Everton beloont Marcel Brands met nieuw contract tot 2024

Woensdag, 21 april 2021 om 14:15Rian Rosendaal • Laatste update: 14:39

Marcel Brands blijft Everton voorlopig trouw. De Premier League-club brengt woensdagmiddag naar buiten dat de Director of Football zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw contract tot medio 2024. De oude verbintenis van Brands op Goodison Park zou na dit seizoen aflopen. De voormalig technisch directeur van AZ en PSV is sinds 2018 werkzaam bij the Toffees.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verstandige keuze van Everton?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door kiefprince)

dik en dik verdient

eerst uitstekend werk afgeleverd bij mijn clubbie Rkc
beste jaren gehad onder zijn bewind

daarna uitstekend gedaan bij AZ meen ik en Psv
en nu paar jaar bij Everton ook redelijk succesvol
dus gun het Marcel van harte

Toch bijzonder hoe het kan lopen, voor de komst van Ancelotti stond Brands zijn baan op de schopstoel, maar na de komst van Ancelotti is alles ten goede gekeerd en presteert Everton naar mate, hoewel bijv. CL niet inzicht lijkt en ik geen idee heb wat de kosten van Ancelotti en Bijv. James zijn.

Tja. Ben niet kapot van hem bij Everton. Blijft een middenmotor terwijl ze ook dikke knaken hebben. Misschien vd zomer paar leuke aankopen doen. Vind wel dat ze jaarlijks EL moeten halen

21 april 2021 om 14:46

Probleem is dat zo’n 10 clubs in Engeland vinden dat ze jaarlijks EL moeten spelen én hebben knaken.

21 april 2021 om 14:58

Maar toch kan Leicester wel meedoen om de CL plaatsen, en die spenderen echt niet meer dan Everton. Daarnaast hebben Burnley en Sheffield ook gewoon tot het einde meegedaan om voor Europees voetbal te plaatsen. Een ploeg als Everton is gewoon verplicht om minimaal Europa leaque te halen. CL wordt gezien de concurrentie natuurlijk moeilijk, maar zeker niet onmogelijk.

21 april 2021 om 16:28

Hoe kun je nu zeggen verplicht om EL te halen haha.. PL heeft 5 plekken te verdelen 4 x CL 1 EL dan heb je naast de big 6 met leicester, wolverhampton, west ham en mis er vast nog wel 2/3 die net zoveel kans maken op een plekje.

Haha dit artikel dreunt nog even hard na, na dat artikel vanmorgen dat John de Jong langer doorgaat bij PSV.

21 april 2021 om 14:39

Tja, kijk naar de eerste transferzomers van Brands bij PSV. Was ook niet veel soeps hoor 😅

21 april 2021 om 14:49

Brands is in mijn ogen dan ook behoorlijk overrated. In zijn 8 jaren bij PSV is de defensie bijvoorbeeld maar één seizoen echt op orde geweest. In alle andere jaren stond er een ongebalanceerd elftal. Cocu was het grote brein achter de behaalde kampioenschappen

21 april 2021 om 15:00

En precies dat jaar wordt er dan ineens Europees succes geboekt. Ik ben het helemaal met je eens. De aankoop van Moreno was echt cruciaal. Waarom heeft hij dat niet eerder gedaan, in plaats van middelmaat als Rekik te huren.

21 april 2021 om 15:14

Misschien was er toen meer geld beschikbaar, na de verkoop van Wijnaldum en Depay. Daarnaast was Rekik - Bruma in het 2e seizoen dat ze samenspeelde toch ook geen slecht duo. Rekik was echt geen slechte speler zat veel meer in, als hij nog even bij PSV was gebleven ten minste. Mag zo weer terugkomen van mij.

Dik en dik verdiend, hebben er echt een leuk team van gemaakt dit jaar. Verder flink wat kapitaal opgebouwd met Richarlison, Kean, Calvert Lewin en nog James, Allan etc. hij heeft ook veel mogen uitgeven maar met resultaat. West Ham United heeft minder en alleen zij staan er boven. Leicester is door de afgelopen jaren ook gegroeid en die staan ook terecht boven Everton. De rest is duidelijk.

En toch als je weer kijkt naar de resultaten is het allemaal niet heel bijzonder. Voorlopig een 8e plaats en achter clubs als West Ham en Leicester die niet meer potentie hebben of zo. Een van de directeuren van Everton die het meest heeft mogen uitgeven en per saldo zet hij precies dezelfde prestaties neer. Weer rond die 7e a 8e plek die ze over het algemeen wel halen de afgelopen 15 jaar.

21 april 2021 om 14:45

Dat is te makkelijk, als zij de inhaal wedstrijd winnen staan de 1 punt achter Liverpool. Verder strijden zij dit jaar al veel langer mee voor de top 4 als hiervoor.

21 april 2021 om 14:53

Ja, als ze die winnen staan ze 7e. Niet zo heel bijzonder, want voordat meneer Brands kwam en ze op de transfermarkt minder geld uit gaven eindigden ze ook rond die positie. Kortom weinig nieuws onder de zon voor Everton.

21 april 2021 om 15:02

Toch wel degelijk, snap de negativiteit niet zo goed. Natuurlijk heeft hij voor veel aankopen gedaan, maar die kreeg hij toch beschikbaar ? Afgelopen jaar +/- 75 miljoen. Jaar hiervoor +/- 110 miljoen aankopen. Verkoiop +/- 80 miljoen. Jaar daarvoor +/- 90 miljoen verkocht voor +/- 30 miljoen. Hier zijn ongeveer 14 spelers van gehaald waarvan er op dit moment nog 11 bij Everton voetballen. Er staat een team van +/- 160 miljoen sinds zijn aakomst.

21 april 2021 om 15:11

Ik snap daarintegen de hosanna verhalen niet alsof hij iets bijzonders doet. Kijk naar de prestaties van nu en voor zijn komst. Is daarin iets veranderd? Nee. Ze schommelden voor zijn komst rond plek 7 a 8 met uitschieters naar 5 en 6 of uitschieters naar 11 en 12. Dan komt meneer Brands en ze worden 8e, 12e en staan nu weer 8e. Kortom hij handhaafd in het meest gunstige geval de status quo, terwijl Leicester die niet meer mogelijkheden hebben zich wel positief ontwikkeld. Kortom hij doet niks bijzonders en ik vind nog steeds (dat was ook de kritiek bij Psv) dat hij onevenwichtige selecties samenstelt waarbij de verdediging te weinig aandacht krijgt. Ik vind niet dat hij met de financiele middelen t.o.v. zijn directe concurrenten iets bijzonders neerzet.

21 april 2021 om 15:38

Natuurlijk! Maar denk je dat er met een andere TD of iets dergelijks meer gepresteerd wordt. Chelsea, City, Man Utd, Liverpool, Spurs en Leicester tegenwoordig kan je normaliter niet tegen concurreren. WHU dat een buitengewoon goed seizoen draait. Als je daar achter blijft en je haakt steeds aan en je wacht 1x op die uitschieter a la Leicester en in mindere maten WHU doe je het prima.

21 april 2021 om 16:22

Denk dat het punt dat gemaakt wordt is, dat een andere TD waarschijnlijk dezelfde resultaten had geboekt met de centen die beschikbaar zijn.

Wil niet zeggen dat Brands het slecht doet, maar ook niet extreem goed.

21 april 2021 om 16:32

Master D. Brands is niet verantwoordelijk voor welke plaats Everton behaald. Hij is verantwoordelijk voor de spelers die gehaald worden en tegen welke voorwaarde ze gehaald of verkocht worden. Dit doet die naar behoren met grote namen en prima inkoop en verkoop. De coach is verantwoordelijk voor wat het eind resultaat, brands kan alleen maar naar zijn beste doen de juiste spelers halen die de coach kan gebruiken. Al met al dan toch best een prima prestatie?

21 april 2021 om 17:15

En Brands stelt de coach aan. Ofwel: hij is wel verantwoordelijk voor de resultaten.

Heeft redelijk gepresteerd met het geld dat hij mag uitgeven. Met name Richarlison was natuurlijk een geweldige aankoop. Was al erg blij verrast dat hij niet de fout maakte die velen hebben gemaakt door een Nederlandse enclave te creëren bij een buitenlandse club.

Hij kwam vroeger als vlotte directeur/manager over. Bij psv ups en downs, maar hij doet het echt uitstekend bij Everton. Mooi dat hij bijtekend, misschien is dit de hoogste functie qua Nederlandse bestuurders. Betreft grote qua club en mogelijkheden. Jordy cruijf nog richting barca? Zou ook mooi zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Everton18-6
13.Brentford17-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. KeaneVerdediger151
D. GrayMiddenvelder155
AllanMiddenvelder150
A. TownsendMiddenvelder153
J. PickfordKeeper140
A. GordonAanvaller120
A. IwobiAanvaller121
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

3 fans
Laatste voetbalnieuws

Carragher steunt Brands en kraakt Moshiri: ‘Lachertje en een puinhoop’

Jamie Carragher haalt flink uit naar Everton. De clubicoon van stadsgenoot Liverpool noemt the Toffees een lachertje. en houdt clubeigenaar Farhad Moshiri verantwoordelijk voor de sportieve crisis van de club....Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
João Félix overweegt een vertrek bij Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren