Harde conclusie na Ajax - AZ: ‘Niet één speler zou een versterking zijn'

Maandag, 26 april 2021 om 08:18Yanick Vos • Laatste update: 08:34

“Niet één speler van dit AZ zou een versterking zijn in Amsterdam”, kopt columnist Henk Spaan maandag in Het Parool. Na de wedstrijd tussen Ajax en AZ van zondag is hij allesbehalve onder de indruk van het team van trainer Pascal Jansen, dat met 2-0 ten onder ging in de Johan Cruijff ArenA. Spaan is daarentegen wel diep onder de indruk van Ajax-middenvelder Davy Klaassen.

Klaassen opende de score in de tweede helft en bepaalde de eindstand met een rake kopbal in de slotfase. Door de overwinning is Ajax officieus kampioen en kan het volgende week zondag tegen FC Emmen voor de 35ste keer in de clubgeschiedenis de kampioensschaal de lucht in houden. “Het zijn zelden lelijke doelpunten die Davy maakt en altijd zijn ze doorslaggevend. Zijn aankoop is net zo belangrijk gebleken als die van Blind, Tadic, Martínez en Álvarez”, aldus Spaan.

Ten Hag sprak na afloop van de wedstrijd lovend over de manier waarop Sébastien Haller zijn taken uitvoerde. De trainer gaf aan dat hij tevreden was over het spel van de spits. Ook Spaan zag Haller veel goed doen in de voorhoede. “Wat de wedstrijd van gisteren betreft, mag ik Haller niet overslaan. Hij is de nieuwe pispaal op sociale media, natuurlijk vanwege zijn ogenschijnlijk freaky lichaamsbouw en beheersing, terwijl hij gisteren van groot belang was, mede door zijn balveroveringen voorin.”

AZ en Ajax waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd, maar na rust waren het de Amsterdammers die de lakens uitdeelden. “AZ werd door Ajax tot modale tegenstander gereduceerd”, zag Spaan. “Kijkend naar deze wedstrijd zag ik niet één speler uit Alkmaar die een verbetering in Ajax’ selectie zou zijn. Gudmundsson werd door Álvarez uit de wedstrijd gespeeld en de veelgeroemde Midtsjö en Koopmeiners waren vooral onzichtbaar. Klaassen won bijna al zijn duels en schitterde voor het doel.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

108 reacties (laatste reactie door raffa1)

Koopmeiners is voetballend wel gewoon beter dan Alvarez natuurlijk. En als Tagliafico vertrekt dan zou Wijndal een hele goeie opvolger zijn imo. Beetje jammer dat AZ enorme bedragen gaat vragen waardoor het totaal onrealistisch is 😅. Maar van beide elftallen van gister is er inderdaad geen waardige versterking. Zowaar een keer eens, met Spaan.

26 april 2021 om 08:36

Maar verdedigend zwakker, tevens zakt hij iedere keer door de mand wanneer het tempo omhoog gaat en verzaakt nog wel eens. Koopmeiners is wat mij betreft iets te overschat, kan wel voetballen maar in het tempo van de eredivisie. Psv zou hem goed kunnen gebruiken en dat zou meteen zijn top zijn. Wijndal zie ik wel graag komen. De rol die Alvarez vervult zou Teun nooit kunnen doen, dan zou je hem al op een andere positie voor een andere middenvelder moeten plaatsen wat natuurlijk heel gek zou zijn.

26 april 2021 om 09:18

verdedigend zwakker, maar voetballend veel en veel sterker. Ik zie liever een koopmeiners op het middenveld dan een Alvarez. Alvarez kan super verdedigen, maar gister zag je het duidelijk toen Ajax de overhand kreeg Alvarez het lastig had, omdat er echt gevoetbald werd. Hij heeft gewoon meer tijd nodig om de bal te controleren.

26 april 2021 om 09:24

Zonder Alvarez sta je met 1-0 achter

26 april 2021 om 09:33

Eens er is toch helemaal niemand hier die denkt dat als Alvarez bij AZ had gelopen , AZ als winnaar van het veld had gestapt ? Waan van de dag overheerst bij Spaan altijd als het hem uitkomt.

26 april 2021 om 09:40

In de rol die hij bij Ajax heeft hoeft bij niet in balbezit veel te zijn, dat komt vanuit Gravenberch, Blind en de opkomende backs. Hij zorgt voor de balans en in die rol is hij sterker dan Koopmeiners. Anderen schuiven in, hij schuift terug. Ik zou in de huidige opstelling altijd Alvarez boven een overpriced Koopmeiners kiezen. Leuk dat hij kan voetballen als hij tijd en ruimte heeft, als de druk erop zit is hij ook gewoon een afhaker - Klaassen speelde hem als een pupil naar de kloten.

26 april 2021 om 10:20

@jopie: en met Koopmeiners had je misschien 1 - 0 voor gestaan en nooit in die situatie gekomen ... je weet dat soort dingen nooit. Maar was een meesterlijke redding van Alvarez inderdaad! Je kunt dan ook situatie belichten dat hij onnodig balverlies lijdt waar Koopmeiners dat niet was overkomen.

26 april 2021 om 08:37

Voetballend is koopmeiners een stuk beter, echter ben ik van mening dat alvarez de lijm in het team is. Als je te veel aanvallend ingestelde spelers hebt ga je ook veel meer doelpunten tegen krijgen.

26 april 2021 om 08:49

Ik zie Alvarez nog steeds stappen maken in zijn spel. Vorig jaar was hij alleen een balafpakker, nu is hij ook heel vaak in de opbouw betrokken en oogt hij comfortabeler aan de bal. Alvarez is belangrijk in dit team. Ik zou hem niet willen ruilen voor Koopmeiners, die overigens een hele goede speler is en ook heel belangrijk voor AZ. Klaassen is een prima aankoop geweest. Het is een hele slimme speler die het simpel houdt door gewoon snel te tikken en weer vrij te lopen. Daarnaast zie je hem sprintjes terug naar de eigen verdediging trekken als Rensch daar weg is. Niet normaal gewoon. Haller speelde voor het eerst ook weer een goede pot voetbal. Hij moet leren dat hij er hard voor moet werken en dat hij dan anderen beter laat voetballen. Om nu te zeggen dat alle spelers van Ajax beter zijn dan die van AZ gaat veel te ver. De spelers van AZ spelen het AZ systeem en doen dat prima. Ajax was gisteren beter maar dat komt ook omdat ze gisteren kampioen konden worden voor eigen publiek. Dan geeft je allemaal 100%. Dat was gisteren denk ik het belangrijkste verschil.

26 april 2021 om 09:18

Ik begrijp het geklaag op Haller niet echt. Die jongen loopt qua doelpunten en assists bijna 1 op 1. Hij gaf laatst in een interview nog aan hoe moeilijk hij het heeft (gehad) hier in Nederland zonder huis en gezin. Dat hij zijn kind soms hoorde huilen als hij belde. Ondanks zijn zogenaamde slechte spel was hij toch zo belangrijk.

26 april 2021 om 10:55

Hij klaagt niet echt toch? Stats zijn prima, maar als Ajax spits wordt er altijd wel verwacht dat je ook meevoetbalt. Op dat vlak laat hij zich nog te weinig zien, ook als simpel aanspeelpunt. Maar dat geeft niet, ook Haller mag de tijd krijgen. Alvarez heeft ook tijd zat gehad.

26 april 2021 om 09:04

Qua type lijkt koopmeilers het meest op Blind. Maar als ik dan moet kiezen tussen die twee, zou ik voor Blind kiezen. Wat dat betreft is Wijndal interessant, aangezien Tagliafico wel zou willen vertrekken en verder vind ik Midtsjo misschien wel de beste speler van AZ (gisteren toevallig niet). Al Nu rendeert het goed moet Alvarez, maar voordat die puzzel in elkaar viel keek ik vaak jaloers naar midtsjo bij AZ

26 april 2021 om 09:18

Nu Blind er niet is had je Koopmeiners heel goed kunnen gebruiken.

26 april 2021 om 09:32

Klopt en toen Onana en Stekelenburg er niet waren, kon Ajax Bizot ook goed gebruiken. Maar als je, zoals in dit artikel, op zoek gaat naar een 'versterking', ga je geen spelers benoemen die een goede back-up zouden zijn.

26 april 2021 om 09:50

Ach AZ was altijd die sympathieke club uit noord holland die ik na Ajax samen met sparta best een warm hart toedroeg. Echter sinds de heer Eenhoorn bij de club is gekomen is het naar hun hoofd gestegen. Na eerst de sympathie verloren te hebben met het Scheringa debacle, was dit weer een beetje terug en toen kwam az afgelopen seizoen met het aanvechten van de cl plaats van Ajax terwijl ze eerst aangaven zuch er in te kunnen vinden. Ik kan njet tegen achterbaks gedrag. Daarnaast is het hun naar het hoofd gestegen met de prijzen die ze vragen voor hun spelers. zoals ze vorig jaar gehyped zijn blijkt er voor nu geen een goed genoeg voor Ajax. Plus dat ik er als Ajax zijnde ook wel een.principe kwestie van zou maken als ze zulke achterlijke bedragen vragen.

26 april 2021 om 10:56

@raffa1

"daarnaast is het hun naar het hoofd gestegen met de prijzen die ze vragen voor hun spelers."

Hoezo naar hun hoofd gestegen? Als een gek 18 mil voor Til neerlegt, dan ga je toch niet zeggen nee doe maar 5 mil? Hoezo is het AZ naar het hoofd gestegen, en bij andere clubs normaal als je meer vraagt (althans, zo komt het op mij over)?

26 april 2021 om 10:58

Wat een hoop onzin typt die Raffa zeg. Gauw weer je ajax-pyjama aan en terug je mandje in, hop! Andere verwijten dat ze hypocriet zijn is te allen tijde namelijk zelf hypocriet. Denk daar maar eens over na. Az dat veel geld voor z'n spelers durft te vragen, hoe durven ze, die Alkmaarders!! Stelletje rotzakken dat ze niet even de rode loper uitleggen voor Ajax haha! Ook het aanvechten van de CL plaats meer dan terecht omdat er een gelijk aantal punten was en een positieve tendens voor Az. Gelukkig ben jij niet "Ajax'zijnde", dan was er weinig van de club over gebleven.

26 april 2021 om 13:40

Bad habbit, ik doel hiermee meer op dat gedoe wat we nu in Nederland hebben met; "wij willen niet aan de concurrent verkopen", tenzij er een achterlijk bedrag voor komt. en het steeds een beetje afzetten tegen Ajax is helemaal niet nodig.

26 april 2021 om 13:49

Kijk dat je commentaar hebt mag en is goed maar dat je dan meteen zo op de man moet spelen met je "ajax Pyjama" is onnodig. Zeg ook helemaal niet dat ze de rode loper moeten uitleggen maar eerst de boel aanvechten en dan verwachten dat Ajax wel even de inkomsten deelt. Daarnaast omtrent de hypocrisie, die betreft meer het gedoe van clubs "dat ze niet aan Ajax willen verkopen", totdat ze volgend jaar geld nodig hebben...en inderdaad is het ze naar het hoofd gestegen in Alkmaar. Maar goed om even hypocriet te zijn en je even van repliek te dienen in je eigen stijl, stap maar lekker fijn je Feyenoord fanboy outfit daar in Den Haag omdat de club uit je eigen stadje niet goed genoeg voor je is en gezien je leeftijd even duimpje in je mond zodat je stil bent als grote mensen praten....lekker he?

27 april 2021 om 03:51

Haha je poging tot kleineren laat me koud mijn beste. Ik reageerde op een volledig misplaatste, van een kant belichtte, door een roze bril glurende reactie. Je vind dat Az te hoge prijzen hanteert, terwijl ze meer dan eens bewezen hebben dergelijke bedragen gekregen te hebben. Vraag en aanbod zou je kunnen zeggen. De prijs voor Ajax verlagen zou een rode loper uit leggen zijn. Waarom het ze naar het hoofd gestegen is licht je nog steeds niet echt toe, je herhaalt de zin gewoon... Je uitleg omtrent hypocrisie en "de andere clubs" is ook vaag en weinig concreet. Nieuwe poging wellicht?

28 april 2021 om 17:21

vriend, gebruikelijk laat ik mensen in hun waarde, Ik was niet diegene die hiermee begon, dus laten we volgende keer weer gewoon als volwassenen het oneens zijn zonder het op de man te spelen? want uiteindelijk is vrijwel niemand in het voetbal
"echt" objectief.

26 april 2021 om 10:39

Leuk dat koopmeiners beter is met bal, maar zijn directe tegenstander staat wel twee keer vogel vrij en maakt er twee. Dus het zou beter zijn als hij ook wat beter was zonder bal. Dus doe mij maar Alvarez. Die met zijn inzet ook de rest van het team onbewust op sleeptouw neemt. Zelfde geldt voor Nico, die de tweede seizoenshelft trouwens weer een hoog niveau haalt. Nico was gisteren ook weer waanzinnig sterk en maakte het voor AZ aan de linkerkant waanzinnig moeilijk door continu binnendoor bij Tadic te gaan. Ik ben het dan ook met Spaan eens dat er geen één speler bij AZ rond loopt die bij Ajax momenteel voor een basisplaats in aanmerking komt

26 april 2021 om 12:10

Dan noem je ook de enige spelers die ik bij Ajax zou willen zien. Ze zijn nog jong, volop in ontwikkeling. Een volgende stap naar Ajax zou ook voor hen een logisch en goed vervolg zijn. Maar ongetwijfeld zal men daar bij AZ niet graag aan mee werken. Dus eerst maar een tussenstap naar een andere club?

27 april 2021 om 16:08

Had kunnen maken telt niet.

Ben het hier niet geheel mee eens Wijndal zie ik namelijk wel als een versterking voor Ajax Verder troefde ajax az wel op alle fronten af

26 april 2021 om 09:09

Wijndal is niet beter dan Tagliafico, dus op dit moment geen versterking. Als Tagliafico vertrekt is Wijndal wel de eerste die in aanmerking komt.

26 april 2021 om 09:15

Maar zo sterk vind ik Tagliafico niet meer. Toen met dat CL seizoen was hij enorm goed maar de seizoenen erna heeft hij zijn oude niveau niet meer gehaald. Maakt veel fouten en rare overtredingen zoals tegen Utrecht afgelopen week

26 april 2021 om 09:22

Wijndal zal echt al een verbetering zijn op Tagliafico op moment Heeft het cl jaar uitstekend gepresteerd daarna terug gezakt Vind Wijndal echt al verder dus zou het geen gekke keuze vinden

26 april 2021 om 09:34

Tagliafico heeft zijn streken, maar Wijndal ook. Ik zie vooralsnog liever Tagliafico, al denk ik dat Wijndal uiteindelijk een betere speler gaat worden over een paar jaar. Dat wilde dat Tagliafico heeft, dat heeft Wijndal nu ook nog een beetje. En verdedigend laat hij nog wel eens een steekje vallen.

26 april 2021 om 09:53

Wat een onzin, tagliafico is alleen qua spirit al mijlen verder. Mocht Nico vertrekken dan zou Wijndal wat mij betreft wel passen. Maar nu is nico nog duidelijk de baas. Ajax verdediging heeft 21 doelpunten om de oren gekregen en AZ bijna het dubbele, 40. Dus nee ik vind de verdediging van Ajax toch beduidend beter.

26 april 2021 om 10:24

Niet beter, maar heeft wel de potentie om groeien. Koopmeiners ipv Alvarez wordt je ook niet zwakker van. Hell, Midtsjo zou volgens mij ook niet misstaan bij Ajax. En ik heb nog altijd hoop dat Boadu een stap gaat maken, een spits die ook goed bij Ajax zou passen als die z'n shizzle een keer op orde krijgt. Heeft toch veel in huis om een goede spits te zijn. Maar het komt er maar niet uit ... En Karlsson vind ik toch ook wel een goede speler, beter dan Stengs. Ik zie vooralsnog Anthony en Neres 't ook niet echt beter doen.

Ik ben een Ajacied, maar laten we niet vergeten dat AZ gisteren in de 1e helft gewoon twee goals kan (moet) maken.

26 april 2021 om 08:42

Kan...(moet)...telt niet..je maak em of je maak em niet

26 april 2021 om 08:44

Spaan heeft ook alleen de tweede helft gezien denk ik en spreekt hier ook een beetje met een club voorkeur.
Voor de rest Ajax terrecht kampioen.

26 april 2021 om 09:56

Weet niet, drie wedstrijden tegen az, alle drie gewonnen en ook nog eens 6 doelpunten voor en nul tegen. Heb ik toch het idee dat Ajax beduidend beter was, PSV trouwens ook aangezien AZ toch echt derde staat met 15! Punten minder dan Ajax.

26 april 2021 om 11:07

Wat weet je niet precies.
1e helft ging gelijk op met de beters doelkanzen voor Az
Vorig seizoen wint Az 2 keer met 3 voor 0 tegen, waren ze toen ook per definitie de "betere"?
Ajax is terecht kampioen vermeld ik ook volgens mij en dat Az nu "slechts" derde staat komt door die onbegrijpelijke gelijke spelen aan het begin van het seizoen, een reeks die niemand kon verklaren ivm de gebeurtenissen in die wedstrijden en ook niet snel geëvenaard zal worden.
Derde is trouwens een prima plaats, op het einde van de rit ook.
Doelstelling ruimschoots gehaald en Feyenoord flink achter je gehouden.

26 april 2021 om 12:00

AZ was na die helft ook meteen leeggespeeld en had geen doelpunt gemaakt. Die hebben zich in 45 minuten het snot voor de ogen gelopen en kwamen zelfs toen nog niet tot resultaat. Uitrazen en afmaken, duidelijk verschil in kwaliteit natuurlijk.

26 april 2021 om 13:11

Wat wil je precies horen?
Uitrazen en afmaken had gisteren ook een beetje een hoge geluksfactor, want voor hetzelfde geld was het de tweede helft aanpoten en acterstand wegpoetsen geworden.
Verschil in kwaliteit was en is er zeker dit seizoen maar zo groot als het verschil op de bankrekeningen laat zien is het niet.
Az moest ook gisteren, na de winst van PSV en Ajax heeft daar profijt van gehad mbt totdat uitrazen, Az moést wel.
Maar nogmaals gefeliciteerd, terecht kampioen volgende week.

26 april 2021 om 14:58

15 punten, drie verloren wedstrijden en geen doelpunt gemaakt tegen Ajax. Verschil is inderdaad niet zo denderend. Als praatjes gaan niet op Tinus, voor hetzelfde geld kopte Haller de bal binnen 5 minuten al in de touwen, zo kan je alles wel kapot redeneren. Kansen afmaken is ook kwaliteit.

26 april 2021 om 10:50

Kan maken inderdaad, zeker niet moet maken. AZ kwam in de gehele wedstrijd tot 0,96 expected goals (en Ajax 3,39 overigens). Het grote verschil is gemaakt in de tweede helft - dat is zeker waar. Maar laten we niet doen alsof AZ in de eerste helft zwaar de bovenliggende partij was want ook toen had Ajax al evenveel of zelfs ietsje meer kansen op een goal gehad (de eerste helft was xG 1,02 om 0,80 voor resp. Ajax en Az). Dus ja, AZ had de eerste helft een goal kunnen maken, Ajax ook. Beiden deden dat echter niet door o.a. knappe reddingen van zowel Bizot als Stekelenburg; de tweede helft was het eenrichtingsverkeer en was Ajax veruit de betere ploeg, wat resulteerde in de terechte overwinning.

26 april 2021 om 10:59

Net als Ajax in de 1e helft ook 2 x kon scoren, maar vergeet dat dan toch. Beide hadden kansen in de 1e helft dat ging gewoon gelijk op qua kansen.

Kan of moet maken telt dus niet. Je bent altijd beter als je je kansen benut....
Hoe goed je speelde telt dan niet..

26 april 2021 om 14:02

Ajax ook, kijk maar ff terug wat bizot de 1e helft tegen heeft gehouden. Dus start 2e helft had 2-2 kunnen wezen

Tjaa schiet Gudmundsson die 2 opgelegde kansen binnen heeft iedereen weer een heel ander verhaal. Vergelijk dat eens met de koelbloedigheid van Klaassen die al voor de 9e x het openingsdoelpunt maakte. Het was 60 minuten gelijkwaardig , maar zeker na de goal van Klaassen was het Ajax wat de klok sloeg. Ik vond de 1e helft pure reclame voor het Nederlandse voetbal. En als Wijndal of Koopmeiners bij Ajax hadden gespeeld was de uitslag precies hetzelfde geweest.

26 april 2021 om 08:48

Kopt Haller na 9 minuten de 1-0 binnen dan is het ook anders... AZ is drie keer volledig terecht neergegaan tegen Ajax. Drie keer was Ajax scherper, effectiever, voetballend beter en vooral fysiek sterker. Ik ben het met je eens dat het een uur gelijk op ging, maar het verschil in het laatste halfuur was wel schrijnend. Ajax kon echt uitlopen naar 4 of 5-0 als het wat scherper was geweest in de afronding. Ik vind Tagliafico overigens beter dan Wijndal, maar zie in Koopmeiners wel een versterking.

26 april 2021 om 08:51

Dat eerste is ook weer meteen het probleem. Gudmundsson schiet die 2 opgelegde kansen (en dat is niet voor het eerst) er niet in. Dat is wel een gebrek aan kwaliteit waar je als AZ toch iets mee moet. Eerste 60 minuten ontliep het elkaar inderdaad weinig. Eigenlijk precies wat je wil zien als voetballiefhebber. Het is te makkelijk en goedkoop om te zeggen dat niet 1 speler van AZ een versterking zou zijn. Ik heb Midsjo voldoende goede wedstrijden zien spelen (al was hij gisteren wat minder). Een Sugawara als 2e rechtsback van AZ was gisteren beter dan een Rensch als 2e rechtsback van Ajax. Een Wijndal misstaat ook niet inderdaad als die bij Ajax zou spelen t.o.v. Tagliafico.

26 april 2021 om 11:25

@master D

"het is te makkelijk en goedkoop om te zeggen dat niet 1 speler van AZ een versterking zou zijn. Ik heb Midsjo voldoende goede wedstrijden zien spelen "

Maar Spaan zegt toch duidelijk obv de wedstrijd gisteren. Dan maakt het niet uit dat Midsto goede wedstrijden gespeeld heeft of Wijndal niet zou misstaan als Nico weggaat.

“kijkend naar deze wedstrijd zag ik niet één speler uit Alkmaar die een verbetering in Ajax’ selectie zou zijn. "

26 april 2021 om 08:57

Ja altijd dat als als de eerste kans was voor Haller ja als als je moet ze maken toch ? en AZ was de eerste helft misschien gelijkwaardig maar we hebben AZ de hele tweede helft niet meer gezien dacht ik en Ajax oogde fitter ondanks 4 wedstrijden in 10 dagen nee AZ viel mij tegen over het geheel en is imo zelfs minder stabiel dan PSV die volgens mij gewoon fluitend tweede gaat worden .

26 april 2021 om 09:58

Als en had...uiteindelijk qas Ajax veel beter dan AZ. AZ kon.in het begin door de vermoeidheid van Ajax wat meer druk zetten en het Ajax wat moeilijker maken. Na de eerste helft leek de fitheid van beide ploegen bijna gelijk en veegde Ajax de vloer met AZ. Moet zeggen dat ik het verval van AZ tussen eerste en tweede helft wel erg groot vond.

Wat een opportunistisch gelul dit. AZ speelt een counterspelletje en dat spelletje wordt redelijk tegengewerkt door Martinez en Timber die alles dichtlopen. Ik zie enkel Wijndal graag komen. Maar dat heeft meer met het spelletje te maken dan met de kwaliteit. Boadu is een prima speler bijvoorbeeld maar die zie ik, net als Brobbey overigens, gewoon niet als eerste spits bij Ajax slagen. Die heeft ruimte nodig en dat is nou net hetgeen je bij Ajax niet krijgt.

26 april 2021 om 08:49

Het is inderdaad totaal onvergelijkbaar. Een Boadu zou bij Ajax nooit in de spits kunnen staan en ik denk dat zelfs een Malen in Amsterdam tot een rol op de vleugels was veroordeeld.

Als Spaan toch eens half zo kritisch kon zijn op zn eigen club als bijvoorbeeld Van Hanegem... Koopmeiners, Stengs en Wijndal zouden alle 3 prima spelers zijn voor Ajax. En zelfs de keeper zou een betere aanwinst zijn (zeker gezien de leeftijd) dan Pasveer.

26 april 2021 om 08:38

Stengs is niet eens een prima speler voor AZ. Daar zie ik echt helemaal niks in. Dat is echt de meest overschatte speler van de eredivisie. Komt overigens ook door zijn blessures. Die heeft zijn niveau voor zijn blessures nooit meer gehaald.

26 april 2021 om 08:38

Alle 3 heel goede spelers, maar als stengs überhaupt in aanmerking wil komen moet hij echt constanter worden

26 april 2021 om 08:41

Maar is Wijndal beter dan Tagliafico? Is Koopmeiners beter dan Gravenberch? Is Stengs beter dan Antony? Ik persoonlijk zou alle 3 de vragen met nee beantwoorden. AL zit er weinig verschil tussen. Zijn goede spelers die mee kunnen doen met Ajax, maar versterkingen zijn het momenteel niet.
De kans op een transfer van Tagliafico is groot en zie in Wijndal wel de ideale vervanger.

26 april 2021 om 08:48

Stengs zou op dit moment niet eens op de bank zitten. Hij heeft geen instelling en zal geen extra meter maken. Niet geschikt voor Ajax . Wijndal kan goed worden. Op dit moment vindt ik Stekelenburg niet minder dan Bizot en Bijlow. Zonder Koopmeiners zou AZ lager staan in de ranglijst.

26 april 2021 om 08:52

@suc6magnet: Nou, daar ben ik het met je oneens hoor. Alle 3 zouden niet basis staan. Hoe Stengs door de media als hype blijft gelden, blijft voor mij een raadsel. Die vent heeft een paar maanden lang in het verleden het erg goed gedaan. Hij is inmiddels 22 en hopeloos al meer dan een jaar uit vorm. Wijndal is een prima speler met potentie, maar zou hem voor geen goud met Nico willen ruilen. Bovendien denk ik dat Martinez naar lb gaat (of Blind) als iedereen weet fit is en Nico weg zou gaan. We hebben in Jong Ajax Salah-Eddine lopen die net terug is van een blessure maar enorme potentie heeft. Wijndal is niet beter dan we nu hebben en ook niet nodig mocht Nico vertrekken. Dan houd je Koopmeiners over. Leuke speler, maar ook niet beter dan Alvarez, Gravenberch en Klaassen (ook Blind zou daar kunnen spelen). Bizot is een ok keeper, maar niet meer dan dat. Pasveer gaat echt geen 1e keeper worden bij ons.

26 april 2021 om 09:59

Wil niet lullig doen, maar Spaan is over het algemeen iemand die vaak genoeg Ajax afzeikt.

26 april 2021 om 11:28

@suc6magnet

"en zelfs de keeper zou een betere aanwinst zijn (zeker gezien de leeftijd) dan Pasveer."

Speelde Pasveer gisteren op goal bij Ajax???

Heb je het artikel wel gelezen? Hij geeft toch duidelijk aan obv deze wedstrijd. Dus over wie er allemaal gisteren op het veld stonden en wat er geleverd is gisteren.

Wijndal is minstens gelijkwaardig aan Tagliafico. Daarnaast vind ik Tagliafico een ongelofelijke vervelende speler. Wel altijd zelf uitdelen en als hij zelf een keertje een tikje krijgt dan komt er een hoop theater aan te pas.

26 april 2021 om 11:29

@houtapp "wijndal is minstens gelijkwaardig aan Tagliafico."

Grappig.

Ajax is gewoon veel fitter. Die kunnen 90 minuten gaan. Zowel AZ als Vitesse zijn gewoon na 60 minuten klaar. Beginnen leuk maar verspillen hun krachten of zijn zeer naïef.

26 april 2021 om 08:47

Dat is ook iets waar Ten Hag wat krediet voor mag krijgen (en natuurlijk de conditietrainer). Ondanks dat we de laatste tijd wat blessures hebben blijft de selectie fris. Kan me destijds herinneren dat Schmidt dat hoopte in het begin van de winter. De media had het daar over en kijk nu naar de realiteit. De dubbel gaat naar Ajax...

26 april 2021 om 09:03

Is gewoon effect van jaren voetballen in Europa. Van top wedstrijden leer je het meeste. Als je alleen twee of drie wedstrijden met je directe concurrenten echt alles geeft dan leer je minder dan in EL of CL.

26 april 2021 om 09:34

En dat is dus kwaliteit

26 april 2021 om 09:36

(007)
Ja je mag zeker ten Hag wel prijzen met zo'n fitte selectie en zeker gisteren 4 wedstrijden in 10 dagen terwijl AZ zijn laatste wedstrijd speelde op 10 april , nee ten Hag doet het uitstekend met zijn staf onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die hem liever zien gaan , de beste trainer sinds jaren voor mij mag hij nog wel een tijdje doorgaan wel op tijd doorselecteren en zorgen dat er voor Tagliafico een goede linksback komt want die zal wel weggaan .

26 april 2021 om 14:12

Op tijd doorselecteren? Gisteren: Rensch, Timber, Gravenberg, Klaassen, Alvarez, Haller, Anthony. Vergelijk dat ff met 2 seizoenen geleden

26 april 2021 om 09:09

@Frikx Dat fitter zijn heeft ook met kwaliteit te maken. Bij AZ moeten ze 101% geven om tegen een Ajax op 99% bij te blijven. En dan komt je op het einde gewoon kort. Dan is de pijp net wat eerder leeg.

De discussie tussen Klaassen en Van de Beek is ook erg opportunistisch. Degene die er een paar prikt per seizoen in de Mickey Mouse League is de betere voetballer elke keer. Klaassen op de tribune bij Everton, VdBeek in de basis bij Ajax en dan is er geen discussie mogelijk wie er beter is. “VdBeek is de betere versie van Klaassen, Davy Klaassen is te veel all round maar heeft geen specifieke kwaliteiten.” Of opmerkingen als “VdBeek heeft veel meer scorend vermogen en Klaassen scoort bijna niet in de Bundesliga of Premier League.” En nu Klaassen terug is in de Mickey Mouse League en Van de Beek in de PL speelt. “Klaassen is zo veel beter dan Van de Beek” en “Klaassen staat altijd op de juiste plek terwijl Van de Beek 0 minuten maakt.” Kan het er niet aan liggen dat Klaassen gisteren tegen een verdedigend duo speelde die in de Championship en 2e Bundesliga niet mee komen (Martins Indi en Letschert)? Waarschijnlijk was Van de Beek ook geweldig tegen die houten klazen.

26 april 2021 om 08:58

Zeer zeker niet Psverein. Van de Beek is de technisch betere speler. Klaassen is de betere teamspeler en harde werker. Beiden hebben een oogje voor de juiste plek en scorend vermogen. Mijn voorkeur gaat uit naar Klaassen. Dat komt omdat ik hem op volle snelheid sprintjes zie trekken naar de eigen verdediging om er een counter uit te halen. Dat heb ik Donny helaas nog nooit zien doen. Klaassen is derhalve de betere speler.

26 april 2021 om 11:30

@psverein zooooo jij bent offtopic bezig. Verkeerde artikel? Of ben je de nieuwe Japie die overal over specifieke persoon wil beginnen

Toegegeven, Haller doet veel fout. Maar alleen zijn aanwezigheid in de 16 zonder bal lijkt me echt heerlijk voor een diepgaande speler als Klaassen. Haller houdt toch minimaal wel twee man bij zich. En vergeet niet hoe belangrijk hij is geweest door ballen met het hoofd door zijn lengte klaar te leggen dit seizoen (Twente uit, bekerfinale). Zeker wanneer je optimistischer moet spelen met bijvoorbeeld de lange bal geeft Haller je wel meer opties. Ik denk dat hij volgend seizoen, met een voorbereiding achter de rug en meer rust in zijn hoofd meer zal floreren.

26 april 2021 om 08:56

@oortap: Dat is mijn visie net zo. Ook al speelt hij niet zo geweldig de laatste dagen, hij houdt zeker minimaal 2 (vaak ook 3) spelers bezig waardoor er meer ruimte voor de rest komt. Ook laten de scheidsrechters veel meer toe als er een overtreding wordt begaan op Haller, omdat hij niet zo snel naar de grond te krijgen is. Ik denk echt dat als hij 20 cm kleiner was, hij veel meer overtredingen mee zou krijgen. Hij houdt bovendien inderdaad enorm goed de ballen vast en werkt hard. Natuurlijk wil ik hem nog veel actiever zien (en meer goals), maar 'slecht' vind ik hem zeker niet.

26 april 2021 om 09:02

Gister was de commentator lyrisch over het overstapje van Haller waardoor Klaassen kon scoren. Feit is dat Haller achter zijn standbeen de bal probeerde te scoren, maar er volledig naast zat. Maar ja, commentatoren zitten er wel vaker volledig naast. Soms denk ik echt, zijn jullie nou zo blind of is het de voorkeursbril waardoor je niet alles zuiver ziet.

Het klopt wat je zegt. Maar is dat 22 tot 25 miljoen waard en een salaris van ruim 4 miljoen? Dan had je ook gewoon Tadic in de spits kunnen houden. Er is vrijwel geen speler die balvaster en beter de bal kan afschermen dan Tadic. Als Haller 10 miljoen had gekost, dan zou er veel minder kritiek zijn. Door het prijskaartje om zijn nek en de 2 fantastische seizoenen bij Frankfurt verwacht men veel meer van Haller dan hij tot nu toe laat zien, en dat is mijn inziens ook terecht.

26 april 2021 om 09:14

Het is veel geld. Maar Haller is wel erg beslissend geweest met name in Januari. Toch betrokken bij iets van 18 doelpunten, en aantal daarvan waren de winnende. Bovendien heeft Tadic altijd uitgesproken dat hij zichzelf geen spits vindt maar een linksbuiten.

Ach, Spaan... AZ was de eerste 60 minuten zeker gelijkwaardig aan Ajax en had in de eerste helft eigenlijk op voorsprong moeten komen.
En als je op basis van een helft dit soort meningen vormt, dan ben ik blij voor Ajax dat hij geen scout is...

Overigens vraag me af hoe hij oordeelde over de wedstrijd van vorig jaar, waar AZ toch behoorlijk beter was, met ongeveer dezelfde selecties.

26 april 2021 om 09:17

Vorig jaar is vorig jaar. Gaat om hier en nu. Het oordeel kan dus zijn; AZ is behoorlijk slechter geworden als vorig jaar of ze hebben vorig jaar precies oo het juiste moment tegen Ajax gespeeld. Want dit jaar gewoon 3 keer een zeer terechte overwinning van Ajax tegen AZ. En Ajax heeft echt niet meer kwaliteit als vorig jaar op het veld staan.

26 april 2021 om 09:56

Als je het gaat vergelijken met vorig jaar, Ajax heeft geleerd van vorig jaar, blijft zich ontwikkelen en daarom is ajax gewoon DE topclub van Nederland op dit moment. Waar ajax vorig jaar inderdaad veel moeite had met het counter voetbal van AZ zijn ze dit jaar amper gevaarlijk geworden uit diezelfde counter, en kwam het gevaar zelden via Boadu. Ja natuurlijk AZ heeft veel kwaliteiten en staan op dit moment en zeker verdiend op plek 3 en ze zijn ook zeker terecht in strijdt met PSV om de 2e plaats, maar op dit moment is ajax simpelweg beter. Deze kwaliteiten zorgde voor een hele gelijk opgaand begin van de wedstrijd, echter voelde je op een gegeven moment de druk toe nemen en was het gewoon wachten op de 1-0.
Overigens ben ik het ook geheel met Spaan eens, er zouden van dit AZ geen spelers in de basis staan met de huidige selectie die ajax heeft. Tuurlijk Koopmeiners, Midtsjo en Wijndal zouden bij ajax mee kunnen, maar ik vind ze niet aantoonbaar beter dan Alvarez, Gravenbergh of Tagliafico in de rol die zij bekleden binnen ajax. Want zelfs een blinde ziet natuurlijk dat Koopmeiners een betere voetballer is dan Alvarez, maar goed, waar Alvarez de 1-0 van az voorkomt in de eerste helft, is Koopmeiners Klaassen totaal kwijt bij de 1-0 van ajax. Zie daar het verschil. En de reden dat ajax de wedstrijd wint en Az niet.

26 april 2021 om 10:41

Overigens vraag me af hoe hij oordeelde over de wedstrijd van vorig jaar, waar AZ toch behoorlijk beter was, met ongeveer dezelfde selecties.
--
Dat is juist precies wat het verschil is tussen Ajax en AZ.

Haha die Spaan, met z'n totaal zielige partijdige bril op. Kan ook alleen maar bij het Parool. De conclusie dat Ajax niemand van AZ nodig heeft is trouwens wel juist, op Wijndal na.

Wijndal zou ik met plezier bij Ajax willen zien, maar verwacht niet dat hij de vervanger van Nico gaat worden. Als hij AZ verlaat dan zal hij naar het buitenland vertrekken. Zeker na een eventueel goed EK.

26 april 2021 om 08:46

Klopt zou qua stijl uitstekend bij Ajax passen. Alleen mist wel een beetje de Argentijnse felheid. Inmiddels is hij al veel te duur, vandaar dat de transfervrije Van Aanholt genoemd wordt. In de tussentijd kan Salah-Eddine zich opwerken tot Ajax-1 niveau.

26 april 2021 om 08:54

De Argentijnse felheid zie je ook bij Martinez. De Mexicaanse Alvarez heeft dat ook. Ik denk dat dit door het hardere leven in zuid en midden Amerika komt. Het trio is gewoon anders opgegroeid dan wij hier in west Europa. Niet Wijndal en niet van Aanholt hebben dat volgens mij. Ik ben benieuwd hoe Salah-Edinne zich verder gaat ontwikkelen. Hopelijk blijft hij fit. We zullen gaan zien of van Aanholt komt. Weet niet, misschien komt Overmars met een andere naam. Hoe dan ook gaan we Nico missen.

26 april 2021 om 09:05

Klopt, als volstrekt onbekende heeft Nico geweldig gepresteerd. Altijd op het randje soms erover, maar dat heb je nodig. Een paar van dat soort gifkikkers is goed. Ik verwacht dat Ajax de miljoenen redelijk op zak houdt, vandaar dat Van Aanholt genoemd wordt en eerder Pasveer transfervrij gehaald is. Ik denk dat ze alleen wat miljoenen willen spenderen aan Sulemana (als bijv Neres weggaat).

26 april 2021 om 09:24

@FCBogarde Ik hooo niet dat ze V. Aanholt halen. Dienspeelt al jaren in een 5-3-2. Is verdedigend niet sterk. Dan kunnen ze nog beter Metro Willems ophalen bij Frankfurt. Dan is het afwachten hie hij uit zijn bkessure gekomen is, maar voor zijn blessure was hij weer top bij Newcastle. En die heerlijke voorzet zal hij denkt ik in elk geval niet kwijt zijn.

26 april 2021 om 11:35

@fcbogade "willen spenderen aan Sulemana (als bijv Neres weggaat)."

Aankoop Sulemana staat toch los van Neres. Die zal opvolger worden van Promes/idrissi.

Als Neres ook weggaat, dan komt daar een andere aankoop voor. Of Ihattaren voor die plek .

26 april 2021 om 12:17

Of dat daadwerkelijk zo is, vraag ik me af. Volgens mij wordt er dankzij corona niet zo heel veel uitgegeven. in ieder geval moet er meer uit dan aan inkomende transfers. Verder zijn Unuvar en Hansen nog niet rijp voor Ajax-1 maar dat zijn wel spelers die er aan gaan komen. Dus vandaar alleen Sulemana bij vertrek Neres. Ihattaren is leuk, maar wordt moet die spelen ? Dus reken daar maar niet op.

Ik ben het wel eens met Spaan. De spelers van AZ zijn niet slecht, maar er mankeert hier of daar altijd wat aan. Het zijn subtop spelers voor de Nederlandse competitie, maar dit is wel hun plafond. Door hun langdurige contracten zijn ze ook nog eens behoorlijk duur. Het is al jaren zo dat de meeste AZ-spelers het niet redden bij Ajax. Niet aan beginnen dus....

26 april 2021 om 11:44

@mayarood

"door hun langdurige contracten zijn ze ook nog eens behoorlijk duur." Langdurige contracten vallen nu wel mee.

Svenson: juni 2021

Bizot: juni 2022
Gudmunson: juni 2022

Wijndal juni 2023
Koopmeiners: juni 2023
Midsto: juni 2023
Stengs: juni 2023
Boadu juni 2023

Ze hadden al meer spelers kunnen verkopen maar kozen voor sportieve succes. Gevolg daarvan is dat een Svensson al gratis weggaat.

Bizot en Gudmunson kunnen zij geen hoofdprijs voor vragen. Over minder dan 8 maanden mogen zij praten met welke clubs zij willen voor transfervrije overgang.

Vorig jaar was er heel veel hype om Stengs en Boadu. Zij hadden vooral Stengs moeten verkopen. Dit seizoen is laatste seizoen dat je jackpot kan vragen voor de spelers met contract 2023.
Van dee groep zou AZ denk ik vooral Koopmeiners en Wijndal voor een groot bedrag kunnen verkopen.

Dat is ook appels met peren vergelijken. Ajax heeft een andere stijl dan AZ. Bij Ajax telt alleen de winst en die druk is bij AZ al minder. Ajax krijgt veelal weinig ruimte om te voetballen, bij AZ is dat anders en dan is het lastig om spelers van een andere club te noemen bij Ajax. Bizot zou prima in het Ajax doel kunnen staan. Wijndal zou voetballend zeker van Ajax van waarde kunnen zijn, beter wellicht dan Tagliafico. Alleen die heeft zo'n enorme grinta, dat is een tegenpool van Wijndal. En die over-mijn-lijk mentaliteit heeft Ajax ook nodig dus die vele vaardige spelers. Koopmeinders is ene geweldige aanvoerder, maar zou bij Ajax minder uit de verf komen. Boadu is een fantatische spits (een soort Makaay) maar zijn spel past niet bij Ajax. Als Ajax spits krijgt hij die ruimte niet en dan is hij technisch te beperkt. Stengs is een frivole speler, maar zijn rendement is erg laag en fysiek is hij nog een kind. Midsjö wordt veel genoemd als mogelijke 6 bij Ajax, maar ik vind hem prima voor AZ maar zie geen toegevoegde waarde bij Ajax voor hem. Karlsson vind ik daarentegen wel een interessante vleugelspeler met potentie.

26 april 2021 om 09:31

Helaas speelt Bizot altijd zijn beste wedstrijden tegen Ajax. Is in alle andere wedstrijden erg onvoorspelbaar, wisselt dan hele goede momenten af met hele slechte momenten en rare acties. En dat is nou precies wat je niet moet hebben.

26 april 2021 om 10:42

Grappig dat je zegt dat az niet weinig ruimte krijgt, als je wedstrijden gaat kijken van az tegen de kleinere ploegen zie je dat elke ploeg t zelfde speelt zoals tegen ajax dus met 10 man verdedigen.

Henk Spaan? Die kan qua geloofwaardigheid on de categorie Jack van Gelder en Valentijn Driessen.

Sinds dat Spaan van de landelijke buis is en nog vooral voor het Parool schrijft doet hij z'n best niet meer om z'n clubvoorkeur te verbergen. Echt ieder stukje dat hij schrijft is zo gekleurd. Op zich mag dat natuurlijk bij een lokale krant, maar ik neem het allemaal wel met een extra korrel zout.

Nog iemand die zijn plasje over Karlsson wil doen? Wat mij betreft toch een heerlijke flankspeler met een vrij hoog rendement.

Welkom in het voetbalwereld. AZ laat na om Ajax pijn te doen in de 1e helft, waarna de energie ontbrak om de 2e helft hetzelfde te doen. Desalniettemin had de wedstrijd heel anders kunnen lopen bij een (verdiende) openingsgoal van AZ. Nu wordt er gedaan of Ajax met speels gemak AZ aan de kant heeft gezet terwijl dat absoluut niet het geval was, het was een echte titanenstrijd.

Boadu, Bizot, Wijndal en Koopmeiners mogen van mij wel naar Amsterdam komen hoor, Die zijn echt wel een versterking voor Ajax.

Tja ik ben vooral over Koopmeiners een beetje teleurgesteld. Zeker in de tweede helft zie je dat hij het niveau / tempo niet aan kan. Wijndal was slecht maar dat kwam vooral omdat hij op 1x na niet zijn kracht kon benutten (aanvallen) en dus moest verdedigen en dat kan hij niet zo goed. Boadu is er niet klaar voor behalve tegen Feyenoord blijkbaar. En laten we maar niet te veel over Stengs zeggen. Iemand die in 30+ wedstrijden geen 7 goals maakt als rechtsbuiten van een top 3 club (op dit moment) neem ik niet serieus.

26 april 2021 om 09:56

Wijndal slecht? Had Anthony gewoon compleet in zijn broekzak...

De eerste helft kon AZ goed mee met Ajax en hadden ze zelfs moeten scoren. Maar blijkbaar weten ze bij Ajax dat je die Gudmundsson alle kansen kunt geven, want die gaat toch nooit scoren. Als Ajax dat echt gaat aanzetten, zie je toch wel een behoorlijk verschil tussen beide ploegen. Meest verrassende vond ik gisteren en ook vorige week tegen Vitesse dat de tegenstanders qua fitheid totaal niet meekunnen met Ajax terwijl die toch een veel drukker programma hebben gehad.

Ik zou Koopmeiners en Wijndal wel zien als versterkingen, maar dat is mijn mening!

26 april 2021 om 10:12

Maar Koopmeiners op welke plek? Gravenberch is wat dynamischer en Alvarez is weer handig voor de balans o het middenveld.

Nouja dat is ook wat overdreven. Ik vind wijndal veel beter dan taglifico. Koopmeiers maakt ajax niet echt beter maar ook niet minder ten opzichte van alvarez. Stengs vind ik niet minder dan antony en Boadu heb ik liever dan haller

Ik vind het nog steeds grappig dat al die ajax "supporters" nog steeds denken dat bv koopmeiners of wijndal of een ander van az naar ajax kan gaan. AZ vraagt sws de hoofdprijs maar dat is t ding niet, AZ verkoopt geen spelers meer aan ajax jullie volgen t AZ nieuws vgm niet echt maar dat is duidelijk gezegd. Dus stopt aub met AZ spelers inverband brengen met Ajax danku.

26 april 2021 om 10:42

Haha als Ajax met een zak geld komt verkoopt AZ gewoon aan Ajax. Of Ajax het wil is voornamelijk de bepalende factor. AZ zit niet in de luxe positie om zomaar 20 miljoen af te slaan obv principes Verder leuk hoor al die spierballen taal.

26 april 2021 om 11:05

Om gezond beleid te voeren moet er gewoon regelmatige een flinke uitgaande transfer door AZ gedaan worden, geldt ook voor Ajax. Als Ajax op een bepaald moment de enige club met interesse is, wordt er gewoon door AZ aan Ajax verkocht hoor. Het ideale transfermoment voor Boadu en Stengs lijkt ondertussen al achter ons te liggen. Beide spelers zijn al een tijdje niet beter geworden en hun beperkingen zijn ook beter zichtbaar geworden. Boadu rendeert vooral als counterspits en Stengs is eigenlijk gewoon niet zo goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

324 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren