‘Volgende Bundesliga-club denkt aan aantrekken van Erik ten Hag’

Woensdag, 21 april 2021 om 17:55Rian Rosendaal • Laatste update: 18:31

Erik ten Hag wordt woensdag wederom in verband gebracht met een voortijdig vertrek bij Ajax. De trainer staat volgens de Frankfurter Rundschau namelijk op het lijstje van het bestuur van Eintracht Frankfurt. De verrassende nummer drie in de Bundesliga zoekt een geschikte opvolger voor Adi Hütter. De Oostenrijkse oefenmeester is met ingang van volgend seizoen de hoofdcoach van Borussia Mönchengladbach, dat Marco Rose deze zomer naar Borussia Dortmund ziet vertrekken.

Ten Hag is volgens de regionale krant uit Frankfurt een serieuze optie voor het bestuur van Eintracht, al is er nog geen contact geweest met de keuzeheer van Ajax. Er staan in Frankfurt sowieso de nodige veranderingen te wachten. Naast het aanstaande vertrek van Hütter moet men ook op zoek naar een opvolger van Fredi Bobic. De technisch directeur heeft ervoor gekozen om na afloop van dit seizoen de uitdaging aan te gaan bij Hertha BSC.

Overmars en Ten Hag verklappen ‘een soort commitment’ met elkaar

De directeur en de trainer van Ajax lijken een soort afspraak met elkaar te hebben.Lees artikel

Voor de coach van Ajax is het de tweede keer dat hij wordt genoemd bij een club uit de Bundesliga. In de zoektocht naar een vervanger van Rose plaatste Gladbach Ten Hag op een lijstje met mogelijke kandidaten. Volgens BILD zouden er zelfs gesprekken zijn geweest tussen club en trainer, al was daar volgens Ten Hag geen sprake van. De leiding van Gladbach koos er uiteindelijk voor om Hütter los te weken bij Frankfurt.

Het is afwachten of Ten Hag deze keer wél gevoelig is voor de lokroep uit de Bundesliga. Rondom de finale van de TOTO KNVB Beker gaf directeur spelerszaken Marc Overmars een update over de coach van de koploper. Hij werd door Hans Kraay junior gevraagd of Arsenal, de club waarvoor hij als speler uitkwam, zich heeft gemeld voor hem. "Nee, die hebben zich niet gemeld", verzekerde de directeur. "Voor Erik ten Hag melden zich ook weleens clubs, dat geldt voor mij ook. Maar ik heb het uitstekend naar mijn zin, we staan weer in de finale. Dus dit is voor mij het minst belangrijke." Als hij wordt gevraagd of hij nog een jaar bij Ajax blijft, reageert Overmars door te zeggen dat 'dat zomaar zou kunnen'.

"En Erik ten Hag? We hebben gesproken. Als ik zou blijven, denk ik dat Erik ook blijft. Dat is misschien wel een soort commitment", aldus Overmars. Ten Hag bevestigde dat er inderdaad een soort akkoord ligt tussen hem en Overmars om samen bij Ajax te blijven. "Dat klopt. We zijn een twee-eenheid. We kunnen goed met elkaar opschieten en dat is heel erg belangrijk voor het samenstellen van de selectie en het leiden van de ploeg."

Is de kans daarmee groot dat Ten Hag spoedig bijtekent? "Volgend jaar loopt het contract nog", zei hij, insinuerend dat er nog geen urgentie is om zijn contract te verlengen. De verbintenis van Ten Hag loopt na het seizoen 2021/22 af. "Wij zijn ons aan het richten op de finales, nu de bekerfinale en daarna de finales van het seizoen. We gaan richting de titel en daar moeten we ons op richten. Niet op andere zaken. Dat zijn randzaken, dat komt later."


Poll

Zie jij Erik ten Hag naar Eintracht Frankfurt vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door derfrankfurter)

Het zijn nog niet de echte topclubs die voor hem gaan komen. Wellicht in een dubbeldeal als Overmars ook een stap maakt

21 april 2021 om 20:54

Dubbeldeal? Dus Overmars en Ten Hag naar dezelfde club. Dat zie ik nooit gebeuren.

Het risico is te groot. Wanneer het misloopt moet je je coach al ontslaan en de kritiek komt nog harder binnen op Overmars.

Ja! Als dit gebeurd dan maakt het niet zo heel veel uit dat Hütter weg is. Ten Hag proberen aan te stellen hoewel ik denk dat dat nog lastig gaat worden maar wel mooi project! Nu nog n sterke td en volgend jar CL!

Verwacht het niet. Hij kreeg zijn gewenste aankopen zoals Klaiber en Haller. Heeft een sterke selectie. Na dit seizoen niet heel veel basisspelers die zullen vertrekken. Nog 1 of 2 aankopen en paar spelers rustig doorstromen zoals Taylor, Sontje en Unuvar. Volgend seizoen proberen in de CL te overwinteren.

21 april 2021 om 19:42

Van die namen is denk ik alleen Taylor er echt klaar voor. Die vind ik persoonlijk onder zijn niveau voetballen momenteel. Geweldige speler. Misschien dat sontje er af en nog aan mag ruiken. Unuvar heeft niet veel laten zien dit seizoen op de laatste paar potjes na.

Verder wel met je eens dat ten hag waarschijnlijk niet vertrekt. Zeker niet met zijn gewenste spelers.

21 april 2021 om 22:07

Nee joh Naci komt er wel hoor, die heeft last gehad van een vormdip, maar zodra hij ook maar een glimp van zijn klasse laat zien, zie je dat hij technisch en qua voetbalgogme echt boven de rest uitsteekt. Hij leert nu dat het niet alleen maar over rozen gaat, en zo'n periode waar het niet alleen maar vanzelf gaat zal hem alleen maar hardenen. Net zoals Brobbey, zo'n jongen die echt al jaren als gouden talent wordt gezien, gaat echt niet opeens overstag; het is alleen niet zo dat elk talent direct vanaf ze zeventiende klaar is om de volgende stap te maken á la gravenberch.

Niet doen. Afbreukrisico daar is veel te groot. Bobic en Hütter weg en weinig financiële mogelijkheden. Lekker met Ajax in de CL spelen.

Als hij niet warm wordt van gladbach, gaat hij ook niet naar Frankfurt. Zelfde geldt voor Leverkusen denk ik. Ik hoop vooral dat Bayern zich niet meldt, want dan is hij wel weg. En dan neem ik het hem ook niet kwalijk.

Hmm frankfurt zou ik niet doen als Ten Hag zijnde
Heeft zijn gewenste versterking binnen met Haller
Lekker verder bouwen bij Ajax en mocht er een interessantere ploeg komen dan Frankfurt zou ik het overwegen
Maar nee nu niet lekker in Amsterdam blijven

Met alle respect voor Eintracht Frankfurt, maar ik denk niet dat ten Hag zit te wachten op Frankfurt en wel iets hoger inzet.

Frankfurt doet het met name de afgelopen jaren prima en hebben de afgelopen seizoenen ook iedere keer gewoon goede en leuke spelers gehad, maar ik zie ten Hag daar niet naartoe gaan. Een club als Borussia Mönchengladbach is ook genoemd voor ten Hag en om eerlijk te zijn zie ik hem eerder daarnaartoe gaan als hij Ajax verlaat en niet dat het gat tussen Mönchengladbach en Frankfurt gigantisch is, maar bij Mönchengladbach is er wel wat meer mogelijk dan bij Frankfurt (al is het bij Frankfurt de afgelopen jaren dus ook niet verkeerd).

Maar ik hoop dat ten Hag nog minimaal 1 seizoen coach bij Ajax blijft. Ben altijd al een groot fan van hem geweest en ik ben het niet altijd eens (geweest) met keuzes die hij (heeft) (ge)maakt, maar hij heeft Ajax sinds zijn komst echt wel naar een hoger niveau gebracht.

En natuurlijk is het makkelijk praten omdat ten Hag sinds hij coach is van Ajax, spelers als Haller, Tadic, Klaassen, Martinez, Blind, Antony, Promes (was zijn eerste seizoen gewoon heel goed), etc. erbij heeft gekregen voor veel geld, maar dan nog is het aan de coach om er een eenheid van te maken en te presteren.

Er zijn in het verleden genoeg clubs en coaches geweest die miljoenen aan aankopen uitgaven, maar gewoon slecht presteerden. Kijk bijvoorbeeld naar Louis van Gaal in zijn periode bij Manchester United, die mocht in zijn periode bij United echt letterlijk voor zo'n 200 miljoen+ (volgens mij nog wel meer) uitgeven aan aankopen en ook nog eens best wel wat aankopen uit zijn eigen koker (denk aan Schweinsteiger, Depay, Blind, Romero, etc.) maar kon er toch nooit echt een eenheid van maken en presteerde tegenvallend.

Ten Hag heeft dat nu ook, maar laat ook genoeg jeugd doorkomen met bijvoorbeeld Timber, Rensch, Gravenberch en Brobbey (ondanks dat hij naar Leipzig vertrekt) die veel speelminuten maken en dat doet hij eigenlijk ieder seizoen wel alleen hoop ik niet dat ten Hag zich nog vaker met het transferbeleid mag bemoeien bij Ajax, want spelers als Labyad en Klaiber komen uit zijn koker en voegen gewoon niks toe aan Ajax.

Haller komt ook uit zijn koker waarschijnlijk, maar die vind ik gewoon prima. Speelt lang niet altijd best, maar ben wel tevreden over hem en is gewoon prima van waarde voor Ajax. Denk dat hij echt nog wel van grotere waarde zal worden voor Ajax in de toekomst.

in een ander artikel hier stond dat Eintracht Schmidt wilde halen

21 april 2021 om 19:02

Hertha BSC wilt Schmidt halen.

21 april 2021 om 19:38

@myronfaro klopt dat artikel stond er vandaag, maar vorige week was er een artikel dat Schmidt 1 van 3 namen was die Eintracht op het oog had en Ten Hag stond daar toen nog niet bij

21 april 2021 om 19:20

@japie hahah ook hier wil je over Schmidt beginnen

21 april 2021 om 19:39

ik hoop natuurlijk dat ze Schmidt hier weg halen vorige week stond er een zelfde soort artikel op VZ waar Eintracht interesse had in Schmidt als nieuwe coach

21 april 2021 om 20:28

Dat artikel was ook geschreven door Bild. Die moet als het op Eintracht aankomt helemaal niet serieus nemen. Je kunt veel beter naar de Frankfurter kranten als die Allgemeine of Neue Presse.

21 april 2021 om 23:34

Gewoon Dragoslav Stepanovic terughalen, mijn favoriete Eintracht trainer aller tijden ;-)

22 april 2021 om 10:22

Absoluut! Met oprecht een echte Eintracht-legende en bovendien ook een extreem goed elftal dat eigenlijk gewoon kampioen had moeten worden. Ach ja, lebbe geht weider

Bij Frankfurt kan je alleen maar verliezen. Die gaan waarschijnlijk voor het eerst CL voetbal spelen en de vraag is of spelers als Andre Silva ook daadwerkelijk blijven. Dan kan je inderdaad nog beter naar Gladbach waar meer potentie inzit op financieel gebied en die een matig BL seizoen kennen.

Een mooie club van onze Erik. Het is hem van harte gegund ! Dan kunnen wij weer verder met Peter Bosz, dat zou een mooie hereniging zijn !

Wie kiest nou bewust voor een achteruitang?
Of moet je het zien als 3 stappen achteruit om 5 vooruit te maken

21 april 2021 om 19:41

Ajax verliest van Getafe en Roma in Europa. Ik schat dit Frankfurt hoger in dan Roma en Getafe. Vanwaar die arrogantie? Zo goed elftal heeft Ajax nou ook weer niet. Om over het niveau verschil tussen de Bundesliga en Eredivisie nog maar te zwijgen.

21 april 2021 om 19:55

Selectieve reactie zeg. Ajax wint ook van Real Madrid, Juventus en speelt gelijk tegen Chelsea. Frankfurt speelt niet eens Europees voetbal dit jaar. Vorig jaar verloren ze van Standaard Luik, Vit. Guimaraes en twee keer van Basel.

21 april 2021 om 20:16

Maar wonnen ze van jouw Arsenal. Als je toch zo ver terug gaat en de wedstrijden tegen Real en Juve er bij pakt kan je voor Frankfurt ook overwinningen op Inter, Benfica, Marseille, Sjakthar en Lazio erbij pakken. En 2 remises tegen Chelsea. Bedoel alleen maar aan te geven dat ik dit Ajax nog niet zo snel van Frankfurt zien winnen. Ook niet zo gek als Jovic en Andre Silva je spitsen zijn.

21 april 2021 om 20:58

Dus iedere ploeg die gewonnen heeft van je is beter?
Dan zijn PSV en AZ om er maar even twee te noemen wel erg slecht, ze hebben immers verloren van een ploeg uit het rechterrijtje

Ik vond Ajax overigens in de wedstrijden tegen Roma ook slecht.
Van de nummer 7 uit Italie niet kunnen winnen is gewoon slecht

Dit is gewoon weer de volgende fabel die geschreven wordt over wie de nieuwe trainer van Eintracht gaat worden. Ik reken er echt niet op dat Ten Hag daadwerkelijk de nieuwe trainer van Eintracht gaat worden. Ik hoop zelf op iemand die bewezen heeft om 3-5-2 of 3-4-1-2 te kunnen spelen en ook de nodige contacten mee kan brengen. De basis van Eintracht moet wel genoeg zijn om volgend seizoen te kunnen overwinteren, maar er moet echt wel wat bij. Zeker omdat Bobic ook weggaat gaan het bijzondere tijden worden. Het gaat extreem moeilijk zijn om de huidige prestaties vast te houden, maar gezien de laatste jaren en de potentie is kan Eintracht hopelijk eindelijk een vaste factor worden in de het linkerrijtje en niet meer terug naar jojotijden aan het begin van de eeuw.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Eintracht Frankfurt

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. HintereggerVerdediger50
O. N'DickaVerdediger50
J. LindstrømMiddenvelder50
J. HaugeMiddenvelder52
K. TrappKeeper50
A. HrustićMiddenvelder50
D. KamadaMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Eintracht Frankfurt.

45 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Neres sprak veel met Ten Hag: ‘Niet bij voorbaat de nummer twaalf’

David Neres speelde afgelopen zaterdag tegen SC Cambuur voor het eerst een volledige wedstrijd in dienst van Ajax sinds 21 maart (Ajax – ADO Den Haag). De Braziliaanse buitenspeler moest de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren