‘Mendes voert gesprekken over terugkeer van Ronaldo naar Premier League’

Vrijdag, 23 april 2021 om 09:15Chris Meijer

La Gazzetta dello Sport pakt vrijdagochtend op zijn voorpagina uit met Cristiano Ronaldo. De roze sportkrant schrijft dat zaakwaarnemer Jorge Mendes de opdracht heeft gekregen om verkennende gesprekken over een terugkeer naar Manchester United te voeren. De 36-jarige Ronaldo zou om een aantal redenen hebben besloten dat komende zomer het moment moet worden om Juventus te verlaten.

Ronaldo is niet tevreden met de prestaties van Juventus dit seizoen. La Vecchia Signora bezet de vierde plek in de Serie A met een achterstand van elf punten op koploper Internazionale, waardoor de Italiaanse landstitel voor het eerst in jaren een andere winnaar dan Juventus krijgt. De ploeg van trainer Andrea Pirlo strandde bovendien al in de achtste finale van de Champions League tegen FC Porto en Ronaldo heeft er door de financiële gevolgen van de coronapandemie weinig vertrouwen in dat de huidige situatie snel zal verbeteren.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Er wordt al langer gespeculeerd over het vertrek van Ronaldo, daar Juventus de dure Portugese aanvaller zou willen lozen om ruimte in het budget te maken. Het is een van de redenen waardoor zijn naam de voorbije weken in verband gebracht werd met een terugkeer naar Real Madrid. Florentino Pérez, president van de Koninklijke, sloot een rentree in het Bernabéu uit. “Ik houd van Ronaldo en hij heeft Real Madrid veel gegeven, maar het heeft geen zin. De logica ontbreekt”, sprak Pérez in het programma El Chiringuito.

Ole Gunnar Solskjaer, die nog met hem samenspeelde, zou Ronaldo graag naar Manchester United willen halen. La Gazzetta dello Sport schrijft echter dat een terugkeer naar de club waar de Portugees tussen 2003 en 2009 speelde geen vanzelfsprekendheid is. Manchester United voelt eveneens de financiële gevolgen van de coronapandemie, waardoor Ronaldo zal moeten inleveren om weer in de Premier League aan de slag te gaan. Ronaldo verdient bij Juventus naar verluidt 31 miljoen euro per jaar en ligt nog tot medio 2022 vast.


Poll

Zie jij Cristiano Ronaldo terugkeren bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door fikretçelik)

Dit zou voor United de perfecte aankoop zijn. Hebben ze eindelijk een spits die gewoon 30+ in een seizoen kan maken en alle spelers eromheen kunnen zoveel kansen creëren, alleen mist United nu een echte spits. Je ziet vaak als Cavani in valt of speelt United al gevaarlijker is met Ronaldo is de aanval niet te stoppen. Het zou ook schitterend zijn z’n laatste 2 seizoen bij United. Dan alleen nog een goede CV en ik zie ze gewoon kampioen worden en eindelijk ver komen in de CL.

23 april 2021 om 09:32

Interessant, ik denk dus juist van niet. Waarom denk je dat dit de perfecte aankoop zou zijn? Edit: post al aangepast, dus mijn vraag is nu achterhaald.

23 april 2021 om 09:33

Ligt natuurlijk aan de transfersom, maar Ronaldo is een van de meest dodelijk afmakers in het voetbal en United mist heel vaak kansen tijdens een wedstrijd met Rashford of links Bruno erachter en Greenwood/James op rechts creëren ze er wel heel veel.

23 april 2021 om 09:35

Omdat de aanvoer van United best prima verzorgd is, maar ze niemand hebben die ze vervolgens afmaakt. Cavani was wat dat betreft een goede gedachte, maar qua niveau niet hetzelfde als Ronaldo.

23 april 2021 om 09:36

Dat legt ie toch uit?

23 april 2021 om 11:31

Ben het niet helemaal met je eens. Welke spelers gaan de kansen creëeren? Rashford en Greenwood gaan meestal voor zichzelf. James kan geen goede bak geven. Alles komt van Bruno. Of Pogba als die op links speelt. Cavani is ook pas gevaarlijk als hij bediend wordt. Dat geldt tevens voor elke spits van United. De afgelopen 2 wedstrijden wel meer gecreëerd. Maar over het algemeen krijgt de spits van United iets meer dan 1 kans per wedstrijd. Dat is niet heel veel voor een spits voor United. Kijk naar Haaland. Als die geen aanvoer krijgt. Is hij erg onzichtbaar. Dar het een goede aankoop is, is iets anders. En voor de merchendise een enorme boost. Maar zie liever het geld uitgeven worden. Waardoor er voor de spits meer gecreëerd wordt. Liever een Sancho. Cv. En een cvm. Zodat we van McFred af zijn. En een middenvelder overhouden Om Bruno meer te ondersteunen in de aanval. Ipv de verdediging te moeten ondersteunen

23 april 2021 om 11:58

Alleen is Ronaldo geen echte spits toch? Hij houdt er juist van om te zwerven en zijn loopacties te maken. Zet je Ronaldo in de punt dan is ie al stuk minder, tenminste zo was dat vaak bij Real.

Dit moet Manchester United toch gewoon niet doen? Er zal toch nog een redelijke transfersom moeten worden betaald vermoed ik, terwijl Ronaldo geen restwaarde heeft. Daarnaast moet hij een ongelooflijk salaris gaan verdienen en denk ik dat Manchester United nu juist floreert omdat ze niet echt vedetten hebben (pogba valt me mee het afgelopen jaar) en mede daardoor ook een echt team vormen. Als je Ronaldo haalt moeten alle ballen weer op hem en ik denk niet dat ze daar beter van gaan voetballen.

23 april 2021 om 09:53

Maar aan de andere kant, Ronaldo brengt wel weer veel aandacht en commercie met zich mee, iets wat voor United ook belangrijk is. Ronaldo is coming home zeg maar.
En met een Cavani & Ronaldo zullen jonge spelers als Greenwood, Shortire, James en een Amad zoveel kunnen leren & groeien, twee heerlijke leermeesters natuurlijk (hoe vrij te lopen, de bal inspelen etc.).

Zoals hierboven ook al staat, als de transfervergoeding niet al te hoog is dan mag Ronaldo komen, zijn salaris wordt wel terugverdiend door zijn commerciële waarde en waarschijnlijk komt er een groot bedrag vrij door de verkoop van de Gea.

Enige probleem is om Cavani te overtuigen om #7 af te staan

23 april 2021 om 10:10

Ronaldo zou voor Manchester United wel eens hetzelfde kunnen doen als Zlatan voor Milan doet. Een echte leider die alle spelers om hem heen beter laat spelen. Daarnaast houden de fans van hem en is zijn commerciële waarde natuurlijk nog steeds ongekend. Ik zou het schitterend vinden! Daarnaast moet Juventus bouwen aan een nieuw team en voordat ze weer mee kunnen doen om CL winst zal Ronaldo al 38 ofzo zijn..

23 april 2021 om 10:18

Cavani die vertrekt waarschijnlijk en Martial heb ik totaal geen hoge pet van op. Als je dan ronaldo kan halen dan is dat echt geen slechte optie hoor. Die maakt in ieder geval wel veel doelpunten, iets wat de andere aanvallers van United niet doen..

Lijkt me voor Ronaldo ( op het hoogste niveau) ook de enigste optie. De rest kan of wil hem niet betalen. Aan de andere kant is het jammer dat hij nooit bij city zal gaan spelen. Met de creatief tijd daar op de vleugels en de passen van achteruit zou die daar zo nog maar eens 1 of 2 seizoenen fenomenaal kunnen presteren.

23 april 2021 om 10:11

Pep wilt een meeverdedigende spits en voetballende spits. Zal nooit kunnen werken Pep en Ronaldo haha

23 april 2021 om 11:42

@martijnsoulier nou een PSG zou hem ook kunnen betalen en kopen. Denk ook dat die competitie nu goed voor hem zal zijn (lager niveau zodat focus op de CL blijft).

24 april 2021 om 09:25

Als mbappe en neymar bijtekenen, betwijfel ik of ze Ronaldo nog kunnen betalen en vooral of ze hem nog willen halen. Het is op de positieve manier natuurlijk wel een egoïst. Denk niet dat hij het leuk vind als alle vrije ballen naar neymar gaan!

Ronaldo is in de loop der jaren steeds afhankelijker geworden van de spelers om zich heen, terwijl United juist zoekend is naar meer creativiteit rondom- en aanvoer naar de spits(en). Als er voor iemand een uitzondering zou mogen gemaakt worden is het natuurlijk Ronaldo wel wat betreft kopen/halen op latere leeftijd, maar dit lijkt me echter een mismatch van de bovenste plank.

23 april 2021 om 09:40

United is juist niet zoekend naar creativiteit. Ze zijn juist op zoek naar een echte afmaker. United mist tot op heden erg veel kansen en daarom zou het zeker wel een goede match zijn.

23 april 2021 om 09:51

United heeft na Tottenham en Leicester de hoogste shot to goal ratio van de Premier League.

23 april 2021 om 10:10

Bedoel je niet hoogste goals to shot ratio?

23 april 2021 om 10:13

@arsenal890: Hoe kun je dat nu stellen als het bevestigde lijstje transfertargets van Solskjaer de namen van Sancho en Grealish bevat(te)? En je ziet hele wedstrijden van United? Met Rashford, Greenwood, Cavani en Hugill heb je die (toekomstige) afmakers wel, echter welke van nature rechtsbuiten kun je opnoemen binnen de selectie die behoort tot de sterkste 11? Dat is gewoon nog altijd een open vacature, waardoor daarnaast indirect Wan-Bissaka in mijn ogen ook te veel kritiek krijgt op zijn aanvallende kwaliteiten, omdat hij op dit moment verantwoordelijk wordt gehouden voor alle aanvoer vanaf de rechterflank.

23 april 2021 om 10:20

Nou Sancho werd vorig seizoen wel constant met United in verband gebracht en ze missen eigenlijk een goede rechtsbuiten. Grealish staat waarschijnlijk op elk lijstje van de Engelse topclubs al is het maar een schaduwlijst..

Ik zou het eigenlijk niet logisch vinden. Ik begrijp dat hij kampioen wil worden, maar de kans is groot dat ze dit jaar gewoon nog 2e worden in Italië. Met United ga je ook geen kampioen worden, dus het verschil is er eigenlijk niet. Als fan van Ronaldo denk ik dat hij beter kan verlengen, in de Serie A kan je tot je 40e door.

23 april 2021 om 09:43

Onzin, met ronaldo was United dit seizoen makkelijk kampioen geworden.

23 april 2021 om 11:06

Dat geloof je zelf ook nog? Makkelijk kampioen geworden? Dus met een extra spits hadden ze even 15/20 punten meer gehad dit seizoen? Ik schat City dan nog steeds hoger in dan United, eigenlijk op alle vlakken in het elftal. United heeft ook veel wedstrijden maar net gewonnen, ik denk dat alleen een spits hun niet ineens titelfavoriet nummer 1 maakt.

23 april 2021 om 12:00

Ja zeker, als je kijkt naar alle gecreerde kansen die op het laatste moment stuk liepen, dit seizoen was het moment geweest om weer eens kampioen te worden! ben wel van mening dat er nog een goeie cv en een middenvelder bij moet komen.

Als Cavani vertrekt zou dit een mogelijkheid zijn. Hoe het uit gaat pakken weet natuurlijk niemand. Je bent waarschijnlijk nog een aardige transfersom kwijt, salaris zal ook niet mis zijn. Tja, het brengt natuurlijk ook wel wat. De gedachte alleen al is ontzettend mooi! .... Ik twijfel

Maybe het laatste grapje van Woodward voordat hij de deur achter zich dicht moet trekken? Hele slechte zet om hier geld aan uit te gaan geven als United zijnde. Zit alleen maar de ontwikkeling van gasten als Rashford en Greenwood in de weg.

Denk dat utd hier gewoon goed aan doet. De verloren zoon komt terug in dat geval, het is een mainstream icoon en hij kan heel goed voetballen. Ik hoor mensen altijd roepen "niet doen is te oud enz" dat vind ik met dit soort spelers onzin. Als je zo goed bent en fit ben je minder een risico dan een 100 miljoen voor een 20 jarigeHeb het al vaker geroepen , ik denk dat Ronaldo echt tot zijn 40e kan voetballen op dit niveau , uiteindelijk wel gewoon in de spits en zonder loopvermogen etc.Dit word een zlatan effect.

Lijkt me voor beide partijen goed, Ronaldo bij Juventus werkt gewoon niet, United is zijn oude liefde en hier kan hij weer ouderwets laten zien waar die goed in is, goals maken en prijzen pakken.

Ik denk oprecht dat met Bruno daar Ronaldo al meer aanvoer zal krijgen dan wat zijn teamgenoten bij Juventus momenteel doen. Ondanks dat Juventus momenteel niet zo stabiel oogt heeft Ronaldo gewoon prima cijfers. Denk daarom dat met een fatsoenlijk team we gewoon Ronaldo nog minstens 3-4 jaar topniveau zien spelen eerlijk gezegd. Vind naast Lewandolski geen enkel speler die zo goed als Ronaldo kan positioneren in de 16 van de tegenstander, waardoor hij met minder meters gewoon nog prima mee kan op zo een leeftijd. Ibra is daar ook prima voorbeeld van.

Dat zou echt geweldig zijn! Was altijd fan toen Cristiano Ronaldo bij Manchester United zat. Zou ook mooi zijn voor Sir Alex Ferguson, die hem toen haalde van Sporting Portugal als kleine jongen. Daarnaast eem mooie combi vormen met zijn landgenoot Bruno Fernandes.

Van mij mag die gaan. Heeft ons vele doelpunten gebracht en mooie momenten maar ik ben nooit een voorstander geweest van zijn komst. Puur omdat het gewoon een Real/Man Utd icoon is Ik heb het altijd raar gevonden om hem bij Juventus te zien, En hij kost gewoon veel geld en je speelstyle moet echt op hem aangepast worden. Ik ben ook blij dat we eigenlijk niet met hem de CL gewonnen hebben. Niet dat ik het hem niet gunde of dat ik er expres uit wilde maar dan zou het zijn ja omdat jullie zoveel uitgaven om Ronaldo te halen. Voor zijn legacy natuurlijk fantastisch maar ik zie het liever zonder hem gebeuren. Het is voor Juventus beter als die vertrekt en het zou leuk zijn om hem bij Man Utd te zien.

23 april 2021 om 12:36

Met dit middenveld win je nooit de CL. Met of zonder Ronaldo. Zou dit misschien het slechtste middenveld uit de club geschiedenis zijn van Juve?

23 april 2021 om 12:57

Bij lange na niet. Iets meer dan 10 jaar geleden speelde Juve nog met jongens als Tiago mendes, Sisokko en Poulsen.

Moeilijke keuze voor United. We hebben een afmaker nodig, zeker als Cavani weggaat, maar ook een RV, CVM en CV. Meest haalbare optie moet Sancho zijn zodat RV ingevuld is en dan moet men verder kijken wat haalbaar is. Misschien toch eerst voor CV en CVM gaan ipv spits.

De enige logische verklaring die ik mij kan bedenken om Cristiano terug te halen naar Man U. is om marketing technische redenen.

Sportief gezien begint het eindelijk weer ergens op te lijken bij Man U. Cristiano is natuurlijk een fenomeen, maar zit in de herfst van zijn carrière. Daarnaast moet alles om hem draaien, dit zal ten koste gaan van andere goede spelers. Laat Bruno Fernandes, Rashford etc. maar lekker de kar trekken daar de komende jaren.

Ronaldo lijkt nu op een speler die niemand meer wilt. Met alle respect ik weet niet waarom een topclub hem nog zou willen kopen.

23 april 2021 om 12:35

Wait wut? Hebben we het over melvin platje of over de Ronaldo? Met alle respect maar je overdrijft zwaar.

23 april 2021 om 17:05

Het gaat erom dat hij gewoon teveel kost voor zijn leeftijd.

23 april 2021 om 15:11

Wat is dat nou voor een rare uitspraak, kan nog van toevoeging zijn, mits hij goede aanvoer krijgt en geen waterdragers zonder creativiteit spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6122
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller00
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper240
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper110
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3869 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 30 27 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren