kan verdelen. Niks mis mee.

28 april 2021 om 12:52

Maar ze hebben nog 6 weken waarin twee oefenduels gespeeld gaan worden. Om dan nu het systeem om te gooien heeft geen zin meer. Laat Frank de Boer eerst maar eens zorgen dat z'n beslissingen consistent zijn en hout snijden, want daar schaart het bij 'm aan. Overigens moet je De Jong niet weghalen op het middenveld. We hebben daar al zo weinig voetballend vermogen en hij is de enigste die daar voor ruimte kan zorgen.

28 april 2021 om 14:32

Ik kan mij nog 2014 herinneren. Vlak voor het WK raakte Strootman zwaar geblesseerd. Louis van Gaal besloot daarna zijn opstelling aan te passen. 5-3-2. Heel Nederland brandde hem bij voorbaat af omdat er afgeweken werd van 433. In de basis stonden Martins-Indi, De Vrij en Janmaat. 3 man van Feyenoord. Die amper europese ervaring hadden. Samen met Blind en Ron Vlaar vormde dat de verdediging. We zouden weggespeeld worden door Spanje. Maar toen gebeurde het onmogelijke. Nederland won. En bleef winnen. Kreeg amper tegengoals. Al die argumenten als "hij past niet in het systeem", "hij ligt niet goed in de kleedkamer" "ze laten het alleen maar zien in de eredivisie, maar Duitsland, Frankrijk etc is andere koek". Geef spelers en andere systemen toch eens een kans. Maak er een groep van die vecht voor elke meter en voor elkaar. Dan kan het een heel mooie zomer gaan worden

28 april 2021 om 22:46

De Boer is bij lange na geen Van Gaal en daarbij kijken mensen extreem selectief naar die 5-3-2 van Van Gaal. De 5-3-2 was namelijk helemaal niet zo succesvol, of zijn we al vergeten dat Oranje met afstand de meeste doelpunten maakte in een 4-3-3 formatie of dat Oranje het in de eerste helften structureel zwaar had op dat WK?

Dit zou mijn favoriete opstelling zijn! Ik twijfel tussen Blind en Wijndal op linksback. Maar dat zou afhankelijk zijn van de tegenstanders... Om de selectie compleet te hebben: Krul / Drommel Blind of Wijndal / Van Aanholt / Botman / Hateboer / Karsdorp Gravenberch / de Roon / Koopmeiners / V.d. Beek Gakpo / Bergwijn / Berghuis / L. de Jong / Weghorst Op deze manier heb je een heel goede balans in verschillende type spelers en persoonlijkheden. Ouder en jongere spelers. Ik denk een perfecte mix. De rest is niet goed genoeg.

Cillessen
De Vrij
De Ligt
Aké
Dumfries
Wijnaldum
Frenkie
Wijndal/Blin
Klaassen
Malen
Depay
28 april 2021 om 10:57

Prima opstelling.

Persoonlijk zou ik Blind ipv Aké neerzetten (dan heb je Aké ook nog achter de hand)

En Weghorst ipv van Malen. (malen als reserve)

28 april 2021 om 16:06

Dat mag van mij ook! Zou misschien tegenstander afhankelijk zijn. Blind als je meer ruimte om te voetballen hebt, Aké als er harder gespeeld moet worden.
Weghorst als er wat geforceerd moet worden en tegen de lastigere landen, Malen als je tegen mindere teams speelt.
Maar het team is ook gebaat bij vastigheid. Maar kan me zeker vinden in je keuze!

Waarom Gakpo wel maar Lang niet? Die presteert fantastisch daar in België

28 april 2021 om 09:42

Beter dan Gakpo zelfs.

28 april 2021 om 10:08

Gakpo speelt ook niet in Belgie..

28 april 2021 om 10:11

Daar heb je me 😉. Maar het is wel een dingetje hoor bij het Nederlands publiek. Als je niet in de eredivisie, PL of een club van naam voetbalt dan dalen je kansen met 50% om erbij te zitten. Vrij lachwekkend naar mijn idee.

28 april 2021 om 11:36

Ja de tunnelvisie is wat dat betreft wel bijzonder. Lang presteert het hele jaar al ontzettend goed en beter dan Gakpo, die zou juist Oranje in moeten.

28 april 2021 om 13:11

@lierse
Klopt, Weghorst en Lang i.p.v. Babel en Stengs lijkt mij helemaal geen vreemde keuze. Gapko ipv Bergwijn lijkt mij ook verdedigbaar.

28 april 2021 om 12:53

Omdat Van Der Gijp denkt dat de Belgische competitie slechter is als de Eredivisie. Dat heeft hij meermaals laten doorschemeren en Derksen overigens ook. Een misplaatste vorm van arrogantie overigens. Lang hoort er gewoon bij te zitten.

28 april 2021 om 13:40

Ik vraag me een beetje af hoe de belgische competitie zich tot de nederlandse competitie verhoudt. Net als Brugge ten opzichte van Ajax. Met andere woorden: is het nu de kwaliteit van Lang of is het de competitie waar hij in speelt. Het is niet voor niets dat hij bij Ajax geen basis speelde.

28 april 2021 om 14:18

Noa is intussen een jaar verder en spectaculair doorgegroeid. Dus dat ie niet (veel) speelde bij Ajax zegt niet zoveel. Das hetzelfde als Babel nu selecteren omdat hij lichtjaren geleden bij L'pool speelde.

28 april 2021 om 14:30

Dat hij is gegroeid, dat vraag ik dus. Is hij nou significant beter geworden, of lijkt dat vooral zo door de competitie/ club waar hij nu speelt. Je ziet toch ook vaak zat dat de uitblinkers bij Eredivsielaagvliegers (bijvoorbeeld Maher) ook hopeloos door de mand vallen bij eredivisie toppers.

28 april 2021 om 22:58

Je ziet toch ook dat spelers van Eredivisie toppers door de mand vallen in het buitenland? Ik geloof niet dat de Eredivisie beter is dan de Belgische competitie, althans niet over de gehele competitie. Ik denk ook niet dat Lang een zoveel betere voetballer is geworden. Ik vind 'm veel volwassener spelen en hij heeft een manier gevonden om de kansen erin te schieten. Waarom hebben we de discussie over Lang en niet over Gakpo of Berghuis die ook in een zwakke competitie spelen?

Er waren tijden dat je als speler bij PSV met 6 doelpunten en 3 assists werd gezien als matig seizoen. Gakpo is een talent zoals we 3 jaar geleden Stengs bestempelden. Liever Lang of Depay weer op de flanken en dan Weghorst in de spits. Spelers van het Nederlands elftal moeten er meteen staan en niet op te bouwen voor een paar jaar later.

28 april 2021 om 09:53

Hij moet ook betere statistieken behalen. Maar je moet er natuurlijk wel bij zeggen dat hij corona heeft gehad en een blessure Waardoor hij elf wedstrijden in de eredivisie heeft gemist en natuurlijk zaten er ook nog wat wedstrijden bij waarin hij nog niet 100% was. Toch denk ik wel dat Gakpo instaat moet zijn bij minimaal 20 goals per seizoen betrokken te zijn.

Het zou inderdaad mooi zijn als een speler van het Nederlands elftal er meteen zou staan, maar zo'n goede aanvallers hebben we nu eenmaal niet. Gakpo doet zeker niet onder voor Babel of Stengs, dus ik denk dat het slim zou zijn om hem te selecteren.

28 april 2021 om 10:02

Als je op100% moet spelen voor de eredivisie om verschil te maken ben je nog niet klaar voor basis Nederlands elftal. Als hij op 80% speelt en elke wedstrijd paar goede acties en minimaal 1 op 3 wedstrijden echt verschil maakt is hij er klaar voor.

28 april 2021 om 11:37

Ik denk dat je beter Lang kan selecteren, die laat tenslotte een hoger niveau zien en kan betere statistieke noverleggen.

28 april 2021 om 13:01

Toch heeft Lang 'maar' 400 minuten meer gespeeld en hij heeft meer dan het dubbele aan rendement. Bovendien heeft Lang naast z'n drive en inzet een betere techniek en meer creativiteit dan Gakpo. We kunnen toch gewoon stellen dat Lang veel beter presteert? In principe moet er plek voor beiden zijn in het huidige Oranje, maar ik ben bang dat hij Stengs gewoon meeneemt.

28 april 2021 om 09:56

Waarom moeten we in Nederpand zo krampachtig vasthouden aan dat 4-3-3 systeem? De tijden van Robben en Kuyt op de flanken is voorbij. Op dit moment hebben we niet van dat soort spelers. Zet lekker Weghorst in de spkts met Depay er om heen. 3 middenvelders en 5 verdedigers. Veel stabieler achterin, en voorin redden die 2 het heus wel met een aansluitend middenveld!

28 april 2021 om 10:00

Ik vind Depay geen spits. Daarom dan maar 433 omdat we geen spitsen hebben.

28 april 2021 om 15:03

We hebben wel een spits, maar de beleidsbepalers zijn te koppig om hem op te roepen.

28 april 2021 om 16:41

Alleen weghorst? En wie is nog meer in vorm?

28 april 2021 om 12:58

Dat behoeft wel nuance overigens. Hij heeft 6 doelpunten en 2 assists, maar wel in 1.362 speelminuten. Dat zijn op zich wel leuke statistieken, maar je hebt naar mijn mening meer nodig om ook van waarde te kunnen zijn voor Oranje. Gakpo is ook geen hele gepolijste voetballer, dus rendement is wel een beetje waar hij van afhankelijk is. In dat opzicht schat ik Lang ook een stuk hoger in. Die maakt 14 doelpunten en 8 assists in 1.762 minuten en heeft naast z'n drive en inzet ook creativiteit.

Laat De Boer maar lekker selecteren wie die wilt. Iedereen ziet dat Weghorst beter is dan De Jong. Iedereen ziet dat Babel en Stengs niks te zoeken hebben in Oranje, maar laat De Boer ze maar lekker selecteren. Kan die dadelijk weer naar het Uwv. Is die de laatste jaren wel gewend.

GK: Cillessen, Krul, Bijlow/bizot.
Def: Van Dijk(indien fit), De ligt, De Vrij, Ake, Blind, Dumfries, Wijndal, Timber/karsdorp
Mid: Frenkie, Wijnaldum, Klaassen, De Roon, Gravenbergh, Beek/koopmeiners.
Aan: Depay, Weghorst, Berghuis, Bergwijn, Gakpo, Lang.

Lijkt mij de ideale selectie.

28 april 2021 om 09:55

Kies ik voor jou Bijlow boven Bizot, gewoon duidelijk de betere keeper. Karsdorp boven Timber en als de Boer twijfelt om een verdedigendere speler mee te nemen mag hjj twijfelen tussen Dumfries en Karsdorp en vervolgens tussen Timber en Geertruida. En Koopmeijners verdient een selectie meer dan Van de Beek. Speelt gewoon goed en van de beek heeft in zijn interlands nooit wat toegevoegd

28 april 2021 om 09:59

Duidelijk de betere keeper? Dat heb je kunnen zien in de 10 wedstrijdjes verdeeld over het seizoen van Bijlow? Nee, te groot risico, Bizot is een stabiele keeper. Mooi mee als 3e keeper. Overigens mogen we 26 man meenemen. Dus de keuzes kunnen allebei mee, Karsdorp, Timber, vdBeek en Koopmeiners. Dan kom je aan 25 namen en Frank kennende gaat zijn Schoonzoon Stengs toch wel mee. Zit je aan 26.

Let op mijn woorden, Babel gaat gewoon mee naar het EK, ik heb het gevoel dat er binnen de groep iets heerst dat ze het Babel gunnen om er bij te zijn omdat hij het EK het afgelopen jaar heeft gemist. Daarom zou het mij niet verbazen dat hij er gewoon weer bij komt tot en met het EK en daarna afzwaait.

28 april 2021 om 10:12

Dan nemen ze hem maar mee als materiaalman of assistent. Maar als speler zou belachelijk zijn.

Zonder Ajax verleden kom je er niet bij de selectie van Ajax de Boer. zal me niet verbazen dat ie 3 A junioren van Ajax meeneemt

28 april 2021 om 10:39

Hebben van Dijk, de Roon, Berghuis, Wijnaldum, Depay etc een verleden bij Ajax????? Wanneer dan?

28 april 2021 om 11:30

Die waren er al bij , nieuwe spelers zullen bijna allemaal uit Ajax komen, net als Blind. De Ligt was in Bulgarije nog niet helemal klaar voor Oranje volgens mij. Maar omdat ie Intenrational was , wel ettelijke miljoenen duurder ineens. En dan Later Blind in de raad van Commensarissen bij Ajax, allemaal net ff iets te opzichtig.

28 april 2021 om 13:05

Dat is wel heel erg ver gezocht. De Boer is gewoon zeer bekrompen in zijn denken. Dat zie je terug op het veld en ook in zijn selectiebeleid.

Denk dat Oranje op papier wel het ideale team heeft om 5-3-2 (of 3-5-2, is maar hoe je het bekijkt) te spelen. Met Van Dijk, De Ligt en De Vrij 3 van de allerbeste CV's ter wereld. Dan zet je Wijndal en Dumfries als opkomende backs ernaast. Het middenveld spreekt wel voor zich en in de aanval kun je Memphis en L. De Jong of Weghorst zetten. Of dit ook echt in de praktijk zou werken weet ik alleen niet zeker. Vooral Memphis lijkt niet echt goed tot zijn recht te komen in een systeem met 2 spitsen.

In het algemeen: een bondscoach van een land kan het nooit goed volgens vele "pseudo"-bondscoaches. Het maakt niet wie het is. Volgens een bepaalde groep roept hij teveel (ex-)spelers op van een bepaalde club en volgens een andere club roept hij juist teveel (ex-)spelers op van juist de andere club. Je kunt er mee eens zijn of niet, dat is een ieders goed recht, en je kan er over discussiëren. Maar om een bondscoach voor alles uit te maken, onzinnige comments over familieleden te maken etc, etc is gewoon respectloos. Het is een persoonlijke aanval op de mens, terwijl hij het in zijn ogen zo goed mogelijk probeert te doen. Ik snap totaal niet dat VZ dat toestaat. En nu over deze bondscoach: ik zie ook liever dat hij bepaalde spelers op dit moment niet oproept (bijvoorbeeld Babel). Wat ik van hem gezien heb tijdens de laatste periode bij Ajax is in mijn ogen niet voldoende om voor Oranje geselecteerd te worden. Dan zie ik daar graag een speler als Lang, niet dat ik die recentelijk zie spelen, maar de berichten over hem zijn veelbelovend. Ik heb zondag Stengs gezien, ook die is op dit moment niet goed genoeg voor Oranje. Promes liet ook niet veel zien tijdens zijn Ajax-periode, dus ook die zou ik op dit moment niet oproepen. Gravenberch zou geen discussie-punt zijn. Staat inmiddels al een tijdje op hoog niveau te voetballen. Timber vind ik nog veel te vroeg en daarnaast hebben we spelers die veel beter zijn als CV. Ik zou gaan voor een vaste groep van 16 personen en daarnaast 10 personen die op dat moment in goede vorm verkeren en uitblinken bij hun club. En voor mij hoeven ze geen (ex-)Ajax-speler te zijn. Ik ben op dat moment voor Oranje en niet voor Ajax.

Ff kijken hoe ver ik kom

Goal: Cillessen, Krul, Bijlow (haha, lekker puh).
Verdediging: Karsdorp, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Timber, Ake, De Ligt, Blind, Wijndal.
Middenveld: De Jong, Wijnaldum, Klaassen, Gravenbergh, De Roon, Ihatarren, Toornstra (ok geintje, Vd Beek dan maar).
Aanval: Memphis, Malen, Gakpo, Berghuis, Lang, Weghorst, Bergwijn

Dan kan je bestveel mwah spelers meenemen toch? Of vergeet ik er nu 100.

Nou, het zal mij benieuwen welke 26 spelers De Boer meeneemt. Hij kan eigenlijk niet meer om Weghorst heen, maar goed.. met De Boer weet je 't nooit.
Eigenlijk zou Gravenberch ook gewoon de back-up van Frenkie de Jong moeten zijn, maar Strootman, Koopmeiners of Vilhena of weet ik veel wie allemaal, zullen wel hoger in de pikorde staan.
Tsja.. en Babel. Het is eigenlijk niet best dat De Boer al anderhalf jaar geleden liet doorschemeren dat hij meegaat naar het EK. 'hij doet er alles aan om er bij te zijn'. Ja, dat zal best, maar ik neem aan dat dat voor iedereen geldt. En Babel heeft nou niet bepaald een onuitwisbare indruk achtergelaten in oranje. Hij is ook veel te traag voor een buitenspeler. Met Gakpo, Memphis en Lang heb je drie uitstekende linksbuitens die in vorm zijn.

Gakpo moet gewoon mee als.linksbuiten. zijn schot is effectief en hij heeft ook een goede voorzet. Je moet die jongen gewoon vertrouwen geven. Ik ben ook onder de indruk van Timber. Die jongen is toch vele malen beter als hateboer. Hij is een beetje klein maar voetballend is hij erg goed. Het verschil tussen fdb en koeman is dat koemN blijkbaar wel de spelers kon prikkelen. Fdb komt ook zo verschrikkelijk sloom over on interviews

Lang, Gakpo en Weghorst erbij en laten we hopen dat Babel en Stengs thuis gelaten worden. Met name het telkens oproepen van Stengs is schandalig. Gravenberch kan mee om ervaring van een toernooi op te doen, maar dan moet hij zich wel herstellen van een aantal magere weken. Op basis van de afgelopen weken verdiend hij het eigenlijk niet vind ik.

Ga jullie ff allemaal tegen de scheentjes schoppen, ik vind v d groep Lang, Gakpo, Bergwijn, Babel en Stengsie de laatstgenoemde verreweg de beste voetballer. Niet fysiek, ook niet qua statistieken maar verreweg de meest t opwindende van deze heren. Moet gewoon ff streng aangepakt worden, maar qua potentie by far de beste. Mee met Oranje dus

28 april 2021 om 22:50

Op basis waarvan? Die jongen is geen 18 jaar meer. Chong en Kluivert zijn ook zo lichtvoetig, maar die presteren ook niet. Stengs is duidelijk de minste aanvaller van die hele groep. Daar kan niet eens een discussie over zijn. Er is geen statistiek of cijfer die in het voordeel van Stengs spreekt en jij komt aanzetten met het argument dat hij qua potentie by far de beste is. Tja, ik kan ook roepen dat Vilhena in potentie beter is dan Frenkie de Jong. Dat maakt het nog niet waar...

Opmerkelijk dat de o zo gehypte Botman op deze pagina welgeteld slechts 1x genoemd wordt.. Ziet men nou eindelijk in dat die er eigenlijk niet zoveel van kan?

28 april 2021 om 22:51

Ik zie in Botman ook niet direct een versterking voor Oranje, maar ik vind het net zo opmerkelijk dat Timber schijnbaar ineens een goede kandidaat zou zijn. Daar hoor ik je niet over...

28 april 2021 om 23:37

Nee, maar daar ben ik ook niet verbaasd over, wel dat Botman maandenlang gehyped werd op basis van wat krantenverslagjes uit Frankrijk en na de ontmoetingen in de EL met Ajax was het plots doodse stilte over de o zo geweldige Botman. Terwijl we mogelijk 2 Lcv's moeten missen op t EK (V Dijk en Blind). Het valt me gewoon op. Timber vind ik wel een goede speler, dus dat hij nu, nadat hij zich juist wél heeft bewezen dit seizoen, dat hebben we allemaal wél kunnen zien, vind ik niet gek.

1 mei 2021 om 17:59

Dat kun je ook omdraaien. "veel positieve krantenverslagjes uit Frankrijk en na de ontmoeting in de EL met Ajax kan hij er ineens niets meer van." Niets ten nadele van mensen hoor, maar spelers krijgen wel aardig wat kritiek nadat ze Ajax verlaten en dat gebeurt vooral bij jonge(re) spelers. Bij Lang komt het zogenaamd omdat de Belgische competitie van een triest niveau is, bij Botman probeert men hun gelijk te halen door het tweeluik in de EL, bij Brobbey merk je het ook en zo zijn er wel meer de revue gepasseerd. Daar is wel duidelijk een patroon zichtbaar en er zijn er maar weinig die daar doorheen kunnen kijken en gewoon objectief naar de speler blijven kijken. Overigens is dit van toepassing bij elke grote club hoor, maar ik noem Ajax omdat we het over een ex-Ajacied hebben.

Ik zie er nu al op tegen, Lang en Gakpo gaat hij alsnog thuis laten. Ja die moeten mee met Jong Oranje of zo. Het is mij werkelijk een raadsel waarom bepaalde spelers toch altijd de voorkeur blijven krijgn, nou bij Stengs is dat wat duidelijker, maar echt zeg.

28 april 2021 om 22:52

Ik ben er ook bang voor. Als hij ze al meeneemt, zul je zien dat die jongens nauwelijks tot niet spelen en Stengs er elke wedstrijd in komt. Je krijgt het idee dat hij 'm het liefst een basisplaats zou geven.

28 april 2021 om 23:06

Hahaha echt he, anders word Beau heel boos op papa

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2220 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

17 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren