Schmidt geconfronteerd met geruchten: ‘In Duitsland zijn veel clubs op zoek’

Vrijdag, 23 april 2021 om 14:38Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:38

Roger Schmidt heeft vrijdagmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie gereageerd op de vermeende interesse in hem van clubs uit de Bundesliga. De oefenmeester van PSV werd de voorbije weken in verband gebracht met Eintracht Frankfurt en recent met Hertha BSC, maar lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een verblijf in Eindhoven. Bovendien is het nog maar de vraag of de technische leiding van PSV bereid is om Schmidt zomaar te laten gaan. Schmidt tekende vorig jaar bij zijn aanstelling in Eindhoven een tweejarig contract.

Tijdens de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Groningen van zaterdagavond werd Schmidt gevraagd naar de geruchten over een mogelijke terugkeer naar de Bundesliga. Eerder was hij als trainer van Bayer Leverkusen actief op het hoogste niveau in Duitsland. "In Duitsland zijn veel clubs op zoek naar een coach, maar ik ga niet elke keer reageren op geruchten. Die zijn er namelijk altijd. Ik heb vorig jaar de beslissing genomen dat PSV voor mij de beste optie is en ik ben gelukkig om hier te werken”, vertelde Schmidt, geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

Waar BILD een maand geleden al melding maakte van interesse van Frankfurt in Schmidt, schijnt ook Hertha geïnteresseerd te zijn in de Duitse oefenmeester. Bij Hertha zwaait momenteel Pal Dardai nog de scepter als hoofdtrainer. De oud-speler van de club uit Berlijn werd in januari aangesteld als opvolger van de ontslagen Bruno Labbadia. Eintracht is op zoek naar een opvolger voor Adi Hütter, die aan het einde van het seizoen de overstap naar Borussia Mönchengladbach gaat maken. Ook Ajax-trainer Erik ten Hag werd deze week in verband gebracht met Frankfurt.

Volgens Schmidt is er nog genoeg om voor te spelen bij PSV. "We zijn op dit moment in de race voor plek twee. Die willen we veilig stellen om Champions League-voetbal te halen. Dat is het doel nu. Daarvoor moeten we goede wedstrijden spelen en voor straks een uitgebalanceerde selectie gaan samenstellen. Een goede selectie geeft nu eenmaal de grootste kans om het hoogste te halen. Wij hebben volgend seizoen een nóg betere selectie nodig dan dit seizoen. We hebben spelers van buitenaf nodig, zonder twijfel."

Schmidt durft niet te voorspellen of hij volgend jaar nog de beschikking heeft over Mario Götze. Sky Deutschland meldde vorige week dat de aanvaller zinspeelt op een vertrek uit Eindhoven, daar hij is overgestapt van zaakwaarnemer. Götze heeft in zijn contract bij PSV een clausule laten opnemen waarmee clubs uit de grote competities hem kunnen overnemen voor een vastgesteld bedrag. "Ik kan niet voor hem spreken, maar mijn gevoel is dat hij hier gelukkig is en dat PSV een goede stap voor hem is geweest", aldus Schmidt. "Helaas heeft hij wat blessures gehad en dat vertraagde het proces van zijn ontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat we goede kansen hebben dat hij hier komend seizoen opnieuw speelt.”

PSV bereidt zich met een fitte selectie voor op de wedstrijd tegen Groningen. Enkele spelers die ziek waren zijn teruggekeerd en fit genoeg om te spelen. Daardoor mist Schmidt alleen de langdurige afwezigen: Mauro Júnior, Ryan Thomas, Érick Gutiérrez, Maximiliano Romero en Richard Ledezma. Groningen daarentegen maakte vrijdag bekend af te zullen reizen zonder Arjen Robben. De voormalig speler van PSV beleefde twee weken geleden tegen sc Heerenveen (0-2 verlies) zijn rentree, maar is niet fit genoeg om aan te treden tegen PSV. Ook de geblesseerde Bart van Hintum ontbreekt bij de Groningers.


Poll

Denk jij dat Roger Schmidt ook volgend seizoen bij PSV blijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

109 reacties (laatste reactie door sirius)

" Een goede selectie geeft nu eenmaal de grootste kans om het hoogste te halen. " Wat een geniale uitspraak, chapeau! On : Schmidt en Psv... tja, als je niet de tussenstand had gezien zou je denken dat ze 13e stonden met al die kritiek en commentaren die hij gehad heeft. Ik denk dat als ze dit jaar nog samen in zee gaan er echt een goed en tatisch sterk team staat, die Schmidt heeft een plan. Ik zou alles op alles zetten met hem om het te laten slagen.

23 april 2021 om 14:54

Elke coach heeft een plan. De vraag is of dat plan nou echt zo effectief is. PSV heeft na Ajax met afstand het hoogste budget en geeft dan ook na Ajax met afstand het meeste geld uit. Die plaats twee redt 'm momenteel, maar als AZ er overheen gaat, zijn de geluiden ineens direct heel anders. 26 verliespunten in 29 wedstrijden is gewoon niet goed als je zo'n dure selectie ter beschikking hebt.

23 april 2021 om 14:58

Sirius, een plan dat verder gaat. Mijn mening als outsider. Ik heb het gevoel dat hij altijd erg rustig en geduldig is, waar de analisten, zogenaamde experts en oud voetballers zijn woordje klaar hebben lijkt hij erg koel. Verder zie je steeds ene patroon waar hij op terug valt en merk je dat hij zoals het geval bij Ihattaren gewoon gelijk heeft. Waarbij wij al 3 weken op de banken stonden schreeuwen komt er na 1 duidelijk en helder interview uit dat hij ene goede beslissing heeft gemaakt.

23 april 2021 om 15:10

Anderzijds is er uit alle hoeken kritiek op zijn functioneren, behalve in de hoek waar hij coach is. Bij Ihattaren doet hij niets vreemds voor zover ik kan zien, maar daar reken ik 'm ook absoluut niet op af. Als ik PSV zie, zie ik los zand. Echter kan dit PSV het in de meeste wedstrijden af op individuele kwaliteiten. Daarnaast; je kunt bijna voorspellen wat er gaat gebeuren als AZ 1 punt meer haalt in de komende 5 wedstrijden. Ik zie gewoon niet zo snel op welk vlak hij als trainer nou echt goed gepresteerd heeft.

23 april 2021 om 15:37

Sirius, dus je wil zeggen dat alle nummers 2 (en slechter) het 'gewoon niet goed' doen? Als ik naar de standen in de Europese topcompetities kijk, pakken de meeste nummers 2 ongeveer (gemiddeld) 2 punten per wedstrijd.
Psv: 61 punten uit 29 wedstrijden
United: 66 punten uit 32 wedstrijden
Leipzig: 61 punten uit 30 wedstrijden
Psg: 69 punten uit 33 wedstrijden
Real: 70 punten uit 32 wedstrijden

23 april 2021 om 15:40

Even uitgerekend voor de luie mensen onder ons: Psv doet het met 2.1 p/w alleen slechter dan Real

23 april 2021 om 15:43

Hele sterke reactie op de vrijdagmiddag! Haha, dit zijn feiten, ben benieuwd Sirius zo slecht is het allemaal niet, of wel ?

23 april 2021 om 15:49

Die competities zijn wel een stuk sterker dan de Eredivisie.

23 april 2021 om 15:53

Suarez, wat is je punt? Dat is relatief, net als dat de clubs die ik opnoemde stukken sterker zijn dan Psv. Hun rol in de competitie is vergelijkbaar

23 april 2021 om 16:28

Standen in de andere competities erbij halen heeft natuurlijk weinig nut. Je kan gewoon kijken naar de nummers 2 in Nederland in de afgelopen 5 jaar (exclusief het afgebroken vorig seizoen waar het gemiddeld 2.25 was) kijken: 83, 79, 81, 82.
PSV komt dit kaar bij lange na niet in de buurt van 80 punten (maximaal 76), dus je hoeft het in ieder geval geen goede nummer 2 te noemen.

23 april 2021 om 16:47

En nu ook even de verschillen in budget tussen de de nummers 2 en de uitdagers daaronder? Dan zijn de statistieken toch even anders, of althans; de conclusie. Dat is namelijk wel degelijk een grote factor in dergelijke statistieken. Verder haalt ook Maykel24 een correcte opsomming aan die ik net op wou gaan zoeken. Scheelt me weer tijd.

23 april 2021 om 16:51

@deenb - Tja, een beetje pijnlijk om eerst zo provocerend mij op m'n plek te willen zetten en er nu achter komen dat het allemaal toch niet zo goed is. Lees de reactie van @maykel24 en mijn reactie hierboven. arsen(e)al was iets te selectief (waarschijnlijk onbewust) door niet het complete plaatje te schetsen. Gezien het verschil in budget tussen PSV en de clubs eronder, de zwakte van de Eredivisie en de cijfers van de nummers 2 in de jaren hiervoor, moet je gewoon concluderen dat PSV geen sterke nummer 2 is. Dat zijn de werkelijke feiten Zelfs als ze alle 5 de wedstrijden weten te winnen, ziet het er niet heel goed uit. Nu zeg ik overigens niet dat dat allemaal aan Schmidt te wijten is of dat hij letterlijk alles fout doet, maar het is ook zeker niet zo dat hij maximaal presteert gezien de middelen. Van een coach die toch een behoorlijk prijskaartje heeft voor Eredivisie-begrippen (zou me niets verbazen als hij grootverdiener is) mag je simpelweg meer verwachten.

23 april 2021 om 17:03

'natuurlijk weinig nut', hoezo dan? Waarom is dat nutteloos, maar tactisch de afgelopen 5 jaar erbij pakken niet (ik moedig je aan om de jaren daarvoor eens te bekijken, maar iets zegt me dat je dat hebt gedaan en bewust wegliet)?
Zeker in dit coronajaar, waar clubs over het algemeen al stukken minder punten pakken door wisselvalligheid (o.a. door vermoeidheid, gebrek aan publiek en zeker bij Psv de blessures). Daar komt nog eens bovenop dat clubs als Vitesse en AZ behoorlijk sterk presteren dit jaar (en Az ook vorig jaar).

Kijk eens naar de clubs (plekken 3, 4 en 5) onder de nummer 2 en vergelijk die met vorige jaren. Die clubs pakten veel minder punten de afgelopen jaren (af en toe deed de nummer 3 het ok).

Lang verhaal kort: ik vind dat Psv het best prima gedaan heeft, zeker gezien ze een hele lange tijd een bedreiging vormde voor Ajax (dat gewoon een veel duurdere en sterkere selectie heeft, met een coach dat er al langer zit).

23 april 2021 om 17:08

Maar PSV heeft weer een veel duurdere en sterkere selectie dan AZ wat ook een nieuwe coach heeft. Toch drukt PSV in tegenstelling tot Ajax dat niet uit t.o.v. AZ

23 april 2021 om 17:10

Sirius, ook aan jou: wat heeft de sterkte van andere competities ermee te maken? Is totaal niet relevant.
En het verschil in budget ontken ik toch ook niet? Ik zei alleen dat het relatief vergelijkbaar is met een verschil tussen Real en Huesca, of Juve en Cagliari.
In de PL zal het iets dichter bij elkaar liggen, maar zelfs daar

24 april 2021 om 01:00

Natuurlijk is dat relevant. Het verschil in middelen tussen PSV en de ploegen daaronder is veel groter dan bij de top competities. Snap je dat echt niet? Ook ligt het niveau bij de top competities dichter bij elkaar. Dan heb je ook nog eens het feit dat PSV gewoon niet goed presteert voor de nummer 2 van de Eredivisie. Maar goed, het is allemaal hierboven te lezen. Geen zin om er nog een betoog over te schrijven.

23 april 2021 om 15:08

Een plan wat voor geen meter werkt ja. PSV is een jaar onder Schmidt verder en er is nul progressie waarneembaar

23 april 2021 om 15:20

Nul progressie... Het begint een beetje vermoeiend te worden, Japie. Roger Schmidt is voor Japie krekel als een rode lap voor een stier. Teze is nog steeds de reserverechtsback, Boscagli wordt nog steeds door amateurs voorbijgelopen op de linksback positie. PSV heeft dit jaar inderdaad ook niet overwinterd in Europa, staat net zoals vorig jaar weer vierde en het is nog steeds intern net zo een grote puinhoop als onder van Bommel. Nul progressie inderdaad....

23 april 2021 om 15:25

Er is afgelopen zomer 25 miljoen geïnvesteerd. Meer geld als heel de basis 11 van AZ bij elkaar opgeteld en je staat in punten gelijk met die club. Hij had beter Ihattaren beter kunnen maken IPV een simpele voetballer als Boscagli

23 april 2021 om 15:26

Nu gaat Japie zeggen: "Ja maar PSV heeft een veel groter budget dan AZ en staan alsnog in punten gelijk. Dat is niet goed want volgens Schmidt was dat de reden dat Ajax zo ver boven PSV staat!!" Zo voorspelbaar.

23 april 2021 om 15:27

@japie: Toch een stuk meer punten dan vorig jaar, terwijl de teams qua punten in de grote competities door het algehele lagere niveau juist dichter bij elkaar liggen dit jaar.

23 april 2021 om 15:30

Ben het hier eens met Rombomcu. Je merkt langzaam dat je steeds vaker het aanvallende voetbal van Schmidt terugziet. De enige reden dat dit nog niet consequent is, is het matige middelveld dat PSV heeft.

Boscagli zorgt ervoor dat het spel een stuk versneld momenteel en met een goede CV en aanvullende middenvelder van het niveau Guardado, van Ginkel(2 jaar terug) heeft Schimdt de middelen om te spelen zoals hij dat graag doet.

Als hij de 2e plek handhaaft en er 2/3 gerichte aankopen gedaan worden denk ik dat het aankomend jaar weer een stuk spannender zal worden tussen PSV en Ajax.

23 april 2021 om 15:30

Hahaha zei het toch. Te voorspelbaar. Jouw stelling was dat er 'nul progressie' zichtbaar was Japie. Dan laat iemand zien dat dat niet klopt en dan is het weer 'ja in punten gelijk met AZ blablabla'. Typisch.

23 april 2021 om 15:31

@Skede voorspelbaar inderdaad maar die opmerking slaat wel gewoon de spijker op de kop

23 april 2021 om 15:31

Voetbal zou zoveel leuker zijn als we gewoon op 't begin van het seizoen het geld aan transfers + de salariskoste bij elkaar op zouden tellen, en dan gewoon de ranglijst neerzetten. Zijn we daar meteen klaar mee.

Daarbij; ik denk dat er momenteel weinig coaches zijn die in staat zijn om Ihattaren beter te maken, maar dat weet Japie stiekem ook wel.

23 april 2021 om 15:33

@Skede als je AZ niet eens achter je kan houden terwijl je selectie geloof ik 5 keer zoveel heeft gekost noem ik dat geen progressie

23 april 2021 om 15:33

Kijk Japie, dit doe je nu werkelijk waar altijd op dit forum. Je reactie wordt volledig onderuit gehaald omdat je belachelijke dingen opkalkt zoals "nul progressie waarneembaar" wat dus aantoonbaar niet waar is. Dit laat ik dus duidelijk zien met een aantal voorbeelden, vervolgens reageer je hier niet op maar haal je weer totaal andere informatie erbij om toch nog je gelijk te kunnen halen. Informatie die (weer) niet klopt. PSV heeft dit seizoen in totaal 17,5 miljoen uitgegeven (zie transfermarkt) en dus niet 25. Verder is de situatie Ihattaren lang en breed in andere topics besproken. Ik vind het toch nog wel amusant dat als er spelers onder Schmidt doorbreken zoals Mané, Son, Kampl, Havertz (zoals een andere reactie hier aangeeft) dan waren ze zonder Schmidt ook wel doorgebroken maar het afglijden van Ihattaren is dan wel volledig de schuld van Schmidt.

23 april 2021 om 15:36

Nee omdat die punten die Rombomcu noemt feitelijk zijn. Plekken op de ranglijst kun je objectief vaststellen, de kwaliteiten van Toornstra zijn subjectief.

23 april 2021 om 15:39

Uitgaven van clubs kun je ook feitelijk en objectief vast stellen en dan zie je dat er een duidelijk verschil is in uitgaven tussen PSV en AZ wat niet op de ranglijst terug te zien is

23 april 2021 om 15:47

@ Japie: waarom blijf je steeds verwijzen naar uitgaven om de prestaties van een ploeg op af te rekenen? Je moet ook rekening houden met de kwaliteit van spelers Japie... Als AZ morgen 50 miljoen spendeert aan spelers als Bakkali, Melvin Platje, Kai Sierhuis en Michael Vlap dan moeten ze volgens jouw theorie kampioen spelen want ze hebben 50 miljoen uitgegeven. Ongeacht dat voorgenoemde spelers natuurlijk de kwaliteit ontberen om AZ kampioen te maken (in dit hypothetische voorbeeld).

PSV staat 2de, na Ajax. Van wie we het eens kunnen zijn dat ze veruit de meeste kwaliteit in de selectie hebben (en het meeste geld kunnen uitgeven). Dan doet PSV het toch gewoon naar behoren? Snap je kritiek op Schmidt dan ook niet echt...

23 april 2021 om 15:47

@japie_krekel kan je plz ook even terug komen op jouw mening dat er dus geen progressie is? Rombomcu haalt die mening onderuit met een aantal goede argumenten. Daarnaast geef je aan dat al die topspelers ook wel zonde Schmidt zijn door gebroken. Maar hoezo is de vorm van Ihattaren wel volledig Schmidt zijn schuld? Het begin zo irritant te worden hoe jij constant dingen roept die vervolgens worden ontkracht. In plaats van dat je accepteert dat je fout zit negeer je gewoon je eerdere opmerking en begin je gewoon nieuwe onzin uit te kramen.

23 april 2021 om 15:50

@rombomcu en @skede misschien is het tijd om niet meer te reageren onder Japie zijn reacties onder topics van Psv, Ihattaren en Schmidt. Hij valt constant in herhaling, misschien dat ie stopt als niemand hem aandacht geeft?

23 april 2021 om 15:54

@barcalover123 ik hoor steeds dat Schmidt iedereen beter maakt bij PSV maar je staat belachelijk ver achter op Ajax, staat gelijk in punten met het veel minder vermogende AZ en je wordt in de EL uitgeschakeld door Olympiakos. Erg vreemd als zoveel spelers beter zijn geworden onder Schmidt

23 april 2021 om 15:55

@Thenry_228 dat zegt Schmidt zelf. Ajax staat volgens hem zoveel voor omdat ze meer geld hebben kunnen uitgeven als PSV. Dan zou PSV volgens zijn eigen theorie nu dus ook een straatlengte op AZ moeten voorstaan

23 april 2021 om 15:59

@barcalover: Japie heeft geen aanleiding nodig. Die verzint ze waar je bij staat. Ik roep het al vanaf de start van zn kruistochten, het is gewoon een troll... maar het is wel irritant als hij topics kaapt over je club en zeer eenzijdige verhalen blijft herhalen of gewoonweg onwaarheden vertelt. Een discussie met hem voeren kan niet zoals je hebt gemerkt, maar dat mensen een beetje tegengeluid namens hun club willen laten horen snap ik best.
We spreken je nog wel wanneer hij barcelonatopics kaapt en je club structureel door het slijk haalt

23 april 2021 om 16:06

Vorig seizoen kon ajax az ook niet onder zich houden. Alleen door corona en knvb kreeg ajax 1e plaats. Hadden toen ook meer geld als az uitgegeven. Hier zie je dus dat geld niet alles zegt. Maar om dat te snappen is Japie te dom🤐

23 april 2021 om 16:09

'' ik hoor steeds dat Schmidt iedereen beter maakt bij PSV maar je staat belachelijk ver achter op Ajax, staat gelijk in punten met het veel minder vermogende AZ en je wordt in de EL uitgeschakeld door Olympiakos'' Weer haal je andere dingen er bij. Hij maakt toch ook daadwerkelijk spelers beter? Dat heeft Rombamcu je net op gewezen?

23 april 2021 om 16:10

Hoezo ben ik een troll? Ik kom toch echt met feiten. Volgens Schmidt staat Ajax zover voor omdat Ajax meer te spenderen heeft. Hoezo staat PSV dan gelijk in punten met AZ. Dat zie ik je niet weerleggen dus misschien ben jij wel de troll want je ontwijkt de hele tijd ook mijn punt

23 april 2021 om 16:11

@japie: jij pretendeert altijd dat je dingen meetbaar wil maken. Een spits reken je af op zijn goals en een club op zijn uitgaven. Wat is dan een betere manier om te meten of een club vooruit gaat of niet dan de punten te vergelijken met vorig jaar? Jij hebt ook van Geel de schuld gegeven van het niet verkopen van de Guzman aan city. Zal ik dat onder al je 60.000 posts zetten? Of probeer je een realistische discussie te voeren?

23 april 2021 om 16:12

@barcalover123 als zoveel spelers echt beter zijn geworden zou dat ook terug te zien moeten zijn op de ranglijst maar PSV kan AZ amper achter zich houden en staat een straatlengte achter op Ajax

23 april 2021 om 16:12

@ Japie: dan zou Feyenoord op zijn beurt een straatlengte voor moeten staan op AZ maar zo simpel is het niet he Japie. Je moet verder kijken dan het geld dat een club uitgeeft... maar dat kan je niet. Nee, bij Feyenoord verwijs je dan naar de kwaliteit van de spelers die gekocht worden... waarmee je je eigen theorie, zonder dat je het zelf weet blijkbaar, volledig onderuit haalt en gewoon bevestigt wat meerdere leden hier op VZ je al lang (met handen en voeten) proberen uit te leggen... namelijk dat je naar meer parameters dan enkel het uitgegeven geld moet kijken om een (correcte) evaluatie te maken.

23 april 2021 om 16:12


@ijsmuts het is echt om moe van te worden. Het is ook niet dat ie met sterke dingen komt, zijn zogenaamde feiten worden constant door iedereen ontkracht. Hij leest het niet eens volgens mij en begint weer totaal over iets anders. ''psv toont totaal geen progressie met Schmidt'' iemand wijst hem op dat fout is en japie reageert met: ''ja maar geld dit geld dat dus ik heb gelijk'' En let op hoor, verschijnt er een nieuw topic morgen over Schmidt dan begint ie gewoon opnieuw haha. Dat ie niet moe van zich zelf wordt..

23 april 2021 om 16:14

@Ijsmuts vorig jaar had PSV een hele andere selectie staan. Alleen die Max en Sangare hebben bij elkaar al bijna 20 miljoen gekost. Gotze is erbij gekomen, Mvogo is erbij gekomen, Zahavi is erbij gekomen. Hoe kan je dat dan vergelijken met vorig jaar?

23 april 2021 om 16:14

Als team heeft PSV echt heel weinig progressie gemaakt hoor. Er zit geen stijgende lijn in het spel ten opzichte van het begin van het seizoen. Dat is gewoon zorgwekkend. Dat er een paar spelers zijn die indiviudeel progressie geboekt hebben is leuk, maar daar win je de wedstrijden niet mee.

23 april 2021 om 16:17

@barcalover123 en jij komt wel elk Schmidt artikel met nieuwe stellingen?

23 april 2021 om 16:18

@japie: Hoe kun je roepen dat PSV geen vooruitgang boekt als je ook niet kunt en wil vergelijken? Dan zijn er dus geen feiten aan te dragen om dat te staven. Slechts meningen.

23 april 2021 om 16:23

PSV heeft afgelopen zomer enorm veel dure versterkingen gehaald en de selectie een zware kwaliteitsinjectie gegeven. Toch was PSV begin maart al voor alles uitgeschakeld

23 april 2021 om 16:24

Japie nee ik ben helaas met elk schmidt artikel bezig om jouw onzin te ontkrachten.

23 april 2021 om 16:33

Toch spreken de ranglijst en de prestaties in je nadeel

23 april 2021 om 16:45

Ach, toen Advocaat gedeeld 2e stond met Feyenoord vond je dat hij een wereldprestatie leverde omdat het de 2e plek was. Nu psv volgens investeringen en budget logischerwijs op de 2e plek staat is de positie op de ranglijst opeens niet meer relevant.

23 april 2021 om 16:59

Japie praat misschien wel een teveel in zijn eigen straatje. Maar over budget heeft hij gewoon gelijk. Dat riep Schmidt al na 6 weken, Ajax heeft veel meer geld. Dus is het moeilijk om daar van te winnen. Dus in de hoofdlijn heeft Japie dus gelijk. PSV heeft veel meer geld als de rest, dus moeten ze 2e worden. Dan gebruikt hij gewoon de wetten van Schmidt. Maar natuurlijk werkt dat niet altijd zo. Maar Japie aanvalken omdat hij zegt dat PSV meer geld heeft als AZ klopt niet. Want het geld verhaal is nou orecies de enige lijn van Schmidt die Japie wel kan volgen

23 april 2021 om 17:09

@Ijsmuts Feyenoord had toch ook niet het budget van een PSV? Dan is het knap dat je tweede staat ja

23 april 2021 om 17:14

@japie: dat was helemaal niet het punt. Punt is dat je de plek op de ranglijst gebruikt om een punt te maken in het geval van feyenoord, maar in het geval van psv vind je de plek op de ranglijst niet relevant.

23 april 2021 om 17:18

PSV kan zomaar derde worden omdat AZ gelijk staat in punten. Dat zou helemaal niet mogen als het argument is dat Ajax een straatlengte voorstaat omdat het meer geld uitgeeft. In dat kader doet PSV het gewoon slecht

23 april 2021 om 17:20

@heuvel1974: ik geloof ook niet dat er hier iemand is die ontkent dat psv op basis van budget 2e moet worden. Precies waar ze nu staan. Chapeau voor Psv. En als het alsnog een plek lager wordt in de eindstand dan is het niet goed.

De quote van Schmidt in oktober:
“De club met het hoogste budget moet altijd de favoriet zijn. Dat geldt voor alle competities in Europa, als je rondkijkt zul je zien dat het team met het hoogste budget meestal kampioen wordt. We weten nu echter dat we een goede selectie hebben en als we alles goed doen, een goede teamspirit kweken en ook wat geluk hebben met blessures, is het misschien mogelijk.”

Leg mij maar uit wat er gek of onjuist is aan dit verhaal.

Enerzijds is het logisch dat rijke clubs bovenin eindigen. Anderzijds heeft het budget van PSV precies 6 procent invloed op het puntenaantal van AZ. Verwaarloosbaar. Dus dient PSV naar de eigen prestaties te kijken. Die gaan vooruit ten opzichte van vorig jaar.

23 april 2021 om 17:21

@japie: kun je nog even de quote aanhalen waarin Schmidt zegt dat dat logisch is? Of is dat een eigen interpretatie geweest van de quote die ik hierboven heb gedeeld?

23 april 2021 om 17:29

Dat was niet de opmerking waar ik op doelde. die deed hij in de periode waarin PSV veel punten verspeelde en ook de KNVB en Nijhuis het moesten ontgelden. Dat kan je gewoon op vz terug vinden. Hij vond het bovendien oneerlijk voor de competitie dat Ajax zoveel geld spendeert en werd daar zelfs redelijk pissig om. Zowat iedereen op dit forum heeft die opmerkingen voorbij zien komen voordat je weer wil beweten dat ik het verzin of verdraai

23 april 2021 om 17:33

Vreemd genoeg kan ik de quote niet vinden, maar als jij aangeeft dat het overal staat kun je het vast wel copypasten hier onder.

23 april 2021 om 18:11

@japie je hebt deels gelijk hoor. Sommige wijzen steeds op de ontwikkeling van Teze en Boscali. Dit mag je ook gerust aan Schmidt toewijzen. Hij heeft Teze op CV gezet en doet het goed. Daartegen speelt Malen een stuk minder, Dumfries ook en Ihattaren ook. Rosario is -ondanks alle vertrouwen - nog steeds matig. Eerste half jaar onder v Bommel haalde hij goed niveau. Daarna gewoon slecht. Gakpo en Madueke zag je vorig jaar al dat het toppers waren die dit seizoen kans zouden pakken. Veel psvers riepen dit al voor Schmidt coach was. Als ik op hun verhalen afga, dan ligt Madueke zelf achter, want die zou nu ook basisspeler zijn volgens hen. Overal gewoon niet goed tot normaal. Dat Teze en Boscali goed ontwikkeld zijn, is leuk, maar levert je geen hoofdprijs op. Malen is minder geworden, Dumfries en Ihattaren helemaal. Verder heb geen statistieken bij de hand, maar geen enkele topper gewonnen. Denk niet dat veel PSV coaches dit gepresteerd hebben. De man heeft record aantal spelers gebruikt en toch zijn de spelers niet heel fit.

23 april 2021 om 19:45

@Japiezeurkous Ga jij jou punten elke dag 10 keer herhalen bij elk topic? Heel voetbalzone raakt vermoeid door je.

23 april 2021 om 20:06

@ijsmuts ok. Ik heb het op deze site gezien maar ik weet niet eens hoe je oude artikelen kan terug vinden

23 april 2021 om 20:07

@G-scock dat komt puur en alleen omdat mensen mij willen wijs maken dat Schmidt het goed doet bij PSV dit seizoen

23 april 2021 om 20:09

@krillin: dumpfries haalt gewoon zijn normale niveau wat over het algemeen matig is, scoorde vorig jaar vaker wat veel verbloemde. Statistieken van Malen zijn dit jaar ondanks zijn zware blessure hetzelfde Of bijna iets beter, dus dat veel minder presteren is gewoon niet waar. Dan rest nog het over het paard getilde en gehypte non talent Mo die zichzelf compleet belachelijk maakt met zn niet prof instelling die waarschijnlijk eindigt bij een laagvlieger in de Balkan. Daarentegen is ook Thomas, ook al heeft hij het niveau niet beter geworden en zijn madueke en gakpo onder hem echt wel beter geworden. Dat een regel van beter maken niet telt bij talenten die dat toch wel zouden worden is nieuw voor mij. Al met al haalt Schmidt een magere voldoende, het overwinteren ondanks de vele knock out potjes maakt dat hij een voldoende scoort, maar ik reken hem pas volgend jaar af. Zou fijn zijn als elke voetballiefhebber dat doet en niet mee gaat in de waan van de dag. Een team uit de slop die v Bommel achterliet trekken doe je niet zomaar, zeker niet als blijkt dat de helft het tactisch en technisch eigenlijk niet kan bijbenen.. hopelijk zonder rosario en dumfries volgend jaar op naar wel een spannend titelstrijd.

23 april 2021 om 20:26

@japie dat is niet waar. Vaak genoeg zie ik jouw als een van de eerste schmidt of PSV weer afvallen en telkens met de zelfde argumenten. Denk dat onderhand iedereen wel weet hoe jouw kijk op Schmidt en PSV is. Je mening mag je uiteraard gegeven maar het begint meer weg te krijgen van provoceren door zelfs in de zelfde topics op meerdere mensen te reageren met dezelfde kritieken die iedereen bovenaan ook al gelezen heeft. En de twee weken daar voor trouwens ook.

wat mij betreft mag hij vertrekken bij Psv
weet niet hoe de PSV supporters erover denken
maar met deze man gaan ze geen kampioen worden
Schmidt kan het beste terug keren naar Duitsland
hier in Nederland slaagt hij niet

23 april 2021 om 14:50

Met welke trainer wel dan? Dat gezeik altijd op schmidt begint erg triest te worden. Als ze 2de worden, Europees overwinteren en door Ajax in Amsterdam met 2-1 verliezen waardoor ze uit de beker zijn dan is dat in vergelijking met de laatste jaren een goed resultaat. Ik vind persoonlijk zelfs dat de wedstrijden ook nog eens leuker zijn om te zien dan de laatste 3/4 seizoenen ervoor.

23 april 2021 om 14:54

wat voor gezeik? er is gewoon terechte kritiek op de magere resultaten. alleen Max en Sangare hebben afgelopen zomer bij elkaar al meer gekost als heel de basis 11 van AZ bij elkaar opgeteld en die club staat gelijk in punten. het goede aantrekkelijke voetbal wat jij benoemd heb ik ook niet waar kunnen nemen

23 april 2021 om 14:59

Een tweede plaats zou gewoon zijn wat je van PSV moet verwachten op dit moment. Het elftal is duidelijk nog zoekende en zeker in de verdediging heeft PSV niet de kwaliteit die Ajax wel heeft. Als buitenstaander zie ik eigenlijk geen reden om te zeggen dat Schmidt het zo dramatisch doet bij Psv. Ik snap wel dat PSV liever gezien hadden ze langer mee zouden kunnen om de titel en met de komst van Gotze werd dat natuurlijk ook wel gehoopt, maar ik denk dat je uiteindelijk wel realistisch moet zijn en een tweede plaats goed genoeg zou moeten vinden. De manier waarop moet natuurlijk beter, maar ik vind het persoonlijk geen reden om te zeggen dat er iemand anders voor de groep zou moeten. Ik denk namelijk niet dat een andere trainer er meer uit zou kunnen halen momenteel.

23 april 2021 om 15:00

Ik vraag me af of je dit nog zegt als AZ uiteindelijk meer punten haalt in de komende 5 wedstrijden. Ik durf te wedden dat de meningen dan ineens kantelen. Voor het geld dat PSV gespendeerd heeft en het budget wat ze hebben, is 26 verliespunten in 29 wedstrijden in de Eredivisie gewoon niet goed. Het argument van de beker, daar sluit ik me bij aan. Echter haalt PSV te weinig punten in de Eredivisie en het was ook niet bepaald een hels karwei, die Europa League. Ik bedoel; kom op: Een poule met Granada (huidige nummer 8 Laliga), Paok (huidige nummer 2 Griekenland) en Omonia (nummer 1 van Cyprus) en vervolgens uitgeschakeld worden door Olympiakos, de nummer 1 van Griekenland. PSV heeft niets bijzonders gedaan in Europa.

23 april 2021 om 15:01

Cocu werd kampioen ten koste van een Ajax wat destijds veel beter materiaal had en Van Bommel deed in zijn debuutseizoen ook serieus mee om de titel in de strijd met een betere Ajax selectie

23 april 2021 om 15:01

Japie heeft altijd wat te zeiken over schmidt. Japie weet zelfs zonder trainersdiploma alles beter. Japie is een zeiksnor

23 april 2021 om 15:06

Alsof je een trainersdiploma moet hebben om te zien dat PSV ondermaats presteert met dit materiaal

23 april 2021 om 15:15

@Japie Krekel, kijk eens op transfermarkt.nl. Feyenoord heeft 5,94 miljoen uitgegeven en AZ maar 2,6 miljoen. Hoe kan het dan in hemelsnaam zijn dat Feyenoord maar op plek 5 staat? Als PSV 2e wordt is dat de plek wat hoogst haalbare is, Ajax heeft veel betere en duurdere selectie. Ik zie PSV erg sterk voor de dag komen met Schmidt volgend seizoen. Dit jaar is het gewoon niet allemaal goed op z'n plek gevallen.

23 april 2021 om 15:17

Omdat Feyenoord al jaren wanbeleid voert en een zaadselectie heeft staan. Dat kan je van PSV niet zeggen. Die hebben veel geweldige spelers lopen waar AZ alleen maar van kan dromen

23 april 2021 om 15:28

Japie is gewoon stiekem een psv fan. Hij reageert gewoon meer op artikels die gaan over schmidt (psv) dan over zijn eigen clubie.

23 april 2021 om 15:30

@japie. Cocu had echt wel het beste elftal dat jaar hoor. Wat zeg jij nou? Guardado, Depay, Wijnaldum, Arias, Willems, Moreno, Propper en Bruma. Wat een team was dat zeg. En van Bommel begon leuk het eerste seizoen waar hij uiteindelijk niks won en vroeg uit CL lag. Zijn 2e seizoen ga ik niet eens over beginnen..

23 april 2021 om 15:34

Psv speelde CL in het 1e jaar met van Bommel en geen EL

23 april 2021 om 15:35

Ik ben geen PSV fan maar ik ben een Ihattaren fan. Ik had ook nooit iets tegen PSV tot de komst van Schmidt

23 april 2021 om 15:47

@barcalover123 klopt maar doet Schmidt die ook geweldig materiaal heeft het dan beter in zijn eerste seizoen? Imo niet, integendeel zelfs

23 april 2021 om 15:52

Hij doet het toch echt beter dan van Bommel en Cocu in hun eerste seizoen. Nu jij weer?

23 april 2021 om 15:57

Dat lijkt me niet. Van Bommel deed in zijn eerste seizoen bijna tot het eind van het seizoen serieus mee om de titel. Schmidt was begin maart al overal kansloos voor en vecht nu met AZ om de tweede plek. Nu jij weer

23 april 2021 om 16:08

Van Bommel was voor de kerst in de beker uitgeschakeld en in Europa klaar. Hij was dus na de kerst uitgeschakeld in 2 van de 3 competities. Schmidt deed na de kerst nog mee in 3 van de 3 competities. Dan doet Schmidt het toch beter?

23 april 2021 om 16:40

Vind ik niet. Van Bommel deed bijna heel het seizoen mee om de titel. Schmidt deed vanaf begin maart mee om spek en bonen

23 april 2021 om 16:52

Kom op Japie, die zo bejubelde Ihattaren van jou is gewoon het halve seizoen niet fit en dat zonder blessures. Zelfs jij kan daar met droge ogen Schmidt niet de schuld van geven. Het ziet er leuk uit als hij de bal heeft maar 6 goals in 55 wedstrijden is toch veel te weinig voor een aanvallend ingestelde speler bij Psv. Spelers om hem heen maken allemaal stappen onder Schmidt alleen hij blijft achter. Hij moet gewoon in de spiegel kijken en keihard trainen.

23 april 2021 om 17:10

Ihattaren is misschien niet alleen de schuld van Schmidt maar de magere resultaten natuurlijk wel

23 april 2021 om 20:31

Niet alleen de schuld klinkt nog steeds alsof het nog steeds voor het grootste gedeelte de schuld van Schmidt is maar als je zo lang te dik bent kun je alleen maar naar jezelf kijken lijkt me.
Jij vind het magere resultaten maar als je naar de statistieken kijkt doet Schmidt het gewoon prima met 61 punten uit 29 wedstrijden. Vorig jaar stond PSV nog maar op 49 punten na 26 wedstrijden. PSV is nog steeds aan het puin ruimen dankzij alle miskopen van 2 jaar geleden en van Bommel die als een olifant door de porseleinkast ging. Je ziet dat dit seizoen bijna elke speler is gegroeid. Als die lijn doorgezet wordt en er een voetballer op het middenveld gezet wordt heb ik er onder Schmidt veel meer vertrouwen in dan onder van Bommel.

bizar dat iemand die alleen kampioen van Oostenrijk is geworden zo populair is bij clubs

23 april 2021 om 15:00

Waarom is dat bizar? Schmidt is toch ook heel populair bij jou? Op elk topic reageer je. Die man heeft een prominente plek in jouw gedachten gekregen. Niks geks dus dat hij zo populair is.

En qua voetbal: genoeg spelers die zich erg goed ontwikkelt hebben onder hem en de stap hebben gemaakt naar een topcompetitie (bijv. Mané, Son, Kampl, Havertz die onder hem gedebuteerd is). Dus ik snap wel dat clubs met hem in zee willen gaan.

23 april 2021 om 15:04

die spelers waren zonder hem ook wel doorgebroken op dat niveau

23 april 2021 om 15:09

Heb je een glazen bol

23 april 2021 om 15:09

@ Japie ah jij bent er eentje met de logica: Spelers waren ook beter geworden zonder Schmidt, maar een Ihatarran wordt slechter door Schmidt. Want Boscagli was een topper onder van Bommel? En Teze was ook al onbetwiste basisspeler. En Teze was ook al een centrum verdediger. En Gakpo was ook al de stabiele basisspeler voor Schmidt?

23 april 2021 om 15:12

Om goede voetballers te herkennen heb je geen glazen bol nodig. Je ziet aan de balbehandeling, balaannames en passing bv al heel snel hoe goed een voetballer is

23 april 2021 om 15:15

Boscagli vind ik nu nog geen topper. Teze en Gakpo waren nog erg jong onder Van Bommel dus dat vind ik lastig vergelijken want die waren toen nog niet echt klaar voor het eerste. Niet dat ik Van Bommel geen slechte coach vond maar Schmidt vind ik niet echt beter

23 april 2021 om 15:25

Oh ja? Want iedereen wist al dat Teze, de rechtsback van Jong Psv, de vaste centrum verdediger van PSV zou zijn op 21-jarige leeftijd? Dat zag iedereen voor dit seizoen al aankomen?

En Boscagli, de veel te trage en kleine linksachter die onder Faber en Van Bommel niet speelde. Iedereen zag ook al aankomen dat hij een jaar later een van de steunpilaren zou zijn en statistisch een van de beste Cv's van de ED zou zijn.

En Gakpo. Een jaar geleden een grillige invaller die elke keer als die in de basis mocht beginnen door de mand viel en nu volgens het Nederlandse volk mee moet naar het EK.

Deze spelers hebben zich gewoon fantastisch ontwikkeld onder Schmidt en als jij het stagneren van de ontwikkeling van Ihatarran aan Schmidt toekent, dan moet je ook de ontwikkeling van deze spelers aan hem toekennen.

23 april 2021 om 15:48

Klopt maar ik ben nog steeds niet onder de indruk van Teze en Boscagli. Nuttige teamkrachten maar niks speciaals imo

23 april 2021 om 15:25

Schmidt zal dan vast een hele goede indruk hebben gemaakt over zijn gehele carriere als hij zo populair is. Misschien waardeer jij hem dan te weinig Japie.

23 april 2021 om 15:37

Ik heb zijn CV bekeken en ik ben daar idd niet van onder de indruk. Als kampioen van Oostenrijk worden het huzarenstuk van je carrière is dan vind ik het erg karig allemaal

23 april 2021 om 15:47

Kampioen worden met Leverkusen is in jouw ogen ook een must dan?

23 april 2021 om 15:50

Als ik de kritiek op Bosz moet geloven wel ja. Die moest kampioen worden met AgOVv, Vitesse, Dortmund, Heracles en Leverkusen

Ik hoop echt dat hij zijn zinnen heeft gezet om langer bij PSV te blijven. Ik zit als Frankfurt-fan echt niet op Schmidt te wachten en ik hoop eerlijk gezegd dan ook hij ook niet graag naar Frankfurt wil. Als we volgend seizoen de Champions league zouden halen hoop ik echt op een trainer die bewezen heeft om met pressie te kunnen spelen en wederom een serieuze Europese campagne neer kan zetten.

Jahoor naar eintracht frankfurt, en dan zeker jovic en andre silva op de bank zetten wegens zogenaamde gedragsproblemen. Deze man is niet geschikt als oefenmeester

Als Psv'er erg blij met deze trainer. Sommige spelers maken echt een spectaculaire ontwikkeling onder hem door (gakpo, Boscagli, Teze), heeft het netwerk om buitenkansjes toe te voegen (götze, Zahavi) en heeft oog voor talent (ledesma, Vertessen). Heeft dit jaar ook pech gehad met een covid uitbraak in de selectie tijdens het seizoen, maar ondanks dat overwinterd in Europa wat al heel lang niet gebeurd was.

Helaas tegen ajax uitgeschakeld in de beker en misschien iets te vroeg afgehaakt in de titel race. Maar had ook pech dat bijna alle topspelers geblesseerd raakten in de belangrijke maand Januari.

Benieuwd hoe het team verder gebouwd kan worden en wat er dan voor voetbal/resultaten mogelijk zijn in Eindhoven.

23 april 2021 om 16:18

Je bent kort na de winterstop al afgehaakt in de kampioenswedstrijd, komt met enorm veel moeite en eenvoudige Europese groep door om vervolgens door Olympiakos uitgeschakeld te worden, en het is nog maar de vraag of je überhaupt CL gaat halen. Het ergste is misschien nog wel dat het spel van PSV er nauwelijks beter op is geworden sinds het begin van het seizoen. Ik wil Schmidt best nog een seizoen de kans geven, maar je kunt toch onmogelijk blij zijn met zijn prestaties tot dusver? Super voor Teze en Boscagli dat ze zich zo ontwikkeld hebben, maar het gaat er uiteindelijk om wat PSV zelf presteert. En dat is gewoon erg ondermaats.

23 april 2021 om 17:04

Op zich ben ik het met je eens, maar anderzijds zijn er wel spelers doorgebroken. Ik ben niet onder de indruk van Schmidt, maar zoals Amazingninja al aangeeft zijn een aantal jongelingen wel belangrijker geworden. Ik heb het idee dat dat bij Schmidt wel goed zit. Ik vind 'm tactisch alleen zwak en het vele puntenverlies is daar wel deels een gevolg van samen met wat pech qua blessures. Dan helpt het ook niet dat je een zwakke technisch directeur hebt die nog niet veel indruk heeft weten te maken.

23 april 2021 om 18:16

@sirius welke spelers zijn echt door gebroken onder Schmidt? Kom alleen op Teze en Boscalgi. Na verkoop van Bergwijn was al bekend dat Gakpo opvolger is. En deed het ook aardig. Madueke was vorig seizoen al ingevallen en voor Schmidt keken velen ook uit naar wat hij zou laten zien dit seizoen.

24 april 2021 om 01:03

Ik verwoordde het verkeerd. Ik doelde op de ontwikkeling van de jonge spelers. Nu snap ik wel dat jonge spelers zich doorgaans sowieso ontwikkelen als ze spelen, maar we geven de coach altijd de credits, dus die credits wil ik Schmidt wel geven.

Voor Ihataren (en eigenlijk ook voor Psv) is het te hopen dat ie vertrekt.. Beide zitten in Schmidt zijn houdgreep en komen totaal niet tot hun recht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Bayern München wil niet voldoen aan de salariseisen van Leon Goretzka, waardoor een vertrek niet uitgesloten is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren