Fenerbahçe houdt de titelstrijd ongemeen spannend na benauwde zege

Fenerbahçe heeft zondagavond een zwaarbevochten zege geboekt in de Süper Lig. In eigen huis had de ploeg van trainer Emre Belözoglu veel moeite met Kasimpasa, dat uiteindelijk met 3-2 verslagen werd. Aan de stand in de top drie veranderde er in 35ste speelronde overigens niets: Besiktas blijft koploper met 75 punten, Fenerbahçe behoudt tweede positie met 72 punten en Galatasaray (69) staat derde.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet de thuisploeg zien dat men niets aan het toeval over wilde laten. Nadat er eerst een schot van Ozan Tufan in de kiem smoorde, vond Fenerbahçe na een kwartier spelen alsnog de verdiende openingstreffer. Caner Erkin bereikte met een voorzet vanaf de rechterkant Enner Valencia, die net voordat doelman Ertugrul Taskiran kon wegboksen binnenknikte: 1-0. Zes minuten later nivelleerde Kasimpasa op onverwachte wijze de stand.

Na een terugspeelbal van Serdar Aziz ging Harun Tekin gruwelijk in de fout. De sluitpost speelde op ongelukkige wijze de doorjagende Haris Hajradinovic in de voeten aan, waarna de aanvallende middenvelder het cadeau koelbloedig uitpakte: 1-1. De pijnlijke mispeer werd pas zes minuten voor rust onschadelijk gemaakt. Mert Hakan Yandas bediende met een voorzet vanaf de linkerkant Attila Szalai, die de bal met het hoofd verlengde en in de verre hoek doel trof: 2-1.

Op slag van rust verdubbelde Fenerbahçe de voordelige marge. Na een overtreding in de zestien van Oussama Haddadi op Valencia besloot scheidsrechter Firat Aydinus de bal op de stip te leggen. Het slachtoffer nam zelf de strafschop en schoot door het midden de 3-1 binnen. Na rust hoopte ook Kasimpasa een penalty te krijgen na een ogenschijnlijke overtreding van Szalai op Isaac Thelin. De dienstdoende arbiter wuifde het appel weg en de videoscheidsrechter greep niet in.

Na een klein uur spelen ontbrak het bij de bezoekers op zoek naar de aansluitingstreffer wederom aan fortuin. Derrick Luckassen hoopte met een diagonale schuiver de 3-2 op het scorebord te zetten, maar stond een teenlengte buitenspel toen hij de bal ontving: doelpunt afgekeurd. Ruim tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd scoorde Kasimpasa alsnog. Tekin haalde na wild uitkomen Hajradinovic onderuit, waarna Aydinus resoluut naar de stip wees. Hajradinovic schoot vervolgens overtuigend de 3-2 binnen, maar de gelijkmaker werd niet meer gevonden.

2

Eindelijk speelt Fenerbahce aanvallend beter. Sosa die alle ballen vooruit probeert te spelen. Pelkas die niet als echte flankspeler, maar als een soort 2e spits speelt. Je ziet al meteen het verschil in de eerste helft; 60 procent balbezit met 9 schoten op doel. Het is verre van perfect, maar het is heel normaal met maar 5 wedstrijden. Pelkas was ongelukkig vandaag, maar was aanvallend heel aanwezig en zorgde voor de gevaarlijkere acties. Szalai: 25 miljoen anders gewoon houden. Irfan moet echt wel wakker worden. Hij loopt er bij alsof hij Alex is. Penaltypositie (de eerste van Kasimpasa) vond ik 100% geen penalty. Ben al die aanvallers die voor het minst gaan liggen kotsbeu, als hij op doel had geschoten was het gewoon een doelpunt. Hij remt af en bij het kleinst contact gevoeld valt hij meteen, zijn dit voetballers of zwemmers? Serdar en Harun zijn ook echt geen Fener-kwaliteit. Ferdi wordt helemaal verpest op de flank, die jongen moet op 10. Waarom Sinan-Cisse-Samatta op de bank maar geen Osayi eigenlijk? Emre heeft nog een lange weg te gaan maar het ziet er wel al iets beter uit.

Een heerlijke eerste helft gezien van Fener. Dit was naar mijn mening de beste van dit seizoen. Je domineert, controleert, zet goed druk op de juiste momenten en komt vroegtijdig op voorsprong. De 2e helft begonnen we ook goed totdat Harun weer raar ging doen en conditioneel minder werden. Zo een wedstrijd nog met stress bekijken kan alleen Fener je aandoen. Al met al, een goeie overwinning met een hele goeie Sosa en Caner. Ik hoop dat we zo doorgaan. Harun kerel, ik zei dat ik van je hield vorige week maar dat kan ook de prullenbak in. Wat ben jij een prutser zeg. Serdar Aziz ook een prutser eerste klas. Je ziet dat de keeper absoluut geen zelfvertrouwen heeft maar speelt elke bal nog terug. Ik snap dat niet. Achja, 3 punten zijn binnen. Insallah naar het kampioenschap!

Eindelijk een fatsoenlijke wedstrijd vam Fenerbahçe
Die strijden samen met besiktas om de titel
Galatasaray is inmiddels wel uitgespeeld

26 april 2021 om 17:51

Je weet wat ze zeggen als je galatasaray probeert te begraven he? Dan zal je zien dat hij het begrafenisgebed leidt bovendien staat fenerbahce maar 3 punten voor, en ook vandaag is het een wonder dat slecht voetbal zo erg wordt beloond (dat geld voor alle turkse teams overigens)

Ik heb alleen de 2e helft gezien en dat was weer niet om aan te zien maar in deze fase boeit dat niemand meer natuurlijk. Mede door ons houdt Fener de hoop er in, maar ze moeten volgende week naar Alanya uit, dat wordt andere koek.Als wij van Rize winnen zie ik Fener daar wel onder de druk bezwijken.

25 april 2021 om 21:56

Jammer want dan heb je de leukste stuk gemist, namelijk de eerste helft. Fenerbahce speelde heel overtuigend en domineerde op z’n gemak. Als Fener het spel van de eerste helft kan verspreiden over minimum de eerste 70 min dan zullen ze geen problemen hebben met de resterende wedstrijden. Alleen Erzurum wordt nog moeilijk denk ik, Alanya is al een tijdje niet meer de oude, alhoewel je het nooit weet in deze competitie natuurlijk.

25 april 2021 om 22:18

Alleen Erzurum?

Alanya is een van de beste ploegen van het seizoen en vooral thuis moeilijk te verslaan..

Daarnaast moeten jullie ook nog tegen Ankaragücü en Sivas he, die teams zijn in topvorm de laatste maanden.

Jullie moeten alles winnen en wij mogen 2x gelijkspelen of 1x verliezen in de komende 5 wedstrijden.

25 april 2021 om 22:24

2x gelijkspelen bro? I hope so maar kun je je berekening eens delen😂?

25 april 2021 om 22:31

Dat er BJK supporters zijn die denken dat het nog niet gespeeld is, ik sta perplex! Naar mijn mening is BeÅŸiktaÅŸ al kampioen. Dit speelt BeÅŸiktaÅŸ echt wel goed uit. De spanning zit meer bij plek 2. Tussen Fenerbahce en Galatasaray. Verder is de TFf 1. Lig veel spannender. Adana, Giresun en Samsun staan gelijk en hebben allen nog 2 wedstrijden te spelen.

25 april 2021 om 22:46

Als we niet oerdomme punten hadden verspeeld tegen FB en Ankaragucu waren we vandaag idd officieus kampioen, maar vooralsnog is niks beslist, we hebben alleen een voordeel thatsit

25 april 2021 om 23:11

Hahah GTore nee foutje, we mogen 1x verliezen alsFener alles wint.. Maar zie jij Fener alles winnen tegen die tegenstanders? Tov van Gs mogen we nog 2x gelijkspele of 1x verlies 1x gelijk.Rize uit is weer een finale, winnen we die dan staat Fener onder zware druk tegen het sterke Alanya.

Echt waar het enige wat ik te zeggen heb is Fenerbahçe heeft het zich onnodig moeilijk gemaakt even serieus hoeveel kansen heb je nodig??? Met iets meer scherpte stond je in de eerste helft 4-0 voor niet van Pelkas verwacht dat hij zoveel kansen zou missen. En Harun vorige week was je een held maar deze wedstrijd heb je mij zoveel stress bezorgd waar is hij allemaal mee bezig eerst maakt hij een blunder 1-1 vervolgens twijfelt hij moet ik uit komen ja of nee na lang treuzelen veroorzaak je een penalty vervolgens schiet je een vrije trap recht in de voeten van de tegenstander die tot mijn verbazing over schiet en naast schiet in een leeg doel als je zo speelt tegen alanyaspor word je gewoon afgeslacht. En die irfan can speelt ook alleen maar omdat die dikke vriendjes is met Emre zet hem op de bank en laat ferdi/sinan daar spelen dat zijn buitenspelers en geen Irfan. Maar voor de rest spelen ze eindelijk goed aanvallend voetbal maar ja dan moet je we die kansen benutten..

Terechte overwinning maar we hadden ruimer moeten winnen, ik hoop dat Altay zo snel mogelijk terug is van zijn blessure want die Harun is gewoon slecht, zelfs Hakan Arıkan is een betere keeper dan deze prutser. Valencia blijft me telkens verbazen hoe bepalend hij is voor de club. Tot slot Atilla heeft weer fantastisch gespeeld. Als we dit blijven volhouden en Galatasaray van Beşiktaş wint zijn we kampioen. Voor het eerst na 7 jaar.

25 april 2021 om 22:08

Wake up jongen, wij mogen gewoon rustig 1x verliezen

25 april 2021 om 22:45

Mijn fout ik dacht dat we op gelijke hoogte stonden qua punten

25 april 2021 om 22:11

Jammer genoeg, voor zo ver ik weet is de seizoen afgesloten voor Altay. Het is echt frusterend, want Harun zat echt te prutsen vandaag...

Mocht gala van besiktas winnen en verder geen puntverlies en fener wint alles is bjk nogsteeds kampioen omdat onderling resultaat in het voordeel van bjk is

Overigens gebeuren er al weken schandalige dingen in Turkije.

Weet niet of het mensen opvalt maar Fener speelt altijd als laatste van de 3 nu kun je dat zien als een voordeel of een nadeel maar wat nog frappanter is, is dat Fener redelijk vaak langer rust krijgt dan zowel ons als GS. Aankomende wedstrijden is daar weer een mooi voorbeeld van!!

28 april Rize-Besiktas
29 april Alanya-FB

1 mei Besiktas-Hatay
3mei Fener-ErZurum

Ik verwacht van het bestuur dat ze een keer hun mond opentrekken, GS mag best meedoen want dit slaat absoluut nergens op.

25 april 2021 om 22:40

Ach stel je niet aan. In Engeland spelen clubs uit de lagere divisies 3 keer per week en hebben minstens 50/55 wedstrijden in de benen met 2 bekertoernooien + eventuele playoffs. Die hoor je ook niet zeiken om hun speelschema.

25 april 2021 om 23:15

Ik vind het juist een voordeel dat we eerder spelen.

Als we Rize pakken moet je je maar voorstellen wat voor druk Fener heeft dat al jaren geen champ is geworden en vaak onder de druk is bezweken..

25 april 2021 om 23:30

Ik vind het juist geen voordeel met zo’n drukke schema. Besiktas heeft niet de breedste selectie, zeker gezien de aantal blessures die we hebben. Iets meer rust zou het team wel goed doen. Zeker als bepaalde spelers dan terug kunnen keren van een blessure.

26 april 2021 om 00:02

@ Segen10 Waarom zouden we druk hebben? We hadden niet eens de verwachting dat we kampioen zouden worden, tot Bjk opeens punten begon te verliezen.. Dus ben van mening dat de druk bij Bjk ligt vanwege jullie dalende en onze stijgende lijn.