Ajax komt na curieuze beslissing van arbitrage niet voorbij Utrecht

Donderdag, 22 april 2021 om 20:41Dominic Mostert • Laatste update: 20:48

Ajax heeft het behalen van de landstitel komend weekend niet in eigen hand. De Amsterdammers zouden tegen AZ het kampioensfeest kunnen vieren indien er donderdagavond gewonnen zou worden van FC Utrecht, maar dat gebeurde niet: 1-1. Daardoor zal PSV in het weekend punten moeten verspelen tegen FC Groningen en Ajax moeten winnen. Ajax kwam vroeg op achterstand door een penalty van Simon Gustafson. Na de pauze werd een doelpunt van Davy Klaassen afgekeurd wegens vermeend buitenspel, waarna Edson Álvarez de eindstand bepaalde.

Erik ten Hag kende in de wedstrijd tegen zijn oude club een basisplek toe aan Mohammed Kudus, die Klaassen afloste op het middenveld. Het was voor Kudus zijn eerste basisplek in de Eredivisie sinds 7 maart. Ajax oogde onmachtig in de eerste helft en kwam in de dertiende minuut op achterstand. Nicolás Tagliafico beging in het strafschopgebied een overtreding op Gyrano Kerk. De linksback zette zijn sliding te laat in, raakte de bal niet en zag hoe arbiter Allard Lindhout na het bekijken van de beelden naar de stip wees. Gustafson benutte de penalty op koelbloedige wijze. Hij schoot raak in de linkerbenedenhoek; Maarten Stekelenburg dook de andere kant op.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Utrecht hield de rijen achterin goed gesloten in het restant van de eerste helft. Veel serieuze mogelijkheden wist Ajax niet meer te creëren. In minuut 33 kwam David Neres na een wippertje van Kudus vrij te staan in het strafschopgebied. Hij wilde Dusan Tadic aan zijn linkerzijde bedienen, maar daar stak Joris van Overeem een stokje voor. In tweede instantie kreeg Neres de bal vanuit een lastige hoek niet voorbij doelman Eric Oelschlägel. Nog in diezelfde minuut tikte de keeper de bal onder de lat weg na een kopstoot van Sébastien Haller en dus bleef het in de eerste helft bij 0-1.

Acht minuten na de pauze was Adam Maher dicht bij de 0-2: een indraaiende vrije trap van de middenvelder zeilde net langs de paal. Even daarna leek Klaassen, in minuut 56 ingevallen voor Kudus, voor de gelijkmaker te zorgen. De middenvelder zou echter buitenspel hebben gestaan toen hij werd bediend door Edson Álvarez. Uit de televisiebeelden werd allerminst duidelijk dat er sprake was van buitenspel, maar de VAR steunde het besluit van de grensrechter om de vlag te heffen. Overigens was in de eerste helft ook een goal van Gyrano Kerk afgekeurd wegens buitenspel.

Halverwege de tweede helft kopte Álvarez op de lat na voorbereidend werk van Dusan Tadic, maar enkele minuten later nam hij alsnog de gelijkmaker voor zijn rekening. Opnieuw was Tadic de aangever na een actie aan de linkerflank; ditmaal werkte Álvarez de bal al vallend binnen. Ajax opende vervolgens de jacht op het winnende doelpunt. Oelschlägel hield een kopbal van Klaassen ternauwernood uit zijn doel. Arbiter Lindhout telde vijf minuten op bij de wedstrijd, maar ook daarin wist Ajax het duel niet naar zich toe te trekken. De club lijdt zodoende weer eens puntenverlies in de competitie, na vijf opeenvolgende overwinningen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

207 reacties (laatste reactie door pinko)

Op zich wel een boeiende pot. Zeker niet goed, maar wel interessant om te zien. Utrecht vol overgave en met alle middelen en Ajax vooral onmachtig. Wel een onterecht afgekeurde goal overigens.

En nu maar hopen dat Ajax zondag kampioen kán worden, maar dat niet wordt...
(dan heeft PSV zaterdag namelijk punten verspeeld en Ajax niet gewonnen van AZ ).

22 april 2021 om 20:45

PSV wint wel van Groningen

22 april 2021 om 20:48

Waarschijnlijk wel. Al is het wel een taaie ploeg zoals utrecht, dus als je 0-1 achterkomt dan wordt het gewoon lastig tegen zo'n betonploeg.

22 april 2021 om 20:51

Ik ben als PSV-er meer bang voor Heerenveen en Utrecht dan voor Groningen hoor.

22 april 2021 om 20:58

Ik vind groningen een vervelendere ploeg dan heereveen om tegen te spelen.

22 april 2021 om 20:58

Nikste betonploeg, Ajax was gewoon superslecht.

22 april 2021 om 21:01

Snap wel dat psv supporters minder bang zijn voor groningen, Groningen speelt alleen goed tegen ajax net als utrecht alleen lukt utrecht het nie vaak

22 april 2021 om 21:05

@zytto34 Groningen is voor Ajax altijd een lastige tegenstander maar voor PSV vaak niet. PSV heeft meestal meer moeite met bijv Heerenveen waar Ajax dan weer minder moeite mee heeft.

22 april 2021 om 21:21

en toch is Utrecht de enige die 2 seizoenen achter elkaar alle wedstrijden wint van Ajax. Dussss

22 april 2021 om 21:27

Oh echt? Toch vreemd dat ik andere uitslagen tegenkom.

22 april 2021 om 21:52

Hij zit nog in 2012 met zijn gedachten, terwijl de rest van ons al in 2021 is aangekomen. Blijft ook verwarrend 2012 en 2021, twee cijfers verwisselen en voor je het weet zijn Jan Wouters en Frank de Boer weer trainer.

22 april 2021 om 20:46

Of Ajax heeft gewonnen van AZ en PSV pakt ook de volle buit tegen Groningen

22 april 2021 om 20:49

Nee, want dan klopt het eerste deel niet .

22 april 2021 om 20:57

Officieus is ook officieel, volgens Henk de Jong.

22 april 2021 om 21:09

Mij zal je niet horen klagen

22 april 2021 om 20:47

Vond de arbitrage ook matig vandaag, typerend was de afgekeurde goal inderdaad. Utrecht mag het doel "top 3 aanvallen" wel aanpassen. Hoor vaak dat ze het zo goed doen, maar ze hebben 1 schot op doel gehad en dat is de penalty, verder alleen maar laf achterin hangen. Dan kom je niet om de top 3 aan te vallen... Zou een RKC of VVV dit doen, zou ik het kunnen begrijpen.. erg jammer dit, want nu als PSV zaterdag wint ben je hooguit officieus kampioen...

22 april 2021 om 20:52

De arbitrage mag van mij elke week van een groot dramaniveau zijn. Je moet als ploeg zelf gewoon superieur zijn. En dat waren we vandaag niet en dat lag gewoonweg niet aan de arbitrage.

22 april 2021 om 20:56

En jij denkt dat naief aanvallen en er met 5-1 afgaan een betere manier is om de top aan te vallen?

Neemt niet weg dat Utrecht daar momenteel helemaal niet toe in staat is, maar met de speelwijze heeft dat niet zoveel te maken, eerder met de kwaliteit van de selectie.

22 april 2021 om 22:16

Dat denk ik niet. Dat verwacht ik ook niet als je leest wat ik zeg. Ze moeten dat gewoon niet zeggen als ze dit soort voetbal tegen de top op de mat leggen. Prima dat je dit doet, maar ga dan niet verkondigen dat je zogenaamd bij de top 3 wil aansluiten, dan zet je jezelf voor schut.

22 april 2021 om 22:46

Ik gok dat jij de wedstrijd helemaal niet hebt gezien en je baseert op de cijfers op livescores, of dat je hooguit alleen de tweede helft hebt gezien.
Als FC Utrecht in de eerste helft wat secuurder was omgegaan met de kansen, zou de voorsprong groter zijn geweest dan de 0-1.
In de tweede helft had Utrecht niets meer te vertellen en mocht het blij zijn dat het 1-1 is gebleven, maar jouw opmerking dat FC Utrecht alleen maar laf achterin hing komt niet overeen met de feiten.

Benieuwd waarom de 1-1 was afgekeurd...

22 april 2021 om 20:46

Buitenspel.

22 april 2021 om 20:50

Dat was het dus duidelijk niet

22 april 2021 om 20:53

Bij de knvb werken ze met een foutmarge (10cm) Als een beslissing ‘to close to call’ is, gaat de var mee in de beslissing van de grensrechter, hier dus het geval. Stel klaassen stond dus 10cm buitenspel en de grens had niet gevlagd, was het een goal geweest.

22 april 2021 om 20:59

Eigenlijk is dat belachelijk. In mijn ogen moet zo'n twijfelgeval altijd betekenen dat het doorspelen is. Maarja, wat is logica. Als je geen buitenspel ziet op de beelden, zou je in mijn ogen gewoon nooit buitenspel kunnen beslissen.

22 april 2021 om 22:04

@barcatrecht: Daar is die foutmarge niet voor bedoeld. Die foutmarge is bedoeld voor wanneer de VAR het met de beschikbare camerastandpunten zelf ook niet kan zien. In dat geval accepteert man de foutmarge van 10cm en gaat men dus mee met wat de gensrechter heeft gevlagd.
In dit geval had de VAR een camerastandpunt tot zijn beschikking waarop geen enkele onduidelijkheid te zien was: Klaassen stond niet buitenspel. De VAR had hier dan ook gewoon kunnen en moeten ingrijpen.

22 april 2021 om 20:48

Ik denk omdat het binnen de 10cm marge valt. Dan is het 'too close to call' en dan blijft de beslissing van de scheidsrechter staan, en die floot 'm af.

22 april 2021 om 21:13

Maar die 10cm marge is bedoeld voor de aanvallende partij, om het ten positieve te beoordelen. Dit was zo dom van die grens. Never nooit vlaggen om zoiets. Want nu heeft de aanvallende partij alsnog nadeel van zo'n 'type'.

22 april 2021 om 21:14

Maar dit is niet to close to call. Zonder lijntjes is het gewoon te zien. Op deze manier maakt de VAR zich gewoon belachelijk. Niet goed voor heel het VAR gebeuren. Daar wordt de kritiek niet minder van op het systeem.

22 april 2021 om 21:52

Heuvel, ik weet t, echter gaat het dom genoeg om die 10cm hier in NL. Ik dacht alleen aanvallend, maar dus blijkbaar ook verdedigend.

22 april 2021 om 21:52

Ben ik met je eens Formus, maar ik moet toegeven dat ik ook meteen van buitenspel overtuigd was. Dus vanuit mijn perspectief geloof dat de grensrechter datzelfde had. In zo'n kluts is het lastig te zien wanneer de de laatste speler contact met de bal maakt. Maar je hebt gelijk, hij had nooit mogen vlaggen.

22 april 2021 om 21:56

Heuvel 1974, je hebt gelijk hoor. Maar bedenk even de kaders van zo'n VAR. Het is nu ook nog eens puur toeval dat ze precies op de 5 meter lijn staan waardoor het heel duidelijk te zien is, waar eenzelfde situatie in een willekeurig deel van de 16 zonder lijn dat totaal niet is. Blijkbaar zegt de regel dus dat binnen een marge van 10cm de beslissing van de scheidsrechter blijft staan, ongeacht of het met behulp van een kalklijn op het veld duidelijk te bepalen is. Zoals Formus hierboven ook al zei, de grensrechter had nooit mogen vlaggen. Dan was er niks aan de hand.

22 april 2021 om 22:44

Klopt helemaal. Je maakt er het principe van de VAR er alleen niet geloofwaardiger op. Voor de rest is het zoals het is. En als de 10cm regel 2 kanten op werkt dan is het tijd im de regel te veranderen. En grensrechters hebben allemaal een te snel armpje als de bal dicht bij het doel is. Bij 5 meter buitenspel op 35 meter van de doel houden ze hem allemaal omlaag, maar hoed dichter bon het doel hoe eerder ze die vlag omhoog steken. Misschien eens invoeren dat ze vanaf de 116 meterlijn niet meer mogen vlaggen.

22 april 2021 om 22:45

*16 meterlijn

22 april 2021 om 20:48

Buitenspel. Grens vlagt omdat hij denk dat het buitenspel is. Dan worden de lijnen getrokken en vallen deze naar alle waarschijnlijkheid binnen de marge van 10cm. Dan blijft de beslissing van de grens staan. Heel vervelend en snap de boosheid. Maar bij meer clubs heb je zo'n situatie gehad.

22 april 2021 om 20:50

Wat een belachelijke regel is dat dan haha. Iedereen kon met het blote oog zien dat dit geen buitenspel was.

22 april 2021 om 20:53

Datzelfde gebeurde Twente met Cerny. Grensrechters gokken soms maar wat, lijkt het. Zeker met de 5-meter lijn hier, waarom durf je dit niet goed te keuren!?

22 april 2021 om 20:55

Dan moet iedereen er wel vanuit gaan dat het keepersgebied tot op de centimeter recht belijnd is, maar inderdaad rare regel. Doe mij maar gewoon de premier League millimeter regel, dat is voor iedereen helder en nog sneller ook.

22 april 2021 om 20:56

Ja buiten nu ajax dan, heel apart. Heb je de beelden maar omdat hij gevlagd heeft kan het niet worden teruggedraaid. Vlag dan niet of corrigeer de fout. Daar was de Var toch voor.

22 april 2021 om 21:01

Heerlijk. Je hebt een VAR zodat je kan ingrijpen als de grens een fout maakt. Wat gaan ze vervolgens doen? Binnen een marge van 10cm toch de grens voorkeur geven, ondanks dat er op de VAR duidelijk te zien is dat het geen buitenspel is. Laten we dan lekker geen VAR doen.

22 april 2021 om 21:20

In principe is deze regel juist gemaakt voor het voordeel van de aanvallende ploeg. Alleen omdat de grensrechter zo nodig zn vlag alsnog omhoog moest doen viel het nu in het nadeel van de aanvallende ploeg

Ajax speelde waardeloos de eerste helft, tweede helft stukken beter. 1-1 kan gebeuren maar wat niet kan gebeuren is zuivere doelpunten afkeuren. De 5 meter lijn maakte het nog makkelijker te beoordelen. Ik vind dat de VAR echt zeer kritisch onder de loep moet gaan worden gelegd komende zomer. Als ze op deze manier een Utrecht een doelpunt hadden afgenomen had ik dat ook gezegd. Ben klaar met dit spelbederf.

22 april 2021 om 20:50

Het concept van de VAR is hier absoluut niet het probleem, je mist vandaag alleen capabele mensen achter die schermen. Ik loop wel eens te lachen over de VAR in de premier league waar ze op de millimeter die lijntjes trekken en soms goals afkeuren, maar dan is het in ieder geval van eerlijk wat er gebeurd.

22 april 2021 om 21:02

Ach, bij twijfel doorspelen. Moeilijker moet je het niet willen maken.

22 april 2021 om 21:26

wat een domme opmerking.
de var heeft gehandeld naar(in mijn ogen onterechte) regels.
Dus is hij niet incapabel maar zijn het de regels die krom zijn.

maar goed dat is mijn mening

22 april 2021 om 20:50

Het probleem is dat we bij het beeld geen moment van spelen zien. Dit beeld had zich net zo goed 5 seconden ervoor of erna kunnen afspelen.

22 april 2021 om 21:03

@emilio Estevez Dan zou ik nog eens goed naar het beeld kijken. De bal is duidelijk boven de schouder van Tadic te zien, waarbij duidelijk te zien is dat Alvarez de bal raakt.

23 april 2021 om 07:08

misschien hing zijn schouder wel iets verder naar voren waardoor het dus toch buitenspel was, en wie zegt dat die 5 meter lijn kaars recht getrokken is? de VAR heeft het beoordeeld en die hebben de beslissing genomen, als ajax gewoon 2 helften goed had gespeeld hadden ze hier gewoon gewonnen, maar omdat ze zo liepen te kutten valt iedereen nu over deze 1 cm wel of niet buitenspel.

22,5 miljoen. Er zit toch totaal geen voetbal in deze spits? Als je een spits zoekt die doet waarvoor Haller gehaald schijnt te zijn, had je net zo goed Luuk de Jong voor een appel en een ei op kunnen halen.

22 april 2021 om 20:46

Het is echt schrikbarend. Iemand die 2 bij 2 meter is zou je balsterker verwachten. Maar als die dat zelfs tegen vd maarel niet kan. Tja...

22 april 2021 om 20:46

Tja... Ik weet dat ie wat belangrijke momenten heeft gehad, maar overtuigend is het allemaal nog niet voor het bedrag wat ie gekost heeft.

22 april 2021 om 20:54

Het is echt dat ie ons door de januari maand heeft gesleept, maar hij heeft sindsdien ook geen wedstrijd meer goed gespeeld en wordt die iedere eredivisieverdediger van de bal geduwd alsof het een 12 jarig kind is. Zie dan nog liever Traoré spelen die voetballend ook tekort komt maar in ieder geval nog werklust toont en diepgang heeft.

22 april 2021 om 21:06

Zover ik weet kan die niet schieten, geen mannetje uitspelen, geen snelheid, kan niet een bal fatsoenlijk aannemen, past niet in de Ajax-game.... enige wat ie ken is hoge bal erin koppen. Wtf dat je daar zoveel geld voor hebt gedokt.

Bestolen door de VAR vandaag.

22 april 2021 om 20:49

Dat is vaak anders geweest bij Ajax... wees blij dat het geen erge consequenties heeft

22 april 2021 om 20:56

Je verliest gewoon 2 dure punten. Anders kon je zondag kampioen worden. En als het andersom is staat het hier ook vol met calimero's, dus dan mag ik die vandaag ook uithangen .

22 april 2021 om 21:44

De Var heeft uitstekend zijn werk gedaan, het zijn de regels die niet kloppen.

22 april 2021 om 20:51

Typische reactie van een Ajax fan. Beide beslissingen zijn volledig volgens de spelregels genomen, alleen omdat ze tegen jouw favoriete club gemaakt worden ben je ‘bestolen’. Tijd om de spelregels door te nemen kerel.

22 april 2021 om 20:54

Als ik de spelregels na lees dan is het geen buitenspel van Klaassen. Hij staat namelijk voor de laatste verdediger.

22 april 2021 om 20:55

Volgensmij geven de spelregels aan dat iemand geen buitenspel staat als hij niet achter de laatste verdediger staat.

22 april 2021 om 20:55

Flauw om dat aan Ajax-fans toe te wijzen. Volgens mij is wijzen naar de arbitrage iets wat elke voetbalfan doet, ongeacht de club.

22 april 2021 om 20:56

Wat voor nut hebben deze "spelregels" als je een glaszuivere goal ermee afkeurt? Hou toch op man

22 april 2021 om 21:12

Hahaha @barcatrecht, typisch een Ajax fan? Kom op man elke fan die boos is om dit soort beslissingen. Er staat een echte lijn op het veld die het duidelijk aangeeft. Kom jij weer met je typisch een Ajax fan, nergens voor nodig. Goed verdedigd vandaag.

22 april 2021 om 20:56

Ik ben een Ajaxfan en vind niet dat we bestolen zijn. Tuurlijk had die goal moeten tellen ook al staat het anders in de regel. Notabene door de lijn is het niet 'too close to call' en kan iedereen het zien maar we speelden zo slecht vandaag dat je eigenlijk niet over de arbitrage kan klagen.

22 april 2021 om 22:32

Dit seizoen op alle vlakken ook echt wel heel erg vaak meegehad. Dus één keertje tegen is niet zo erg toch?

Jammer, helaas, door naar komende zondag. Winnen van AZ en je bent officieus kampioen. Kan je de week erop tegen Emmen de schaal omhoog tillen.

Echt waar bestolen door de arbitrage die in die VAR hok zitten. Snap werkelijk niet hoe ze dat niet zien. Tja heb je VAR wordt het zo tergend slecht gebruikt. Maar goed 1e helft was erg zwak. Tagliafico, Haller, Tadic en Kudus waren matig tot slecht helaas.

Echt grappig hoe de commentator en vele andere mensen Alvarez prijzen. Ik weet niet welke wedstrijden men kijkt, maar het is echt te schandalig voor woorden dat hij op het middenveld speelt. Als je bij Ajax op het middenveld speelt dan dien jij op zijn minst een oriëntatie vermogen te hebben en gevoel voor waar de tegenstander is. Ook moet een nummer 6 inzicht hebben om tegenstanders tussen de linies te kunnen aanspelen. 9/10 keer speelt Alvarez een balletje breed. Wanneer er geen druk wordt gezet op Ajax dan valt dit niet op. Maar zodra er druk wordt gezet op CL niveau met grote tegenstanders dan valt hij zwaar door de mand. Overigens is het een hele goeie verdediger die in de verdediging hoort te staan.

22 april 2021 om 20:46

Als jij niet ziet wat de waarde van Alvarez is dan moet je echt je ogen eens open doen.

22 april 2021 om 20:47

Alvarez weer eens motm voor Ajax. Speelt naar zijn kwaliteiten. Of je moet lopers met de bal, Gravenberch, Kudus, Tadic, beter vinden. Ik dus niet...

22 april 2021 om 20:50

Alvarez doet het sinds die bekerwedstrijd tegen AZ gewoon geweldig, was in de bekerfinale de beste man aan de kant van Ajax en was ook vandaag weer MOTM. Een Kudus (die vandaag weer liep te kwakkelen) doet het echt niet beter

22 april 2021 om 20:56

Velen die Alvarez prijzen of reddington schat zijn waarde verkeerd in... Wie zal gelijk hebben? Het is niet jouw type speler, dat is duidelijk. Maar je kunt niet met enkel aanvallers het veld op gaan, je hebt spelers nodig voor het balans, die vuile meters maken en puin ruimen zodat anderen het spel kunnen maken. Dat wordt überhaupt lastig zolang je de bal niet hebt. Voordat Alvarez op 6 kwam te staan was het gatenkaas achterin. Klaassen, Gravenberch verdedigen amper mee, staan aan de zijkant van het veld. De tegenstander kon zo doorlopen via het centrum. Dat kan nu niet meer.

22 april 2021 om 21:04

Ik ben juist blij dat Alvarez geen tegenstanders tussen de linies aanspeelt.

23 april 2021 om 08:49

Alvarez speelt meer ballen vooruit dan Klaassen vanaf die positie. Buiten dat is hij ook nog eens altijd aanspeelbaar ipv verstoppertje spelen. En hebben we het al gehad over over 2e ballen oppakt die de tegenstander uitverdedigd waardoor we direct weer een aanval hebben op hun helft?

Complimenten voor FC Utrecht uitstekend het punt verdedigd. Adem Maher beste man op het veld, wat een klasse pot. Resultaat lig ik verder niet wakker van, voetballend moet het alleen beter tegen Az. Helaas had de VAR er geen kijk op, duidelijk dat het geen buitenspel was.

22 april 2021 om 20:48

Dus dat. Moge het een grote wonder genoemd worden dat Utrecht met een punt uit Amsterdam vertrekt! Zoals voordehand liggend was Ajax de betere partij, Utrecht heeft daarentegen gevochten voor dat ene puntje. Al om al, meer dan tevreden.

Maar we worden altijd geholpen door de VAR he? Glaszuiver doelpunt afgekeurd.
Gelukkig een flinke voorsprong op de nr 2 want dit zou me toch een flater van de arbitrage zijn als Ajax maar 1 punt voor zou staan.
Spel moet echt beter want zo spelen tegen AZ en je gaat gewoon af.

22 april 2021 om 20:50

Tegen AZ is sowieso een andere wedstrijd. AZ wil ook aanvallen, dus dan krijgt Ajax vanzelf ruimte.

22 april 2021 om 20:55

Echt bizar hoe je kunt klagen over de var terwijl je meermaals gematst bent dit seizoen. Het zal eens een keer tegen zitten hoor. Als Tagilafico niet weer zo'n hersenloze actie maakt, hoef je niet 75 minuten achter de feiten aan te lopen.

22 april 2021 om 21:03

Wanneer Ajax voordeel heeft gehad van de var, staat het hier toch ook vol met Lucky Ajax, varjax en alle mogelijke termen. Zeg je daar dan ook wat van?

22 april 2021 om 21:00

Helaas noemen we dat, hoorde je ook niet tijdens de bekerwedstrijd tegen ons. Soms heb je hem tegen en Ajax heeft het sowieso vaker mee

Je zal het sowieso een week moeten uitstellen, wat op zich geen probleem is toch? Wij staan na dit weekend op de 2de plaats. Emmen thuis en je kan rusten. Gefeliciteerd alvast.

22 april 2021 om 21:29

Leer de (onbegrijpelijke ) regels eens.
Je zult zien dat je er totaal geen verstand van heb(en ik ook niet dus)

maar goed dat is mijn mening

Tja, duikeling Kerk pingel en glaszuiver doelpunt Klaassen afgekeurd wegens buitenspel. Het zit Ajax altijd maar mee;-)))

22 april 2021 om 20:50

1 op de 34 wedstrijden zit het niet mee, arme jij ;-)

22 april 2021 om 20:53

Sparta-Ajax en Ajax-Vitesse wordt je ook flagrant genaaid.

22 april 2021 om 20:55

Zo hoort het ook te blijven!;-)))

23 april 2021 om 09:39

Duikeling Kerk? Oliedomme actie van Tagliafico bedoel je?

23 april 2021 om 17:40

VAR was iemand uit Rotterdam Zuid. Dan hoef je niet meer te weten;-))

Denk dat we Nico na dit seizoen maar moeten verkopen. Speelt vaak dramatisch en maakt zulke domme overtredingen.

22 april 2021 om 21:03

Dan moet je nog wel een club vinden die hem wil kopen. Na een goed eerste jaar lijkt het elk jaar slechter te worden. Daarnaast beginnen bij iedereen de idiote akties op te vallen.

22 april 2021 om 21:09

Het is gwn zo irritant dat je al die tackles van mijlenver aan ziet komen.

Het kampioenschap wordt een paar weken uitgesteld in Amsterdam.

22 april 2021 om 20:54

Letterlijk een speelronde, wow...

22 april 2021 om 20:59

Het maakt mij niet uit hoelang het duurt voor de titel binnen is, zoalng die maar binnen wordt gehaald

Utrecht mag god op hun blote knieën bedanken dan ze wegkomen met een punt. Hoe die 100% goal is afgekeurd door de VAR is schandalig. Verder was Ajax niet in hun beste doen maar verdiende het hier zeker de overwinning. Utrecht heeft buiten de penalty niks gecreëerd.

Sinds de interlands heeft Ajax geen goede pot meer gespeeld. Alles op goed geluk en af en toe een Brobbey uit de hoge hoed van ten Hag. Ajax heeft geluk dat t seizoen bijna voorbij is en ze een ruime marge hebben want het spel is werkelijk dramatisch. Enige positieve is dat mazraoui weer terug is.

22 april 2021 om 20:47

Die laatste viel niet goed in. Maar fijn dat er weer een extra optie op rechts is.

22 april 2021 om 20:51

Idd was echt verschrikkelijk, gezien het moment van de wedstrijd, dan moet je juist scherp zijn

22 april 2021 om 20:52

Het is werkelijk zo bedroevend dat je je bijna zorgen gaat maken of ze het nog wel gaan klaarspelen dat kampioenschap. Je moet in deze fase blij zijn dat je nog tegen Emmen en VVV speelt, want in deze vorm krijgt Ajax het tegen alle overige tegenstanders gewoon heel lastig.

22 april 2021 om 21:03

Sinds de interlands inderdaad. Je zou bijna denken dat er in die periode iets gebeurd is met een van onze belangrijkste spelers.

Trots op mijn club! Organisatie extreem sterk en als een team keihard gewerkt en solide verdedigd tegen dit Ajax. Als Kerk iets vaardiger was aan de bal had je echt kansen gehad op de counter maar voetballend is hij matig. Dat VAR moment was inderdaad discutabel denk ik maar het mag wel eens dat wij tegen Ajax de arbitrage meehebben na talloze naaipartijen. Maher and Van Overeem geweldig gewerkt!

22 april 2021 om 20:49

Trots dat je je club op arbitrale dwalingen geljjk ziet spelen

22 april 2021 om 20:52

Nou zeg je hebt een keer in een heel seizoen de arbitrage tegen... En ja tegen een Ajax dat gewoon de sterkste ploeg van de competitie is mag je best blij zijn met een zwaarbevochten punt

22 april 2021 om 20:52

En of ook ik trots ben. Ben jij trots op jouw club dat ze gelijk gespeeld hebben? Bij voorhand was het al duidelijk dat Utrecht het zwaar ging krijgen, niettemin en een beetje geluk heeft Utrecht goed gespeeld. Ajax daarentegen had wel wat meer mogen scoren, gezien het kapitaal dat op hand veld banjert...

22 april 2021 om 20:58

Ik heb nog nooit een zak met geld zien scoren.

Is inderdaad schandalig, zelfs op tv kon je gewoon zien dat het geen buitenspel was.

Rare beslissing van de Var, maar we worden toch wel kampioen.

Is het niet zondag, dan zeker de volgende wedstrijd.

1e helft zwak, utrecht met 10 man in de 16 moet je wat verzinnen, 2e helft pech en de var kan afgeschaft worden, want als je dat niet ziet. Nu proberen van az te winnen en anders volgende week tegen emmen, geen haast

Je moet het gewoon op eigen kracht winnen, maar we moeten er toch wel op kunnen vertrouwen dat een VAR kan zien wanneer de voet van een verdediger verder op de lijn staat dat dat het dus geen buitenspel is. Belachelijke beslissing, als die gewoon telt heb je veel meer tijd om nog die tweede te maken. Het kampioenschap zal het ons niet kosten maar het is wel zuur met het oog op zondag.

Wat een belachelijk om als videoscheidsrechter niet in te grijpen. Echt een bizarre beslissing.

Ze mogen wel met een mooie verklaring komen bij de KNVB ik heb echt 10x gekeken en kan geen buitenspel vinden.. Ik ben heel benieuwd naar de beelden en de lijnen die de var trok....

Snap de discussie maar volgensmij is de goal terecht afgekeurd. Grens vlagt en dan worden de lijnen getrokken en die vielen hier dan waarschijnlijk binnen de afgesproken 10cm. Dan is het dus terecht dat de goal wordt afgekeurd, hoe vervelend ook

22 april 2021 om 20:48

Mijn hemel zeg als je de buitenspel regel niet kent.....zeg dan niks. Dit was geen buitenspel. Dat was voor alle neutrale voetbalsupporters te zien.

22 april 2021 om 20:50

Hij put hoop uit deze scheidsrechterlijke dwaling.

22 april 2021 om 20:52

Lees even de regels over dat de beslissing op het veld blijft staan als de lijnen binnen een marge van 10cm vallen, zelfde situatie als in het begin van het seizoen bij Twente. Dat de scheidsrechter een fout maakt staat buiten kijf, maar de VAR doet hier niets verkeerd Excuus, had moeten zeggen juiste beslissing van de VAR

22 april 2021 om 20:59

Als de aanvaller en de verdediger gelijk staan is het geen buitenspel, nu was de verdediger zelfs nog verder naar achteren.

Daar zijn totaal geen lijnen voor nodig om te zien dat het geen buitenspel was.

22 april 2021 om 21:01

Dat snap ik, maar de regel is dat in beginsel de beslissing op het veld blijft staan. Dat zijn de regels. Dan kunnen we hier in dit geval toch niet van afwijken?

22 april 2021 om 20:49

Dan is het een grove fout van de grens.

22 april 2021 om 20:59

Nou, grove fout als het om een paar centimeter wel of niet gaat ... dat zou ik toch niet zeggen. Hij maakt de verkeerde beslissing, maar dit soort foutjes maken grensrechters. Zuur dat het nu zo uitpakt en het niet gecorrigeerd wordt, Het kost ons mogelijk een heel mooi feestje zondag.

22 april 2021 om 21:07

In de eerste helft mocht Kerk afwerken terwijl iedereen kan zien dat het buitenspel is.

22 april 2021 om 21:11

En toen ging de vlag ook omhoog na het moment, net zoals met Klaassen. Alleen heeft hij dat laatste dus verkeerd gezien.

22 april 2021 om 20:56

Dat denk ik ook, alleen is op de beelden die de VAR ter beschikking had wel degelijk het verschil te zien omdat ze op de 5 meter lijn stonden. Volgens mij ben je videoscheidsrechter om beelden te bekijken, als je niet tot een goed oordeel kan komen zijn hulpmiddelen zeker handig. Maar ik denk dat je redenatie inderdaad wel is toegepast. Niet terecht naar mijn inziens, want je kan aan de hand van de beelden zien dat het geen buitenspel is. Maar goed, we kunnen er helaas niks aan veranderen. Wel een duur foutje, maar dat blijf je houden af en toe.

22 april 2021 om 21:03

Wat is dat voor onzin eigenlijk, die 10 cm? Bij de goal van Promes tegen Chelsea trekken ze tot op de milimeter lijntjes, en de Knvb besluit 10 cm. In Engeland is het dan veel eerlijker, meten tot op de milimeter. Nu staat ajax ver voor, maar wat als Ajax 1 punt had voorgestaan en psv er zaterdag eroverheen had kunnen gaan. Dan boort de knvb je ff een kampioenschap door je neus

Beste wedstrijd van Alvarez tot nu toe mag ook wel eens gezegd worden!

Bedankt Knvb, waar kan ik mijn geld terug vragen, hoe kan je deze goal ooit afkeuren.
Wat een slecht Ajax zeg, en zo zo zo dom van tagliafico.

Wat een slecht voetbal. Die 1-1 had nooit afgekeurd mogen worden en ik ben nu na de zoveelste alle ballen springen van mijn voet en ik kan geen bal aannemen Haller zat. Pure geldverspilling en je wordt er ook niet beter van...

Als Haller zo door gaat is het een hele dure grap gebleken. Eigenlijk ook te duur om alweer verder te kijken.. Maar met dit niveau dat hij laat zien is het wellicht nog duurder om met hem te blijven spelen. Hoop dat hij snel zijn draai begint te vinden. En Nico. Aanvallend zo gevaarlijk, verdedigend blijft hij van die stommiteiten begaan. Nergens voor nodig, gebeurt hem veel te vaak.. En volgens mij had het doelpunt van Davy moeten tellen, maar afijn.

Niveau was weer erg bedroevend.

22 april 2021 om 20:56

Samen met Ten Hag mee naar Eintracht Frankfurt !

Voor m’n gevoel speelt Ajax zo slecht sinds Blind er niet meer is. Verder matige wedstrijd lijkt wel alsof het seizoen net wat te lang duurt, wat niet gek is met dit schema. Haller levert veelste weinig voor z’n 22 miljoen, prima stats hoor maar voor dat geld verwacht je veel meer. Leuke eredivisie voetballer maar Europees kan je hiermee niet aankomen.

Boring
Ajax speelt al weken in een veel te laag tempo, de eerste 60 minuten is slaapverwekkend, daarna komt er wat vaart in en pas na de 80ste minuut zet men aan.
Saai en nog eens saai
Zelf als de back vrij staat op de helft van de tegenstander wordt de bal terug getikt en nog verder terug getikt.

22 april 2021 om 20:58

Dat het saai is ligt niet geheel aan Ajax maar meer aan de tegenstander. Dat Ajax daar niets tegenover zet en dus slecht speelt is waar. Snap alleen nooit zo goed waar dan de complimenten vandaan komen als je als Utrecht andere ambities hebt dan Emmen maar wel excavation hetzelfde te spelen tegen een vermoeid en inspiratieloos Ajax.

Deze VAR mag nooit meer in de buurt komen van een voetbalveld. Het vlaggen van de grensrechter vond ik logisch, Klaassen leek ruim buitenspel te staan wat mij betreft. Maar in de herhaling zie je overduidelijk dat dat niet zo is. Als je dan niet ingrijpt, ben je ongeschikt. De VAR is een goed systeem, maar niet als je er door de KNVB opgeleide mensen achter zet.

22 april 2021 om 22:02

Vlaggen bij deze actie was onlogisch. Het was onoverzichtelijke aanval. Dus kon of beter moest hij het aan de VAR laten.

22 april 2021 om 22:15

Zo kan je het inderdaad ook zien, daar heb je zeker een punt.

Buitenspel is geen interpretatie toch? Raar dat de scheids niet overruled wordt. Verder zonder bezieling gespeeld. Neres trekt zn vorm van het hele seizoen rustig door, en Kudus laat zien waarom hij nog zo weinig speelminuted krijgt na zn blessure. En Haller...het is van alles net te weinig.

Een puntje uit Amsterdam is zeker niet verkeerd! Tevreden met de inzet en felheid die Utrecht op het veld liet zien. Maher was de beste man aan onze zijde imo, hij was overal op het veld te bekennen!

Ongelovelijk dat Ten Hag zo lang vast blijft houden aan die houteklaas Haller, 22 miljoen weg gegooud geld. Ik had toch wel verwacht dat ze na Babel hun lesje wel geleerd hadden. Ongelovelijk wat is die man slecht

22 april 2021 om 22:04

Als ze nou eens een bal fatsoenelijk voorgeven dan heb je ook meer aan Haller. Voorzetten en vooral corners zijn heel bedroevend slecht.

Slechte eerste helft..2de helft wat beter gespeeld kampioen word Ajax wel gelukkig hebben wij Emmen en VVV nog op het programma. De rest ga je met dit vertoonde spel niet winnen.

Toch opmerkelijk. Ik ga ervan uit dat de heren achter de software echt wel een reden hebben gehad om de goal af te keuren - het kan bijvoorbeeld zijn dat het moment dat wij gezien hebben op Espn niet het exacte moment van spelen maar een fractie eerder/later was - maar laat dat dan tenminste zien.

Heel jammer dat we deze pot niet wisten te winnen, een dom moment van Nico en we moeten de achtervolging in. De keeper, de lat, een inglijdende verdediger, een moment waar een schijnbaar geldende goal afgekeurd is en uiteindelijk blijf je dan op 1-1 steken. Hoewel ik Utrecht complimenten voor hun verweer moet geven hebben ze wel ontzettend veel geluk gehad zonder nederlaag te vertrekken. Het is nu vooral heel hard hopen op FC Groningen zaterdag, dan krijgen we misschien alsnog de kans het officieel te maken.

Nou heb ik die Haller lang verdedigd en maakte ik me niet zo'n zorgen omdat zijn eerste wedstrijden veelbelovend leken en ik me mooie dingen van hem uit Utrecht en Duitsland herinnerde. Maar ik maak me nu toch inmiddels wel echt zorgen. Die jongen lijkt het voetballen verleerd of zo. Superbeweeglijk was hij nooit, maar zeker in Duitsland zag je hem ook vaker nog technisch fraaie dingen doen. Díe Haller zou heel goed bij Ajax passen. Maar die is echt in geen velde of wegen te bekennen. Bizar...hoe kan dat in vredesnaam? En hoe moet dat volgend seizoen als Brobbey weg is?

22 april 2021 om 20:55

Het enige wat Haller kan redden is buitenspelers met diepgang en een voorzet. Nu wordt alles naar binnen de drukte in gedribbeld.

Het was niet goed, maar ONGELOOFLIJK dat die goal van Klaassen is afgekeurd. Zoiets kan en mag gewoon niet fout gaan. Als ik de stand zo bekijk, hebben we aan 4(?) punten genoeg voor het kampioenschap (al lijkt 3 in principe genoeg gezien het doelsaldo). Hopelijk pakken we de schaal (officieus) al aankomende zondag, maar dan moet het wel vele malen beter dan vanavond. En nog een tip aan Ten Hag: laat Haller tot het eind van het seizoen maar lekker banken

Zal wel te maken hebben met het moment van spelen, dat wij niet het juiste beeld hebben gezien bij het exacte moment dat de bal van de voet ging. Anders kan ik me niet voorstellen hoe dit geen geldige goal is. Laat dan de lijntjes maar zien. Argument dat bij twijfel dan maar het besluit van de grensrechter wordt gevolgd is natuurlijk onzin. Je moet juist met bewijs komen om een goal af te keuren. Niet andersom

Haller,tadic,kudus,tagliafico een dikke vette 1 voor de moeite. Jammer dat we de 2e helft Tadic zochten ipv Antony. Geen var herhaling bij de onterecht afgekeurde 1-1, schandalig. Misschien toch is kijken naar de aanvallende waarde van onze backs, ze staan er vaak maar verspelen vrijwel elke bal en zijn te laat in de counter.

Allemaal de schuld van Nico en de VAR. Mag ik een keer naar het stadion is het geen kampioenswedstrijd. Beetje jammer

Slappe hap was het van Ajax. Hadden wel een overwinning verdiend, maar dan moet je wel de kansen maken. Ook moet je niet zulke penalty's weggeven waardoor je afhankelijk wordt van besluiten van de blinde VAR die niet weet wat buitenspel is.

Lachwekkend. Normaal gesproken krijg je trots lijnenwerk te zien na het afkeuren van een goal. Dat dit achterwege bleef zegt genoeg. Brevet van onvermogen van de VAR die je van mij part de rest van het seizoen mag schorsen. Een scheids mag fouten maken, de assistent ook. De Var is er om deze te herstellen, dat je met 2 man niet ziet wat heel Nederland ziet dan kan dat geen ongeluk zijn lijkt me. Verder zet Ajax zijn dramatische vorm van de laatste weken weer voort met als dieptepunt het basistrio dat werkelijk niets goed heeft gedaan. Tegen AZ graag starten met Brobbey en Antony.

Hoop stiekem om op 9 mei kampioen te worden....

22 april 2021 om 20:56

Een feestje wil je natuurlijk het liefste in eigen huis vieren, maar zowel de beker als de titel pakken in de Kuip moet toch wel een beetje steken in Rotterdam

Tja een zaadpot. Leuk dat Alvarez zijn doelpunt meepakte. Speelt laatste tijd sterk. Wie niet sterk speelt is Haller. Tja, ik ben bang dat het echt een miskoop is. Hij heeft geen snelheid, een bal kan hij niet fatsoenlijk aannemen, hij kan niet een mannetje uitspelen, hij kan blijkbaar niet schieten... enige waar die handig voor is, is een hoge voorzet. En zelfs dan is ie niet meedogenloos. Het is niet om aan te zien.

Prima dit gelijkspel, de vele wedstrijden beginnen hun tol te eisen.

Prima, deze wedstrijd toont dus mooi aan dat Ajax niet altijd de VAR of scheids mee heeft. Het zal wel, ook die pingel van Utrecht. Van uit het beeld van achteren vind ik het geen penalty, maar Ajax verdiende vandaag ook niks meer dan een punt. Eerste helft beneden elk peil. Slaapverwekkend voetbal. Tweede helft beter, maar na de gelijkmaker konden we ook niet doordrukken. 1-1, nog vijf punten te gaan. Ergste geval winnen we alleen van Emmen en VVV nog...Dan is de dubbel ook binnen.

2 punten bestolen. Kampioenschap weer een weekje uitstellen. Bedankt arbitrage. Slechte pot van ons, tot aan de wissels. Ondanks alles gewoon verdiend om te winnen, maar het was zo'n dagje. Antony liet zijn klasse zien en leuk dat Nous weer terug is. Dan maar tegen AZ de frustratie eraf spelen.

Wat is die VAR aan het doen bij dat doelpunt? Iedereen kon zien dat het geen buitenspel was. Het wordt interessant om te horen wat voor smoes ze hiervoor gaan verzinnen.

22 april 2021 om 20:52

Misschien moet er een Var op de Var komen. Waanzin om deze treffer te negeren !

Ik was verrast dat de VAR de scheidsrechter wel roept om te komen kijken naar de penalty, maar niet bij de buitenspel goal, die misschien geen buitenspel was.
Het feit dat er over gediscussieerd kan worden zegt genoeg.
Maar ik ben blij dat mijn ploeg niet heeft gewonnen. Saai en sloom spel zorgt voor veel verliespunten nationaal en internationaal

Utrecht heeft vandaag echt de bus geparkeerd. Ik snap dat je als Utrecht heel compact speelt als je de bal niet hebt. Maar aan de bal mag het echt wel wat meer zeg.

22 april 2021 om 20:56

Beter dan dit Joker was niet haalbaar. Tactisch is dit seizoen een trieste vertoning en hoop ik dat het volgend seizoen er beter uit gaat zien.

De koek is op bij Ajax in combinatie met Ten Hag. Al strompelend gaan we naar de finish welke nog wel goed zal zijn voor de titel. 2x winst en Ajax was kampioen geweest en Ten Hag geeft ineens de voorkeur aan Kudus op 10 en Neres ipv Antony (tegen Vitesse nog één van de uitblinkers). In de 2e helft moet deze fout weer hersteld worden. Waarom kan Ajax tegenwoordig geen pressie meer maken, nooit iets van een slotoffensief. Uit corners creeren we nooit wat. En ik ben benieuwd waar ten Hag doordeweeks op traint met Haller in de spits...

22 april 2021 om 21:02

De koek is voornamelijk op vanwege het lange jaar denk ik. Veel wedstrijden gespeeld, de hele corona situatie maakt het er ook niet makkelijker op voor de spelers. Ajax is sinds de interlandbreak de schwung een beetje kwijt, die kwam op een vervelend moment. Al met al draait Ajax alsnog een geweldig jaar natuurlijk, dus Ten Hag is echt niet klaar ofzo.

Natuurlijk had de goal van Klaassen goedgekeurd moeten worden, maar ik zag niet een Ajax dat er nou echt vol voor ging en wilde winnen. Het was matig. Van AZ moet er gewonnen worden

Ik als Utrecht supporter vond het zeker geen mooie wedstrijd tegen Ajax maar zo moet je spelen tegen Ajax en het doelpunt wat afgekeurd was zeker niet terecht maar hoe vaak heb Ajax de var niet mee!! En volgens mijn bij dat doelpunt werd er wat geduwd maar dat zie je bij de beelden niet terug komen helaas maar ben trots op de 1-1 zo gaan er niet veel clubs uit de arena

22 april 2021 om 20:56

Geduwd? Alvarez stond toch helemaal vrij? Er was geen enkele tegenstander in de buurt.

Wat een slappe hap zeg. Kudus, Neres, Haller en Tadic weer dik onvoldoende. Utrecht heeft 95 minuten lang geloert op de counter en in het zadel geholpen door Nico, waar Kerk natuurlijk nooit meer bij die bal kon. Hoewel het natuurlijk nog steeds een domme overtreding was van Tagliafico.

Leuk dat Kudus weer fit is, maar laat hem maar lekker hier en daar invallen. Die denkt nog steeds alles op te moeten lossen met waardeloze combinaties op de halve vierkante meter. En tsja, Neres. Bedankt voor de winnende goal tegen Vitesse, maar daar is toch alles wel mee gezegd. Komt geen man voorbij. Heeft geen dribbel. Maakt in de afrondende fase wedstrijd in, wedstrijd uit de foute keuze. Als hij af moet leggen schiet hij. Als hij moet schieten legt hij verkeerd af. De enige reden die ik mij kan verzinnen waarom Neres nog steeds zo vaak in de basis mag beginnen is om hem in de etalage te zetten, maar verder snap ik er niks van.

Ik hoop dat we na een volledige voorbereiding voor volgend seizoen de Haller van de eerste paar wedstrijden gaan zien. Hij wint per wedstrijd zo'n 5 a 6 leuke luchtduels en dan houdt het op. Heeft ook wel de pech dat hij geen bruikbare voorzet krijgt, maar natuurlijk verwacht je meer.

Alvarez en Timber de beste twee op het veld. Dat somt de wedstrijd ook wel op. 2 verdedigend ingestelde voetballers die de beste waren. En dit mag je natuurlijk niet afschuiven op de Var, maar er mag toch wel even gezegd worden dat het toppunt wel is bereikt. Laten we voor het gemak er van uit gaan dat er geen verdediger meer Achter stond. Dan stonden ze minstens op een lijn en dat is gewoon doorspelen.

Leuk om alle ajaxieden te zien: onterecht etc. Het is zeer waarschijnlijk geen buitenspel, dat allereerst. Maar op de camerabeelden is dit niet met 100% zekerheid te zeggen, dit komt doordat het moment van spelen niet goed kan worden bepaald. De foto is dan ook 'n foto van wanneer de regie het DENKT, en dit gebrek aan zekerheid zorgt ervoor dat de arbitrale beslissing blijft staan. Ik heb geen Ajaxied horen klagen toen bij Mazraoui in de CL een bal die overduidelijk uit was, bij gebrek aan bewijs, in werd gegeven en het doelpunt geldig was. Identieke situatie maar nu tegen Ajax.

22 april 2021 om 20:57

En toen stond je niet op je achterste benen en klagen dat Ajax geluk had?

22 april 2021 om 21:01

"... een bal die overduidelijk uit was, bij gebrek aan bewijs...". Hoe kun je zo tegenstrijdig zijn terwijl je de 2 zinnen achter elkaar plakt!? Nu was er echter wel bewijs. Niet identiek dus.

Slechte pot van Ajax en een schandalige beslissing van de Var maar goed nog 3 puntjes en ze kunnen de schaal omhoog tillen.

Halsema hoeft zich over 1 ding geen zorgen te maken. Er ontstaan zondag in ieder geval waarschijnlijk geen spontane kampioensfeesten.

22 april 2021 om 21:13

PSV Groningen gelijk en Ajax winst is voldoende

Utrecht verdedigend erg sterk, hielden het toch goed dicht, gooiden zich overal voor. Ajax aanvallend gewoon te weinig gebracht. Erg zuur dat VAR moment natuurlijk maar is niet anders. Zondag maar beter voor de dag komen tegen AZ, en dan zorgen in ieder geval officieus kampioen te worden en als het mee zit officieel.

Ik denk niet dat dit geheel onverwachts puntenverlies is voor Ajax, zondag tegen Vitesse leek het ook helemaal nergens op en vandaag precies hetzelfde. Hoop wel dat Ajax gewoon van AZ wint. En die afgekeurde goal? Ja iedereen is dit seizoen al een of meerdere keren genaaid door de Var, nu dus ook Ajax. Had natuurlijk gewoon goedgekeurd moeten worden die goal.

1x winst en kampioen ✌️

Goed werk van de VAR vandaag! Die hebben natuurlijk andere beelden ter beschikking dan de beelden die wij op tv zien.

Ajax mazzelt vandaag ook, want als Utrecht op 0-2 kwam had Ajax gewoon verloren denk ik...

Mogen we nu stellen dat het Lucky Utrecht was vandaag, door deze vreemde beslissing van de VAR? Niet voor mij, het heeft gewoon gelegen aan het belabberde spel van Ajax. Het was gewoon niet goed genoeg wat we vandaag lieten zien. Ik zag geen ploeg die graag kampioen wil worden a.s. zondag voor eigen publiek. Ze laten mooi die paar duizend fans die een kaartje hebben kunnen bemachtigen, in de kou staan. Zwakke wedstrijd van Ajax én VAR.

We kunnen allemaal wel naar VAR wijzen het is gewoon Ajax wat gewoon beter moet gaan voetballen. 1e helft was belabberd slecht. Helaas ook de enige helft die ik heb kunnen kijken. Het was dat Utrecht soms heel slecht met de geboden ruimte omging die Ajax weggaf anders had de score al veel groter kunnen uitvallen in het voordeel voor Utrecht. Hierin zag je wel dat Utrecht nog lang niet het niveau/vorm heeft om de top 3 aan te vallen. Tegen AZ moet het stukken beter want ik denk dat die beter kunnen omgaan met de geboden ruimte.

Lekker achteraf zeuren of duidelijk vast gelegde regels...... Helft van de azijnzeikers hier heeft zeer waarschijnlijk deze zelfde week nog lopen zeuren dat je in England op de centimeter buitenspel kan staan.

Goed om te zien dat Ajax ook genaaid kan worden in de competitie.
De arbitrage is slecht maar gelukkig wordt de malaise wel gedeeld door alle clubs in de competitie.

Buiten Björn, Makkelie, Hichler en Nijhuis blijft er helaas weinig over van het scheidsrechter corps. Ze fluiten allemaal slecht/inconsequent of ze fluiten de wedstrijd helemaal kapot omdat niks mag..

Volgens mij vertekend het beeld op de foto hierboven enorm. Die gast van Utrecht gaat meer door de knieën en leunt dus met z'n lichaam iets naar voren, meer dan klaassen in ieder geval.

Wat is nu het meest trieste aan het spelletje voetbal ?

Eest kregen we de camera's die de scheidsen voor lul zetten,
Daarna de Var.
Nu doen ze het allebei.

Huh.. dus omdat de speler niet buitenspel staat, maar minder dan 10 cm niet buitenspel, wordt de goal afgekeurd omdat de grens vlagt... in de categorie “hij had het maar een beetje fout”??

Geen beste maar toch spannende pot Jammer dat kerk zich van zijn slechte kant liet zien verschrikkelijke voetballer Verder mijn twijfels bij het afgekeurde doelpunt van klaassen Nu afwachten of de titel voor ajax zondag al zover is Anders keer weekje later ach kampioen worden ze toch

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3114
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren