Haller krijgt een veeg uit de pan in Engeland: ‘Een typische miskoop’

Vrijdag, 23 april 2021 om 20:09Mart van Mourik • Laatste update: 20:09

Sébastien Haller heeft forse kritiek gekregen vanuit Engeland. Rob Lee laat in gesprek met Football FanCast geen spaan heel van de spits van Ajax, die een ‘exemplarische miskoop’ zou zijn geweest van West Ham United. Lee speelde tussen 2003 en 2005 zestien wedstrijden in het shirt van the Hammers en kwam daarin niet tot scoren.

“Of hij nou wel of niet geschikt was voor de Premier League, hij presteerde gewoon niet goed”, zo begint Lee zijn kritische noot aan het adres van Haller. “Ik weet eigenlijk niet of het nou een centrumspits was. Ik weet niet of hij nou een rechter- of linkerspits was. Ik weet niet wat mensen in hem zagen. Hij was simpelweg niet goed. West Ham heeft geluk gehad dat ze nog 22,5 miljoen euro voor hem kregen (van Ajax, red), maar ze zullen zeker 20 miljoen euro verlies hebben geleden. Het is een typisch voorbeeld van geldverspilling", sneerde de oud-middenvelder naar zowel West Ham als Haller.

Lee ziet op dit moment een speler rondlopen in de Premier League die hem erg aan Haller doet denken. “Hij (Haller, red.) was een soort Joelinton van West Ham: een vergelijkbare speler en een vergelijkbare prijs”, refereert Lee aan de spits van Newcastle United. De Braziliaan kwam in de zomer van 2019 voor 44 miljoen euro over van TSG 1899 Hoffenheim, maar zijn overgang naar Engeland blijkt vooralsnog geen onverdeeld succes. In het huidige Premier League-seizoen kwam Joelinton slechts driemaal tot scoren in 26 optredens.

Haller maakte in juli 2019 na twee indrukwekkende seizoenen bij Eintracht Frankfurt voor een recordbedrag van vijftig miljoen euro de overstap naar West Ham. In Londen kon de Ivoriaan de hooggespannen verwachtingen echter niet waarmaken, daar hij in 54 wedstrijden slechts 14 doelpunten maakte. Namens Ajax scoorde Haller tot dusver tien keer en had daar achttien duels voor nodig.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door jaapvan haafte)

22 miljoen wel echt bizar veel geld. Is eerder 10 miljoen waard. Geen bijzondere spits voor dat geld, prima stats hoor maar voetballend niet best.

23 april 2021 om 20:14

Wat dacht je dan van 50 miljoen

23 april 2021 om 20:15

Welke spits is beter en goedkoper? In Nederland zijn Boadu en Malen minstens zo duur, terwijl buitenlanders van minstens deze kwaliteit ook gewoon zo duur zijn...

23 april 2021 om 20:20

Mee eens, maar de verhoudingen zijn ook scheef. Hier in Nederland denken we schijnbaar dat je voor 22 miljoen euro een complete spits haalt die alles aan flarden schiet, zowel qua rendement als qua veldspel. In Engeland kijken ze naar z'n prestaties en het feit dat hij West Ham 50 miljoen euro heeft gekost. Twee maatstaven die niet in het voordeel van Haller spreken. Desondanks is Haller voor Ajax gewoon een prima spits. Wil je een betere, zul je minimaal 15 miljoen euro meer moeten betalen.

23 april 2021 om 21:04

Ene Brobby misschien? Voor die 22mio hadden ze Broddy een niet te weigeren aanbod kunnen doen, geld overgehouden en over een paar jaar cashen voor Brobby. 22mio is gewoon te veel geld voor Haller.

23 april 2021 om 21:14

Haller is toch gehaald omdat brobbey niet woy verlengen?

23 april 2021 om 21:20

en waarom wou hij niet verlengen?

23 april 2021 om 21:27

Ja maar als je hem geef aan salaris wat hij en raiola vroegen dan ligt de lat weer hoger qua salaris voor talenten. En brobby valt iedere keer goed in dat klopt. Maar invallen is bijna altijd makkelijker dan basis beginnen. Zeker als je weet dat je directe tegenstander veel minder energie heeft. Ik zeg hier niet dat brobby geen echt talent is maar ook hij heeft zware voeten, haller ook wel maar die is dan weer beter qua positie kiezen en acrobatische goals maken etc.

23 april 2021 om 20:16

Prima stats is een understatement. Als nieuweling in 17 duels goed voor 10 goals en 7 assists uit mijn hoofd. Winnende goals tegen Waalwijk, Fortuna en Heerenveen, winnende/belangrijke assists tegen Feyenoord, Twente, PSV en AZ. In de beker een dubbelslag tegen PSV en de winnende assist in de finale op Neres. En hij mag dan voetballend tot nu toe tegenvallen, juist op het begin blonk hij daarin uit. In de bekerwedstrijd tegen PSV was hij ook voetballend echt fenomenaal. Het komt nog wel, even geduld, voor Ajax een topspits.

23 april 2021 om 20:22

Prima stats is misschien juist al wat te positief. Hij speelt bij ajax, dan krijg je als spits sowieso zat kansen. Er loopt bij vvv een spits die ook wel aardige stats heeft. Maakt hem geen 22 miljoen waard.

23 april 2021 om 20:29

Haller kan het toch nooit goed doen, als hij er 35 in schiet zeggen mensen, dat mag ook wel voor dat geld.. Speelt die wat minder is hij het geld niet waard, als hij straks in Europa 6 goals maakt dan is Ajax niet zijn plafond, scoort ie er maar 1 dan is het een flop.. Voorlopig is zijn inbreng in de beker en competitie beslissend geweest voor prijzen dus die 22,5 mil is al lang en breed weer terug verdiend

23 april 2021 om 22:23

Dat klopt toch ook. 22 miljoen neerleggen terwijl je met traore, Tadic, brobbey speler hebt rondlopen die dezelfde status halen in de spits. O ja, en Huntelaar. Dus daar kan Haller niks aan doen, maar hij kan het (in Nederland) wat mij betreft ook niet snel goed doen. 22 miljoen! Zou echt te gek zijn als die dan niet een beetje fatsoenlijke stats zou overleggen, dat begrijp je wel toch. Kijk, in Europa vind ik anders. Als hij Ajax daar naar volgende level kan brengen, dan is 22 miljoen een koopje. Maar ja, daarvoor moet hij daar eerst acteren.

23 april 2021 om 23:33

Tadic wordt gezien als linksbuiten in de eredivisie wedstrijden vandaar ook dat Traore in het begin veel speelde, wat mij betreft totaal geen succes verhaal, Brobbey wilde niet bij tekenen en is denk ik ondanks zijn prima invalbeurten ook niet onze beoogde spits, lijkt me meer een goede counterspits dan een echt aanspeelpunt.. Daarbij is 22 miljoen voor Europese begrippen niet zoveel en dat is het podium waar Ajax wil groeien

24 april 2021 om 09:15

Denk je echt dat Ajax die prijzen niet had gehaald als er een andere spits in had gestaan?! Ik wil niet zeggen dat het een flop is maar het is ook geen spits die iets extra’s brengt. En hij heeft jaren in nl gespeeld dus weet hier de weg en zou zich er thuis kunnen voelen. Dat gejammer steeds dat elke speler van Ajax zijn gezin mist. Als een speler van een andere club niet optimaal presteert hoor je niemand over zijn gezin en bij Ajax is het of hij mist zijn gezin of hij moet nog wennen aan het Ajax voetbal. Wees gewoon eens eerlijk. Die 22 miljoen is gewoon veel te veel voor een speler van dit kaliber. Er is niemand die daar boos over wordt hoor. Ik vind dat altijd maar verdedigen van spelers die niet optimaal presteren zo vreselijk.

24 april 2021 om 10:14

Jaren geleden werd al gezegt: Spits zijn bij Ajax is een extreem ondankbare en lastige baan. Je doet het nooit goed. Als je meevoetbalt moet je scoren, als je veel scoort moet je mee voetballen. Soms lijkt het alsof mensen verwachten dat het een soort van eenhoorn moet zijn. Ik zie hetzelfde nu als wat ik bij ziyech en ook Neres zag. Ze kwamen voor een topbedrag binnen en fans waren nog neit overtuigd dus worden ze direct aangekraakt zonder dat ze de kans krijgen. Haller lijkt nog niet in topvorm en gaat al helemaal los. Volgend seizoen verwacht ik dat hij er wel 25-30 inschiet en dat men, net als toen bij ziyech, opeens geen kritiek meer heeft.

23 april 2021 om 20:30

Was ook niet nodig. Je hebt Tadic, Traore en had ook Brobbey.

23 april 2021 om 20:32

Brobby heeft een jaar lang de tijd gehad om zijn contract te verlengen. Waarom toch steeds dat verwijt..

23 april 2021 om 20:44

Dat klopt, maar toch ben ik er nog altijd van overtuigd dat het anders zou zijn geweest als Haller er niet was. Maar goed, wie weet was hij evengoed gegaan. Daarnaast weet ik ook niet hoe goed hij nu echt is. Heeft het dit seizoen goed gedaan als invaller, maar of hij bv voetballend veel kan?

23 april 2021 om 20:46

Kijk nou eens niet naar aantallen maar analyseer ze nou eens en je komt vrij snel tot de conclusie dat hij wel nodig was. Ajax had de eerste seizoenshelft geen spits. Traore is niet goed genoeg, Brobbey was er fysiek niet klaar voor en Tadic wordt door Ten Hag als linksbuiten gezien. Brobbey is er overigens nooit klaar voor. Die past niet bij Ajax. Dat is een typische counterspits. Die past echt veel beter bij Leipzig en die gaat het daar ook vast aardig doen maar ik had het hem bij Ajax niet zo super zien doen om eerlijk te zijn.

23 april 2021 om 20:58

Alle spitsen waren geblesseerd. Wat had Ajax toen moeten doen? Schuurs in de spits zetten?

23 april 2021 om 21:24

Bijvoorbeeld.

23 april 2021 om 21:29

Ja maar je kan op die positie niet met alleen brobby spelen en traore als back up. Al kon brobby buiten ajax om geen betere keuze hebben gemaakt dan rb leipzig. Geven ook veel kans aan talenten

23 april 2021 om 21:01

Ik weet nog dat hij gekocht werd voor 22 Miljoen, toen was iedereen het erover eens dat het een koopje was en werd Overmars bejubelt om zijn koopmansgeest.
Haller, de speler wie Ajax moest hebben was de stemming.
In mijn ogen nog steeds een goeie aankoop voor de juiste prijs. Had achteraf iets minder gekund, nu we weten dat West Ham met alle geweld van hem af wilde, maar dat is achteraf...
Haller heeft bij Ajax nog een hoop te leren, Haller is fysiek en als afmaker een topspits voor Ajax.

23 april 2021 om 21:31

Precies en iemand die basis speelt en scoort aan de lopende band is gewoon zeker 20 mil duurder. Zeker uit de grote competities. Stel ajax wilt weghorst halen dan zou die nu veel duurder zijn omdat hij er 20 in heeft liggen in de bundesliga. En hij is niet beter dan haller toch?

24 april 2021 om 02:03

Toen Haller kwam vond ik het een hoge prijs, juist omdat hij gelijkwaardig (en ondertussen statistisch gewijs) iets beter is (Wout) werkt het ook niet mee dat hij geen stap teveel zet. Als je dat dan met weghorst vergelijkt dan is het eigenlijk een beetje triest

Wel fijn dat vz erbij vermeldt dat de beste man niet gescoord heeft voor West Ham en dan wel Haller bekritiseren.

23 april 2021 om 20:15

Wij hebben ook nooit gescoord voor welke club dan ook, mogen wij dan ook niet onze mening geven of iemand bekritiseren?

23 april 2021 om 20:19

De pot verwijt de ketel dat die zwart ziet..

23 april 2021 om 20:23

Want Haller en deze Lee zijn dezelfde type spelers? Deze Lee was een middenvelder, die gaan we toch niet op doelpunten afrekenen? Het niveau is hier echt soms ver te zoeken....

23 april 2021 om 20:37

Ik heb het over basdemananaz.

Allereerst, haller heeft inderdaad iets teveel geld gekost, ondanks dat hij Ajax echt door januari heeft heengehaald.

Verder zou Ajax hem altijd nog over 1/2 jaar kunnen verkopen tegen een miljoen of 10-15, dat geeft toch wel een redelijk beeld van het zogenaamde “verlies” wat Ajax aan zijn transfer kwijt is.

23 april 2021 om 20:17

Dat is toch zo’n 20 miljoen verlies, zijn de dollartekens in de ogen al op standje CL gezet?

23 april 2021 om 20:44

En zo'n bedrag helpt hij je ook aan met kampioenschap binnenhalen en CL geld daarmee ook. Niet elke spelers hoef je direct transferwinst op te pakken. Tadic zal ook makkelijk 20 miljoen "verlies" zijn maar haalt wel prijzen met bijkomende gelden binnen. Ook haal je gewoon 30 miljoen meer uit De Jong en De Ligt door Europees het beter te doen. Vind Haller zelf een matige spits en bedrag zodoende te hoog maar "verlies" op een speler maken om prijzen te pakken en meer geld te vangen voor andere spelers is deel van een voetbalclub zijn.

Jammer. Ajax gaat langzaam de bietenbrug op met een paar verkeerde aankopen. Het elftal loopt zienderogen achteruit.

23 april 2021 om 21:45

Eens dat het elftal achteruit gaat. Maar tov een team met Donny Frenkie De Ligt Ziyech Onana etc is het oom moeilijk om voor die spelers echt vervanging te halen. Tadic wordt ook ouder.

23 april 2021 om 22:57

Nog geeneens verkeerde aankopen, er is ingezet op jongere spelers. Overmars had vorig jaar aangegeven dat 2019/2020 een tussenjaar had geweest. Maar toen kwam de coronacrisis en heeft Ajax, godzijdank, nog enigszins de hand op de knip gehouden. Dit jaar heeft Overmars wederom tot tussenjaar bestempeld. Wat als je duur had ingekocht en de CL en competitie waren net zoals vorig jaar stilgelegd, dan waren de rapen gaar geweest. Hopelijk kan er, ook mede door terugkerend publiek in het verschiet en CL voetbal, komende zomer weer geïnvesteerd worden. En zoals Leidse zegt, de spelers zoals Donny, Frenkie, Matthijs en Hakim vervang je niet even. Vooral de laatste 3 waren exceptioneel bij Ajax de afgelopen jaren.

Aldus een speler die welgeteld 16 games voor the hammers speelde zonder.. Te scoren..

23 april 2021 om 20:47

Dus omdat hij maar 16x gespeeld heeft voor WHU mag hij geen mening te hebben over Haller? Hij heeft gewoon gelijk hoor. Haller is geen 22,5m waard. Ajax heeft hiermee een grote fout gemaakt, hadden ipv Haller te kopen gewoon Brobbey de kans moeten geven, dan was hij ook nooit gratis de deur uit gelopen en had je 22,5m euro in de knip gehouden en had je (misschien) nog een betere en jongere spits gehad ook. Ajax heeft een fantastisch beleid, maar ook met een fantastisch beleid kun en mag je fouten maken, en dit is er 1 van.

24 april 2021 om 12:10

Je vergeet dat Ajax al 1,5 jaar bezig was met een contract voor Brobbey en ze zelfs volgens Raiola een meer dan uitstekend aanbod gedaan hebben. Maar ja als een speler niet wil houdt het op

Alle kritiek in Engeland op Haller was terecht, je ziet bij Ajax ook dat hij buiten de 16 totaal geen toegevoegde waarde heeft. Voor z'n lengte wint hij te weinig kopduels en z'n techniek die bij Frankfurt toch wel bovengemiddeld was, laat hem nu ook erg vaak in de steek. De onvrede onder de West Ham fans was er vooral vanwege z'n houding in het veld, veel te afwachtend, zet geen druk en stond vrijwel altijd naar z'n teamgenoten te wijzen met een chagrijnig hoofd. Dit stoort mij overigens ook al het meest, je kan slecht spelen maar doe dan iets ipv 90 minuten in de dekking te staan.

Moet eerlijk zeggen dat ik voor 22 miljoen wel meer had verwacht van hem. Vind hem in iedergeval erg tegenvallen tot nu toe

Willen jullie niet vergeten dat haller reletief geisoleerd tijdens de EL met de groep heeft mee getrained. Nij elke voorbereiding van een EL wedtrijd zat ie er niet bij. Daar raak je niet mee ingespeeld+ hoelveel maaden speelt hij nu eigenlijk bij ajax. Eevengoed nog leuke statsen op zijn tijd belangrijk geweest. Die 22 miljoen heeft ie nog niet helemaal terugverdiend. Komt nog wel. Brengt toch wel een extra demensie in het spel vooral volgend jaar als Brobbey er niet meer is en Haller een complete voorbereiding heeft meegemaakt

Ik vind het wel een aardige spits hoor. Die gaat volgend jaar gewoon twintig goals maken. Het is geen topper, het is het afdankertje van West Ham. Wat verwacht je dan? Of Ajax teveel betaald heeft zijn van die onmogelijke discussies. Maar het is duidelijk dat Brobbey was gebleven als Haller niet gehaald was. Dus wat dat betreft duurkoop.

24 april 2021 om 00:46

Volgens mij maakt Henk Veerman ook wel 20 goals wanneer die als eerste spits van Ajax wordt opgesteld, Haller brengt gewoon nog te weinig, het voetbal van Ajax wordt eerder minder dan beter met hem erbij

Aldus Lee, die in zijn laatste 102 wedstrijden als profvoetballer 2x het net wist te vinden.

23 april 2021 om 22:10

@FootballVIPWat is je punt? Mag je geen kritiek hebben als jezelf niet gescoord hebt als profvoetballer? Dan blijven er weinig mensen met recht van spreken over. Zullen er nog maar weinig journalisten een kritische noot kunnen kraken en kan alleen een type als Van Basten of Gullit nog watogen zeggen.

Zeer scherp opgemerkt. Als je 20 miljoen verlies lijdt kan je inderdaad wel spreken van miskoop. Overigens draait west ham al jaren dramatisch, te veel geld betaald voor matige spelers. Eens kijken of ze dit jaar door kunnen trekken.

Tja hebben ze op zich een punt
Prima aanvaller Haller
Maar niet de juiste mee voetballende spits die je wenst
22 miljoen is teveel
Tussen de 10 en 15 miljoen was of is de max

Dit is toch juist een voorbeeld waarom het fout gaat en veel clubs (niet Ajax) in de financiële problemen komen?
Haller is een modale spits hij maar absoluut geen speler die Ajax verder gaat helpen.
Ajax kan die 22 miljoen best missen maar Haller is een miskoop Ajax zal echt een andere spits moeten halen willen ze volgend seizoen in Europa een spits hebben die het verschil kan maken.

In de eredivisie kan het wel maar Europees komt hij zeker te kort.

Wat zijn we toch weer goed in het omlaag praten van een eigen speler. We hebben jaren gekend zonder prijzen. Nu pakken we er 2 en zijn we na de winter nog actief geweest in Europa. Haller heeft daar zijn bijdrage in gehad. (2 prijzen) Gewoon een prima Ajax speler en ik ga er stiekum vanuit dat hij volgend seizoen nog meer gaat brengen.

Volgens mij zijn de afgelopen jaren de aanvallers van West Ham stuk voor stuk mislukt. Misschien moet je dan gaan afvragen waarom je die aankopen doet. Makkelijk om dan de spits de schuld te geven.

Waarom willen de clubs in de super League omdat ze allemaal te duurder spelers hebben.maar ik vind dat hij in Engeland verkeerd gebruikt is .waarom was hij dan wel zo goed in Duitsland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

West Ham United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Everton103
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
V. CoufalVerdediger50
A. CresswellVerdediger51
A. OgbonnaVerdediger50
Pablo FornalsMiddenvelder52
D. RiceMiddenvelder50
T. SoučekMiddenvelder51
Voor de complete selectie: Clubpagina West Ham United.

33 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 6 5 1 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren