Erwin Koeman geniet van opgebloeide Klaassen: ‘Die kwaliteit hebben weinigen’

Dinsdag, 27 april 2021 om 10:16Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:17

Nu Davy Klaassen steeds vaker belangrijk is voor Ajax en de club afgelopen zondag zelfs eigenhandig officieus aan het landskampioenschap hielp tegen AZ (2-0) met twee treffers, reist steeds vaker de vraag hoe het bij Everton mis heeft kunnen gaan voor de middenvelder. Klaassen wist de 27 miljoen euro die de club voor hem neertelde in 2017 nooit waar te maken. Zowel Erwin Koeman als Paul Joyce, verslaggever van The Times, legt de schuld van het mislukte avontuur bij Everton neer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Erwin Koeman dat Everton geduldiger had moeten zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Het is mooi dat Klaassen opnieuw belangrijk is voor ajax. Maar met de ambities van ajax kun je Europees toch niet aantreden met Klaassen die gaat je echt niet naar een hoger niveau tillen. Hij zorgt er wel voor dat de ondergrens omhoog gaat maar that's it.

27 april 2021 om 10:26

Helemaal met je eens, voor de Eredivisie is het geweldig, alleen in de CL kan het gewoon echt niet, daar brengt hij voetballend veel te weinig voor. Ik hoop dan ook dat Kudus zijn vorm herpakt en Klaassen uit de basis kan spelen.

27 april 2021 om 10:43

Ik vind Kudus een linie naar achteren beter. Klaassen brengt een power die Ajax echt nodig heeft achter de voorste linie. Kudus is minder doortastend, meer een combinatiespeler.

27 april 2021 om 10:49

Hoop inderdaad dat Kudus zijn vorm weer terug krijgt...zeer explosieve speler

27 april 2021 om 11:18

Absoluut knap van Klaassen om zich na een toch erg ongelukkig buitenlands avontuur zo te herpakken. Maar hij had zeker bij Bremen wel een keer met z'n vuist op tafel mogen slaan om eens op zijn beste positie te mogen spelen ipv altijd maar verkeerd gebruikt te worden. Maar daar is Klaassen veel te nederig voor. Ach het is natuurlijk ook geen schande om gewoon lekker in Amsterdam te voetballen. Zelfs geldt voor een Luuk de Jong die had gewoon lekker in Eindhoven moeten blijven. Daar lekker de man zijn, is toch niks mis mee?

27 april 2021 om 11:36

Makkelijk gezegd. Luuk kon naar Sevilla en verdient daar nu een stuk meer dan in Eindhoven. Welke gek zou dat niet doen?

27 april 2021 om 13:01

Is geld dan echt het enige dat er toe doet in het leven? Als hij nog 5 jaar bij Psv de man was geweest had hij z'n bankrekening ook aardig gespekt. Niet zoals hij nu doet bij Sevila maar toch voldoende om lekker van te kunnen leven.

27 april 2021 om 16:03

Hij was bij PSV al de man, waarom zou je dat 10 jaar willen zijn

27 april 2021 om 12:27

We praten altijd graag onze spelers naar beneden. De Premier League is gewoon niet voor iedereen weggelegd. Daar gaat het vooral om power voetbal. Het is niet voor niets dat Engelse clubs het vaak afleggen als het om technisch voetbal gaat. Ik weer zeker dat Ajax van iedereen kan winnen in de premier League op een paar clubs na.

27 april 2021 om 12:30

Een beetje hetzelfde verhaal als met Blind en Tadic imo. Klaassen past gewoon perfect in het spel van Ajax. Bij Everton en Bremen haalde hij dit niveau niet in een ander systeem

27 april 2021 om 13:24

Japie: het ligt wat mij betreft niet altijd aan het systeem of de trainer of wat dan ook. Klaassen kan dat niveau hoger gewoon net niet aan. Tadic en Blind evenmin. Prima spelers natuurlijk, maar geen absolute top.

27 april 2021 om 16:07

Je speelt zoals Tadic geen plus/minus 150 wedstrijden in de PL als je het niveau niet aankunt.

27 april 2021 om 13:16

-NIO EV Klaassen was de leider toen Ajax de EL finale haalde. Hoezo kan je niet met hem aantreden in Europa? Hij was toen zelfs stuk jonger. Nu is hij veel sterker en beter dan toen.

Ben erg blij met Klaassen. Natuurlijk is hij geen speler van het niveau Ziyech, Frenkie, etc. en ja, Ziyech heeft het moeilijk bij Chelsea maar vind ik desondanks nog steeds van een hoger niveau dan Klaassen en Ziyech vult de 10-positie (als hij daar speelt) heel anders in dan dat Klaassen doet aangezien Ziyech het van zijn creativiteit moet hebben en Klaassen het vooral van zijn loopvermogen moet hebben en toch net iets meer doelpunten maakt.

Maar voor Ajax is Klaassen gewoon een hele goede en nuttige speler. Als je de Klaassen uit zijn eerste periode bij Ajax vergelijkt met de Klaassen van dit seizoen, dan vind ik hem nu in Europees verband net wat beter dan toen want toen liet Klaassen het vrijwel alleen maar in de Eredivisie zien en niet echt in Europees verband.

Niet dat hij dit seizoen alle Europese wedstrijden goed was, maar wel prima wedstrijden tegen o.a. Liverpool (1ste wedstrijd), Lille (beide wedstrijden), Young Boys en AS Roma gespeeld. Dat hij vaak de 1-0 scoort is ook erg lekker, maar dat had hij volgens mij ook in zijn laatste seizoen bij Ajax voordat hij naar Everton vertrok.

27 april 2021 om 11:24

Uhm hij is in zijn eerste periode toch ook belangrijk geweest met goals in Europa toch?

27 april 2021 om 11:47

Dat was alleen in het seizoen 16-17 waar hij in de voorronde van de CL een paar goals maakte en tegen Schalke 04 in dat zelfde seizoen, maar dat was het eigenlijk wel.

27 april 2021 om 12:32

Klopt wel dat Ziyech beter is. Het CL niveau wat die haalde was heel hoog. Zelfs 4 goals in die campagne dat Ajax eruit ging in de poule met Chelsea en Valencia

De schuld ljgt bij Everton??? De schuld ligt 100 procent bij Ronald Koeman. Wat bezielt hem ook om Klaassen te halen wanneer je diezelfde zomer ook nog eens Rooney en Sigurdson voor 50 miljoen haalt. Als je dan vervolgens ook nog eens een lichtgewicht als Sandro Ramirez voor wat zakgeld haalt, dan moet je inderdaad niet verwonderd zijn dat het slecht gaat. Koeman heeft een grote rol gespeeld bij alle transfers en moet naar mijn mening daar ook de schuld van krijgen. Maar voor Ajax was dit ideaal. Ze vangen 30 miljoen voor Klaassen en kopen hem drie jaar later terug voor 13 miljoen. Het enige verschil is dat hij nu ervaring heeft opgedaan in twee topcompetities en op zijn hoogtepunt is. Geweldige gedaan van Overmars.

27 april 2021 om 10:32

Je vergeet ook even te benoemen dat Klaassen gewoon niet goed genoeg is (gebleken) voor Everton. Volgens mij werd sigurdson toch gehaald toen Klaassen al even de tijd had om 'indruk' te kunnen maken? Want zover ik weet viel Klaassen direct tegen? Las weinig positieve berichten toen der tijd omtrent de voorbereiding.

27 april 2021 om 10:44

Klaassen is een powerspeler. In de Eredivisie is dat vrij uniek. In Engeland waar het spel veel fysieker is, is het volgens mij veel moeilijker voor hem om zich te onderscheiden.

27 april 2021 om 10:56

Systeem Ajax en Everton wel groot verschil...ik weet niet of je daar ook naar kijkt dan alleeeeen maar de mens/ voetballer Klaasen. Budesliga en primerleage geen verschil. Bij Werder vaste kracht

27 april 2021 om 11:09

Het lijkt me toch sterk dat een ploeg meteen 50 miljoen wil gaan neerleggen nadat de andere mega-aankoop van 30 miljoen na 2 wedstrijden geen indruk weet te maken. Ik denk dat beide aankopen tegelijk werden gedaan. Daarnaast kwam ook nog eens de terugkeer van de verloren zoon die gegarandeerd in de basis zou spelen. Maar Koeman wilde per se Klaassen erbij hebben, en achteraf kan je toch echt afvragen waarom hij die aankoop erdoorheen duwde. Daarom ben ik ook sceptisch over het feit dat Koeman per se Depay en Wijnaldum naar Barca wil halen.

27 april 2021 om 11:17

Koeman betaalt 30 miljoen voor Davy, waar ik overigens erg fan van ben omwille zijn werkethiek. 30 miljoen! En een paar seizoenen later weer goedkoop op te halen. Koeman heeft Ajax daar een enorme financiele dienst bewezen en jij wilt hem beschuldigen? Haha heerlijk volk hier toch, je zou Koeman op de blote knietjes moeten bedanken voor een dergelijke transfersom.

27 april 2021 om 11:26

Waarom? Als het aan Koeman had gelegen kwam Klaassen transfervrij. Het is Marc Overmars die een geweldige deal heeft gesloten door 30 miljoen voor hem te krijgen. Alsof de technisch directeur van Everton graag duur inkoopt. Overmars kon profiteren van die succesvolle EL campagne.

27 april 2021 om 11:30

Uhm ik kijk gewoon wat die heeft gepresteerd in het buitenland en dat is gewoon niet zo heel geweldig. Heeft bij Everton nauwelijks gespeeld en is met een dik verlies verkocht. Bij Werder heeft die 1 seizoen gespeeld en vraag mij serieus af of dat niet kwam door gebrek aan beter? Is uiteindelijk na 1 seizoen ook weer met verlies verkocht. Dan ben je misschien wel een vaste kracht, maar in hoeverre nuttig? Kunnen toch wel stilstaan een conclusie trekken dat die alleen maar bij Ajax geslaagd is? Mislukt bij Everton, mislukt bij Werder en mislukt bij het Nederlands elftal. Zoals hij bij Ajax presteert, dat heeft die echt nergens gedaan. Hoe zou dat komen? Het systeem, het niveau, de vertrouwde omgeving, zijn kwaliteiten die het best toch zijn recht komen in de Nederlandse eredivisie? Zeg het maar. Ik denk een combinatie van zijn niveau, het niveau van de Eredivisie en een vertrouwde omgeving.

27 april 2021 om 11:35

Als Koeman daar niet had gezeten was Klaassen nooit aangetrokken en al helemaal niet voor 30 miljoen. Vandaar dat je Koeman kunt bedanken. Zie je, punt blijft gewoon staan😉. Dat overmars geweldig kan verkopen weten we allemaal(tot in den treure wel te verstaan😂).

27 april 2021 om 12:00

Klaassen heeft twee seizoenen in Bremen gespeeld en is daar vaste waarde en aanvoerder geworden. Heeft Werder hoogstpersoonlijk in de BL gehouden met belangrijke goals in de laatste wedstrijden. Was dus een zeer gewaardeerde kracht daar. De reden dat Werder hem verkocht was omdat ze er erg slecht voor stonden en het geld goed konden gebruiken. Uiteindelijk met minimaal verlies verkocht aan Ajax, waar hij opnieuw laat zien erg allround te zijn en erg nuttig mits goed gebruikt. Een wereldspeler? Nee, maar zeker een erg betrouwbare en nuttige speler die nooit verzaakt en altijd belangrijke goals maakt.

Ik denk dat het ondertussen toch wel duidelijk mag zijn dat het gewoon komt door het niveau van de Eredivisie. De prestaties die ze hier neerleggen moet je in de topcompetitie met een korrel zout nemen. Als je ziet dat zelfs Ziyech die erg hoog werd aangeschreven moeite heeft om aan te haken dan zegt dat al genoeg.

27 april 2021 om 11:11

Of het komt door de ervaring die Klaassen in het buitenland heeft opgedaan. Tadic presteert toch ook stukken beter dan in zijn tijd bij Groningen en Twente. Misschien heeft dat te maken dat Ajax deze spelers haalt wanneer ze op het hoogtepunt van hun carriere zitten.

27 april 2021 om 11:23

Tadic heeft nu veel betere spelers om zich heen en speelt volledig in zijn kracht. Dat hij dan ook nog wat volwassener is in zijn spel icm de matige ED vergeleken met destijds maakr het plaatje compleet m.i.

27 april 2021 om 11:26

@Ajax/Barca2014: de Eredivisie is ook wel nog een stuk zwakker geworden dan toen Tadic bij Groningen zat hè. Toen kwamen clubs als Twente en AZ nog wel eens ver in de EL/CL. Daarnaast kan je toch niet ontkennen dat de opmars van Klaassen te verklaren is aan het matige niveau? Letschert en Martins Indi waren de verdedigers zondag. Dat zijn twee jongens die niet eens konden aanhaken in de 2e Bundesliga en Championship.

27 april 2021 om 11:41

Toen Tadic bij Twente zat was het verval van de eredivisie al ingezet. Dus ik denk dat de periode waar jij op doelt al niet meer van toepassing is. Verder is het wel grappig waar jij de lijn nu legt. Martins Indi kon het niveau van de Championship niet aan, maar is wel als basisspeler derde op een WK geworden? Ook Letschert zat op een gegeven moment tegen oranje aan te lopen. Misschien spelen ze momenteel niet sterk, maar het is flauw om hen te beoordelen op hun laatste mislukte avontuur.

27 april 2021 om 11:52

Daarom benoem ik ook Groningen in plaats van Twente. Laat ik het anders verwoorden: als Klaassen bij Everton voetbalde kwam hij geen centrale duo’s als Indi-Letschert tegen. En dan zijn Indi-Letschert ook nog verdedigers van de nummer 3 hè. Zelfs Southampton, Newcastle, Aston Villa etc. hebben betere verdedigers. Laat staan de nummer 3 van de PL. Klaassen is een typische Mickey Mouse League hype

27 april 2021 om 12:30

Ajax speelde Madrid en Juventus van de mat. De Premier League is gewoon anders. Daar gaat het vooral wat je individueel doet. Echte teams ontbreken daar. Ajax is een hecht team met een duidelijke speelstijl. In de Premier League verschilt dat per trainer. Onder Lampard speelde Ziyech gewoon prima tot z'n blessure.

Klaassen is geen wereldspeler maar hoe hij de positie invult is van wereldklasse...
Hij is zeker een aanwinst voor Ajax ook als ze Europees spelen want hij snapt het spelletje gwn.
Miss moet ajax wat betere spelers eromheen halen zodat hij nog beter functioneert.

Klaassen zit heel goed op zijn plek bij Ajax. Maar in andere teams is hij gewoon niet zo waardevol. Hij komt daarom wat mij betreft ook niet in aanmerking voor een basisplek bij Oranje.

27 april 2021 om 11:50

@Benzema: eens. Op 10 is het armoede troef in het NL-elftal als Klaassen daar moet staan. Maar even uitgaande van Frank-433-punt-naar-voren-de-Boer, wie zou jij dan op 10 zetten?

Everton was met Lukaku zo goed. Jammer dat ie ging, had ze wel samen willen zien.

Klaassen is gewoon een harde werker met veel geluk. Ik vind het geen type voor de 10 maar hij is toch vaak belangrijk

Denk zelf dat te veel spelers in de pl verkeerd gebruikt worden. Heel veel ploegen spelen een beetje op goed geluk zonder idee. Waardoor goede spelers niet goed tot hun recht komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

328 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 17 3 1 0
2020/2021 Ajax 29 12 2 0
2020/2021 Werder Bremen 3 0 1 0
2019/2020 Werder Bremen 33 7 7 0
2018/2019 Werder Bremen 33 5 5 0
Laatste voetbalnieuws

Vink verwacht meer van Ajacied: ‘Hij zit nog maar op zestig procent’

Marciano Vink denkt dat Steven Berghuis nog niet op de toppen van zijn kunnen speelt. De aanvaller annex middenvelder, die het zondagmiddag met Ajax opneemt tegen PSV, scoorde dit seizoen tot...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren