Ilkay Gündogan verzamelt 254.000 likes met kritiek op CL vanaf 2024

Vrijdag, 23 april 2021 om 08:08Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:11

Ilkay Gündogan is het absoluut niet eens met de nieuwe opzet van de Champions League vanaf 2024/25. De voorbije dagen stonden in het teken van het verzet tegen de oprichting van de zogeheten Super League, een project dat voorlopig is afgeblazen, maar ook de recente wijziging van het belangrijkste Europese clubtoernooi is niet iedereen goed bevallen. Gündogan stelt dat vrijwel niemand stilstaat bij de inspanningen die de voetballers zelf moeten leveren, zo maakt hij donderdagavond via sociale media bekend.

De nieuwe opzet van de Champions League werd afgelopen maandag in het Zwitserse Montreux goedgekeurd door het uitvoerend comité van de UEFA. Vanaf 2024/25 zal het aantal clubs in de Champions League worden uitgebreid van 32 naar 36. Er wordt niet langer een poulesysteem gehanteerd, maar er wordt één ranglijst aangehouden voor alle 36 clubs. Alle clubs spelen tien groepswedstrijden. De beste acht clubs plaatsen zich voor de laatste zestien en worden aangevuld met de winnaars van de play-offs tussen de nummers 9 tot en met 24.

“Nu al dat gedoe rondom de Super League gaande is . . . Kunnen we het alsjeblieft ook hebben over de nieuwe opzet van de Champions League”, twittert Gündogan. “Meer en meer en meer wedstrijden. Denkt dan niemand aan ons, aan de spelers? Het nieuwe formaat van de Champions League is de minste van twee kwaden in vergelijking met de Super League.” De tweet van de middenvelder van Manchester City gaat viraal. De teller staat op het moment van schrijven op 254.000 likes en 64.000 retweets.

Gündogan verstuurde nog een andere tweet: “Het huidige formaat van de Champions League werkt geweldig en dat is de reden waarom het de populairste clubcompetitie ter wereld is. Voor de spelers zelf en voor de fans.” Ook deze tweet genereerde binnen no time tienduizenden likes. Met het grotere aantal deelnemers, meer wedstrijden per club en eventueel ook twee wildcards voor grote clubs die zich niet via hun nationale competitie weten te plaatsen, is de UEFA desalniettemin tegemoetgekomen aan de wens van topclubs voor een lucratiever en sportief interessanter toernooi.

Dat kon niet verhinderen dat twaalf clubs uit Engeland, Spanje en Italië afgelopen zondag aankondigden een eigen Super League te beginnen. Deze clubs wilden met meer wedstrijden tussen topteams veel hogere inkomsten genereren dan ze nu met de Champions League doen. Na alle kritiek uit de voetbalwereld trokken zes Engelse clubs zich nog geen 48 uur later terug, evenals AC Milan, Internazionale en Atlético Madrid. Real Madrid, Barcelona en Juventus zien nog wél brood in de Super League.Gerelateerd

Meer sportnieuws

60 reacties (laatste reactie door johanvansa)

Verschrikkelijk format, haalt toch weer de charme van het toernooi weg. Althans, ik vond de groepsfases juist leuk.

22 april 2021 om 22:06

Welk charme heeft de CL nog dan? Het is een toernooi voor de rijken, de rest is opvulling.

22 april 2021 om 22:16

Champions League heeft genoeg charme mijn inziens hoor, tot aan de kwartfinales heb je nog zeer regelmatig verrassende teams erin. Zelfs in de halve finale ook nog wel: zie Ajax, Tottenham, AS Monaco, AS Roma, RB Leipzig en Lyon de laatste 5 jaar. Dat de grote teams vaak aan het langste eind trekken is zo ja, maar met tennis zie je toch ook bijna altijd Nadal, Djokovic en Federer de prijzen verdelen, bij F1 is het zo dat Hamilton al jarenlang domineert. Er zijn in de Champions League echt meer dan genoeg spannende potten te zien.

22 april 2021 om 22:16

Voor een heel groot deel met je eens. De CL was leuker toen er wat meer clubs uit kleinere landen in de groepsfase zaten. Ik zie jouw andere comment waarbij je nummers 3 en 4 weg wil halen, daar ben ik het niet per definitie mee eens, maar wat meer diversiteit maakt het wel veel leuker.

22 april 2021 om 22:28

@futures,

Welke charme heeft de Eredivisie nog? Het is een competitie voor de rijken, namelijk Ajax en PSV met een vleugje Feyenoord. De rest is opvulling.

In de afgelopen 50 seizoenen is er maar 3x een kampioen buiten de top 3 geweest, waarvan de laatste 2 keer AZ en Twente betrof die riant buiten hun organische financiele middelen moesten treden en daar daarna de rekening gepresteerd kregen.

22 april 2021 om 23:03

Naast de mooie topaffiches en af en toe eens verrassingen vind ik ook de EL een heel interessante competitie. Je leert interessante spelers en clubs kennen die niet zoals vroeger vaker het geval is met z'n elven achter de bal kruipen. Voor mij dus niks aan veranderen

22 april 2021 om 23:23

@sammerens - Het kampioensteam van FC Twente was ruim binnen de perken op dat moment. Daarna ging het echter snel mis en daar hebben ze de rekening voor gepresenteerd gekregen. Verder niet heel relevant betreft dit artikel, maar het is wel zaak dat je de feiten juist interpreteert. Hoe de situatie bij AZ zat destijds, dat weet ik niet. Er is vast een Az'er die jouw gelijk of ongelijk betreft AZ kan bewijzen.

23 april 2021 om 00:12

Okay, als wat jij zegt correct is dan nog is er sprake van een hegemonie sinds de invoering van het betaalde voetbal in Nederland, die door de alsmaar oplopende CL alleen maar verder versterkt wordt.

22 april 2021 om 23:20

Ik vind het hypocriet. De CL eindtoernooi heeft op dit moment 13 wedstrijden maximaal. De Superleague had 18 competitieduels. Clubs moeten gewoon bredere selecties hebben en meer rouleren, ik ben geen NBA fan, maar volgens mij rouleren zij veel en veel meer. Daarnaast is het prima in voetbal te organiseren om doorlopende wissels toe te passen zoals bij bijna elke andere sport, waardoor sporters meer rust hebben in een seizoen. Ik kan mij goed voorstellen dat als Manchester City 5-0 bij rust voor staat tegen Aston Villa dat ze het liefst 8 wissels toepassen. Wellicht wat minder overdrijven dat alle wissels geregistreerd moeten worden, dan kost dit ook geen tijd. En verantwoording van de clubs dat er niet 12 man op het veld staan

22 april 2021 om 23:28

Het gaat niet om het huidige format, maar om het nieuwe format. Dat eindeloos doorwisselen lijkt mij persoonlijk helemaal niks, dat clubs 'gewoon bredere selecties moeten hebben' is ook wel erg kort door de bocht.

22 april 2021 om 23:35

Bij Volleybal gebeurt het, bij basketbal gebeurt het, volgens mij bij hockey ook. Het kost overigens vrijwel geen tijd mits juiste regels toegepast worden.
Over het nieuwe format, 10 duels +7 duels als ik goed reken, is nog steeds minder dan de Super League. Daarnaast kan je ook afvragen of de CL uitbreiden een verkeerd idee is of de huidige nationale competities zo houden een goed idee is. Wanneeer je bijv besluit dat alle hoogste niveaus in Europa 16 ploegen kent, speel je 30 competitieduels + 17 europese = 47 en dan nog wat bekerpotjes. Prima oplossing? Europa cup potjes zijn toch meer geliefd denk ik

22 april 2021 om 23:53

Het lijkt mij juist niet de bedoeling dat topclubs nog bredere selecties krijgen. Hoeveel fantastische spelers zitten er wel niet wekelijks op de bank bij de topclubs. Daarvan zouden er heel erg veel fantastische aanwinsten zijn voor de clubs daaronder. Heel Nederland is al in de war als Ihateren niet speelt. Moet je na gaan wat voor talenten er bij de Reals en Man Cities op de bank zit te verpieteren. Het grote geld heeft al zoveel van het voetbal verpest. Real Madrid en Manchester United hebben de hele transfermakt opgeblazen door 100 miljoen voor spelers te gaan en betalen en belachelijke salarissen te betalen. PSG deed daar nog een schepje bovenop. 10 jaar later en je hebt clubs met een miljard schuld die erover praten om de duurste spelers ooit aan te trekken. Ze voeren krankzinnig beleid, en komen ons dan vertellen dat het voetbal de super league nodig heeft om te overleven. Bij die Clubs gaat het niet meer om het sportieve maar om zoveel geld mogelijk binnen te halen om elkaar de loef af te steken. Er zijn blijkbaar clubs die een exclusieve competitie waarin je niet kunt degraderen en niet hoeft te presteren om deel te nemen ok vinden. Alleen maar om nog meer geld binnen te harken zodat ze volgende transferwindow 250 miljoen voor Mbappe kunnen betalen en hem 100 miljoen aan salaris en tekengelden te geven. De clubs onder de topclubs zijn er alleen maar om de competitie op te vullen. De fans die naar het stadion gaan zijn er alleen maar om een mooi plaatje op TV te krijgen. Het heeft niets meer met de volkssport die voetbal ooit was te maken. Het voetbal heeft meer Willy van der Kuijlens en Francesco Totti's nodig

Hij heeft eigenlijk gewoon gelijk. De CL format nu is gewoon prima en geeft de clubs nog enigszins kans op een paar stunts. Maar als je meer poule wedstrijden gaat spelen wordt het alleen maar moeilijk. Over een seizoen kampioen worden is ook lastiger dan een beker winnen. Het voetbal wordt gemaakt door verassingen.

Uhmmm wildcards voor grote clubs? Waar gaat dit nog over!

22 april 2021 om 22:29

De 2 clubs die niet via de competitie zijn gekwalificeerd voor de ucl met de hoogste coefficient gaan naar de ucl. Dit seizoen zouden dat arsenal en tottenham zijn. Sorry als het onduidelijk is.

22 april 2021 om 23:20

Het is corruptie vanuit een dictatuur. Nog meer van die kunstmatige clubs die het moeten hebben van extern geld en nog minder clubs die de essentie nog een beetje in stand houden. Helaas leven we in een tijd waarin corruptie normaal geworden is...

Ik ga denk ik wat controvorsieels zeggen maar ik heb toch nog liever de Super League dan de nieuwe CL formaat. Met een paar kleine aanspassingen zou de Super League best wel een leuke compentitie zijn. Maar een theorie zijn beide theorieen slecht. Doe mij gewoon de oude vetrouwde huidige CL zoals hij is. Hoop dat voetballers hier ook een een woordje gaan voeren net als bij de Super League. Gundogan is al een aardig begin.

22 april 2021 om 22:18

De oude vertrouwde huidige CL zoala die is maakt de verhouding tussen klein en groot ook enorm. Wil je meer competitie zul je moeten investeren in de kleinere competities. Als ploegen als Club Brugge, Dinamo Kiev en Celtic (maar ook een Ferencvaros, FC Kopenhagen of Malmö) sterker zijn ga je spannendere groelsfases krijgen.

22 april 2021 om 22:52

Denk dat dit het makkelijkst te bereiken is door de premies voor de Europa League en de nieuwe conference League juist flink te verhogen. Dan vloeit toch een stuk meer geld naar de kleinere competities, en dan komt het niet alleen bij de kampioen terecht.

22 april 2021 om 23:53

Makkelijkst te bereiken is het door het max. aantal deelnemers per land te verlagen naar 2 en in sommige gevallen hooguit 3 en die plekken weg te geven aan kleinere landen. Komt het geld ook daar terecht. Gewoon absurd dat je als top 4 land met vier lf soms zelfs vijf afgevaardigden de CL in mag. De naam Champions League is zijn doel allang voorbij gestreeft. Van kampioenenbal naar toernooi voor de elite met af en toe een leuke verassing.

23 april 2021 om 09:59

Dan gaat er toch geen hond meer kijken? Dan kan je in de groepsfase al zo benoemen welke ploegen de kwartfinale gaan halen.. Naar mijn mening moeten de beste teams mee doen, waar die teams vandaan komen is wat mij betreft ondergeschikt. Ik zit niet te wachten op Rangers - Bate Borisov. Voor dat soort potjes is de Europa League bedoeld en ik zie ook geen enkele meerwaarde van dit soort elftallen in de CL.

23 april 2021 om 12:15

@daviddein

En zo hou je de kleintjes klein, en de groten groot. Als een Rangers en Bate Borisov vaker kunnen deelnemen aan de Cl, zal ook hun inkomsten stijgen, waardoor ze sterker kunnen worden. De geopperde verandering van Supernico31 en borrelhond zal niet direct resultaat hebben, maar op de langere termijn wel. Ook met de nieuwe CL opzet blijft het gat tussen de groten en de kleintjes vergoten. De SL is precies wat er mis is, de rijken willen rijker worden, ten koste van de kleintjes. Perez zijn reden dat hij anders bepaalde spelers niet kan kopen geeft aan dat het puur eigenbelang is. Hij roept dat het voetbal dood gaat, maar daar werkt hijzelf juist het hardst aan mee. Als je alles eerlijker wil maken, en meer entertainment wil over de volledige linie, dan zal je op lange termijn moeten kijken, niet korte termijn. Perez die leuk ropet dat de fanbase juist meer atractieve wedstrijden wil zien tussen de grootste. Volgens mij is hij vergeten hoe zijn team letterlijk werd vernederd door Ajax recentelijk. Ik heb op de bank staan juichen voor Ajax, en dan ben ik nog geen eens een Ajacied, verre van zelfs.

23 april 2021 om 12:19

Dat is ook mijn voorkeur Nico. Minder CL tickets voor de grote competities. Komen er ook meer betere teams in de Europa League waardoor je het probleem van Koen ook te pakken hebt: meer grote teams = meer aanzien = meer geld. Vind het ook absurd dat in de nieuwe opzet alleen teams uit de bovenste 15 competities in de Europa League zitten. @daviddein die groepsfases kan je nu ook al invullen voordat ze zijn gespeeld. De Champions League is bedoeld voor de 'champions' en in principe niet voor de nummer 4 van Spanje, Duitsland, Engeland of Italiã£â«. Voor die teams is de Europa League ook bedoeld. Een Rangers of Slavia Praag kan op de lange termijn doorgroeien tot een team dat de grote teams als Real Madrid of Liverpool lastig kan maken. Meer betere teams door heel Europa heen is een hoger niveau in alle drie de competities.

22 april 2021 om 23:17

Nee pas op dat mag niet. Dan wil je het voetbal dood hebben. Uhhm wat allang al is gekaapt maar goed. Idd de Esl is best interessant alleen wel in een open eerlijke concept. Een concept zoals de Nations league zou me wel tof lijken. Moet je alleen nog kijken hoe je de link met europees voetbal en nationaal comp. kunt behouden.

23 april 2021 om 00:57

Eigenlijk is het heel goed dat die teams een SL willen starten, wanneer deze teams dan worden uitgesloten gaat het geld can de CL maa andere teams die dn weer groot kunnen worden, als de spelers can de clubs uit de SL dan ook nog worden uitgesloten van interland voetbal, komen die toppers echt wel terug om weer voor hun land te mogen spelen. Hierdoor word het aantal topspelers weer verdeeld over meerderen clubs zodat er meer topclubs ontstaan, daarna klapt de SL omdat niemand kijkt en ze de toppers niet kunnen behouden en vallen al die op geldbeluste eigenaren in een gigantisch gat. Laat die arrogante gasten maar lekker bloeden.

De CL moet weer een Europees toernooi worden. Weg met de nummers 3 en 4, misschien zelfs ook geen nummers 2 meer. De clubs die er dan voor in de plaats komen groeien dan vanzelf naar een hoger niveau. De CL is dan veel diverser en zo krijgt het binding met heel Europa ipv de alleen de grote landen en gloryhunters.

22 april 2021 om 22:25

Weg met de nummers 3 en 4. Tottenham, Mönchengladbach, Roma enz hoeven we niet meer te zien in de 'champions' League. Tijd voor Ajax, Club Brugge, Celtic, Gala, Slavia Praag, enz om vaker door te stromen naar de knock-outfase.

22 april 2021 om 22:35

Puik plan waarmee je de verhoudingen in de kleinere nationale competities nog veel erger naar de mallemoeren helpt.

Prima als we het zo doen, maar dan gaan de CL gelden ook verdeeld worden over de gehele competitie van het land van de deelnemende club, waarbij de deelnemer prima een bonus mag krijgen, maar nooit meer dan 2x wat de rest van de competitie krijgt.

Je ziet nu al Ajax dit seizoen iets van 34 miljoen krijgt voor CL deelname alleen. De clubs met de hoogste begroting buiten de top 3 zijn Vitesse en AZ met rond 25 miljoen (en dat was in 19/20, dit seizoen wegens Corona lager, maar kan die cijfers niet vinden). Hoe denk je dat andere clubs ooit een kans gaan krijgen om fatsoenlijk te concurreren? Want de CL gelden groeien gestaag door terwijl we al zitten met een competitie die al een jaar of 60 een hegemonie van 3 clubs is.

22 april 2021 om 23:16

We kunnen toch ook wel stellen dat dat nooit gaat gebeuren? Over 10 jaar zijn de kleinere competities nog veel kleiner en de grotere clubs nog veel groter. De kans is groter dat de rest van Europa zich afzondert van de top competities en een nieuwe bond start (ooit) dan dat de Uefa ineens eerlijke concurrentie gaat promoten. Eigenlijk is het een zinloze discussie totdat het overgrote deel van de Europese bonden een stel spreekwoordelijke
ballen krijgen.

22 april 2021 om 23:59

Klopt, ik zie het zeker niet gebeuren en dat is jammer. Ik vind het vooral mooi om de ironie te zien van al die fans van onze topclubs die jammeren over financiele ongelijkheid op Europees vlak terwijl het op nationaal vlak niet anders is. Maar ja, daar is hun club de grote jongen en dan is het ineens niet erg en zelfs logisch.

23 april 2021 om 00:26

Hoezo? De verhouding in de kleinere competities is toch al scheef? Ajax dat miljoenen verdient aan CL inkomsten, waar de rest ver achter blijft? België met Club Brugge idem dito. Laat het geld wat vrijkomt als de nummers 3-4 eruit worden gegooid overvloeien naar kleinere landen die eindelijk de CL in kunnen. En laat het geld ook de EL instromen. Ook geen nummers 3 meer uit de CL die nog Europees kunnen overwinteren. Belachelijk dat je nog wordt beloond als je 3e in de poule wordt en kans maakt op een prijs en ticket voor de CL.

De mede reden waarom men een Super League wilt starten is door de nieuwe format van de CL.. Het is ook nooit goed bij de mensen, eerst is de SL een drama en nu de CL. Mijn insziens moeten er gewoon wat gesleuteld worden aan de CL, met de top 2 van elke topcompetitie die mee kunnen doen aan de Champions League.Dus geen Griekse, Turkse, kroatische landen etcc

22 april 2021 om 23:10

Dat is eerlijk gezegd het meest walgelijke plan wat ik in de afgelopen week voorbij heb zien komen. Je wilt op die manier partijen die in de afgelopen decennia al abnormaal bevoordeeld zijn nog meer voordelen geven en de partijen die in de afgelopen decennia abnormaal benadeeld zijn nog kleiner gaan maken? Denk heel goed na wat je hierop gaat antwoorden, want als je over de financiele en commerciele mogelijkheden van de nummer 4 van Engeland gaat beginnen tegenover de nummer 1 van "kleinere" voetballanden, geef je juist aan wat er nou precies zo verrot is aan het huidige Europese voetbalklimaat...

22 april 2021 om 23:46

Wauw wauw, dat hoeft helemaal niets te zeggen.. Liverpool wint de CL 2 jaar terug en staan nu onder Leceister en west ham wat structureel niet in de CL speelt. Vroeger had je zelfs enkel de winnaar van de competitie in de CL. Het is een eerlijke opzet, het is een mini Super League maar iedereen kan zich kwalificeren

23 april 2021 om 00:39

Hoezo is het een eerlijke opzet? Dus de kampioen van Griekenland, Turkije, Kroatië etc. mogen niet meespelen, maar de nummers twee uit grote landen wel? Leuk man. Word je kampioen, mag je niet meedoen aan het kampioenbal....

Buiten de meer wedstrijden heb ik echt het idee dat men het nieuwe CL format niet begrijpt. het zorgt juist voor eerlijkere competitie. Omdat je ook meer wedstrijden tegen teams van gelijke sterkte speelt. In de huidige groepsfase heb je juist 9/10 keer 2 sterkere teams in de poule wat dus ook in het voordele is van de sterkere ploegen.

22 april 2021 om 22:27

Eerljikere competitie? De 10 wedstrijden die je speelt worden allemaal gebaseerd op loting, hoe is dat eerlijk? Een poulefase wordt ook geloot, maar dan weet je dat je concurrent in de poule in ieder geval tegen dezelfde tegenstanders speelt. Wie weet haalt een team als Dortmund de kwartfinale niet omdat ze tegen 6 absolute topteams hebben moeten spelen, terwijl concurrent Inter (ik noem maar iets) de kwartfinale wel haalt, en zij voornamelijk tegen lager geklasseerde teams hebben gespeeld. Nee geef mij maar de oude vertrouwde CL.

22 april 2021 om 22:36

Omdat er bij die loting ook sprake is van potten op sterkte. Iedereen speelt evenveel wedstrijden tegen teams van vergelijkbare niveau's. Denk hierbij aan de potindeling met 9 teams per pot (op sterkte), waarbij je 2x tegen een team uit elke pot speelt, en dan nog 1x tegen pot 1 en 4 als je zelf in pot 2 of 3 zit, of 1x tegen pot 2 en 3 als je zelf in pot 1 of 4 zit. Dus wat jij stelt is niet mogelijk

22 april 2021 om 23:26

Daarnaast is elke wedstrijd belangrijk. Dus niet meer dat het beste team na 4 wedstrijden klaar is en de laatste 2 wedstrijden met een b ploeg kan spelen.

23 april 2021 om 00:45

@downwards, dat is nu toch ook al? Je kunt nog steeds pech/geluk hebben met die potten.

De champions league met alleen de kampioenen, dat was pas echt leuk. De huidige format is destijds ook uitgemolken waardoor nu de nummer vier van een land als Engeland champions league kan spelen en in de nieuwe format wordt het alleen maar nog meer uitgemolken. Binnen het voetbal staat geld op nummer 1, het spelletje en de spelers ergens op nummer 5.

Straks moeten teams op podium wachten. Kijkers kunnen sms’en wie beste speler is van toernooi. Let op mijn woorden haha.

EK is ook al verpest in 2016. 16 teams was leuk en overzichtelijk. 24 is een Europees wk. (Qua aantallen). Ik kan bijna geen toernooi meer volledig volgen. Je raakt verzadigt van het aantal potjes. Zelfs tijdens Corona sla ik nog regelmatig wat over.

23 april 2021 om 08:52

Ja dan had je ook echt 4 sterke poules. Die poule met Frankrijk,italie en Roemenie was toen genieten. Die wedstrijden zijn gelijk een soort finale. Nu gaan er nog aantal nummers 3 door. Een overwinning tegen Noord Macedonie kan van de zomer al genoeg zijn voor een plek in de volgende ronde.

Helaas word er alleen gekeken naar geld en niet naar kwaliteit. Heb dit jaar verdomd weinig goeie wedstrijden gezien. Dat komt omdat er steeds meer wedstrijden bij komen . Dus een tandje minder mag wel

22 april 2021 om 23:05

Dat heeft veel vaker met de belangen te maken dan met de fysieke gesteldheid van voetballers.

"is no one thinking about us players?" - Tja, het woord 'players' kun je veranderen voor veel woorden. Het is inmiddels een cliche-voorbeeld geworden, maar een stratenmaker moet ook wel door als hij woensdag al uitgeput is. Je verdient verdorie miljoenen. Het zou allemaal wat dichter bij de maatschappij staan als ze niet abnormaal veel betaald zouden krijgen. Ja, ik snap het; marktwerking bla bla. Echter kan een City 2 of 3 topteams opstellen. Je moet de wedstrijden sowieso kunnen spreiden over een selectie als je miljarden spendeert. Daarmee bedoel ik de gehele wereldtop.

Helemaal mee eens, de opzet van de Champions league is prima zo. Al vind ik wel dat de kampioenen van de kleine landen zich ook direct moeten plaatsen. En 3 teams uit Spanje, Italië en Engeland is voldoende.

23 april 2021 om 00:41

Maak daar maar twee van. Begrijp dat er een aantal clubs uit de grote landen nodig is voor de animo rondom het toernooi, maar het is echt belachelijk als de nummers 3-4 mogen meedoen.

23 april 2021 om 08:42

Vind ik niet. En welk kleine landen neem je dan? Je wil toch geen kwantiteit toernooitje. En dan nog, die top competities hebben hun strepen verdiend vanwege hun (van de clubs) prestaties waardoor ze ook meer clubs kunnen hebben. Bedoel Ajax' prestaties van afgelopen jaren heeft er ook voor gezorgd dat de nr 1 een directe CL ticket krijgt. Simpel. EARN IT!

23 april 2021 om 16:26

Je hebt juist nu een toernooi dat op kwantiteit is gebaseerd. Al die clubs uit landen die ongelooflijk veel geld uitgeven om alles maar op te kopen worden alleen maar rijker als er maar liefst 4 clubs in het bal der kampioenen mogen spelen uit slechts 1 land. Dat heeft niks meer met sport te maken. Ben je Europees goed in voetbal is twee plaatsen meer dan genoeg. Eventueel drie voor de allerbeste competitie. Zo worden de verschillen binnen de landelijke competities ook minder aangezien je minder op de tientallen miljoenen uit de CL kunt rekenen. Die strepen die de paar landen hebben verdiend slaan nergens op. Als je bijvoorbeeld een Real Madrid en Barcelona hebt die een paar keer achter elkaar winnen is dat mooi, maar dat betekent niet dat er daardoor maar allerlei niet kampioenen mee moeten doen. Earn it, inderdaad! Word kampioen en dan mag je meedoen. Anders verdien je het ook niet. Zo was het heel lang, totdat de miljoenen munten begonnen te praten.

Spelers en salarissen worden steeds duurder dus moeten clubs meer geld binnen zien te krijgen. Als ze een max zouden zetten op spelerssalarissen of per wedstrijd zouden betalen ipv per maand dan is de constante zoektocht naar meer wedstrijden ook niet nodig. Ik ben het echt eens met Gündogan maar zou hij ook voor 3 miljoen per jaar willen voetballen als dat zou betekenen dat er minder vaak gespeeld wordt? Salarissen van 3 ton per week zijn bizar.

Slim gespeeld UEFA. Door al het gedoe rond de super league is er bijna geen aandacht voor het nieuwe CL format. Uitstekend rookgordijn, die Super League.

23 april 2021 om 09:46

Die twee wild cards staan nu opeens wel ter discussie. Ik hoop dat ze dat idee killen. Of het in ieder geval limiteren naar 1 wild card per land.

Gundogan speelt vreemd genoeg voor een club die de competitie in de EPL kapot heeft gemaakt.

23 april 2021 om 09:40

Je hebt gelijk, maar ze hebben ook de beste ploeg. Ik vind dit echt een probleem van regulering en gebrek aan samenwerking EN overzicht. Man City zou niet zomaar door 1 persoon opgekocht moeten kunnen worden.

Zowel spelers als coaches als fans vinden die nieuwe opzet HE LE Maal niks. Er moet echt meer regulering komen en de Uefa moet hervormd .anders levert dit nog niets op.

Het enige wat helpt is de regels veranderen. Net als Basketbal, constant rouleren met formaties. Zo spelen ze daar 3x per week het hele seizoen door. Alleen dan krijg je wel veel dode spelmomenten en minder ingespeelde teams. In B-ball is dit minder cruciaal dan in voetbal. Want er komt een moment dat er gewoon teveel wedstrijden worden ingepland voor 22 spelers. Deze worden door de kijker ook geacht om op de hoogste intensiteit gespeeld te worden. Huidige CL format vind ik best in orde. Mag zelfs wel afgeslankt van mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6423
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder312
R. SterlingAanvaller2910
İ. GündoğanMiddenvelder2612
Gabriel JesusAanvaller268
R. MahrezAanvaller259
João CanceloVerdediger261
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

131 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren