Remko Pasveer slaat aanbieding Vitesse af en gaat voor nieuw avontuur

Donderdag, 22 april 2021 om 20:30Dominic Mostert • Laatste update: 21:47

Remko Pasveer vertrekt na dit seizoen bij Vitesse, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De 37-jarige doelman, bezig aan een ijzersterk seizoen, heeft te kennen gegeven voor een nieuwe uitdaging te gaan. Hij kreeg een contractvoorstel dat volgens Vitesse 'recht doet aan zijn statuur als aanvoerder en dragende speler', maar kiest toch voor een zomers vertrek.

Technisch directeur Johannes Spors betreurt het vertrek van Pasveer. "We hebben Remko een hele goede aanbieding gedaan. Het is zijn goed recht daar wel of niet op in te gaan en wij respecteren zijn beslissing om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Remko is op en top prof. We weten zeker dat hij de komende weken alles blijft geven in de strijd om Europees voetbal."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het nieuws is verrassend, daar Voetbal International vorige maand meldde dat Pasveer voor een verlenging van zijn aflopende contract stond. Pasveer geldt dit seizoen als een van de leiders bij Vitesse en maakt daarnaast ook in sportief opzicht een uiterst sterke indruk. Dit seizoen hield hij elf keer de nul, het hoogste aantal van alle keepers in de Eredivisie. Hij stond in 28 van de 29 wedstrijden onder de lat. In die 28 wedstrijden incasseerde Vitesse 27 doelpunten. Na Ajax hebben de Arnhemmers de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie.

Pasveer is bezig aan zijn vierde seizoen bij Vitesse, nadat hij de jeugdopleiding bij FC Twente doorliep. Tussen 2014 en 2017 droeg hij het shirt van PSV, waar hij de concurrentiestrijd diende aan te gaan met Jeroen Zoet. In totaal zou Pasveer achttien keer het shirt van PSV dragen in een officiële wedstrijd, waarna hij in 2017 de overstap maakte naar Vitesse. Zijn eerste jaar onder Leonid Slutsky verliep moeizaam, maar inmiddels is hij een vaste waarde en draagt hij zelfs de aanvoerdersband, na het vertrek van Bryan Linssen naar Feyenoord afgelopen zomer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door selassi 020)

Snap ik op zich wel, heeft een prima jaar gehad, kan nu nog een keer naar een buitenland en zal daar ook best wel kieskeurig in zijn, om een mooie finale te vinden voor zijn loopbaan.

Begrijpelijk keept een goed seizoen waardoor hij nu wel mogelijk een mooi avontuur buiten de grenzen kan vinden.

Dan geef je hem gewoon wat hij wil Spors, geen gezeik met Pasveer. Die vent verdiend een geweldige aanbieding. En met Houwen gaan zeker geen Europees spelen dus dan moet je ook weer een nieuwe doelman uit de hoge hoed toveren. Lekker dan. Ik gun het Remco wel hoor, daar niet van.

22 april 2021 om 20:46

Piet is nog vrij, maar het is inderdaad wel een fikse tegenvaller. Ik ben benieuwd met wie vitesse aan komt zetten aangezien ik niet verwacht dat vitesse geld kan uitgeven aan een nieuwe keeper dus zou het een transfervrije keeper moeten zijn. Ik hoop in iedergeval dat we volgend seizoen met een gerust hart na een aanval van een tegenstander te kunnen kijken zonder dat er een keeper is die rare capriolen uithaalt. Want de laatste 2 seizoenen met pasveer was echt een geruststelling

22 april 2021 om 20:50

Ja prc, heb Pasveer bracht zo veel rust en leiding aan de verdediging. We waren vorig jaar zelfs nog Remco in Oranje aan het scanderen, kan snel gaan zullen we maar zeggen

22 april 2021 om 21:05

Gozer Piet Velthuizen is bij Fortuna zo zwaar door de mans gevallen dat de keeperstrainer is ontslagen, moeten ee niet aan beginnen.

22 april 2021 om 21:12

@Dominicsolanke Haha dat was gekheid van Piet, die moet weer lekker tussen ons op de tribune staan

22 april 2021 om 22:53

Mark Flekken van Freiburg lijkt me ook een goede optie voor Vitesse. Is Nederlander (Kirchroa, Kerkrade😜), heeft wedstrijdervaring opgedaan op 3e, 2e en 1e niveau van Duitsland en kan nog aardig doorgroeien met zijn 27 jaar

22 april 2021 om 23:24

De hamvraag is denk ik; transfervrij?

23 april 2021 om 21:12

Goeie vraag, op transfermarkt.nl staat hier niks over.

Opvolger van Onana? Aangezien alle spelers hier bijna altijd met Ajax in verband worden gebracht.. 😜 Uitstekende keeper voor een subtopper. Ben benieuwd naar zijn volgende club.

22 april 2021 om 22:52

Stel het is onmogelijk om een nieuwe goede keeper te halen, is het niet eens een gekke optie. Lijkt me toch beter dan Stekelenburg

22 april 2021 om 23:15

Mwah beter? Ik denk dat pasveer en Stekelenburg min of meer aan elkaar gewaagd zijn momenteel.

23 april 2021 om 06:03

Beter dan de steek, zeker zou hij een aanwinst voor Ajax zijn. Speelt een goede seizoen bij Vitesse, maar is een seizoen.

23 april 2021 om 11:14

Haha this did age well ^^. Moeten natuurlijk ook nog maar zien of het er van gaat komen maar het lijkt erop dat hij zijn contractverlenging gestopt heeft zodat hij bij Ajax kan gaan ballen

Hij kan hopelijk gaan cashen. Goede keeper

Lijkt mij dat hij een buitenlands avontuur aan wil gaan. 1 of 2 jaartjes zakken vullen in de MLS en dan met voetbalpensioen wellicht. Volledig begrijpelijk als hij zoiets zou doen.

Pasveer kan zijn hand weleens overspelen, aangezien hij niet de meest ideale leeftijd heeft om nog een overstap te maken. Tenzij er al iets speelt...wellicht dat hij ergens tweede keeper kan worden tegen een aanzienlijk hoog salaris.

22 april 2021 om 20:46

Hij is toch transfervrij en keept nog uitstekend, dus waarom kan hij niet gewoon 1e keeper worden bij een leuke club? Zo'n investering is het niet en dan kan zo'n club 2jaar vooruit en op zoek naar een nieuwe doelman voor daarna.

22 april 2021 om 23:41

Wat versta je onder een leuke club? Hij is 37 jaar, komt van Vitesse en buiten Nederland kent bijna niemand 'm. Dan is de kans groot dat je hooguit bij de middenmoot van de Serie A terechtkomt en dan moet je maar hopen dat je uberhaupt een kans krijgt. Verder is Pasveer ook helemaal niet zo'n geweldige keeper. Die krijgt dit seizoen meer lof dan hij in z'n hele carriere daarvoor heeft gehad en dat zal alles te maken hebben met de prestatie van Vitesse. Voor dit seizoen kreeg hij bijna structureel kritiek.

23 april 2021 om 08:26

Die gaat naar alle waarschijnlijkheid naar Ajax, in de rol van 2e keeper. Kiest dus gewoon voor het geld en een tol op tweede plan. Of denk je dat hij 1e keeper wordt daar?😜

22 april 2021 om 20:47

Ik denk het niet. Aangezien ze bijna bij een verlenging van het contract waren. Die heeft al een aanbieding op zak.

Zo verpest 1 wedstrijd ons seizoen en waarschijnlijk ook het volgende seizoen. Rasmussen zal niet meer blijven, Openda en Broja ook niet, Bazoer Tannane en Doekhi gaan ervan door. Pasveer dus ook. Zal heel weinig overblijven, als we Europa in gingen stonden we er veel beter voor.

22 april 2021 om 20:52

Heerlijk Ernems dit weer, ken ook nooit eens positief. Een ding gaat fout en heel de boel stort in. Had mij zelf er vanmiddag ook nog op betrapt, op die gedachte dan. “Als we van Feyenoord verliezen (wat niet gek is in een Kuip met publiek) dan waren het een paar leuke maanden maar hebben we uit eindelijk toch weer niks. Mooi sund.

22 april 2021 om 21:06

Moet je voorstellen dat ik geboren en getogen Amsterdammer ben zonder ook maar enige Arnhemse roots Je hebt ook gewoon gelijk hoor, als we van Feyenoord verliezen en 5e eindigen zijn we aan het eind van de streep niets opgeschoten en was het inderdaad een middelmatig seizoen. Ik hoop zo erg dat we de 3 punten pakken, maar zonder Rasmussen en met ego tripper Tannane (die wilt zich natuurlijk laten zien nu) gaat het moeilijk worden

22 april 2021 om 23:18

Vitesse is dit seizoen zo'n beetje het enige dat het leven een beetje kleur gaf, wat mij betreft dan. Dus een mislukt seizoen kan ik het niet vinden. Overigens heb ik her en der gehoord/ begrepen dat ze met Openda nog een seizoen willen, die schijnt het goed naar z'n zin te hebben in Arnhem.

22 april 2021 om 23:44

Nogal overdreven, niet? Ten eerste staat Vitesse op plaats 4 met 5 punten achterstand op AZ en Psv. Zelfs zonder die ene "verpeste" wedstrijd stond je er nog 2 punten onder. Maar goed, daarnaast is een plaats 4 voor Vitesse uitstekend en je behoudt zicht op Europees voetbal. Ik zou eerst maar eens afwachten voordat je alles al als verloren beschouwt.

Is Kenneth Vermeer niet een goede opvolger?

23 april 2021 om 06:06

Speelt deze nog, hoor niks meer van hem

23 april 2021 om 06:50

Heeft afgelopen week zijn Conract laten ontbinden bij Los Angeles FC, aangezien hij als tweede keeper het seizoen in ging.

Erg jammer voor Vitesse, maar wel begrijpelijk. Hij is 37, dus het is ook een beetje nu of nooit meer. Was een stabiele factor bij Vitesse en kwam altijd goed voor de dag. het is hem ook wel gegund. Voor Vitesse een aderlating, maar eens moet je door, dus nu kunnen ze rustig op zoek

Die had gehoopt op de super league... Nee, verwacht voor hem net als Marsman nog wel iets leuks in Amerika. Leuk avontuur... Nog even centjes halen en klaar

Een betere keeper zal Vitesse er niet voor terugkrijgen. Het kan haast niet anders dan dat hij nog een mooi aanbod uit het buitenland heeft gekregen en dat is hem denk ik van harte gegund.

Dit is ontzettend balen. Tuurlijk is Pasveer op leeftijd, maar als je zo staat te keepen dan telt leeftijd nog niet. Heb er nog minder moeite mee als Bazoer en Tannane vertrekken dan Pasveer. Heb de hele tijd al een gevoel dat Pasveer naar Twente vertrekt. Jongen uit de streek. Hij is daar zijn profcarrière begonnen en kan 'm daar ook afsluiten. Zijn vader heeft daar ook een verleden. Huidige keeper van Twente naar psv.Tel op die som.

22 april 2021 om 21:47

Twente heeft Unnerstall al vastgelegd. Pasveer is dus geen optie meer.

22 april 2021 om 22:08

Oke dat is mij ontgaan. Dan maar naar Sloetski in Rusland.

22 april 2021 om 23:48

Bovendien vind ik het ook vreemd, dat gedoe rond Pasveer. Tot afgelopen zomer kreeg hij structureel kritiek en dit seizoen is hij ineens helemaal geweldig? Keepers lijken altijd beter bij ploegen die een topseizoen spelen. Ik heb het idee dat dat bij Pasveer ook geldt.

23 april 2021 om 08:59

Nouja Sirius, ook tijdens de bekerfinale speelde hij echt een hele goede pot en was hij de voornaamste reden dat het zo lang 1-1 stond. Hij keept gewoon echt heel goed dit seizoen en houdt er een hoop ballen uit.

Verrassend nieuws ! Ik vrees een leegloop in de as bij Vitesse met Pasveer, Doekhi, Bazoer en Tannane. Als daar allemaal buitenlandse spelers voor terug komen wordt het een vreemdelingenlegioen ! Op zijn 37e nog een avontuur aangaan., echt verrassend.

22 april 2021 om 23:22

Vreemdelingen legioen valt nog wel mee, Vitesse heeft een aantal jeugdspelers die dit seizoen op de deur kloppen en er volgend seizoen zullen moeten staan. En zelfs als is het wel zo, zo erg is dat niet. Er zijn maar 2 clubs in NL volgens mij die het halve elftal met jeugdspelers hebben en dat zijn Ajax en AZ.

Die zag ik niet aankomen..Jammer dat hij weggaat. Een goeie keeper zonder gekke fratsen. Ik hoop dat hij een mooie club vindt waar hij nog lekker een paar jaar kan keepen. Ik ben benieuwd of ze iemand gaan aantrekken of dat Houwen eerste keeper wordt.

22 april 2021 om 22:24

Ze zullen zeker iemand aantrekken aangezien Bayazit ook gaat vertrekken.
Dan heb je alleen Houwen over.

Remko wilt denk ik nog even cashen in buitenland (is zijn goed recht) kan die straks mooie huis en auto kopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper310
L. OpendaAanvaller318
O. TannaneAanvaller287
B. BayazitKeeper00
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper10
T. LetschUnknown
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

10 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren