Rol van Ronaldo in Juventus-muur ter discussie na beschamende actie

Donderdag, 22 april 2021 om 09:14Yanick Vos • Laatste update: 12:59

Cristiano Ronaldo heeft woensdagavond in de wedstrijd tussen Juventus en Parma (3-1) misschien wel voor de laatste keer in de muur gestaan bij een vrije trap van de tegenstander. Niet voor het eerst voerde de Portugees zijn taak in de muur niet goed uit, met een tegendoelpunt als gevolg. Juventus-trainer Andrea Pirlo baalde van de manier waarop het tegendoelpunt tot stand kwam. De rol van Ronaldo in de muur gaat hij ‘de komende dagen evalueren’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Ronaldo in de muur evalueren? Ronaldo in je ploeg of bij je club zou ik evalueren. Die man kost zoveel geld dat het niet meer te rijmen valt met wat hij brengt. Uiteraard maakt hij nog zijn doelpunten maar de impact is niet zo groot (meer) dat dit soort dingen, zijn vaak slechte spel en zijn enorme salaris te rechtvaardigen zijn.

22 april 2021 om 09:47

Ronaldo is een legend. Die man heeft commercieel enorm veel waarde. Oke, hij is geen 28 meer, maar scoort nog bovengemiddeld veel. Daarnaast is zijn toewijding een voorbeeld voor velen. Geen idee of hij zijn huidige salaris nog waard is, maar Ronaldo is als persoon een toegevoegde waarde voor elk team. Daarnaast, als Juve hem verlengd, hoeven ze geen nieuwe speler te kopen die een gelijk aantal doelpunten produceert.

22 april 2021 om 10:07

Ja hij is een legend. Hoeveel commerciële waarde voor Juventus hij (nog) heeft weet ik niet direct. Maar toch heb ik het idee dat Juventus er als ploeg uiteindelijk de afgelopen seizoenen niet beter op geworden is. En natuurlijk ligt dat niet alleen aan Ronaldo, maar hij is zo dominant dat je er in negatieve zin ook door geraakt wordt. Het zegt ook wel iets dat hij na het debacle tegen Porto en nu ook weer zo onder het vergrootglas ligt. Hij is in ieder geval niet meer zo ontastbaar als voorheen.

Over je laatste zin: ik vraag me af, als je Ronaldo uit het huidige Juventus haalt en de bespaarde kosten in salaris in andere spelers steekt, of je dan wel een speler hoeft te halen die eenzelfde aantal doelpunten maakt. Ronaldo eist natuurlijk heel veel goals en is zo dominant dat ik het best zie gebeuren dat andere spelers opstaan of in ieder geval meer beginnen te scoren als hij er niet bij is. Maar goed, dat is puur een gevoel.

22 april 2021 om 12:24

Ronaldo is gewoon een slappe zak die zich te goed voelt om in de muur te staan. Stel je voor de bal komt tegen zijn hoofd en zijn haartjes zitten niet meer goed. Als speler heb je buiten zijn goals, al worden dat er ook steeds minder, helemaal niks aan hem. Hij speelt niet voor het team maar voor zichzelf.

Als jij de taak hebt om in de muur te staan dan sta je daar voor het team en dan voer jij je teamtaak uit, maar daar voelt meneer Ronaldo zich te goed voor. Mocht er iemand interesse hebben in deze slapjanus dan zou ik als Juventus zijn hem gauw van de hand doen.

22 april 2021 om 09:49

Hij heeft alleen al gebracht dat we nu de Serie a kunnen kijken in Nederland. Verder is hij topscorer geworden. Voetbal draait om goals en zover ik weet kan hij vrij aardig ze in het netje weten te krijgen. Men kijkt altijd wat er beter met het geld zou gedaan kunnen worden. Juventus heeft weinig succes gehad met het aankoop beleid. Kijk naar bijv Barca Neymar wordt voor een record bedrag gekocht en ze halen daarmee Dembele binnen en Coutinho. Zoals nu weer klinkt doe Messi weg en dan? Denk je dat die gaten makkelijk op te vullen zijn.

22 april 2021 om 10:32

Hij is topscorer geworden van wat?
Voor mij is het argument hierin.. en het verschil wat mij betreft met messi, dat als Ronaldo niet scoort, je gewoon niet zo gek veel meer aan hem hebt. Hij heeft niet meer constant 2-mans dekking, dus je creëert ook geen overtal meer met zijn aanwezigheid. Een bal inspelen bij hem als die meer dan 40 meter van de goal staat heeft weinig nut en je ziet eigenlijk zelfs dat dit steeds vaker gewoon niet meer gebeurd.

Ronaldo is een fantastische doelpunten maker en natuurlijk heb je wel iemand in je groep met een bijna goddelijke status. Maar of Juventus volgend jaar nog steeds optimaal profijt heeft van zijn aanwezigheid, of dat ze misschien voor een andere tactiek kiezen.. Als je hem kan betalen en in zijn kracht kan laten spelen, dan is er nog steeds geen betere afmaker, dat is duidelijk. Het is ook niet direct een manko van ronaldo dat ik bedoel.

22 april 2021 om 13:57

@vialuna de serie a was al lang te kijken in Nederland, alleen nu op Ziggo waardoor we Duitsland niet meer kunnen zien.
Als ik me niet vergis zat de serie a bij fox en Duitsland bij Ziggo en is dat nu omgedraait

22 april 2021 om 16:11

@nederland79 Nee de rechten van de Serie A zaten bij eurosport en vervolgens was het nergens in Nederland meer te bekijken. Nadat Ronaldo naar Juve ging werd kort daarna de rechten door Ziggo gekocht.

Vrije trappen zijn gewoon niet Ronaldo's zijn ding.
Zowel verdedigend als wanneer hij ze zelf schiet.

22 april 2021 om 09:42

En toch heeft hij volgens mij evenveel vrije trappen gescoord als Messi. Ik zeg daarmee niet dat hij betere vrije trappen neemt (Messi is daar toch echt beter in), maar dit is wel een populistische reactie met betrekking tot een legendarische speler die er 57 heeft ingeschoten volgens mij.

22 april 2021 om 10:01

zijn vrije trap ratio voor juve is ergens rond de 1/77 heb ik enkele weken geleden nog gechekt...
slechtste gemiddelde ooit in de serie a...dt zegt wel wat.

laat om het even welke professionele speler inclusief buffon of chiellini dit aantal pogingen nemen en ik ben er zeker va ndat ze beter zullen doen

22 april 2021 om 10:10

Is ook wel een kwestie van aantallen natuurlijk. In regulier-competitie verband was 5.9% van de vrije trappen is een goal voor Ronaldo in zijn gehele carriere. Maar pak de afgelopen 7 jaar, dan is het 3.6% . In de laatste 4 jaar ging zelfs 1 vrije trap erin van de 61 pogingen. Dan is zeggen dat hij er 57 wel ingeschoten heeft in de afgelopen 17/18 ook weer vertekenend. Ronaldo zijn vrije trappen waren altijd levensgevaarlijk, maar toch nooit echt consequent. Als hij de bal op goal kreeg, dan was het wel vaak een goal. Maar de muur of de tribune vingen toch de meeste pogingen.

Lijkt mij handiger om Cristiano de volgende keer niet meer in de muur op te stellen. Hier heb je geen moer aan.

22 april 2021 om 09:56

Blijf het wel bijzonder vinden hoe bang hij voor de bal is als hij in de muur staat. Tuurlijk is het niet prettig, maar persoonlijk vind ik een tegendoelpunt meer pijn doen dan een geplaatste bal op mijn kop. Het is ook niet zo dat Roberto Carlos achter de bal staat ofzo

Ronaldo doet dit zodat anderen dit ook gaan doen. Misschien dat zijn eigen vrije ballen er dan een keer in gaan 😉.

22 april 2021 om 11:04

Dan is hij toch meer een strateeg dan ik had gedacht haha.

Lijkt me toch ook niet onlogisch om je beste speler lekker op de middenlijn te laten staan met kans op een leuke counter. Snel is ie nog wel, en dan raakt zn haar niet in de war.

Ronaldo is groot fan van vechtsporters als badr hari, anthony joshua. maar zelf is die erg bang dat de bal zijn gezicht raakt. Hele arm voor ze gezicht weg duikend. Waarom zetten ze hem dan in de muur. Ronaldo is 1 van de beste ooit. Als die bang is moet je hem gewoon niet in de muur zetten. Tegen porto belangerijke tegengoal gekregen.

Hij moet z'n Zwitsal babyface beschermen. Ik zou bijna denken dat hij liever z'n kruisband goed afscheurt, dan dat hij een bal met een x aantal kilometer per uur in zijn gezicht krijgt...

Heeft die, Uruguayaanse, doelpuntenmaker: Gastón Brugman een connectie met Nederland?

22 april 2021 om 09:51

Denk eerder Duits, er zijn kort na de 2e wereldoorlog veel Duitsers richting Argentinië verhuisd.

Spelers als Ronaldo en Messi nooit in een muur zetten, lekker voorin laten hangen. Blijft wel mooi dat zo een groot speler zo bang is voor de bal.

22 april 2021 om 11:53

Haha ja als we spelers als Messi in de muur gaan zetten wil ik ook wel aanleggen voor een vrije trap! Nee maar even zonder dollen.. spelers als Ronaldo lekker voorin laten voor een eventuele counter kans.

En dat wordt dan een echte winnaar genoemd..
Oa Door zulk slap gedrag al een uitschakeling in de CL voor je kiezen gehad en als het je gisteren punten had gekost had je alle zeilen bij moeten zetten om volgend jaar CL te halen.

CR7 doet het natuurlijk niet goed, maar het is niet zo dat wanneer hij zo hoog als hij kon zou springen hij die bal eruit zou halen. Dit is natuurlijk zeuren om te zeuren.

22 april 2021 om 10:22

dit is niet zeuren om het zeuren, dit is toch gewoon heel raar.

Hij is 24 uur per dag met zn sport bezig om te winnen en om te proberen de beste te zijn.
Maar als hij in de muur staat, geeft ie liever een goal weg dan dat de bal zn door plastische chirurgie en botox behandelde gezichtje raakt.
Het leverde al CL uitschakeling op en nu is hij weer betrokken bij een doelpunt.

Als hij het echt zo erg vindt, zeg het dan tegen de trainer en wacht bij een vrije trap gewoon op de middellijn voor weer een intikker bij de counter.

22 april 2021 om 12:12

Wat is de rol van de trainer dan nog? Dat is toch zijn fout of ben ik nou gek?

22 april 2021 om 13:54

ook, die moet met hem in gesprek gaan.

Maar of iemand zet Ronaldo in het muurtje en dan moet ie gewoon zn werk doen.
Of hij gaat er zelf in staan, om vervolgens expres niks toe te voegen.

Als speler op het veld heb je ook zo zelf je verantwoordelijkheden, helemaal met zoveel ervaring en zo'n salaris. Dan verwacht je toch wel dat hij weet wat er van iemand in de muur verwacht wordt.
T is niet dat als Ronaldo een strafschop krijgt, hij aan de trainer gaat vragen hoe hij hem er in moet schieten.

Lijkt me de beste oplossing om Ronaldo achter de muur te leggen. Kan hij en z'n gezicht beschermen en heeft hij nog een functie

Dit is toch niet het evauleren waard. Dit is de tweede keer, dus je zet m niet meer in de muur. Dat is toch niet zo ingewikkeld?

Volgende keer gewoon lekker achter de muur laten liggen. Voelt zich schijnbaar te groot om op te springen. Idioterie.

Had deze bal het doel niet getroffen als hij wel gesprongen had, ik kon het vanaf dit standpunt niet goed zien.

22 april 2021 om 13:56

irrelevant toch.

Als de laatste man bij een counter op de grond gaat zitten om te kijken hoe het afloopt en de aanvaller schiet naast, denk je dat het dan niemand uitmaakt dat die verdediger rustig in het gras zat toe te kijken?

Blijkt maar weer dat Ronaldo een primadonna is, een ijdeltuit die wordt geroemd om zijn toewijding maar die dezelfde toewijding niet toont als hij 'vuil werk' moet opknappen zoals hier. Als ik Pirlo was zou ik hem voor straf, de eerstvolgende paar vrije trappen tegen, als muurligger inzetten.

22 april 2021 om 11:12

Ja, en dan zonder muurtje!

Ben toch wel benieuwd of Pirlo en teamgenoten Ronaldo hier ook echt op aanspreken. Uiteindelijk had dit doelpunt geen gevolgen, maar dit is natuurlijk gewoon je taak niet uitvoeren. Net zoals je mannetje laten lopen bij een corner.
Tegen Porto had het wel directe gevolgen, daar had Pirlo toen toch ook al conclusies aan kunnen verbinden.

Ik snap het ook wel, stel je voor dat die bal je haar in de war maakt, of je gezicht minder mooi maakt met een blauwe plek. Dan maar een tegendoelpunt.

Net als bij de fjes vroeger, als je niet wilt keepen laat je alle ballen maar door. Dan zal de trainer je niet meer in de goal zetten :P

Ik begrijp niet waarom Pirlo Ronaldo in die muur wil hebben als hij zich gedraagt zoals tegen Parma. Hij staat het gewoon in zijn broek te doen. Waarom gaat daar niet gewoon een vent staan die niet bang is om die bal op zijn toeter te krijgen ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder344
Cristiano RonaldoAanvaller3329
MorataAanvaller3211
F. ChiesaAanvaller308
F. BernardeschiAanvaller270
W. SzczęsnyKeeper300
L. BonucciVerdediger262
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3873 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Özil neemt opvallende naam uit Turkse selectie op in EK-dreamteam

Bij FC Twente en Sparta Rotterdam zullen ze vermoedelijk enkele keren met de wenkbrauwen hebben gefronst toen bekend werd dat Halil Dervisoglu tot de definitieve EK-selectie van Turkije behoorde. De voormalig...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Het goede optreden van Denzel Dumfries op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren