Openlijke flirt met Ajax: ‘Voetballend zou ik daar in ieder geval passen'

Woensdag, 21 april 2021 om 11:38Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 12:16

Nu Jay Gorter het stokoude record van Tonnie van Leeuwen heeft geëvenaard als doelman met de meeste clean sheets in het betaalde voetbal, neemt de interesse voor de doelman van Go Ahead Eagles toe. Waar de keeper eerder al kon rekenen op interesse van FC Groningen, valt ook steeds vaker de naam van Ajax. Een terugkeer naar Amsterdam ziet de sluitpost wel zitten, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ajax een logische vervolgstap is voor Jay Gorter?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door mrkrillin)

Aan zelfvertrouwen geen gebrek

21 april 2021 om 11:48

Past dus prima bij Ajax. Vind hem beter dan Scherpen

21 april 2021 om 12:35

1 grote onzin. Scherpen heeft de pech dat hij een verdediging heeft staan dat louter uit pubers bestaat die de ene na de andere beginnersfouten maakt. Dat is niet erg, daar leren ze weer van maar beoordeel daar Scherpen niet op. Elke voetballers en of keepers die het een beetje luk doen word tegenwoordig gelinkt aan Ajax maar voor de meeste is dat 5 stappen te hoog.

21 april 2021 om 12:42

Scherpen is toch zelf ook aardig van de beginnersfouten.

21 april 2021 om 12:45

Ah, dus de ballen die bij Scherpen door zijn handen glijden is de schuld van de verdedigers? Denk eerder dat de verdedigers zenuwachtig worden als Scherpen op goals staat. Zeg het niet snel maar hij is te lang voor zijn motoriek. Oogt altijd onzeker en zijn reactie is gewoon niet goed genoeg.

21 april 2021 om 13:18

Heb je dit seizoen wedstrijden van jong ajax gekeken?

21 april 2021 om 11:48

Zelfvertrouwen is wel belangrijk natuurlijk. Zonder geloof in jezelf kom je er niet. Of het nu de beste stap is kan je over discussiëren maar hij lijkt niet te twijfelen dus als ze komen zal hij wel gaan.

21 april 2021 om 11:49

En laat dat nou net ideaal zijn bij een keeper!

Lijkt me geen slecht idee. Talentvolle keeper, genoeg zelfvertrouwen, maar ook realistisch doordat hij al direct erkent dat een jaartje jong ajax dan de mogelijkheid zeker kan zijn.

Niets mis met dat hij zijn kwaliteiten kent, ik merk dat ik sowieso erg positief verrast ben, als iemand goed uit zijn woorden komt in de media. Zoals Gravenberch van het weekend deed. Zelfverzekerd, maar gewoon normaal antwoord geven en een gesprek voeren in plaats van een overhoring krijgen.

21 april 2021 om 12:14

Graveberch heeft wat dat betreft ook wel veel mee. Lacht altijd, werkt aanstekelijk en is gewoon heel nonchalant in zijn doen en laten. Een beetje wat De Jong ook heeft altijd. En van wat ik van Feyenoorders om me heen begrijp komt Gravenberch ook niet arrogant over, net als dat bij De Jong en De Ligt het sentiment was. Leuke gasten natuurlijk Wat betreft die Gorter, er staat me echt niet zo veel bij van die jongen uit de Ajax-jeugd, terwijl ik toch veel wedstrijden onljne probeer te kijken. Een tussenstap bij Jong kan natuurlijk altijd en dan kijken of het wat is, of niet. Toch heb ik Scherpen ook niet afgeschreven. Die toont ook wel echt karakter en is echt wel een iets betere keeper dan veel mensen hier doen laten geloven. Voor het niveau van derde keeper is hij gewoon prima en hij wordt gewoon nog altijd beter.

Frank Arnesen, heel snel handelen er is een goede extra keeper nodig nu Marsman gaat Vertrekken

Zou jammer zijn! Bijlow is veel geblesseerd dus zal waarschijnlijk kansen krijgen bij Feyenoord? Aan de andere kant eerste keeper bij Groningen, Heracles is misschien een betere stap, ben benieuwd! PS. wat een record... 23(!) clean sheets.

21 april 2021 om 12:13

Groningen heeft net een nieuwe keeper toch?

21 april 2021 om 12:15

Woutergae, ooh kan inderdaad! Dan verander ik Groningen in.... uhm Heereveen Nee, even zonder dollen eerste keeper bij een middenmoter, iets algemener.

Kjell Scherpen heeft juist aangetoond dat de stap naar ajax waarschijnlijk niet de juiste stap is voor een jonge keeper, hij kan het beste overstappen naar een leuke middenmotor in de eredivisie, daar een hoop ritme op doen en dan de stap naar ajax maken, (ala cillissen) zonder vlieguren kom je niet aan de bak bij ajax (zie scherpen) of je moet echt over uitzonderlijke kwaliteiten beschikken

21 april 2021 om 12:19

@juweel

"kjell Scherpen heeft juist aangetoond dat de stap naar ajax waarschijnlijk niet de juiste stap is voor een jonge keeper,"

En Onanna bewijst van wel.

Over Scherpen kunnen wij verder nog geen conclusie trekken. Hij is nog jong.

21 april 2021 om 12:24

@mrkrillin
Voor Onana geldt de laatste regel in mijn post, maar daar schaar ik scherpen en deze gorter dus zeker (nog) niet onder.

Over scherpen kunnen we inderdaad geen conclusie trekken hij is nog jong, maar dat is deze gorter ook, en daarom vergeleek ik het ook, scherpen is nog geen vaste waarde bij het 1e van ajax (niet eens de 2e keus) en dat zal met deze gorter dus ook niet snel gaan gebeuren op deze leeftijd. daarom kan hij beter uitwijken naar een leuke middenmotor en dan daarna de plek onder de lat bij ajax in nemen.

21 april 2021 om 12:29

@juweel excuses zag je laatste regel niet.

Scherpen heeft wel wat mnuten gemaakt. Kans is dat hij verhuurd wordt.
Kotarski ook of verkocht.

Er komt dan ruimte voor een goede keeper voor JAJ en 3e keeper bij het eerste.
Zou voor deze jongen dan ideaal zijn. Leren van Stekelenburg. En vlieguren blijven maken bij Jaj.

21 april 2021 om 14:25

Onana kwam van Barcelona, Scherpen van Emmen. Dat is echt een heel groot verschil.

21 april 2021 om 14:33

@sirus Frenkie kwam van Willem2 en Promes van Sevilla.

Het gaat om talent en niet waar je vandaan komt.

21 april 2021 om 18:21

Leren van Stekelenburg. Hoe je peukjes schiet in het fietsenhok zeker? Louter respect voor Maarten en zijn kwaliteiten als keeper, maar wat heb je er als jonge jongen in topvorm nou aan om 5x per week van Maarten Stekelenburg te horen dat je de bal beter kunt stoppen ipv door te laten? En als je de bal aan je voet hebt het het beste is om die aan een medespeler te geven. Heb je echt geen ruk aan naar mijn idee. Scherpen en Kotarski zullen niet beiden weg gaan en dus blijft er 1 bij Jong. Met Raatsie en Reiziger hebben ze er daarachter nog 2. Enkel wanneer Scherpen en Kotarski definitief vertrekken zie ik hier wat in. Feyenoord is een veel betere optie. Idealiter denk ik zelfs dat Feyenoord voor Scherpen de beste optie was geweest, past daar veel beter naar mijn idee.

Belangrijkste is dat zo iemand gewoon gaat keepen. Dat gaat hij bij Ajax nog niet doen voorlopig, dus dan zou ik voor een andere stap gaan als ik hem was. Doet het ook prima, dus wellicht er een kansje in de Eredivisie in.

21 april 2021 om 12:20

Waarom zou Ajax (Feyenoord, AZ of zelfs PSV dit niet proberen). Hij zal goedkoop zijn, geef hem een lang contract. Spreek met hem af dat hij 2 jaar verhuurd word. Voor een leuk salaris. Als hij zich blijft ontwikkelen, komt hij terug met een topclubwaardig salaris. Ontwikkeld hij zich minder dan mag de club die hem huurt hem overnemen. Weinig risico, en heb je geluk en goedkope topkeeper. Ik wist het wel....

Talentvolle keeper, maar de clean sheets hadden ook te maken met het blok van 6 voor hem (Droste, Beukema, Veldmate, Kuipers, Brouwers en Lucassen). Hij moet veel gaan spelen en gaat dat bij (Jong) Ajax niet doen als Scherpen en Kotarski daar blijven. Ik heb een andere suggestie: Rody de Boer gaat aan het eind van het seizoen terug naar Alkmaar, in Doetinchem komt er dus een plaatsje vrij. Speel je hoogstwaarschijnlijk ook eredivisie en kun je je bij een degradatiekandidaat ontwikkelen. Dan heb je te maken met een bepaalde druk en heb je doorgaans in wedstrijden voldoende kans om je te onderscheiden.

21 april 2021 om 12:14

Laat hem nog maar lekker een jaartje rijpen bij ons. We hebben in het verleden al genoeg afgestaan aan de Graafschap

21 april 2021 om 13:26

Grapjas, ten eerste kan de Graafschap hem niet betalen en ten tweede is dit geen stap omhoog.
.

21 april 2021 om 13:39

Als de Graafschap volgend jaar in de eredivisie speelt (en Gae niet) is het natuurlijk wel een stap omhoog.

lijkt me een goede zet van Ajax om deze jongen binnen te halen
maakt een uitstekend seizoen door bij de Eagles
en ontwikkeld zich uitstekend daar

maar dan wel het eerste jaar of zelfs de eerste 2 verhuren aan een ploeg in de Eredivisie
zodat hij zich ook op dat niveau vast verder kan ontwikkelen

Op jonge leeftijd dus vertrokken naar Az, al dan niet vrijwillig.
Maar Az zag het niet in hem zitten? en nu is hij begonnen aan zijn opmars. Mooi, veel succes

Ajax op cv ook al is t kkd levert je altijd een leuke transfer op. Zeker met zijn statistieken tot op heden. Die cv van nac ging zelfs naar brighton en nu huur bij Heerenveen. Kan er niks van, maar top 5 kkd is nodig om mooie club te krijgen. Gah eindigt te vaak onder top 5.

Misschien iets voor Vitesse? Nog een jaartje achter Pasveer, die hem de kneepjes van het vak kan leren en dan wellicht klaar voor het grote werk. Houwen is gewoon niet van het niveau dat Vitesse na moet en wil streven.

21 april 2021 om 13:36

Eens, hopen dat Spors oplet. Moet sowieso een keeper bij namelijk, dan kun je net zo goed de opvolger van Pasveer alvast halen!

Als Ajax zijnde moet je het gewoon doen, Go Ahead zal niet meer dan een paar ton willen en dan heb je een redelijk talentvolle keeper er bij. Echter zou ik het zonde vinden omdat in de jeugd een enorm talent komt aanstormen Charlie Setford, die is nu 17 dacht ik en ik hoop dat hij volgend jaar al richting jong ajax kan en over 2 jaar in het eerste keept. Zijn ontwikkeling moet deze jongen niet in de weg staan. En buiten de Ajax kant is het ook gewoon beter voor die jongen om nu wekelijks op het hoogste niveau te gaan keepen in het eerste dan of Jong Ajax of bankzitter bij Ajax te worden. Dan krijg je hetzelfde als Scherpen.

21 april 2021 om 13:26

Je hoeft als Ajax zijnde niet alle talenten op te kopen, Ajax is geen Chelsea. Als die jonge verstandig is gaat hij naar een Heerenveen, Vitesse of bijv Heracles Almelo.

21 april 2021 om 13:29

Of je haalt hem wel als ajax zijnde en verhuurd hem 2 jaar aan een club die jij net noemde. Zoals nu ook met Mvogo gedaan wordt.

Zou voor ons clubje een mooie aanwinst zijn. Pasveer gaat niet zo lang meer door, Houwen is niet van het juiste niveau en Bayazit vertrekt ook. Past ook goed in het spelletje van Letsch. Ik zeg: Johannes Spors, let je op?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

SeizoenClubW
2020/2021 Go Ahead Eagles 37 0 0 0
2019/2020 Go Ahead Eagles 0 0 0 0
2018/2019 Go Ahead Eagles 0 0 0 0
2017/2018 AZ U19 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax heeft met Jay Gorter gewenste nieuwe doelman definitief binnen

Jay Gorter maakt definitief de overstap van Go Ahead Eagles naar Ajax, zo heeft de Amsterdamse club bevestigd via de officiële kanalen. De goalie keert daarmee via een omweg terug bij...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren