Barcelona komt met langverwacht statement over Super League

Donderdag, 22 april 2021 om 19:17Dominic Mostert • Laatste update: 19:31

Barcelona heeft voor het eerst sinds de ineenstorting van de Super League een clubstatement gedeeld over het project. De werkgever van Ronald Koeman weigert volledig afstand te nemen van de competitie. In het statement benadrukt de club het belang van hervormingen in het Europese clubvoetbal en wordt de mogelijkheid opengelaten om in de toekomst alsnog een Super League op te richten, eventueel met gewijzigde voorwaarden ten opzichte van de eerste blauwdruk.

Het statement van Barcelona volgt op uitspraken van Joan Laporta, eerder op de donderdag. De voorzitter zei dat de Super League 'noodzakelijk' is en dat het plan nog niet van tafel is. Het communiqué van de club sluit aan bij die woorden. "Barcelona deelt de analyse van de meeste Europese clubs dat structurele hervormingen, gericht op financiële duurzaamheid, zeker in deze tijd noodzakelijk zijn. Daarnaast wil de club de fans wereldwijd nog meer spektakel bieden en de voetbalgemeenschap, die de basis en de kracht vormt van de sport, consolideren en uitbreiden. Tegen die achtergrond heeft Barcelona de uitnodiging geaccepteerd om een van de oprichters te worden van de Super League, een competitie die erop gericht is om de kwaliteit en de amusementswaarde van het spel te verhogen", luidt het statement.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Tegelijkertijd probeert de competitie nieuwe manieren te vinden om solidariteit te bereiken binnen de gehele voetbalfamilie. De beslissing werd genomen in de volle overtuiging dat het een historische fout zou zijn om er geen deel van uit te maken", verklaart Barcelona de eigen deelname aan de elitecompetitie. "Het is de roeping van deze wereldberoemde club om vooraan te staan. Barcelona blijft te allen tijde het eigendom van ieder individueel lid van de club, en de leden hebben het recht om als laatste te oordelen over zo'n cruciale beslissing." Laporta zei eveneens dat de socios uiteindelijk zouden kunnen stemmen over de vraag of Barcelona deel moet uitmaken van de Super League. Barcelona wil de komende tijd gebruiken om de problemen omtrent de Super League nader onder de loep te nemen.

"Het valt niet te ontkennen dat er op een veel dieper niveau geanalyseerd moet worden waarom deze reactie erop volgde, voordat, indien dat gepast is, deze formule opnieuw in overweging kan worden genomen, en alle problemen die ermee gepaard gingen verholpen kunnen worden. Die diepteanalyse kost tijd en dat betekent dat er geen gehaaste besluiten genomen moeten worden. We vinden het net zo belangrijk om duidelijk te maken dat een rechtbank al de benodigde juridische bescherming heeft geboden. Dat toont aan dat het initiatief van de Super League wettig is." Barcelona doelt op een voorlopige uitspraak van een rechtbank in Madrid, die dinsdag bepaalde dat de UEFA en FIFA voorlopig geen maatregelen kunnen treffen tegen de twaalf oprichters. "De club vindt het niet gepast om het proces van reflectie en discussie te starten te midden van onterechte druk en intimidatie. Hoewel de club op de hoogte is van het belang en de publieke belangstelling voor deze kwestie, en zo transparant mogelijk wil zijn, zal Barcelona te allen tijde doen wat verstandig is. De club vraagt om het grootste begrip, respect en geduld van de achterban en van de hele buitenwereld."Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door almogaver)

Wat een zielige club. Hard straffen enige optie.

22 april 2021 om 19:24

Hoezo? Er staat duidelijk dat het laatste woord bij de socios ligt, en iedereen weet dat de socios dit niet gaan accepteren, dus barcelona zit zo goed als zeker NIET in de super league, Laporta speelt gewoon een heel slim spelletje hier, hij zet hiermee UEFA onder druk terwijl het laatste woord bij de socios ligt, maar mensen sien het totale plaatje niet en roepen maar gelijk, barca schande dit dat, en Laporta is net 2 maanden president, Bartomeu is degene die hiermee in eerste instantie mee akkoord is gegaan

22 april 2021 om 21:31

Jij realiseert je de macht van de media daar niet. De meeste socis zijn van hogere leeftijd en houden nog steeds vast aan dezelfde rotzooi waar je je reet nog niet mee af zou vegen. Je kunt daar bij één artikel al meer positieve geluiden vinden over de Super League, dan je hier in een week vindt.

22 april 2021 om 19:26

Zij hebben echter geen regels gebroken voor zover ik weet. De club waar de man op jouw avatar speelt, heeft via Qatar Neymar gekocht. Moeten die dan ook niet hard gestraft worden?

22 april 2021 om 19:32

Ik hou van de speler. Niet van de club. Dus je praat onzin.

22 april 2021 om 19:35

Qatar heeft ervoor gezorgd dat Neymar 'transfervrij' was en toen heeft PSG hem ingelijfd. Is het moreel verwerpelijk? Absoluut. Is dat illegaal? Zo ver ik weet is het dat niet. Neymar had immers de status transfervrij. Vind het zelf ergens wel briljant.

22 april 2021 om 19:40

Dan vind je de super league ook briljant?

22 april 2021 om 19:41

Jij vind het briljant dat een staat psg kan helpen aan spelers?

22 april 2021 om 19:52

Ik vind het geld bij PSG niet echt sociaal, maar ik heb nog altijd liever een eigenaar die zijn dubieuze eigen centen in een club stopt dan een club die boven hun stand leeft en een inmiddels ondragelijke schuld bij de bank heeft.

22 april 2021 om 20:02

Waar komt het fabeltje eigenlijk vandaan dat Real Madrid en Barcelona jarenlang boven de stand geleefd hebben en “ondraaglijke” schulden hebben? Zeker voor Real Madrid gaat dat gewoon echt niet op.

22 april 2021 om 20:15

Hoezo een fabeltje? Ze geven toch enorm veel geld uit dat ze niet eens in kas hebben? Vergelijk het even met het fantastische beleid van Bayern, geen centje schuld en domineren ook de hele Duitse competitie, dus het kan kennelijk wel zonder de schulden. Het beleid van de Spaanse clubs is gewoon helemaal mis, wanneer er iets mis is met de Europese gelden is het wel dat de top veel te veel krijgt in verhouding met de lagere teams.

22 april 2021 om 20:23

Ook Bayern heeft schulden (gehad). Geen enkele club betaalt even 80 miljoen zonder daarvoor minstens een kortlopende lening aan te gaan. Zo werkt het gewoon. Schulden zijn niet slecht. En ja het is een fabeltje dat Barcelona en Real Madrid ondraagbare schulden hebben, ze kunnen die perfect terugbetalen. Al zal dat bij Barcelona wat moeilijker worden, maar ook geen enorm problemen opleveren of iets dergelijks.

22 april 2021 om 20:30

Lierse zoals altijd verkondig je hier je mening als de waarheid. Zonder staatssteun was Real al 100 keer omgevallen. Dus heel zwart wit gezien heb je gelijk Real heeft geen torenhoge schulden maar dat is alleen zo omdat ze geholpen worden.

22 april 2021 om 20:33

Was Real de afgelopen 5 jaar omgevallen zonder staatssteun? Want dan hebben we het over het verleden. Iemand zegt letterlijk dat Real Madrid en Barcelona momenteel ondraaglijke schulden hebben. Wat dus niet zo is.

22 april 2021 om 20:36

Is 222 miljoen transfervrij

22 april 2021 om 20:49

Is dat geen Mbappe op zijn Avatar?

22 april 2021 om 20:49

Lierse, als Barca haar kortlopende leningen niet kan heronderhandelen, zullen ze aan het einde van het seizoen tegen de 700 miljoen moeten ophoesten. Nou zal dat hun wel lukken om die leningen te heronderhandelen, maar dat spreekt toch van een compleet verrot beleid? Madrid heeft meer langlopende schulden en heeft er slim aan gedaan de hand op de knip te houden het afgelopen seizoen, maar je kunt toch niet spreken van 'dragelijke' schulden?

Florentino zegt niet voor niets dat voetbal in 2024 dood is. Met voetbal bedoelt hij alleen niet het voetbal in het algemeen, maar de twee groothouders; Barcelona en Real.

22 april 2021 om 21:12

Barcelona heeft inderdaad heel grote kortlopende schulden, dat is problematisch, maar niet ondraagbaar. Maar bijvoorbeeld Real Madrid is toch niet zo dramatisch? Zeker als je de omzet mee in rekening houdt.

22 april 2021 om 21:18

Lierse kijk je mee op Ziggo? Die zijn toch beter voorgelicht denk ik zo. Ook Real heeft een schuld van 300mio+. Jij bedenkt je eigen feiten.

22 april 2021 om 21:51

Heb ik gezegd dat ze geen schulden hebben? Ik zeg dat dat bij lange na niet ondraagbaar is. Wat gewoon zo is. Ook altijd een teken dat je een goed punt aan het maken bent als je woorden van de tegenpartij gaat verdraaien.

22 april 2021 om 22:06

Dus ik maak een goed punt? Je verdraaid immers mijn worden. Nergens hier boven zeg ik namelijk dat je aangeeft dat Real geheel schuldenvrij is. Nogmaals jij bedenkt je eigen feiten want waarom is een schuld van 300mio+ niet ondraagbaar? Omdat jij dat vindt? Perez en de zijnen denken daar blijkbaar anders over anders waren ze niet met dit belachelijke idee gekomen.

22 april 2021 om 22:52

Omdat ze een omzet hebben van 800 miljoen? Omdat die schulden niet allemaal op korte termijn zijn? Omdat er 5 clubs zijn die meer schulden hebben? Omdat er investeringen tussen zitten in het eigen stadion wat dus zowel schulden als een waardeverhoging van het stadion ten gevolge heeft? Ik bedenk dat echt niet allemaal zelf hoor? Dat zijn gewoon vaststellingen van mensen die er iets van kennen. Perez en de zijnen hebben trouwens gewoon zelf aangegeven dat dit moest gebeuren zodat ze Mbappe en Haaland konden betalen.

22 april 2021 om 19:33

De Super League is een slecht idee. Maar het idee laat wel zien dat de huidige Europese inkomsten slecht verdeeld worden, of dat de inkomsten niet gemaximaliseerd worden. Hervormingen zijn logisch, maar in een stugge organisatie als de Uefa (waar kleine voetbal landen even groot stemrecht hebben als de grotere), komt verandering maar langzaam. Kortom, ik snap Barcelona (en de rest) wel, de manier waarop is wat minder fraai.

22 april 2021 om 19:46

Precies dat. De manier waarop is niet om over naar huis te schrijven, maar iedereen die een beetje objectief is kan zien waarom ze die pad willen bewandelen.

22 april 2021 om 19:54

Precies, veel te veel centen gaan naar de rijkste clubs, zie zorgen daarmee voor enorm scheve verhoudingen, salarissen en transfersommen. Wanneer er veel minder verschil in centjes komt tussen alle clubs onderling, dat zou het allemaal veel spannender maken. Dan zou een eredivisie of Kroatische competitie ook weer enigszins kunnen gaan concurreren met de echte Europese top.

22 april 2021 om 19:40

Toch grappig dat de twee clubs (real & barce) die jarenlang op veel te grote voet hebben geleefd nu lopen te klagen of het verrotte systeem. Het systeem dat ze notabene zelf omzeep hebben geholpen door exorbitante bedragen af te tikken voor spelers.. draag de consequenties, uithuilen en doorpakken. De clubs moeten hervormd worden niet de competitie.

22 april 2021 om 20:03

Alsof ze bij Barca en Real zulke grote bedragen willen betalen. En de competitie word niet hervormd, ze willen er een competitie bij. Misschien een idee om het hele verhaal eens goed door te nemen?

22 april 2021 om 20:26

Ze zijn het niet eens met de huidige gang van zaken dus moet er vervolgens een competitie bij. Dat is toch en hervorming van het huidige systeem? Barce en Real zijn er zelf toch mee begonnen bedragen van 100mio+ af te tikken. Yeisoonnn Misschien een idee om niet zo uit je nek te kletst.

22 april 2021 om 20:04

Omdat de club de keuze door middel van een stemming aan de leden laat? Volgens mij is dat een democratische handeling. In tegenstelling tot de Uefa die dreigt met uitsluiting, ware het niet dat ze financieel teren op de historie en merknamen van deze 12 clubs + 2 die zich afzijdig hebben gehouden ( Ajax en Bayern horen daar ook bij op basis van de geschiedenis)

22 april 2021 om 20:39

Hard straffen? Niet mogelijk. Geen juridische middelen voor bij die (corrupte) uefa die door zovelen hier blind op handen wordt gedragen. En dan ook echt stekeblind.

Zouden ze zich niet schamen in Catalonië? Alles waar de regio Catalonië voor staat, staat de club tegenwoordig niet meer voor. Wat een verschil met 8 jaar geleden toen iedereen op keek naar Barcelona.

22 april 2021 om 19:42

Ze proberen hun wanbeleid weg te poetsen met de inkomsten voor de Super League. Honderden miljoenen euro's verkwanselt in de afgelopen jaren en een elftal met weinig restwaarde. Dan gooit Barca liever hun identiteit weg dan dan de consequenties van hun beleid te ondergaan.

Het is snel gegaan met Barcelona. Van sympathieke club met mooi voetbal, naar koopclub zonder hart. Rip Barca

23 april 2021 om 11:16

Barca is altijd al een koopclub geweest. Ze gingen altijd voor dezelfde spelers als Real alleen hadden spelers vroeger meer een voorkeur voor Real.

Jammer, ze zien dat ze voorbij gestreefd worden door vooral clubs uit de premier league, daarom denken ze op deze manier meer geld binnen te kunnen harken. Real en Barca schaamteloos gigantische schulden hebbend en daar op deze manier proberen mee verder te gaan. Vooral Barca kijk aub net als nu naar de jeugd en breng het voetbal wat Koeman nu ook realiseert gewoon weer terug. Daar win je de prijzen en harten mee, niet met de gigantische uitgaven.

22 april 2021 om 19:42

Je kunt best eens veel geld neer leggen voor een speler die de ontbrekende schakel zou zijn, maar 400miljoen voor Coutinho, Griezman en Dembele is natuurlijk een grote grap geweest, vooral omdat deze posities al goed bezet waren.

22 april 2021 om 19:45

Barcelona heeft nog steeds de hoogste omzet. Alleen staatsclubs City en PSG zijn een gevaar.

22 april 2021 om 19:55

Snap je de betekenis van omzet wel? Je kan dan wel de hoogsts omzet hebben maar als je meer uitgeeft dan je aan omzet hebt lijdt je nog steeds verlies. Het is gewoon een grote grap als je kijkt waaraan Barcelona de afgelopen jaren geld aan heeft uitgegeven.

22 april 2021 om 19:58

Barcelona heeft de afgelopen 10 jaar tot aan de Corona crisis altijd winst gemaakt. Barcelona heeft overigens geen winstoogmerk. Het deal is min of meer break even te spelen.

22 april 2021 om 20:16

Break even spelen met een miljard schuld, ik zou als bedrijf zijnde toch liever winst maken om zo snel mogelijk schuldenvrij te worden en van daaruit weer verder te groeien.

22 april 2021 om 20:45

Het eigendomssysteem van Barcelona is complex. Barcelona mag geen kapitaalinjectie krijgen en geen deel van de club verkopen als clubs die eigendom is van de socios. Het is waarschijnlijk dat dit op de schop moet gaan en Barcelona een bedrijf moet worden. Er komt dan een investeerder die kapitaal in de club zal stoppen. De schuld die jij aanhaalt is de bruto schuld. Er zijn ook vorderingen. Om een voorbeeld te geven. Liverpool krijgt zo een kapitaalinjectie van de eigenaren van een paar honderd miljoen.

22 april 2021 om 20:58

Zoals @Goalski al zegt. Het getuigd niet van behoorlijk bestuur en goed beleid wanneer je break even poogt te spelen met een oplopende schuld. Dan balanceer je voor mijn idee op het randje en moet je niet gaan zeuren wanneer je een tegenslag krijgt en toevallig over het randje gaat. Rare van het verhaal is dat jij zegt dat Barcelona 10 jaar lang winst heeft geboekt maar wel een oplopende schuld heeft gehad, de 1,2 miljard aan schuld is niet van het afgelopen jaar. Dat is al ruim daarvoor ontstaan.

23 april 2021 om 06:51

Natuurlijk de naam van de Jong "vergeten" want hij is zogenaamd wel de missing link en absoluut nodig.

Verwacht gewoon dat de Socios van de club dit plan afkeuren waarom moet dit gezeik nou weer uitgerekend bij ons zoveel langer doorgaan echt ongelooflijk

22 april 2021 om 19:39

Nou, ik volg de Spaanse sportzender(s) dagelijks en een ding is duidelijk: in Spanje wordt het heel anders beleefd. Daar is het meer 50/50. Dus ik ben er niet zo zeker van dat het unaniem zal zijn.

''barcelona deelt de analyse van de meeste Europese clubs dat structurele hervormingen, gericht op financiële duurzaamheid, zeker in deze tijd noodzakelijk zijn. Daarnaast wil de club de fans wereldwijd nog meer spektakel bieden en de voetbalgemeenschap, die de basis en de kracht vormt van de sport, consolideren en uitbreiden'' Maar dit is alles wat dat idee van SL niet is. bedenk een idee dan die idd financieel duurzaam is en waar de fans en clubs wat aan hebben.

22 april 2021 om 19:40

Ze bedoelen: we hebben er zelf (financieel) een potje van gemaakt, het kon niet op, en nu we in de problemen zitten zijn we wanhopig op zoek naar (gratis) geld. Dus moet iedereen ons helpen, want wij zijn Barcelona. Dus lekker niet doen. Zelf de tering naar de nering zetten, iets wat meer clubs doen die niet een sluitende begroting kunnen overleggen. Wie niet horen wil, moet maar eens voelen. Ook Barcelona...

Enige oprechte en rationele verklaring die is uitgebracht, dit is exact waarom ze het gedaan hebben en komen nu dus niet met een lulverhaal. Kan alleen maar respect hebben voor deze eerlijkheid.

Goeie uitleg. Plan is mislukt, maar hopelijk geven ze niet op en ontmantelen ze de Uefa, dan wel met een beter plan, visie en idee. Respect.

22 april 2021 om 20:02

Een beter plan: het budget van de elite clubs omlaag brengen en van de kleinere clubs omhoog, dan wordt de top veel breder en neemt de concurrentie vanzelf toe. Maar iets zegt me dat deze clubs helemaal geen nieuwe concurrenten willen, ze willen de verschillen enkel nog groter maken.

22 april 2021 om 20:07

En hoe ga je dat aanpakken? Hoe ga je clubs verplichten een lagere omzet te hebben?

22 april 2021 om 20:14

Wat bedoel je met budget omlaag? Als je “ffp verlagen” bedoeld dan ben ik het met je eens. Maar “van de kleinere clubs omhoog”? Hoe zie je dat dan voor je? Die kunnen al niet zoveel uitgeven, dus maakt niet zoveel uit of de ffp verhoogd/verlaagd wordt.

22 april 2021 om 20:28

Ik bedoel een beetje zoals de formule1 momenteel doet, de maximale budgetten vaststellen zodat een Mercedes niet 5x het budget van een Williams heeft, waardoor de verschillen een stuk kleiner worden en de grootste portefeuille niet automatisch wint. Hoe precies is echter de vraag en daar kan de UEFA (en deze elite clubs) zich beter mee bezig houden dan dat ze nog meer geld naar de topclubs gaan brengen en de verschillen alsmaar groter blijven worden.

22 april 2021 om 20:55

Een salariscap zal al kunnen helpen, al denk ik niet dat dit ooit zal gebeuren in Europa. Grote clubs hebben daarvoor teveel macht

22 april 2021 om 22:53

@ goalski, zelfs met die cap heeft Mercedes meer vermogen ( geld) dan williams. Daarbij heb je nog steeds een heleboel eigen fabrieks-fabricaties waar je via omwegen toch deels geld kan investeren aan de achterkant. Het zijn niet te vergelijken sporten en dat moeten we ook niet doen. Waar de meeste mensen bij voetbal terug naar de basis willen is de F1 een technologische top met ongekende ontwikkeling. Ik zou bij voetbal eerder denken aan een 6+5 regel, en er is wel een cap te zetten op salaris etc dat zal zeker helpen. Mits je het aan de achterkant (sponsordeals voor spelers ivm portretrechten etc ) ook goed dichtspijkerd. Het hele probleem is dat veel te weinig mensen kijken naar europa leagues en de ' mindere ploegen' dus die leveren helaas gewoon minder geld op. De top affiches zorgen voor de grote bron van geld en de grote clubs vinden zelf dat ze dus meer aanspraak daar op maken, of dat etisch goed is dat laat ik in het midden want ethiek hangt van teveel factoren af om dat hier uit te typen haha

22 april 2021 om 20:45

Maar echt he. Ik lees echt teveel emo praat de laatste paar dagen zeg. Lachwekkend. Ja je kan het niet oke vinden, een slecht idee maar man man man wat een verdrietige gebrabbel overal zeg. En dat geroep van we hebben het voetbal gered. Bruh! Belachelijk. Ze hebben niet eens door dat het voetbal allang al is gekaapt door de Uefa, grote bedrijven e.d., agh!

Meer als 1 mljard schuld, door gigantische bedragen neerleggen voor aankopen en salarissen dan nu de supporters in de kou zetten en je ziel verkopen aan de Super League om je schuld weg te werken. Is dit het nieuwe beleid van Barcelona. Laat de UEFA nu maar actie ondernemen tegen Real Madrid en Barcelona.

Ik heb het gevoel dat de Spaanse clubs geld nodig hebben???

22 april 2021 om 20:14

Lekker makkelijk praten, Bayern heeft een monopoly op de eigen competitie. 10 jaar achter elkaar kampioen? Zaten jullie in de PL of La liga was het strijden voor CL plek of uberhaupt het kampioenschap, zouden ze daar in Duitsland nu wel anders piepen. En het is corona crisis pik, heb je niet om je heen gekeken, meerdere bedrijven zitten met het strop om de nek. Of gaan we nou doen alsof het gek is dat bedrijven geld nodig hebben? Feyenoord, hebben die ook niet geld nodig?

22 april 2021 om 20:38

In la Liga is het natuurlijk ook erg spannend en verandert elk jaar. Barca laatste 10 jaar 7 of 8 keer kampioen geworden dacht ik. Bayern voert gewoon geweldig beleid waar barca en real alleen maar jaloers op kunnen zijn.

22 april 2021 om 20:42

Je snapt zijn punt toch wel? Bayern is alleen heerser, je ziet toch dat het nu (weer) om 3 ploegen gaat ipv alleen Real of Barca..?

23 april 2021 om 08:54

Wat maakt het in deze uit of Bayern alleenheerser is in de Bundesliga of niet? Feit blijft staan dat Bayern schuldenvrij is, en Real Madrid en Barcelona gezamenlijk pakweg 2 miljard schuld hebben. Dan kun je toch niet anders stellen dat Bayern haar zaakjes gewoon beter voor elkaar heeft dan Barcelona en Real Madrid. Sterker nog, je zou je zelfs kunnen afvragen hoe vaak Real en Barca in de afgelopen 15 jaar de Champions League hadden gewonnen als ze wel gezond financieel beleid hadden gevoerd...

Allemaal grote mond over Barca, houd je lekker bezig met je eigen club joh.. wij socio’s staan ten alle tijde achter onze club. We snappen waarom de super league voordelig zal zijn, maar hopen alsnog dat het niet doorgaat. Ongeacht wat er gebeurd, ongelimiteerde steun van de socio’s staat vast! Visca la Barca.

Barcelona, ooit zoveel waardering en respect voor. Niks meer van over, lelijke club die al hun normen en waarden verloochenen.

22 april 2021 om 19:50

Ajax, beursgenoteerd. Barcelona, eigendom van de leden die beslissen over wie er president is, wie er af moet treden en over belangrijke zaken als de competitie waar de club in moet spelen. Barcelona is ook nog een omnisport vereniging, toonaangevend in takken van sport zo divers als zaalvoetbal, handbal, basketbal, damesvoetbal. Andere takken worden gesubsidieerd door de voetbaltak. Barcelona doneert ook elk jaar een paar miljoen aan Unicef en een stichting die zich inzet voor kansarmen.

Herstructurering van zowel Uefa en Fifa is noodzakelijk zolang er niet eerlijk gespeeld wordt en er graaiers in het bestuur zitten die daar puur voor eigen belang zitten. Ze dienen wel het belang van de gehele voetbalhistorie onder ogen te zien en niet wat nu weer gedaan wordt door de Engelse Bond te bevoordelen omdat de Engelse clubs zich unaniem hebben teruggetrokken uit de SL. Het is nu al zijn doel voorbij gegaan bij de Uefa door bepaalde landen met veel meer clubs toe te staan en kleinere landen eerst een voorronde moeten spelen. Geld is belangrijk maar dat mag niet ten koste gaan van de mindere clubs die ook hun kosten moeten zien te beheersen. Een o.a. Barcelona, Real Madrid en meerdere met miljarden schuld hadden allang verbannen moeten worden. Engelse clubs met rijke Amerikanen of oliesjeiks aan het bewind hebben geen bestaansrecht als die niet gesteund worden. Het zijn allemaal koop clubs en de een wil niet onderdoen voor de andere door contracten af te sluiten die miljoenen kosten aan spelers budgetten.
Ook dat moet op de schop en natuurlijk zegt Barcelona geen nee die hebben de meeste schuld en die zien er wel voordelen bij als er een gesloten competitie wordt opgezet waar ze miljarden aan kunnen verdienen. Met hun wanbeleid worden ze zo uit de schulden gehaald idem alle andere kandidaat deelnemers. Het is een wereldmerk wordt er gesteld maar dat is Ajax ook en ook de Duitse clubs en uit andere landen die niet mogen deelnemen. Ze zijn gewoon bang dat ze door een klein clubje worden uitgeschakeld omdat ze hun eigen structuur niet eens op orde hebben.
Er is maar een woord voor, Deze clubs NU straffen want uiteindelijk zal er toch wel zo doorgeduwd worden dat er een SL gaat ontstaan in welke vorm dan ook. Als het gerechtelijk goed in elkaar zit dan heeft de Uefa nog Fifa enige inspraak meer en verliest de voetbalsport hun sportief belang op internationaal gebied maar zeker ook op Nationaal gebied aangezien dan een kampioen daar niet aan mee mag doen. De Uefa en Fifa moeten nu een vuist maken en de CL en EL zo aantrekkelijk maken dat er geen plaats meer is voor een SL
Barcelona Real Madrid en Juventus de voortrekkers hebben nu al gezichtsverlies geleden idem de Engelse clubs ondanks dat ze zich hebben teruggetrokken.
Oproerkraaiers daar is geen plaats voor dus meteen overal nu van verbannen.
Onder welke organisatie gaan ze dan spelen en wie heeft de zeggenschap. Krijgen we dan een nieuwe organisatie buiten de Uefa en Fifa om????

Ik vind die kritiek op de Super League wel een beetje overdreven nu. Sinds de jaren 80 en helemaal sinds de jaren 90 is de commercialisering in een stroomversnelling gekomen. Men doet alsof voetbal voor de romantici is en dat met de Super League alles plots commercieel wordt. Het feit dat clubs ieder jaar een nieuwe shirts ontwerpen heeft weinig van doen met creativiteit, maar puur met winstbejag. Net zoals een shirtsponsor, trainingskamp in Qatar, Pay TV en weet ik veel wat ze allemaal niet hebben verzonnen om de fans geld uit hun zak te kloppen. Fans moeten in de spiegel durven kijken en constateren dat de Super League niet 1 stap te ver is, maar gewoon een logisch gevolg van een trend wat al veel langer in gang is gezet.

22 april 2021 om 21:01

@alkmaar54:

Wat je schrijft klopt grotendeels. De vercommercialisering zit inderdaad al lang in een idiote stroomversnelling. En dit is ook de reden waarom ik de CL en de Europese topcompetities al jaren niet meer volg en veel liever kijk naar onze lekker kneuterige eredivisie.

Ik ben het echter niet met je eens dat de Super League een logisch gevold is. Als de vercommercialisering tot nu toe elk jaar één trede omhoog is gegaan, dan zijn de Super League voor mijn gevoel tien tredes ineens.

23 april 2021 om 09:06

Dat het voetbal flink is vercommercialiseerd over de afgelopen 30 jaar is dan nog 1 ding, maar inmiddels is toch wel gebleken dat ogenschijnlijk de meeste fans de ESL wel degelijk die stap te ver vinden gaan. Dat dit blijkbaar de druppel is die de emmer heeft doen laten overlopen. Misschien moet er gewoon eens het besef en de acceptatie komen dat er qua groei op een gegeven moment de ergste rek wel uit is. Laten de clubs daarom nu eerst maar eens gezond financieel beleid ambiëren zonder de tussenkomst van Russische/Arabische suikeroompjes en allerlei boekhoudkundige trucjes, en dan kunnen we altijd wel weer verder kijken.

Terug naar af. Enkel de landskampioen naar de champions L. De grote landen worden veel te veel bevoordeeld. Geen wonder dat onze clubs in BeNe middenmoters zijn geworden en dan dan nog. Clubs als City,PSG komen qua historie niet aan de enkels van Ajax, Anderlecht,PSV.

Barca en real, beide mega schulden. Door dit soort grappen proberen ze weer veel inkomsten te krijgen.... beide clubs mogen van mij op het strafbankje

Ik heb altijd een barca hard gehad, maar wat schaam ik mij kapot voor deze club. Het siert ze niet, is ongepast en hoort niet bij deze tijd. Een werkelijke schande dat is barcelona in deze casus.

Wat ze zeggen:
"barcelona deelt de analyse van de meeste Europese clubs dat structurele hervormingen, gericht op financiële duurzaamheid, zeker in deze tijd noodzakelijk zijn."

Wat ze bedoelen:
"we hebben jarenlang op veel te grote voet geleefd, we hadden totaal niet aan zien komen dat er ooit slechte tijden aan zouden breken en nu hebben we financieel een megaprobleem, dus zijn rare kunstgrepen om heel snel weer heel veel geld binnen te harken noodzakelijk."

Er is veel kritiek op Real en Barcelona, maar dit zijn de enige verenigingen die met een inhoudelijke verklaring zijn gekomen. Daarnaast ook verenigingen die door de leden worden geleid en niet door eigenaren. Democratisch dus. Er is ook kritiek op de hoge schulden. Ter vergelijking Shell, heeft een schuld van 75 miljard. ING rond de tien, en zo kan ik nog wel doorgaan. Het gaat er nu om dat men nog in staat blijft om die schulden na te komen.

23 april 2021 om 09:16

Kennelijk heeft men in Shell en ING ook het vertrouwen dat zij die schulden na kunnen komen, bij Real Madrid en Barcelona heeft men dat vertrouwen kennelijk een stuk minder. En dat vertrouwen zal er ook niet beter op worden als de spelers van in elk geval Barcelona gevraagd wordt loonoffers te blijven doen om de ergste schulden op de korte termijn af te kunnen betalen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4935 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7647
4.Sevilla7423
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3429
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper300
Jordi AlbaVerdediger333
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren