Goal: Ajax is opnieuw in de markt voor groot talent van Santos

Zondag, 25 april 2021 om 12:12Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:12

Ajax volgt de verrichtingen van de zeventienjarige Kaiky, zo meldt de Braziliaanse tak van Goal. De verdediger van Santos wordt in Zuid-Amerika beschouw als toptalent en heeft ook de belangstelling gewekt van Arsenal. Vooralsnog is alleen sprake van interesse: er zijn nog geen aanbiedingen binnengekomen voor Kaiky, zo stelt Santos tegenover Goal.

Voorlopig is van een transfer sowieso geen sprake, want Kaiky viert op 12 januari zijn achttiende verjaardag en kan pas op dat moment de overstap naar Europa maken. De centrumverdediger van 1,86 meter maakte op 28 februari van dit jaar zijn officiële debuut voor Santos en heeft inmiddels negen officiële wedstrijden voor Santos op zijn naam staan. In de Copa Libertadores, die begin maart van start ging, speelde Kaiky alle vijf wedstrijden tot nu toe volledig mee.

Binnen Santos wordt Kaiky gezien als een enorm talent, dat de Braziliaanse topclub liever niet ziet vertrekken. Santos wijst naar de ontsnappingsclausule van liefst zeventig miljoen euro in het contract van zijn toptalent. De verbintenis van Kaiky werd in december verlengd tot medio 2023. Mocht het tot een transfer naar Ajax komen, dan wordt Kaiky de tweede speler van Santos die in korte tijd naar Amsterdam gaat. Afgelopen zomer kwam de inmiddels negentienjarige Giovanni na veel juridisch getouwtrek voor een opleidingsvergoeding van één miljoen euro naar Ajax.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door straight to th)

Ik dacht dat deze speler al bij man city had getekend.

24 april 2021 om 19:44

Dat is Kayky van Fluminense. Dit is Kaiky van Santos

ze zijn al bijna klaar met Ajax, daar bij Santos. Met name de leeftijd waarop ze die jongens wegplukken daar zal ze niet plezieren.

24 april 2021 om 19:44

Omdat een of andere site het roept wil niet zeggen dat het waar is he.

24 april 2021 om 20:15

Giovanni heeft Santos helemaal zelf gedaan natuurlijk. Die mocht al jaar voor stap naar Ajax nietmeer bij de club trainen omdat hij contractverlenging niet wilde ondertekenen. Daarom ook niet naar Zuid-Amerikaanse kampioenschappen o17 en WK o17. De andere spelers in zijn leeftijdsgroep hadden zelfde tot ze wel bijtekende.

Groot talent dus dit keer geen wonderkind of zo iets. Ma ja hij is dan ook 1,86 groot zat
Santos zal hem niet graag verkopen aan Ajax na het getouwtrek recentelijk

24 april 2021 om 20:22

@cas1 Uiteindelijk gaat het om geld. Als Ajax genieg biedt en andere clubs komen niet, dan zal Santos verkopen. In Brazilië zijn ze veel harder getroffen door Covid. Clubs hebben daar straks echt geld nodig

24 april 2021 om 22:47

Daar ben ik het volkomen mee eens. Bovendien heeft Ajax nogal wat spelers uit Brazilië. we zullen het zien

zeventien? Oef.. Dat is wel heel jong. Zo een transfer binnen Europa vind ik heel wat, maar helemaal uit de andere kant van de wereld importeren is wel heel heftig. Dit moet zo een jongen helemaal niet doen.

24 april 2021 om 20:17

Met 17 kan zoiets ook helemaal niet, zal op zijn vroegst voor volgend winter zijn. Is niet eerste keer dat naam Ajax rondom hem klinkt, logisch aangezien Ajax daar laatste jaren vaker is geweest en hij dan recent basisplaats heeft gepakt.

Neres wegdoen en Antony volgend jaar. Tijd voor nieuwe talenten een frissere selectie.
Eigenlijk zouden er nog een paar spelers moeten vertrekken, Traore, Labyad, Klaiber, Schuurs, Scherpen, Onana.
Hoop dat Ajax volgend jaar een beetje kwaliteit binnenhaalt.

24 april 2021 om 19:55

Overmars z’n aankopen vallen vies tegen. Is erg goed in verkopen maar van Haller, Klaiber, Marin, Pasveer en nog meer word je niet vrolijk van

24 april 2021 om 20:25

Gelukkig staan daar meer, maar dan ook meer dan genoeg voltreffers tegenover.

24 april 2021 om 20:28

@Lwrfr12 uiteindelijk doet Overmars het beter dan Feyenoord . Heeft cashflow zelf gecreeerd. Haller is gewoon een goede spits. Was in januari en februari erg belangrijk met zijn goals en assist waardoor we gewoon kampioen worden..Overmars kan hierdoor weer 40 miljoen CL startgeld bijschrijven Klaiber ben ik niet blij mee, maar is gehaald als backup en koste 4.25 miljoen. Voor Ajax niet duur. Heeft zijn minuten gepakt na volgend seizoen zal hij waarschijnlijk voor zelfde bedrag geslijt kunnen worden aan een lagere Engelse club. Straks hebben wij Mazzroui, Rensch en Q Timber. Marin gaat voor aankoop bedrag weg. Geen verlies op. Pasveer een prima versterking voor korte termijn. Wordt gewoon de 2e keeper. Goed om op de bank te hebben. Jouw club weet hoe belangrijk het is om een goede 2e man te hebben. Marsman heeft goed gedaan. Weet je waar je niet vrolijk van wordt, zijn miskopen als Pratto, Spajic, Diemers, Texeira en Linssen Allemaal aankopen dit seizoen en allemaal maken jouw club niet beter.

24 april 2021 om 20:31

Haller schiet je wel "gewoon" naar groepsfase CL nu. Bij komst was het spannend op ranglijst en in januari gewoon enorm belangrijk geweest. Ben verre van overtuigd van hem maar zijn waarde in g/a zorgt dat je eigenlijk maand na zijn komst al ontspannen naar kampioenschap toewerkt. Klaiber is gewoon veilige optie uit koker ten Hag lijkt me, niet te duur en wanneer nodig was kon hij spelen. Marin en Magallan zijn grote misperen geweest en zelfs in dat geval hoef je nieteens zo extreem veel geld te verliezen als opties tot koop gelicht worden. Terwijl iemand als Alvarez zijn transfersom terug kan verdienen, je op Martinez gewoon flink wat miljoenen kan pakken en sportief je beste jaren hebt gehad in 20 jaar. Perfect was het niet maar hij verdiend de club geld, resultaten zijn er en hij verkoopt sterk.

24 april 2021 om 21:03

Ziyech, Tadic, Blind, Martinez, Frenkie de Jong, Onana, Antony, Tagliafico, Alvarez, Klaassen, Neres, Sanchez en nog meer. Mindere aankopen doet ie voor hetzelfde bedrag of nog meer van de hand. Haller heeft gewoon prima statistieken, veldspel moet wel beter en volgend jaar staat hij er gewoon.

24 april 2021 om 21:09

Hahaha. Noem dan ook de namen die hij gehaald heeft en succesvol waren. Dat lijstje is misschien 3x zo groot. En er is geen enkele TD die geen miskopen doet. Hoort er gewon bij.

24 april 2021 om 22:57

Eens @wolterx , iedereen vergeet hoeveel punten Haller ons heeft opgeleverd en al helemaal in de desbetreffende januarimaand. Ik ben lang niet overtuigd van zijn kwaliteiten maar hij heeft zeker al een wezenlijke bijdrage geleverd en zorgt er mede voor dat we 50 miljoen kunnen bijschrijven.

25 april 2021 om 06:55

Me eens dat Haller je in januari geholpen heeft de titel binnen te halen, maar je kunt ook niet ontkennen dat hij echt stappen moet gaan maken als je er Europees gezien echt wat aan wilt hebben.

25 april 2021 om 09:21

Net als Anthony valt hij vooral tegen voor het geld dat je ervoor hebt neergelegd. Achteraf wat meer energie in Brobbey moeten steken.

25 april 2021 om 09:27

Toch altijd grappig om te zien dat als er een iemand zijn mening geeft die niet louter positief is over Ajax dat men daar geen gras over laat groeien haha. Direct met het vingertje wijzen naar diens eigen club en miskopen is al helemaal een teken van zwakte. Alsof hij daar wat aan kan doen haha! Overmars is een op en top zakenman die veel voor Ajax betekent heeft. Echter vind ik zijn aankopen wel minder worden. Vooral de prijzen die voor Anthony en Haller betaald in vergelijking tot hun kwaliteit. Dat zijn tot noch toe absoluut niet de jongens die je verder gaan helpen in de CL. Verkooptechnisch is Overmars onnavolgbaar natuurlijk!

25 april 2021 om 09:38

Dat was Brobbey, Traore en zelfs Danilo ook gelukt om Ajax naar de CL te schieten. Ajax is zoveel beter dan de rest in de Eredivisie, daar hebben ze Haller dit seizoen niet voor nodig gehad om kampioen te worden.

25 april 2021 om 09:40

@Janssen, zeker mee eens. Vette van overtuigd ervan dat hij een serieuze versterking Europees gaat zijn. Al is hij wel serieus goede optie voor plan B. Maar voor dat geld is plan B niet voldoende. Europees is ondergrens van sommige spelers te laag nog terwijl voor sommige niveau te hoog is. Maakt dit Ajax geen serieuze naam die ver kan komen. Zie jammer genoeg de mindere spelers op Europees niveau niet snel plek verliezen (Klaassen vooral).

25 april 2021 om 10:18

@gluubster "vooral de prijzen die voor Anthony en Haller betaald"

Je vergeet een ding, Ajax is nu in staat om meer te betalen, om speler sneller te halen. Hadden wij ook oa met Blind gedaan. Overmars had kunnen wachten om prijs te laten zakken, maar had VCL toen kunnen verspelen. Zelfde met Haller. Overmars had kunnen wachten tot eind januari en Haller misschien voor 15 mil te halen. Kans was aanwezig dat we toen niet zo goed gepresteerd hadden en nog zouden strijden. Anthony was ook gekozen om snel te halen. Kijk PSV vorig seizoen met de voorronde. Hadden oa verdedigers nodig maar blven aarzelen en wachten. Ook met Doan. Tot einde om wat af te snoepen. Intussen VCL verspeeld.

25 april 2021 om 11:22

Wolterx,

Helaas zal de optie tot koop bij Magallan niet gelicht worden, omdat Crotonne gaat degraderen.

Anders was er op hem ook geen verlies geleden, was helaas niet geheel goed van de scouting.
Maar zoals ook door jou benoemd, staan daar heel positieve verkopen tegenover.

25 april 2021 om 12:28

Prima dat ze meer kunnen betalen, hebben ze ook hard voor gewerkt. Echter, omdat je meer uitgeeft komen spelers ook meer onder een vergrootglas te liggen. Als ze dan niet direct excelleren of louter positief opvallen krijg je kritische geluiden, dat is de keerzijde van de medaille toch? Daarnaast blijf ik het qua prijs-kwaliteit toch tegen vallen, daar ik ze niet de kar zie trekken Europees. Dat was bij Tadic en Blind wel vrij snel het geval.

25 april 2021 om 12:31

@leeuw087,

Vrees ik dus ook, Magallan is echt één van de grootste teleurstellingen. Grootste verlies van zijn transfer is feit dat je er niemand voor haalde waar je wel iets aan had. Zelfde is met Marin geval, prima speler in de Serie A dit jaar maar Ajax had dat geld beter kunnen gebruiken voor een speler die waarde zou hebben bij de eerste ploeg. Gemiste kans om door te pakken.

25 april 2021 om 13:04

Dat Antony de laatste weken wat minder is, is na een lang seizoen toch niet zo vreemd. Maar mensen vergeten dat dit een jonge jongen is, voor het eerst buiten Brazilië, helemaal alleen zonder familie, spreekt de taal niet (en ook geen Engels), komt in een team te spelen waar er heel anders gevoetbald wordt, komt in een team waar het niveau veel hoger ligt dan hij gewend is. En toch is hij bij 16 goals betrokken in 26 wedstrijden. Dat zijn met zoveel aanpassingen in zijn leven toch waanzinnig goede cijfers voor een eerste seizoen. Ik verwacht dan ook veel van hem volgend seizoen

Ajax moet lekker naar de Dapper markt gaan. Voor een kwartje op de eerste rij.

Oh, 70 miljoen maar, kan ajax makkelijk betalen.

24 april 2021 om 23:06

70 miljoen top talent kom op zeg in de pandemie tijd ga je echt geen 70miljoen tikken voor een talent je moet er volgend jaar gewoon weer staan in Europa. Dat gaat echt niet met een talent die je notabene volgend jaar pas binnen krijgt. Ik vind het absurd schandalig koop je een keeper die opa leeftijd heeft en een talent waar is de rest, 33miljoen aan scoutingskosten betaal me 1% van het bedrag en ik haal ze nog beter binnen dan overmars nu doet

De Scandinavische markt was toch altijd succesvoller dan de Braziliaanse markt voor Ajax. In het algemeen is het niveau in Brazilie omlaag gegaan. Ajax kan beter even passen.

24 april 2021 om 22:29

Ik verwacht dat Antony in zijn eentje voor meer verkocht wordt dan alle Scandinaviërs bij elkaar.

24 april 2021 om 23:08

Anthony als ie zo doorgaat eindigd ie net als Leonardo bij NAC Breda. Kwaliteit is ook bij hem net als neres ver te zoeken. De mannen als Ronaldo Romario die worden niet meer gekweekt in brasil want als je dat talent al kan zien dan is een grote top
Club hun al de baas kijk maar na Neymar

25 april 2021 om 09:50

Ajax heeft door de jaren heen de nodige Scandinavische spelers verkocht voor goed geld. Je moet die transferfees aanpassen voor het huidig prijsniveau.

Hebben ze nog echt een verdediger nodig? Zit toch veel talent aan te komen in die linie dacht ik. Maar een nieuwe Alex in Nederland is nooit weg

25 april 2021 om 08:27

Alleen Timber in mijn ogen. Rensch en Schuurs noem ik nog geen potentiële toppers als De Ligt of Sanchez bijvoorbeeld was. Ik zie ook nog niet de potentie om door te groeien tot het niveau van een Alderweireld of Vertonghen. Rensch en Schuurs doen het al goed als zij leuk tot goed kunnen gaan meedraaien bij middenmoters of subtoppers in sterkere competities. Timber doet het nu erg goed en ben ik zeer tevreden over, maar is ook twijfelachtig waar zijn plafond ligt. Denk dat zijn lengte wellicht een probleem gaat zijn voor grote clubs.

25 april 2021 om 09:08

@detoekomst Ik denk dat furrr de talenten bedoeld die nu nog in de jeugd( jo19?) spelen. Zoals Aertssen (als ik het goed schrijf, ken de namen niet precies) die is nog iets jonger maar als de verhalen die ik lees over zijn kwaliteiten kloppen dan verwacht ik die ook snel in jong ajax.

25 april 2021 om 09:45

Rensch is van 2003 en slaat Jong Ajax bijna volledig over, die loopt straatlengte voor op Timber van 2 jaar geleden. Als die wat spiermassa kweekt gaat die binnen 18 maanden CV in Ajax 1 zijn. Schuurs is prima voor breedte maar niet profiel dat bij Ajax goed werkt. Rensch is aan de bal als CV beter dan Timber en met wat meer ervaring gaat die zich basis inspelen.

Hoezo opnieuw? Anthony valt toch vooral tegen. Werd als een wonderkind aangekondigd, die gaat het echt niet zo ver schoppen als bijvoorbeeld Ziyech, de Ligt of de Jong.

25 april 2021 om 09:51

In zijn eerste jaar 19g/a al, gaat hoogstwaarschijnlijk wel in de 20g/a komen. Op die leeftijd speelde Ziyech en De Jong nog geen volledig seizoen op dit niveau. Geef hem wat tijd, laatste maanden is het minder maar voor een eerste seizoen is het goed genoeg.

25 april 2021 om 10:25

@wolerx "laatste maanden is het minder" Veel mensen doen alsof Anthony een robot is. Pas zijn eerste seizoen ook nog eens in een ander werelddeel. Is jong, moet wennen aan een nieuwe omgeving tijdens een pandemie wat het moeilijk maakt. Heel veel burgers hebben last van de lockdowns. Daarnaast is hij snel gebracht omdat Neres eruit lag. Moest gelijk vol aan de bak gaan in meerdere competities zoals CL en Eredivisie waar niveau hoger ligt. Je ziet al een tijdje dat zijn accu op is. Wat jij terecht aangeeft zijn cijfers zijn indrukwekkend voor een nieuwkomer. Hopelijk snel kampioen en dan als eerste jongens als Anthony, Tadic en Nico met vakantie sturen. Als geen EK was hadden Gravenberch (die zit er ook doorheen) en Klaassen ook vast hun vakantie kunnen boeken.

Niks geleerd van de situatie Brobbey/rijkhoff... Tijd voor vervanging van Overmars, als dit waar is. Het is de kunst om op tijd door te selecteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
17 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren