‘Misschien moet PSV eens op de koffie gaan bij Marc Overmars’

Zaterdag, 24 april 2021 om 08:21

PSV kan door de uitbreiding van het zogeheten partnerfonds en een nieuwe hypotheek op het stadion een kapitaalinjectie van vijftig miljoen euro tegemoet zien. Algemeen directeur Toon Gerbrands liet al doorschemeren dat dit komende zomer direct in de spelersgroep geïnvesteerd kan worden. Joep Schreuder adviseert PSV om eens ‘op de koffie te gaan’ bij Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax.

“Misschien moeten ze eens op de koffie gaan bij Marc Overmars, kijken hoe de directie van Ajax het heeft gedaan”, zegt Schreuder in gesprek met de NOS. “Daar zijn ze een tijd geleden een nieuwe weg ingeslagen, met hogere salarissen, met het halen van toppers als Dusan Tadic en Daley Blind, en vervolgens het gif van de Latijns-Amerikaanse spelers. Een mix van topspelers, gif en jonge talenten zorgen daar voor een titel met beleid. Maar waar zijn de Zuid-Amerikanen nu?”

“Types met een mentaliteit als Martínez of Álvarez kunnen ze goed gebruiken. PSV heeft een Guardado 2.0 nodig! Het zijn nu allemaal lieve leuke jongens op het middenveld”, stelt de NOS-verslaggever. Aad de Mos beaamt dat PSV ‘negen van de tien keer een gelukkige hand heeft gehad met Mexicaanse spelers’, los van Érick Gutiérrez. Tegelijkertijd waarschuwt de oefenmeester in ruste voor ‘roerige tijden’ en dat PSV met het huidige budget ‘allemaal bingo’s’ moet hebben. “Dus geen types als Maxi Romero, Érick Gutiérrez of Timo Baumgartl. Die leveren niks op.”

Denzel Dumfries en Donyell Malen staan op de nominatie om te vertrekken, terwijl De Mos zich afvraagt of Cody Gakpo, Mario Götze en Philipp Max kunnen worden behouden. Hij stelt dat PSV dan ook creatief zal moeten zijn. “Want eigenlijk is 50 miljoen natuurlijk niks. Sébastien Haller kostte alleen al 22 miljoen. Ik zou mijn netwerk en eigen ogen gebruiken om spelers te halen die het geraamte dat Schmidt heeft neergezet, sterker maken. Dan heb je niet per se vijf of zes spelers nodig.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door yochemm)

Wat een waanzinnige tip van Schreuder. Dus je wilt aanhaken bij je concurrent en wie stelt Schreurder voor om advies bij in te winnen? Diezelfde concurrent. Wat een visionair. Typisch NOS artikel ook weer. "PSV krijgt 50 miljoen extra te besteden tijdens de transferzomer". Dan heb je gewoon geen idee waar je over praat als staatsomroep.

24 april 2021 om 08:36

Inderdaad, lang niet de volledige 50 miljoen kan in de spelersgroep gepompt worden. Er wordt ook geïnvesteerd in het stadion en de Herdgang.

24 april 2021 om 08:38

Mag toch hopen dat het je niet verbaasd dat het journaille/omroep geen idee heeft waar het over praat. Die zitten er vaker naast dan dat ze het goed hebben.

24 april 2021 om 11:23

@skede en aad de mos ook met zijn super tip. Oppassen voor aankopen als Guti, Baumgartel en Bruma. Die leveren ook niets op. Denk dat JdJ hier zeker mee aan dr slag kan.

Naar mijn mening heeft PSV een rechtsback, een centrumverdediger, en een offensief ingestelde middenvelder nodig. Ik ga dan uit van de fictie dat Dumfries, Ihattaran, Gotze en Malen vertrekken. Drommel, ?, Teze, ?, Max, Sangare, Boscagli, Gakpo, ?, Zahavi, Madueke. Svensson is transfervrij, is dat misschien een optie voor als rechtsback? Voor de positie centraal achterin zou ik een speler van de leeftijdscategorie 26-32 halen om de balans in de selectie te stabiliseren.

24 april 2021 om 09:04

Gotze blijft wel hopelijk en gakpo is een echt psver die wil nog niet weg. En die kan ook beter nog een jaar groeien

24 april 2021 om 09:15

Zou Gotze verkopen als ik PSV was. Het is gewoon een te blessure gevoelige speler waar je niet veel aan hebt.

24 april 2021 om 09:29

Haha ooit psv gekeken dit jaar? Hij is 2 maanden geblesseerd geweest helaas maar nog genoeg gespeeld

24 april 2021 om 09:36

Maar heeft zijn aanwezigheid PSV veel gebracht? De man verdient het hoogste salaris daar en is ook nog eens blessure gevoelig op basis waar die allemaal gespeeld heeft. Dus je kun niet echt rekenen op hem. PSV heeft met Ihatarren een jongere versie van Gotze en verder kun je voor hem toch wel wat vangen en je bent van zijn salaris af.

24 april 2021 om 09:51

Jij mag die mening hebben ik ben een hele andere mening toegedaan

Alsof PSV niet zelf beleid kan maken. Het is gewoon een kwestie van scouten en banden met voormalige topspelers uit de Eredivisie warmhouden. Daar hoef je niet voor de leren van Overmars. Bij het investeren in spelers is het een kwestie van voor de juiste posities die kwaliteitsverbetering binnen te halen. En ja dan heb je ook een beetje geluk nodig dat alles in elkaar valt zoals bij Ajax in 18/19. Volgens mij was er in beginsel niks mis met het aantrekken van Guti of Maxi Romero. Het pakt niet goed uit. Kan gebeuren. Hopen dat het niet gebeurd met je eerste serie aankopen, want dan komt er veel kritiek. Overmars heeft positieve uitschieters gehad met Sanchez en Tagliafico. Stel je voor dat hij was begonnen met Magallan in plaats van Sanchez. Dan had het er heel anders uitgezien.

24 april 2021 om 09:31

Nee dat kan psv niet. Althans John de Jong niet. Die weet namelijk helemaal niks van scouten en heeft geen connecties.

24 april 2021 om 09:36

Dan is dat het probleem en moet je dat oplossen. aar daarvoor hoef je niet op de koffie bij Overmars om dat te constateren. En Overmars gaat John de Jong niks leren over scouting en hem ook niet aan connecties helpen.

24 april 2021 om 09:42

Dat klopt. Psv kan het best zelf dat bewijst het verleden , waarin psv juist.slim intocht. Toen stonden daar nog echte kerels als bv Marcel Brands. Maar met John de Jong gaat het echt nooit lukken.

24 april 2021 om 10:59

De Jong is helemaal niet nodig. PSV heeft een netwerk via mensen als Stevens, Hiddink, Advocaat (nu dan even niet), De Mos, etc. Allemaal mensen die elke wedstrijd in het buitenland zien en die linkjes hebben met zaakwaarnemers etc. De TD zet 9 van de 10x alleen maar de handtekening.

Dat geld moet iig uit worden gegeven door iemand die weet wat hij er mee doet. John de Jong heeft in de zomer van 2019, 35 miljoen euro letterlijk door de plee gespoeld. Wat doet PSV? Ze willen verlengen met hem. Hoe kom je er op. Die man had al ontslagen moeten worden op de dag dat hij 10 en 15 miljoen euro neertelde voor Bruma en onze Baumgartl. Het probleem van PSV ligt niet alleen aan de financiële achterstand op Ajax maar een capabele man als technisch directeur.

24 april 2021 om 09:02

2 miskopen inderdaad. En ajax heeft geen miskopen gedaan in die categorie?

24 april 2021 om 09:04

Ik vind 2 goede aankopen (Max en Boscagli) in drie transferzomers een beetje karig vind je niet? Of mag je tegenwoordig bij PSV gewoon 35 miljoen euro in één zomer door de plee spoelen en we gaan weer over tot de orde van de dag?

24 april 2021 om 09:12

Noem ze o p? Alvarez hoeven we inmiddels niet meer als miskoop te zien? Blind,Tadic, Klaassen hoef je niet over te discussiëren. Haller is voetballend banaan maar heeft met zijn goals en assist zeker bijgedagen aan het behalen van de dubbel. Kudus is geblesseerd geweest, begon stormachtig komt er nog wel. Promes heeft Ajax verlies opgemaakt maar heeft in de cl paar belangrijke goals gemaakt die 2,7 mil (winstpremie waard waren) valt dus ook nog te bezien. Neres valt momenteel tegen maar is toch echt geen miskoop. Bij anthony spat het talent eraf die komt er wel. Dus ben benieuwd op wie je doelt de afgelopen 5 jaar? Tussen 5 en 10 mil zijn er een paar waar je de bedenkingen bij kan hebben. Maar niet in de categorie die hierboven wordt geschetst.

24 april 2021 om 09:21

@martijn, Marin en Magallan ben je vergeten in je mooie rijtje.

24 april 2021 om 09:22

Afgelopen 5 jaar heeft Ajax toch ook wel eens miskopen gedaan? 😅 Magallan, Marin, Orejuela, Wöber, Pierie, Cassiera, Kristensen, Bande, Klaiber. Bijvoorbeeld.

24 april 2021 om 09:23

Scherpen en klaiber zijn ook niet echt toppers.

24 april 2021 om 09:31

Nou lees de reacties hierboven de goede aankopen benoemen is makkelijk. Je zegt wel klaassen staat niet ter discussie. Maar haller en klaassen hebben samen bijna 40 miljoen gekost en verdienen samen bijna 8 miljoen per jaar. Voor dat geld vind ik het wel miskopen voor wat ze brengen

24 april 2021 om 09:34

In welke wereld is Klaassen een miskoop? Ontzettend belangrijk voor Ajax. Haller heeft (te) veel geld gekost maar qua goals en assist is dat ook geen miskoop.

24 april 2021 om 09:37

@LuukTuinbeek Vorige zomer 7 aankopen ,7 mislukkingen. Elke club maakt wel eens een misser maar daar staan dan, net als bij Overmars, veel meer klappers tegenover. Een man die in een zomer 35 miljoen uitgeeft aan oa Bruma , Baumgartl, Lato en Doan...die moet onder curatele gesteld worden

24 april 2021 om 09:47

Ik vind klaassen en haller niet heel slecht maar wel voor een kleine 40 miljoen en 8 miljoen aan salaris. Klaassen is leuk in de eredivisie over de grens komt hij op alle vlakken tekort. Blind en tadic kostte samen minder en salaris ongeveer het zelfde maar dat is 2 klasse beter qua categorie spelers

24 april 2021 om 09:53

Doan blijkt in Duitsland een prima speler te zijn en psv gaat zijn aankoopbedrag zo goed als terugkrijgen. Baumgartl en bruma waren 2 enorme flaters waarbij er voor bruma ook nog een klein deel terugkomt. Tja lato daar zag bommel het niet in zitten die man speelt dit jaar behoorlijk wat wedstrijden in la liga die is nog niet zo slecht. Maargoed 2 hele grote miskopen dat kan gebeuren maar mag natuurlijk niet nog een keer gebeuren

24 april 2021 om 10:09

De meeste die je noemt ,in miskopen. Grappige is dat ajax er nauwelijks verlies op heeft gemaakt.

24 april 2021 om 10:09

Skede: hierboven wordt specifiek in de categorie 10 tot 15 miljoen genoemd vandaar mijn reactie. Marin: vrijwel zelfde bedrag verkocht. Wober: vrijwel zelfde bedrag verkocht. Cassiera: was een package deal voor 10 mil samen met Sanchez. Kirstenen: zelfde bedrag verkocht. Klaiber, pierie en orejuela waren breedte aankopen. Magallan en bande was ik inderdaad vergeten dat waren miskopen van de bovenste plank, al heb je met de blessure van Bande veel pech gehad. Daarnaast mocht Corone handhaven is er een verplichte optie tot koop van 10 miljoen op Magallan. (Helaas momenteel laaste, maar mijn support hebben ze de aankomende tjjd)! Al bij al vind ik het aankoopbeleid van Overmars niet heel slecht zeker, geen wereldtop maar heeft ook een paar hele goede aankopen gedaan daarnaast staat er een selectie die goed in evenwicht is!

24 april 2021 om 10:21

Noem de hele goede aankopen dan eens op. Als je bijna 80 miljoen aan salaris en aankoopbedrag uitgeeft aan klaassen en haller vind je dat dan goed. Ik denk dat je voor dat bedrag veel beter spelers kunt halen. Volgens mij zijn ook de laatste jaren de jeugd de beste spelers vind maar weinig aankopen echt super. Tadic blind en ziyech waren schot in de roos de rest is niet heel bijzonder. Als je ruim 20 miljoen betaald voor een antony dan doet hij het voor dat bedrag echt niet overdreven goed

24 april 2021 om 13:32

@luuk, dit zijn allemaal marktconforme prijzen. Talenten uit brazilie haal je niet meer onder de 10 mil. Hele goede aankopen? Onana, nico, martinez, tadic, blind en eerst ook Neres voor zijn blessure. En iets verder terug Sanchez, zyech, (de jong)

24 april 2021 om 14:29

Haller en Klaassen samen nu ineens 80 miljoen gekost? Het heeft je 3 posts gekost om uiteindelijk je hyperbool nog groter te maken

Dankjewel voor de flauwekul Schreuder. Psv is geen klein clubje in een achterhoek zonder connecties, hoe jdj daarmee omgaat is iets anders. Hiervoor hadden wij Brands die het allemaal goed had neergezet met een paar fantastische spelers, die waardering krijgt hij ook bij Everton. Dus, voor tips gaan we wel naar hem, thanks.

Hahah als psv doet wat ajax doet dan is het potje van 50 miljoen na 1 jaar weg ajax moet meer dan 50 miljoen goedmaken om quite te draaien goede tip

24 april 2021 om 10:02

??? Ajax heeft een gigantisch eigen vermogen. Ajax heeft namelijk jaren niks uitgegeven, tot ze een grote buffer hadden toen zijn ze gaan investeren. En elke club heeft miskopen en gelukkig voor ajax veel voltreffers. Psv moet al voor 25 miljoen verkopen om dit jaar recht te trekken. Dan kan je wel 50 miljoen hebben maar dan heb je eerst al behoorlijk ingeleverd voor je gaat kopen.

24 april 2021 om 10:08

Haha totale onzin wat je schrijft psv heeft 45 miljoen ev. Daar gaat inderdaad 25 verlies dit jaar vanaf als ze niks verkopen. Houd je 50 plus 20 over. Ajax moet voor 25 miljoen meer verkopen ondanks cl inkomsten om quite te draaien dit jaar. Tja kan je over het ev lullen daar staan blind tadic klaassen en haller voor 80 alleen al op. En of die dat nog gaan opleveren haha

24 april 2021 om 10:11

Wat zeg jij allemaal hahaha beter inlezen. Ajax kan dit jaar makkelijk opvangen. En psv heeft 25 nodig om op 0 te komen. Dat is algemeen bekend, waarom zo emotionele reactie?

24 april 2021 om 10:14

Nee opa die namen staan niet voor 80 miljoen op de bankrekening. Echt waar ik dacht reageer inhoudelijk, maar je verhaal raakt kant nog wal. Veel plezier volgend seizoen met je 70 miljoen

24 april 2021 om 10:36

Als je mijn reactie leest. Ajax moet voor meer dan 50 miljoen verkopen om quite te draaien. Als psv dat kopieert is het geld zo weg. Psv kan nooit spelers in die salarisschaal gaan kopen

24 april 2021 om 10:39

Het gaat niet om opvangen dat kunnen ze inderdaad een paar jaar maar ajax moet voor meer dan 50 miljoen verkopen om op 0 te komen eigen woorden overmars

Ik lees hier Romero, baumgartl en gutierrez... hier kunnen we aan toevoegen... Bruma, Doan, Ramselaar en Thomas en maher zijn er ook niet lekker door gekomen en of dat met sangare gaat gebeuren betwijfel ik. Ik vind persoonlijk Gotze financieel totaal onverantwoord. Dat is de duurste speler ooit in Nederland als je salaris deelt door het aantal gespeelde wedstrijden! Mitroglu had ook geen verkeerd salaris, Lato heeft helemaal niet gespeeld. Ik denk oprecht dat psv 100 miljoen aan transfers + salaris door de plee heeft gespoeld. Dan kan je koffie drinken met Ajax, of zoals schmidt doet telkens over de begroting beginnen van Ajax... of gewoon de eindverantwoordelijken vervangen. Dit zou in ieder normaal bedrijf immers gebeuren.

24 april 2021 om 10:33

Doan is achteraf nieteens een ramp gebleken. Die gaat zonder verlies nog wel doorverkocht kunnen worden na zijn avontuur in Duitsland. Verder vind ik alleen Bruma, Baumgartl en Guti echte foute. Romero heeft pech met blessures, Thomas was niet al te duur 3n doet het tussen de blessures door best redelijk en Maher heeft ook echt wel iets toegevoegd aan meerdere elftallen die kampioen werden. Ik ben het er mee eens dat lang niet alles goed gaat bij PSV maar jij zoekt hier wel echt iedere aanleiding om PSV zwart te maken.

Iedereen praat nu wel over overmars maar hij doet het niet alleen he. Er zit een strikte en deskundige RvC boven. Daar begint het. Je moet niet beginnen bij een trainer die wel een goede visie heeft, maar de rest van de club niet begrijpt en hem dan zijn gang maar laten gaan. De trainer is een passant.

Zou voor Proper gaan in de zomer. Die zou met Sangare het hart op het middenveld kunnen vormen. Verder zou ik Gotze verkopen doordat hij te blessure gevoelig is. Je kan gewoon niet op hem vertrouwen en krijgt ook nog eens een fikse salaris. Verder moet achterin een beer van een verdediger komen voor naast Teze of Boscagli.

24 april 2021 om 12:44

Propper zal wel een heel hoog salaris vragen. Door veel geld kan Ajax dat soort salarissen betalen. Het geld van PSV is eenmalig, gedeeltelijk of helemaal een lening die ooit met rente terugbetaald moet worden en ook nog niet bijzonder hoog....

Daar moet dan een advies uitkomen in de zin van Klaiber, Magallan en Bande overnemen voor 50 miljoen.

Als voetbalcommentator zo’n suggestie geven is echt lachwekkend.

Telkens als je denkt dat Valentijn Driessen de bodem van de sport journalistiek is vergeet je dat Joep Schreuder ook nog bestaat. Altijd maar overdrijven, sturende vragen en totaal geen bijzondere kennis van zaken. Vraag me echt af op basis van wat hij ooit is aangenomen.

Joep schreuder Valentijn Driessen Jack van Gelder allemaal één pot nat. Stel fantasten die continu van alles roepen

24 april 2021 om 19:49

Normaal ben ik niet van dit soort teksten, maar van Valetijn Driessen & Jack van Gelder kreeg ik al langere tijd buikpijn als ik deze mensen hoorde spreken en Joep Schreuder komt langzaam ook dit rijtje in.
Voorheen vond ik hem een verfrissing, maar vanaf vorig seizoen heb ik het idee dat hij het ook steeds hoger in zijn bol gaat krijgen, terwijl hij eigenlijk geen zak doet.

Ja Schreuder, net of PSV al 20 jaar geen kampioen is geworden. Laatste 5 kampioenschappen waren er nog 3 voor PSV. Zuid-Amerikanen heeft Ajax van PSV gekopieerd volgens mij, zijn er zat geweest bij PSV laatste 15 jaar. Ajax zit nu gewoon erg goed in het geld door fantastische transfers en ver komen in de CL. Maar PSV moet je nooit afschrijven is wel gebleken laatste 35 jaar.

Wat een waanzinnig paniek voetbal als dit allemaal zo moet bij Psv man.Ga gewoon je eigen fluwelen revolutie beginnen. * jeugd spelers opleiden en de kans geven. * ervaring (goedkoop en transfervrij) om diezelfde jeugd in het veld te ondersteunen (strootman)* zet poppetjes (iconen) op de juiste plek. Jonk, van nistelrooy, gerets? Ik roep maar wat. Jonk is een ajacied maar heeft zoveel rancune dat ie psv niet zou afstaan , ook daar een ex speler.2e worden doet psv toch wel minimaal in die komende 6 jaren, en ik denk ook wel een titel zo nu en dan.Over 6 jaar ben je dan wellicht weer een europese sub topperNu die 50 miljoen gaat je echt niets opleveren aan kwaliteit , echt 0%.Probeer ihhataren en malen te behouden en creeer van ihataren een ster.

Misschien moet Joep eens een beetje opletten.
Het is eerder zo dat Overmars op de koffie is geweest bij Psv.
Het beleid dat zij nu voeren lijkt erg op het beleid dat PSV hiervoor altijd voerde.
Zuid Amerikaans vuur, de jonge selectie aanvullen met ervaren/bewezen versterkingen om tot een goede mix te komen.
Het is door een aantal journalisten ook op die manier ook vastgesteld maar net als bijna alles gaat het aan Joep voorbij.
Overigens wil ik hiermee geen credits bij Overmars weghalen. Waar anderen jarenlang faalden bij Ajax qua aan- en verkoopbeleid, doet hij het gewoon geweldig.
Ik vind het ook flauw om het aan een club te hangen.
Ajax neemt iets over van hoe PSV het vroeger deed, PSV heeft denk ik geleerd van Ajax mbt de waarde van een goede opleiding en zelf opgeleide spelers in je team hebben.
Dat noem ik geen afkijken bij elkaar, het is gewoon een kwestie dat beide clubs hebben geleerd en hun beleid stapje voor stapje hebben aangepast. Niks mis mee lijkt mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren