De Telegraaf: Remko Pasveer in gesprek met Ajax

Vrijdag, 23 april 2021 om 06:33 • Laatste update: 06:40

Ajax is in gesprek met Remko Pasveer over een contract voor komend seizoen, zo weet De Telegraaf te melden. Vitesse maakte donderdagavond wereldkundig dat de 37-jarige doelman na de huidige jaargang gaat vertrekken uit Arnhem, omdat beide partijen het niet eens zijn geworden over een nieuw contract. De krant schrijft dat dit te maken heeft met het feit dat Pasveer graag een tweejarig contract wilde ondertekenen bij Vitesse, terwijl de Arnhemmers niet verder wilden gaan dan een eenjarige verbintenis.

Ajax zit door de door de dopingschorsing van André Onana en zijn weigering om bij te tekenen met een ‘lastige keeperssituatie’. Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet vorige week zondag weten dat de onderhandelingen over het verlengen van de tot medio 2022 lopende verbintenis van de 25-jarige sluitpost waren gestopt. Daarentegen lijkt Ajax er wel uit te komen met Maarten Stekelenburg, die hem voorlopig vervangt onder de lat. Het heeft er alle schijn van dat de 38-jarige doelman voor een jaar gaat bijtekenen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Met Pasveer is men van plan om nog een ervaren doelman aan de selectie toe te voegen. De Telegraaf schrijft dat hij met ‘zijn meevoetballende kwaliteiten uitstekend in het profiel van Ajax past’. Pasveer is komende zomer transfervrij op te pikken, daar hij bij Vitesse in het bezit is van een aflopend contract. Beide partijen waren in vergevorderde onderhandelingen over een langere samenwerking, maar raakten het uiteindelijk niet eens over de contractduur. Pasveer wilde voor twee jaar bijtekenen, Vitesse wilde niet verder gaan dan een jaar.

Technisch directeur Johannes Spors betreurde het vertrek van Pasveer. "We hebben Remko een hele goede aanbieding gedaan. Het is zijn goed recht daar wel of niet op in te gaan en wij respecteren zijn beslissing om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Remko is op en top prof. We weten zeker dat hij de komende weken alles blijft geven in de strijd om Europees voetbal."

Pasveer is bezig aan zijn vierde seizoen bij Vitesse, nadat hij de jeugdopleiding bij FC Twente doorliep. Tussen 2014 en 2017 droeg hij het shirt van PSV, waar hij de concurrentiestrijd diende aan te gaan met Jeroen Zoet. In totaal zou Pasveer achttien keer het shirt van PSV dragen in een officiële wedstrijd, waarna hij in 2017 de overstap maakte naar Vitesse. Zijn eerste jaar onder Leonid Slutsky verliep moeizaam, maar inmiddels is hij een vaste waarde en draagt hij zelfs de aanvoerdersband, na het vertrek van Bryan Linssen naar Feyenoord afgelopen zomer.


Poll

Is Remko Pasveer een versterking voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door yelle)

Wat moet je hier nou mee als je stekelenburg heb, koop een goede jonge keeper voor erbij als je geen vertrouwen meer heb in scherpen

23 april 2021 om 06:38

Noem jij een goede jonge keeper in Nederland die beter is dan pasveer?

23 april 2021 om 06:42

Waarom moet het een jonge keeper in Nederland zijn?

23 april 2021 om 07:22

Gaan ze ook halen, let maar op. Verwacht dat Ajax het anders gaat doen met keepers. Ervaring opdoen in jong, vervolgens ervaring opdoen in de eredivisie en dan Ajax 1 waar ze echt de concurrentie strijd aan gaan voor plek een (zoals bv met vermeer). Die kapitale fout van Scherpen kostte ze de volgende ronde EL, dat risico gaat Ajax niet meer nemen. Tevens denk ik dat Scherpen en kotarski zo goed als afgeschreven zijn en mogelijk via verhuur een laatste kans krijgen.

23 april 2021 om 07:36

Dankzij die jonge keeper liggen we nu uit de europa league. Doe maar een ervaren rot. Keepers zijn net goede wijn: hoe ouder hoe beter

23 april 2021 om 08:46

Je kunt het ook anders zeggen, dankzij de ervaren aanvoerder die een penalty mist ligt Ajax uit de EL.

23 april 2021 om 09:01

Nou nee. De gemiste penalty is erg, maar toen stond het nog gewoon 1-0. Een tegendoelpunt in eigen huis heeft veel meer invloed. Zo vreemd dat de blunder van Scherpen vaak gebagetaliseerd wordt omdat Tadic een penalty miste.

23 april 2021 om 09:33

Zo vreemd dat aanvallers enkel maar worden afgerekend op hun positieve momenten, en verdedigers / keepers op hun negatieve momenten. Het zijn allebei grote blunders die een nadeling effect hebben van het saldo van 1 doelpunt. Ze hebben Ajax dus gelijkelijk benadeeld.

23 april 2021 om 09:40

@titaantje

Dat klopt, maar Tadic mist een penalty na een lange serie van wel raak schieten, Scherpen heeft helaas inmiddels een serie van blunders te pakken.

23 april 2021 om 10:14

@WesleyW91Ja, is ook gewoon zo. Ik hoor niemand zeggen dat Bayern eruit ligt omdat Neuer aos een kleine kind de fout jn gaat tegen PSG. Of dat Liverpool eruit ligt door een enorme fout van Becker tegen Real. Dus ja, die 2-0 had Tadic moeten maken, want dan had de wedstrijd op slot gezeten. Dat het een blinder was dat ziet een blinde, maar feit is dat als Tadic die penalty maakt, Alvarez daar niet zo gaat looen stuntelen, dan komt er niet eens een vrije trap. Dus alles in de schoenen van Scherpen schuiven slaat helemaal nergens op.

23 april 2021 om 12:00

Nou Wesley wat vindt je van deze theorie. Als Tadic de penalty wel had gemaakt was het 2-0 geworden. Had Roma meer ruimtes weggeven en was Ajax uitgelopen tot 3-0 of zelfs 4-0. Had Scherpen niet in de problemen gekomen. Volledig de schuld van de o zo ervaren tadic door een penalty als een pupil te missen.

23 april 2021 om 08:01

Je hebt 3 keepers nodig. Ik denk dat Scherpen en Kotarski verhuurd gaan worden. Het gesprek met Onana zal wel weer worden geopend. Onana is te waardevol om gratis de deur uit te laten lopen. Zou een hele domme zet zijn. Reiziger en Raatsie zullen dan de keepers van Jong Ajax worden aankomend seizoen.

23 april 2021 om 08:05

Ik denk dat ze Onana gaan ontslaan met een vette claim en dat ze met pasveer daarop inspelen

23 april 2021 om 08:36

@mrboity; Onana wil 1 jaar bijtekenen, Ajax wil 2 jaar. Uiteindelijk is bijtekenen en verkoop in de zomer of de zomer erna de beste optie voor beiden.
Het zal er echt niet meer om gaan dat ze Onana nog echt denken te kunnen behouden gaat enkel om de prijs voor verkoop.
Ontslaan lijkt me altijd minder op te leveren dan verkoop, dus hier gaan ze wel uitkomen denk ik. Pasveer zal in beide gevallen gehaald worden met het vertrek van Onana in gedachten.

23 april 2021 om 11:27

als ze niet anders kunnen, dan zal er vast een claim volgen maar ajax gaat echt nog wel in gesprek met Onana. en Onana ook met Ajax want wie wil hem nou hebben na een jaar schorsing? In elk geval geen betere club dan ajax.
Het tweede keepersbeleid van ajax is altijd vaag geweest. Wat hebben we toch een raar batterij aan 2e keepers gehad altijd? Boschker, Gentenaar, van Lier, Lamprou... daar past deze 37jarige hipster met knot ook prima tussen. Ik vind het Ajax onwaardig en zou altijd voor een jong talent kiezen, zeker naast 38 jarige Stekelenburg.

Scherpen verhuren en pasveer 2e keeper? Lijkt me toch niet dat hij daar genoegen mee zal nemen nu hij zo sterk speelt.

23 april 2021 om 07:15

Pasveer is wel beter dan Stekelenburg hoor, Stekelenburg wordt heel erg gehyped, maar hij wordt echt niet heel veel getest

23 april 2021 om 07:25

Dat Stekelenburg weinig getest wordt komt doordat hij de verdediging goed organiseert. Hij is een rustpunt voor de verdedigers. Dit in tegenstelling tot Onana, die te onrustig is, en vaak rare capriolen uithaalt.

23 april 2021 om 07:33

Onana onrustig? Rare capriolen? Naar welke Onana heb jij zitten kijken de afgelopen 4 jaar? Ok hij heeft er wel eens een paar keer naast gezeten maar wat jij nu beweert dat slaat echt nergens op

23 april 2021 om 08:26

'Vaak rare capriolen uithalen' vind ik wel overdreven. Eens in de 10 wedstrijden doet hij welleens iets vreemds, maar het is en blijft een puntenpakker. Het is gewoon een sterke keeper en hoort nog steeds bij de beste in Europa.

23 april 2021 om 11:43

Onana heeft er een handje van om de bal bij terugspeelballen te lang bij zich te houden. Vooral bij wedstrijden waar hij niet zoveel te doen heeft wil hij dit nog weleens doen. Verder prima keep die erg gemist wordt!

23 april 2021 om 08:48

Ja ik weet niet of hij zich nu wel in de rol als 2e keeper wil schikken, destijds bij PSV beviel hem dat niet zo.. Ik denk ook niet dat die 1e keeper gaat worden.. Tja,, hij is 37 als die 2 jaar gaat banken bij Ajax dan is ´t daarna sowieso klaar. Dus dan ga je nu nog 2 jaar ff wat verdienen, maar ben je dus eigenlijk al gestopt..

23 april 2021 om 09:46

Tenzij de Steek een verkeerd pilletje pakt.

23 april 2021 om 10:06

Tja, Stekelenburg dacht waarschijnlijk ook dat hij alleen maar op de bank zou zitten en kijk...

Die zag ik helemaal niet aankomen. Hij is nog wel in vorm en heeft Vitesse op veel momenten gered tegen ajax

Het aantrekken van Stekelenburg was een slimme zet, achteraf zelfs heel sterk, omdat hij gewoon presteert ondanks zijn mindere fase in zijn carriere. Waarom ze nu nog een ervaren doelman op leeftijd willen halen is voor mij onbegrijpelijk, dat past niet in beleid van Ajax. Zoek een jonge doelman die al wat vlieguren heeft gemaakt en bouw daar op verder, nu heb je straks twee oude rotten waarvan één waarschijnlijk derde doelman is, zonde.

23 april 2021 om 07:24

Stekelenburg is echt een doorsnee keeper, misschien halen ze pasveer omdat ie ook wel eens een pingel pakt. Zag je steek gister, lag ook alweer als een etalagepop in een hoek. Ik snap het dus wel. Stekelenburg is een betrouwbare maar tevens doorsnee keeper met een mooi cv

23 april 2021 om 08:11

Pasveer is niet beter als Stekelenburg. Max gelijkwaardig, beter niet...

23 april 2021 om 08:26

Klopt alleen is pasveer ook goed in penalties en steek totaal niet😉

23 april 2021 om 10:04

Hoe de hell kom je hier nou weer bij!? Stekelenburg is zijn hele carierre al een penalty pakker geweest, maar jij beweert omdat hij gisteren wel verschalkt werdt dat hij waardeloos is met penalty’s?

23 april 2021 om 10:25

Stekelenburg heeft in zijn carriere 9/40 penaltys gestopt (23%), Pasveer 14/46 (30%). Onder 'gestopt' valt overigens in dit geval ook ballen op de paal, lat, naast en over. Buiten dat is het natuurlijk volkomen onzin dat Ajax een keeper zou halen omdat ie iets vaker een penalty zou stoppen.

23 april 2021 om 08:29

@romarky,

Het heeft wel degelijk nut als ze vervolgens Scherpen een jaar terug verhuren aan bijvoorbeeld Vitesse zodat hij lekker een jaar lang eerste keeper kan zijn. Die moet nu gewoon vlieguren gaan maken en heeft er niets aan om 2e of 3e keeper te zijn.

Met Stekelenburg en Pasveer als 1ste en 2e doelman tot Onana weer speelgerechtigd is ben je gewoon zeker van een stabiele doelman. Weliswaar geen europese top, maar ook niet iemand die snel nerveus word.

23 april 2021 om 09:42

En Vitesse zou geïnteresseerd zijn in Scherpen? Die willen volgend jaar ook eer subtop spelen hoor.

23 april 2021 om 10:21

@Twente-Watcher, Iedereen roept nu dat Scherpen er helemaal niets van kan en dat is simpelweg ook niet waar. Hij is jong en maakt zeker nog zijn fouten, desondanks heeft hij zichzelf enorm ontwikkeld qua mee voetballen (belangrijk voor Vitesse) en word hij steeds beter. Buiten het feit dat Vitesse ook geraakt word door de Covid en Ajax makkelijker een speler kan verhuren tegen een lage kostprijs.

Er zullen niet veel keepers voor acceptable bedragen beschikbaar zijn die aantoonbaar beter zullen zijn.

Welke meevoetballende kwaliteiten? In de bekerfinale trapte hij alle ballen uit of kwamen ze niet aan. En waarom Pasveer nog erbij halen met Stekelenburg die een jaar langer blijft? Ga dan nu op zoek naar een talentvolle keeper die je kan aantrekken en hou Stekelenburg als backup keeper.

23 april 2021 om 07:05

Als je o.b.v. één wedstrijd zegt dat Pasveer geen voetballende kwaliteiten heeft, snap je er niet veel van. In de bekerfinale heeft hij dat inderdaad niet laten zien maar gedurende de competitie zeker wel. Ik durf zonder blikken of blozen te beweren dat Pasveer de best meevoetballende keeper van de ED is.

23 april 2021 om 07:31

Hij had vorig seizoen zelfs 2x een assist op Linssen, dat waren zeker geen toevalsballetjes maar perfect op maat.

23 april 2021 om 08:40

@sebasjuh; en wie zet je dan op de bank als Onana weer mag keepen en zelfs bijtekent? Pasveer is met zijn leeftijd dan eenvoudig te passeren en kost niet veel. Een talentvolle keeper kost veel meer en kun je ook niet zomaar weer op de bank zetten. Om die reden is het ook al de vraag of zo'n keeper zal willen komen zolang de situatie rondom Onana nog onduidelijk is.

23 april 2021 om 09:46

Onana heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax al gespeeld. Die gaat 100% zeker weg in de zomer. Nu nog een keer bijtekenen voor de transferhoogte en dan weg.

23 april 2021 om 10:12

Ik vind het altijd zo bijzonder dat mensen "100% zeker weten" wat er gaat gebeuren. Ik probeer dat regelmatig met lotto maar mij lukt dat niet. Dat gezegd hebbende denk ik zelf dat Onana niet zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. Hij traint nu niet en zal na zijn schorsing sowieso eerst in vorm moeten komen en wedstrijdfit worden. Daarnaast is er ook een kans dat de schorsing korter wordt. Maar ach, wat zeg ik nou voor rare dingen nu twente-watcher al 100 % weet wat er gaat gebeuren.

Hahaha bij het artikel over Pasveer bracht ik hem voor de grap in verband met Ajax, omdat alle spelers hier zo'n beetje met Ajax in verband worden gebracht en dan dit nieuws bericht... 😂😂 Wat mij betreft prima om erbij te hebben en je verzwakt direct een competitiegenoot, dus win win.

23 april 2021 om 06:50

@De Toekomst, meen je dit nou serieus?! Alsof het ook maar iets boeit dat Ajax Vitesse verzwakt, die zijn op geen enkele manier concurrenten van elkaar. Ik zou het overigens ontzettend raar vinden. Wat moet je nou met zowel Stekelenburg als Pasveer, die beide werkelijk geen enkele transferwaarde meer vertegenwoordigen?

23 april 2021 om 07:00

Concurrent zijn maakt niet uit. Ik zeg niet dat we een concurrent verzwakken. Ik zeg een competitiegenoot. En als je die verzwakt, win je er makkelijker van.

23 april 2021 om 07:00

Misschien is dit een teken dat Onana bij gaat tekenen, dan vind ik het geen onlogische keuze namelijk, Scherpen moet je volgend seizoen verhuren en dan hou je nagenoeg geen doelman meer over.. Gister zat Daan Reiziger op de bank ook, als je het met zulke keepers moet gaan doen door blessures/schorsingen dan wordt het wel erg karig

23 april 2021 om 07:03

@Kokkie, maar zelfs dan. Wat is nou het nut van een tweede en derde keeper die beide eind dertig zijn? Ik vind het echt niet logisch.

23 april 2021 om 07:09

Omdat de keepers van JA niet goed genoeg zijn en Ajax blijkbaar op dit moment in NL geen goede, jonge doelman ziet lopen.. Misschien komt die jongen van GAE wel maar die zal dan gaan spelen bij JA.. Verder zou ik niet weten welke jonge doelman er gehaald kan worden, daar heb ik vooral kwa buitenlandse spelers geen zicht in

23 april 2021 om 07:33

Als je iets verder in de toekomst kijkt, dan kan je hieruit opmaken dat het halen van nog een keeper die eind dertig is een korte termijn keuze is. Schijnbaar heeft Ajax geen interessante keepers kunnen vinden die volgend seizoen een versterking zijn voor de lange termijn. Dan is dit een prima oplossing in plaats van dure middelmaat te halen. Weet Ajax straks wel een talentvolle en potentiële topkeeper aan te trekken, dan is het veel makkelijker om die er in te zetten en de oudjes weer naar achter te plaatsen.

23 april 2021 om 07:55

@Kaal, zou kunnen hoor. Vanuit Pasveer bezien zou ik het overigens ook een vreemde keuze vinden. Hij is er destijds bij PSV achter gekomen dat hij aan speeltijd wil toekomen. Hij is inmiddels natuurlijk nog weer vier jaar ouder, maar het lijkt mij dat je juist in één van je laatste seizoenen veel wilt spelen.

23 april 2021 om 10:02

Veel spelen, of juist nog even goed cashen. Daar valt ook wat voor te zeggen.

23 april 2021 om 10:24

@diegelbereds,

In principe is Onana nog minimaal een half jaar uit de running vanaf start seizoen. En je weet nooit of er van de zomer een club komt die de gok wilt wagen voor Onanan. Vanaf start seizoen mag Pasveer samen met Stekelenburg uit gaan vechten wie voor het eerste half jaar eerste en tweede keeper is, en ik zie Stekelenburg dit niet eventjes zomaar winnen.

Als je een beetje vertrouwen hebt in jezelf als keeper zijnde kan je de concurrentie met Stekelenburg prima aangaan. En dan kan je zomaar 6 maanden eerste keeper zijn bij Ajax met de Champions League wedstrijden.

23 april 2021 om 07:04

Als we straks een mickey mouse competitie hebben omdat ajax het doel heeft om tegenstanders de verzwakken is de sportieve uitdaging ook weg. Zowel voor fans als spelers die ook sportieve ambities hebben. Snap dat er in Amsterdam altijd een hoop succes supporters zijn, die het dus niet eens met mij zijn.

23 april 2021 om 08:45

@genieterr; sinds wanneer verzwak je een tegenstander als je een speler oppikt die een club transfervrij verlaat? Je kunt ook in alle acties iets tegen Ajax willen hebben natuurlijk. Ik ik vraag me af of jij werkelijk iets van successupporters snapt in Amsterdam maar dat terzijde.

23 april 2021 om 08:50

Ik reageer op iemand (ajax fan) die het een goede aankoop vind omdat je de tegenstander verzwakt.

23 april 2021 om 10:15

@genieterr, persoonlijk beschouw ik Vitesse niet als een directe concurrent dus ze verzwakken vind ik geen goede reden. Maar om die gedachte (het verzwakken van een tegenstander) te koppelen aan een Mickey Mouse competitie, is ook onzin. Bayern verzwakt elk jaar zijn concurrenten en daar is er geen Mickey Mouse competitie. Edit: graag de cijfers van jou waarop je baseert dat er "zoveel successupporters in Amsterdam zijn".

23 april 2021 om 07:29

Je competitie genoot verzwakken door een 37 jarige matige keeper weg te kapen? Hoe zielig wil je het hebben.

Dit betekend dat Onana zal gaan verlengen en dat ze geen vertrouwen hebben in Kotarski en Scherpen, anders haal je deze keeper niet. Dan zullen ze Jay Gorter ook halen om hem klaar te stomen. Maar wel armoedig al moet je met Stekelenburg en Pasveer de CL in...

23 april 2021 om 08:02

Of ze gaan Onana ontslaan met een vette claim aan zn broek?

Dit is zeker een verlate 1/apr grap. Waarom het seizoen ingaan met 2 oude keepers? Daarnaast is beroep aangetekend in de zaak Onana, dus wellicht wordt de schorsing veel verlaagd. En kan hij ook nog eens bijtekenen, alhoewel ze tot dusver er niet uit zijn gekomen.

Haal dan Okoye van Sparta, of haal Jay Gorter van GAE. Daar zit nog rek in, aangezien Ajax de Steek al onder contract heeft lijkt me dit zeer onnodig. Het lijkt me ook niet dat Pasveer wordt gezien als de “opvolger” van Onana, mocht hij toch vertrekken

Bah. Het zal toch niet waar zijn? Onbegrijpelijk van Pasveer. Sportief gezien geen vooruitgang (zal dan 2e keeper worden), einde carrière.

23 april 2021 om 07:12

Op je 37ste nog even wat extra geld verdienen, wie weet speelt hij De Steek naar de bank en staat die op zijn oude dag nog even CL te keepen.. Vitesse kan volgend seizoen ook zomaar weer op plek 7 staan, hoezo geen sportieve vooruitgang?

23 april 2021 om 07:35

Ja het is natuurlijk wel een vooruitgang (al is het alleen maar financieel gezien) alleen in Arnhem zien we Pasveer liever niet verteken, laat staan naar Ajax. (Na NEC gaat daar toch wel de meeste haat naar hoor)

Snap de logica niet. Pasveer kan niet tegen op de bank zitten. Dan ga je hem toch niet halen om op de bank te zetten? Lijkt mij logisch dat Stekelenburg nog de voorkeur blijft krijgen, want het is niet dat Pasveer beter is. Ook los je het probleem niet op voor de toekomst dat je wellicht over 1 of 2 seizoenen geen stabiele 1e keeper hebt waar je een tijdje mee vooruit kan.

23 april 2021 om 07:47

Financieel snap ik het nog wel. Pasveer is transfervrij, maar verder snap ik het ook niet. Gaan ze de Vitesse keeper echt halen voor de basis? Dat Scherpen er niet klaar voor is lijkt me wel duidelijk, maar ik snap deze zet niet.

Dit zou wel een hele vreemde aankoop zijn van Ajax. Er moet toch wel ergens een net zo goede of betere keeper rondlopen die ook een stukje jonger is. Zit je straks met 2 opa's opgescheept, samen met Steek wordt de kans op blessures alleen maar groter. Zou ook jammer zijn dat pasveer zn carrière eindigt op de bank bij Ajax.

Dan heb je qua keepers volgend seizoen twee veteranen van 37 en 38, plus een jonkie dat er duidelijk nog niet klaar voor is (als hij uberhaupt de kwaliteiten heeft om ooit keeper van Ajax te worden). Ik vind het nogal gewaagd. Ajax heeft toch geld zat, waarom niet gewoon investeren in een fatsoenlijke keeper die nog even mee kan?

23 april 2021 om 10:20

Scherpen is duidelijk nog niet klaar om op een hoger niveau te keepen. Pasveer is transfervrij dus als hij wil komen, begrijp ik Ajax wel. Bovendien is er een kans dat de schorsing van Onana korter wordt en een goede, jonge, ambitieuze keeper zal niet op de bank willen zitten.

23 april 2021 om 10:51

Is hij er nog niet klaar voor of gaat het hem gewoon niet worden met Scherpen? De keuze voor Pasveer bevat naar mijn mening weinig risico. Een goede stand in voor Stekelenburg en je kan hem inderdaad doorschuiven als derde doelman, wanneer Onana terugkomt.
Maar denk niet dat je hem hoeft te halen, zodat Scherpen een seizoen erna wel voldoet. Misschien is het toch beter om een nieuwe keeper te halen zeker als Onana zijn contract niet verlengt en denk sowieso dat Onana in zijn hoofd heeft om nog maximaal tot de volgende transferzomer bij Ajax te keepen. Die keeper kun je dan alvast testen dit seizoen en als hij niet voldoet dan zet je Onana gewoon erin als hij terugkomt.

23 april 2021 om 11:57

Tja, ik hou het nu op nog niet klaar voor. Maar dat is natuurlijk niet zeker. Bij Jong Oranje stond hij laatst geweldig te keepen. Als hij die vorm door zou zetten, zou hij wel bij Ajax kunnen spelen.

Als dit zo is lijkt me toch dat Onana verlengd. In dat geval is dit perfect, een van de beste keepers in de eredivisie erbij voor een jaar waarin Onana maar 3 maand mee kan doen. Gewoon twee ervaren keepers om die tijd tot Onana's terugkeer uit te zitten. Dan kun je rustig kijken tijdens seizoen welke van de twee nog een jaartje 2e keeper kan zijn het jaar erna. En vervolgens bij vertrek Onana een goede keeper halen.

Gaan we nou afdankertjes kopen van PSV? Normaal gesproken is het andersom.. De nood zal wel erg hoog zitten bij Ajax..

Pasveer maakt zeker een goed jaar door, maar wat moet Ajax hier mee? Kopen om het kopen ofzo? Je kan Scherpen volgend seizoen ook gewoon de kans geven in de voorbereiding en mocht Steek dan beter zijn, dan als 2e doelman de beker potjes keepen. Dat verhuren, ja leuk, maar dat heeft Ajax al jaren niet gedaan met keepers en bleek ook niet nodig.

23 april 2021 om 10:22

Natuurlijk koopt Ajax niet om het kopen zelf. Dat zou de RvC nooit toestaan en Overmars heeft Ajax niet zo ver gebracht om het geld weg te gooien. Scherpen moet gewoon worden verhuurd zodat hij elke week kan keepen.

Wellicht Scherpen op huurbasis naar Vitesse, hebben zij ook een soort van vervanger. Ik zie het nog wel zitten in Scherpen. Tuurlijk is nog jong en heeft fouten gemaakt! Wil hem wel eens een heel seizoen zien in de eredivisie bij een subtopper. En Pasveer is misschien ter overbrugging van Onana als die niet verlengd.

23 april 2021 om 09:12

Ik kan mij niet voorstellen dat Vitesse niet beter kan krijgen dan Scherpen.
Vitesse heeft laten zien dat ze een goede subtopper zijn, dan ga je niet gokken op een jongen als Scherpen. Die kan beter nog een niveautje lager (willem 2/pec/heracles), waar hij meer zekerheid heeft op een basisplek.

23 april 2021 om 09:51

Ook geen verkeerde opties! Maar welke keeper zou Vitesse dan kunnen halen? In Nederland durf ik het zo niet te zeggen. Ik ben wel altijd fan van Duitse keepers! Geen poespas maar gewoon keepen. Heerlijke mentaliteit ook altijd!

23 april 2021 om 10:21

Nou, Groningen haalt Leeuwenburgh. Kun je beter Scherpen onder de lat zetten

Schandalig hoe mensen hier Scherpen neerhameren. Ik heb de wedstrijden tegen AS Roma niet gezien, maar 1 ding mbt deze thuis wedstrijd en de return. Tadic mist bij 1-0 een penalty, wat je een 2-0 voorsprong had kunnen geven. Je speelt en wint als een team en je verliest als een team. Als je beter zou zijn en je hebt de kansen gehad of niet gehad en je kan het niet afmaken, dan is er een grote kans, dat je de volgende ronde niet haalt. Scherpen is een talentvolle keeper, die het moest laten zien op een hoger niveau dan de eredivisie, als 3e keeper. Keepers hebben ritme nodig, vertrouwen, hij is nog jong. Ik heb bij Feyenoord Dudek in het verleden ook fouten zien maken als jonge keeper. Hij heeft later met Liverpool de CL gewonnen met een penalty reeks en heeft in zijn nadagen nog bij Real Madrid gespeeld. Dus heb geduld met deze keeper, hij kan heus wel een gpede kracht worden bij Ajax, of dat op den duur vaste keeper is, dat kan ik nu nog niet zeggen, maar een goede back-up zeker. Goede zet van Ajax om interesse te hebben in Pasveer. Door het geld. dat Ajax heeft, kunnen ze altijd een paar stappen vooruit denken. Onana zal waarschijnlijk niet lang meer blijven bij Ajax. Stekelenburg hebben ze, Pasveer erbij halen, Scherpen ervaring laten opdoen bij een leuke club in de eredivisie. Die andere keeper erbij houden, indien Onana daadwerkelijk weg zou zou gaan en je bent klaar voor de komende 2 seizoenen. Pasdveer had ik graag bij Feyenoord zien komen, als hij daadwerkelijk Vitesse gaat verlaten, zeer goede back-up voor Bijlow, die het hopelijk volgend seizoen waar gaat maken met 30 wedstrijden in de competitie. Als Pasveer zijn plaats weet en respecteert, dan is het een goede keeper voor Ajax, Feyenoord en Psv. Ik ben benieuwd waar hij gaat spelen. Je ziet Vitesse speelt leuk en zal waarschijnlijk uit elkaar vallen , door het wegkopen/wegvallen van spelers.

Ach, voor ons ontzettend kl*te (!) maar het is hem gegund! En zeker de laatste jaren is het toch wel mooi om nog voor Ajax te kunnen spelen. Wellicht zelfs als eerste keeper, Onana heeft een schorsing aan z'n broek, vermoed niet dat er veel vertrouwen is in Scherpen en Stekelenburg is prima maar ik denk dat Pasveer die er wel uit kan keepen. Het ga je goed, Remko!

23 april 2021 om 10:24

Topreactie! Ik denk er hetzelfde over als een speler zónder ruzie weggaat. Zo vind ik het jammer dat Brobbey niet heeft verlengd maar ik wens hem het beste.

23 april 2021 om 10:32

Tsja, weet je, het is en blijft toch Ajax en dat is hoe je het wendt of keert de grootste en meest succesvolle club van het land, dus uiteraard wil je daar spelen. En hoe mooi is het om in je laatste jaar bij Ajax misschien nog wat CL mee te pakken? Als Vitesse hem gewoon een contract voor 2 jaar had voorgeschoteld had Remko het gewoon getekend. Maarja, 1 jaar bij Vitesse of 1 jaar bij Ajax? Die keuze is niet zo gek dan, lijkt me. Trouwens, bij Ajax kun je ook na je carrière actief blijven, hij heeft zich nu gekwalificeerd voor Lucky Ajax

Kom je op het werk. Heb je net koffie gehaald, neem je een slok en lees je de titel. Kan ik gelijk weer een doekje halen omdat ik nogal moest lachen.

Dit is toch gewoon een grap? Je hebt Onana die niet mag spelen, daarnaast heb je Stekelenburg die het als vervanger gewoon goed doet en daarnaast is er nog Scherpen die er aan komt.

Waarom ga je dan Pasveer aantrekken? Eventueel als 4e keeper? Ik zou materiaalman worden voor minder geld

Snap 't wel. Stekelenburg is al 39. Je moet wel verjongen natuurlijk.

23 april 2021 om 10:19

Precies! Toch weer 2 jaartjes in de pocket!
Ik denk dat Ajax Scherpen gaat verhuren. Daarnaast zal Onana het grootste deel van aankomend seizoen ook niet beschikbaar zijn. Hij is tot januari geschorst en moet daarna nog optrainen en ritme opdoen. Als Onana dan niet verlengd heeft, dan ga je seizoen 22/23 in zonder Onana en zonder Stekelenburg (die dan echt met een rollator het veld op komt).
De komst van Pasveer geeft je dan net even meer lucht.
Als Onana verlengt of Scherpen blijkt toch heel goed, dan zal Pasveer in 22/23 tweede keeper worden (de Stekelenburg rol om het zo maar even te noemen). Anders heb je een goede keeper en kan Ajax op zoek naar een nieuwe doelman.

Zou dit heel erg jammer vinden.. Pasveer is echt op zijn plek bij ons Vitesse, uiteraard snap ik het wel.. is al op leeftijd en kan zo een keer kampioen worden! Stuur scherpen maar naar Arnhem dan!

een zeer ongelukkige keuze lijkt mij. Wekelijks keepen bij Vitesse en ontzettend veel krediet hebben of tweede/derde keeper worden bij Ajax en amper spelen.

Een eerste en tweede keeper van 38 en 37 dus? Waarom? Hele rare keuze, zowel van Pasveer als van Ajax.

23 april 2021 om 11:24

Hoezo? Voor een keeper is dat niet ontzettend oud.

23 april 2021 om 12:58

Op je 38e kun je inderdaad nog prima keepen, maar er zit niet echt een toekomstvisie in dit beleid. Idealiter heb je een wat oudere, ervaren keepen en een keeper van tussen de 20 en 24 oid. Natuurlijk verloop zit er nu niet echt in. Scherpen wordt zo namelijk derde keeper, dus die moet je dan gaan verhuren ofzo? Bij Jong Ajax groeit hij namelijk ook niet. Dus één keeper van die leeftijd is niet zo ontzettend oud, maar twee is niet toekomstbestendig.

Begrijpelijke keuze van Pasveer, binnen no time wordt hij geselecteerd voor Oranje en blijft de wk droom inleven.

Onana is nog een half jaar geschorst en als die schorsing klaar is, is Onana nog niet meteen inzetbaar. Ik denk dat Ajax Scherpen gaat verhuren en het seizoen ingaat met Pasveer en Stekelenburg als keepers. Dat is niet echt toekomstgericht, maar op de korte termijn een prima oplossing. Dan heb je volgend seizoen om te kijken naar zowel een eventuele verlenging van Onana en de ontwikkeling van Scherpen.
Niet zo gek hoor. En ik denk dat Pasveer de concurrentie van Stekelenburg dan wel wint en als eerste keeper komend seizoen in gaat.

Toch nietvoor het eerst datajax een ervaren doelman voor een of twee jaar haalt ? De Boer bijvoorbeeld. Buffon loopt ook nog steeds rond bij Juventus. Misschien biedt Ajax Pasveer wel een financieel zeer interessant contract en bovendien is nergens gezegd dat hij de concurrentieslag met Stekelenburg niet kan winnen.

23 april 2021 om 12:04

Ga je nou Pasveer vergelijken met Buffon? Buffon brengt een hoop ervaring mee en is 1 van de, zo niet, beste keeper van de wereld geweest? Pasveer komt niet verder dan 5 wedstrijden bij een topclub.

Toch niet voor het eerst dat Ajax een ervaren doelman voor een of twee jaar haalt ? De Boer bijvoorbeeld. Buffon loopt ook nog steeds rond bij Juventus. Misschien biedt Ajax Pasveer wel een financieel zeer interessant contract en bovendien is nergens gezegd dat hij de concurrentieslag met Stekelenburg niet kan winnen.

Pasveer blijkt een laatbloeier te zijn en heeft laten zien dat hij de stap naar Ajax kan maken. Bovendien is 37 voor een keeper nog niet eens echt oud.

En dan zie je de poll en lees je dat 50% het een versterking vind? Hoe kan je Pasveer een versterking vinden? Dat de merendeel hier voor ajax is, is duidelijk maar je kan toch Pasveer niet als versterking zien? Heeft nog nooit bij een topclub gezeten, is in zijn nadagen, heeft geen toekomst meer en zal ook alleen in actie komen wanneer de 1e, 2e en wellicht 3e keeper uitvalt? Lijkt mij ook al heb je geld genoeg sonde voor je geld. Kijk dan uit naar een talent in je eigen opleiding of iemand met ervaring in topwedstrijden als je kijkt naar ervaring. Dit is een hele rare transfer.

Ik had als Ajax een jonge keeper met vlieguren gehaald zoals Lafont, Perrin of Dragovski. Maar nee hoor weer een bejaarde (met ervaring) erbij halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3214
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

10 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren