Erik ten Hag oneens met vraag van NOS: ‘Hij is niet in vorm? Sorry?’

Donderdag, 22 april 2021 om 23:30Dominic Mostert

Erik ten Hag neemt het op voor Sébastien Haller. De spits van Ajax scoorde dit seizoen acht keer in veertien duels in de Eredivisie, maar blijft niet gevrijwaard van kritiek. Een verslaggever van de NOS stelde donderdagavond na het gelijkspel tussen Ajax en FC Utrecht (1-1), de oude club van Haller, dat de winteraanwinst 'niet in vorm' is. Met die opmerking is Ten Hag het oneens.

De trainer van Ajax kende Haller een basisplek toe tegen Utrecht. De recordaankoop was met een kopbal in de eerste helft dicht bij een doelpunt, maar keeper Eric Oelschlägel tikte de bal over de lat. De verslaggever vroeg naar de basisplek van Haller en ook naar de reserverol van Klaassen. "Je weet van tevoren dat als je Davy Klaassen op de bank zet, Mohammed Kudus minder is. Brian Brobbey is ook in vorm en Sébastien Haller niet. Zijn dat ook fouten van een coach?", luidde de vraag.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Haller niet in vorm, sorry?", counterde Ten Hag. Hij noemde daarna de statistieken op die Haller na achttien officiële wedstrijden voor Ajax kan overleggen. "Tien goals, zes assists (zeven, red.), dan ben je wel in vorm denk ik. Zondag gaf hij nog de assist op de winnende", doelde Ten Hag op de treffer van David Neres in de gewonnen bekerfinale tegen Vitesse. "Het is een topspits. Ik moet nog een spits bij Ajax zien, ook in de historie, die deze statistieken kan overleggen."

Een speler op wie Ten Hag na afloop wel kritisch is, is Kudus. De middenvelder kreeg de voorkeur boven Klaassen, maar werd vroeg in de tweede helft gewisseld. "Het was aan de bal wat onwennig. Soms maakte hij goede keuzes, maar soms totaal verkeerde keuzes. Dan schiet hij, terwijl hij op Neres had moeten spelen", zei Ten Hag. "Het is een geweldig talent, maar je moet het ook verdienen om te spelen. Hij laat het ook zien op de training, maar hij moet leren om niet te geforceerd te doen. Hij kan gewoon geweldig voetballen. Dat hebben we allemaal al kunnen constateren."


Poll

Zou jij zeggen dat Sébastien Haller momenteel 'in vorm' is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door fcbogarde)

Het is meer een kwestie van wat je van hem als spits verwacht. Haal je hem puur om wat ballen opzij te koppen en de bal erin te schieten dan doet hij precies wat je van hem verwacht. Toch snap ik de kritiek wel, voor 22m verwacht je er simpelweg meer van. Hij oogt zo bonkig, en op snelheid ziet het er ook niet uit, terwijl hij bij Utrecht wel heel veel souplesse in zijn spel had. Hij maakt doelpunten, maar ik denk dat een Brobbey of Tadic in de spits ook wel 10 goals in 18 potjes hadden gemaakt.

22 april 2021 om 23:38

Haller was geweldig bij FC Utrecht maar bij Ajax vind ik hem enigszins tegenvallen. toch denk ik wel dat hij een belangrijke speler gaat worden voor Ajax want het is wel een hele goede speler imo

22 april 2021 om 23:44

Is er ook pas net en mist zn gezin. Denk dat het wel beter zal gaan inderdaad. Laatste tijd wel matig, maar alsnog prima statistieken.

22 april 2021 om 23:44

Hij gaat sowieso een belangrijke speler worden want Ajax is vele malen beter dan de rest. Je hebt 70% van de bal en hebt minimaal 20 schoten elke wedstrijd en vaak 3+ goals.

22 april 2021 om 23:46

Hoe wel ik Haller tot nu toe tegen vindt vallen voetballend, zijn de statistieken gewoon uitstekend. 8 goals in 14 wedstrijden. Ik had dat niet verwacht, dan valt er natuurlijk weinig op aan te merken. Een spits is gehaald om doelpunten en dat doet hij. Dus achteraf doet die het zeker niet slecht en als hij dan ook nog is beter gaat voetballen wordt het voor Ajax een geweldige spits.

22 april 2021 om 23:56

Zo goed zijn zijn stats toch ook weer niet? Tuurlijk netjes maar verwacht gewoon net iets meer van hem bij Ajax. Daarnaast ziet hij er ook niet helemaal happy uit en de k ik dat hij niet fit is

23 april 2021 om 00:07

8 goals in 14 potjes is te weinig

23 april 2021 om 00:35

En 5 assists. Best netjes voor een eerste periode waar je nog moet wennen aan je teamgenoten. Spel moet natuurlijk wel beter

23 april 2021 om 06:52

Sorry hoor, maar een spits met zoveel ervaring en met een flink prijskaartje moet gewoon beter presteren als spits van Ajax. Ten Hag zal het niet zeggen, maar misschien wel denken dat het tot nu toe gewoon tegenvalt. Vergelijk het met Gotze van Psv, ook bij hem hebben we automatisch een hoog verwachtingspatroon omdat deze jongens al het één en andere hebben mee gemaakt.
Daarnaast is Brobbey op dit moment effectiever en zal Haller best even achter zijn oren mogen krabben.

23 april 2021 om 00:39

Vooral dat bonkige is wat me is tegengevallen. Hij beweegt echt als een slagschip. Ik ben het met je eens dat Brobbey of Tadic dit ook wel hadden kunnen doen. Hij begon wel goed overigens, maar dat is snel gezakt. Naar die 22m kijk ik niet echt, want het blijft nog steeds Haller en voor dat geld haal je niet zomaar een ervaren topspits. Toch denk ik dat hij in z'n tijd bij Utrecht een betere speler was omdat hij veel bewegelijker was. Ik vind 'm erg weinig toevoegen aan het spel, maar in de 16 is het wel lekker om 'm erbij te hebben. Jammer dat we 'm niet in de EL konden zien, dan hadden we misschien wat beter kunnen inschatten wat z'n niveau nou echt is. Voor in de eredivisie als eindstation is hij prima, maar ook nog niet indrukwekkend. Hij oogt ook zo flegmatiek en onzeker. Weinig energie. Maar dat kan ook een kwestie van wennen zijn en nog niet helemaal lekker in de groep vallen.

23 april 2021 om 09:49

Daar waar van veel spelers wordt gezegd dat ze het krachthonk in moeten, zou ik van Haller juist zeggen dat je bij hem juist meer zijn lenigheid en soepelheid moet trainen. Wellicht is dat met een goede fysio te doen. Of yoga. Of juist iets als capoeira. Klinkt misschien zweverig, maar ik denk dat het hem helpt om ook in de kleine ruimte, waar het Ajax-spel zich de laatste jaren vaak bevindt, beter te functioneren.

23 april 2021 om 05:16

Vergeet niet dat toen hij werd gehaald, hij niet mocht meedoen met de Europa league. Dat heeft zijn motivatie ook naar beneden gehaald denk ik zo. Ik verwacht volgend seizoen (met CL) een gemotiveerde haller die zich zou willen laten gelden. Alleen talenten willen zich laten gelden in de eredivisie, dat is haller allang niet meer.

23 april 2021 om 06:34

Nou moeten mensen echt eens ophouden over die Europa League en haller. Vul niet voor hem in hoe hij zich voelde. Hij heeft het kort geleden zelf nog aangegeven. Hij hem was die knop snel om maar bij mensen thuis en journalisten bleef het maar malen blijkbaar. Er is niks mis met z’n motivatie.

23 april 2021 om 22:22

Wat denk je zelf? Dat hij gaat zeggen nee ik ben niet gemotiveerd voor dit seizoen? Je ziet toch dat hij zijn familie mist en dat hij Europese wedstrijden wou spelen? Dat kan behoorlijk invloed hebben op een nieuwe speler, die voor een record bedrag is gekocht..

23 april 2021 om 07:43

Haller wordt volledig verkeerd gebruikt en de vraag is of hij past bij dit Ajax. Zelfs Janssen zag het als Utrecht speler. Aan de andere kant, als Haller deze wijze van in de spits spelen zich eigen weet te maken dan gaat hij een hele grote stap zetten richting topspits. Juist al zijn mindere kwaliteiten worden getest. Aanspeelpunt in de kleine ruimte, diepte in sprinten op lange ballen. Meevoetballen en snelle 1-2 tjes. Je eigen ruimte creëren en zelf kansen creëren. Door mijn wimperharen zie ik een soort gelijke worsteling als Ibrahimovic heeft gehad. Lijkt nergens op en dan af en toe een glimp van dat hij het wel kan. Een bal die meteen uit de lucht wordt geplukt en op goal wordt geramd, een atletische aktie waardoor hij de bal net nog richting goal krijgt, een goede passeeraktie die direct verneukt wordt door de voorzetting. Dat soort dingen en de irritatie is groot want 99% gaat mis of is van erbarmelijk niveau en dan is er weer dat ene moment.

Haller heeft zeker zijn statistieken mee, maar qua spel is het echt ondermaats. Hij legt weinig energie in duels en straalt totaal geen vreugde uit. In tegenstelling tot Brobbey en Traore due elk duel vol in gaan en altijd goed drukzetten. Maar hij heeft wel rendement, dus mogen we eigenlijk niet klagen

23 april 2021 om 09:47

Laten we gewoon volgend jaar bekijken. Ik geef het je te doen om te verhuizen, in een hotel wonend op je gezin te moeten wachten (kijk bv. naar Alvarez in 1e seizoen) en vervolgens door een administratiefout weken lang de helft van de tijd individueel te moeten trainen. Vooral dat laatste wordt wel onderschat. Daardoor kom je ook nooit echt in een ritme. Dan zijn die statistieken inderdaad erg hoopvol en maakt nieuwsgierig naar zijn eerste volledige seizoen.

Ik irriteer me soms aan het eigenwijze van ten hag. Alsof iedereen het verkeerd ziet en hij wel goed. Tuurlijk is Haller belangrijk. Hij heeft fortuna , rkc en heerenveen uit allemaal de winnende gemaakt. Maar hij mag wel wat meer bijdragen aan het voetbal. Toen hij bij ajax kwam dacht ik dat hij met zijn lichaam en premier league ervaring wel als kapstok kon dienen, maar tot.mijn verbazing is hij alles behalve balvast en word hij door iedere verdediger met speels gemak weggezet. En ook zijn kaats is ook bedroevend.

22 april 2021 om 23:40

Neem aan dat hij dat intern wel aangeeft. Wil hem alleen niet afvallen in de media dus benoemd de statistieken. Verder wel eens met je reactie. Vooral de kaats is echt heel matig. Qua rendement wel goed, zeker als je bedenkt dat hij er net is en zijn gezinssituatie die redelijk vergelijkbaar is met alvarez die nu ook veel beter speelt.

22 april 2021 om 23:59

Alvarez en haller is natuurlijk wel een flink verschil. Hij heeft zijn fam dichtbij (snap niet hoezo die niet hierheen komen???) is europees, kent nl, de competitie en de coach + spreekt engels. Alvarez heeft dit allemaal niet

23 april 2021 om 00:37

Doelde vooral op familie en in hotel wonen. Engeland is wel dichtbij maar met coronasituatie ook lastiger dan normaal. Idd wel apart. Las omdat de scholen en kinderopvang in Engeland open is, maar nu in nederland toch ook? Idd wel anders dan alvarez maar alsnog snap ik wel dat het lastig is

23 april 2021 om 00:36

Klopt, hij heeft iets irritant betweterigs over zich en beschouwt veel van wat hem gevraagd wordt als iets vijandigs. Overigens moet ik wel zeggen dat ik het heerlijk vind hoe hij de pseudo-journalistiek van Hans Kraaij als enige van de juiste repliek dient. Kraaij ontstijgt met zijn populistische gelul het niveau van een lokale amateuromroep niet; beter gaat die vent bij Hart van Nederland of RTL Boulevard aan de slag om verslag te doen over een geboren geit met vijf poten of de roddel of achterklap die past bij zijn sensatielust. De rest van het seizoen gaat-ie elke wedstrijd aangrijpen om Ten Hag te vragen over de status van zijn contractverlenging. Tot irritatie van niet alleen Ten Hag, maar ook de kijker. Hoe sterk Ten Hag daarop reageerde en Kraaij vanavond de maat nam vond ik even terecht als lekker.

23 april 2021 om 07:44

Wat een lang betoog over hans kraaij terwijl niemand het daar over heeft. Toe aan weekend?

Hij gaat er komend seizoen ook gewoon genoeg maken en wellicht wordt ie topscoorder, maar of het een type spits is voor dit systeem van Ajax? Vind van niet

23 april 2021 om 08:24

Iedere spits kan erbij Ajax genoeg maken, je domineert altijd en krijgt voldoende kansen. Ik had alleen meer van hem verwacht. Als je Brobby het hele seizoen had laten spelen waren zijn statistieken niet minder.

23 april 2021 om 09:49

De statistieken zeggen iets heel anders. De enige topscoorder die Ajax heeft afgeleverd in het recente verleden was Tadic, als linksbuiten. Bij Ajax is juist de nummer 10 veel doelgerichter (siem de jong, Klaassen, vd beek en vervolgens weer Klaassen).

Heeft ook gelijk qua statistieken. Die zijn ook echt goed. Zeker voor de eerste periode en gezinssituatie. Komt alleen weinig in het spel voor en matig in de kleine ruimte. Zeker laatste wedstrijden is het een stuk minder.

Hij doet het prima. Was alleen nogal duur, dan zou je hopen dat ie meer is dan prima. Maar goed, hij is er net.

23 april 2021 om 00:17

De prijs vind ik in steeds mindere mate een criterium. Want vergeleken met het buitenland is die 22,5 miljoen nog steeds kattenpis.

José Mourinho: “People who don't understand football analyse with statistics”. Ik wil niet zeggen dat Ten Hag geen verstand van voetbal heeft want het tegendeel is waar maar kom op zeg.. als spits van dit Ajax zulke statistieken halen in een competitie waar 9 van de 10 wedstrijden een speeltuin is, is echt niet bijzonder. Die Griek van VVV schiet er 22 in ofzo bij zo’n matige club.. Tadic scoorde er in z’n eerste seizoen meer dan 30 dat heeft hij in z’n hele PL carrière niet eens gehaald. Die statistieken maken zijn slechte spel alleen goed, niks meer, niks minder. Ajax scoort zowat elke wedstrijd 3+ goals. Dus, ja qua stats is Haller belangrijk, qua spel vrij slecht dus kan niet zeggen dat hij dan in vorm is. Ik had in ieder geval, voetballend veel meer verwacht. Ik betwijfel zelfs of Brobbey het niet minimaal even goed zou doen..

22 april 2021 om 23:45

Of Brobbey wel of niet goed genoeg zou zijn is een non-discussie. Het was intern al bekend dat hij zijn contract niet zou verlengen, plus in de tijd dat Haller gehaald werdt, was Brobbey ook conditioneel nog niet goed genoeg om een hele wedstrijd te spelen, zelfs bij jong Ajax lukte dat niet en moesten ze hem volledig optrainen.

23 april 2021 om 00:13

Nee dat bedoelde ik ook niet perse. Maar bedoel meer een speler van het niveau Brobbey, die hoef je namelijk niet voor 22.5 miljoen te kopen.

23 april 2021 om 09:56

Maar blijkbaar kost een speler van het niveau brobbey wel ruim 3 miljoen per jaar en moet je daarvoor concurreren met een Leipzig.

Kijk naar de afgelopen 10 jaar hoe moeilijk het is voor Ajax om een goed spits te vinden. Sigthorsson was niks, Milik was volgens velen helemaal niks maar leverde wel 30 miljoen op (wat al aangeeft hoeveel een volgens velen matige spits al moet kosten), Cvitanich werkte niet. Dan moet je hopen dat je er eentje kan opleiden, want uiteindelijk kwamen brobbey en dolberg nog het dichtst bij qua niveau. Vooral van die laatste had ik echt verwacht dat hij de onbetwiste nummer 9 zou worden (blijven) na dat fantastische debuutjaar.

23 april 2021 om 10:33

Transfervrij baas, dat verwerk je vaak in een salaris/tekenbonus. Als ze 20 miljoen moesten betalen dan had hij echt geen 3 miljoen gekregen..

23 april 2021 om 07:04

Effe srs heb je het voetbal onder Mourinho wel gezien of niet. Zijn voetbal draait letterlijk om de stats. Mourinho zei letterlijk bij Real als ze wonnen met Bar slecht voetbal. Score bord is het enige wat telt

23 april 2021 om 10:35

Vond het gewoon een leuke quote. Je kan ook wel naar stats kijken alleen puur op stats focussen is niet wat je moet doen. Als je naar de goals/assists van Frenkie bij Ajax kijkt dan zou je denken dat het een matige middenvelder is.. maar als je wedstrijden kijkt, is het een totaal ander beeld. Dat bedoelde ik meer. Daarnaast heeft Madrid onder Mourinho echt een paar jaar goed gevoetbald hoor. Volgens mij nog goals record gebroken..

Als je zulke statistieken in een half seizoen kunt overleggen doe je het als spits prima. Maar we willen graag wel meer zien en er is meer mogelijk, dat komt wel.

23 april 2021 om 08:08

Huntelaar, traore, Tadic en zelfs Labyad hadden goede cijfers op die plek. En tel daar nu ook brobbey bij. Dit Ajax speelt gewoon goed voetbal waarin de spits altijd zijn goals mee pikt, of via assists van waarde is. Heel bijzonder is het niet. Maar ik vind Haller een goede spits. En of hij in Europa verschil zou kunnen maken, geen idee.

Hij heeft gewoon fantastische statistieken voor een spits die aan z'n eerste half jaar bezig is. Daarnaast speelt hij nu in een systeem wat hij zeker bij Westham maar ook bij Frankfurt niet speelde. Dan is het helemaal best indrukwekkend om zulke cijfers te overleggen. Ik verwacht veel van Haller volgend jaar, na een volledige voorbereiding te hebben meegedraaid en hopelijk ook met zijn gezin hier. Er wordt ook sneller kritiek op Haller geleverd vanwege zijn houding, terwijl dit natuurlijk niks af doet aan zijn kwaliteiten

Als iedere bal van je voet springt ben je ofwel niet in vorm ofwel bak je er helemaal niets van. Dat laatste geloof ik niet, althans hoop ik niet, dus Haller is gewoon totaal niet in vorm en dan mag Ten Hag dat ook gewoon eerlijk zeggen. Natuurlijk heeft hij er aardig wat in liggen, maar iedere voetballer moet gewoon in staat zijn een bal fatsoenlijk aan te nemen en over 5 meter naar een medespeler te passen

23 april 2021 om 07:08

Geen een Coach gaat ze spelers openlijk aanvallen tenzij je Schimdt heet

Ik neem die kale sowieso niet serieus, die neemt iedereen die slecht speelt nog in bescherming. Het is toch potdorie geen kleuterschool?!

23 april 2021 om 07:09

Effe srs wat moet hij zeggen hij kan er niks van. Het is een miskoop? Geen een cappebele coach gaat ze spelers aanvallen tenzij je Schimdt heet

23 april 2021 om 09:58

Al heeft hij nu wel (overigens volkomen terechte) kritiek op Kudus.

In de 16 is het een gevaarlijke spits maar voetballend komt die nu echt te kort heb ik het idee. Ajax wil graag spelen met een soort aanspeelpunt als spits die een bal kan vast houden en mee kan combineren met de snellere behendige spelers om hem heen maar dan springt de bal echt 9 van de 10 keer 2 meter van zn voet af. Die ene keer dat het wel lukt dan is het trouwens wel bijna direct gevaarlijk. In de 16 heeft hij nu grote waarde voor Ajax en pikt hij zn goaltjes wel mee voetballend moet het nog beter maar heb wel het idee dat hij beter kan

23 april 2021 om 00:42

Nou in de 16 vind ik hem niet eens zo gevaarlijk. Alleen bij hoge ballen. Ik heb hem immers nog geen schot zien lossen in de 16 of buiten de 16.

Ik weet het niet hoor, maar Haller mist echt veel. Vind Haller een typische 'gooi de bal in de pot'-spits. Een pinchitter. Hij mist zoveel dingen: snelheid, basistechniek (zoals een bal aannemen), handelingssnelheid, schotkracht (ik heb het nog niet gezien), een mannetje voorbij spelen. Hij heeft dat allemaal niet. Ben bang voor een miskoop.

23 april 2021 om 05:03

Je hebt Haller bij Utrecht nooit gezien dan, hij was alles wat je zegt daar ook.Het is een killer eerste klas zijn sterke punten zijn sterker geworden in al die jaren. Je hoeft niet te verwachten dat hij 5 man gaat dollen want zo een speler is hij nooit geweest. Traag was die ook bij Utrecht en hele wedstrijden onzichtbaar maar een kans mist hij niet. Hij is niet een voetballer die open kansen mist die even overschiet bij een lege goal. Hij is buitengewoon technisch en koel dus ik snap die hele kritiek niet. Geweldige spits. Echt perfect voor de CL alleen zijn uitstraling is al 22 miljoen waard laat ik het je zo zeggen.

23 april 2021 om 12:37

Nou ik heb hem in zijn Utrecht-tijd niet echt gevolgd nee, maar ik kijk naar hoe hij nu is. En die facetten die ik opsomde mist hij gewoon. En hij kan wel koelbloedig zijn, maar als ik hem amper zie schieten vanuit de 16 heb je daar weinig aan. Ik hoop gewoon dat ie vanaf volgend seizoen zich beter weet aan te passen in het team van Ajax, maar heb een hard hoofd er in.

23 april 2021 om 14:10

Gelukkig is voetbal een teamsport en de facetten die hij mist kan zijn teamgenoten ook wel aanvullen. Je kan hem met Trezeguet vergelijken of Inzaghi. Dat soort type spits.

Het is heel ajax die al een aantal weken ondermaats speelt

Mister eigenwijs. Ik zeg: hup naar Eintracht, zowel Ten Hag als Haller!

23 april 2021 om 08:31

Als je een van onze meest succesvolle coaches aller tijden graag ziet vertrekken naar Frankfurt dan vraag ik me sterk af of je wel echt een Ajacied bent..

23 april 2021 om 11:47

(bogarde)
En dan weer terug zeker naar type de Boer met tikkie terug tikkie breed dat vreselijke controle voetbal , het is misschien wel de beste coach na van Gaal en Cruijff die we hebben gehad en jij wil hem weg hebben gek hoor .

23 april 2021 om 20:12

Nee, zéker niet. Maar kijk eens wat De Boer aan aankopen mocht uitgeven en wat er onder Ten Hag tegenwoordig wordt uitgegeven.... Verder hou ik meer van pressievoetbal met een snelle opbouw en avontuurlijke en diepgaande buitenspelers. Maar zo'n wedstrijd als gisteravond, RKC uit, Willem II-thuis, Heerenveen-uit etc. Het is een partij moeizaam !

23 april 2021 om 21:21

Ja dat is zo maar Utrech staat bijna 90 minuten met de kont in de 16 meter en dan heeft zelfs Ajax het moeilijk , dit was ook de vierde wedstrijd in 10 dagen ook dat speeld mee , de tweede helft vond ik Ajax trouwens best aardig paar aardige kansen ja en dan die belachelijke afgekeurde goal ja dat zelfs de VAR geen uitsluitsel geeft terwijl wij als leken kunnen zien dag er totaal geen sprake is van buitenspel .

Er zijn nog wel meer spelers uit vorm die hij ook blijft opstellen zoals een Rensch en Gravenberch. Maar ik snap ten Hag met Haller ook wie moet het anders zijn? Brobbey gaat weg dus waarom zou je die basis zetten? En Traore is in mijn ogen absoluut geen Ajax materiaal dan kan je beter Haller uit vorm houden. Denk wel dat het nog steeds komt door het Europa foutje van Ajax en dat het volgend seizoen weer anders en over zijn zijn.

Als hij geen last heeft van een vorm dip heeft, dan is dit dus gewoon zijn niveau. Ondanks dat hij echt wel belangrijk is geweest voor Ajax, is het dan wel een echt beperkte spits.

Ik denk dat velen voetballend iets meer van hem hadden verwacht, ik ook. Echter scoort hij wel naar behoren. Als hij het volgend jaar in de CL ook kan laten zien, dan pas zou ik zeggen of hij Ajax echt verder brengt. Kampioen waren ze zonder hem natuurlijk ook geworden, ben heel benieuwd naar de Europese wedstrijden.

Dit was Huntelaar ook wel.gelukt. had je mooi 22 miljoen op de bank kunnen laten.

23 april 2021 om 08:04

Of Henk Veerman Haha. Labyad en Traore maakten op die plek ook goals, dus super bijzonder is het niet India Ajax in Nederlandse competitie. Ik vind Haller echt wel een goede speler, maar onnodig duur in de eredivisie. En of hij Europees het verschil kan maken weet ik nog niet.

Hij is misschien niet in vorm maar je gebruikt hem ook slecht. Bijvoorbeeld corners. Er komt geen corner goed voor, je kunt beter de bal gelijk achter schieten en wachten op de doeltrap van de keeper. Zo krijg je ook geen counter tegen. Ja corners voor Ajax, zijn gevaarlijker voor Ajax dan ze kansen voor Ajax opleveren.

Denk dat het allemaal voornamelijk met het prijskaartje van 20+ miljoen te maken heeft. Men (het supportersvolk) verwacht door dit bedrag natuurlijk een mirakel van een speler. Zeker voor Eredivisie begrippen. Of dat terecht is, is weer een tweede.... Buiten Nederland is 20+ miljoen gewoon een bedrag voor een leuke speler, zo moet je hem wellicht ook zien en niet als grote verlosser ofzo.

Het is toch logisch dat je je spelers als trainer niet afvalt. Speler leest ook kranten. In vorm is hij duidelijk niet en als hij maar waarde heeft voor het team prima toch. Maar voetballend moet het gewoon beter.

Hadden ze Mitrovic maar gekocht in plaats van Haller

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3214
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

32 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren