Ontketende Michael de Leeuw helpt FC Emmen aan nieuw clubrecord

Zondag, 25 april 2021 om 14:10Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:14

FC Emmen heeft zondagmiddag hele goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Dick Lukkien was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Heracles Almelo. Alle treffers kwamen op naam van Michael de Leeuw, die zijn ploeg daarmee hoogstpersoonlijk aan een nieuw clubrecord hielp. Nooit eerder lukte het Emmen namelijk om drie wedstrijden op rij te winnen in de Eredivisie. Het betekende tevens alweer de achtste wedstrijd op rij zonder nederlaag voor de ploeg uit Drenthe, die door de zege klimt naar de zestiende plek.

Beide ploegen kregen al voor aanvang van de wedstrijd een eerste tik te verwerken, daar Nick Bakker niet fit genoeg bleek om aan te treden namens Emmen en Heracles het moest stellen zonder aanvoerder Robin Pröpper, die eveneens afhaakte in de warming-up. De bezoekers schoten beter uit de startblokken en kregen via Noah Fadiga de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, maar de rechtsback schoot in de korte hoek op de vuisten van Michael Verrips na een combinatie met Kasper Lunding. Emmen kwam vervolgens beter in de wedstrijd en was na een klein half uur spelen dichtbij de openingstreffer, toen Luka Adzic het probeerde met een schot van afstand na een fraaie solo. Zijn poging eindigde naast het doel van Janis Blaswich.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Heracles kwam in het tweede gedeelte van de eerste helft nauwelijks nog van de eigen helft af en mocht van geluk spreken dat bij rust niet tegen een achterstand werd aangekeken. In de blessuretijd raakte Emmen uit een hoekschop de lat en de paal, door toedoen van nota bene Mats Knoester en Marco Rente. Na de pauze kwam Heracles wel iets beter voor de dag, maar wist de ploeg van trainer Frank Wormuth nauwelijks tot uitgespeelde kansen te komen. Een schot van Lucas Schoofs kon eenvoudig worden gepakt door Verrips en een kopbal van Fadiga op aangeven van Rai Vloet eindigde in het zijnet.

Aan de overkant was Emmen wel trefzeker. Jochem Kamphuis kende geen genade toen De Leeuw na een licht vergrijp van Fadiga naar de grond ging. De scheidsrechter legde de bal op de stip en zag hoe De Leeuw het buitenkansje zelf benutte door Blaswich de verkeerde kant op de sturen: 1-0. Heracles ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en werd tien minuten voor tijd beloond. Een hoge bal bleef hangen tussen Ismail Azzaoui en doelman Verrips, waarna laatstgenoemde met een karatetrap een overtreding beging op de aanvaller van Heracles. Kamphuis wees wederom naar de stip, waarna Vloet vanaf elf meter voor zijn vijftiende van het seizoen tekende: 1-1.

Toen de wedstrijd vervolgens leek af te stevenen op een gelijkspel, toonde De Leeuw nog tweemaal zijn klasse. In de slotfase van het duel schoot hij na een knappe schijnbeweging raak via de onderkant van de lat, om in blessuretijd uit de rebound wederom doel te treffen. De spits reageerde het meest attent op een rebound en verschalkte Blaswich in de korte hoek voor de derde keer. De Leeuw krikte met zijn hattrick zijn seizoenstotaal op van negen naar twaalf treffers en hielp Emmen aan de derde zege op rij.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door kalou2005)

De Leeuw met die laatste acties, goud waard voor Emmen, ik hoop dat ze erin blijven, maar dat hoop ik ook (en net iets meer) voor Willem II. Emmen in vorm...

25 april 2021 om 14:13

Op dit moment is zelfs RKC niet meer veilig voor de play-offs.

25 april 2021 om 17:42

Ik denk dat RKC zelfs favoriet is om playoffs te spelen. Ik ga even mijn glazenbol pakken, gebasseerd op vorm, thuisvoordeel en kwaliteitverschillen.

RKC speelt tegen AZ thuis, 0 punten, uit bij VVV 3 punten, thuis tegen Twente 1 punt, uit bij Feyenoord 0 punten. Totaal 30 punten.

Willem II gaat naar Utrecht, 0 punten, thuis tegen PSV 0 punten, uit in Den Haag 3 punten, thuis tegen Fortuna 3 punten totaal 31 punten

FC Emmen speelt komend weekend in Amsterdam, 0 punten. Thuis tegen Groningen 3 en thuis tegen SC Heerenveen 3 punten, in Venlo sluit het af met minimaal een punt, totaal 31 punten vermoedelijk op doelsaldo 14e.

VVV Venlo verliest in Almelo, morst ook tegen RKC en uit bij Ajax om een punt te pakken tegen Emmen wat een totaal maakt van 23 punten en rechtstreeks degradatie een feit is.

VVV zal alleen een kleine kans hebben op overleving als het beide thuisduels wint, maar die kans acht ik vrij klein.

25 april 2021 om 15:17

Helemaal mee eens. Met degradatie van VVV en ADO heb ik vrede, maar eigenlijk zou een degradatie van W2, RKC en Emmen erg jammer zijn voor de Eredivisie!

25 april 2021 om 15:21

Willem 2 qua club wel, maar voetballend is het daar niet om aan te gluren. Dit Emmen voetbalt leuk en zorgt voor entertainment. Rkc begon goed, maar is het aanzien ook niet meer waard.

25 april 2021 om 17:18

Mee eens, al moet ik bekennen dat ik het leuke voetbal van RKC van met name ook vorig jaar en het ontzettend goede voetbal van Willem 2 vorig jaar als referentiekader neem.

Dikke buiging naar FC Emmen, uit de dood opgestaan. En die verrekte de Leeuw, blijft een geweldige en beslissende speler. Leuke wedstrijd gezien met een top commentator wie duidelijk geniet van het spelletje. Gefeliciteerd Emmen supporters! Het is jullie gegund!

25 april 2021 om 14:21

Commentator was echt top inderdaad! ik hoorde een pure liefhebber. geen poespas en geeft de wedstrijd op een gepaste manier meer lading. wie was het eigenlijk?

25 april 2021 om 14:24

Evert ten napel..

25 april 2021 om 14:25

Ten napel.. je moet ervan houden, vind het een verschrikkelijke commentator.

25 april 2021 om 14:35

@92643 Haha komt dit door FIFA? Bij FIFA is hij namelijk inderdaad verschrikkelijk irritant.

25 april 2021 om 20:41

Een betere dan evert is er niet

Ontzettend knap hoor. In januari waren ze al gedegradeerd en nu maken ze een goede kans om er in te blijven. Ze hebben de goede vorm in elk geval te pakken.

Gefeliciteerd Drentenaren! Het sprookje duurt maar voort. Ik zie ze wel in de Eredivisie blijven en dat verdienen ze ook, door vertrouwen te houden in Dick Lukkien toen het dieptepunt in januari bereikt was. En Emmen is zeker een aanwinst voor de Eredivisie met hun manier van spelen, supporters, sfeer en nuchtere mentaliteit. Gezien het resterende programma van Emmen en de concurrenten zie ik RKC nog wel eens in de nacompetitie belanden. Die spelen nog tegen AZ, Twente en Feyenoord

25 april 2021 om 14:22

Maar precies dit! Gun het emmen ook van harte. Knap dat ze Lukkien hebben laten zitten, dat toont het beleid van de club aan. Bij een ADO was die er al lang uitgeknikkerd. Ik denk dat Lukkien een hele grote rol speelt in het huidige succes van Emmen. Denk dat Emmen de ventuele play-offs ook wel overleefd, dus tot volgend seizoen Emmenaren!

25 april 2021 om 15:27

Ado, Willem 2 en VVV hebben allen de trainer ontslagen. Bij Ado en VVV ging het met de nieuwe trainer nog slechter.

26 april 2021 om 09:33

Ja? Dus dan is het toch mooi dat Emmen hem heeft laten zitten. Emmen weet wat het met Lukkien in huis heeft en durft vertrouwen uit te spreken. Dat durven maar weinig clubs in zo'n penibele situatie.

25 april 2021 om 14:28

Als ze erin blijven is het voor het eerst dat er 4 clubs uit de 3 noordelijke provincies in de eredivisie spelen. Als noorderling vind ik dat wel iets om naar uit te kijken!

25 april 2021 om 14:38

Jammer dat Veendam een paar jaar geleden failliet is gegaan

25 april 2021 om 15:58

Andres13 dat is het zeker, dan hadden we in het noorden voor 5 ploegen kunnen gaan. Nog even een detail, de gemeente weigerde destijds om bij te springen (5 ton) en verleden jaar besloot dezelfde gemeente om de Langeleegte op te knappen voor 20 miljoen.

25 april 2021 om 16:51

Serieus? Eeuwig zonde dat onze oude rivaal weg is

25 april 2021 om 17:31

Fce1925, sterker nog wanneer men 4 ton had, dan had er een regeling plaats kunnen vinden met de schuldeisers. Door inzamelingsacties was er al zo'n 2 ton, uiteindelijk is de club dus op de fles gegaan door een tekort van 2 ton, 1% van wat de gemeente nu stopt in het stadion. Ja de wedstrijden tussen Emmen en Veendam waren leuk, een kennis van mij werkte in Veendam en was voor Emmen, dat vonden ze daar alles behalve grappig

25 april 2021 om 14:54

Emmen speelt in de laatste speelronde tegen VVV, zou wat zijn zeg als ze ook.nog de playoffs weten te ontlopen.

25 april 2021 om 15:17

Emmen moet ook nog tegen Heerenveen en Groningen. Heerenveen ging gisteren ook onderuit tegen Pec, en Groningen heeft het veelal lastig tegen Emmen. Het is niet ondenkbaar dat ze van te voren ook nog gewoon punten pakken.

Echt een leuke pot en hoop dat Emmen erin blijft en van mij mogen ado en vvv eruit. Alleen moet Emmen doen en dat is overgaan naar echt gras.

Proficiat Emmen, sympathieke club en ontzettend gegund!

Ik sluit me aan bij de woorden van Ronald de Boer, man van het weekend Micheal de Leeuw. Wat een eindbaas, standbeeld op zijn plaats. Natuurlijk zeer gegund die Drenthenaren.

Ik betrapte mezelf erop dat ik het echt mooi vind dat ze het zo goed doen! Ze hebben echt een gunfactor! En wat is die de Leeuw een held hahah

Netjes! Wat een come back dit half jaar van Emmen. Complimenten. Gun ook dat zij het redden. Nog paar finales. Ga komende tijd Emmen volgen

Begint wel een beetje een jongensboek te worden, die comeback van Emmen. Zaak voor hen is nu wel om door te pakken, anders kan het zo maar alsnog een deceptie worden. Hebben met positief voetbal enorm veel punten gepakt in korte tijd, daarmee hebben ze in ieder geval de sympathie van menig neutrale volger gewonnen!

25 april 2021 om 14:30

Inderdaad een jongensboek, van gedoodverfde degradant naar een club die geen wedstrijd meer verliest. Volgende week tegen Ajax zal het wel andere koek zijn, maar goed als je tijdens de winterstop had gezegd dat Emmen van de laatste plaats zou komen werd je ook niet voor vol aangezien.

Genoten van dit strijdbare Emmen en nog meer van de ontlading op de tribunes. FC Emmen gaat zich handhaven, en ik denk zelf dat daar geen play-offs aan te pas gaan komen.

Ik gun het ze zo dat Emmen. Een ploeg die zich goed terug geknokt heeft.

Heracles zeker niet goed gespeeld, maar ongekend hoe incompetent die scheidsrechter vandaag weer is. Die de Leeuw gaat als een stervende zwaan naar de grond, terwijl er echt niks aan de hand is. Verrips mag gewoon een karatetrap uitdelen zonder rood te krijgen. Word je toch weer bestolen vandaag helaas.

Hoort de ernst van een overtreding niet mee te spelen in de beoordeling of er een rode kaart moet worden gegeven na een overtreding in het strafschopgebied? Had Verrips niet gewoon rood moeten krijgen? Wat mis ik hier?

25 april 2021 om 14:19

Had zeker gekund en misschien ook wel gemoeten. Enige reden dat de scheids het niet heeft gedaan is omdat hij toch enigszins probeerde om de bal te spelen en dan, in combinatie met een pingel, geen "triple punishment" wordt toegepast.

25 april 2021 om 14:25

Dat geld alleen voor een open kans of doorgebroken speler. Hij heeft het nu over de ernst van de overtreding zelf.

25 april 2021 om 14:29

Ik had hier rood ook terecht gevonden, geef alleen aan wat de redenatie van de scheids zou kunnen zijn.

25 april 2021 om 15:32

Ik moet heel eerlijk zijn, ik vond eigenlijk dat de scheids het heel goed aanvoelde door geel te geven. Vond rood en een penal echt te zwaar gestraft en ondanks dat het een domme actie was niet zijn intentie.

Dikke buiging voor De Leeuw. Grote spelers staan op, op het moment dat ze op moeten staan.

Hoop echt dat Emmen er in blijft. Spelen leuk voetbal en de club heeft de trainer laten zitten! Dit vertrouwen wordt nu terugbetaald. Getuigt van stabiel beleid. De voorzitter heeft ook toegegeven dat de club de trainer niet de spelers heeft gegeven voor een eredivisie waardig elftal. Vind die Lukkien ook een goede trainer. Nu hopen dat ze in de wedstrijden waarin het moet kunnen presteren!

Toch wel typisch dat het bericht over de ajaxopstelling bovenaan in de spotlight staat en niet dit bericht, enfin. Slechte arbitrage wederom maar ben wel heel blij dat Emmen zich revancheerd. Wat een prestatie van de leeuw ook, geweldige wereldgoal erbij. Diepe buiging.

Proficiat FC Emmen. Een dik verdiende en wel gegunde overwinning tegen Heracles Almelo.

Michael de Leeuw manifesteert zich echt als een Eredivisie legende op deze manier. Was bij ons altijd al een held, ongepolijst maar soms wonderschoon. Maar als Emmen het redt dit jaar komt dat voor 90% op zijn conto.

Knap van Emmen. Als Willem II supporter begin ik wel te balen van dat Emmen. Leken we een gaatje te slaan, blijven ze nog steeds zo in de nek hijgen.

Emmen sinds half februari niet meer verloren! RKC is nu zelfs niet meer veilig. Wordt nog een spannende ontknoping onderin. Vooral aangezien VVV Emmen de laatste wedstrijd is.

Bedankt FC Emmen. Namens Koning Toto ☺️

Geweldige prestatie van Emmen en nu volhouden! Echt goed werk van het bestuur om het vetrouwen in de coach te houden en zie hier het resultaat! Emmen fans gefeliciteerd en nog 4 finales volhouden.

Wat een geweldige uitslag weer! En echt een standbeeld voor lion. Ben er echt van overtuigd dat we het gaan redden. Plek 14 is gewoon haalbaar nu. Iedereen bedankt voor gunfactor van nu

25 april 2021 om 15:37

Rkc en Willem 2 zullen hem wel knijpen. Waren laatst nog twee Rkc supporters hier, een vond dat Rkc het aan haar stand verplicht was om van Emmen te winnen en de ander vond dat Ado en Willem 2 beter voetbalden dan Emmen. Dit Emmen is beter dan de ploegen om hun heen.

Emmen gefeliciteerd met de overwinning. Voor elke millimeter van het veld gevochten!

Mooie overwinning en ik gun het ze van harte. Vind het persoonlijk schandalig dat die keeper geen rood krijgt. Het dubbele straf systeem gaat in mijn ogen bij dit soort overtredingen niet op. Trek je iemand onderuit dan snap ik pingel + geel, bij dit soort schoppen moet je gewoon rood trekken

Geweldig dit.. mooi om te zien dat echt elke speler voor elke meter strijd! En de leeuw wat een held is dat haha gefeliciteerd Emmen. Echt super knap niemand had het in de winterstop gedacht. Maar dat Emmen kan gewoon na competitie ontlopen

Zoals ze bij Easy Toys ook altijd zeggen; in de onderste regionen ligt alles weer open.

Emmen gefeliciteerd, had natuurlijk wel met 10 man moeten eindigen.
Ik gun jullie nog minimaal een jaartje Eredivisie.

Wat een verschil een goede keeper ook kan maken!

Ben erg blij voor Emmen zeg. Hebben met slim transferbeleid leuk spel en vetrouwen in de coach dit bereikt. Ik denk dat ze play offs ook wel kunnen ontlopen!

Zal eerlijk zeggen, had niet het gevoel dat ik Emmen zou gaan missen toen ze weinig punten pakten. Maar dit is dan weer gestoord. Echt het tegendeel bewezen.

Terechte overwinning! Normaal zijn de slotminuten van Emmen spannender om te kijken dan naar een horrorfilm. Maar deze wedstrijd zijn wij is een keer de baas geweest in de slotfase! Zoals lukken zegt "nuchter blijven" dat ondanks dat wij hopen op rechtstreeks lijfsbehoud, hebben wij vooralsnog in elk geval nacompetitie binnen handbereik!! Forza Emmen!

Wat geweldig van Emmen. Op eigen kracht, voetballend uit de degradatiezone spelen. Zonder hulp van de VAR jezelf eruit voetballen, zo hoort het!

Eerste 20 min kwamen we echt te kort... Flanken werden niet bereikt en ruimte op het veld te groot. Daarna kwamen we gelukkig weer in ons eigen spel en gaven we weinig meer weg. Waar de gunfactor in het land al gegeven is aan ons was dit ook bij de penal. Hij was terecht maar ook erg makkelijk. Als neutrale kijker haat ik het theatrale gedrag. Nu pakt het goed uit. En ow ow ow wat een geluk dat het geel was en geen rood bij Verrips. Nu komend weekend een trainingspot in Amsterdam en dan gaan we er voor!! Grunn en Heerenveen thuis! En op de slotdag vvv!! Plek 16 vasthouden en gluren op een max verstappen opening op plek 15 of 14

Als rkc supporter kan ik alleen maar mijn petje afnemen voor dit emmen Na de nederlaag in waalwijk Had iedereen emmen afgeschreven voor lijfsbehoud Maar nu gewoon 18 punten uit 8 wedstrijden ongekend Wordt echt nog spannend onderin Ik denk dat het tussen emmen willem II en rkc waalwijk gaat wie de play offs in gaat en welke 2 clubs het ternauwernood gaan redden En vrees het ergste voor mijn eigen clubske

En volgende week even de puntjes uit Amsterdam meenemen.....

Ook echt alles zit mee bij dat Emmen, het is bijna niet te geloven. Rode kaarten worden niet meer gegeven, als ze al een penalty tegen krijgen maken ze vlak voor tijd nog een onmogelijk doelpunt uit een zondagsschot.. Het zou toch wat zijn, nacompetitie halen en dan alsnog exit. De nacompetitie plek is overigens wel de plek die ze verdienen momenteel.

25 april 2021 om 23:06

Ze verdienen gewoon de veilige plek 15.

25 april 2021 om 23:13

Vind je? Een seizoen duurt 34 wedstrijden he. De eerste 22 tellen ook mee en daarin won Emmen niets. Ik ga zeker niet mee in die blinde gun factor, ze moeten het maar laten zien dat ze die 15e plek verdienen. Voor alsnog verdienen Willen II en RKC de veilige plekken. Dat ik verder ook hoop dat de eindstand zo blijft, durf ik best toe te geven, maar dat staat los van wat ze verdienen. Uiteindelijk staat iedereen waar ze horen te staan.

26 april 2021 om 00:08

Kalou2005 ook weer zo'n fortuna supporter. Net als andrevidigoal die al weken niks meer durft te zeggen. Dat jullie anti Emmen zijn is jullie probleem. Met je sfeerloze club. Wees blij dat je erin blijft. En wat je verder van Emmen vind intreseert ons hier helemaal niks! Oh ja tot volgend seizoen heeft emmen in iedergeval 6 punten met je kut fortuna

26 april 2021 om 01:55

Nou dus de laatste12 wedstrijden tellen dus ook mee. En daar presteren ze beter dan Willem2 en Rkc. Maar geeft niet. Zoals Robertoost al zegt jij bent anti Emmen in bijna ieder Emmentopic.

26 april 2021 om 15:10

Bedankt Robert voor deze toevoeging. Ik heb, in tegenstelling tot jouw bewering, totaal geen hekel aan Emmen hoor.

Zoals gezegd sta je uiteindelijk waar je hoort te staan en voorlopig is dat plek 16 voor Emmen. Is dat over een maand plek 15, dan is dat uiteraard ook verdiend. We zullen dus zien of we komend seizoen weer naar Drenthe moeten afreizen..

Tip voor de volgende keer; reageer normaal, iedereen heeft zijn mening, daar is het een forum voor. Die dien je te respecteren.

26 april 2021 om 15:13

Klopt, de laatste 12 tellen zeker mee en de opmars ontkent niemand. Ik loop alleen niet graag mee in opportunisme. Het zit Emmen van alle kanten mee en dat kan ook plots weer stoppen. Voor alsnog hebben ze zich, tegen alle verwachtingen in, naar plek 16 gespeeld. Daar horen ze nu dus ook te staan en in mijn optiek is Willem II gewoon beter. Met RKC scheelt het niet zoveel, echter krijgen die wat meer mijn sympathie en dat mag uiteraard.

Je hoeft me verder geen woorden in de mond te leggen. Ik heb echt geen hekel aan Emmen hoor. Ik heb gewoon zo nu en dan een andere mening en volgens mij is daar niks op tegen.

26 april 2021 om 11:54

Emmen heeft in de eerste seizoenshelft juist vaak de VAR tegen gehad. Twee rode kaarten werden vrij gesproken, vaak een penalty niet gekregen. Dit was een rode kaart, maar zowel deze penalty als de twee tegen Fortuna waren alle drie terechte penalty's. Dat jij vindt dat ze de nacompetitie plek verdienen en Willem 2 en RKC de veilige plekken interesseert echt niemand wat, het is eerder je afgunst tegen Emmen. Emmen heeft een compleet ander elftal dan in de eerste seizoenshelft en dat is de reden waarom ze nu wel punten pakken.

26 april 2021 om 15:16

Zucht, begin jij nu ook al met je afgunst. Wat kan mij het nu schelen wie eruit vliegt? Ik heb een mening en een voorkeur, net zoals iedere liefhebber die heeft. Je staat te allen tijde waar je hoort te staan aan het einde van de rit. Voor Emmen is dat momenteel plek 16 en dat is de plek die ze verdienen, want hoe je het ook wil draaien; na 22 wedstrijden niet één potje winnen is echt dramatisch slecht. Dat kun je niet toeschrijven aan de Var, het spel leek gewoon nergens op en er stond een keeper die er echt geen reet van kon. Dat alles is na de winterstop wat beter geworden en waar dat eindigt gaan we zien. Willem II krijgt mijn absolute voorkeur en is ook gewoon beter dan Emmen in mijn ogen. Met RKC is het om het even, mijn persoonlijke keuze zou dan RKC zijn, maar jij mag daar uiteraard anders over denken. Vat het alleen niet zo persoonlijk op joh, daar hebben toch veel mensen last van zeg jeetje.

Emmen gaat het gewoon halen. 14e plek is binnen handbereik. Het lag in de eerste seizoenshelft aan die achterhoede en met name de keeper. Over 2021 zijn ze subtopper. En Michael de Leeuw, blij dat ie terugkeert bij ons. Dat is gewoon een betere aanvaller dan Strand Larsen. Brengt veel meer en is nog altijd topfit. Kan maar zo op 15 goals uitkomen dit seizoen wat natuurlijk een enorme prestatie is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Willem II31-28
15.RKC Waalwijk30-22
16.FC Emmen30-28
17.VVV-Venlo23-48
18.ADO Den Haag22-47
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. LukkienUnknown
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

31 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren