‘Steven Bergwijn heeft een grote toekomst bij Tottenham Hotspur’

Dinsdag, 27 april 2021 om 09:15Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:16

Als het aan Paul Robinson ligt, slaat Steven Bergwijn komende zomer alle transfergeruchten af om zijn verblijf bij Tottenham Hotspur tot een succes te maken. De voormalig doelman van the Spurs denkt dat het ontslag van manager José Mourinho een positieve invloed kan hebben op de ontwikkeling van de aanvaller, die in februari voor het laatst aan de aftrap verscheen bij een wedstrijd in de Premier League. Bergwijn raakte uit beeld onder Mourinho en werd zelfs enkele wedstrijden niet bij de wedstrijdselectie gehaald.

Bergwijn was een van de vele spelers die onder Mourinho uit de gratie raakte. Naast de Nederlander werden ook Danny Rose, Harry Winks, Serge Aurier en Gareth Bale op verschillende momenten genegeerd door de Portugese oefenmeester. "Het is een schone lei voor alle spelers", doelt Robinson tegenover The Athletic op het ontslag van Mourinho. "Deze ploeg is zeer sterk en Steven is daar een perfect onderdeel van. Ik vermoed dat we het beste nog van hem te zien krijgen."

Mourinho haalde Bergwijn niet bij de wedstrijdselectie voor de wedstrijden tegen Newcastle United, Manchester United en Everton en werd niet veel later door Tottenham de laan uitgestuurd. Zijn tijdelijke opvolger Ryan Mason gunde Bergwijn een minuut speeltijd in de verloren EFL Cup-finale tegen Manchester City (1-0 verlies) afgelopen zondag. "Hij heeft een grote toekomst bij Tottenham", gaat Robinson verder. "Hij heeft dit seizoen niet zo goed gepresteerd als hij had kunnen doen, maar hij is nog steeds een jonge topspeler."

Bij Tottenham wordt inmiddels hard gewerkt aan een definitieve opvolger voor Mourinho. Volgens de huidige nummer zeven van de Premier League moet de nieuwe trainer 'progressief en aanvallend ingesteld' zijn, moet een 'voorkeur hebben voor voetbal vanuit balbezit' en moet bovenal 'binnen de clubcultuur passen'. De tijd van Mauricio Pochettino, tussen 2014 en 2019, dient daarbij als blauwdruk. De naam van Erik ten Hag wordt nadrukkelijk genoemd in Noord-Londen. "De manager die in de zomer komt moet de problemen in de verdediging oplossen. De balans in de voorhoede is goed."


Poll

Denk jij dat Steven Bergwijn nog slaagt bij Tottenham Hotspur?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Laten we het hopen. Heeft buiten zijn fantastische debuut goal tegen City eigenlijk niks laten zien. Speelstijl van Mourinho ligt hem ook niet echt natuurlijk. Sowieso heeft hij Son voor zich, die speel je er gewoon niet uit.

27 april 2021 om 11:47

Los van Mourinho, er zijn teveel aanvallers bij Spurs nu - Kane, Son, Lo Celso, Moura, Bale, Bergwijn, Alli en Vinicius zijn inmiddels allemaal fit, dus wie zet je er dan naast?

Gelukkig vergeet men niet steeds selectief dat Mourinho hem ook maandenlang in de basis liet staan, met 0 doelpunten en slechts een handvol aan assists als gevolg. Ondanks dat hij zich toen wel het snot voor de ogen werkte voor het team. Maar als anderen dan erin komen en wél leveren, dan is het gewoon klaar. Hoeveel keer heeft hij wel het verschil gemaakt als wissel dan? Je moet wel een argument hebben natuurlijk.

27 april 2021 om 09:42

Een handvol ? 0 goals en 2 assist dat is zijn hele seizoen. En toch gaat hij vanzelfsprekend mee naar het EK....

27 april 2021 om 09:50

Ik kon me alleen die op Ndombele herinneren, en had geen zin om te Googlen. Dus ja. Een handvol.

27 april 2021 om 17:36

Ja als verkapte linksback. Bergwijn kan prima mee op het niveau van Spurs en gewoon basisspeler worden op zijn eigen positie.

Deze jongen is gewoon niet goed genoeg voor het niveau wat Tottenham nastreeft. Ik vond hem bij PSV al vaak onzichtbaar, hoe ga je het dan in godsnaam maken in de Premier League?

27 april 2021 om 10:58

Bergwijn kan gewoon slagen in de premier league maar jullie houden ervan om spelers af te zeiken als ze het slecht doen😫 ten 1e bergwijn speelt rechts maar dat is totaal zijn positie niet hij is een linksbuiten maar wordt steeds op rechts gezet😅 en zei je dit ook toen bijv De Bruyne, Lukaku, Salah toen ze niet slaagde bij chelsea

27 april 2021 om 14:04

Ja... Tot ze het elder lieten zien en toen bevestigdenbij een andere topclub heb je gewoon mijn inziens het recht zulke spelers in twijfel te trekken. Is ook geen schande om een niveautje lager zoals de spelers die jij noemt het eerst te laten zien en dan zie je zo nog maar waar het heen kan gaan.

Jongen met heel veel techniek en snelheid. Ook in de kleine ruimte erg goed, maar is dramatisch voor de goal. Kan me de momenten als PSV nog herinneren dat die weer eens een slap rollertje produceerde of de bal recht op de keeper peerde... frustraties.

27 april 2021 om 11:01

En daar heeft hij bij Spurs al aan toegevoegd met bijvoorbeeld de wedstrijd tegen Liverpool, twee keer alleen op het doel af en de bal dan niet eens op doel krijgen.

27 april 2021 om 19:11

@Deem H Het klopt niet wat je zegt. Zijn schot kwam op de paal, dus ging wel op doel. De andere ging inderdaad naast het doel.

28 april 2021 om 15:30

Krijg je een punt als je de paal raakt? Nee. Dat is dus niet het doel. Dat is het net.

Iedereen heeft het over Gakpo in plaats van Babel of Stengs. Maar ik vind dat Gakpo in plaats van Bergwijn moet komen. Babel is een bewezen international en zoals Gijp gisteren ook al zei kun je club- en interlandvoetbal niet goed vergelijken. Stengs haalt er inderdaad (nog) te weinig uit maar kan toch wel genieten van zijn ragfijne techniek en steekpassjes.

27 april 2021 om 10:06

Wat mij betreft neem je zowel Babel als Bergwijn niet mee. Gewoon niet goed genoeg gepresteerd bij hun clubs. Ik vind Babel ook geen bewezen international. Die komt alleen in beeld bij gebrek aan beter. Het is niet dat die de afgelopen 16 jaar structureel basis heeft gespeeld bij Oranje. Sterker nog hij is iets van 6 jaar achter elkaar niet opgeroepen geweest. Dan ben je geen bewezen international. Gewoon Gakpo en Lang meenemen voor Bergwijn en Babel. Die verdienen het op basis van dit seizoen.

27 april 2021 om 12:19

@Master D ik ben het helemaal met je eens. Noa Lang, Gakpo en Berghuis zijn onze beste vleugelaanvallers. Wie naast die drie de vierde wordt is me dan om het even maar die horen er bij te zitten net als spits Weghorst die al op 20 doelpunten staat in de Bundesliga. Of hij dan in de basis niet staan daar kan je nog over discussiëren maar dat hij bij de selectie hoort te zitten lijkt me duidelijk. Daarnaast zou ik Timber graag een keer als te htsback geprobeerd zien worden in Oranje en anders eventueel een Karsdorp bv

28 april 2021 om 09:58

@japie Noa Lang en Karsdorp oneens. De rest eens.

27 april 2021 om 11:32

Babel is verre van een bewezen international. Nog nooit vast basis materiaal geweest en zal hij ook nooit worden. Lang, Gakpo en toch ook gewoon Bergwijn zijn sowieso niet minder en hebben de toekomst. Wat in vredesnaam is daar zo ingewikkeld aan om te begrijpen. Wat Stegns betreft daar kan ik me alleen maar aan storen. 2 momenten per helft laat hij iets leuks zien en voor de rest is het erg mager. Dan helpt zijn flegmatieke houding niet om je snel aan die jongen te gaan ergeren.

27 april 2021 om 14:17

Hou op met Babel hoor. Hij is jaren afwezig geweest bij oranje en nooit structureel basisspeler geweest. Je doet net of je hem kan vergelijken met een robben, sneijder of van persie.

28 april 2021 om 09:57

Hij is een allround aanvaller. Dat soort types zijn op een eindtoernooi vaak belangrijk.

Ik heb het nog niet gezien bij Spurs met hem. Bij Mourinho uit de gratie geraakt omdat hij niet leverde. Zo simpel is het. Hij heeft van half oktober tot en met begin februari gewoon wekelijks in de basis gestaan in de PL en er 0 gemaakt en 3 voor gegeven. Dat is wat weinig qua rendement en dan snap ik best dat Mourinho na bijna 4 maanden eens naar andere opties gaat kijken in de selectie. Dat zou iedere trainer doen. De fans waren ook wel een keer klaar met zijn gebrek aan rendement, dus het is niet dat de verbazing of teleurstelling heel groot was toen hij vanaf februari uit beeld verdween. Onder de nieuwe trainer zal het echt beter moeten, anders verdwijnt hij ook daar uit beeld. Ik zou hem persoonlijk net als een van de Beek niet meenemen naar het EK. Je moet ook gewoon presteren en dat doen beiden heren niet.

Ah het ligt natuurlijk aan Mou. Bergwijn had zo’n indruk gemaakt met al die goals en assist dat het belachelijk is dat hij meerdere malen niet eens bij de selectie zat. Gewogen en te licht bevonden.

Bergwijn is gewoon een goede speler, maar het ontbreekt hem aan effectiviteit. Hij doet eigenlijk alles goed tot hij voor de goal staat, dan heeft hij de rust of het overzicht niet om hem af te maken, wat eigenlijk raar is omdat hij in de kleine ruimte juist vaak wel de rust heeft om het overzicht te bewaren. Zijn gebrek aan goals (en in mindere mate assists, maar daarvan ben je toch afhankelijk van je ploeggenoten) was bij PSV ook lang een issue tot de laatste anderhalf jaar, toen hij erg goede cijfers had. Als hij met een spitsencoach aan de slag gaat om zijn efficientie voor de goal te verbeteren, dan hebben we wat mij betreft geen discussie over wie er op rechtsbuiten moet spelen in Oranje.

27 april 2021 om 10:42

Ze zullen bij Tottenham toch wel een spitsencoach hebben? Ben het verder helemaal met je eens. Hij kan soms in de drukte tussen drie man wegdraaien en de combinatie aangaan, maar rondom de zestien oogt hij vaak nerveus. Ik denk dat het een vrij onzekere jongen is, die extreem veel vertrouwen nodig heeft, en hij dat bij Tottenham mist. In de top krijg je dat vertrouwen niet altijd en moet je soms een beetje een gebrek aan zelfreflectie hebben om ook op momenten dat dat vertrouwen niet van buitenaf komt nog volledig in jezelf te geloven.

27 april 2021 om 10:54

Misschien voor hem goed om dan een stapje omlaag te doen en a la Depay naar een Lyon te gaan. Dat heeft voor Depay fantastisch uitgepakt en ik denk dat dat voor Bergwijn misschien ook wel de move is.

Gewoon een keiharde miskoop! Hij zal ook vast wel weer in de rijtjes terecht komen van grote flops. Daar zijn ze in Engeland goed in.Naast hard rennen is het ook gewoon niet veel. Hij mist de absolute controle en het overzicht om te slagen. Gewoon héél goed gehandeld van Psv om hem voor dat grote bedrag te verkopen.

27 april 2021 om 19:16

Lekker kort door de bocht. Erg voorbarig gesproken en ben benieuwd of je dit baseert op volledig gekeken wedstrijden. In het systeem van Mourinho moesten de vleugelspelers veel werk verrichten, waarbij bergwijn ( terecht ) meer dan Son. Echter, de klasse zie je wel alleen speelde hij simpelweg teveel van het doel af. Mason ziet hem gelukkig wel als een speler om nog iets te forceren afgaande op afgelopen 2 duels waarbij hij nog binnen de lijnen kwam ( al was het erg laat ). Vinicius zat ook op de bank, maar bleef zitten.

naja hij werd ook gewoon verkracht door Mourinho. Hij werkte zich helemaal het schompes en was dan aan de bal steeds kapot. Mourinho met frkn Eric Dier centraal achterin...kom op man. Gewoon kans grijpen Bergwijn. Komt goed.

Bergrijk moet gewoon extra werken aan afwerken. En dan bedoel ik structureel 3 uur per dag. Hij heeft verder veel dat van hem een goede speler maakt. Ook voor tottenham.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Arsenal6116
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Son Heung-MinMiddenvelder3717
H. KaneAanvaller3523
H. LlorisKeeper380
T. NdombèléMiddenvelder333
Lucas MouraMiddenvelder303
T. AlderweireldVerdediger251
M. SissokoMiddenvelder250
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

50 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren