‘Van der Sar grote favoriet op driekoppig lijstje van Manchester United’

Woensdag, 21 april 2021 om 16:45Rian Rosendaal • Laatste update: 18:07

Vanwege het aangekondigde vertrek van vicevoorzitter Ed Woodward bij Manchester United wordt er in de Engelse media al gespeculeerd over diens opvolger. Manchester Evening News heeft een driekoppige lijst samengesteld met daarop een prominente plaats voor Edwin van der Sar, de huidige algemeen directeur van Ajax. Het is niet de eerste keer dat de voormalig doelman in verband wordt gebracht met een terugkeer op Old Trafford, waar hij tussen 2005 en 2011 actief was als speler. Richard Arnold en Cliff Baty, die al bestuurlijke functies bekleden bij de Engelse topclub, zijn de overige kandidaten.

Bovengenoemde Engelse krant denkt dat Van der Sar de favoriete kandidaat is bij de aanhang van Manchester United. "De Nederlander is niet alleen volledig op de hoogte van wat het betekent om een United-speler te zijn, maar hij heeft ook al immens succes geboekt in een vergelijkbare rol als bestuurder", zo wordt de Ajax-directeur woensdag omschreven. Het is afwachten of Van der Sar op termijn het stokje van Woodward wil overnemen. "Het is wishful thinking, maar hij zou hartelijk worden ontvangen onder de supporters en hij zou een sleutelrol kunnen spelen bij het herwinnen van het vertrouwen dat de afgelopen dagen verloren is gegaan", wordt verwezen naar het rumoer rondom de deelname van Manchester United aan de Super League.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ed Woodward vertrekt pas aan het eind van 2021 bij Manchester United

De vicevoorzitter is bezig aan zijn laatste maanden in dienst van Manchester United.Lees artikel

Van der Sar werd in 2019 al naar voren geschoven voor een topfunctie in het bestuur van Manchester United. Een tussentijds vertrek bij Ajax was destijds echter geen optie voor hem. Twee jaar later komt het er misschien alsnog van en volgens Paul Scholes maakt de grootmacht in dat geval een uitstekende keuze. "Iemand als Van der Sar zou echt perfect zijn, want hij heeft het erg goed gedaan bij Ajax. Hij heeft gestudeerd voor deze functie en zijn ambities zijn overminderd groot. Het is echt een topkandidaat", liet de voormalig ploeggenoot van Van der Sar bij Manchester United onlangs weten in de Engelse media.

Mocht Van der Sar ervoor kiezen om Woodward op te volgen, dan zal dat niet gelijk na afloop van dit seizoen zijn. Manchester United neemt pas eind 2021 afscheid van de vicevoorzitter, die sinds 2005 aan de club verbonden is. In het officiële statement van de club wordt de term 'Super League' niet genoemd, maar algemeen wordt aangenomen dat de bestuurder opstapt als gevolg van de druk van de buitenwereld na het controversiële plan.


Poll

Zie jij Edwin van der Sar naar Manchester United vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door hansi)

God is het volgen van een mbo opleiding tegenwoordig ook al studeren?

21 april 2021 om 17:12

Wat ben je dan anders aan het doen? Je zit toch op school? Of telt studeren alleen als je hoog opgeleid bent?

21 april 2021 om 17:19

Ik geloof dat van oudsher je alleen kon 'studeren' aan een universiteit. Vandaar waarschijnlijk de opmerking.

21 april 2021 om 17:23

Maar op school ben je een scholier en geen student. Los van mijn eigen mening (het zal me een worst wezen, lees mensen op het MBO verdienen meer respect). MBO en HBO ook deels is gewoon heel school-achtig. Volgens de wet zijn MBOers deelnemers en geen studenten.. Volgens het woordenboek zijn het scholieren. Voor mijn part zijn MBOers ook gewoon studenten en mensen die zichzelf beter vinden omdat ze HBO doen zijn echt ongelofelijke sukkels..

21 april 2021 om 17:27

Ligt eraan hoe je je definities opvat. De Nederlandse definitie van studeren is van oudsher dezelfde als de Duitse; dat doe je aan een universiteit. Sinds het bachelor-mastersysteem kun je hbo's daar gerust ook onder scharen, want ook daar word je met een bachelorgraad opgeleid. De Anglosaxische invloed, waar alles en iedereen die "in opleiding" is een (engels woord) student is, leidt ertoe dat tegenwoordig ook in Nederland het woord student ook steeds meer gebruikt wordt voor mbo'ers en middelbare scholieren. Maar in het Nederlands hadden we daar eigenlijk al een woord voor: scholier. Niet om te zeggen dat het een goed is en het ander fout, maar het is dus een gevolg van de groeiende taalinvloed van het Engels. Per saldo maakt het natuurlijk geen ruk uit welk label je erop plakt, maar volgens zijn Linkedin heeft Van der Sar een jaartje aan het Cruyff Institute gedaan. Lijkt me een beetje ver gaan om dan zoals in het artikel benoemd wordt te stellen dat hij ervoor gestudeerd heeft; in zo'n jaartje ga je echt niet zó veel leren dat je het een volwaardige studie zou moeten noemen, ongeacht het niveau van de stof. Maar ach, besturen is ook een ervaringsvak, het lijkt me een belangrijkere graadmeter dat Ajax het onder Van der Sar tegenwoordig geweldig doet.

21 april 2021 om 17:15

Ik zou niet weten waarom niet. Vind het een beetje neerbuigend en elitair om te zeggen dat alleen hbo+ studeren is.

21 april 2021 om 17:20

Ik met mijn MBO opleiding verdien nu 36.25 per uur netto. Kan niet zeggen dat de MBO niet slecht is. Wat ze op het MBO meer doen dan op de Hbo, is richten op het werk zelf en niet op de theorie ervan. Een voorbeeld: stel iemand wil graag metselaar worden. Hij kan een MBO volgen en tijdens de studie enkele dagen in de week stage lopen om zo praktijk ervaring op te doen. Hij kan ook HBO volgen zonder stage en praktijk ervaring. Ik denk dat je na de MBO er meer klaar voor bent.

21 april 2021 om 17:25

Hbo is ook gewoon heel school achtig. Ook veel meer gericht op praktijk. Ik heb een WO-bachelor en vind dat ik maar weinig (inhoudelijk) heb geleerd buiten wat vage, wetenschappelijke theorieën. Qua communicatie, onderzoek, schrijven etc. leer je wel veel!

21 april 2021 om 17:54

@almachtig.

Juist aan metselaars is momenteel een enorm tekort en als je dan je vak verstaat kun je op sommige projecten 1 euro per gemetselde steen verdienen.
De opdrachtgever komt je dan bij wijze van spreken zelfs de koffie en de lunch op de steiger aanleveren.
Met de handen werken is decennialang niet sexy geweest en dat wreekt zich nu door een gebrek aan vakmensen.

21 april 2021 om 17:55

Heb zelf alledrie gedaan en zowel mijn MBO als mijn HBO waren tamelijk praktijkgericht. Verschil was vooral de kortere tijd om dezelfde dingen te maken op HBO. Of nouja, hetzelfde.. Iets hoger niveau natuurlijk. WO was vooral theorie. Vond ik erg interessant, maar er zat ook onwijs veel verouderde materie tussen en simpelweg nutteloze theorie. Maargoed, dat heb je altijd wel bij opleidingen, studies of hoe je het graag noemt. Laat je niet gek maken door die opruiende sneuneuzen hier, dat doe ik wel voor jullie.

21 april 2021 om 17:58

Ik zit met mijn HBO opleiding vanaf het tweede jaar twee dagen in de week bij een bedrijf onder het mom "stage". Zal niet bij iedere opleiding/school zo werken, maar ik geloof dat elke opleiding op het HBO twee full-time stage periodes heeft. MBO is veel meer praktijk gericht, WO veel meer op de theorie terwijl HBO er tussen in zit.

21 april 2021 om 19:19

Wat doe je dan als ik vragen mag?

21 april 2021 om 19:52

@erikhof Ik blijk goed te zijn in marketing en reclame. Jaren geleden ontworp ik traditionele reclame voor kranten, tijdschriften en bilboards enz. Nu doe ik voornamelijk online. (geen social media reclame)

21 april 2021 om 17:35

Ja, mbo'ers vallen sinds dit schooljaar ook onder studenten.

21 april 2021 om 17:38

Mijn hemel, wat een arrogante opmerking. Waar is zo'n sneer richting het MBO nou in hemels naam voor nodig?

21 april 2021 om 18:04

Een mbo-student krijgt toch ook Studiefinanciering?

Lekker belangrijk ook hoe het beestje genoemd wordt.

on-topic: dit is een repeterend verhaal, net zoals Overmars altijd bij Arsenal genoemd zal worden. Sluit niet uit dat beide heren ooit de verleiding niet meer kunnen weerstaan, maar mag toch hopen dat ze hun werk bij Ajax nog even voortzetten.

21 april 2021 om 18:17

Ik denk dat hij het meeste geleerd heeft toen hij werd begeleidt tijdens het uitoefenen van zijn functie en toen hij er daarna alleen voor stond. Zou voor van der Sar wel een mooie stap zijn .

Kan Utd er zomaar een stuk beter uitkomen, uit dit hele fiasco.

Ik gun het hem wel. Prima werk afgeleverd bij Ajax en zou een mooi moment zijn om over zijn andere favoriete club de leiding te hebben.

Wel even een dikke afkoopsom graag. Moet kunnen. En dan veel succes Edwin in de Superleague!

21 april 2021 om 18:02

Welke superleague?

23 april 2021 om 16:09

die waar hij dan wel voor gaat stemmen,

Mochten de Glazers eindelijk de club verkopen zie ik het wel voor me en ik denk ook dat United de enige club is voor wie hij Ajax zou inruilen. Echter dat de Glazers United echt gaan verkopen is meer hoop dan echt werkelijkheid vrees ik.. dus het zal waarschijnlijk een poppetje van de Glazers worden zoals Arnold die er nu al zit.

Wat moet hij toch in die slangenkuil daar. Je ziet bij Man United, Arsenal en Chelsea dat zelfs Europees succes amper meer plezier brengt. Man City heeft dan nog een eerbiedwaardige speelstijl, maar die andere drie rommelen maar wat aan en rollen helaas nog door de toernooien ook door hun gigantische selecties.

Ik zou het geweldig vinden, en hij onder de juiste voorwaarden ook vast. Ik betwijfel alleen of daar onder de glazers sprake van is. Die waren juist zo blij met woodward omdat hij veel sponsors ed binnen haalde zonder dat ze al hun inkomsten uit hoefde te geven aan sportieve prestaties. De perfecte man voor hen, maar niet voor de supporters.

Als -ie een beetje ruggegraat heeft gaat hij niet bij één van de "founding fathers" van de ESL werken.

Nou, daar zijn we euh(x 1000) klaar mee zeg. Blij dat Woodward weg gaat. Maar dan Van der Sar als vervanger...schieten we niets mee op.

Lig ik niet zo wakker van als die vertrekt voor een mooie afkoopsom. Als Overmars maar blijft zitten. Die heb ik er veel hoger op staan

Mooie stap voor Edwin en United. Ik zeg doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Chelsea6423
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller00
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper240
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper110
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger90
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

Nederland
248 fans
50 jaar
SeizoenClubW
2010/2011 Manchester United 33 0 1 0
2009/2010 Manchester United 21 0 0 0
2008/2009 Manchester United 33 0 1 0
2007/2008 Manchester United 29 0 2 0
2006/2007 Manchester United 32 0 1 0

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren