Fabrizio Romano: Erik ten Hag kan optie in de Bundesliga doorstrepen

Dinsdag, 27 april 2021 om 12:22Rian Rosendaal • Laatste update: 12:46

Jesse Marsch is de beoogde opvolger van Julian Nagelsmann bij RB Leipzig, zo onthult de Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano dinsdag. De verwachting leeft dat de nummer twee in de Bundesliga de komst van de Amerikaanse coach, nu nog verbonden aan Red Bull Salzburg, binnenkort wereldkundig maakt. Erik ten Hag stond volgens Romano ook op de lijst van Leipzig, dat naar nu blijkt zijn zinnen heeft gezet op een samenwerking met Marsch.

Naast Romano verzekeren ook verschillende Zwitserse media dat de overgang van Marsch richting Leipzig slechts een kwestie van tijd is. De Salzburg-trainer sprak onlangs met Sky al over een mogelijk dienstverband bij Leipzig. "Ik ken de club heel goed en als je me vraagt wat het beste bij mij zou passen, dan is RB Leipzig natuurlijk een ideale optie." Marsch hield echter ook een voorbehoud. "Julian Nagelsmann levert daar geweldig werk en en er is voor Leipzig dus geen reden om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. Maar mocht ik ook de kans krijgen om daar te kunnen werken, dan zou dat geweldig voor mij zijn." Marsch werkte in het seizoen 2018/19 als assistent van Ralf Rangnick bij Leipzig, voordat hij koos voor de overstap naar Salzburg. Zijn contract in Oostenrijk loopt nog ruim een jaar door.

Bayern München heeft inmiddels bevestigd dat Nagelsmann de nieuwe trainer wordt in de Allianz Arena, waardoor de interesse van Leipzig in Marsch in een stroomversnelling is geraakt. Ten Hag is overigens voor de derde keer in een kort tijdsbestek in verband gebracht met een Bundesliga-club. Verschillende Duitse media noemden hem eerder bij respectievelijk Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt. Eerstgenoemde club heeft inmiddels gekozen voor de van Frankfurt afkomstige Adi Hütter. Inmiddels is Ten Hag volgens The Telegraph ook een serieuze kandidaat van Tottenham Hotspur, dat vorige week José Mourinho ontsloeg.

Met het vertrek van Nagelsmann naar Bayern heeft Tottenham een optie minder. Ten Hag schuift hierdoor een plaatsje op, zo klinkt het vanuit Engeland. Afgelopen week berichtte Football London voor het eerst over de belangstelling van de Engelse grootmacht in Ten Hag, hetgeen The Telegraph dus bevestigt. Tottenham heeft een profielschets opgesteld: de nieuwe trainer moet 'progressief en aanvallend ingesteld' zijn, moet een 'voorkeur hebben voor voetbal vanuit balbezit' en moet bovenal 'binnen de clubcultuur passen'. De tijd van Mauricio Pochettino, tussen 2014 en 2019, dient daarbij als blauwdruk.

The Telegraph stelt dat naast Ten Hag ook de clubloze Ralf Rangnick nog altijd in beeld is. De Duitser wordt vanwege zijn filosofie geroemd door zijn landgenoten Nagelsmann, Thomas Tuchel (Chelsea), Jürgen Klopp (Liverpool) en Ralph Hasenhüttl (Southampton). Rangnick is sinds zijn vertrek bij RB Leipzig in 2019 clubloos en is dus een relatief goedkope optie voor Tottenham. Ook de Engelse bondscoach Gareth Southgate en Brendan Rodgers worden naar voren geschove, al lijkt de manager van Leicester City geen interesse te hebben in de managersfunctie in Noord-Londen.


Poll

Zie jij Erik ten Hag volgend seizoen nog bij Ajax werken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door [email protected])

Mooizo! Hoe meer Bundesligas clubs afgestreept kunnen worden, hoe beter. Lekker blijven zitten Erik! Sneu trouwens voor Brobbey, die toch (volgens de bewering) speciaal voor Nagelsmann naar Leipzig wilde.

27 april 2021 om 12:56

Ik denk dat Ten Hag op een gegeven moment niet meer te houden is, als je ziet dat het rijtje clubs steeds groter wordt en de namen van die clubs ook steeds groter. Tottenham lijkt mij persoonlijk wel een mooie kans voor hem, die hebben wel de aanvallers en middenvelders om mooi aanvallend voetbal te spelen, die moeten alleen achterin wat versterking halen om weer mee te doen voor de top 4 (mits de huidige selectie intact blijft). Plus Tottenham is eigenlijk in alles een grotere club dan Ajax behalve historie. Hij zal er misschien niet zo snel prijzen winnen, maar hij kan zich wel op een hoger niveau laten zien en daarmee wellicht een volgende stap zetten.

27 april 2021 om 13:03

Spurs zou inderdaad een geweldige stap zijn. Alleen al om met Son te werken haha. Verder is Spurs niet in alles groter dan Ajax. Het speelt in een grotere competitie en heeft momenteel betere spelers. In al het andere is Ajax toch eigenlijk de grotere club?

27 april 2021 om 13:09

Groter in de zin van competitie, geld, spelersmateriaal, stadion, misschien dat Ajax qua bekendheid en exposure (nog) iets groter is, maar Spurs is wel echt groeiende; we moeten niet vergeten dat ze 10 jaar geleden nog een middenmoter waren. Laat ik het dan anders formuleren: ik denk dat de mogelijkheden groter zijn voor hem. Spurs heeft gewoon meer potentieel dan Ajax.

27 april 2021 om 13:45

Welk potentieel heeft Spurs dan eigenlijk precies? Ik zie vooral een club die te groot is voor het servet maar de te klein voor het tafellaken. Dat geldt niet alleen internationaal (wat Ajax ook heeft) maar ook nationaal. In vrijwel alle opzichten is Spurs de kleinste van "de grote zes". Laatste prijs(je)? Een League Cup uit 2008, laatste serieuze prijs? De FA Cup uit 1991. De laatste Europese prijs? De uefa Cup in 1984. De laatst landstitel? 1961. Dus welk geweldig potentieel heeft Spurs precies? Ik zie aan de verhoudingen namelijk weinig veranderen.

27 april 2021 om 14:03

Het potentieel zit hem in de spelersgroep en de financiële mogelijkheden. De spelersgroep heeft enorm veel waarde en er zitten een aantal topspelers en toptalenten in dat in mijn ogen niet onderdoet voor de spelersgroep van United of Chelsea. De financiële mogelijkheden zijn uiteraard ook een stuk aantrekkelijker dan bij Ajax. Als laatste geldt dat Spurs echt wel groeiende is met meerdere goede resultaten in de afgelopen jaren, met name onder Poch: paar x tweede, vrijwel altijd top 4. Laatste 2 jaar is dat niet meer gebeurd, maar de financiële en sportieve mogelijkheden zijn er wel degelijk. Tel daarbij op t nieuwe stadion en de ambitieuze manager, en je hebt een prachtig project waar je aan bij kan dragen.

27 april 2021 om 14:10

Mensen staren zich blind op de poen die de clubs in de PL hebben maar dat maakt ze nog geen grotere club. Ajax is in alles een grotere club dan Spurs behalve de begroting.

Spurs speelt inderdaad in een grotere competitie maar dat maakt de club Spurs niet groter dan Ajax.

Geld, ja ze hebben meer geld maar doen er veel minder mee (behalve dan het verspillen van geld)

Spelersmateriaal, op papier misschien "grotere" namen omdat ze al gearriveerd zijn maar ze winnen helemaal niets. Hoeveel spelers ontwikkelen ze vanuit de jeugd?

Stadion, snap niet dat een groter stadion je een grotere club maakt maar okay. Stadion Spurs heeft 7,000 meer stoeltjes dan de JC Arena. Maakt verder geen drol uit.

Spurs was 10 jaar geleden een middenmoter en zijn dat nu nog steeds. Er is daar (behalve het nieuwe stadion) in mijn ogen echt 0,0 veranderd. Ze doen mee om de kruimels in Engeland en afgezien van wat incidenteel goede europese campagnes (4x kwart finale of beter in 1 jaar tijd) is dat Spurs helemaal niks.

27 april 2021 om 14:17

@danny In de jaren voor Mourinho eigenlijk altijd top 4 geëindigd, komen gemiddeld verder dan Ajax in Europa, hebben veel betere spelers dan Ajax. Het gaat ook om het potentieel, dat in voorgaande jaren het geld misschien niet optimaal gespendeerd is betekent niet automatisch dat dat dit jaar weer gaat gebeuren. Ik vind Spurs een grotere club dan Ajax op het moment, staan ook hoger op de Europese club ranking. Ik denk ook dat Ten Hag de kwaliteiten heeft van dit team een voetbalmachine te maken. En wat heeft jeugd ermee te maken? Spurs heeft een hele behoorlijke jeugdopleiding waar een aantal bekende spelers vandaan komen (kane, Winks, Madueke en op dit moment hebben ze met Tanganga een goede jeugdspeler die regelmatig in het eerste speelt), maar een goede jeugdopleiding hoeft toch niet per se een harde eis te zijn? Er zijn zat ploegen die bijna zonder jeugd spelen, en toch erg succesvol zijn. Ten Hag zal t vast leuk vinden om met jonge spelers te werken, maar dat kan ook gewoon bij Spurs, er zitten daar veel jonge spelers met veel potentieel (ndombele, Sessegnon).

27 april 2021 om 14:46

@rubentje13 - Je geeft er hoger van op dan ik zelf, ik zie Spurs ook de komende jaren geen stappen vooruit maken. Misschien dat ze in het bekertoernooi wat geluk hebben (een beetje gunstige loting en pieken op het juiste moment) maar ik zie geen elftal dat kampioen van Engeland gaat worden of ook maar dicht in de buurt komt. In de CL was 2019 een uitzonderlijk jaar, maar daar zie ik ze ook geen potten breken. Misschien in de Europa League of Conference League, maar dan praat je over het 2de en 3de podium van Europa. Dat is toch andere koek dan City, United, Liverpool en Chelsea qua ambities en prestaties. Misschien halen ze wel top 4, een slecht jaar van 1 van deze clubs maakt al een plekje vrij. En dan moet je zorgen dat je Arsenal, Leicester, Everton en de betreffende club voorblijft. Maar ja, 4de in Engeland is geen prijs of iets heel eervols om te behalen. Louter prettig omdat je de CL weer in mag.

28 april 2021 om 11:07

Die jaren dat ze in de top 4 eindigen is enkel te danken aan een geweldige lichting goedkope voltreffers. Denk maar aan Eriksen (13 miljoen), Verthongen (12 miljoen?), Alderweireld (15 miljoen?) Son (30 miljoen), Lloris (al heel lang aanwezig), Rose, Walker en Kane (eigen jeugd). Die groep spelers heeft lange tijd voor het succes van Spurs gezorgd, maar daarna is er niet meer geinoveerd. Veel van deze spelers zijn na 5 jaar niet meer van hetzelfde niveau of hongerig. Hoe kan je dan van een succesvolle ontwikkeling spreken? Nu geven ze enorme bedragen uit aan spelers en trainers, maar halen alsnog de CL niet.

29 april 2021 om 14:09

@rubentje, Spurs eindigde voor Mourinho niet altijd in de top4, ja in de laatste drie jaar voor Mourinho maar over de laatste 10 jaar slechts 5 maal. Spurs is een subtopper in Engeland die toevallig drie goede jaren (ala AZ in Nederland) heeft gehad maar structureel behoren ze niet top de top en een top 4 finish is bij lange na niet gegarandeerd. En ja ze hebben over de laatste 10 jaar in Europe een Iets beter resultaat gehaald als Ajax maar dat onloopt elkaar niet veel, gemiddeld misschien net een ronde. Spurs hebben al jaren meer geld en ze doen er niets mee. In de PL niet en in Europa ook niet. Zie bijvoorbeeld de verspilling van geld (dit jaar!!) met Mourinho. Ook als ten Hag er een voetbalmachine van maakt winnen ze (zeer waarschijnlijk) niets en is het nog maar de vraag of ze CL gaan spelen. Het potentieel van Spurs was groter geweest als ze in een ander land met dezelfde begroting zouden spelen. Ze zullen nu nooit echt wat klaarspelen (structureel) tegen de grote vier. Als bijvoeging: Ajax staat boven Inter in de Europese ranking. Is Ajax een grotere club als Inter? Jeugd was slechts 1 van de voorbeelden die ik aangaf, waarom vindt jij 1 van de redenen dat je een groter stadion hebt dat je dat tot een grotere club maakt? De jeugd bij Spurs valt heel erg mee of tegen) maar okay een goede jeugd opleiding maakt je niet perse een grotere club. De redenen die jij noemt maken Spurs (naar mijn mening) niet tot een grotere club als Ajax. Spurs heeft (ongeveer) 4x zoveel budget als Ajax en ze doen het slechts marginaal beter in Europa als je kijkt naar de laatste 10 jaar. Spurs zal altijd een ploeg zijn dat als ze het goed doen ze een keertje 2de of 3de eindigen en de rest van de tijd is het gewoon de 4de tot 8ste en geen prijzen.

27 april 2021 om 13:03

Sneu? Dit betekent toch niet dat Nagelsmann de enige reden was om naar Leipzig te gaan en hij de overstap nu niet meer ziet zitten?

27 april 2021 om 13:07

Niet de enige, maar wel 1 vd grote redenen volgens hemzelf, dus dan is het toch best balen als de trainer waar je goed gevoel bij had vertrekt voordat je ermee kan werken?

27 april 2021 om 14:14

Heb echt geen medelijden met hem. Tis ook sneu dat hij tijden lang roept dat hij wel bijtekend en dat dan niet doet.

Ik heb niet zozeer rancune richting die jongen maar het zal me ook een zorg zijn hoe het voor hem uitpakt.

27 april 2021 om 13:09

Ik hoop dat in het geval dat Erik vertrekt, Michael Reiziger en Bogarde + (?) de kans gaan krijgen. Reiziger heeft vorig seizoen bij Jong laten zien dat hij fantastisch voetbal kan laten zien, zit vol ajax dna en heeft een enorme impact op de groep en weet door zijn tijd bij jong en als assistent precies wat er bij jong rondloopt met potentie voor 1. Ben bovendien erg van hem gecharmeerd als persoon. Ik zeg niet meteen voor meer seizoenen vast leggen, maar interim met een prestatiecontract; ik denk dat hij jan en alleman gaat verrassen en zomaar de next 'next' zou kunnen zijn

Nee, jullie kunnen Ten Hag doorstrepen! Hij zal nog een jaar blijven om de champions league te winnen.

27 april 2021 om 12:56

Nu al dronken op Koningsdag?

27 april 2021 om 13:36

Dromen mag altijd toch hihihihi

Jesse Marsch was toch sowieso de eerste keuze? En gezien het binnen de Red Bull familie blijft eigenlijk ook de enige. Tottenham dan maar voor Ten Hag?

27 april 2021 om 13:43

Wat moet hij bij die enge club? Totaal geen Europese historie om over naar huis te schrijven maar wel in de ESL willen spelen en medeoprichter daarvan zijn. Dan heb ik meer begrip voor Arsenal en Milan bijvoorbeeld. Lekker bij Ajax blijven tot er een club komt waar hij de topkandidaat is.

27 april 2021 om 14:37

Jesse Marsch was inderdaad de eerste keuze, daar bestaat geen twijfel over. Ook omdat andere clubs in Duitsland hem wel wilden hebben als trainer (bmg). Die blijft nog wel even hangen in de RB familie. Hoop dat hij Daka kan meenemen naar Leipzig.

Zou voor ten Hag een mooie stap kunnen zijn, maar eigenlijk was sowieso al de verwachting dat Leipzig Marsch weg zou halen bij Salzburg.

Doet het gewoon prima bij Salzburg en werkt al 6-jaar binnen het Red Bull-concern (3-jaar coach bij New York Red Bulls, 1 jaar assistent bij Leipzig en nu 2-jaar coach bij Salzburg), dus hij is goed bekend binnen het Red Bull-concern en presteert gewoon prima bij Salzburg.

Was een mooie stap voor Ten Hag geweest maar begrijpelijke keuze van Leipzig. Hopelijk gaat hij niet naar Spurs, want dan gaan ze dalijk daadwerkelijk nog iets presteren ook. Liever dat Ten Hag bij Arsenal instapt om het daar weer op de rails te krijgen.

Waarom wordt ten hag elke keer genoemd bij een bundesliga club??zo een wereld trainer is het nou ook weer niet!!

27 april 2021 om 14:26

De Media is bezig hem daar heen te schrijven. Die clubs niet.

Het is echt belachelijk dat er nog geschreven wordt dat Eintracht geintreseerd zou zijn in Ten Hag. Eintracht gaat momenteel echt niet geld neerleggen om een trainer ergens weg te kopen noch denk ik dat Ten Hag momenteel zin heeft om naar Duitsland te gaan. Momenteel is het voor Eintracht ook veel beter om een algeheel beleid uit te stippelen en daarbij is een nieuwe technisch directeur gewoon extreem belangrijk. Ik verwacht dat Eintracht pas een nieuwe trainer aanstelt als ze al een nieuwe technisch directeur hebben ofwel concreet met iemand bezig zijn.

Mooi voor Marsch! Die was paar jaar terug Nog coach van Red Bull ny, dan kan t snel gaan. Het voetbal groeit in Amerika, dat is duidelijk er komen meer spelers van kwaliteit bij en nu ook een coach van formaat.

Hoezo Erik ten Hag kan optie wegstrepen. Erik is gewoon coach van Ajax volgend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RB Leipzig


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller275
P. GulácsiKeeper330
P. TschaunerKeeper00
AngeliñoVerdediger264
Voor de complete selectie: Clubpagina RB Leipzig.

43 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag voorkwam transfer Marko Arnautovic naar Feyenoord

Het had niet veel gescheeld of Marko Arnautovic had in het verleden het shirt van Feyenoord gedragen. De Rotterdammers deden in het verleden een bod van 1,2 miljoen euro op de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Manchester City wil een bod uitbrengen op João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren