‘Barcelona zet onder Koeman opgeleefde pupil voor 50 miljoen in de etalage’

Zaterdag, 24 april 2021 om 08:53Chris Meijer • Laatste update: 14:04

Barcelona ‘verdenkt’ Ousmane Dembélé ervan dat hij over een jaar transfervrij wil vertrekken. De 23-jarige aanvaller heeft in het Camp Nou nog een contract tot medio 2022, maar is voorlopig nog niet met de club tot een overeenkomst gekomen over een nieuwe verbintenis. Om die reden heeft Barcelona volgens Sport besloten om Dembélé komende zomer te verkopen.

De Spaanse sportkrant pakt zaterdagochtend op de voorpagina uit met Dembélé. Transferible, kopt Sport: Barcelona zou inmiddels besloten hebben dat de Franse aanvaller komende zomer mag vertrekken. Er moet wel minimaal vijftig miljoen euro op tafel komen voor Dembélé. Juventus is weliswaar geïnteresseerd in zijn diensten, maar onderhandelt met zijn entourage over een transfervrije overstap in de zomer van 2022. Dat is voor Barcelona een inktzwart scenario.

Een eventueel transfervrij vertrek van Dembélé zou pijnlijk zijn voor Barcelona, aangezien hij in de zomer van 2017 nog voor maar liefst 135 miljoen euro overgenomen werd van Borussia Dortmund. Mede daardoor willen de Catalanen graag verlengen met 23-voudig Frans international. Een andere reden is dat Dembélé onder het bewind van trainer Ronald Koeman opgeleefd is bij Barcelona. Voorlopig was hij dit seizoen in 38 wedstrijden goed voor 10 doelpunten en 4 assists, al kampt hij momenteel met een blessure.

Manchester United had afgelopen zomer al concrete belangstelling voor Dembélé. De huidige nummer twee van de Premier League wilde de 23-jarige aanvaller in eerste instantie op huurbasis overnemen van Barcelona, met een optie tot koop. Manchester United en Barcelona kwamen er echter niet uit, waardoor Dembélé in Spanje bleef. Sport schreef eerder al dat Manchester United hem niet uit het oog verloren was, waardoor de contractonderhandelingen tussen Barcelona en Dembélé stroef verliepen.

Dembélé verlangt een fors salaris en Barcelona moet door de financiële moeilijkheden juist moet. Inmiddels zouden de Catalanen dus het besluit genomen hebben om de aanvaller komende zomer van de hand te doen, daar dit voorlopig het moment lijkt om nog een acceptabele transfersom binnen te kunnen halen. Overigens werd eerder al gesuggereerd dat Manchester United ook tot de zomer van 2022 wilde wachten, om Dembélé dan transfervrij te kunnen binnenhalen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door maurootje)

Ik ben benieuwd hoe dat gaat eindigen. Het is allang bekend dat als hij niet bijtekent dat hij verkocht zal worden. Het blijft een onnavolgbare speler op alle vlakken. Zelden heb ik een speler gezien die briljante momenten afwisselt met momenten dat hij er helemaal niks van kan. Hij is de enige aanvaller met snelheid die Koeman nu heeft. Als Fati fit zou zijn geweest vermoed ik dat hij ook bij Koeman niet zo veel aan spelen zou zijn toegekomen. Zijn meest memorabele moment zal helaas altijd die misser tegen Liverpool blijven. Mochten Demele en Coutinho voor een habbekrats vertrekken dan wordt het falen van Bartomeu nog eens onderstreept. Dat soort bedragen en salarissen moet je alleen op tafel leggen voor de absolute wereldtop. Beiden behoren en behoorden daar niet toe.

24 april 2021 om 09:09

Ik denk dat Ousmane in Barcelona blijft en gewoon gaat verlengen. Barcelona moet af van Griezmann aankomende zomer als je hem kwijt kan moet je hem verkopen.

24 april 2021 om 09:14

Griezmann is nog veel meerd waar volgens mij dan Dembele. Hij doet het ook weer goed bij Frankrijk. Bij de juist de club kan hij volgens mij van veel waarde zijn. De Serie A lijkt me de beste plek voor Griezmann.

24 april 2021 om 09:30

Ik denk dat het elkaar qua waarde weinig ontloopt. Griezmann zit met zijn leeftijd van 30 jaar en niet zulke hele bijzondere statistieken dat je daar (in verhouding tot de door Barca betaalde transfersom) weinig voor gaat krijgen. Ik zie niet zo maar een club even 50 tot 70 miljoen betalen in de huidige markt voor hem. Dembele is jonger, maar heeft dan weer zijn blessures en contract niet mee. Ook daar dus niet de hoofdprijs. Het zal Griezmann niet veel ontlopen.

24 april 2021 om 09:38

Plus daarbij verdienen beide een riant salaris dat maar weinig clubs kunnen betalen

24 april 2021 om 09:40

Griezmann gaat wel nergens meer dan 20 miljoen per jaar verdienen. Met een transfer zal die dus wel niet vertrekken denk ik.

24 april 2021 om 11:32

@visacatalunya "de serie A lijkt me bestr plek" Maar juist Serie A heeft niet meer veel geld. Die gaan nooit minimaal 50-70 miljoen betalen voor Griezmann. Barca zal moeten accepteren dat Dembele, Griezmann en Coutinho amper gaan opleveren. Totaal afschrijven en hopen dat je nog wat kan krijgen. Dat is dan bonus.

24 april 2021 om 15:40

Lijkt een trend te worden, ten goede van het voetbal - topspelers die hun contract uitdienen en dan verkassen. Dat is goed omdat clubs dan zeker niet meer de 100 of 200 miljioen willen aantikken voor een speler en een contract van 5 jaar - dat zou, bovenop salaris, 20-40 miljioen afschrijven worden... Nu is de afschrijving annkoop minus restwaarde gedeeld door contract duur (ruwweg).
Hoeveel zin heeft een club om een hoge transfersom te betalen en een vet salaris als er nul restwaarde is??? Dit drukt de prijzen en brengt rijk en arm dichter bij elkaar... nog een reden waarom ze grote clubs “exclusief” willen gaan - dan is het nl geen/minder risico: dan gaat bijvoorbeeld Neymar gaat naar Barca transfervrij, maar maakt Dembele de omgekeerde weg...

Gelijk verkopen. Volgend jaar gewoon fati is zijn plaats.

24 april 2021 om 09:10

Het gaat helaas nog niet heel goed met Fati. De geruchten in de Spaanse pers zijn dat hij weer geopereerd moet worden. Als ze een stukje van zijn meniscus weghalen kan zijn carriere worden verkort (hij kan dan minder lang mee) volgens de specialisten.

24 april 2021 om 09:29

Ik zou al die berichten met een korreltje zout nemen, feit is wel dat het langer duurt dan verwacht. Ik heb veel fake news langs zien komen op sociale media met betrekking tot zijn herstel. Hij zou al twee maal geopereerd zijn bijvoorbeeld terwijl dit gewoon niet waar is. Hij is eenmaal geopereerd vlak na zijn blessure en daarna een biologische behandeling ondergaan ondertoezicht van dokter Cugat. Vorige week ging zijn herstel nog zogenaamd goed en was een nieuwe operatie uitgesloten. Nu moet hij weer opnieuw worden geopereerd. Barcelona moet hem sowieso de tijd geven volledig te herstellen en niet te rushen voor dit seizoen en het EK.

24 april 2021 om 09:41

Er zijn wel echte aanwijzingen dat hij opnieuw geopereerd is. Er is helaas weinig vooruitgang zichtbaar. Bij de Copa del Rey finale moest hij op de rug van Dembele om de viering bij te kunnen wonen. Barcelona is niet echt openen, dus zeker weten we het inderdaad niet. In het geval van Coutinho zijn ze ook niet echt open.

24 april 2021 om 09:42

Weet niet waar jij je info vandaan haalt maar fati is 2x geopereerd en staat nu voor de keus dit een 3e keer te doen of niet. In november voor het eerst en rond januari voor de 2e keer. Heel zonde want wat een talent heeft die jongen

24 april 2021 om 09:47

ElFaraomDCamas, dan moet jij beter je research doen in verschillende berichten op 5 februari via COPE en SER ontkent Cugat dat Ansu voor de tweede keer is geopereerd. Op 24 maart bericht hetzelfde radio station dat de familie van Ansu heeft ontkent een tweede operatie zijn ondergaan. Of moeten we tegenwoordig iedere sensatie krant geloven en zomaar van uitgaan dat hij twee keer is geopereerd. Dit bericht is van 5 februari: “From those close to Dr Cugat’s team, it is assured that Ansu Fati did not undergo any surgery in the last few weeks, other than a biological treatment in January. Although, it’s true that Ansu Fati’s recovery is now going slower than initially expected. @santiovalle #FCB”

24 april 2021 om 09:50

El Guaje heeft een punt dat over die vermeende tweede operatie nooit uitspraken zijn gedaan door de club.

24 april 2021 om 09:58

Cadena ser is natuurlijk net zo goed sensatie. Wat vreemd dat via alle andere kanalen en bronnen dicht bij de club anders wordt vermeld

24 april 2021 om 11:59

@viscacatalunya, dat las ik een aantal weken terug. Maar van wat ik nu begrepen heb, gaat het beter zonder operatie.

24 april 2021 om 17:31

Het laatste nieuws zou weer zijn dat het weer minder ging. Dat de club geen informatie geeft helpt Fati om rustig te herstellen. Aan de andere kant heb je nu wel veel verhalen waarvan je nooit weet of ze waar zijn.

Op basis waarvan verwacht Dembele in de huidige situatie een hoog / hoger salaris? Z’n prestaties zijn tegenvallend over de hele periode bij de club. En de club zit financieel in zwaar weer.

24 april 2021 om 09:16

Dembele heeft nog maar een contract voor 1 seizoen straks. Hij kan dan transfervrij vertrekken. Dat heeft Bartomeu weer goed geregeld.

24 april 2021 om 09:18

De kaarten liggen aan zijn kant. Barca wil maar wat graag zn contract verlengen aangezien hij anders transfervrij de deur uitloopt. Dat lijkt me voldoende reden voor hem om zn eisen es ff wat op te schroeven...of dat nou terecht is of niet.

24 april 2021 om 11:13

Dat snap ik wel maar van clubs verwachten we solidariteit (m.b.t. de ESL) dus dan mag zo’n “miskoop” (gezien z’n kosten in vergelijking met z’n prestaties) ook even pas op de plaats maken. Dat bedoelde ik, was misschien niet duidelijk.

24 april 2021 om 11:34

@DRL80 als hij transfervrij is gaan clubs als Juve, Man en verwacht PSG heel veel salaris en tekengeld bieden. Dus obv daarvan verwacht hij meer salaris.

24 april 2021 om 12:19

Op basis waarvan zou hij het niet verwachten? Als ik ergens een nieuw contract kan tekenen bij een bedrijf ga ik ook vragen om meer geld. Krijg je het niet dan lekker ergens anders heen. Barca wil hem behouden, dus kan hij het eisen.

Als dembele weg wilt moet hij wel opgevangen worden door een andere snelle buitenspeler. Zonder snelle buitenspelers kom je in enorm veel problemen in de aanval. Ik zou het niet een grote ramp vinden als demebele vertrekt. Hij heeft geen enkele moment zijn prijskaartje bewezen. En het feit dat ik al blij ben dat hij dit seizoen uberhaupt geen blessures heeft gehad zegt genoeg.

24 april 2021 om 11:04

Ik heb altijd wel een zwak voor hem gehad. Hij heeft zoveel potentie. Wat als hij niet bijtekent? Moet je hem dan een jaar op de tribune zetten?

Zou hem wegdoen, als dit te lang doorgaat. Zag dat juve hem wilde, ruilen met dybala. Nou doe dat maar dan, lijkt mij ook prima.

"Dembele verlangt een hoog salaris en Barcelona miet door de financiele mogelijkheden juist moet". Meestal snap ik het wel ondanks typos maar, uhm, wat?

50 miljoen kan je wel uitonderhandelen naar 40 miljoen en dan zou ik het een goede zet vinden voor Milan. Hebben ze eindelijk weer goede rechtsbuiten.

24 april 2021 om 11:36

@maurootje Milaan kan toch niet en zo een transfersom en zijn salaris eis ophoesten. Je leeft nog in de jaren 80/90 dat topspelers naar Milaan wilden gaan In deze tijd zal het gaan om Juve (weinig kans), Man Utd en PSG die Dembele kunnen halen.

25 april 2021 om 13:10

heb je Milan's transfersommen niet gezien? hebben ook 40 mil betaald voor Bonucci en 35 mil Piatek,Tonali 38 mil. tranfersom geen probleem. salaris wellicht wel. geen idee wat hij verdiend

Zou wat zijn als Real hem stiekem zou polsen voor een transfervrije overstap? In 2022 samen met Mbappe iedereen kapot spelen. We zien nu ook duidelijk een ommekeer in de voetbalwereld. Spelers beginnen massaal transfervrij te worden. Spelers en zaakwaarnemers kunnen een gigantisch bedrag aan tekengeld vragen en salaris zal ook meer zijn. Gravenberch bij Ajax is ook zo een voorbeeld. Die heeft zijn contract precies verlengd tot het moment dat hij afgerijpt is in de Eredivisie en daar zie ik Raiola echt nog wel wat flikken.

24 april 2021 om 17:33

Een Vinicius is toch wel genoeg voor Madrid. Twee can die onvoorspelbare en wisselvallige spelers lijkt me wat teveel van het goede.

24 april 2021 om 18:52

Mbappe onvoorspelbaar en wisselvallig?

24 april 2021 om 18:55

Dembele en Vinicius.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

40 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 30 6 2 0
2019/2020 Barcelona 5 1 1 1
2018/2019 Barcelona 29 8 1 0
2017/2018 Barcelona 17 3 2 0
2017/2018 Borussia Dortmund 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Goed nieuws voor gecharmeerde Koeman: transfervrij vertrek lijkt afgewimpeld

Barcelona is optimistisch over de contractverlenging van Ousmane Dembélé. De huidige verbintenis van de 24-jarige aanvaller loopt medio 2022 af, waardoor hij in zijn laatste contractjaar terecht dreigt te komen. Mundo...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 4 augustus
Paris Saint-Germain had veel vertrouwen in de komst van Lionel Messi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren