Roger Schmidt: ‘Zijn salaris is extreem voor PSV, maar te overzien’

Donderdag, 22 april 2021 om 15:05Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:08

Roger Schmidt heeft in een interview met 11Freunde een boekje opengedaan over de manier waarop hij Mario Götze in oktober vorig jaar wist te verleiden tot een overstap naar PSV. De Duitse oefenmeester spreekt niet alleen van een goede relatie met de voormalig wereldkampioen, maar geeft ook te kennen dat de salariseisen van Götze niet pasten bij een club als PSV. Desondanks lukte het Schmidt toch om de aanvaller op de slotdag van de transferwindow aan zijn selectie toe te voegen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door jk-ajax)

Nou dan mag ie toch wel wat beslissender worden. Raar dat Schmidt dit zegt, lijkt me toch dat het alleen maar meer kritiek van de buitenwacht en hogere druk voor Götze zelf oplevert.

22 april 2021 om 15:13

Moet hij wel fit zijn. Heeft volgens Transfermakt 13 wedstrijden gemist dit seizoen vanwege blessures.

22 april 2021 om 15:18

Klopt, maar vind het toch wel raar dat hij er een soort van trots op is. Hopelijk kunnen we komend seizoen zien of hij het waard was, als hij fit blijft (en überhaupt bij PSV blijft).

22 april 2021 om 15:34

Voor zijn gespeelde minuten zijn zijn cijfers niet zo slecht. Hoogste expected goal ratio bij PSV per 90 minuten en qua expected assists per 90 minuten op plek 3 achter Thomas en Max. Ik denk dat iedereen gehoopt had dat de lagere intensiteit van de eredivisie ervoor zou zorgen dat Gotze wel structureel zijn minuten kon maken (zoals bijv vpersie in de Eredivisie nog wel meekon). Als dat om wat voor reden dan alsnog niet lukt is dit salaris teveel van het goede en kun je misschien beter afscheid nemen.

22 april 2021 om 16:03

Ik denk dat hij volgend seizoen meer wedstrijden speelt en fitter is. Dit seizoen is natuurlijk wel erg druk met veel wedstrijden in een kort tijdsbestek.

Ik als Ajacied zou het mooi vinden mocht hij komend seizoen nog kunnen schitteren in de eredivisie. Dit is wel een speler waarvoor je gaat zitten.

22 april 2021 om 16:52

Wat moet die dan doen, liegen? Algemeen bekend dat Gotze een grootverdiener is voor PSV begrippen. Maar hij heeft verder ook geen transfersom gekost, dus zo duur is die nou weer niet voor Psv. Zeker als dat je dat bekijkt met alle missers van de laatste tijd

22 april 2021 om 16:56

Ik denk dat Gotze meer assists zou hebben als hij betere spelers om zich heen had. Van hem moet je geen goals verwachten aangezien hij meer een ondersteunende speler is.

Ja maar hij heeft natuurlijk wel in de finale van een WK gescoord, dus ik snap het salaris wel.

22 april 2021 om 15:31

Dat verhaal is bekend. Maar alleen op basis daarvan ben je geen topsalaris waard. Ik vind ook dat Götze meer had kunnen (moeten?) brengen.

22 april 2021 om 15:36

Nouja op basis daarvan is hij het in mijn ogen wel "waard". Hij levert wellicht niet genoeg op het veld maar marketing wise, exposure, commercieel gezien levert hij wel veel op denk ik. Hij kan ergens anders op de wereld met die goal in de WK finale waarschijnlijk nog veel meer verdienen.

22 april 2021 om 17:44

Ik heb bij Gotze juist meer het gevoel dat medespelers hem niet altijd begrijpen. Hij wil altijd snel combinatiespel spelen maar dat gaat natuurlijk moeilijk met het materiaal dat hij om zich heen heeft. Daarnaast zijn er voldoende duels geweest waarin hij een belangrijke bijdrage had.

22 april 2021 om 15:43

Ahh.. goed dat je het zegt. Dat feitje is me eigenlijk helemaal ontgaan. Misschien dat ze dat eens moeten benoemen in de media

22 april 2021 om 16:10

zo heeft Charisteas ook ooit een EK beslist maar daar kan je niet eeuwig op blijven teren. in de actualiteit moet je ook wat laten zien en nadat WK wat nu al weer enorm lang terug is heeft Gotze eigenlijk geen deuk meer in een pakje boter geschopt

22 april 2021 om 16:55

Dat is wel erg overdreven. 5 doelpunten en 4 assists in ietsje meer dan 1.100 speelminuten is toch een behoorlijk moyenne. Nu weet ik niet precies wat het gemiddelde aantal speelminuten per speler per seizoen is, maar als hij fit is haalt hij denk ik toch vrij moeiteloos de dubbele cijfers in beide categorieen. Bovendien was er geen transfersom.

22 april 2021 om 17:47

Hij heeft gewoon pech gehad met blessures, maar voetballend nog steeds een van de beste op het veld. Denk alleen dat hij het fysiek niet meer aankan om op het hoogste niveau te spelen. Maar als je zijn spelinzicht en balbehandeling ziet dan druipt daar de klasse toch wel vanaf.

Had toch wat meer geinvesteerd in jezelf om te kijken hoe je Ihattaren aan de praat zou kunnen krijgen, zoals bv een Ten Hag met Ziyech voor elkaar kreeg. Letsch met Bazoer en Tannane bv. Denk dat je aan de einde van de streep veel meer voor terug had gekregen dan dat PSV nu met Gotze krijgt.

22 april 2021 om 15:25

Ziyech past niet echt in dit rijtje, heeft bij Ajax zijn vorige clubs niet voor problemen gezorgd en presteerd gewoon goed bij alle clubs.

22 april 2021 om 15:33

Ik denk dat hij meer doelt op het feit dat Ten Hag en Letsch wel al het talent uit die jongens hebben weten te halen. In tegenstelling tot Schmidt met Ihattaren.

22 april 2021 om 16:47

Poeh, en Ten Hag en Letsch hebben geen spelers waar de potentie er niet uitkomt? Lijkt me wel toch? Daarnaast is het naar zeer de vraag of Ihattaren daadwerkelijk zo goed is, is het gewoon een type Sulejmani is met een paar goede wedstrijden. Tot nu toe is het vooral dat laatste.

22 april 2021 om 15:27

De speler in kwestie is in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor zijn inzet en mentaliteit. Zo makkelijk om dit op de trainer af te schuiven. Psv heeft enorm geinvesteerd in Ihattaren. Veel gepraat en er veel aan gedaan. Ihattaren heeft dit ook zelf toegegeven halverwege het seizoen. Hoe vloog Schmidt in de armen destijds.
Maar goed, alles is de schuld van Schmidt. Lekker makkelijk.

22 april 2021 om 15:36

De problemen met ihataren waren er al sinds het ontslag van v bommel, lekker makkelijk om alles op de trainer af te schuiven.

22 april 2021 om 15:48

De situatie van Ihatarran vergelijken met Ziyech, Bazoer en Tannane. Jij snapt er heel weinig van.

22 april 2021 om 16:00

Je kan het wel redelijk vergelijken met Bosz en Bazoer destijds bij Ajax. Die is uiteindelijk na een goede start ook door de achterdeur vertrokken bij Ajax. Dat komt ook mede doordat die spelers teveel in zichzelf geloven denk ik. Wat ook niet gek is waarschijnlijk, aangezien ze door hun talent waarschijnlijk een andere behandeling krijgen.

Denk dat Ihatarren misschien wel dezelfde weg staat te wachten. Als hij niet bijtekent dan denk ik dat hij ergens naar het buitenland gaan en met deze instelling gaat hij het ook daar niet maken. Wel echt zonde dat zo'n groot talent op zo'n manier weg moet gaan, dit verhaal kent denk ik alleen maar verliezers.

22 april 2021 om 16:42

Maar ik heb van Bazoer, Tannane en Ziyech nog nooit gehoord dat ze er met de pet naar hebben gegooid. Dat ze op trainingen hebben dwarsgelegen, blessures oplopen door op straat te voetballen, liegen over het trainen met een door de club aangestelde personal trainer, etc.

22 april 2021 om 17:25

Dan heb je bij Tannane niet echt op zitten letten. Die is echt overal weggestuurd. Bij PSV en Ajax is hij vroeger weggestuurd uit de jeugd, Heerenveen ging niet met hem verder, bij Heracles zijn er meerdere problemen met hem geweest, bij Utrecht op non actief gezet, bij Las Palmas is zijn huurperiode voortijdig beëindigt. Kortom een heleboel problemen, veel erger dan Ihatarren zelfs.

Ziyech hoort er inderdaad niet tussen. Bazoer zal ook best wat fout hebben gedaan, anders zat hij met zijn talent niet nu nog bij Vitesse. Hij werd laatst nog geschorst dat zegt genoeg.

22 april 2021 om 17:00

Ziyech? Hij is misschien niet de makkelijkste als het niet gaat zoals hij wil, maar in het veld maakt hij altijd het verschil voor je. Ziyech schoot bij FC Twente de Eredivisie al aan flarden. Bazoer had het allang laten zien bij Ajax en Tannane heeft z'n waarde ook allang bewezen in de Eredivisie. Ihattaren daarentegen heeft alles nog te bewijzen. Soms zijn spelers op bepaalde momenten ook simpelweg niet te helpen. Je kunt PSV toch moeilijk verwijten dat Ihattaren zichzelf in de weg loopt momenteel. Zelfs al kreeg hij helemaal geen begeleiding, dan nog is dat geen excuus om veel te zwaar te zijn bij de start van een competitie en nog steeds niet 90 minuten actief kunnen spelen. Die jongen is gewoon niet fit en gemotiveerd genoeg op dit moment. Dat zie je aan alles.

22 april 2021 om 17:27

Ten Hag die Ziyech aan de praat heeft gekregen? Volgens mij liep zijn motor bij iedere club op volle toeren, maar goed.

22 april 2021 om 17:46

Zyech, badoer en tanane zijn gewoon veel fitter. Daarnaast is het van de laatste 2 nog altijd de vraag of ze het niveau "leuk voor de subtop" structureel kunnen ontstijgen. Zyech is natuurlijk gewoon een klasse beter, maar daarnaast werkt hij hard, een speler die je prima kunt gebruiken bij het opjagen van de tegenstander, dit natuurlijk in tegenstelling tot Ihataren.

22 april 2021 om 22:41

Ziyech begon pas met hard werken op zijn 24e of 25e. Zoiets moet soms groeien door de jaren heen

nou voor dat salaris mag Gotze toch stukje harder werken
want veel bijzonders hebben we niet gezien
alleen in het begin liet hij even zijn klasse zien maar dat was het ook meteen

Ik vind persoonlijk nog niet dat hij zijn prijs en bombarie heeft waar gemaakt. Natuurlijk kan hij ontzettend goed voetballen, mits fit, maar hij is nou niet bepaald beslissend geweest voor Psv.

22 april 2021 om 16:44

Beetje het haller verhaal.

22 april 2021 om 17:52

Ik durf te stellen dat Haller ons op zijn minst 7 punten heeft opgeleverd en ons door de Januarimaand heeft geholpen met z'n assists en goals. Daarna was het minde maar Haller is hartstikke beslissend geweest.

23 april 2021 om 07:56

Alleen staat Haller bijna 1 op 1 en Gotze nog niet bijna. Labyad heeft zelfs betere statistieken

22 april 2021 om 17:03

Maar wel transfervrij. Op zich is het een storm in een glas water. Zelfs als de tekenbonus een miljoen zou bedragen, heeft hij in principe hooguit 3 miljoen euro gekost en dat ga je er makkelijk voor terugkrijgen. Daarbij maakt hij ook nog eens 5 doelpunten en geeft hij 4 assists in iets meer dan 1.100 speelminuten. Zo abnormaal is het dus niet.

22 april 2021 om 17:51

Hij was transfervrij. Vergeet ook niet dat dit een last minute transfer was en eigenlijk ook een opvolger voor Bruma. In de duels dat hij speelde heeft hij vaak genoeg zijn klasse getoond. Dat ploegje uit in Cyprus, Grenada uit en thuis (1e helft) en zo vergeet ik nog wel wat duels. Het is niet meer de Gotze van voorheen, maar zonder hem heeft Psv wel veel puntverlies geleden in de topduels. Denk dat hij echt wel van waarde is geweest.

Zo extreem is 2 miljoen toch niet? Volgens mij bleek Guardado ook zoiets te verdienen.

Het heeft PSV ook zo enorm veel gebracht. Miljoenen in de plomp gegooid die ze niet kunnen missen. Geweldig beleid.

2.000.000€ delen door 15 potjes voor Psv, in tijden van Crisis. 133.333€ per wedstrijd. Ik vind het nogal wat.

22 april 2021 om 19:13

Dat valt wel mee als je naar de miljoenen kijkt voor sangare, bruma, baumgartl en doan plus salaris.

Als 2 miljoen extreem is voor PSV dan is de achterstand in het salarishuis t.o.v. Ajax veel groter dan ik tot op heden aannam. Bij mijn weten verdienen de grootverdieners bij Ajax iets in de richting van 4 a 5 miljoen. Als men dat bij Ajaxdan niet extreem vindt en bij PSV is 2 miljoen wel extreem dan ga ik straks nog begrijpen dat spelers van PSV zelfs bereid zijn de overstap naar Ajax te overwegen.

22 april 2021 om 16:50

Daar valt natuurlijk ook wel wat voor te zeggen, want buiten Tadic is er geen speler die zo'n jaarbedrag eigenlijk waard is. Bij Ziyech viel er wat voor te zeggen, terwijl De Ligt en De Jong niet aan die salarissen kwamen. Dan kun je eerder stellen dat Ajax er soms extreme salarissen op na houdt. Maar goed, beide clubs doen het niet voor niets. Als Ajax kampioen wordt waardoor er weer CL voetbal gespeeld kan worden, heb je de kosten er eigenlijk al uit. Bovendien heeft Ajax een flinke buffer. Ajax kan het zich makkelijk permitteren.

Lijkt me niet handig om dit naar buiten te brengen. Hoe dan ook is 2 miljoen euro niet eens extreem veel. Achteraf gezien is het natuurlijk wel zo dat hij nog niet heel veel inbreng heeft kunnen hebben door z'n fysieke gesteldheid, maar 5 goals en 4 assists in 1.148 minuten Eredivisie is wel redelijk in verhouding met het salaris. Bovendien hoeven we niet te raden welke naam er veelal op de shirts van supporters prijkt.

Voor zover mij bekend verdienen in ieder geval Tadic en Blind boven de 4 miljoen, zit Klaassen daar dicht bij in de buurt en ik bedenk mij zojuist dat zelfs het armlastige Feyenoord ongeveer 2 miljoen betaalt aan Berghuis. Ik kan mij niet voorstellen dat Malen en Zahavi daar ver onder zullen zitten. Is het dan in het geval Gotze ineens extreem ?

22 april 2021 om 17:26

De vraag is of 2 miljoen correct is.

@wanny Daar heb je volledig gelijk in. We gaan uit vn de stelling die hierboven wordt geponeerd. Maar natuurlijk komen ze niet even bij jou en mij vertellen hoeveel Gotze werkelijk verdien en moeten wij het in onze bespiegelingen doen met wat door media worden beweerd. Dat is zeker niet altijd correct, maar wij hebben er geen zicht op en moeten dus uitgaan van de gedane beweringen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

448 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 0 0
2020/2021 PSV 18 5 0 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 3 0 0
2018/2019 Borussia Dortmund 26 7 0 0
2017/2018 Borussia Dortmund 23 2 1 0

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Olympique Lyon heeft Thiago Mendes, een aankoop van 22 miljoen euro in 2019, op de transferlijst geplaatst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren