Kieft voorziet problemen bij transfer Veerman naar Ajax of PSV

Vrijdag, 23 april 2021 om 20:30Rian Rosendaal • Laatste update: 20:34

Wim Kieft is er niet van overtuigd dat Joey Veerman nu al klaar is voor de stap naar één van de topclubs in de Eredivisie. De analist ziet de middenvelder van sc Heerenveen nog niet zo snel meedraaien bij Ajax of PSV, waar het niveau en het tempo een stuk hoger ligt. In dat kader verwijst Kieft naar Ryan Gravenberch, in de ogen van de oud-aanvaller de middenvelder van de toekomst.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Joey Veerman klaar is voor een stap hogerop?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door edforce2)

juist voor zijn ontwikkeling moet hij nu de stap maken en niet nog een jaar bij Heerenveen spelen daar wordt hij niet beter van. hij is een natuurtalent, hij passt makkelijk en ziet ruimtes. genot om naar te kijken

23 april 2021 om 20:56

Speelt vaak verstoppertje tegen betere tegenstanders. Ik vind hem overschat. Kan wel leuk voetballen, maar is bij lange na geen Ziyech in z’n Heerenveen tijd, maher bij az of zo. Zeer bepalend dus. Ik vind hem leuk meevoetballen.

23 april 2021 om 20:58

Voetballen in balbezit is maar 5% van zijn takenpakket , ik twijfel ook aan zijn duelkracht, tactische kwaliteiten en loopvermogen. Maar de grootste twijfel is toch wel zijn mentale toestand, is al een keer gevlucht bij Jong Oranje door heimwee en heeft zich daarna nooit meer beschikbaar gesteld.

23 april 2021 om 21:00

Ik vind hem ook laks en niet echt afgetraind ogen. Veerman houdt wel van een feestje volgensmij. Die mentaliteit kan natuurlijk verbeteren want het talent is er wel, misschien heeft ie ook juist die extra weerstand nodig.

Mooi verhaal. Dus iemand als Veerman die daadwerkelijk wat met een bal kan is niet goed genoeg maar zo een Sangare die alleen maar tegenstanders voor de voeten kan lopen is wel goed genoeg

23 april 2021 om 20:46

Zijn toch totaal niet te vergelijken? Alvarez voegt aan de bal ook niet veel toe, toch zou ik hem nooit ruilen met Veerman.

23 april 2021 om 21:21

Van Alvarez ben ik ook niet echt onder de indruk eerlijk gezegd

23 april 2021 om 21:25

Kan zo zijn, maar dan nog heeft dat er niets mee te maken. Je vergelijkt een Veerman met Sangare.

23 april 2021 om 20:51

Veerman bij PSV zou gevalletje Maher worden vrees ik. En het voorbeeld Sangare haalt het niet van dat is een verdedigende middenvelder en dat kan hij heel goed. Ik zou hem eerder vergelijken met Rosario en ik denk dat Pablo beter is dan Joey

23 april 2021 om 22:34

Sorry, maar ik heb een andere mening. En ja ik snap je mening.Ik zie Joey graag bij PSV komen. Ik zie een potentiele topper, maar ik snap ook jou verhaal m.b.t. Maher en zoveel andere subtoppers die de stap hebben genomen.

23 april 2021 om 20:57

Soms vraag ik me oprecht af of je sneren uit probeert te delen of dat je er weinig verstand van hebt. Een keiharde verdedigende middenvelder vergelijken met een typische 8. Niet echt vergelijkbaar.

23 april 2021 om 21:01

Sinds wanneer is Joey Veerman een spits dan? Ik vind Sangare en Veerman ook niet helemaal vergelijkbaar maar Henk is wel echt totaal iets anders...

23 april 2021 om 21:10

Henk Veerman, buffelend op het middenveld van Ajax of PSV... Ik zou het wel eens willen aanschouwen.

23 april 2021 om 21:20

@Aguerooo je hebt het over de andere Veerman

23 april 2021 om 21:24

Hier heb je gelijk in. Weet niet waarom ik aan Henk dacht na een hele tekst te hebben gelezen over Joey. Iets met vrijdagavond en weekend haha. Heb 'm aangepast. Excuus

23 april 2021 om 21:31

Geen probleem 😄 ik snap dat de naam verwarrend en dan spelen ze ook nog bij dezelfde club

23 april 2021 om 21:05

Japie, je gaat een Kokcü toch ook niet vergelijken met een Fer? Dat zijn 2 totaal verschillende voetballers net zoals Veerman en Sangare. Bijzondere vergelijking maak je.

23 april 2021 om 21:23

Van Fer ben ik ook geen fan maar die kan toch wel meer met een bal als Sangare

23 april 2021 om 21:09

Wat zeg jij nou Japie, vind je Sangare goed genoeg?

Tja, je moet Veerman vergelijken met iemand als Eiting. Ook dan weet ik niet of Veerman dat wint. Eiting is te blessuregevoelig maar is straks ook op de markt. Gratis als ik me niet vergis

Veerman lijkt mij typisch zo'n voetballer die excelleert bij een middenmoter als Heerenveen, maar door het ijs zakt bij een Ajax of PSV. Ik hoop echt dat John de Jong hem niet als optie op het middenveld ziet, omdat ik een Doan situatie voorspel. Veerman kan het beste naar Feyenoord, Vitesse of AZ gaan. Daar zou hij van waarde kunnen zijn.

23 april 2021 om 21:25

Denk oprecht dat AZ vol voor hem moet gaan ipv Koopmeiners, kan zich prima ontwikkelen daar terwijl hij bij PSV of Ajax misschien alleen maar moet banken

23 april 2021 om 21:31

Vitesse? Dat is nauwelijks een stap vooruit vanaf heerenveen, daar doet 1 seizoen niets aan af.

23 april 2021 om 22:06

AZ en Vitesse (en ik denk ook Feyenoord) gaan niet betalen wat Heerenveen wil vangen.

23 april 2021 om 22:07

Rare vergelijking. Veerman excelleert bij Heerenveen en Doan was nauwelijks speciaal bij Groningen. Was gewoon een rare transfer van Psv. Geloof niet dat iemand dacht dat Doan het zou gaan redden bij psv. Verder is het ook niks voor Feyenoord. Te duur en Feyenoord moet zo min mogelijk spelers halen die het bij Ajax of Psv waarschijnlijk niet zouden redden....anders wordt het gat alleen maar groter.

23 april 2021 om 22:14

Dat idee heb ik ook. Als ik 'm zie spelen, heb ik niet het idee dat hij op het tempo van Europees voetbal speelt. Het is wat sneller dan de gemiddelde Eredivisie-pot, maar vaak niet snel genoeg. Bij Ajax of PSV heb je dat wel nodig als je het van je voetballende kwaliteiten moet hebben. Overigens kunnen Feyenoord, Vitesse en AZ 'm niet betalen. Afgaande op wat Vlap en Ejuke hebben opgeleverd, zal Heerenveen wel richting de 10 miljoen euro willen hebben.

IK weet ook bijna zeker dat hij daar niet mee kan. Hij doet het heel leuk bij Heerenveen, maar dat niveau die Ajax en PSV halen in Europese wedstrijden aantikken kan hij nooit aan. En de rek zit er ook gewoon niet in denk ik. Handelingssnelheid is niet iets wat je op deze leeftijd nog gaat ontwikkelen.

Lijkt me een typische Feyenoord aanwinst. En dan na een paar wedstrijden met Kuipvrees naar de bank verdwijnen.

Veerman is leuk, maar gaat denk ik niet meteen verschil kunnen maken. Misschien gokken dat hij doorgroeien kan, maar Heerenveen zal een bedrag vragen waarbij je die tijd helemaal niet krijgt bij een topclub. En terecht.

Vind dat Kieft hier een punt heeft Veerman is uitstekende voetballer met goede kwaliteiten Maar beste is nog 1 jaar heerenveen Juist tegen de topploegen dit seizoen was hij nog te vaak onzichtbaar en niet ij het spel betrokken Maar dat hij ooit bij de top speelt in nederland twijfelt niemand meer aan

Daarom moet Veerman eerder naar een Feyenoord of een AZ. Daar mag je wat vaker fouten maken en onzichtbaar zijn. En doet hij het daar goed, dan kan hij mooi een stap naar het buitenland maken. Verder vind ik die Veerman sowieso vrij gehyped. Leuk voor de Eredivisie maar niks spectaculairs aan die jongen. Ajax en PSV moeten sowieso niet meer vissen in die vijver. De lijst van spelers die het de afgelopen jaren niet hebben gered is een stuk groter dan de lijst die het wel hebben gered. Sinkgraven, Gudelj, Ramselaar, Maher, Doan etc etc etc. Een Veerman past perfect in zo een rijtje.

24 april 2021 om 08:05

Ik raad mijn club ook af om te vissen in die vijver. Ik kan net zo'n rijtje spelers opsommen voor Feyenoord. Gewoon zelf opleiden of jonger uit de kkd halen, zoals AZ vaak doet.

Interessant dit van Wim Kieft,hij ziet dat goed.
Ik denk dat Ajax zelf genoeg talent in huis heeft op die positie's.
Het is natuurlijk nooit te voorspellen,maar het zou zomaar een Kik Pierie verhaal kunnen worden,ofschoon die op een andere positie speelt dan Veerman.
Misschien moet Veerman eerst naar de Nederlandse subtop,hij is nog jong.

Moeten ze ook beide niet aan beginnen. Is een middelmatige voetballer waar er duizenden van rondlopen. PSV en zeker Ajax moet hier niet eens aan denken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Bayern München wil niet voldoen aan de salariseisen van Leon Goretzka, waardoor een vertrek niet uitgesloten is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren