Advocaat slaat uitnodiging van NOS af: ‘Ik ga daar dan niet met hem zitten’

Maandag, 26 april 2021 om 11:26 • Laatste update: 11:28

Dat Pierre van Hooijdonk Dick Advocaat in Studio Voetbal onlangs ‘old school’ noemde, is niet in goede aarde gevallen bij de 73-jarige oefenmeester. De NOS heeft Advocaat uitgenodigd om komende zomer als analist aan te schuiven rond het EK, maar dit verzoek legde hij naast zich neer. In een interview met het NRC Handelsblad zegt Advocaat ‘daar dan niet met Van Hooijdonk te gaan zitten’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Prachtige vent, een sieraad voor het Nederlandse voetbal. Toch wel een hele grote hoor, als je het zo eens bekijkt.. Het ga je goed Dick, hoop dat we je op tv nog genoeg zien!

26 april 2021 om 11:41

Misschien als het bekijkt van onder ;-)

26 april 2021 om 12:27

Volgens mij schuift hij gewoon bij VI aan tijdens 't EK. Kan me herinneren dat ze een aantal maanden terug dat al 's hadden laten vallen in een uitzending.

26 april 2021 om 14:26

Alle respect voor Dick en zn carriere , zeker de lengte ervan maar ik ben in tegenstelling tot jou en de meeste commentatoren tegenwoordig niet zon fan van de man als trainer. Ik vind dat hij nooit echt een voorvechter is geweest van de Hollandse school, ik vind zn teams eigenlijk nooit mooi en frivool voetbal spelen. Verder vind ik dat ie helemaal niet zo ontzettend veel gewonnen heeft in zn carriere, buiten de Europa League met een mega duur Zenit sowieso weinig uitzonderlijks. Als je het mij vraagt was Dick een super professional die meestal wel het minimale uit zn elftallen haalde, maar nooit iets uitzonderlijks. Als je toch ziet welk elftal hij bij Oranje in 94 had en hoe saai ze speelden. De wissel die hij in 2004 deed met Robben eruit halen was voor mij echt typerend voor hem als trainer. Toch een angsthaas vaak.

26 april 2021 om 16:12

Je haalt me de woorden uit de mond. Het zal best een aardige man zijn maar hij heeft inderdaad nooit écht uitzonderlijke resultaten behaald. Hij heeft het nu aardig gedaan met Feyenoord en met Zenith inderdaad met vele miljoenen de Europa League gewonnen. Maar aan het voetbal heeft hij vrijwel niets bijgedragen. Speelt altijd zeer negatief voetbal. Laat bijna nooit een talent doorbreken en zeurt altijd om transfers. En ik vind ook dat hij erg veel afgeeft op spelers als het niet loopt inderdaad. En als hij een moeilijke vraag uit de media krijgt reageert hij ook altijd erg vervelend vind ik

26 april 2021 om 17:16

als je het dus maar lang genoeg vol houdt... gaan mensen je wel waarderen lijkt het...maar zoals wij betogen, inhoudelijk weinig bijgedragen aan de joy van mensen in het voetbal...

26 april 2021 om 17:55

Heb je voor mij het regelement van orde waar in staat dat een team frivool en mooi voetbal moet spelen? Er zijn meerdere manieren om de punten te pakken. Daarnaast is mooi voetbal, de een vind het tikkie takka van Guardiola prachtig, ik vind het slaapverwekkend, ik vind fysieke omschakel ploegen bijv. prachtig, hoe je tactisch je tegenstander kan overmeesteren.

26 april 2021 om 20:40

Niet dat ik zk'n advocaatfan ben hoor, maar van die Hollandse school krijg ik zo'n jeuk. Ja wij hebben patent om op frivole wijze soms bijna iets te winnen waarna iedereen zegt, zo wat een team, zonde dat ze zijn uitgeschakeld. Ik zie liever een keer een prijs, desnoods met over mn lijk beton voetbal. Meer The Mountain en minder Oberyn Martell.

26 april 2021 om 14:27

oh ja en dat prachtige vent....ik vind hem eigenlijk vaak verongelijkt, geirriteerd en als het kan geeft ie zn spelers de schuld. En ook hier reageert ie erg korzelig en beetje kinderachtig... Dus dat valt ook wel mee vind ik.

26 april 2021 om 15:26

Die Hollandse school is sowieso gedateerd. Daar waar andere landen hebben laten zien 't te kunnen door ontwikkelen, zijn wij blijven steken in het eeuwige gebrei in het heilig verklaarde begrip; balbezit. Advocaat weet tenminste resultaten te halen en lang niet altijd met goede ploegen. Verder is het huwelijk met Feyenoord sowieso nogal golvend. Het is ook wel lastig als je denkt geld uit te kunnen geven en er blijkt nauwelijks geld te zijn. Daar heeft de corona-crisis zeker niet in geholpen. Dan krijg je ineens te maken met jongens als Diemers, Linssen en andere spelers die ze bij de gemiddelde subtopper ook hebben lopen. Advocaat kan het misschien beter aanpakken, maar de situatie is gewoon verre van ideaal. Ik denk dat er geen coaches zijn die dan niet doen wat Advocaat doet.

26 april 2021 om 15:41

welke resulaten dan? Ik vind het allemaal magertjes. Alsof Advocaat zn werkwijze niet gedateerd is. Wanneer heeft ooit een elftal van Advocaat echt lekker voetbal gespeeld en iets gepresteerd wat boven hun kunnen was? Kampioen met PSV en Rangers, woehoee...hij valt nooit door de mand, maar het is gewoon weinig imposant...

26 april 2021 om 20:24

Avocaat is een geweldige kerel inderdaad en ook een goede coach. daarnaast vind ik hem een stuk sympathieker dan Van Hooijdonk met zijn old school grijze afro op zijn hoofd

Kleine reactie van toch een best grote trainer. Jammer. Maar we gaan hem vast elders zien.

26 april 2021 om 11:39

Het zou klein (en onprofessioneel) zijn als hij nu als trainer de NOS zou boycotten wel, maar dit is toch best logisch? Hij is straks met pensioen, is financieel al lang binnen, heeft voldoende andere opties en is in de positie om te doen wat hij leuk vindt. Dan ga je toch niet samenwerken met iemand die je niet mag?

26 april 2021 om 11:52

Kleine reactie? Ik vind het juist echte mannen uitspraak! Hij wilt niet schijnheilig doen bij iemand die zelf ook niet echt grootst gepresteerd heeft.

26 april 2021 om 12:03

Ik vind het heel triest dat hij zich zo laat kennen. V Hooijdonk of zijn mening heeft nog niemand geïnteresseerd.

26 april 2021 om 12:25

@mr_knowledge, zo kunnen we alles positief of negatief draaien hoe wij dat graag willen zien. Ik lees dat hij best daar wilde zitten maar niet zo goed tegen kritiek kan. Diegene die kritiek uit daar ga ik niet naast zitten zegt mij hoe jij met kritiek om gaat.

Gelukkig maakt dit niet zoveel uit want Dick is in de positie om te doen wat ie leuk vind en met wie.

26 april 2021 om 13:03

Ik ben het eens je moet tegen kritiek kunnen. Maar je hebt toch zelf ook wel gezien hoe onbenul Hooijdonk kan zijn? Ik noem alleen die vrouwelijke scheidsrechter issue. Dat zegt al genoeg.

26 april 2021 om 13:31

Ik kijk nog wel eens het Europese avontuur van Feyenoord terug in 2002. De belangrijkste man van dat elftal is op dit moment een belabberder analist. Hij wil te graag een mening die afwijkt van de rest. Hij heeft ook al meerdere malen bewezen de plank volledig mis te slaan. Ik begrijp daarom Advocaat ook wel.

26 april 2021 om 13:34

denk dat er een kleine nuance inzit. Ik ken Dick als iemand die door de jaren heen best (ok niet altijd) met kritiek om kon gaan maar dan moet het wel gefundeerd zijn en van iemand komen die weet waar hij over praat. Aangezien hij aangeeft dat hij Pierre daar nooit gezien heeft en dat hij dus niet bij zijn trainingen, besprekingen of evaluaties aanwezig is vindt hij, misschien enigszins terecht, de kritiek van Pierre niet onderbouwd. Verder zoals je zegt mag hij natuurlijk doen wat hij wil.
Met zijn verhaal van drie keer bondscoach wil hij denk ik ook aangeven dat hij voor niemand meer iets hoeft te bewijzen.

26 april 2021 om 13:18

Prima reactie imo, vooral de uitspraak over dat hij Van Hooijdonk nooit ziet bij Feyenoord. Valt Pierre toch ff door de mand daar...

26 april 2021 om 13:42

Stel Pierre heeft behoorlijk lang bij Feyenoord rondgelopen en kent nog wat mensen en hij spreekt ze regelmatig. Een aantal van die mensen vertellen afzonderlijk dat de methoden van Advocaat old school zijn en geven afzonderlijk dezelfde voorbeelden. Moet je er dan zelf rondlopen om dit te kunnen aangeven? Denk het niet. Val je door de mand? Denk het niet.

26 april 2021 om 15:32

Ik ben het met je uitleg eens, maar Van Hooijdonk valt wel heel erg vaak door de mand met niet-kloppende informatie en gewoonweg pure onzin. In dat opzicht snap ik de reactie van Advocaat heel goed. Als het hout had gesneden wat Van Hooijdonk vaak verkondigt, oke. Echter is dat zelden het geval.

Dick je hebt een van de beste carrières als Nederlander in het voetbal gehad en je bent een wereld gozer. Ga je nou niet druk maken op je 73ste om iets dat een notoire dwaas als Van Hooijdonk gezegd heeft. Ga lekker deze zomer bij de gasten van VI een beetje over het EK praten en ga lekker met pensioen. Als iemand dat verdiend heeft ben jij het.

26 april 2021 om 11:52

Grappig hoe slecht Pierre er hier op staat bij de leden van VZ. Dat je het een irritante vent vindt snap ik, maar hij is overduidelijk intelligent en welbespraakt. Ik vind zijn analyses ook altijd ergens op slaan, of ik het er nou mee eens ben of niet. Zelfde geldt voor Kenneth Perez, lijkt me ook geen fijne collega maar wel een slimme gast die wat toevoegt aan een discussie

26 april 2021 om 12:19

Ik heb juist een compleet ander beeld van Pierre dan jij. Ik denk juist dat het best een fijne vent met de beste intenties, maar dat hij juist totaal niet intelligent is en daarom vaak domme uitspraken doet waar hij niet goed over heeft nagedacht.

26 april 2021 om 13:35

dat idee heb ik inmiddels ook, hij is niet heel onaardig, slechts een beetje vervelend..zeg maar een beetje een zeur.

26 april 2021 om 15:35

Welbespraakt? Heb je 'm weleens gezien als iemand z'n ongelijk bewijst (en dat is vaak)? De 'ah's' en 'uh's' vliegen je om de oren en hij komt dan nauwelijks nog uit z'n woorden. Bovendien probeert hij continu het gesprek richting een ander onderwerp te krijgen om z'n ongelijk niet toe te hoeven geven. Ik vind Van Hooijdonk goed in het analyseren van wedstrijden, maar als hij over randzaken, geruchten, personen binnen de voetbalwereld of iets dergelijks begint, komt hij met het ene onzinverhaal na het andere. Ik kan best geloven dat hij een aardig persoon is, maar intelligent vind ik 'm niet zozeer. Hij is vooral voetbaltactisch intelligent.

26 april 2021 om 16:17

Dick heeft best een aardige cariere gehad maar hij komt niet eens in de buurt van de beste trainers in het Nederlandse voetbal. Kijk maar een wat hij gewonnen heeft dat valt toch best wel tegen. Kampioen en beker met PSV 2x kampioen en beker met Rangers Uefa cup en kampioen met Zenith dat toen gigantisch veel geld had daarna heeft hij nooit meer iets gewonnen. Dat zijn toch geen uitzonderlijke resultaten. Hij heeft naar verwachting gepresteerd met zeer goede elftallen en misschien éã©n keer boven verwachting met Zenith. Maar voor de rest heeft hij nooit uitzonderlijk gepresteerd en zelfs opzichtig gefaald zie Nederlands en Belgisch elftal en altijd zeer onaantrekkelijk en laf voetbal gespeeld. Dus best een aardige trainer maar zeker niet een van de beste trainers van Nederland

Om het te weerleggen zouden we natuurlijk Louis van Gaal als volgende bondscoach kunnen aanstellen...

Wel een beetje een overdreven reactie van Dick toch? Hij man het er niet mee eens zijn, dat mag, maar om iemand dan meteen te boycotten, gaat wat ver.

26 april 2021 om 11:45

Maar als hij zich daar niet fijn bij voelt of geen zin in heeft dan hoeft hij daar toch niet te gaan zitten met Pierre en een show op te voeren. Het siert hem wel dat hij gewoon dit uit principe zegt en hij is niemand iets verplicht ook.

Boycotten is iets anders, hij heeft gewoon aangegeven dat hij niet met v.hooijdonk wilt samenwerken gezien zijn eerdere uitspraken maar hij praat toch gewoon nog met de NOS maar heeft geen trek om daar dan hele analyses te gaan doen met iemand die hij niet mag.

26 april 2021 om 11:58

Waarom moet hij met een type als Pierre daar gaan zitten als hij niets met die kerel heeft? Een gast die voor senstatie onwaarheden verteld en constant aan het stoken is? Pierre vind ik een beetje een enge kerel, zou ik ook niet doen.

26 april 2021 om 13:38

idd JK-Ajax, Pierre zou vaste tafelgast van Jack van Gelder moeten worden kunnen ze samen de boel afzeiken, zoeken n aar sensatie en dan lekker stoken. Heeft van Gelder sinds een paar jaar ook last van. Terwijl ik vroeger nog wel graag naar hem keek. Waarschijnlijk was ik nog te jong om hem door te hebben.

Die gebrek aan waardering die ze toch altijd voelen. Als ze niet geadoreerd worden, dan is er een gebrek aan waardering.

Het blijft een geweldige vent En begrijp goed dat hij er niet samen wilt zitten met Pierre de betweter Wel jammer Altijd geweldig om Dick bij dit soort wedstrijden aan tafel te hebben Elke keer genieten

Wie neemt nu ene van Hooijdonk serieus die heeft nooit wat zinnigs te melden en trapt alleen naar open deuren in , dat hij advokaat old school noemde is een teken dat van Hooijdonk totaal niet weet waarover hij praat .

26 april 2021 om 13:36

Want Advocaat is zo modern? Zijn spelopvatting en tactieken zijn sowieso old school en als je de verhalen moet geloven zijn trainingsmethoden ook. Dan mag dat toch gezegd worden. Overigens schrijf jij zelfs Advocaat old school

26 april 2021 om 20:23

als er nou 1 ding old school is dan is het wel die grijze afro op Van Hooijdonk zijn hoofd

Dikkie, Piere is het vriendje van Berghuis dan heb je de Mol ook gelijk uit je team

26 april 2021 om 13:44

Ja en Dick is vriendjes Derksen en met vrijwel heel het medialandschap. Iedere andere trainer was in een dergelijk seizoen met de grond gelijk gemaakt. Pierre is de enige geweest die terechte kritiek op Dick heeft geleverd.

Pierre een van de grootste Feyenoorders alle tijden maar vind die man zo eng. Hoe die praat, z’n houding. Ik snap Dickie wel, heeft wel wat beters te doen

Ik heb toch sterk mn twijfels of er bij Feyenoord de 'modernste mensen' rondlopen. Wat er de laatste tijd in het nieuws kwam met die per ongeluk verstuurde emails en dergelijke, gaf toch een ietwat ander beeld.

Ik heb al 20 jaar niets met Advocaat. T zal best een aardige trainer zijn, waarom stellen ze hem anders aan? Maar ik heb nog nooit gezien dat spelers onder hem structureel beter werden. Hij brandt zijn spelers openlijk af. Ik zie hem ook nooit iets tactisch doen waarvan je zegt: goh dat was slim! Hij zegt ook nooit iets waarvan je denkt: goh Dick, dat had ik echt nog nooit bedacht. Wat Dick doet is alles stabiel houden. Hij verprutst het niet.

Nederland 1994 was een ok prestatie, maar hij had gedonder met Gullit dat hij niet oploste. Nederland 2004 was gewoon matig en een waardeloze wedstrijd tegen Portugal terwijl je gewoon een goeie ploeg had. En dan die wissel van Robben. En in 2017 heeft ie het een half jaar gedaan en was het ook nou niet weergaloos.

Sparta degradatie, Sunderland ontslagen, enz. Bij Utrecht deed hij het aardig maar sprong hij direct weer op de wagen van Feyenoord. Hij blijft nooit langer dan een jaar/2 jaar bij een club.

Ik heb ook nog nooiit een speler horen zeggen: goh die Advocaat, dat was nou een van de beste trainers die ik ooit gehad heb.

Bij België heeft hij gewoon een naaistreekt geleverd. Bij Zenit ging het puur om de poen. Hij gaat elke keer na een hele korte tijd alweer weg.

Dick Advocaat is iemand die geen gekke dingen doet en dus totaal niets toevoegt. Maar omdat er veel anderen zijn die veel erger zijn, lijkt hij heel goed. Wat ik hem moet nageven is dat hij het 30 jaar vol heeft gehouden in het trainersvak.

26 april 2021 om 12:45

Wat een bijzonder zure reactie. Jij hebt nog nooit spelers structureel beter zien worden onder Advocaat. Ik neem aan dat jij 30 jaar lang alle teams van Advocaat op de voet hebt gevolgd?

De man heeft een carriere gehad van 30 jaar als trainer. Natuurlijk kun je dan de "negatieve" dingen eruit halen. Vervolgens niets melden over zijn tijd bij Psv, Rangers of Zenit waar hij prijzen gepakt heeft.

Jij dacht Advocaat voegt niets toe....laat ik dat voorbeeld dan maar volgen.

26 april 2021 om 12:59

Nou Flugelmeister....ik vind jouw respectloze reactie over iemand met zo'n staat van dienst anders ook niks toevoegen....

26 april 2021 om 13:18

Haha, je weet het ook wel lekker te framen hoor. Sunderland ontslagen ja, nadat stad en land uitliep om hem te laten blijven nadat hij ze erin had gehouden. Kijk anders even waar Sunderland nu staat, niet echt de succesclub die jij in gedachte had zeker, of wel? Bij Feyenoord heeft hij echt het maximale eruit geperst met een zeer, zeer beperkte selectie, terwijl hij eigenlijk nooit de spelers heeft gekregen waar hij om vroeg. Verder vraag ik mij heel erg af waarom ze in Rusland zo met hem wegliepen trouwens. Je mooiste argument blijft wel ''hij lijkt goed omdat de anderen zo slecht zijn''. Die ga ik erin houden!

26 april 2021 om 14:07

Als je echt denkt dat hij het maximale er bij Feyenoord heeft uitgeperst heb je de laatste 9 maanden geen Feyenoord gekeken.

27 april 2021 om 16:49

Oke. Waar had Feyenoord dan volgens jou moeten staan en wat hadden ze nog meer bereikt moeten hebben?

Ik denk dat Dick zo old school is dat hij niet door heeft dat "old school" niet dezelfde connotatie heeft als "ouderwets" (want dat is per definitie "achterhaald", old school niet). En dat hij nu een grote belediging ziet in iets wat Van Hooijdonk waarschijnlijk helemaal niet zo bedoelde, en daar vervolgens nog veel te grote conclusies aan verbindt ook. Droeve constatering eigenlijk, ik had old school Dick nog wel graag old school op tv gezien deze zomer.

26 april 2021 om 14:13

Ik denk ook dat Van Hooijdonk en Advocaat verschillend denken over old school. Van Hooijdonk had ook kunnen weten dat zijn opmerkingen hier over eenvoudig weerlegd kunnen worden. Of Van Hooijdonk moet vrijgeven hoe hij de informatie heeft gekregen...

Dick laat op z'n leeftijd niet over zich heen lopen. Begrijpelijk.

Beste Dick Advocaat, ach iemand moet toch weer podium hebben wat mij betreft bedankt voor die mooie jaren, het was echt een lust om naar te kijken, en je hebt het Nederlandse voetbal echt op de kaart gezet. Bedankt

Als Dick er zo over denkt dan is het zijn goedrecht om daar niet te gaan zitten. Zou fijn zijn als iedereen die vrijheid zou hebben.

Wel fijn dat hij dit kan doen zonder dat half Nederland over hem heen valt en hem kinderachtig noemt.

Denk dat de NOS hier toch wel van baalt. Enerzijds omdat het met Van Hooidonk iemand heeft die gewoon een hoop kijkers kost, en anderzijds omdat Advocaat een uitstekende analist zou zijn geweest. Denk dat ze wel met de situatie Van Hooidonk in de maag zitten. Geen idee hoe lang die nog onder contract staat bij de Nos?

Ik denk dat de meeste kijkers van hooijdonk graag zouden willen inruilen voor Advocaat.
Kijk alleen al naar die persiflage van van hooijdonk in de tv kantine en je ziet precies zijn toevoeging.....nul.

De kleine generaal, die nog steeds snel op zijn teentjes wordt getrapt. Hij zal waarschijnlijk wel bij VI aanschuiven, daar wordt hij al de gehele tijd veren in zijn kont gestoken door die andere old skool analist Derksen. Die weet precies hoe je Advocaat moet binnen halen door hem te paaien

O jee, een analist zegt wat over de wijze waarop Dick zijn teams traint en voorbereidt. Iedereen weet hoe Pierre aan zijn informatie komt en dus zal er best een kern van waarheid inzitten. Ik snap zelf niet helemaal waarom hij zo geïrriteerd is, de grote Dick wordt aangepakt in de pers. Ik vind persoonlijk dat hij veel te weinig wordt aangepakt. Feyenoord speelt waardeloos en een 5e plek is gewoon slecht. Okay, AZ leidt beter spelers op maar het budget van Feyenoord is groter, ook als dat van Vitesse, en dus sta je te laag als Feyenoord zijnde. Dan moet je niet weglopen voor je verantwoordelijkheid en gewoon zeggen dat hij het slecht doet. Nee maar ze vinden Dick allemaal zo grappig, en hij is een icoon, dus niemand mag wat zeggen anders is hij op zijn pik getrapt.

Respect voor Advocaat, maar laten we nou niet net doen of hij uitzonderlijke prestaties heeft geleverd. Alleen met Zenit, maar als je dan leest hoe de spelers hem corrigeerden tegen Bayern ga je daar toch ook enigszins twijfelen aan zijn tactische bijdrage. Met een uitstekend PSV in de CL niets klaargespeeld en met Rangers kampioen worden was in die tijd niet heel bijzonder. Europees wou het ook met Rangers niet vlotten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

93 fans
Coach, 73 jaar
SeizoenClub
2019- Feyenoord
2018-2019 FC Utrecht
2018-2018 Sparta Rotterdam
2017-2017 Nederland
2016-2017 Fenerbahçe
Laatste voetbalnieuws

Advocaat tipt België als favoriet: ‘Je hebt hen nodig om het EK te winnen’

Dick Advocaat kijkt op het EK met bijzondere interesse naar België. De oefenmeester, die tussen oktober 2009 en april 2010 een halfjaar aan het roer stond bij de Belgen, voorziet zelfs...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Real Madrid ziet in Pau Torres van Villarreal de ideale opvolger van Sergio Ramos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren