‘Dan moet je als Hakim Ziyech zeggen: ‘Weet je wat? Ik moet pleite’’

Zondag, 25 april 2021 om 21:17Chris Meijer

Marco van Basten vindt dat Hakim Ziyech Chelsea komende zomer moet verlaten. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler kan onder manager Thomas Tuchel niet altijd rekenen op een basisplaats en speelde zaterdag in de wedstrijd tegen West Ham United (0-1 zege) vijftien minuten mee als invaller. De analisten in het programma Rondo van Ziggo Sport concluderen dat Ziyech niet in het systeem van Tuchel bij Chelsea past.

“Ziyech wéér op de bank. Als hij erin komt, is dat als spits. Dat kan hij ook, want hij is gewoon een goede speler. Ik vind het treurig om te zien. Rouleren... Hij staat gewoon niet op de goede plek”, zo begint Van Basten als Ziyech ter sprake komt. Khalid Boulahrouz concludeert dat ‘het systeem’ niet gemaakt is voor Ziyech. “Hij scoorde in die FA Cup-wedstrijd tegen Manchester City (vorige week, 1-0 zege, red.), dan denk je: nou, hij is er doorheen”, zo haakt Dirk Kuyt in. “De volgende wedstrijd: boem, op de bank. Dan kijk je naar Werner, die mag alles doen wat hij wil. Hij speelt keer op keer. Tegen West Ham scoorde hij, maar hij had er nog wel eentje meer mogen maken.”

“Die Werner speelt echt slecht, maar die komt er toch veel vaker in? Het systeem dat deze trainer speelt is gewoon niet goed voor Ziyech. Dan moet je als Ziyech zeggen: ‘Weet je wat? Ik moet pleite’”, reageert Van Basten. Ziyech speelt onder Tuchel als een soort aanvallende middenvelder, terwijl hij onder Lampard doorgaans op de vleugel geposteerd werd. Youri Mulder werpt op dat Chelsea onder Tuchel uitstekend is gaan presteren. “Het gaat nu om Ziyech, want ik heb niks met die man te maken”, aldus Van Basten, die als trainer van sc Heerenveen nog samenwerkte met Ziyech. “Dit schiet niet op zo. Ik zeg niet dat het slecht is van Ziyech of slecht is van die trainer, maar het functioneert zo niet.”

“Voor Tuchel is het systeem leidend. Bij Lampard zag je dat alles over Ziyech ging, maar bij Tuchel is hij de laatste man in de aanval bij wie de bal eindigt”, stelt Boulahrouz. Kuyt spreekt van ‘countervoetbal’, waarin hij Ziyech ‘sprints van vijftig meter’ ziet maken. Mulder begrijpt echter wel dat Tuchel zijn systeem niet gaat omgooien als dat succes oplevert. “Je hebt ook spelers die zich een beetje kunnen aanpassen, waardoor het toch een succes wordt. Bij Ajax gaf hij vanaf de rechterkant alle ballen op Promes. Maar ja, met Promes kan hij ook niet meer samenspelen. Frenkie de Jong speelt bij Barcelona ook in een iets andere rol en is heel succesvol.”

“Het voelt niet lekker: je speelt niet het voetbal dat je graag wil spelen in een systeem dat niet bij je past. Je voelt niet de waardering van de trainer, zijn status onder Lampard was heel anders dan nu onder Tuchel”, benadrukt Boulahrouz. De oud-verdediger krijgt bijval van Kuyt. “Frenkie de Jong ontwikkelt zich uitstekend, maar dat was een kleine ontwikkeling. Ziyech werd gehaald door een andere manager en komt nu op een positie te spelen die niet de zijne is. Daar moet de trainer het ook mee eens zijn, anders had hij hem wel vaker opgesteld.” Ziyech speelde voorlopig 32 wedstrijden voor Chelsea, waarvan 20 als basisspeler en waarin hij 5 doelpunten en 4 assists verzorgde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door hangover96)

Helaas geen geslaagd seizoen voor Ziyech in EngelandLekker terug naar Ajax zou ik zeggenKrijgt van Tuchel te weinig kansen om zich echt te bewijzen

25 april 2021 om 21:27

man dat zou fantastisch zijn, maar ik denk niet dat Ziyech het zo voor ogen had, en denk ook niet dat zijn avontuur in de top per definitie voorbij is want de klasse spat er vanaf.

25 april 2021 om 21:37

Hij heeft aardig wat kansen gekregen opzich. Maar ja niet waargemaakt dus dan kom je er terecht naast te zitten.

25 april 2021 om 21:41

Daarom denk ik ook dat de weg terug naar Ajax een juiste keuze zal zijn voor Ziyech
Meer kans op speelminuten en nl competitie komt zijn spel goed tot zijn recht

25 april 2021 om 21:45

Wat heeft iedereen toch met gelijk opgeven na 1 mislukt seizoen? Genoeg voorbeelden van voetballers die na 1 seizoen helemaal opleven. Geef het tijd, blijf strijdbaar en doorgaan. Volgend seizoen nog beter!

25 april 2021 om 21:52

Dat gaat hem bij Chelsea niet worden voor Ziyech
2 trainers en bij beide het krediet niet gekregen
Zolang Tuchel aan het roer staat is Ziyech wel uitgespeeld en kan hij zijn heil beter ergens anders zoeken
Het is helaas niet anders

25 april 2021 om 22:10

Onder Lampard genoeg krediet gekregen, maar veel geblesseerd geweest. Onder Tuchel idd minder maar alsnog aardig wat kansen gekregen. Past wel minder in het systeem maar vind dat mensen hem wel heel snel afschrijven. Genoeg voorbeelden idd die het nu wel goed doen (zie een alvarez bijv al had die ook een gezinssituatie)

25 april 2021 om 22:07

Lijkt me niet dat die zo snel opgeeft

25 april 2021 om 22:31

Nee denk dat Ziyech niet zomaar op geeft
Maar Tuchel is niet een persoon die zomaar verandert
En aangezien Ziyech vaak bank zit bij Tuchel zie ik dit niet zomaar veranderen

26 april 2021 om 00:02

Bergkamp en Henry mislukte in Italië en werden legendes bij Arsenal,waarom opgeven na 1 seizoen?

26 april 2021 om 00:12

Hier in Engeland is er op deze manier geen eer te behalen voor Ziyech en bij Chelsea zal hij bij lange na niet zo'n legende worden als Henry en Bergkamp bij Arsenal
Beter terug keren naar Nederland
Langer bij Chelsea blijven zal niet goed zijn voor Ziyech

26 april 2021 om 05:41

Dat zou echt heel vreemd zijn, weer terug naar Ajax. Hij gaat toch niet meer terug naar de competitie waar hij jarenlang met 2 vingers in de neus 1 van de besten was? Als je kijkt naar een Klaassen, die gaat ook terug naar Ajax, maar die is 2/3 klasses minder dan Ziyech. Ik hoop voor hem dat er een club komt waar hij wel weer tot z'n recht komt.

Sorry hoor, maar Ziyech speelt toch ook gewoon niet de sterren van de hemel als hij mag starten? In Lampard’s systeem was wat meer ruimte voor Ziyech om zijn ding te doen, maar ook onder Tuchel is er ruimte zat voor hem om goede wedstrijden te spelen. Ik vind persoonlijk dat Tuchel volledig in zijn recht staat om met Havertz of Pulisic te starten voor Ziyech, aangezien zij het toch gewoon niet slechter doen en in Tuchel’s systeem beter uit de verf komen..

25 april 2021 om 21:47

Die analisten lullen ook maar wat. Ziyech speelt best veel de laatste tijd in de champions league en fa cup tegen city nog. Zou me ook niets verbazen als hij tegen real weer speelt. Echt goed is het nog niet, maar idd bij de rest ook niet. Al hebben werner en pulisic meer snelheid voorin.

25 april 2021 om 23:03

Want Havertz speelt wel zo fantastisch? Dan nog beter Havertz de spits in tfv Werner, kan Ziyech op de plek van Havertz.

25 april 2021 om 23:10

Dat is ook precies wat de analysten zeggen. Tuchel heeft het recht op zijn manier, met de basis die hierin het beste rendeert. Zyech past gewoon niet in dat systeem. Daarom speelt hij nu ook slechter dan bij ajax. En juist daarom zou het voor hem en voor Tuchel het beste zijn om de verhuizen.

26 april 2021 om 08:51

Is ook typisch Nederlands dit.. In andere landen zou het ze een worst zijn dat die niet speelt.. Daar ligt 't dan ook niet aan 't systeem, maar is die gewoon niet goed genoeg.. Zelfde wat de meestrn hier over havertz

Zou wel heel snel zijn om op te geven. Mount vind ik de beste speler van Chelsea en die wordt ook wel eens op de bank gezet. Tuchel rouleert gewoon veel.. Denk dat er nog genoeg ruimte is voor Ziyech om een belangrijke speler te worden voor Chelsea en er zijn honderden voorbeelden van spelers die in hun eerste seizoen moeite hadden in de PL om vervolgens te knallen. Hij heeft in ieder geval de kwaliteiten. Enige probleem voor hem is dat Chelsea wel een club is die enorm veel spelers koopt of in ieder geval veel geld uitgeeft.

Van Basten over Ziyech, weet wel wie daar een mening over gaat hebben...

Overigens heeft hij in dit geval wel een punt. Tuchel speelt een spelletje waar hij Mount gebruikt op de plek die Ziyech zou kunnen invullen en Mount doet het gewoon prima. Dan is de kans dat Ziyech een onomstreden basisplek gaat krijgen beperkt.

Dus dan kun je ervoor kiezen om te vertrekken (mits er een geïnteresseerde club komt en Chelsea wil meewerken) of wachten en hopen op een vertrek van Tuchel, een verandering van tactiek of de concurrentie die het af laat weten.

25 april 2021 om 21:57

Een mens, dus ook Van Basten, kan toch nieuwe inzichten krijgen? Wat is het punt? On: Lekker de afronding van dit seizoen en de voorbereiding van komend seizoen afwachten en je best doen. Misschien wat lijntjes uitgooien naar andere clubs voor de zekerheid. Maar zie Ziyech nog wel slagen bij Chelsea, mits de trainer hem op z’n eigen positie(s) zet.

25 april 2021 om 21:59

Ik heb ook geen enkele moeite met de mening van van Basten, maar er is hier iemand die daar een hele duidelijke mening over heeft (in elk topic wat ook maar een heel klein beetje (of niet) gerelateerd is...

25 april 2021 om 22:03

Concurrentie die het af laat weten is geen probleem bij Chelsea, alleen is Ziyech daarin niks beter dan zijn concurrenten. Ze spelen allemaal bagger en de grootste reden dat bijv. een Werner wel vaak speelt is, omdat hij snelheid heeft. Werner kan niet veel, maar wel rennen en dat is gewoon erg handig met counters waar Chelsea vaak op speelt. Zelfde geldt voor Pulisic en Odoi(die laat wel wat meer zien dan snelheid btw). Ziyech is daarin het minste van allemaal en als de dingen die hij wel kan ook al niet lukken dan blijft er niks van hem over. We moeten in Nederland gaan accepteren dat hij helemaal niet de topper is die we dachten dat hij was. Leuke speler voor een Sevilla, Leverkusen of Tottenham maar geen speler die bij een club mee kan die in de top wil draaien.

Idd. Net zoals Ziyech dat heeft gedaan toen Blind en Van Basten bondscoaches waren

Het zal wel niet gebeuren maar dromen mag altijd, Inter moet proberen Eriksen met een beetje cash te ruilen voor Ziyech. Wat een middenveld kunnen we hebben met Barella, Brozovic en puur aanvallend Sensi en Ziyech.

25 april 2021 om 21:54

Waarom zou Chelsea geïnteresseerd zijn in Eriksen?

25 april 2021 om 21:59

Waarom niet, Eriksen heeft wel wat laten zien in de PL, plus Inter zou het gewoon kunnen proberen. Ziyech speelt een geweldige pot tegen City en start daarna gewoon weer op de bank dus daar spreekt geen vertrouwen uit van de trainer.

25 april 2021 om 22:09

Denk dat Chelsea niet meer begint aan een speler als eriksen. Het geld hebben ze niet nodig, ze kunnen zowat iedereen kopen die ze willen en ze hebben Mount en Havertz ook nog voor die posities. Ik zie het in ieder geval niet gebeuren..

Hadden De Ligt en Frenkie de Jong (en Van Persie, Robben, etc) dan ook maar weg moeten gaan toen ze in hun eerste seizoen niet bij de beste elf hoorden en “verkeerd gebruikt werden”? Dit is nou eenmaal topvoetbal, niemand geeft je een basisplaats cadeau, of stemt het systeem af op een onbekende nieuwkomer, en bij Chelsea is er zware concurrentie. Jezelf erin knokken, en natuurlijk het helpt als je concurrenten geblesseerd raken.

25 april 2021 om 21:55

Wat een gedoe over een speler die niet eens voor Nederland wil uitkomen ,terwijl hij zijn opleiding in Nederland heeft gehad.

25 april 2021 om 21:58

Enige verschil is wel dat die spelers die jij opnoemt aan het begin van hun carrière zijn/waren. Ziyech gaat alweer richting de 30. En Robben was wel een grote jongen bij Chelsea hoor. Terry heeft hem zelfs in z’n team gezet met beste spelers waar hij mee heeft gespeeld en dat terwijl hij daar maar zo kort was.

26 april 2021 om 09:20

Maar Robben was geen onbetwiste basisspeler in zijn eerste seizoen, dat kostte ook tijd.

Heel veel mensen denken vaak dat van basten iets heeft tegen ziyech en ik moet je eerlijk zijn was er 1 van,ze waren mischien niet de beste vrienden bij heerenveen en ik denk nog steeds dat van basten er voor had kunnen zorgen dat ziyech voor oranje zou uitkomen...,maar moet wel zeggen dat van basten in tegenstelling tot keneth Perez altijd netjes en positief is over ziyech,je merk altijd bij ziggo dat van basten een fan van de voetballer hakim is

Frenkie heeft in feite een makkelijke keuze gemaakt door naar Barca te gaan, spelen normaal gesproken ongeveer het zelfde als Ajax.
Ziyech zal wel balen dat de trainer is ontslagen en nu in een heel ander systeem speelt , met een trainer die andere dingen eist. Het is natuurlijk niet alleen aan Ziyech om te beslissen om te vertrekken . Ook Chelsea zou dit willen toestaan.

Havertz en Ziyech werken gewoon niet samen want ze hebben allebei vrijheid nodig. Allebei links en allebei willen eigenlijk de man zijn. Puur omdat havertz de dubbele heeft gekost en jonger is, krijgt hij vrije spel om te wandelen, iets wat ziyech niet mag doen bijvoorbeeld. Er zijn maar een paar clubs waar ziyech naar toe zou kunnen en willen gaan. Juventus atletico inter bijvoorbeeld. Als hij lager moet dan Chelsea, dan zal hij blijven en vechten voor zijn plek. En hij gaat niet zomaar de handdoek in de ring gooien. Hij leest mee wat de analisten van Nederland allemaal zeggen en Ziyech kennende gaat hij niet opgeven tenzij hij een gelijkwaardige club kan vinden.

Wat heel veel mensen vergeten dat Ziyech maanden niet gespeeld heeft omdat de eredivisie heeft stil gelegen. Toen kwam hij zonder wedstrijd ritme in Engeland kreeg redelijk snel blessures en als hoogtepunt kwam er een andere trainer die hem op een andere positie gebruikt. De laatste wedstrijden word hij steeds beter en Tuichel geeft hem bijna elke wedstrijd minuten die gaat volgend seizoen schitteren daar in Engeland want Tuichel praat ook altijd lovend over hem alleen Ziyech moet wennen aan de première league maar dat is niet raar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
R. LukakuAanvaller268
T. WernerAanvaller214
T. TuchelUnknown
KepaKeeper40
J. Soonsup-BellAanvaller00
É. MendyKeeper340
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Chelsea.

331 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 23 4 3 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Chelsea bereid om Hakim Ziyech bij goed bod van de hand te doen

Chelsea is bereid om komende zomer afscheid te nemen van Hakim Ziyech, zo weet Fabrizio Romano. Clubs die geïnteresseerd zijn kunnen zich melden in Londen. Bij een interessante aanbieding is de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren