Driessen: 'Dit betekent dat Berghuis ook de wedstrijd tegen Ajax gaat missen’

Zondag, 25 april 2021 om 21:34Yanick Vos • Laatste update: 22:05

Feyenoord zal het volgens Valentijn Driessen over twee weken zonder aanvoerder Steven Berghuis moeten doen in de thuiswedstrijd tegen Ajax. De buitenspeler kreeg zondag in het duel met Vitesse (0-0) een directe rode kaart vanwege een overtreding op Maximilian Wittek. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf kan Berghuis rekenen op zeker twee of drie wedstrijden schorsing. Marco van Basten en Dirk Kuyt houden ook rekening met een schorsing van ‘meerdere wedstrijden’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door cas1)

De wedstrijd tegen ajax gaat zeker voorbij voor berghuis die krijgt wel 3 wedstrijden denk ik Alleen de laatste wedstrijd thuis tegen rkc zal berghuis nog kunnen spelen dit seizoen

25 april 2021 om 21:53

Lijkt me niet, Koopmeiners werd ook maar 1wedstrijdje geschorst voor zijn schandalige overtreding zodat hij tegen Ajax weer mee mocht doen, zal met dit ook wel gebeuren.

25 april 2021 om 22:07

Hmm lijkt me niet Is niet de eerste overtreding van Berghuis dit seizoen uit frustatie En denk niet dat hij dit keer met 1 wedstrijd weg komt Jammer ook voor de speler berghuis dit soort acties moeten er toch uit

25 april 2021 om 22:32

Nou Vastreke, eerdere overtredingen waarvoor geen rood is gegeven worden echt niet meegenomen om de strafmaat te bepalen

25 april 2021 om 22:37

Ik denk dat de Knvb in deze situatie echter wel meeweegt dat deze jongen pas geleden nog een indirecte rood kaart kreeg en altijd al sinds zijn beginperiode dit soort nare dingen heeft gehad.

26 april 2021 om 06:19

Ja maar dit is niet de eerste x van het seizoen dat hij dit doet en 2x geel is anders dan direct rood. Zeker als je al 1 wedstrijd voorwaardelijk kreeg, zal die meteen worden ingelijst en dan komt de straf voor deze wedstrijd er nog op. Of schakel die bekende advocaat in, krijgt hij zelf niets...😉🤪

Stom, echt stom van Berghuis. Er zit gewoon te veel frustratie in hem. Ik begrijp wel waar het vandaan komt, dit seizoen is ronduit frustrerend. Echter moet hij dit soort dingen achterwegen laten. Nu blijft hij dit stempel terecht houden. Een paar wedstrijden schorsen en de band afnemen.

26 april 2021 om 15:21

Zeker dom. Je mag van geluk spreken dat het 0-0 staat door Bijlow. Waarom laat je je team dan in de steek omdat er (helaas) weer kortsluiting is in de bovenkamer. Ik zei het gisteren nog tegen een vriend van me dat ik het heel jammer vind dat hij dit niet kan laten en dat wat mij betreft de Boer moet uitkijken met hem een basisplaats te geven. Als het niet loopt, zal hij zomaar zo'n domme, onnodige overtreding kunnen maken die je de wedstrijd kost. Hij heeft een uitstekende traptechniek, maar het moet mentaal ook kloppen.

Ik zag een tijdje terug toen tadic zn akkefietje had met dumfries al de vergelijkingen met berghuis komen. Meedere mensen op deze forum zeiden: ik heb liever af en toe zo een doldwaze actie van berghuis ( met het risico op ernstige blessure bij de tegenstander) dan dat enge gedrag van tadic. Nou is tadic zn gedrag nou ook niet bepaald goed te noemen ( vaak overdreven liggen en zuigen) maar de vergelijking met berghuis zn gedrag is lachwekkend te noemen.

25 april 2021 om 21:51

Het verschil is wel dat het lekker loopt bij Ajax. Tadic heeft wel degelijk vergelijkbare trekjes, alleen heeft hij minder redenen om gefrustreerd te zijn.

25 april 2021 om 21:54

Dit is dus precies wat ik bedoel . "Vergelijkbare trekjes". Ik heb tadic nooit zo een doldwaze tackle zie maken. En ook als het niet lekker loopt (zoals vorig jaar seizoen toen ajax vlak voor corona 5 keer in 9 wedstrijden verloor) zag ik tadic niet zo een tackle inzetten. Maarja zolang jullie supporters inclusief Dickie dit gedrag goed blijft praten zal het vast wel goedkomen met Berghuis en Feyenoord.

25 april 2021 om 21:57

Vergelijkbare trekjes? Ik heb Tadic nog nooit een been zien proberen te breken. Van berghuis kan je zo 5 tackles per seizoen vinden. Paar weken terug uit bij az deed hij het ook al. Dat Tadic irritant is zie ik ook wel, maar dat mensen Tadic steeds aanhalen van "hij doet het ook" die hebben nog nooit Tadic zien voetballen. Die heeft nooit zulke rare overtredingen.

25 april 2021 om 21:59

Waar zie je ergens dat ik het gedrag goed praat? Ik keur het wel degelijk af. Ik geef alleen aan dat ik weet waar het vandaan komt.

25 april 2021 om 22:04

Nogmaals. Ik daag je uit om een moment te noemen waarin tadic een grove tackle heeft ingezet. En als je dat niet kan, kom dan niet met je onzin aanzetten van "vergelijkbare trekjes".

25 april 2021 om 22:17

Je kan Tadic en Berghuis ook niet vergelijken dat ze dezelfde trekken hebben. Ze hebben alleen allebei hun eigen trekjes die ze terecht niet geliefd maakt. Berghuis heeft zijn kortsluiting en Tadic heeft zijn schwalbes waarbij hij iemand een kaart aan kan naaien. Voor een voorbeeld, in de slotminuut van de klassieker waarbij hij doet alsof hij een kopstoot van Geertruida krijgt om hem rood aan te smeren. Allebei verwerpelijk, al is het risico dat Berghuis zijn team dupeert groter als hij een keer bestraft word.

25 april 2021 om 22:21

Dat is dus wat ik bedoelde met overdreven liggen en zuigen. Dat heeft tadic soms wel. Maar een stuk minder verwerpelijk dan het gedrag van Berghuis. Behalve dat hij meer zn team dupeert neemt hij ook nog eens keer op keer het risico zn tegenstander ernstig te blesseren.

25 april 2021 om 22:32

Berghuis is soms te hard, gefrustreerd ook. Tadic is vooral een rat die je probeert te naaien. Ik heb meer respect voor Berghuis die dan weliswaar dom zichzelf soms laat kennen dan een bloedzuiger als Tadic.

25 april 2021 om 22:39

En als je op het veld stond? Stel tadic is je directe tegenstander. Die constant gaat liggen en je een gele kaart aannaait. Of je hebt berghuis die met een kamikaze tackle op je inkomt en je geblesseerd van het veld af moet. Heb je dan ook meer respect voor Berghuis?

25 april 2021 om 22:51

Het is allebei verwerpelijk. Verplaats je eens in ons Feyenoorders! Wij worden door allebei genaaid.... Nee zonder dollen, je kan het eigenlijk niet met elkaar vergelijken. Tadic dupeert met zijn gedrag zijn eigen team niet en dat is een groot verschil. Maakt een hoop theater niet minder walgelijk en symphatiek is hij in niks. Berghuis kan met een beetje pech iemand zijn carriere om zeep helpen en laat zijn team op meerdere momenten hulpeloos achter. Dat is minstens zo gestoort en frustrerend. Maar het is allebei extreem onsportief en ik vind het absoluut geen winnaarsmentaliteit. Ik heb de grootste bewondering voor spelers die kunnen uitdelen en incasseren en voetbal spelen zoals het hoort. Hard maar fair (geen berghuis tackles) en dat is een uitstervend ras lijkt het wel.

26 april 2021 om 04:15

@Berserko en ik heb meer respect voor Tadic die zijn team echt bij de hand neemt als het moeizaam gaat ipv de grote leider acteert en zijn team in de steek laat als het moeilijk gaat. En berghuis naait je 100 keer harder dan Tadic. Vraag maar aan Hadzidiakos. Die doet langer niet mee dan alle bij elkaar aangenaaide kaarten van Tadic schorsingen hebben opgeleverd.

26 april 2021 om 06:33

Wauw x op x krijgen jullie het voor elkaar om weer Ajax of een Ajacied te verwerken in een Feyenoord gesprek. Nu zelfs de veroorzaker met rood die hier wordt geprezen om zijn wangedrag, dat zelfs beter is dan onze aanvoerder...zucht! Je mag je mening hebben, maar dit klinkt weer als de meeste supporters, de trouwste supporters, de mooiste club, de mooiste stadion dat uit een Feyenoord hoek word geschreeuwd. Weet je Berghuis zal waarschijnlijk niet spelen tegen Ajax. Rara hoe komt dat? Ongelofelijk, het bagatelliseren van Berghuis om hem te vergelijken met Tadic is best wel zielig. Maar ja, ik kon ook niet anders verwachten....Feyenoord till you Die!🤷🏾‍♂️🤦🏾‍♂️

26 april 2021 om 07:34

Rustaaggghh, andersom gebeurd dat zo ontzettend vaak, hoor je ook niemand over klagen. Maak je niet zo druk man. Dat men gaat vergelijken is logisch toch? Alletwee de belangrijke mannetjes bij hun club met ieder hun eigen rarigheden.

26 april 2021 om 11:11

Andersom....ajax kijkt altijd naar zichzelf. Wij hebben geen andere club nodig voor zelfreflectie, als de dingen mis gaan en dan nog wel Feyenoord... serieus?.. ..en geloof me ik zit allang hier op het Forum..ik zie dit heel vaak in een Feyenoord topic.

I don't get it!:

26 april 2021 om 12:32

Misschien je oogjes openen. Dan zie je dat het van beide kanten gebeurt.

26 april 2021 om 13:08

Praat makkelijk, kom met voorbeelden....ik zie niet in waarom Ajax zich moet spiegelen aan Feyenoord.... heeft niets met bril te maken, zo eerlijk ben ik ook wel.

Dus kom met voorbeelden, dat praat makkelijker.

Die zullen we niet tegen Ajax zien nee. Nu is hij zelden beslissend in klassiekers, dus het is niet direct dat je hem mist voor het eindresultaat. Voor de rest is het een repeterend verhaal ondanks dat het pas zijn 1e directe rode kaart is. Gewoon weer een frustratie overtreding waar hij nu niet mee weg komt. Je gaat dat er echt niet uit krijgen, dus het blijft altijd een risico met hem als het niet naar zijn zin gaat dat ie krtsluiting krijgt. Wel jammer, want het blijft een goede voetballer.

25 april 2021 om 22:14

Tegen az meen ik had hij er 100% ook een moeten krijgen. Wat een nare vent soms. Kun je zo goed voetballen en ben je zo beslissend en dan doe je dit.

25 april 2021 om 22:34

Zucht, daar is het anti sentiment weer dat de bril kleurt. De scheidsrechters nemen hem heus niet blind in bescherming. 100% rood was het gewoon niet, anders had hij hem destijds gekregen.

25 april 2021 om 22:45

Dan kunnen er nog steeds foute beslissingen genomen worden. Het feit dat er geen rode kaart wordt gegeven, maakt nog niet dat het er geen een was. Of gaan we voortaan alle verkeerde beslissingen wegredeneren. Wittek die vandaag geen 2e kaart krijgt. ‘als hij hem echt verdiende, had hij hem wel gekregen’.klaassen donderdag. ‘als het echt geen buitenspel was, hadden ze wel een doelpunt gegeven’ Berghuis is gewoon meerdere keren heel gelukkig weggekomen dat hij geen direct rood kreeg. Niet minder en niet meer. Ze zullen hem niet expres sparen nee. Maar het valt wel op hoe vaak hij er mee weg komt. Net zoals dat het opvallend is hoevaak Tagliafico wegkomt met zware tackles.

Berghuis is een recidivist. Het is enkel aan onkunde van het scheidsrechterskorps te wijten dat er geen dossier opgebouwd is met meerdere directe rode kaarten, maar bescherm de tegenstander en schors die gozer gewoon voor een wedstrijd of drie. Ik vind twee wel echt het minimale.

25 april 2021 om 22:30

Eens dat hij al vaker rood had kunnen hebben, maar dat dossier is er dus niet. Die eerdere overtredingen kunnen dus niet meegenomen worden voor de strafmaat. Waarmee ik het niet goed praat, maar zo werkt het nou eenmaal. Overigens is het door hetzelfde scheidsrechterskorps dat de wedstrijd totaal ontspoort. Twee spelers van Vitesse werden gespaard voor een tweede geel.

Ajax is al kampioen en zal rustig aan doen.
Ekkelenkamp Kudus, Schuurs Scherpen Klaiber enz zullen aan de aftrap verschijnen
Dus het kan heus nog wel. Vitesse laat misschien ook nog wat punten liggen. Tot en met de laatste dat laatste minuut is alles mogelijk. De spelers van feyenoord moeten later niet zeggen: oh hadden we maar enz.

25 april 2021 om 22:14

Ajax heeft misschien de prijzen al binnen dan maar tegen Feyenoord gaan ze echt niet met een B-ploeg komen... wellicht als ze midweeks nog in Europa actief waren. Maar nu willen ze gewoon allemaal spelen en winnen. Wellicht dat Ten Hag in de tweede helft wat wisselt maar die start echt niet met Ekkelenkamp hoor..

25 april 2021 om 22:19

Ook met een B team van Ajax winnen ze van Feyenoord. Dat zag je ook tegen AZ voor de beker

25 april 2021 om 22:23

Spelers in de etalage
Spelers die zich zonder morren geschikt hebben in hun rol
Spelers die afscheid nemen
enz
Ten Hag zegt altijd dat hij 16 gelijkwaardige spelers heeft

26 april 2021 om 04:20

Ik zou juist meer angst hebben voor de b ploeg van Ajax. Die hebben iets te bewijzen. Vraag maar aan AZ, 3 keer verloren van Ajax, maar het meest machteloos oogden ze in de beker tegen de B ploeg.

26 april 2021 om 22:43

Dat zou inderdaad zo maar kunnen. Trouwens de Bploeg is zo slecht nog niet

Ach wat maakt het ook uit, het seizoen is toch al verloren.

denk dat weinig mensen in Rotterdam hier mee zitten. t seizoen is klaar en want er de resterende 4 wedstrijden gebeurd maakt vrij weinig uit. normaal zou ik zeggen dan maar lekker de jeugd de kans geven maar dat gaat good old dick natuurlijk nooit doen.

Nee hoor Feyenoord een de tuchtcommissie pakken altijd voordelig uit, Let maar op dat Berghuis gewoon speelt een maar één wedstrijd krijgt

26 april 2021 om 07:26

Met één wedstrijd zou ik ook kunnen leven. Hij was veel te laat en het was dom, maar het was nou ook weer geen schandaal

Ik begrijp iedereen zijn commentaar wel op Berghuis als de aanvoerder die hij is...maar vergeet niet dat die Wittek van Vitesse zelf al 2 keer van het veld gestuurd had moeten worden na zijn gele kaart en die scheidsrechter die met zijn slaapkop er bovenop staat die zegt er niks van...waarom mag hij wel in het veld blijven? Als Berghuis een looser is is die klote scheids er ook een en die Wittek ook. Valt weer niks aan te veranderen wedstrijd afgelopen maar scheidsrechters vallen allemaal tegen. Als die neuzen maar voordeel hebben he?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger343
J. ToornstraMiddenvelder338
S. BerghuisAanvaller3319
B. LinssenAanvaller309
N. JørgensenAanvaller255
L. SinisterraAanvaller224
N. MarsmanKeeper210
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

59 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Genoa heeft met Olympique Marseille gesproken over een langer verblijf van huurling Kevin Strootman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren