Duitse media: Bayern moet recordbedrag betalen voor Julian Nagelsmann

Maandag, 26 april 2021 om 06:56Yanick Vos • Laatste update: 07:10

Bayern München wil Julian Nagelsmann aanstellen als nieuwe trainer. De Duitse grootmacht is op zoek naar een opvolger voor Hansi Flick, die na dit seizoen de deur van de Allianz Arena achter zich dicht zal trekken. RB Leipzig wil de 33-jarige trainer niet zomaar laten gaan. Volgens BILD houdt de huidige nummer twee van de Bundesliga vast aan een afkoopsom van dertig miljoen euro.

Diverse Duitse media melden dat Bayern zich reeds bij Leipzig gemeld heeft voor Nagelsmann. De trainer heeft bij zijn huidige werkgever een doorlopend contract tot medio 2023. Om zijn contract af te kopen zal er een recordbedrag van dertig miljoen euro op tafel moeten komen. Het is vooralsnog onbekend of Bayern bereid is om zo ver te gaan voor Nagelsmann. Niet eerder werd zo’n hoog bedrag betaald voor een trainer in de voetbalwereld. Goal bevestigt de hoogte van de transfersom, terwijl Sport 1 meldt dat de onderhandelingen zijn gestart en dat de afkoopsom 'duidelijker hoger dan vijftien miljoen euro' zal liggen.

Nagelsmann werd vijf jaar geleden op 28-jarige leeftijd aangesteld als hoofdtrainer van TSG Hoffenheim. Hij werd daarmee de jongste trainer aller tijden in de Bundesliga. Hij leidde Hoffenheim van de gevarenzone naar kwalificatie voor de Champions League. Na drie volle seizoenen koos hij voor een overstap naar Leipzig. Met zijn huidige club bereikte hij vorig seizoen de halve finale van de Champions League, waarin Paris Saint-Germain over twee duels te sterk bleek. Dit seizoen lijkt Leipzig onder Nagelsmann te gaan eindigen op de tweede plaats in de Duitse topcompetitie.

Flick staat op het punt om te vertrekken bij Bayern. Hoewel de Duitse trainer zelf zijn vertrek al naar buiten heeft gebracht, heeft de lijstaanvoerder van de Bundesliga het nieuws nog niet officieel bevestigd. Zijn vertrek werd mede ingeleid door een moeizame relatie met sportief directeur Hasan Salihamidzic. Flick wordt al maanden gelinkt aan een dienstverband bij de Duitse voetbalbond. Hij wordt gezien als topkandidaat om Joachim Löw na het EK van komende zomer op te volgen als bondscoach.Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door woenselaar)

30 miljoen voor een 33 jarige trainer. Waar gaat het heen in de voetballerij? Overigens is deze jongen wel een grote belofte in het trainersvak

26 april 2021 om 07:28

Ja het is inderdaad een flink bedrag en niet meer normaal. Maar ik zie soms ook bedragen voorbij komen wat clubs voor spelers neerleggen, nou ik kan je vertellen dat ik heel veel spelers niet eens 30 waard vind maar wel voor nog meer geld worden verkocht. Ergens heb ik de gedachte dat die nagelsmann het wel waard is. Zeer talentvolle trainer die zich op zo n jonge leeftijd al heeft bewezen bij verschillende clubs.

26 april 2021 om 09:11

Liever dit soort bedragen om een extreem talentvolle trainer aan te trekken, dan om er weer een af te kopen (lees: Mourinho). Daarnaast geef ik Leipzig groot gelijk. Nagelsmann heeft impact op de resultaten dan welke speler dan ook. Dus waarom zou je niet vergelijkbare transfersommen verlangen?

26 april 2021 om 09:24

Dat je veel geld betaalt voor een trainerstransfer betekent niet dat je hem niet meer hoeft af te kopen als hij weer ontslagen wordt.

26 april 2021 om 09:34

Misschien een beetje idealistisch, maar ik ga er nog steeds een beetje vanuit dat als je 30 miljoen uitgeeft voor een trainer, er ook een gedachte achter zit en je hem niet snel zal ontslaan.

26 april 2021 om 10:12

Vraag dat maar eens aan Chelsea en Villas-Boas.

26 april 2021 om 10:33

Natuurlijk is de gedachte dat hij lang blijft, maar als hij niet presteert wordt hij ontslagen - zo ging het met elke Bayern trainer voor hem. Klinsmann, Van Gaal, Ancelotti, Kovac, noem ze maar op.

Zo, dat zijn bedragen zeg. Vraag me af of ze daartoe bereid zijn. Op zich wel begrijpelijk, gezien de prijzen voor spelers, dat voor een trainer, die een zeer belangrijke rol kan spelen in het succes van een club een hoge prijs moet worden betaald.

26 april 2021 om 09:49

@olie wapper "ie een zeer belangrijke rol kan spelen in het succes van een club "

Maar heb je echt een goede trainer nodig voor een club als Bayern? Het team is zo goed, speelt al lang met elkaar. Volgens mij meer een peoplemanager nodig zoals Flick die voor goede omstandigheden zorgt, dan een trainer die te veel tacticus wil zijn. Bij wat kleinere clubs heb je zo een trainer nodig die door slimmigheden wedstrijden wint.

Vanuit Leipzig hun standpunt niet meer dan logisch dat ze hoog in de boom gaan zitten voor hun zeer goed aangeschreven trainer. Die gaan normaal gesproken geen betere terugkrijgen en buiten Bayern kan hij vast nog wel naar meer clubs. Ben benieuwd wat Bayern uiteindelijk gaat betalen. Normaal gesproken krijgt Bayern in de Bundesliga linksom of rechtsom altijd wel wat ze willen.

Zou mij niet verbazen mocht dit weer op z’n Bayern’s gaan: paar keer via de media zeggen dat ze Nagelsmann enorm graag willen hebben. Nagelsmann wilt ook, raakt gefrustreerd door RB Leipzig die teveel vraagt voor hem. Na een flink meningsverschil kan hij voor een lager bedrag vertrekken. We gaan het zien.

26 april 2021 om 09:45

Ze hebben in dit geval weo de pech dat ze het tegen Red Bull moeten opnemen. Die laten zich niet piepelen en kunnen het zich veroorloven om aan de prijs vast te houden. En als Nagelsmann moeilijk gaat doen zijn ze ook niet te beroerd om hem gewoon in dienst te houden en hem ook non-actief te zetten. Gewoon omdat ze willen laten zien dat ze niet zwichten voor druk. Van welke club dan ook.

26 april 2021 om 09:56

Zo zeg, wat een stoere taal. Gewoon non actief zetten, dat geloof je toch ook niet.

Iedereen is slim en volwassenen genoeg om tot een akkoord te komen, als het er op aankomt en het moment er is.

26 april 2021 om 10:42

Op straat zetten zal het domste zijn, dan kan hij gratis over

26 april 2021 om 11:18

Red Bill laat niet met hun klote spelen door Bayern. Als ze niet hun prijs willen betalen. Dortmund heeft dat wel laten doen toen ze jaren geleden zwaar in de financiele probblemen zaten. Dat gaat Red Bill niet gebeuren. Die willen nog steeds stap voor stap de beste van Duitsland worden. Zoals ze ook met goed beleid helemaal opgeklommen van ondrraf helemaal naar de BL. En ze strooien niet met geld, maar laten zich ook niet piwpelen voor "een beetje" geld

26 april 2021 om 09:58

Vertel anders even hoe het wel moet gaan?

Vanaf het moment dat Bayern contact opneemt met Nagelsmann en de club, en ze zeggen ''wij willen jou hebben'' dan is er al genoeg gebeurd en gezegd geweest om net die situatie te krijgen. Zelfs zonder de media er bij te betrekken.

Dus wat is je punt nu?

26 april 2021 om 10:12

Het is niet zo lastig hoor. Bayern meldt zich bij Leipzig en geeft aan dat ze interesse hebben in Nagelsmann. Leipzig geeft vervolgens aan of ze hier open voor staan. Hierna heb je 2 opties: 1. Je gaat onderhandelen of 2. Bayern heeft pech en moet verder zoeken. Wat er tegenwoordig te vaak gebeurt is dat er een conflict gecreëerd wordt.

26 april 2021 om 10:38

Zoals ik het zeg dus. Daar moet Bayern verder weinig nog voor doen. Alle informatie wordt toch al gelekt in de media dus is het heel makkelijk om achterover te leunen en alles zijn gang te laten gaan en dan is het coach/speler vs de club.

Zoals je zegt, het gebeurt te vaak maar zo doen ze toch zaken in dat voetbalwereldje dus ja.

26 april 2021 om 10:41

Hoe het zou moeten gaan: FC Bayern meldt de interesse, RB Leipzig een prijs (30 mln) en die betaald FC Bayern. Hoe het zal gaan: Fc Bayern meldt de interesse, RB Leipzig een prijs (30 mln). Die is te hoog voor FC Bayern, die gaan een paar keer per week via de media melden dat ze graag Nagelsmann willen hebben. Dat creã«ert onrust en een ontevreden Nagelsmann waardoor FC Bayern hem voor 10 miljoen kan overnemen. Zoals het altijd gaat met FC Bayern, dit had je natuurlijk zelf kunnen bedenken.

26 april 2021 om 12:30

@baron

Je herhaalt je eerste post.

Wat ik dus zeg is, ook al doen ze het op de officiele manier dan nog zorg je voor die onrust. Want de media komt toch aan deze informatie en springt er op en het sneeuwballetje rolt en wordt groter en groter. Daar moet je echt weinig voor doen.

26 april 2021 om 15:16

Als je het op de officiële manier doet dan betaal je de prijs die RB Leipzig vraagt en heb je de trainer. Nergens gezeik. Sowieso vreemd om eerst met een trainer te onderhandelen (die nog vastligt) en dan met de club. Dat oogt vrij achterbaks.

Ik hoop echt dat dit niet gaat gebeuren. Ik zie het Leipzig van Nagelsmann als één van de weinige serieuze bedreigingen van Bayern. Ik denk dat velen samen met mij wel hopen op een keer een nieuwe kampioen. Als Nagelsmann naar Bayern gaat, dan denk ik dat ze heel eenvoudig de zoveelste titel op rij gaan pakken.

26 april 2021 om 09:28

Dat zullen ze wellicht niet meer zijn als Upamecano, Konaté en Sabitzer er niet meer spelen.

26 april 2021 om 09:44

Die hebben ook alweer heel ingekocht. 2 nieuwe talentvolle cv’s erbij, Brobbey en waarschijnlijk nog die spits van Salzburg.

30 miljoen is wel een hoog bedrag voor een trainer van pas 33 lente jaren jong Neemt niet weg natuurlijk dat Nagelsmann uitstekend presteert met leipzig Maar waar gaat het heen zeg zoveel mogelijk geld en dat voor een trainer

26 april 2021 om 08:26

Voor voetballers betalen ze het ook. Dit is een hele jonge en talentvolle trainer die al wat heeft laten zien. Vind het zo gek niet. Voor geld is alles (en iedereen) te koop.

Eigenlijk niet zo gek, voor een topclub als Bayern is het ontzettend belangrijk de juiste trainer voor de groep te hebben. Je zag het met Kovac, onder hem speelde Bayern wisselvallig en niet goed. Flick komt voor de groep en ze winnen alles wat los en vast zit. Voor een grote club als Bayern is die 30 miljoen een schijntje. Als ze hier mee de komende 4 jaar veel prijzen winnen dan is dat zo terug verdiend. En het is wel de coming man in trainerswereld met zijn methodes. Ik had hem wel graag bij Liverpool willen zien als opvolger van Klopp.

26 april 2021 om 09:36

Tja ene André Villas Boas was ooit ook de ‘coming man’ en we weten allemaal hoe dat afgelopen is. Het is en blijft een enorm risico om zoveel geld te betalen voor een jonge trainer. Bij Leipzig kan Nagelsmann alleen maar winnen, bij Bayern kan hij alleen maar verliezen. Groot verschil hoor.

26 april 2021 om 17:36

Volgens mij kan een trainer van 33 jaar bij Bayern zijn belofte als 'prodigy' invullen. Nagelsmann heeft dus meer dan genoeg te winnen.

Dit zal Brobbey leuk vinden. Of gaat hij mee ? :P

Lekker voor Brobbey als deze man vertrekt.. Hij zag het in hem zitten, maar weer afwachten hoe de volgende trainer daar over denkt. Risico van het vak en van een transfer maar toch.

Ik voorzie voor niet deze zomer maar de zomer van 2022 dat Nagelsman naar Bayern gaat en dan ETH naar leipzich...eth werkt graag met die filosofie en voor Nagelsman zal Bayern nu geen 30 miljoen gaan betalen.

Salihamidzic gaat never nooit 30 miljoen euro betalen voor een trainer. Die stelt nog liever Mourinho aan voor 2 seizoenen en haalt dan nagelsmann in 2023 gratis op als zijn contract afloopt

Bayern zit vandaag aan tafel met Hansi om te zien hoe hij iets kan compenseren( salaris afstaan of dergelijke) want voor 0.0euro gaat Hansi niet weg. Bayern gaat Nagelsmann sws kopen & Leipzig heeft al een opvolger klaarstaan( redbull Salzburg, Jesse Marsch). Bayern gaat wel nooit 30M betalen maar 10-15M zullen ze wel betalen( kampioenschap bonussen enz). Julian is een grote Bayern fan, daar geboren in de streek, past perfect met zijn stijl van spelen dus kortom de perfecte match. Kijk er naar uit!

Ik weet nog dat Crystal Palace 10 miljoen neerlegde om Alan Pardew van Newcatle over te nemen. Diezelfde Pardew bakte er echt helemaal niks van bij Ado. Dus ja, wanneer ploegen wanhopig zijn, dan zullen ze denk ik wel bereid zijn om ver te gaan. Als Bayern zijnde zou ik het niet doen. Die Nagelsmann is zelf nog maar een jonkie. Hoe zal hij ervaren rotten als Muller en Neuer moeten coachen? Ik vind die stap naar Bayern nog veel te vroeg. Laat hem maar eerst iets met Leipzig neerzetten.

26 april 2021 om 09:38

Exact, bij Leipzig is er ook geen druk. Hij kan er alleen maar winnen eigenlijk. Bij Bayern wordt dat een ander verhaal: daar kan hij eigenlijk alleen maar verliezen. Je zou maar eens enkel kampioen worden bij Bayern en voorts geen prijzen pakken, dan sta je al onder druk ( bij wijze van spreken).

26 april 2021 om 09:46

Kampioenschap? Halve finale CL, 2de plek en waarschijnlijk komt daar nog een DFB Pokal finale bij.

26 april 2021 om 10:35

Hoeveel meer denk je dat er bij Leipzig in zit? Halve finale CL en 2e/3e in Duitsland is het wel zo'n beetje hoor.

26 april 2021 om 11:14

Een bekerwinst? Een supercup? En heel misschien een kampioenschap. Dat laatste zou hem toch een heel andere status geven. Nico Kovac deed het ook uitstekend bij Frankfurt, maar faalde hopeloos bij Bayern. Waarom lukte het onmogelijke bij Frankfurt wel, maar het mogelijke bij Bayern niet?

26 april 2021 om 11:23

Natuurlijk helpt een kampioenschap, maar laten we wel zijn - in Duitsland heb je dat niet in eigen hand. Ik sla een halve finale Champions League (en dit jaar weer een groepsfase met PSG en United overleven!) een stuk hoger aan dan een DFB Pokal, en ik denk de meeste topclubs bij hun trainerskeuze daar ook zo over denken.

Bayern wordt vaak (ook door mij) bewierookt om hun beleid t.o.v. veel andere topclubs in Europa. Eigenlijk is hun beleid om te kotsen doordat ze elke bedreiging in de Bundesliga direct wegkopen en zo jaarlijks 100 CL en 99,9 het kampioenschap halen. Ik kan me voorstellen dat elke supporter van een andere Duitse club een bloedhekel heeft aan de club uit Munchen.

26 april 2021 om 10:12

Nee, dit is Leipzig( de meeste gehaate club van Duitsland, ik zelf heb er niks op tegen.). 2: Bayern dwingt niemand om te komen.. spelers die Bayern aantrekt hebben vaak verschillende aanbiedingen en toch kiest men voor Bayern. 3: Bayern staan niet eens in de top 3-4 van Duitsland qua binnenlandse transfers. Zonder olie-sjeik en dergelijke doet Bayern het fantastisch en ook Europees.. trouwens meer en meer Duitse clubs laten hun Europees zien in de positieve zin. Waar waren de comments vorig jaar als bijna iedereen( op nübel na) van het buitenland werd gehaald? Sané,Costa,kouassi,roca,ecm,sarr ? Toen hoorde ik niemand piepen of als we Hernandez haalden? Davies? We halen nu Nagelsmann ja maar dat stond in de sterren geschreven dat ie ooit zal komen. Rose van Gladbach naar BVB.. maar daarover geen gezeik, ook niet over hun X tal spelers die als binnenlandse transfers overkwamen de laatste jaren( ik vind dit zeker oke maar haal het gwn aan dat het opvalt hier opt forum).. Adi van Frankfurt naar Gladbach maar dat is ook allemaal geen probleem. Ik ben van mening als je je kan versterken moet je dit doen, ookal ist binnenlands! In Engeland zijn de spelers te duur.. voor middelmaat betaal je 40-50M, in Spanje hoge clausules enz enz dus heb je in de BL een topper voor 40-50M a la Upamecano, is niks mee.

26 april 2021 om 12:03

Ik ben zoals ik al aangaf de eerste die aangeeft dat het beleid van Bayern erg goed is t.o.v. andere clubs in Europa. Als ik jouw lijst zo zie en de huidige selectie bekijk moet ik ook gewoon zeggen dat je een punt hebt. Het aantrekken van Lewa, Hummels en Gotze in de toptijd Dortmund en in mindere mate Neuer en Goretzka van Schalke en vooral de manier waarop hebben mijn beeld van Bayern binnen de bundesliga gewoon een bittere nasmaak gegeven. En dan nu Nagelsmann de trainer van de enige die nog een beetje in de buurt kwam van Bayern dit jaar. Het is gewoon jammer dat Bayern zo'n stuk boven de rest staat in de Bundesliga wat ze ook in staat stelt dit te doen. Hoop bijvoorbeeld niet dat we daar ook heen gaan in NL, dat Ajax steeds vaker toppers van PSV weg gaat kopen. Want dat zie je nu nog zelden.

26 april 2021 om 12:16

De Nederlandse competitie is natuurlijk niet zo hoog aangeschreven als de Duitse. Hoewel Ajax vooral met de steeds hogere gelden van de CL een grote kloof creërt, is het voor veel Nederlandse spelers veel aantrekkelijker om in een grotere competitie te gaan voetballen. Duitse voetballers kunnen bij Bayern zo goed als garant kampioen worden in een van de grootste competities, en daarnaast elk jaar meestrijden om winst CL.

26 april 2021 om 10:40

Bayern concurreert (in hun ogen) niet met andere Duitse clubs, maar met Real Madrid, Barcelona, United, Psg, City etc. Dat is hun beleid - natuurlijk kunnen ze dat zonder de financiele injecties van Audi, Allianz, T-Mobile en Adidas niet, maar die andere clubs hebben ook rijke geldschieters. Als Leipzig en Dortmund zich daarbij willen aansluiten, dan zullen Red Bull en Evonik ook de portemonnee moeten trekken, maar Bayern gaat daar niet op zitten wachten - zij hebben hun grote geldschieters al gevonden.

26 april 2021 om 11:12

Maar dan is het toch hypocriet hoe de supporters van Bayern tegen ploegen als Hoffenheim en Leipzig tekeergaan. Zelf ontvangen ze ook bakken met geld van de door jou benoemde multinationals.

26 april 2021 om 11:19

Hypocrisie in het voetbal is overal, dat hoort erbij. Iedereen vindt het gedrag van zijn favoriete club nog wel door de beugel kunnen, maar wat de concurrentie doet, daar trekken we de lijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
T. MüllerAanvaller3211
L. SanéAanvaller326
A. SiebAanvaller00
R. HoffmannKeeper00
M. NeuerKeeper330
A. NübelKeeper10
L. SchnellerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

7 fans
Coach, 33 jaar
SeizoenClub
2019- RB Leipzig
2016-2019 TSG Hoffenheim
2013-2016 Hoffenheim U19
Laatste voetbalnieuws

‘Manchester United identificeert alternatief voor Sancho bij Bayern München'

Manchester United gaat zijn pijlen richten op de komst van Kingsley Coman, mocht de Engelse grootmacht er niet in slagen om Jadon Sancho los te weken bij Borussia Dortmund. United speelt...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren