Liverpool-eigenaar John W. Henry diep door het stof in excuusvideo

Woensdag, 21 april 2021 om 09:10Yanick Vos • Laatste update: 11:25

Liverpool-eigenaar John W. Henry heeft op de clubwebsite zijn excuses aangeboden voor zijn rol in de European Super League. In een video van 2.27 minuten richt hij zich tot de supporters en betuigt hij spijt van de deelname aan de ESL. “Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle supporters van Liverpool voor de verstoring waar ik in de afgelopen 48 uur voor heb gezorgd”, steekt de Amerikaan de hand in eigen boezem. Hij verontschuldigt zich ook tegenover Jürgen Klopp en de spelersgroep.

“Het spreekt voor zich, maar het moet gezegd worden dat het voorgestelde project nooit zou standhouden zonder de steun van de fans. Niemand dacht ooit anders in Engeland. De afgelopen 48 uur zijn jullie heel duidelijk geweest dat het niet zou standhouden. We hebben jullie gehoord. Ik heb jullie gehoord”, aldus Henry, die vervolgens zijn excuses aanbiedt aan Klopp, de spelersgroep en ‘iedereen die zo hard werkt bij Liverpool om de fans trots te maken’. “Ze hebben absoluut geen verantwoordelijkheid voor deze verstoring. Ze waren het meest verstoord en dat is oneerlijk. Dit is wat het meest pijn doet. Ze houden van jullie club en doen er alles aan om jullie elke dag trots te maken.”

“Ik weet dat het complete team van Liverpool over de expertise, het leiderschap en de nodige passie beschikt om het vertrouwen te herbouwen en ons vooruit te helpen”, vervolgt Henry. “Ons werk is niet klaar en ik hoop dat jullie begrijpen dat ook wij fouten maken. We hebben het beste met de club voor en handelen daar naar. Bij dit streven heb ik jullie in de steek gelaten”, klinkt het schuldbewust.

“Nogmaals, het spijt me, en alleen ik ben verantwoordelijk voor de onnodige negativiteit die de afgelopen dagen naar voren is gebracht. Dit zal ik niet vergeten. Dit laat zien hoeveel kracht de fans vandaag de dag hebben en terecht zullen blijven hebben”, vervolgt Henry, die de rol van de supporters benadrukt. “Als er één ding is dat deze vreselijke pandemie duidelijk heeft laten zien, dan is het wel hoe cruciaal fans zijn voor onze sport, en voor elke sport. Het wordt in elk leeg stadion aangetoond.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

130 reacties (laatste reactie door weef)

Heerlijk dit soort reacties en zoveel naiviteit. ' ' het spreekt voor zich, maar het moet gezegd worden dat het voorgestelde project nooit zou standhouden zonder de steun van de fans ' '. Lekker makkelijk om dit achteraf, na zoveel ophef, in een excuusvideo te zeggen. Had zoiets dan eerst intern besproken en daarna met supporters. Het is allemaal veel te snel gegaan zonder na te denken. Alleen geld, geld en nog eens geld. Amateurisme ten top. Krokodillentranen!

21 april 2021 om 09:37

Men heeft de afgelopen dagen duidelijk gemaakt het niet eens te zijn met de ideeën. Als reactie daarop trekt men zich terug en dan is dat ook weer niet goed. Had je liever dat ze het zouden negeren en door zouden pakken?

21 april 2021 om 09:40

@sashhaha, ik vind het echt schandalig dat er geen onderzoek is gedaan naar het hele idee van de Super League zowel intern als bij de supporters. Het idee is veel te snel door iedereens strot geduwd waardoor ze nu de lachers op hun hand krijgen. Geheel terecht. Dat je daarna met een jankverhaal komt maakt het niet ineens goed. Belachelijk als je het mij vraagt.

21 april 2021 om 09:46

Zo vind ik het ook schandalig dat het WK in de winter in Qatar gespeeld gaat worden, verschil is dat het WK gewoon doorgang zal vinden. Hier luistert men naar de stakeholders en geeft men wel een fout toe.

21 april 2021 om 09:49

Natuurlijk is dat niet goed! Ze hadden het de fans eerst moeten vragen in plaats van aankondigen dat het al ging gebeuren. Als mijn vriendin alvast de emmers gifgroene verf in huis gehaald heeft omdat ze het plan heeft opgevat het huis gifgroen te gaan verven word ik ook nijdig, ook als ze zegt, oh ik breng het weer terug, zonder jouw steun had ik dit toch nooit gedaan. Het gaat om de intentie en het feit dat als ik niet zo pissig gereageerd had, ze het gewoon wel gedaan had zonder expliciete toestemming te vragen.

21 april 2021 om 09:51

Maar is dat ook daadwerkelijk zo dat ze een fout toegeven? Je kunt ook simpel sorry zeggen zonder het te menen en ik kan de excuses van deze man ook echt niet serieus nemen. Vergeef mij mijn cynisme maar dit soort Amerikaanse figuren heeft niets met de Europese sport. Die komen hier enkel geld verdienen. Die zien sport gewoon als een zakelijk verdienmodel. Als hij echt spijt had gehad had hij zijn conclusies getrokken en opgestapt. Maar dan zou hij natuurlijk zijn Europese goudmijntje vaarwel moeten zeggen.

21 april 2021 om 10:15

Het uitspreken van een nietszeggende sorry, maakt de hele situatie nou niet direct beter. Dit lijkt meer op een 'sorry dat jullie onze visie niet delen', volgend jaar proberen we het wel opnieuw.

Het zeggen van sorry betekend niet automatisch dat je er vanaf komt. Dit soort figuren moeten maar eens op de blaren zitten. Zou wel erg gemakkelijk zijn als dat afdoende was.

21 april 2021 om 10:16

@koeral Je hebt helemaal gelijk qua onderzoek doen. Je zou toch verwachten van zulke grote clubs/bedrijven dat ze een idee als dit eerst maximaal onderzoeken ipv blind naar de inkomsten te staren. Echt lachwekkend.

21 april 2021 om 10:17

@sashhaha : zo zie je hoe machtig de Fifa en de Uefa zijn. Zetten een hetze op tegen de clubs en ze trekken zich allemaal terug.

Je hoort nog steeds he-le-maal niemand over de maffia praktijken en corruptie binnen deze 2 schandelijke organisaties. De enige die zich daar ferm over uitspreekt is Florentino Perez. Wat hij doet is ook niet helemaal goed, maar er zitten daar echt een hoop boeven.

Ineens komt ook die demente Van Praag weer boven water. Die ziet zijn baantje gaan. En de eigenaar van PSG zit hoog in de boom bij de Uefa, net als Rummenigge. Het stinkt aan alle kanten!

21 april 2021 om 13:28

Wat een hoop onzin in een post zeg. 1) De Engelse clubs trekken zich terug om de reactie van de eigen fans. Niet omdat ze bang voor de Uefa zijn. 2) Van Praag nam juist afgelopen week afscheid van de Uefa. Hij hoeft dus helemaal niet bang te zijn voor zijn baantje, dat is al klaar. 3) Wat is er mis met Rummenigge? Waarom stinkt dat?

21 april 2021 om 09:40

In ieder geval wel het karakter om zelf alle verantwoordelijkheid te pakken voor dit fiasco en de rest van de mensen binnen de club buiten schot te houden.
Als je dit vergelijkt met slang Agnelli en Perez die nog "gewoon doorgaan"

21 april 2021 om 09:44

@dennis, Enigszins te prijzen, maar wie zijn billen brand moet op de blaren zitten. Dat hij dan nu met een excuusvideo komt zegt mij niet zoveel. Hadden veel meer moeten nadenken en onderzoeken alvorens ze met zoiets naar buiten komen.

21 april 2021 om 09:50

@koeral, in the end is dat hele SL initiatief ook een motie van wantrouwen richting de Uefa en Fifa. Die zullen toch ook wel terug naar te tekentafel moeten en zorgen voor transparantie. Clubs hebben echter de impact op de supportersgroepen onderschat.

21 april 2021 om 11:11

@dnsdkr Precies. Dat het geen goed plan is gebleken, okay, maar je kan de intentie of doel toch niet kwalijk nemen?

21 april 2021 om 15:45

Inderdaad deze man toont karakter en neemt de volledige verantwoordelijkheid op zich. Ken genoeg voorzitters die iemand anders als zondebok slachtoffer.

21 april 2021 om 09:47

Iets te overhaast naar buiten gebracht. Niet gedacht aan de reactie van de fans.
Wat vd Gijp zei afgelopen maandag in VI, ze doen dit voor een sterkere onderhandelingspositie, is iets waar ik een goede verklaring in zie. Waarom zou je het anders zo snel naar buiten brengen.

Verder, je een na laatste opmerking over geld is waar voor alles en iedereen. Als jij morgen 3 tot 10 keer zo veel betaald krijgt bij een andere werknemer zeg ook jij ja, net als 99% van de hele wereld. De wereld draait op geld, en des te meer je er van hebt des te makkelijker je leven is.
Neem hierin als voorbeeld de tabaksindustrie, het is schadelijk voor mensen, en mensen die zelfs niet eens roken lopen schade op, maar toch heeft de overheid geen maatregelen genomen tegen sigaretten behalve de accijns belasting. Maar daar is dan alles mee gezegd, zet dat dan even af tov de corona maatregelen.
Zo zie ik nu deze stunt voor de ESL ook, wij willen meer geld en zekerheid, dus nemen maatregelen om een sterkere onderhandelingspositie te krijgen. En misschien gaat ze dat lukken ook.
Geld is een grote, en smerige, drijfveer.

21 april 2021 om 10:01

Je laatste zin is 100 waar. Echter is het gelukkig niet zo dat dit voor iedereen zo geldt, er zijn gelukkig nog mensen die zich niet laten leiden door (nog meer) geld. Jouw voorbeeld is op zich wel logisch, want voor de "gewone man" is een loonsverhoging natuurlijk zeer aantrekkelijk. Maar de bedragen die in de voetbalbusiness omgaan, zijn van dusdanige proporties dat genoeg ook wel eens genoeg mag zijn. Om ziek van te worden, die hebzucht. En die is al een hele tijd aan de gang natuurlijk, eerlijk is eerlijk. Ook de huidige CL is al een miljardenbal. Hopelijk is dit een ommekeer, maar ik vrees dat het enkel uitstel van executie is.

21 april 2021 om 10:27

Tsja, je zou zeggen genoeg is genoeg, maar toch.. ook dit draait om geld..
Het WK in Qatar..
Het WK in Rusland
De Uefa als organisatie die ook bakken met geld verdienen door de CL en als royale mensen behandeld worden..
De voetballers die na hun carriere nog even voor weet ik hoeveel per week in China, VS, VAE gaan spelen..

Tsja je zou zeggen, op een gegeven moment heeft het zijn hoogtepunt bereikt.. alleen de mensen met het meeste geld zijn vaak ook de meest hebberige mensen.. Het woord minder kunnen ze vaak niet. De rijkste x% van de werled is rijker dan weet ik hoeveel % van de wereld bij elkaar..
En dat is met deze ESL dus ook zo, de rijke willen alleen maar rijker worden zodat ze het voor het zeggen blijven hebben..

21 april 2021 om 10:48

@Biornha: gedeeltelijk eens. Zeker betreffende het Gijp-deel. Ik denk inderdaad dat de clubs dit deden om een betere onderhandelingspositie te creëren. Tevergeefs tot noch toe zou je kunnen zeggen haha.Je vergelijking over de tabaksindustrie vind ik stuitend. 1. Roken is schadelijk, voetbal daarentegen minder(zover ik weet). Daarnaast, wat zou je willen: een algeheel rookverbod omdat het slecht is? Dan moeten alcohol, wiet, hasj, zout en suiker ook onder de loep genomen worden. Je vergelijking met de coronamaatregelen en regels omtrent roken zijn natuurlijl helemaal lachwekkend.Ik lees hier ook, niet alleen van jou, dat iedereen(op een uitzondering na) zou kiezen voor een baan met meer salaris. Spreek voor uzelf, ik ken zoveel mensen in mijn omgeving die dit al herhaaldelijk hebben afgewezen omdat ze juist happy waren met hun leven/baan. Aannames mijn beste, aannames.Ontopic verder: voelt voor mij een beetje als mosterd na de maaltijd. Nee, beter gezegd: eerst de fans stront laten vreten en dan maar hopen dat ze niet hun bek gaan stinken..

21 april 2021 om 11:06

@ Gluubster : ik reageer liever aleen op voetbalgerelateerde dingen maar enige nuance zou mogen, wiet en hasj zijn in principe verboden maar het wordt niet gehandhaafd. Zout en suiker zijn essentiële componenten voor het menselijke lichaam dus laten we dat maar niet verbieden. Of mogen we ook geen appels meers eten omdat er fructose in zit?

21 april 2021 om 11:34

Uiteraard zijn dat essentiele componenten voor het menselijk lijf, ik chargeer uiteraard een beetje😜. Echter zijn de hoeveelheden zout en suiker die worden aangeboden en worden gezien als de norm ook al behoorlijk schadelijk voor het lichaam op verschillende manieren. Verbieden is niet de oplossing, maar dat is het voor roken, alcohol, wiet en hasj ook niet. Om verschillende, uiteenlopende redenen wel te verstaan. Vervolgens werd de vergelijking getrokken met de corona-maatregelen, dat vond ik dermate opvallend dat ik even wilde reageren.

21 april 2021 om 09:52

Ach ja, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Ze hebben dit natuurlijk helemaal verkeerd aangepakt en hadden dit misschien nooit moeten doen, maar dat is nou eenmaal gebeurd. Ik vind het wel goed dat hij in ieder geval verantwoordelijkheid neemt en die weghaalt bij de spelers en de staf

21 april 2021 om 13:13

Ik denk eerder dat het geen amateurisme is, maar ze wilden juist te professioneel doen. Althans, als je voetbal als een industrie ziet, zoals veel van die eigenaars doen. Gevoel, emotie, al het niet tastbare aan de kant geschoven. Alleen zakelijk, financieel gedacht. Gelukkig is voetbal niet alleen business, en laten we hopen dat dit zo blijft.

Het mocht even duren, maar daar is het dan wel, in principe goed opgelost al duurde het naar mijn mening te lang en is dit natuurlijk achteraf sorry zeggen. Volgende keer misschien eerst in overleg met de managers, spelers en supporters.

21 april 2021 om 09:28

Daarnaast echt schandalig hoe hij Klopp de klappen liep vangen tijdens het interview voorafgaand van de wedstrijd. En dan nu achteraf pas zelf uit zijn hol komen met dit slappe filmpje.

Vind dit zo zwak, hadden ze dit nou echt niet aan zien komen? Veel meer respect voor Perez , die heeft blijkbaar een weloverwogen beslissing gemaakt. Als je zoiets onderneemt ga je toch eerst op onderzoek uit? Lijkt wel een puberale onderneming..😂

21 april 2021 om 09:39

Jij hebt liever dat iemand bij zijn standpunt blijft als bijna alle stakeholders er anders over denken? Ik heb liever dat iemand luistert en ook daadwerkelijk actie onderneemt als hij tot inkeer komt.

21 april 2021 om 09:50

Dit snap ik dus echt niet. Ik zie veel van dit soort reacties. Maar ik heb absoluut veel meer respect voor mensen die fouten kunnen toegeven dan voor mensen die blijven volharden in verkeerde keuzes. Leiderschap is voor mij ook inzien dat je een verkeerde afslag hebt genomen.

Ik weet niet hoe het gegaan is maar je kan natuurlijk dit soort vertrouwelijke zaken niet breed gaan afstemmen en er dan mee naar buiten. Moet je toch in kleine kring een beslissing over nemen.

21 april 2021 om 10:17

Ja hun fouten toegeven, denk je echt dat het deze meneer iets kan schelen? Is puur door de druk die is omgebouwd. Beetje naief om te denken dat hij zelf echt berouw heeft.

21 april 2021 om 10:27

Gaat me niet eens om berouw. Dat is een tweede. Om publiekelijk een fout toe te geven is voor veel mensen niet makkelijk hoor. Deze hele gang van zaken is hartstikke pijnlijk voor de betrokkenen en helpt echt niet mee voor ons beeld van deze personen. Edit: ik wil maar zeggen dat ook voor hem het toegeven van fouten en het maken van excuses niet goedkoop is. Het kost hem ook wat. Misschien was het inmiddels de enige overgebleven optie maar hij had zich ook stil kunnen houden.

21 april 2021 om 10:28

Sanmarcos, je hoeft er idd geen referendum over te houden, maar dit plan is aan een tafel in 1 of ander exclusief restaurant bedacht en dat is fout.

21 april 2021 om 10:32

Martijnsoulier / En jij hebt het vermogen om iemands intenties te kunnen lezen?

21 april 2021 om 10:32

Het hele plan is fout, vind ik in elk geval. Maar dat zit vooral in de beslotenheid van de competitie en dat een bepaalde selectie van clubs zichzelf als founding father ziet en daardoor zichzelf boven de rest stelt en de basisgedachte van sport ondermijnt.

Dus ik verwacht dat we het eens zijn, er zou geen enkel (besluitvormings)proces denkbaar zijn waarbij deze uitkomst een goede uitkomst is.

21 april 2021 om 11:36

Je hoeft niet hoogbegaafd te zijn om te snappen wat de intenties zijn om aan de SL mee te doen. Het draait puur om geld, dat ze als een select groepje van preses van de grootste clubs dit hebben bedacht zonder überhaupt spelers/ trainers ervan op te hoogte brengen, maakt het voor mij al dat het stinkt aan alle kanten. Daarnaast de dichte competitie structuur, hoe kan je nou spreken over een competitie waarin elk jaar dezelfde teams aan mee doen? Ik vind het echt een walgelijk idee. En dan ook nog die bobo's die nu ineens publieke excuses gaan maken omdat ze geen kant meer opkunnen.

Mooi om te zien dat de Super League zo geflopt is, waar we alleen maar blij mee mogen zijn. Goede video van de eigenaar, kon natuurlijk ook niet anders. Anderzijds, je moet het nog steeds doen. Ben benieuwd of er nog consequenties aan vast gaan zitten voor clubs die wel wilde participeren.

21 april 2021 om 09:33

Laat ik voorop stellen dat ik een esl overbodig zou vinden, maar we moeten absoluut niet blij zijn met hoe het is ontstaan & afgebroken. De fifa/uefa had al de monopolie positie en weet dat ze die voorlopig niet kwijt gaan raken, hoeveel leuke bonussen en feestjes zullen ze daarvoor gaan geven? Het hele orgaan zou op de schop moeten maar niemand die dat nu nog af durft te gaan dwingen want tja je wordt massaal uitgezwaaid.

21 april 2021 om 09:43

Ik snap niet dat iedereen zo verontwaardigd is over het idee dat er buiten de UEFA iets geregeld zou worden. Ik vind het echt gezeur dat de fans in de steek gelaten worden. Om commerciële redenen laat de UEFA toch ook zestien clubs uit de grote competitie toe tot de CL en spelen clubs als Celtic structureel niet mee.

21 april 2021 om 10:07

Het verschil met de CL is dat van tevoren al bekend is wie er gaat spelen en er is geen degradatie of promotie. Wat is de spanning dan? Hoe zit het met de zeldzame verrassingen van kleinere clubs?

21 april 2021 om 10:12

Ik denk dat de vijf clubs die zich kunnen kwalificeren voor evenveel verrassing zorgen als in de Champions League.

21 april 2021 om 10:23

@dr.jero, ik ben het helemaal met je eens. De Uefa voegt naar mijn mening letterlijk helemaal niks toe aan het voetbal. Waarom krijgt de Europa leaque niet meer geld? Waarom blijven de gelden van de Champions leaque zo hard stijgen? Hoe kunnen ploegen in de nationale competities aanhaken als er in sommige competities monopolies ontstaan? Ook nu weer winnen ze enkel omdat de supporters faliekant tegen de plannen zijn.

21 april 2021 om 10:26

@ kyle : het 'enige' probleem is dan dat er niet gedegradeerd kan worden? Dus als dat aangepast zou worden is het wel een goed plan? Dan zou de hele ophef daarop gespitst kunnen worden, is er invloed van buitenaf op de esl en passen ze de vorm van het toernooi aan. Ik ben zeker tegen een gesloten systeem maar een verandering an sich is niet slecht. Moet ik erbij vermelden dat ik niet snap dat mensen als perez etc dan in een bestuur zouden moeten komen.. lijkt me op langer termijn een nieuw eufa aftreksel met belangenverstengeling. Net zoals nu bij de fifa/eufa wat allemaal handjeklap in achterkamertjes is.

Krokodillentranen, het spijt hem dat het niet gelukt is maar echt niet dat dit nu geklapt is hoor. Je had ook van te voren kunnen kijken wat de mening van fans etc. zijn maar dit in een keer lanceren en dan je keutel intrekken is laf en niemand trapt hier toch hopelijk in.

Het is allemaal zo amateuristisch dat je bijna niet kan geloven dat dit serieus was. Die eigenaren zijn namelijk inprincipe geen domme mensen. Deze Henry ook niet. Als je dan echt denkt dat 'dit project nooit zou standhouden zonder de steun van de fans' dan onderzoek je toch of er onder je fans enig draagvlak is? Dat dit niet is gebeurd, maakt het allemaal zo ongeloofwaardig. Want dat dit gedonder zou opleveren bij de Engelse supporters die super trots op hun voetbalcultuur zijn is echt niet verrassend.

21 april 2021 om 09:30

Langs de andere kant kun je ook denken dat dit voor een shock effect zorgde zodat het nieuwe CL idee/format minder erg overkomt en dat dit uiteindelijk ook de bedoeling was om de Uefa/fifa op hun 'knieen' te krijgen. Ze wilden meer geld, dat volgt nu, beetje druk zetten en klaar.

21 april 2021 om 09:35

En dat als die voorzitters/eigenaren opstappen en als een huilbaby publiekelijk door het stof gaan hoorde ook bij dat plan? Nee hoor, ze hebben de weerstand hevig onderschat en nu is hun onderhandelingspositie juist grotendeels verspeeld. Wie neemt nog ze nu nog serieus?

21 april 2021 om 09:39

Volgens mij was dit nieuwe CL-format niet zo controversieel dat je daar zo'n afleidingsmanouvre voor moet inzetten die je reputatie als club enorme schade toebrengt. Dat deel van meer geld snap ik, maar dit is nog steeds niet wat ze wensen en waar hun belangrijkste bezwaar (zekerheid van die gelden) op gestoeld was en wat ten grondslag aan die Super League ligt. Je moet nog steeds presteren om aan de CL te mogen meedoen en in Engeland blijft dat een serieuze uitdaging, waarbij altijd clubs van die 6 buiten de boot gaan vallen. Ook Liverpool kan dat overkomen. Dit jaar is daar een voorbeeld van.

21 april 2021 om 09:47

@mori

Woodward was al van plan om op te stappen las ik.

Ik vind het moeilijk om te geloven dat ze echt zo dom en naief zouden zijn geweest. Ik hoop dat je gelijk hebt en dat er nog meer mensen op hun plaats gezet worden maar toch lijkt er iets niet te kloppen.

21 april 2021 om 09:48

Het is idd bizar amateuristisch. Het begint al met de manier waarop. Niet alleen de fans, maar ook de eigen spelers en staf zijn niet meegenomen. Dan drop je een megabom in het voetbal, en vervolgens laat je de dag erna nagenoeg niks van je horen. Bijna niemand heeft geprobeerd om de beeldvorming te sturen. Alleen Perez met zn interview. Daarmee sta je dus toe dat de publieke opinie volledig gedomineerd wordt door mensen die dit plan niet zien zitten (voor zover dat niet al het geval was). Daarnaast lijkt het inderdaad dat er veel te weinig onderzocht is of de fans op een dergelijk plan zaten te wachten. In een vacuum is dit miss een leuk plan, maar je kunt niet volledig voorbijgaan aan historie en de bestaande situatie. Al met al heel vreemd hoe het is gedaan.

21 april 2021 om 10:20

Totalitair egoïsme, meer is het niet imo. Werkt in US misschien zo, omdat iedereen daar dollartekens in de ogen krijgt en zich aansluit bij zoiets.

21 april 2021 om 10:11

Lol maar echt, hier sta nog steeds van te kijken. Kan het ook zowat niet geloven. Zo amateuristisch. Bizar. En heb veel emotionele reacties gelezen maar weinig die er zo naar kijken. Wat nou de bedoeling was. Op welk manier het gegaan is en dan afvragende of dit nou echt zo moest gaan of is het doel wel misschien behaald. Geen idee maar vreemd is het allemaal wel.

21 april 2021 om 10:18

@matserd

"het is allemaal zo amateuristisch dat je bijna niet kan geloven dat dit serieus was."

Maar wel als zij aan grootheidswaanzin lijden en denken dat de domme supporters alles accepteren en toch accepteren onder mom meer topwedstrijden.

Ook als je interview van Perez ziet, dit was serieus aanval op Uefa.

Deze mensen zijn geen domme mensen maar waren wel de realiteit even kwijt.

21 april 2021 om 10:26

Dat is wat ik bedoelde: het was een slecht idee, maar met de beste intentie.Nu zet je mega veel druk op de Uefa.

21 april 2021 om 10:37

blink

"aar met de beste intentie"

Beste intentie??? Dit zijn misdadigers! Eigen belang.

Er is niets goeds aan hun intentie.

Lijden aan grootheidswaanzin en accepteren niet dat zij uitgeschakeld worden door kleine club of dat een kleine club de CL afpakt.

21 april 2021 om 10:40

Doel: uefa laten werken.Heeft ervoor gezorgd dat de Uefa ineens investeerders aam de praat krijgen.

21 april 2021 om 10:48

@blinkk het was allang bekend dat geld omhoog gaat vanaf 2024 met nieuwe opzet.

Doel was zelfverrijking.

Perez had ik hoog zitten maar vind hem nu een grote kwal.

21 april 2021 om 10:53

De investeerders gaan vanaf 2022 geld in de CL boosten. Dat van 2024 is iets anders.

21 april 2021 om 10:24

Ook best apart dat de Uefa met nieuwe investeerders komt aankakken. Zo typerend.

Huppa. Iedereen van de "big12" gaat nu 1 voor 1 door het stof. De UEFA tevreden. Meer geld in de nieuwe CL en het CL Zwitserse model gaat gewoon vanaf 2024 van start. Conclusie: de top 5 van Europa staat er beter op dan ooit, meer plaatsen meer geld en de UEFA is nog steeds de "provider" die de geldstroom (niet gelijk) verdeelt. Ben benieuwd hoeveel fans gaan klagen vanaf 2024.

21 april 2021 om 09:31

Net zo veel/zo weinig als daarvoor. Zo gaat het al jaren en het wordt al jaren erger. De kleine(re) organisaties zitten veel te diep in het achterste van de UEFA.

21 april 2021 om 10:01

Daarom, dit is nog lang niet over. Juist nu is het moment om de macht van de grote teams en competities te verkleinen, meer geld is op zich prima als het maar eerlijk verdeeld wordt en iedereen er aanspraak op kan maken, dus ook de kleinere competities.

Juist de niet toplanden moeten meer deelnemers en kansen krijgen.

Die Amerikanen hebben gewoon de Europese sportcultuur enorm onderschat. Niet kunnen degraderen, Pvp's, wedstrijden in LA, Bangkok en Dubai, wedstrijden om 4 uur snachts Nederlandse tijd. Ze zagen het al helemaal voor zich. Een absolute goudmijn. Ze hadden alleen geen rekening gehouden met de andere cultuur en hoe heilig het voetbal blijkbaar is voor de supporters. En nu dan maar excuses maken. Hypocriet zooitje. Steek die slappe excuses lekker op een plek waar de zon niet schijnt. Het enige dat dit soort figuren spijt is dat hij er niet nog rijker van wordt.

Wat een losers zijn 't. Eerst jezelf boven alles en iedereen verheffen en dan met de staart tussen de benen de excuses aanbieden als een nietig hoopje mens. Echt totaal geen respect voor die mensen.

Wat een kneus, met zijn gemaakte excuses. Hij begrijpt het sentiment niet eens. Alle "founders" weren uit de CL voor volgend seizoen. Maar goed, alles blijft toch bij het oude net als met FFP en toekenning WK aan Qatar. Geld overwint uiteindelijk alles

Ik zie veel negatieve reacties op deze boodschap en tuurlijk was het beter geweest als ze nooit aan dit idiote plan hadden meegedaan, maar ik kan het wel waarderen dat hij de schuld volledig naar zichzelf trekt. Dat is echt niet zo heel vanzelfsprekend, veel bestuurders praten altijd in de wij vorm als ze in de shit komen. Blijft wel verbazingwekkend dat die bestuurders dit helemaal niet aan hebben zien komen en de arrogantie gehad hebben om dit te lanceren zonder enige aankondiging of toetsing bij supporters/staf. Dat toont aan hoe ver ze verwijderd staan van de mensen die het voetbal echt groot maken.

21 april 2021 om 09:36

Deels mee eens, ik zie Kroenke dit niet zo snel doen en als hij het wel doet zal ik het ook niet accepteren tot er ook actie volgt. Laat maar zien dat je echt spijt hebt ipv balen dat je plan niet gelukt is en over een jaar of 2 een nieuwe poging gaat wagen onder andere voorwaarden.

21 april 2021 om 09:39

Schuld? Waaraan? Het boetekleed aantrekken voor een onduidelijke onderneming. Laat ons dan weten wat de motieven zijn, waarom je dan dacht wel voldoende draagvlak vanuit de gemeenschap te weten te creëren. Nu is het vooral een hoop onduidelijkheid.

21 april 2021 om 10:08

Is er echt onduidelijkheid bij je? Ze hebben impliciet toegegeven dat het om geld en geld alleen gaat.

21 april 2021 om 10:21

Dat is de algemene consensus. Leuk dat je daarmee jezelf tevreden kunt stellen, maar mij interesseert het vooral wat er inhoudelijk voorgesteld zou worden. En wat beweegt Liverpool om te denken dat wij als fans er mee geholpen zouden zijn. Dat is niet duidelijk. Geld alleen is daarmee niet voldoende.

21 april 2021 om 10:21

Verklaar je nader Kyle66

21 april 2021 om 12:54

Die motieven zijn natuurlijk niet zuiver of geloofwaardig, anders hadden ze die wel gedeeld. Afgaand op de uitspraken van Perez is geld in ieder geval wel degelijk een heel belangrijk motief geweest. En of ze heel erg bezig zijn geweest met draagvlak wens ik te betwijfelen. Ik denk dat ze wel wat weerstand hadden verwacht, maar niet zo sterk dat de boel er niet doorgedrukt kon worden. Volgens mij zijn er ook teksten uitgelekt in de trend van dat ze verwachten dat de fans na een periode van morren wel gewoon weer op zouden komen dagen en gaan kijken. Ik snap dat het bovenstaande grotendeels speculatie is, maar als het echt zo in elkaar zit is het toch logisch dat ze er niet al teveel over willen uitwijden. Het stinkt gewoon aan alle kanten, hier zat echt geen plan achter om het voetbal als geheel beter te maken, dit was puur gericht op de deelnemende clubs.

21 april 2021 om 13:09

Met andere woorden jij weet het ook niet. En dat is juist de verantwoordelijkheid van een bestuurder. Openheid van zaken geven op het moment dat je met de billen bloot gaat.

21 april 2021 om 15:54

@adonis: Hoe kom je erbij dat het de verantwoordelijkheid is van een bestuurder om openheid te geven? Een bestuurder kan zijn verantwoordelijkheid nemen en opstappen, maar een goede bestuurder zal echt geen openheid van zaken geven als dat hem of zijn organisatie schaadt. Heb je daar anders voorbeelden van in het private domein?

21 april 2021 om 17:50

Hangt een beetje van de rechtsvorm af. In sommige gevallen is dat gereguleerd, als je over een NV spreekt, en in andere gevallen niet. Ik ben van mening dat je op dit soort momenten beter af bent door je te motiveren. In dat opzicht vind ik Perez sterker voor de dag komen. Ondanks dat ik weinig met de esl heb.

Al die eigenaren toch... ze zijn als de dood dat ze met een hooivork de club uitgejaagd worden en dus krijg je dit soort slappe verhaaltjes. Als je een vent bent stap je op, maar blijf je wel achter je punt staan. Ze dachten gewoon powerplay en we dauwen het door iedereen zijn strot. Nu hebben ze verloren en opeens hebben ze allemaal grote inzichten gekregen.

Doe me een plezier. Ik hoop echt dat fans dit theaterstukje doorzien. Deze man heeft spijt van één ding: dat zijn plan niet is gelukt. Voor de rest is dit een grap. Een goedkope PR stunt zo dat hij toch gewoon kan doorgaan om het voetbal kapot te maken.

Naja het is altijd het zelfde met FSG.. ze lijken het keer op keer niet te begrijpen. Eerst de ticket prijzen, toen furlough voor het personeel tijdens corona en nu deze ongein weer. Wellicht zou FSG er goed aan doen om zo nu en dan eens te kletsen met de bestuurders van Spirit of Shankly of EotK oid. Ze hoeven geen beleid te bepalen maar gewoon kletsen met de mensen die de taal van de fans spreekt.

Zou Valentijn Diessen ook zoon video maken om zijn ongelijk in spijt te betuigen want gistermorgen was hij er zeker van .

21 april 2021 om 09:37

Driessen had zo een video kunnen maken toen hij niet naar Madrid ging omdat hij zeker was dat Ajax al was uitgeschakeld. Dat had net zo geloofwaardig geweest als deze beelden...😉

Slappe hap, Amerikaanse grootsheidswaanzin. Ik hoop dat ze al die Yanks eruit jagen, dit niet accepteren.

Motiveer je keuzes dan in plaats van excuses te maken. Zwak.

Je spreekt met z'n allen een plan af en dan vluchten je 'partners' bij de eerste de beste tegenslag. Plan is naar mijn mening waardeloos maar had er meer respect voor gehad als ze er tenminste vierkant achter stonden.

21 april 2021 om 09:44

Als het plan inmiddels dusdanig kansloos is heeft het natuurlijk geen enkele zin om erachter te blijven staan. De imagoschade is nu al immens en die zou dan alleen maar groter worden. Ik ben er van overtuigt dat de merchandise verkoop van deze 12 clubs een enorme klap zal krijgen.
Dan kan je beter je verlies pakken

21 april 2021 om 10:08

Ik heb het niet over de praktische kant van de beslissing, maar over het feit dat deze kapiteins niet met het schip ten onder gaan en eerder aan die van de Costa concordia doen denken. Heb weinig respect voor hun plan en nog minder voor hun zwakke ruggengraat.

21 april 2021 om 10:14

Als een schip zinkt kan je beter op een reddingsboot stappen dan verdrinken.
Een goede leider anticipeert altijd op ontwikkelingen. Als je een grote fout gemaakt hebt kan je hem maar beter herstellen dan nog groter maken.

21 april 2021 om 10:49

Het zegt mijns inziens vooral veel over het charisma van Perez, die al jarenlang met dit plan rond loopt en het bekokstoofd lijkt te hebben. Hij brengt dit soort braaksel kennelijk overtuigend genoeg over dat er veel mensen uit angst reageren en instappen. Angst om achter te blijven, angst om de boot te missen.
De Engelse clubs lijken meelopers te zijn. Logisch, want hun Premier League deal is goed genoeg om zonder dit gedrocht te kunnen.

Deze man heeft helemaal niks met onze club. Regelt het allemaal vanuit zijn ivoren toren in Amerika. De goede resultaten van de afgelopen jaren komen doordat we een goede staf hebben die samenwerken met een hele goede technisch directeur . Maar als het dan goed gaat dan loopt Henry wel te pronken terwijl we hem amper op Anfield zien. Onze eigenaren moeten zo snel mogelijk weg. Dat zal elke Liverpool supporter met me eens zijn.

21 april 2021 om 09:55

Ik denk dat hetzelfde geldt voor de fans van Arsenal en Utd. Kroenke weet niet eens in welke kleur shirt we spelen. Hopelijk vrijdag een enorm protest bij de wedstrijd tegen Everton. Zo jammer dat er geen fans in het stadion mogen zijn nu...

21 april 2021 om 10:14

Voor de fans zeker jammer dat ze niet in het stadion mogen om hun afkeer duidelijk te maken. De eigenaren zullen wel opgelucht zijn dat er nog geen fans zijn en hopen nu natuurlijk dat het langzaam wegebt voor de fans weer toegang krijgen.

21 april 2021 om 10:17

Nou..ik mag toch hopen dat dit alleen maar verder oploopt en de hoon gigantisch gaat zijn als de fans er wel weer in mogen. Helaas zal Kroenke dat niet in persoon meemaken, want die is er toch nooit.

21 april 2021 om 10:17

1 Mei hoop ik op een groot gezamenlijk protest bij Man Utd Liverpool van onze beide supporters. Ja er is rivaliteit en dat hoort erbij en dat maakt deze wedstrijden ook zo mooi. Maar er is nu ook een gezamenlijk doel en ik hoop dat de supporters daarvoor samen optrekken

21 april 2021 om 11:07

Ik kijk echt uit naar het protest vrijdag, ben erg benieuwd waar de medegooners mee op de proppen gaan komen. Voor mij is het in ieder geval wel duidelijk dat Kroenke er zeker uit moet, dit kan gewoon echt niet meer.

21 april 2021 om 11:20

Er wordt ook massaal aangesloten bij AST laten we hopen dat dit het begin is van een enorme beweging! De macht van de fans zal niet snel meer onderschat worden..

21 april 2021 om 10:42

Kan niet echt medelijden met de Engelse fans opbrengen. Toen al die buitenlandse eigenaren binnenkwamen stonden veel fans te juichen omdat er kapitaalinjecties en vooral veel nieuwe spelers beloofd werden. Dit is de keerzijde van die kortzichtige houding. Ze hebben het in Engeland zelf allemaal laten gebeuren.

21 april 2021 om 10:46

falcao, spijker en kop. Sky deed hier net zo goed aan mee, want er was een gigantische propaganda destijds. Nu Sky buitenspel gezet dreigde te worden komen ze opeens met enorme kritiek.

Wat een sneue gasten, die bestuurders en eigenaren. Ze waren toch zo tof? Door op vieze slinkse wijze iets op te zetten..en allemaal als een bitch eieren voor hun geld kiezen. Wat een ongelooflijk sneue en trieste kant van het voetbal is dit toch. Gelukkig geniet ik van wat er op het veld gebeurd!

En terecht. De enige Super Lig blijft de competitie waar mijn cluppie in actief is.

Laat maar weer zien dat de topclubs in het voetbal geleid worden door amateurs die niet de sport beter/leuker willen maken maar alleen hun eigen portemonnee willen spekken. Dat krijg je met al die eigenaren die een voetbalclub als een speeltje zien.

Naja dit is in ieder geval beter dan dat slappe statement van Spurs waarin eigenlijk net niks stond en je uit kon opmaken dat ze nog steeds liever in de ESL zaten. Met als slot waarin stond we should thank the fans (oftewel, zouden we moeten doen, gaan we lekker niet doen).

Zeker niet genoeg, hun solidariteit en sportiviteit is helder geweest. Aanpakken deze clubs.

Minder afvaardiging van onder andere de topcompetities, de top 15 landen moet de kampioen altijd in de CL spelen.

21 april 2021 om 10:06

Wat een onzin. Ze kwamen met een slecht idee, ze hebben niemand vermoord. Je slaat echt helemaal door, ook gegeven je 150 (vrij identieke) reacties op andere topics. De spelers en verreweg het grootste deel van de fans zijn er tegen, om die nou te straffen voor de acties van een paar gekken is onnodig.

21 april 2021 om 10:22

Ben wel eens dat er minder clubs uit hetzelfde land in moeten 4 uit Spanje - Engeland - Italie en Duitsland?? Dat kan wel omlaag. En er moet veel meer geld naar de EL en conference league zo dat de kleinere clubs groter kunnen worden wat het voetbal beter maakt. De clubs vinden zichzelf zo belangrijk maar zijn niets zonder de rest. De kampioenen van de eerste 15 er sowieso is zeker top en misschien ook nog een playoff voor 16 tot 21 voor 3 plaatsen. Dan 1 t/m 12 een 2de deelnemer. En 1 t/m 6 een 3de deelnemer wat dus 36 maakt in het nieuwe model. Dat lijkt me veel eerlijker en komt het geld meer verdeeld terecht wat het hele niveau ten goede komt. Dus niet alleen de grote jongens.

21 april 2021 om 10:35

Ze hebben elke blijk van solidariteit vermoord door juist in de Corona pandemie, waar kleine clubs het nog veel moeilijker hebben dan grotere clubs, zich af te zonderen van de rest.

Gierig: zo moet je ze dan ook continue benaderen, geef ze geen vinger zou ik zeggen, want ze pakken de hele hand.

Tuurlijk de supporters en spelers treffen minder blaam, maar dit kan nu zo weer gebeuren, zeker als het nog beloont wordt ook. Volgens mij wil niemand dat, zelfs de supporters van deze clubs niet.

Dus hoe dacht jij dit te gaan voorkomen?

21 april 2021 om 10:47

@bjp79

Goed voorstel inderdaad. Ik denk dat er ook een verplichte verdeelsleutel moet komen over de nationale competitie, 25 % van het prijzengeld + 5 % van de totale salarissen/transfersommen die verdeeld worden over de rest van de clubs als voorbeeld.

Wat ook duidelijk is, is dat supporters en spelers die veelal niet wilden, misschien ook iets bedenken dat die inspraak moeten krijgen.

21 april 2021 om 10:58

@Lausho dat zou ik ook wel toejuichen maar dan wel vast gezet voor elk land. Niet dat NL en België bij wijze van spreken geld zo verdelen en een Spanje niet bijv. Ook een verplichte 10% sparen van het prijzengeld dat jaar voor mindere tijden. Zo dat je niet gelijk in shit zit met wat tegenstand zoals nu.

21 april 2021 om 11:05

@bjp

Ja ben het met je eens hoor

21 april 2021 om 11:10

@bjp79

Daarom moet je dat juist via de Uefa afspreken, want inderdaad je wilt dat alle landen/clubs hetzelfde doen. Hoe meer geld je wint of spendeert, hoe meer je verdeeld. Juist een teken van solidariteit in plaats van gierigheid, in NL doen we dit al meer overigens, maar dat maakt onze concurrentie positie nu meteen zwakker.

Dat sparen lijkt mij ook een interessant voorstel, tot een bepaald bedrag en moet onderdeel van de FFP zijn. En met belastingen moet je misschien ook wel wat, daar zit nu heel veel verschil in tussen landen. In sommige landen hebben voetbalclubs volgens mij belasting voordeel.

21 april 2021 om 11:11

@lausho Wij geven hiermee een goed signaal af, wat in deze tijd echt globaal wordt gehoord, dat schrikt deze megalomane voorzitters enorm af zien we nu. Denk niet dat ze het in hun hoofd halen om dit nog een keer zonder veel breder draagvlak voor te stellen. Het voorkomen van gekke acties is heel lastig, maar we hebben in ieder geval bewezen als voetbal fan, dat we in korte tijd (2 dagen!) enorm veel invloed kunnen uitoefenen op de machtigste instituties binnen het voetbal. Dat moeten we blijven doen bij dit soort praktijken

21 april 2021 om 12:25

@chi7 Dat is zeker waar, ik heb genoten van de saamhorigheid. Ik zou willen dat we op bestuurders konden vertrouwen maar vind dat wat naã¯ef, zeker gezien de recente ontwikkelingen. Vuur moet je met vuur bestrijden. We moeten nog een stapje verder gaan en ook voorkomen dat het überhaupt kan, de machtsstructuren binnen een Bayern of Dortmund lijken wel dit soort zaken te voorkomen. Ajax, mijn club, is wat dat betreft ook niet heilig hoor. De stem van de supporters en/of spelers moet in de statuten worden opgenomen.

21 april 2021 om 13:02

@lausho

Dat zou het beste zijn inderdaad, dat je dat in je structuur al opneemt. Eens.

21 april 2021 om 10:16

De UEFA heeft deze clubs ook nodig he. Het is blaffen maar niet bijten. Want als er gebeten wordt is dit een verlies voor de topclubs, de spelers, de fans en de UEFA en bonden.

21 april 2021 om 10:38

In hoe verre men elkaar nodig heeft is altijd de vraag, maar dat is exact wat er moet veranderen. Deze clubs hebben teveel macht en dan krijg je dus dit soort rare acties.

Als je nu niks doet, gaan we dit soort spelletjes vaker zien. Daar moet je je nu tegen wapenen.

21 april 2021 om 10:38

@ La-Decima Zo kun je het zien. De belangen zijn wederzijds enorm. Wel bijzonder dat dit in de jaren tachtig nog heel anders lag. Toen schorste de Uefa alle Engelse clubs gewoon doodleuk 10 (!) jaar voor alle Europacuptoernooien omdat het met 1 Engelse club (liverpool) toen finaal mis ging... Moet je tegenwoordig mee aan komen...

21 april 2021 om 10:20

Flauwekul, straffen op basis van wat? Dus je wilt de fans van de clubs die niet achter stonden ook indirect straffen?

21 april 2021 om 10:42

Gebrek aan Fair play, solidariteit en ingaan tegen de kernwaarden van de Uefa. Voor de fans is het sneu en de spelers ook, maar die kiezen of bepalen indirect ook wie de bestuurder is. Bij sommige clubs wordt deze zelfs gekozen. Ik denk dat het belangrijk is dat de fans/spelers van deze clubs aan het denken worden gezet. Hoe kunnen ze voorkomen dat hun club gekaapt wordt voor dit soort spelletjes, misschien moet er wel een stuk zeggenschap vanuit de supporters komen bv?

Goed zo, nu Perez nog, en dan kan dit gedrocht weer begraven worden.
Deze implosie laat zien dat voetbal nog altijd voor de fans is. Wij kunnen een grotere rol pakken als het gaat om dit soort praktijken.

21 april 2021 om 10:19

Perez gaat dat niet doen denk ik, aangezien de socio’s het niet erg vonden. Perez kan ook heel koppig zijn.

21 april 2021 om 10:34

Perez gedraagt zich als een soort Karel V of Philips II. Spaanse koningen van een Rijk waar de zon nooit ondergaat. Zou Agnelli de Alva van Perez zijn? ;-)

21 april 2021 om 11:15

Als Perez niet diep door het stof gaat dan kan bij wat mij betreft zijn biezen pakken.

Niet alleen het plan is slecht, maar het proces en de communicatie zijn ook dramatisch. Dan heb je als voorzitter/bestuurder echt gefaald.

21 april 2021 om 11:29

Dat is je sentiment en ik hoor het te respecteren, maar wat mij betreft hoeft Perez niet weg te gaan. Over het algemeen de beste presi die Real zich kan wensen.

Ga weg met je excuses joh. Alsof iemand hier intrapt. Allemaal eruit pleuren die geldbeluste losers. Geldt overigens ook voor de top van de uefa, maar dat terzijde.

Kom met een plan waar elke voetbalclub van zou profiteren en verlaat Uefa.

Kan me niet onttrekken aan het idee dat dit gewoon de bedoeling vanaf het begin is geweest. Zo amateuristisch hoe deze keutel weer ingetrokken wordt, maar eindstand speelt de Uefa ze wel meer geld toe en mogelijk ook extra garanties bij de nieuwe opzet van de Cl.

Ik zou als eigenaar ook wel een keer een jankfilmpje maken, wetende dat de startpremies per jaar daardoor 40 miljoen (beoogd?) omhoog zouden gaan.

De manier waarop het allemaal gaat verdiend nou niet echt de schoonheidsprijs. Maar ik vind het op zich niet verkeerd dat men de bestaande regels en omgangsvormen eens tegen het licht houdt en alternatieven onderzoekt. Wellicht dat een alternatieve competitie met (meer) technologische verbeteringen helemaal geen kwaad kan. Fifa/ Uefa is wat dat betreft ook al wel een oud platform wat je wel eens een keer mag herevalueren en eventueel afscheid van mag nemen. Dit is misschien een fout plan geweest, maar de insteek (het moet anders en we willen dat testen) is op zich niet verkeerd.

21 april 2021 om 11:05

Nu komt het een beetje over alsof hun intenties goed waren en hun het beste voor hebben met het voetbal alleen dat het niet het juiste plan was. Dat er wat veranderd moet worden aan Cl,el en EK is wel duidelijk. Maar deze clubs (eigenaren) zijn daar echt niet mee bezig. Die bouwden even een gesloten competitie waarin ze zelf niet uit konden gaan, hoe slecht ze ook zullen presteren.

21 april 2021 om 12:09

Nee snap ik, maar uit zakelijk oogpunt zal zo'n competitie ook nooit lang interresant blijven. Indien er een paar afzakken tot het niveau Vvv, dan zal ook die competitie niet meer beoeind zijn om te volgen.

Die Amerikanen onderschatten de kracht van de onderliggende cultuur in het Europese voetbal. Niet vreemd wanneer je bedenkt dat in Amerika eigenlijk alles in betrekkelijk korte tijd vooral op kunstmatige wijze gerealiseerd is.

Wat kunnen die Amerikanen toch goed liegen. Lege woorden, je ziet dat deze man woorden gebruikt als een soort symbolen, en niet om te laten wat er werkelijk in zijn ziel omgaat.

21 april 2021 om 10:45

Het is gewoon een clash tussen 2 systemen: het gematigde Europese en ongebreidelde Amerikaanse kapitalisme.

Haha. Ik ben gek op Amerika maar het ver-Amerikanisering van het voetbal moet je ten aller tijden tegenhouden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6423
6.Liverpool5718
8.Everton554
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger341
G. WijnaldumMiddenvelder342
Mohamed SalahAanvaller3320
Diogo JotaAanvaller178
L. HughesKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren