‘Mensen die roepen dat hij niet mee kan naar het EK zijn de meest hypocriete'

Woensdag, 28 april 2021 om 06:58Yanick Vos • Laatste update: 16:41

Steven Berghuis is voor twee wedstrijden geschorst na een harde overtreding om Vitesse-linksback Maximilian Wittek. Niet voor het eerst dit seizoen benadeelt de Feyenoord-aanvoerder zijn ploeg met een onbesuisde actie. Berghuis werd de afgelopen dagen veelvuldig bekritiseerd in de media vanwege zijn rode kaart en zijn gedrag op het veld eerder dit seizoen. Sparta Rotterdam-trainer Henk Fraser en analist Hans Kraay junior nemen het voor de 29-jarige buitenspeler op.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat bondscoach Frank de Boer Steven Berghuis mee moet nemen naar het EK?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

72 reacties (laatste reactie door weef)

Deze man heeft gewoon een agressie cursus nodig. Hie praat je deze tackle van achter goed? Hij is voorbij gelopen en weer een bewuste schop om iemand een serieuze blessure te geven. Als het andersom had geweest had waarschijnlijk dickie er woest over zijn geweest.

28 april 2021 om 07:55

Ik zou hem wel gewoon meenemen. Ik vind het ook een smerige speler en dat soort schandalige overtredingen kunnen niet goed gepraat worden. Zonde dat hij toch wel eens kortsluiting heeft daarboven. Maar voetballen kan hij echt wel. Bij het NL elftal heeft hij ook een heel andere rol en zal hij denk ik minder snel gefrustreerd zijn. Daar is het niet de beste speler.

28 april 2021 om 09:44

Hij kan goed voetballen maar zolang hij zelf niet toegeeft dat hij af en toe niet spoort blijft het een risicogeval. Wat doet hij als op het EK tegen misschien wel Frankrijk staat en ze lopen hem 2 keer voorbij?

28 april 2021 om 10:42

Als hij het toegeeft veranderd dat toch niks aan zijn situatie. Het is niet zo dat je bij erkenning van je woedeprobleem opeens die aanvallen de baas bent. Dit is een jongen die op bepaalde momenten zijn emoties niet de baas kan zijn, maar hij werkt er volgens mij achter de schermen wel aan. Is maar goed ook, niemand zit te wachten op een recidivist.

28 april 2021 om 12:21

Gluubster, het toegeven (erkennen) van je probleem is de eerste stap naar het oplossen ervan. Echter blijft Berghuis altijd de schuld bij anderen zoeken en geïrriteerd en geagiteerd reageren. Maar dat lijkt te komen omdat praktisch iedereen in zijn omgeving het niet lijkt af te keuren (rol van oa Advocaat) en hem er dus niet op aan te spreken. Ook al is het je belangrijkste speler, vertel hem een keer de waarheid. Daar leert ie eventueel van. Niet van die meelopers. En als ie zelf niet ziet dat er iets is, heeft werken eraan ook geen zin. Want er is nl niets volgens Berghuis, het ligt nooit aan hem. Echter komt het vaker voor bij hem en lijkt ie er dus totaal niet aan te werken. Over de Oranje discussie: De Boer moet ook zeggen dat ie dit snel moet erkennen en afleren, want anders niet meenemen. Is een tikkende tijdbom. En misschien heeft ie dat minder snel bij Oranje, echter ik zou als tegenstander hem volledig uit zijn comfortzone halen en hem uitdagen zodat ie weer een kaart pakt.

28 april 2021 om 16:39

@gluubster zoals formus zegt hij moet eerst erkennen dat hij het nu verkeerd oplost. Winnaarsmentaliteit is een must voor een prof maar systematisch je tegenstander uit de wedstrijd schoppen hoor je niet thuis op het veld. Hij word omringt door alleen maar ja knikkers en dat is levensgevaarlijk.

28 april 2021 om 10:43

Als ik op transfermarkt kijkt valt het allemaal wel mee. 1x direct rood, 3x dubbele gele kaart (waarvan 1 in 2011/12). En dat in 366 wedstrijden / 26.183 minuten. Uiteraard praat ik de ultra domme kaart niet goed hè, laat dat duidelijk zijn.

28 april 2021 om 10:55

Nouja bij Studio Voetbal lieten ze zondag 6 momenten zien waarvoor hij rood had kunnen (lees: moeten) krijgen. Die hatziadiakos is nog steeds geblesseerd van die achterlijke tackle een paar weken terug. Dat hij geen rood kreeg betekent niet dat dat soort tackles niet gebeurd zijn.

28 april 2021 om 12:44

We moeten het uiteraard niet normaliseren. En dat hij nu gestraft word is absoluut terecht. Maar zulke beelden kun je van veel meer spelers achter elkaar zetten. Zijn straf is de 2 wedstrijden, uitsluiten van interland voetbal gaat me hier echt te ver voor dit.

28 april 2021 om 16:40

Tuurlijk alsof de scouts alleen op transfermarkt kijken. Dan zouden er veel meer spelers worden verkocht voor hoofdprijzen. Die berghuis word door niemand bekritiseerd omdat ze bang zijn voor een over het paard getilt kleutertje.

En sommige mensen op het forum hier zijn net zo hypocriet.. een betere rechtsbuiten hebben we niet op dit moment. Moet ook zeggen dat ik De Boer hem wel gewoon mee zie nemen. Maak me meer zorgen om de rest van de selectie.

28 april 2021 om 07:22

Baart mij inderdaad ook meer zorgen. Dit wordt sowieso een EK van 3 keer niks. Ik zeg groepsfase eruit.

28 april 2021 om 07:33

Dat laatste zie ik niet zo snel gebeuren. Ik verwacht geen spetterend EK, maar de lat voor het overleven van de groepsfase ligt erg laag, aangezien zelfs de 4 beste nummers 3 ook nog doorgaan. In een poule met Oekraine, Oostenrijk en Noord Macedonie zou dat toch nog wel moeten lukken.

28 april 2021 om 14:27

Ach het Nederland onder Van Gaal was ook 3x niks. Paar leuke spelers, maar je speelde zelfs met Kuyt als rechtsback. Je moet uiteindelijk ook een beetje geluk hebben (en een coach die ze neer kan zetten). Maak me eerder zorgen over Frank de Boer dan over de selectie. Want je moet met het materiaal dat je hebt wel wat van kunnen maken.

In een nationaal elftal krijg je te maken met een groep spelers, waar je iets van moet gaan maken. Met andere woorden: selecteer je beste spelers en zoek daar een taktiek bij. Frank de Boer coacht meer als een clubtrainer. Je hebt een tactiek/ visie, en daar zoek je spelers bij. Dus Frank probeert met zijn Ajax filosofie de rest in te pakken. Dat gemis aan inzicht zag je tegen de Turken vooral heel erg. Je had daar bijvoorbeeld De Ligt (dekte Italiaans zonaal) en Blind volgens mij (dekte vooral op de man), waardoor je met 2 verschillende taktieken gewoon wordt overgelopen. Dat moet Frank wel gaan begrijpen, anders vlieg je er inderdaad zo iut.

28 april 2021 om 07:31

@ThomJansen.. Weet je wat hypocriet is? Frank de Boer afrekenen op een nagenoeg zelfde selectie beleid als de o zo geweldige, bijna heilige Koeman.. Babel basisspeler bij Koeman, zit nu gewoon op de bank bij de Boer, sommige verdedigers die werden opgeroepen uit nood door 3 blessures heb je straks niet meer als die jongens terug zijn.. Enige waar ik het niet mee eens ben zijn Stengs en Weghorst negeren, verder is het gewoon een normale selectie

28 april 2021 om 07:45

Dat is alles behalve hypocriet. Frank De Boer wordt afgerekend op de resultaten die vele malen minder zijn als onder Koeman. Spelers als Memphis, Wijnaldum en Frenkie speelden geweldig onder Koeman en onder De Boer niet. Als je dan ook nog eens spelers als Weghorst, Noa Lang en Gakpo gaat passeren voor veel minder presterende spelers als Babel, Luuk De Jong en Stengs is de kritiek volledig terecht. Al helemaal als de resultaten niet in je voordeel spreken

28 april 2021 om 07:51

Omdat Ronald Koeman een Babel selecteerde hoeft het toch niet meteen een normale selectie te zijn? Iemand meenemen voor de kleedkamer is toch gewoon een argument waar je broek van af zakt? Of iemand meenemen als argument omdat die zo'n goeie pintchitter is, om hem volgens basisspeler te maken? Er is niks normaals aan een selectie met Babel, Tete, Stengs, Luuk de Jong enz... Op dit moment is Frank de Boer de bondscoach en maakt hij de selectie. Hij is dus verantwoordelijk voor de selectie en wordt hierop beoordeeld/veroordeeld. Mocht Ronald Koeman op dit moment nog steeds deze selectie samenstellen met dezelfde argumentatie als Frank, dan was er ook genoeg kritiek geweest hoor.

28 april 2021 om 08:12

Even serieus Japie, hebbhet Nederlandse elftal redeljjk zien spelen, maar onder de laatste drie bondscoaches heeft niemand geweldig gespeeld. Onder van Basten, toen we Italie en Spanje de les lazen dat waren twee geweldige wedstrijden en tijdens het laatse wk speelden we ook een paar heerlijke potjes. Maar daarna is het allemaal.slap en inspiratieloos geweest onder aanvoering van een hoop net niet spelers als bv Depay. Die overigens noet veel beter speelde onder Koeman. Koeman is sowieso een zwaar overrated "gespreid bedje" trainer. Ben het wel met je eens betreffende het middelmatige selectiebeleid, maar dat deed Koeman ook.

28 april 2021 om 08:20

@japie, Wijnaldum is gewoon een mindere voetballer geworden in de periode de Boer. Je ziet het ook bij Liverpool waar hij minder belangrijk is geworden. Depay is altijd al wisselvallig geweest en of Frankie nou perse minder speelt herken ik niet. Ook onder Koeman hadden we veel discussies over Strootman, Weghorst, Babel, Berghuis etc. Toch zijn er veelal dezelfde keuzes gemaakt onder de Boer als onder Koeman. Kijk, dat kan je de Boer verwijten, dat hij het nalaat om fatsoenlijk door te selecteren. Dat spelers minder voetballen onder de Boer dan onder Koeman is goedkoop gezwets.

28 april 2021 om 08:22

@raffa, neem even de tijd om het proces dit seizoen bij barca te zien. Daar was het 1 groot zooitje. Met je gespreid bedje trainer haha. Je hebt geen idee!

28 april 2021 om 08:25

Raffa1. Jij bedoelt Frankrijk ipv Spanje neem ik aan? Overigens wordt die wedstrijd ook wel geromantiseerd. Je wint met 4-1, maar je speelde Frankrijk echt niet van de mat hoor. Dan vind ik de 2-0 tegen Frankrijk in te nation league indrukwekkender. En laatste WK speelden wij ook een paar heerlijke potjes? Noem mij er dan maar een paar. Wellicht alleen de 2e helft tegen Spanje. Maar van de overige wedstrijden werd ik niet bepaald warm hoor, qua veldspel. Koeman in een gespreid bedje? Ik reageer daar maar geen eens op

28 april 2021 om 08:41

Eindelijk, iemand die de wedstrijden tegen Frankrijk en Italië ook heeft gezien.. We werden door Italië he-le-maal van de mat getikt en komen heel gelukkig 1-0 voor (een speler van Italië hefte buitenspel op omdat hij achter de achterlijn lag). Daarna counter je ze weg, maar in principe had je niets te vertellen.

Frankrijk had gelijkgespeeld tegen Roemenië, dus ook zij "moesten" ineens tegen Nederland. Wederom waren zij veel en veel beter, maar door een corner, een gouden ingreep (aanvallend wisselen door van Basten) en niet al te best keeperswerk, win je die wedstrijd 4-1.

Alles begint bij die gelukkige 1-0 tegen Italië, want voorafgaand aan dat EK, was het allesbehalve overtuigend wat Nederland liet zien.

NB: vd Sar speelde ook nog eens subliem dat EK. Je hebt geen sublieme keeper nodig als je andere teams "van de mat" speelt.

28 april 2021 om 08:46

@Raffa1 onder Koeman was een Memphis zowat elke wedstrijd beslissend. Dat zie ik nu niet terug. Je kan twisten of niet of het spel goed was onder Koeman of niet maar de resultaten waren wel geweldig. Onder Frank De Boer zijn de resultaten niet best dus dan doe je het gewoon aantoonbaar minder

28 april 2021 om 10:13

Je ziet het nu ook bij Barca. Coaches hebben nu eenmaal soms het geluk aan hun zijde. Koeman heeft in de interlands met oranje vaak genoeg geluk gehad, maar hij klaarde de klus wel. Er werd op een effectieve manier van grote landen gewonnen. De Boer heeft echter bewezen een grote nietsnut te zijn. In plaats dat hij zich aan de tegenstander aanpast (zoals Koeman dat wel deed) wil hij liever zijn eigen spel spelen met matig materiaal. Gelukkig waren Hiddink en Blind daar heel succesvol mee. Zo jammer dat Advocaat te laat als interim werd aangesteld, want hij begreep precies hoe het Nederlands elftal de interlands moest benaderen.

28 april 2021 om 10:53

@ Raffa: elke keer dat ik dacht dat mijn klomp niet verder kon breken lees ik toevallig jouw reacties, en zie daar; het is mogelijk. Koeman een "gespreid bedje" trainer noemen zonder onderbouwing(wederom). Bij Fey, Nl - elftal en Barca kwam hij binnen in een matig tot slecht presterend elftal en telkens zet hij het naar zijn hand. Heb je voorbeelden van klussen waarin hij op het gespreide bedje kon gaan liggen? Daarnaast heeft Memphis het fantastisch gedaan onder Koeman, bijna betrokken bij ieder doelpunt. Knap dat je zo'n inconstante speler zo goed kunt laten renderen toch? Dan gwt tijdperk v. Basten.Tegen Italie en Frankrijk op het Ek was prachtig natuurlijk, maar beide potten hadden een geflateerde uitslag in mijn optiek.Kortom, ik ben het eigenlijk met geen enkel punt eens. Ohja, toch wel: het (middel)matige selectiebeleid van senor Frank.

28 april 2021 om 12:27

@KokkieAfca heb goed kunnen lachen om je reactie, dankjewel!

Tja het was een dwaze actie waarvoor terecht rood. Kan een keer gebeuren, het is pas z'n eerste. Staat verder los van zijn verkiezing voor oranje natuurlijk. Beste aanvaller in de eredivisie laat je niet thuis voor een onbesuisd overtredinkje.

28 april 2021 om 07:31

Je vergeet even dat hij de afgelopen jaren meer van deze acties heeft gehad, waar hij om onbegrijpelijke redenen nooit rood voor kreeg. Dit is inderdaad pas de eerste keer dat een scheids er rood voor geeft.

28 april 2021 om 07:34

Het is natuurlijk een grote faal van de KNVB/Var dat hij voor die aanslag op Hatzidiakos slechts geel kreeg, die overtreding vond ik persoonlijk gevaarlijk dan deze.. Zag gister Marcelo ook zo'n overtreding maken waar Berghuis afgelopen weekend rood voor kreeg

28 april 2021 om 07:45

Ik kan me nog een schandalige overtreding van Berghuis tegen AZ thuis herinneren, en eentje tegen Ajax in de halve finale van de beker. En dan zal ik er vast nog wel een paar missen. Als het niet loopt bij Feyenoord knapt er iets in het hoofd van Berghuis en dan gaat hij het zo afreageren. Het is een godswonder dat hij niet al 4 of 5 keer rood heeft gehad. Misschien bagatelliseren mensen het daarom ook zo.

28 april 2021 om 08:00

Zo wordt het spel van Tagliafigo wel gebagatelliseerd. Ik kon een zelfde soort relaas houden als jij nu doet. Krijg je als commentaar: "hij heeft pas 1x een rode kaart gekregen en die was nu onterecht ook (kwijtgescholden)".

Ik ben als Feyenoorder blij dat hij nu wel eens is bestraft. De vorige keer tegen AZ (hatzdiakos) was ik gewoon boos dat hij geen rood kreeg en heb de wedstrijd niet meer afgekeken. Die was 10x erger dan deze. Berghuis had van mij gerust 5 wedstrijden mogen hebben, zodat hij eens goed kan nadenken.

Dat je hem daarom niet moet selecteren is gelul. Als Bondscoach moet je je beste spelers / talenten selecteren. 2 Elftallen die het beste bij elkaar passen en waar je meerdere systemen mee kan voetballen. Als Berghuis daarbij hoort, dan dien je hem mee te nemen.

@kokkieafca,
Zag gister ook een sliding van achter (eind 1e helft) om een counter eruit te halen. Geen enkele kans en intentie om de bal te spelen. Slechts geel. In de bekerfinale kreeg die Vitessenaar rood en dat was nog wel een overtreding van de zijkant. Weet zeker dat Makkelie daarvoor na interventie van de VAR ook rood had getrokken. Hierbij zie je duidelijk dat met 2 maten wordt gefloten, internationaal laten ze meer toe.

28 april 2021 om 08:33

@4fredondo: Weet je waar ik zo ontzettend moe van wordt? Elke keer als het hier over Berghuis gaat beginnen er een aantal mensen over Tagliafigo. Het gaat over Berghuis, niet over Tagliafigo. En de acties van Tagliafigo maken de acties van Berghuis niet minder erg.

28 april 2021 om 08:52

Ik dacht bij die overtreding van Marcelo ook gelijk, hey dat deed Berghuis ook. Alleen deze gozert viel wat minder dramatisch.

28 april 2021 om 12:18

@PaulR-1982,

Ik geef een reactie op het onbegrijpelijk bagatelliseren. Gebeurt niet alleen bij Berghuis, ook bij Tagliafigo en voorheen bij Kramer etc. Het goedpraten o.b.v. dat de scheidsrechter (en Var) niet op de juiste wijze hebben ingegrepen en je daardoor kan beargumenteren dat het pas zijn eerste rode kaart is.

En i.t.t. tot die andere mensen ga ik in mijn reactie door over de persoon waar het artikel over gaat en veroordeel ik de persoon. Geef je zelfs gelijk. Misschien was je gestopt met lezen na de eerste alinea?

28 april 2021 om 12:40

Ik heb alles gelezen, maar snap niet dat je aan hem refereert. Met de rest van je bericht ben ik het wel eens, daarom reageer ik daar ook niet op

Het is echt helemaal 2021 om mensen waar je het niet mee eens bent zonder reden hypocriet te noemen. Als Eric Cantona zoiets zegt is het misschien hypocriet, in de context waarin Fraser hem gebruikt slaat het woord nergens op. Verder vind ik het best een terechte vraag of Berghuis wel mee moet. Hij pakt nogal eens een onnodige rode kaart en is niet de speler die ons zomaar even Europees kampioen maakt. Het standpunt van Arno Vermeulen is dus best te verdedigen, al hoef je het er natuurlijk niet direct eens mee te zijn.

28 april 2021 om 07:50

Arno Vermeulen is een vreselijk zure gast die enkel ideale schoonzonen mee wilt nemen die het heilige proces niet verstoren. Zo vroeg hij zich eens openlijk af waarom wij '' corona-wappie '' Weghorst zouden moeten meenemen. Want die valt zo slecht in de groep, en zo. Daarnaast is de beste man er ook niet vies van om een directe collega in een programma even een mes in de rug te steken om een wit voetje bij vrouwelijk Nederland te halen. En nu ook weer bij Berghuis. Dit is de eerste directe rode kaart voor Berghuis in zijn carrière. Laten we vooral niet overdrijven.

28 april 2021 om 08:00

Dat Vermeulen een nare vent is ben ik met je eens (vergelijkbaar met Driessen), maar dat gedoe met Weghorst vind ik wel meer een dingetje. Je moet dan misschien wel met hem afspreken dat hij zijn mond houdt over Corona en zo min mogelijk voor de camera verschijnt. Je wil echt niet dat hij dat soort uitspraken in een Oranje shirt doet.

28 april 2021 om 08:08

Mwa, ik ben zelf geen corona ontkenner. Maar als ik het goed heb begrepen heeft hij slechts gesteld dat hij vindt dat iedereen zelf eens onderzoek moet doen maar het virus en niet als een mak schaap de overheid moet volgen. En daar vind ik zelf ook wel iets voor te zeggen.

28 april 2021 om 08:16

Dat is wat hij op camera heeft gezegd. Via Social media heeft hij opgeroepen om je niet te vaccineren en links naar theorieën gedeeld waarin wordt gesteld dat vaccins gif zijn.

28 april 2021 om 08:39

A, ik heb geen sociale media dus dat heb ik gemist. Is voor mij geen reden om hem niet mee te nemen maar dan is het inderdaad verstandig hem in ieder geval te verzoeken daar in de media niet al te veel over te roepen.

28 april 2021 om 07:57

Hypocriet is hier inderdaad totaal verkeerd gebruikt, maar wat ik pas 2021 vind is het gelijk willen 'cancellen' van mensen als die iets verkeerd hebben gedaan. Berghuis heeft in zijn carrière 4 keer rood gepakt. Dat hadden er misschien een paar meer kunnen/moeten zijn, maar we moeten het niet overdrijven. Het is een nare trek van hem, maar hij heeft dat nooit bij Oranje vertoond. Zolang dat het geval is, waarom zou je hem dan niet meenemen? Omdat je hem niet sympathiek vindt? Raar.

28 april 2021 om 14:42

Cancellen is inderdaad samen met hypocriet zwaar favoriet bij de woord van het jaar verkiezing. Ik vind ook niet dat Berghuis niet mee moet alleen omdat hij weleens iemand schopt. De Boer moet een keus maken tussen Berghuis, Bergwijn, Lang, Gakpo, Malen en misschien nog een paar. Omdat Berghuis niet veel beter is dan de andere alternatieven zou er naar zoiets gekeken kunnen worden. Als ik die afweging dan zou moeten maken zou ik Berghuis alsnog meenemen maar als De Boer of Vermeulen dat anders vinden is er niks hypocriets aan. Je kan het niet met iedereen eens zijn.

29 april 2021 om 07:48

De concurrentie is juist erg matig. Lang en Gakpo zijn prima spelers, maar die hebben linksbuiten als voorkeurspositie. Die kun je eventueel ook wel als rechtsbuiten inzetten, maar op die positie is Berghuis gewoon aanzienlijk beter. Bergwijn is hopeloos uit vorm en zit bij zijn ploeg niet eens meer op de bank. Malen zit al bij de selectie, maar dan als spits of linksbuiten.
Overigens moet Gakpo of Lang natuurlijk wel mee in plaats van Babel, maar dat is een andere discussie.

28 april 2021 om 08:47

Hypocriet wordt hier verkeerd gebruikt. Maar er zijn behoorlijk veel Hypocriet mensen in de media hoor

28 april 2021 om 14:48

Je kunt zelfs zeggen dat het hypocriet is om mensen hyporiet te noemen. Uiteindelijk is ieder mens wel in een bepaalde mate hypocriet omdat de mens geen consequent wezen is.
Bedoelde vooral dat veel discussies worden vereenvoudigd door mensen hypocriet te noemen. Een politicus kan 100 goede dingen over klimaatverandering zeggen maar uiteindelijk stoppen dat soort "discussies" door hem hypocriet te noemen omdat hij ook weleens te lang onder de douche staat ofzo. Het zou fijn zijn als mensen zoals Henk Fraser niet de "hypocriet" kaart trekken maar inhoudelijk ingaan op wat er gezegd wordt.

Hem niet meenemen naar het EK hiervoor zou mij ook wat ver gaan, maar het lijkt mij wel verstandig dat hem eens duidelijk wordt gemaakt dat dit gedrag niet kan.

Ik snap best dat dit een discussie en een overweging voor Frank de Boer kan zijn om iemand wel of niet mee te nemen. Aan de andere kant is hij op zijn positie duidelijk de beste momenteel, waardoor je jezelf in de voet schiet door hem thuis te laten. Bij Oranje hebben we dit soort frustratie overtredingen van hem ook nog niet gezien, waarmee je dus inderdaad kan redeneren dat hem dit bij Oranje niet of minder snel overkomt. Ik verwacht uiteindelijk dat de Boer hem gewoon gaat meenemen, tenzij in de periode na zijn schorsing tot aan het EK hij dit nog een keer doet.

De vraag is gewoon terecht om te stellen. Als Berghuis op een belangrijk moment kortsluiting krijgt kan hij zomaar een tegenstander uit het veld schoppen en een rode kaart krijgen. Dat zijn gewoon factoren van belang die in zo’n afweging meespelen. Ik ben echter wel van mening dat die kans in Oranje aanzienlijk kleiner is. Waar het bij Feyenoord al snel van hem moet komen en zich zichtbaar kan ergeren aan zijn ploeggenoten heeft hij die status bij Oranje niet. Daar kan hij prima mee voetballen maar hoeft hij het elftal niet te dragen of te leiden, dus kan hij zich op zijn eigen spel focussen. Ik ben er voor dat Berghuis mee gaat, ook omdat hij als een van de weinige vleugelspelers vaak veel meer oog voor ploeggenoten heeft.

Ik weet dat t niet zo lekker loopt in Rotterdam, maar nu snap ik ook waarom. ze voetballen tegen zichzelf: “berghuis mist door de schorsing de komende competitiewedstrijden van Feyenoord tegen ADO Den Haag en Feyenoord. “

On: kwaliteit genoeg om mee te gaan met oranje. Maar als deze jongen onder druk de sfeer verziekt op je trainingskamp, of kolder in zijn kop krijgt waardoor je met 10 komt te staan dan is dat wel duur. Kan hij zich gedragen, mag en moet hij misschien wel mee.

Voor de selectie van Oranje, per wedstrijd en per moment kijk je holistisch naar een speler. Er zijn momenten dat je Berghuis juist het veld in brengt en momenten dat je hem juist van het veld af haalt.

Lastig, je moet dit soort fratsen niet op een EK hebben. Reclame is het niet. Hij was afgelopen wedstrijd belangrijk dus ik kan denken dat de Boer hem wel meeneemt. Van mij mag hij mee.

Wat me wel dwars zit dat het amper gaat over twee voetballers die hij kapot heeft getrapt. Ik vind dat hij er met 2 wedstrijden heel genadig afkomt.

Hij mist de volgende competitiewedstrijden van Feyenoord met Ado Den Haag en Feyenoord?

Mensen kunnen wel roepen dat hij niet mee moet naar het EK, maar dat slaat natuurlijk nergens op. Hij hoort gewoon in die selectie thuis. Het verschil met Oranje is dat hij daar niet z'n streken laat zien, omdat hij gewoon volle bok moet gaan om zich te laten zien. Bij Feyenoord is hij al jaren 'de man', waardoor hij soms het gevoel heeft dat hij zich op allerlei rare manieren moet laten gelden om de tekortkomingen van zijn medespelers op te vangen.

Totaal overbodig voor NL elftal. Zowel kwalitatief als mentaal. Kan me eerlijk gezegd niet herinneren wanneer hij iets heeft toegevoegd in belangrijke wedstrijden of Oranje. Voor hem geldt het zelfde als een Babel. Met jongens als Babel, Ld Jong, Bergwijn, Gakpo, Malen en evt Weghorst zijn er genoeg opties.

28 april 2021 om 08:55

HIj maakte de openingsgoal in 2 van de laatste 3 wedstrijden van Oranje. Gaf ook nog een paar assists.

De schorsing die hij krijgt voor zo’n schop is natuurlijk lachwekkend. Maar ik kan zijn frustratie zeker begrijpen als je speelt in zo’n team met spelers die jou niet begrijpen of niet het niveau hebben om je fatsoenlijke ballen te geven. Natuurlijk moet hij wel mee naar het EK. Babel en vd Beek moet je gewoon thuis laten en Gakpo en Weghorst meenemen dan heb je een prima selectie die mee kan doen om de prijzen.

Alsof ze in Spanje gaan roepen dat je Ramos thuis moet laten, omdat ie vaak rood pakt, slaat idd nergens op. En bij Oranje doet ie dat echt niet hoor, daar heeft ie geen status, totaal andere situatie. Oh en ps, ik weet het, hij is minder goed dan Ramos.

Dit soort acties gaat ie bij oranje echt niet doen hoor. Daar is hij geen ster maar gewoon een van de vele. Bij Feyenoord is zijn positie toch anders en dan gedraag je je ook anders. Thuislaten slaat nergens op. Gewoon mee nemen. Die jongen voegt voetballend echt wat toe en gaat zich echt niet misdragen hoor

28 april 2021 om 09:17

Haha grappig, ik bedoel precies hetzelfde alleen omschrijf het anders. Als ik jou reactie vooraf al gelezen had mijn reactie niet geplaast.

Berghuis heeft bij oranje een totaal andere status dan bij Feyenoord. Bij Feyenoord is hij de beste en bij Oranje is hij samen met de betere van het elftal. Dat geeft een totaal andere dynamiek. Het zou belachelijk zijn om Berghuis niet mee te nemen naar Oranje.

Vind het ook wel makkelijk inderdaad om zo ver te gaan, iedereen die gevoetbald heeft weet dat dit 1 a 2 keer per seizoen gebeurt bij een speler uit hun team. Die wilt iets te moeilijks doen en krijgt even een waas voor z'n ogen en reageert het af met een zaag.

Tuurlijk is het qua omstandigheden vervelend voor Berghuis, maar dat betekent niet gelijk dat het een dwaas is die op woede cursus moet ofzo. Dit kan gebeuren, hoe naar het het er ook uitziet.

Heb het al vaker op dit forum genoemd, maar ik denk dat iedereen 20 dezelfde namen noemt bij het maken van zijn eigen selectie. Je kunt discussiëren over een rechtsback of over Babel/stengs/bergwijn. Vindt ze alle drie niet goed genoeg, en Noa Lang ook niet overigens (heeft zijn handenvol bij Jong Oranje).over Luuk of over Wout maar dat is het dan wel zo'n beetje. Dit probleem zal nu wel zijn opgelost nu er 26 spelers mee mogen. Ben persoonlijk fan van het aloude 4-3-3 systeem, maar zou met de huidige selectie kiezen voor 3-5-2. Vindt dat we momenteel weinig buitenspelers hebben met extra klasse.

En wat Berghuis betreft ben ik het dit keer eens met de analisten. Deze overtredingen komen puur voort uit frustratie dat hij zulke matige medespelers heeft. Wanneer hij bij Ajax zou spelen komt dat veel minder voor. Anthony heeft er trouwens ook een handje van. Als Ajax supporter (en ik zal hier ongetwijfeld een uitzondering in zijn) zou ik Berghuis graag bij Ajax zien. Neres en Anthony hebben mij afgelopen jaar niet kunnen overtuigen. Het moet altijd van Tadic komen.

28 april 2021 om 10:10

Kom op, alsof dat nou een excuus is, het nivo van de medespelers. Als hij een echter leider is trekt hij zijn eigen spelers mee. Het heeft er te maken dat deze jongen last van storing in zijn hoofd heeft. Het zijn niet eens overtredingen in duels maar smeerpijpen onvertredingen waarbij hij spelers blesseert. Het zit bij hem tussen de oren, op naar een de sportpsychiater.

Je hebt binnen een team altijd een paar 'klootzakken' nodig die met hun agressie de boel opzwepen.
Met alleen maar ideale schoonzonen zul je nooit kampioen worden.
Jan Wouters was een enigszins beperkte speler, maar diens agressie bezorgde Oranje in 1988 de titel.
Hij maakte ooit een smerige overtreding op Paul Gascoigne, maar wat stond iedereen te juichen daarvoor.
Berghuis niet meenemen zou niet alleen oerdom zijn, maar ook zeer hypocriet.

28 april 2021 om 14:20

Nou zondermeer precies dat. Davids, Boularouz, Nigel de Jong, Stam, Gullit (spugen)... Die namen het allemaal ook niet zo nauw. Laat staan de prive escapades van Kluivert. Dan is het behoorlijk hypocriet ja

Wat al gezegd is Berghuis zal dit echt niet in Oranje doen omdat hij daar niet de man is maar in de lijn moet meelopen en zijn uiterste best moet doen om basis te staan. En dus zullen dit soort acties niet voorkomen. Ik hoop nog steeds als hij echt voor 4 miljoen kan vertrekken dat Ajax hem overneemt, deze man heeft als rechtsbuiten zieke cijfers en ook bij Ajax is hij niet de man en dus zal hij beter in het gareel lopen. Maar Berghuis meenemen naar het Ek een betere speler hebben we niet aan die kant.

Ik had bij deze tackle echt niet het idee dat Berghuis hem vanuit frustratie inzette. Hij baalde gwn van balverlies en wilde toen overhaast zn fout weer goed maken, waardoor hij een hele onbenullige overdreding maakte. Maar ik denk niet dat hij de intentie had om de speler te raken uit frustratie

Ach we vonden Boulahrouz tegen Portugal ook fantastisch. Sprongen van plezier in de gracht over de actie van Nigel de Jong. En what about Davids of Kluivert (laatstgenoemde was vooral prive niet zo fancy).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

59 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren