Spotify-baas Ek blijft hoopvol over ‘zeer aantrekkelijk’ bod op Arsenal

Woensdag, 28 april 2021 om 17:31Yanick Vos • Laatste update: 17:40

Daniel Ek zet zijn poging om Arsenal over te nemen door, zo meldt de Zweedse miljardair aan CNBC. Ek is eigenaar van Spotify en is voornemens om een bod uit te brengen op de Premier League-club. Daarbij heeft hij de steun van drie clubiconen: Thierry Henry, Dennis Bergkamp en Patrick Vieira. Een deel van de supporters van the Gunners wil dat de huidige eigenaar Stan Kroenke vertrekt, zo werd afgelopen vrijdag duidelijk bij een protest. Kroenke is niet van plan om Arsenal te verkopen, maar Ek meent hem met een 'zeer aantrekkelijk' aanbod te kunnen overtuigen.

De 38-jarige Zweed bereidt een formeel bod voorbereiden op Arsenal en is 'heel serieus' over zijn overnamepoging, zo vertelt hij. Over de hoogte van een bod wordt niets gemeld. Hij zou bij de overname steun hebben van de voormalig Arsenal-spelers Bergkamp, Henry en Vieira. Stan Kroenke is nog altijd grootaandeelhouder van de club. De Amerikaan heeft 67 procent van de aandelen van Arsenal in zijn bezit.

Arsenal-supporters protesteren tegen Stan Kroenke

Honderden supporters kwamen vrijdagavond bijeen bij het Emirates Stadium in Londen uit protest tegen Kroenke. De Amerikaanse eigenaar lag al niet goed bij de achterban en zijn populariteit is verder achteruit gegaan door zijn rol in de plannen omtrent de Super League. Arsenal bracht een week geleden naar buiten dat het een van de twaalf founding clubs was van het nieuwe toernooi, maar trok zich nog geen 48 uur later weer terug na stevige protesten vanuit de achterban.

De Zweedse entrepreneur Ek meldde vorige week op Twitter dat hij de intentie had om Arsenal over te nemen. “Als kind was ik al fan van Arsenal. Als KSE Arsenal zou willen verkopen, zou ik graag instappen”, zo liet hij afgelopen vrijdag weten. EK is mede-oprichter van muziekstreamingsdienst Spotify. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer vier miljard euro. Volgens de Engelse berichtgeving onderzoekt hij nu de mogelijkheden om Arsenal over te nemen. Honderden fans riepen om het vertrek van Kroenke.

Arsenal-directeur Josh Kroenke, zoon van de eigenaar, heeft onlangs nog laten weten dat de club niet te koop is. Door de kritiek van de achterban en de vermeende rol van Bergkamp, Henry en Vieira zou een overname volgens de Daily Telegraph niet langer onmogelijk zijn. De drie oud-spelers zijn populair onder de aanhang van Arsenal. Het drietal behoorde tot the Invincebles, het team van Arsenal dat in het seizoen 2003/04 ongeslagen kampioen werd in de Premier League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door samcro)

Waar precies, behalve in de titel, is te vinden dat de oud-spelers geld gaan investeren. Zoals het er nu in staat is het de spotify man die backup heeft (dus niet financieel gesteund) van Bergkamp, Vieira en Henry

26 april 2021 om 10:58

Ging het voor de zekerheid ook twee keer lezen haha maar zie nergens ‘investering’ staan voor de drie iconen. Misleidende titel..n

26 april 2021 om 11:16

Vieira, Bergkamp en Henry hebben natuurlijk wel een spaarcentje, maar vergeleken met Daniel Ek is hun geld natuurlijk maar een druppel op een gloeiende plaat. Zij willen wellicht hun tijd en expertise investeren? Het hoeft natuurlijk niet altijd financieel te zijn.

26 april 2021 om 12:17

Staat enkel in de tweet van de Telegraph journalist die met dit verhaal kwam. Ongeverifieerd dus.

26 april 2021 om 13:00

Tijd vooral. Hopelijk wordt niet 1 van de 3 coach van het 1e elftal want dat is gedoemd te mislukken. Wellicht in een adviserende of bestuurlijke rol dat ze van waarde kunnen zijn binnen de club.

26 april 2021 om 13:15

Ik denk dat ze voornamelijk het plan steunen dat iemand anders Arsenal over wil nemen, ik zou niet weten welke posities zij zouden moeten bekleden met hun gebrek aan ervaring.

26 april 2021 om 16:56

Nja, Bergkamp heeft als assistent wel ervaring natuurlijk. En Vieira als hoofdcoach. Idem voor Henry. Niet super succesvol, maar wel ervaring. Niet dat ik één van hen als hoofdcoach wil zien overigens. Als assistenten lijkt het mij prima.

28 april 2021 om 18:04

Samcro, Van Der Sar had ook geen ervaring, Ek wil dat de club geleid word door ex spelers, gebrek aan ervaring doet er niet toe, Arsenal moet weer Arsenal worden.

Zou wat zijn 3 grootheden van Arsenal die de club gaan kopen Benieuwd wat hier van waar is Benieuwd ook wat ze ervan kunnen maken Want tot op heden als trainer overtreft Henry mij nog niet

26 april 2021 om 11:18

Ik denk eerder dat de man van Spotify de club koopt en de 3 spelers verantwoordelijk worden voor het voetbal gedeelte en dus geen geld investeren. Een beetje zoals Bayern en Ajax met spelers het bedrijf te gaan leiden.

Wat zou ik dit top vinden zeg. Kroenke heeft van Arsenal zijn ''cash-cow'' gemaakt en niet meer of minder.
Dat die zoon van hem dan ook komt zeggen dat Arsenal niet te koop is... Verdomme. Vertrek! Niemand vindt jullie nog interessant of leuk. Koop van dat geld lekker een nieuwe club in de VS en vertrek uit Engeland man...

Ben echt helemaal klaar ermee. En dan heb je deze man. Ja, ik kan niks zinnigs over de eigenaar van Spotify zeggen. Enige wat ik lees is dat hij wel een fan is/was van Arsenal van kinds af aan. Dat klinkt al veel en veel beter dan deze verdomde Kroenke.

Kroenke mag dan wel ''rijker'' zijn dan Ek. Ik vindt het nu al een top idee. Zeker als zo'n Ek ook nog gesteund wordt door Vieira, Bergkamp & Henry (al dan niet financieel, want dat lijkt mij niet, maar goed).

Laten wij hopen dat er iets veranderd in ieder geval en dat die verdomde Kroenke OUT gaat.

26 april 2021 om 15:18

Kroenke zelf is wellicht rijker, Spotify is bijna 60mrd waard. Ben heel benieuwd hiernaar en zou het toejuichen dat een fan de eigenaar wordt.

28 april 2021 om 18:58

Kroenke heeft zelf ongeveer een geschat vermogen van 7 miljard. Daarnaast is hij zelf ook nog getrouwd met Alice Walton. Zijzelf zal ook wel enkele miljarden waard zijn aangezien haar familie de Amerikaanse supermarktketen Walmart bezit. Volgens mij werkt 1 procent van de Amerikaanse bevolking voor Walmart. Dus ja, Kroenke en zijn omgeving barsten dus van het geld. Ik denk dat de enige mogelijkheid om Kroenke weg te krijgen is dat de supporters massaal hun abbonementen opzeggen. Dan voelt Kroenke het in zijn portemonee en zal hij wellicht eerder geneigd zijn om te verkopen.

29 april 2021 om 07:45

Hoe groot acht je de kans dat dat echt gebeurt? Ik op 0,0 aangezien de wachtlijst voor een seizoenskaart bij Arsenal enorm lang is en daar mensen op staan die al jaren op hun kans wachten.

Als die Spotify man weet hoe hij een voetbalclub moet runnen, dan juig ik dit idee alleen maar toe. Ook al is het onmogelijk, maar er moet toch een tijd komen dat er een verbod moet komen voor Amerikaanse investeerders in het betaald voetbal. Die denken alleen maar aan het financiele deel en niet eens aan het sportieve plaatje (Al helemaal bij een club met een grote fanbase als Arsenal en United) Dat zie je zelfs terug bij sommige Chineze, Arabische en Russiche eigenaren. Voetbal is een cultsport en geen investeringen. Amerikaanse praktijken werken prima bij NBA, NFL, MLB, NHL en al dat meuk (misschien zelfs MLS) maar in Europa is het andere koek. Dat is waarom Kroenke geliefd is bij de Rams en Nuggets, maar Arsenal is zonder enig bewijs zeer duidelijke andere verhaal. Hopelijk klimt Arsenal weer de weg naar de top en wordt het geen andere Leeds United scenario.

26 april 2021 om 11:02

De Glazers hebben toch flink verdiend aan United? Die kunnen United nu voor een veelvoud verkopen. Een Spotify man als baas betekent in ieder geval dat de spelers niet op hoge salarissen mogen rekenen als je ziet hoe slecht Spotify muziekartiesten betaalt. Het probleem blijft dat Arsenal heel moeilijk een top 4 plaats zal kunnen afdwingen in de komende jaren.

26 april 2021 om 11:15

Misschien heb je op gebied van Glazers wel gelijk. Ik dacht door dat hele Super League dat ze een beetje zelfde wijze hanteren als Kroenke. Maar misschien was ik een beetje oppervlakkig. Uniteds wanbeleid zelf was jaren aan te rekenen aan de heer Woodward. Over top 4 betreft, natuurlijk geloof ik dat Arsenal niet meteen de top4 plaats zal weten te bemachtigen, maar op zn minst mogen ze een gooi doen naar de top4 of uberhaupt de top6 spot, want hoe het er nu uitziet, is dat zelfs onmogelijk voor ze. Een traject van goede investering gebeurt niet mestaal in een jaar. (Tenzij je gerunt wordt door een oliesheikh) Maar met de jaren. Dus mocht dit plaatsvinden, moeten fans niet verwachtten dat ze er naar een jaar al staan.

26 april 2021 om 11:26

$0,004 per stream is echt niet slecht hoor. Maar goed, als hij eigenaar wordt en i.t.t. Kroenke wel wilt investeren zou de top 4 weer goed in beeld komen.

26 april 2021 om 11:32

Misschien dat die Wildcards Arsenal kunnen helpen in de toekomst omdat ze het nu goed doen in de EL. Zonder het geld van de CL is het heel moeilijk om die stap te maken. Qua fanbase hoort Arsenal er natuurlijk wel bij.

26 april 2021 om 11:36

Je lees toch veel over artiesten die hele kleine totaalbedragen krijgen voor hun streams. Ze hebben ieder geval veel macht omdat ze zo groot zijn ten opzichte van de anderen.

26 april 2021 om 12:09

Haha Visca, rake opmerking over het gage van de artiesten! Ondanks dat de beste man een liefhebber is zal hij niet achteruit willen boeren -en dat is zijn goed recht. Misschien is het aanhaken bij de top vier voor de fans niet het belangrijkste? Wellicht zien zij dit als een manier om de club weer 'terug' te krijgen? Beter juichen met je hart dan met plastic denk ik. OFF: Skip Spotify, go Bandcamp! da's beter voor artiesten.

26 april 2021 om 13:10

United's wanbeleid was inderdaad aan te rekenen aan de heer woodward, die werkt voor de glazers en exact doet wat zij willen. Niet voor niets mocht hij altijd blijven, ongeacht wat er sportief gebeurde (niet hun prioriteit).

28 april 2021 om 19:23

Kan je dan nagaan hoeveel die Glazers dan wel niet met United verdienen, want die Woodward heeft toch ook wel aardig met geld zitten te smijten. Dat wanbeleid heeft zelfs meerdere keren CL deelname gekost.

Ik ben helemaal voor! Ik denk alleen niet dat de spelers mee zullen gaan investeren. Ik denk dat hij voor het Bayern/Ajax model gaat en op alle belangrijke bestuurlijke functies die jongens wilt neerzetten. Ik hoop het tenminste van harte!

sky sports en arsenal fans praten over Fan ownership. Die kopen dan ook een aantal aandelen. Henry Bergkamp en Vieira zullen ook aandelen kopen om te voorkomen dat zo iemand als kroenke niet de volledige macht heeft.

26 april 2021 om 12:29

Het gaat hier om miljarden. Die drie kunnen hier waarschijnlijk niet eens 5/10 procent van kopen gezamelijk. Misschien als veel oud voetballers mee gaan doen wellicht.

26 april 2021 om 13:03

Nee hoor. Arsenal gaat echt niet voor meer dan 2 miljard over de toonbank. Ze mogen blij zijn als ze dicht tegen de 1 miljard aan komen.

26 april 2021 om 13:16

Nogal een verschil keizer.. Er wordt overigens gesproken over 2mrd

26 april 2021 om 13:27

Arsenal heeft momenteel een geschatte waarde van 2 miljard. Geen idee voor wat bedrag Kroenke het zou verkopen maar zal waarschijnlijk niet minder zijn.

26 april 2021 om 16:58

Had Usmanov niet al een keer 2,3 miljard geboden? En die Afrikaan ook al een keer richting de 2? Toegegeven, dat was wel toen het sportief nog ietsjes beter ging. Maar ook toen wou Kroenke niet verkopen. Ik snap overigens niet waarom, want met dit beleid levert de club hem ook nauwelijks wat op...

Dit zou natuurlijk fantastisch zijn mocht het lukken, al verwacht ik het bij Kroenke natuurlijk totaal niet. Die wil zijn melkkoe natuurlijk niet kwijt om zijn Amerikaanse franchises te financieren... Hopelijk kan iedereen hem op andere gedachten brengen en daar zijn 'we' de afgelopen dagen zeker goed mee bezig!

Kroenke gaat z'n speeltje natuurlijk niet afstaan, die gaat de club nog verder verzieken met z'n ambitieloze gedachtengoed. Jammer, maar waar voor ons. Arsenal zal een lachertje blijven.

Laten we hopen dat de tijd club eigenaren snel weer over is. Wat mij betreft worden deze mannen ouderwets met pek en veren de stad uit gejaagd.

Het probleem bij Arsenal is niet het geld maar hoe het gespendeerd wordt. Haal een top sportieve directeur binnen (hadden ze al met Mislintat...) en je kunt ook met minder geld gewoon meedoen tegen clubs zoals City die altijd meer geld zullen hebben

26 april 2021 om 12:05

Het grootste probleem is dat er gewoon geen ambitie is toch. Arsenal is een waardevol speeltje voor Kroenke z'n zaken, maar sportief doet hij er niks mee. Er worden voldoende prima spelers aangetrokken laatste jaren, maar als er geen plannen en ambitie vanuit de top is, dan kunnen we aanstellen wie we willen als trainer. Dan komt er gewoon niks van terecht.

26 april 2021 om 12:49

Er zijn zomers geweest dat Arsenal alleen 8m uitgaf aan Petr Cech waar Chelsea en City consistent elk jaar voor meer dan 100m aan spelers kopen en dat richting de 200m elk jaar (Chelsea ging daar zelfs al overheen). Het is een utopie om te denken dat je dan mee kan blijven doen. Daarnaast gaat het ook niet om geld maar om ambitie en interesse. De Kroenkes geven gewoon niks om Arsenal en het interesseert ze niet of ze nou 5de of 12de worden buiten het financiële aspect dan. Arsenal fans willen een eigenaar die wel passie heeft voor de club en een eigenaar die ze graag mee ziet doen om de prijzen. Arsenal heeft tot een aantal jaar geleden samen met bayern het beste beleid gevoerd in heel het voetbal. Nooit afhankelijk geweest van investeringen, altijd zelf geld verdiend en daarmee de club in stand gehouden. Maar nu het voetbal zo verpest is door geld, heb je geen andere keuze dan mee te doen. In 2014 was er een lijstje met wat clubs hadden uitgegeven de afgelopen 5 jaar (netto). City en Chelsea stonden op 500m in de min en Arsenal stond dik in de plus. Tja, nu zie je daar dus het resultaat van. Kroenke gebruikt Arsenal gewoon als verdienmodel en dat moet stoppen..

26 april 2021 om 12:57

Dat Kroenke niet de juiste persoon is voor Arsenal lijkt mij wel duidelijk. Maar naar mijn idee is het onmogelijk om het financieel te winnen van clubs als City en Chelsea die gewoon veel rijkere eigenaren hebben, dan moet Arsenal gekocht worden door een sheikh die zonder problemen even een paar miljard in de club pompt, daar is deze Spotify eigenaar niet rijk genoeg voor. Maar hij kan wel de juiste mensen aannemen om goed beleid te voeren en zo het grote geld te verslaan, kijk naar Liverpool bijv die met goed beleid alles heeft gewonnen

26 april 2021 om 14:54

Wat je dan niet beseft is dat kroenke vele malen rijker is dan Abramovich. En kijk wat hij in de club heeft gestoken. Chelsea staat alleen waar nu ze staan door het geld van abra..

26 april 2021 om 15:14

Net andersom, Abra is 2x zoveel waard als Stan.

Een deel van de supporters is Kroenke beu? Nee. Alle supporters zijn Kroenke beu.

26 april 2021 om 12:21

Haha wat een zin ook inderdaad, moet de eerste Gooner nog tegenkomen die wel fan van Kroenke is.

28 april 2021 om 18:55

Kroenke heeft ontzettend veel betekent voor de club, ik zou m niet graag zien gaan

Misschien flamini overtuigen om mee te helpen aangezien die bakken geld heeft als ik me niet vergis.

26 april 2021 om 12:37

Flamini heeft niet zoveel vermogen, het bedrijf zelf ook niet, dat is maar tientallen miljoenen waard, alleen de markt waarin zijn bedrijf zit daar zit een potentie van miljarden knaken in.

26 april 2021 om 12:47

Bergkamp, Henry en Vieira zijn ook "maar" tientallen miljoenen waard. Die gasten zullen wellicht een klein belang in de club nemen, maar het gros van het geld komt gewoon bij mister Spotify vandaan. De aanwezigheid van clubiconen is meer om een signaal richting Kroenke en de fans af te geven. In dat opzicht kun je best een rondje maken om nog wat meer clubiconen en andere oud-spelers met een Arsenal-hart te strikken.

26 april 2021 om 14:35

De grote vriend van Ozil... Denk het niet

26 april 2021 om 14:56

Ozil heeft niks tegen Arsenal hoor. Misschien richting een paar mensen maar die zijn dan ook weg. Gister weer een leuke tweet over spurs. En veel Arsenal fans houden ook nog steeds van Ozil..

27 april 2021 om 11:53

@tilburg013, zijn er nog Arsenal fans?

Ben ik nou gek? Overal noemt men 67% aandelen, maar Kroenke is enige eigenaar sinds hij een verplicht bod moest doen op Usmanov' aandelen. Zou een stunt zijn als ze Usmanov weten te strikken als stille investeerder, zodat Usmanov hem (kroenke) alsnog een lesje kan leren.

26 april 2021 om 15:12

Snap dat ook niet helemaal. Volgens mij moesten zelfs fans verplicht afstand doen van hun stukken een jaar of 2-3 geleden.

Dat is wel de manier waarop je het moet spelen natuurlijk: je overtuigt eerst een paar populaire clubiconen, zodat je veel meer krediet bij het publiek hebt, en je doet alsof je altijd al fan van de club was. Voor hetzelfde geld is het de volgende miljardair die je club naar de klote helpt. Het blijft een beetje gokken zodra je de club verkoopt aan een rijke patser. Hij had Bergkamp er trouwens beter buiten kunnen laten, wat een autist is dat zeg.

Met een vermogen van 4 miljard 57% van de aandelen van Arsenal willen overnemen. Zal toch een aardige hap uit z’n portemonnee zijn en het is niet zo dat ze bij Arsenal echt iets aan het bouwen zijn de afgelopen jaren wat je kan doorzetten op het moment wanneer je het overneemt. Ik zie het niet gebeuren eerlijk gezegd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Arsenal6116
10.Everton59-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaMiddenvelder325
B. LenoKeeper350
G. XhakaMiddenvelder311
A. LacazetteAanvaller3113
P. AubameyangAanvaller2910
N. PépéAanvaller2910
S. BouldVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

661 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 juni
De club uit de Ligue 1 die belangstelling heeft voor André Onana is bekend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren