Gudde heeft geen boodschap aan De Jong en reikt schaal gewoon uit

Vrijdag, 23 april 2021 om 13:00Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:00

Eric Gudde meldt zich vrijdagavond gewoon met de kampioensschaal in Alkmaar als SC Cambuur op bezoek bij Jong AZ de titel in de Keuken Kampioen Divisie kan veiligstellen. De directeur betaald voetbal van de KNVB werd eerder door Cambuur-trainer Henk de Jong afgeraden om de schaal uit te reiken, maar daar heeft Gudde geen boodschap aan. De directeur van de voetbalbond maakte zich vorig jaar niet geliefd in Leeuwarden met het besluit om geen enkele club vanuit de Keuken Kampioen Divisie te laten promoveren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Cambuur vrijdagavond al kampioen wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door tjissevanderveer)

Wel mooi dat hij gewoon gaat. Ben benieuwd of Henk inderdaad weigert een hand te schudden of het in ontvangst te nemen. Kunnen mooie beelden woorden :D

23 april 2021 om 13:10

Als Henk dergelijke zaken zou weigeren dan ben je geen volwassen vent maar een huilbaby die in het verleden blijft hangen!

23 april 2021 om 13:12

Dus je moet alles maar vergeten wat in het verleden is gebeurd? Kortzichtig.

23 april 2021 om 13:15

Nee hoor je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar er bestaat dus wel nog iets van beschaafdheid zeker bij volwassen mensen. Kom op zeg doe gewoon normaal en laat die man gewoon zijn werk doen. Get over it.

23 april 2021 om 13:17

Je hoeft het niet telkens op te rakelen of er rancuneus van te worden. Dat wil niet zeggen dat je het moet vergeten, maar je kunt er wel op een normale manier mee om gaan als die man jou als nog een schaal en medaille komt uitreiken.

23 april 2021 om 13:19

Het is zuur, maar een hoop ploegen hebben last gehad van het besluit van de Knvb. (denk aan een eventueel kampioenschap en de daarbij behorende financiële inkomsten van Az, bekerwinst en daarbij Europese wedstrijden voor Utrecht/feyenoord etc) Gewoon die schaal in ontvangst nemen, er een mooi feest van maken en volgend seizoen bewijzen dat je thuis hoort in de Eredivisie.

23 april 2021 om 13:45

Ik zou woordje zuur vervangen door schandalig.

23 april 2021 om 15:13

wat een vent toch, neem gewoon die schaal in ontvangst en geef hem een hand, wat ben je kinderachtig als je zelfs dat al niet kan opbrengen zeg.

23 april 2021 om 13:37

Henk is steeds verkeerd geciteerd kijk Studio Voetbal afgelopen zondag terug.

Het meest waarschijnlijke scenario is dat Cambuur volgende week kampioen wordt tegen de Graafschap. Dan zijn er ook weer supporters aanwezig en dan kan de sfeer grimmig worden jegens Gudde. HdJ kent de achterban van Cambuur en wou escalatie voorkomen zowel binnen als buiten het stadion.

23 april 2021 om 14:20

Precies we weten allemaal nog wel hoe destijds ging bij Lodeweges en zijn overstap. Om een hoop narigheid te voorkomen is het gewoon beter als hij niet naar Leeuwarden komt. Daarom hoop ik ook dat Cambuur het vanavond al afmaakt

23 april 2021 om 14:25

Hoe sneller hoe beter

Journalistiek van tegenwoordig is een artikel schrijven over 1 quote en de gehele context etc. wordt dan weggelaten.

23 april 2021 om 14:52

De aanvoerder neemt de schaal in ontvangst dus dat probleem is opgelost. En natuurlijk geeft HdJ Gudde een hand, hij heeft geen problemen met hem. Het enige wat hij heeft gezegd is dat hij niet met een hartelijk ontvangst in Leeuwarden rekening hoeft te houden.

23 april 2021 om 16:13

Handjes schudden lijkt me sowieso geen goed idee. Elleboogjes zal het wel worden nu in corona tijd

23 april 2021 om 16:43

Helaas heeft VZ alleen nog dit stukje onthouden. Henk heeft het later uitgelegd. Als Cambuur volgende week kampioen wordt zit er publiek in het Cambuur stadion. Dan wordt hij uitgefloten of evt uitgescholden is dat het waard. Vanavond maakt niks uit buiten de spelers is er niemand aanwezig. Het ging Henk om volgende week. Via een gesloten auto in en uit het stadion denk ik. Men weet dat hij komt, ook mensen met andere ideeën dan mogelijk fluiten kunnen er dan wel eens staan, de vraag is dan, moet je dat willen. Van mij mag hij komen. Maar als hij uitgefloten wordt snap ik dat wel. Geweld nee, kwetsende spreekkoren ook niet maar uitsluiten mag en snap ik wel. Want ook ik vind dat hij Cambuur (mijn club) vorig jaar vreselijk heeft genaaid en dat zal hem niet vergeven worden. Wat een ander daar ook van vind.

Terecht dat Gudde gewoon naar Cambuur gaat. Ja, ik snap dat Cambuur vorig jaar niet blij was met het besluit van Gudde, maar er dit was voor iedereen een vreemde situatie en er moest een besluit worden genomen. Voor de een was het een besluit met negatieve gevolgen en voor de ander een besluit met positieve gevolgen, dat hou je altijd.

23 april 2021 om 13:10

Ook een jaar later is het besluit van Gudde nog steeds een grap. Cambuur is in dit hele verhaal zwaar benadeeld. Gudde vertoond ook nog steeds dezelfde incompetentie. Als er vanavond niemand is bij Cambuur die de schaal van hem wenst aan te nemen of handen te schudden dan begrijp ik dat heel goed. Het had Gudde gesierd als hij dit sentiment had begrepen en bij wijze van spreken een Cambuur legende had gestuurd om namens de Knvb de schaal uit te reiken. Maar daar voelt Gudde zich te groot voor.

23 april 2021 om 13:15

Ik vind dat eerlijk gezegd allemaal lekker makkelijk achteraf praten. Ik ben het met je eens dat Gudde niet de juiste beslissing heeft genomen, maar dat kon hij op dat moment niet weten. Niemand wist hoe lang Covid zou gaan duren en of er überhaupt binnen afzienbare tijd gespeeld zou kunnen gaan worden. Achteraf gezien had Gudde een ander besluit kunnen nemen, maar dat blijft makkelijk achteraf praten.

23 april 2021 om 14:12

Het was natuurlijk niet het besluit van Gudde alleen. En het is echt onwijs kinderachtig en onprofessioneel als je na verloop van tijd niet een nadelig besluit achter je kunt laten. Het is niet alsof dat besluit genomen is met de opzet om Cambuur te benadelen. En hij kon het moeilijk goed doen, want als het besluit anders was uitgevallen was er wel een andere club geweest die zich benadeeld had gevoeld. Dat betekent overigens niet dat ik het een juist besluit vond, maar ik kan er wel begrip voor opbrengen.

23 april 2021 om 14:30

Een jaar later ziet het besluit er toch juist logischer uit? Toen dacht menigeen nog dat corona maar een hoax was of een simpel griepje, en was er nog veel weerstand tegen maatregelen. Nu weten we wel beter.

23 april 2021 om 14:35

Welk besluit had Gudde dan kunnen nemen? Er mocht niet gevoetbalt worden tot september. De eredivisie competitie was niet uitgespeeld. Geen kampioen en ook geen degradanten. Wat kon Gudde dan doen?

23 april 2021 om 14:44

Kijkend naar de andere voetbalbonden binnen Europa wel degradanten aan kunnen wijzen?

23 april 2021 om 15:04

En dan laat je dus ploegen degraderen die nog niet gedegradeerd waren. Kijk naar Emmen, in 7 potjes kun je vanuit een kansloze positie zonder 1 enkele overwinning jezelf terugvechten en zit directe handhaving er gewoon in.

23 april 2021 om 16:00

SpeedyAFC. Gulden had kunnen wachten met het officieel beëindigen van de competitie. Uiteindelijk bleek dat er in de landen om ons heen op een later tijdstip verder gespeeld kon worden. Dat zou dan, in samenspraak met de overheid, ook hier gedaan kunnen zijn. Maar nogmaals, wat ik al eerder zei, dat is allemaal achteraf. Op dat moment moest hij een besluit nemen en leek de enige juiste oplossing het beëindigen van de competitie.

23 april 2021 om 16:02

Gulden = Gudde

23 april 2021 om 17:21

20 clubs ook de top 4 stond daarachter

23 april 2021 om 17:27

Makkelijk gezegd @Weef. Ja we zijn verder gegaan en zijn niet blijven hangen in het negatieve. Maar als iemand je naait, dan hoeft dat voor mij maar 1 keer, dan ben ik klaar met die persoon. Dus ook nu met Gudde zoals Henk ook later aangaf, zal hij evt vanavond gewoon de hand schudden en de schaal in ontvangst nemen, althans de aanvoerder. Maar het ging Henk om volgende week waar we 1500 suporters bij zijn mocht het dan gebeuren. Moet hij het veld op.met schaal om uitgescholden/uitgefloten te worden. Wordt hij dan niet het negatieve middenpunt van iets dat positief moet zijn en dat is binnen. Velen waaronder helaas ook mensen met andere ideeën weten dat hij komt. In pantser auto naar het stadion. Daar beschimpt worden en dan negatief de aandacht op Cambuur laten vestigen is onnodig. Dan kan hij beter een ander sturen. Niet omdat Henk de prijs niet van hem wil hebben, maar om iets positiefs niet negatief te maken.

23 april 2021 om 20:58

Lwd maar had Gudde dan moeten zeggen dat ADO gedrageerd was toentertijd met nog 8 potten te spelen? Of genaaid als in dat de hele competitie stopte? Ik vind het nl nogal onrechtvaardig om ADO destijds degradatie in de schoenen te schuiven met nog zoveel potten te spelen.

23 april 2021 om 14:53

Als hij naar Cambuur gaat heeft ie een probleem, de wedstrijd is bij AZ.

23 april 2021 om 15:18

Krijgt De Jong toch nog gelijk: "beter dat hij niet gaat."

Gewoon terecht en begrijpelijk natuurlijk dat Gudde gewoon gaat. Het ging vorig jaar allemaal niet netjes en vrij vreemd, maar dat zijn gedane zaken. Het is zijn verantwoordelijkheid die schaal aan te vragen.

23 april 2021 om 14:15

guttegut. Die schaal overhandigen is puur symbolisch. Alsof het ook maar iets verandert aan wel of geen kampioenschap voor Cambuur. Gudde moet zichzelf niet belangrijker maken dan hij is in dit geval en zou natuurlijk ook prima een jaartje kunnen laten schieten. Dan overhandigen ze hem dit jaar door iemand die wel op prijs wordt gesteld in Leeuwarden. Met Corona en de beslissing van vorig jaar in het achterhoofd kun je dit jaar best een uitzondering maken lijkt me. Doe je niemand kwaad mee.
Maar als de Jong er anders over denkt dan moet hij het fluitconcert maar lekker voor lief nemen.

23 april 2021 om 15:00

Er zit ook veel kracht in symboliek. De hele schaal is symbolisch, laten we die dan ook maar thuis? Gudde maakt zich niet belangrijker dan hij is, Gudde voert zijn taken en functies uit. Als iemand zich belangrijker maakt is het Henk de Jong.

23 april 2021 om 15:16

Dat zeg ik: dan overhandig je de schaal door iemand anders. De symboliek zit hem namelijk niet in de heer Gudde. Henk de Jong heeft zich keurig uitgesproken over het feit dat hij hoopt dat het een feest wordt, maar ook voorziet dat Gudde alles behalve hartelijk ontvangen wordt door de supporters. Dat was geen dreigement maar een constatering.

''dat is beter van niet, ook voor hem. Op menselijk gebied bedoel ik dat. Dat moet hij niet doen, dat is niet verstandig.'' Jezus, wat kinderachtig. Want, wat dan? Geef Gudde groot gelijk dat hij in zijn hoedanigheid gewoon gaat en zich niet laat piepelen door Henk de Jong. Ja, het was verschrikkelijk en je kan je vraagtekens zetten bij het besluit van vorig seizoen (lekker makkelijk roepen allemaal in een krankzinnige wereldwijde situatie), maar het is voorbij, Cambuur heeft zich sportief gerevancheerd en promoveert volledig terecht.

23 april 2021 om 13:41

Cambuur heeft zich gerevancheerd, maar heeft zeker nog steeds schade. Spelers zoals Hoedemakers, Jacobs etc. loopt het contract volgend seizoen af. dus zijn spelers na 1 jaar goed presteren in de ED transfervrij. Had Cambuur dit seizoen goed gespeeld in de ED waar ik eigenlijk niet over twijfel waren deze spelers fors meer waard geweest, nu moet je nog maar afwachten of ze geld gaan opleveren.

23 april 2021 om 14:45

Ook hadden ze het geld goed kunnen gebruiken in het nog te bouwen nieuwe stadion.

23 april 2021 om 18:17

Ja, ik snap heel goed dat het pijnlijk was en Cambuur genoeg geld is misgelopen. Maar zo zijn er nog een rij clubs die nadelen hebben ondervonden van de uiteindelijke standen en beslissingen. Voor een club dat zo keihard riep dat ze zonder Eredivisievoetbal/promotie failliet zouden gaan en uiteindelijk toch gewoon overleven (tuurlijk, met moeite zoals alle clubs) en een trainer heeft die zo kleinzerig is vind ik het zo overdreven.

23 april 2021 om 18:56

Cambuur heeft een compensatie ontvangen maar dat weegt niet op tegen ed voetbal, mede hierdoor valt het verlies van dit seizoen minder hoog uit! Daarnaast zou Cambuur een giga probleem hebben gehad indien ze dit seizoen niet zouden promoveren. Je kan het kleinzerig noemen! Maar ik zou op mijn werk ook boos/verdrietig worden als ik een jaarlang met een project bezig zou zijn en 9 dagen voor opleveren mijn baas zou zeggen we kiezen voor iets anders! Je krijgt uit eindelijk je roem niet, je forse salaris verhoging niet en je promotie bonus niet! Ik zou er flink de p in hebben! Echter heb je HdJ na de start van de voorbereiding niet meer horen klagen en heeft hij dit seizoen met Cambuur aangetoond dat de KNVB fout zat!

23 april 2021 om 21:01

Tjisse dus eigenlijk zeg je dat Cambuur had moeten promoveren en ADO degraderen terwijl er nog 8 potten te spelen waren? Dat is toch bezopen? Schade heeft elke club trouwens opgelopen.

23 april 2021 om 22:01

Ja Cambuur had moeten promoveren 11 punten voor en RKC 11 punten achter. Ik vind dat dus niet bezopen. Ik heb natuurlijk wel een Cambuur bril op. Maar ja het is geweest en gelukkig heeft Cambuur dit seizoen aangetoond dat ze met deze selectie heer en meester zijn in de Kkd.

Ja schade heeft elke club maar Cambuur en de Graafschap hebben schade boven op de schade die ook de andere clubs hebben opgelopen.

Tuurlijk moet Gudde gewoon gaan, hoort bij zijn functie.
Wat fijn dat Henk de Jong meer zieltjes probeert te winnen bij de achterban van Cambuur, 'kijk mij eens, ik ben het nog niet vergeten'.
Kinderachtig gedrag dat niet hoort bij een winnende trainer, je kan je over alles druk maken maar niet wie de schaal komt uitreiken lijkt mij toch?

Nu heeft Cambuur het zelf wederom geflikt, hulde aan Cambuur en aan Henk de Jong maar doe dan alsjeblieft niet alsof je het geweten bent van Cambuur door te stellen dat Gudde 'beter niet kan komen'.
Maak er gewoon een goed feest van, neem die schaal aan en ga je voorbereiden op volgend seizoen.

In Alkmaar zal het wel meevallen. Het kan wel zijn dat het bij zijn functie hoort maar moet je dan de ellende opzoeken of uitlokken met als gevolg dat de M.E de hele nacht weer bezig is om de straten schoon te vegen? Ik merk dat er onder cambuur supporters een enorme wrok jegens Gudde is dus dan kun je ook gewoon verstandig zijn en een hoop ellende besparen voor iedereen.

23 april 2021 om 14:38

Cambuur tegen Roda was ellende thuis. Toen lodeweges naar dkv (Heerenveen) ging was het chaos. Ik snap Henk wel, het klinkt opruierig misschien, maar het is daar snel een grote chaos.

Ik heb meegemaakt dat Lodeweges moest rennen voor 50 man daar in Leeuwarden. Tijdens een vrijdag training volgens mij. Ik snap Henk wel. Ik vergeet Roda thuis ook niet met die stenen. Heel de wijk was chaos.

Prima, een beetje vent gaat dan ook gewoon. Snap Cambuur best dat ze zich benadeeld voelen, maar het was crisis en achteraf is het makkelijk oordelen denk ik. Vind verder vooral het niet spelen van de bekerfinale een heel vreemde beslissing. Ajax en AZ over al dan niet kampioen en CL-ticket. Er zijn genoeg mensen en clubs ontevreden. Maar goed, Cambuur staat er wel gewoon weer. Prima beleid en verdiende aanstaande promotie.

23 april 2021 om 15:15

Cambuur had 11 punten voorsprong op de nr 3 promotie was goed als zeker,
RKC had 11 punten achterstand dus directe degradatie was zo goed als zeker.

De Graafschap had 7 voorsprong op de n3 dus directe promotie was nog niet zeker maar wel grote kans
Ado Den Haag had 6 punten achterstand dus directe degradatie was nog niet zeker maar wel grote kans

Beker finale moest nog worden gespeeld dus niets was zeker 50/50 kans op winst.

Ajax en AZ idem dat was ook nog 50/50 kans op kampioenschap.

Qua kansen leek mij de promotie degradatie een vreemdere beslissing dan de Beker- en Landskampioen

Tjonge jonge wat een stemmingmakerij weer. Als Cambuur supporter maakt het mij echt geen reet uit wie dat schaaltje komt uitreiken, is toch puur symbolisch. En ook Henk de Jong heeft er geen probleem mee dat Gudde die schaal komt uitreiken. En ja, Henkie zal Gudde ook echt wel de hand schudden. Dat heeft hij nu al een paar keer uitgelegd, waaronder afgelopen zondag in studio voetbal. En dan vooral steeds weer terugkomen met dit zelfde onderwerp. Dat schaaltje komt gewoon in de bekerkast en na een paar weekjes weet niemand meer wie dat ding heeft uitgereikt. Dan kunnen we nu weer over tot belangrijker zaken en dat is dat mijn cluppie ook het dik verdiende kampioenschap zo snel mogelijk binnenhaalt.

Ben blijkbaar een van de weinigen die niet snapt waarom Gudde dit perse moet doen... Dan heb je wat mij betreft een beetje een plaat voor je kop. Soms gewoon pas op de plaats maken en anderen hun feestje gunnen zonder perse zelf eraan mee te moeten doen, helemaal als je weet hoe gevoelig het ligt. Moet ie achteraf ook niet verbaasd gaan doen als hij van alles naar zijn hoofd krijgt van supporters (en nee, dat bedoel ik niet letterlijk).

23 april 2021 om 19:58

Ik snap het ook niet. Als je de sentimenten niet wilt snappen heb je inderdaad een behoorlijke plaat voor je kop. Gudde maakt zichzelf hiermee belangrijker dan de taak.

Ergens kan ik het wel begrijpen. Kijk Henk de Jong heeft al het recht om hem een gigantische lul te vinden maar hij heeft natuurlijk ook een voorbeeld functie. Maar zo'n schaal overdracht is ook voor de fans en die kunnen op zijn zachtst gezegd wel op hem schijten. Moet je dan als een Gudde zijnde met je snuffert voor aan willen staan?

Henk is verkeerd geciteerd. En dan nog! Henk had zijn supporters moeten aanspreken op fatsoenlijk gedrag, ipv vergoelijken waarom de Cambuurmannen het recht hebben om zich te misdragen! Dat zeg ik niet omdat ik voor Heerenveen ben, dat zeg ik omdat we elkaar mogen wijzen op fatsoenlijk gedrag.

Henk de Jong is heel hypocriet. Eerst was hij nogal uitgesproken negatief over Gudde, en toen hij ermee geconfronteerd werd deed ie voorkomen alsof hij het beste met Gudde voor had en hem juist wilde beschermen. Ik verwacht dat Nederland volgend seizoen wel moe is van al die zinloze en domme teksten van Henk de Jong.

24 april 2021 om 00:07

Volgend seizoen pas?

Prima toch, De Jong moet het niet zo persoonlijk maken. Het was idd kudt en misschien met de stemming niet chique, maar het was nogal een lastige en unieke situatie. Wees gewoon een vent en geef hem met een stalen gezicht een hand, dan heb je wat mij betreft karakter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Actuele wedstrijden

33 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Feyenoord zoekt naar nieuwe verdedigers en kijkt vanwege de gebrekkige financiële mogelijkheden naar potentiële huurdeals. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren