Statement Man City: ‘We trekken ons terug uit de Super League’

Dinsdag, 20 april 2021 om 22:28Dominic Mostert • Laatste update: 23:17

Manchester City trekt zich officieel terug uit de Super League. De aanstormend kampioen van Engeland publiceert dinsdagavond een statement waarin dat nieuws wordt medegedeeld. "Manchester City kan bevestigen dat het formeel de procedures is gestart om zich terug te trekken van de groep die plannen voor een Europese Super League ontwikkelt", luidt het statement. Eerder op de dinsdagavond meldden Engelse media dat Chelsea hetzelfde doet.

Chelsea en Manchester City zijn geschrokken van alle negatieve reacties vanuit de achterban en de harde woorden van de UEFA en de Premier League. De twijfels van de clubs over de Super League gonsden dinsdag in de wandelgangen van het UEFA-congres in Montreux. De tegenstanders van de nieuwe Europese competitie melden dat minder dan de helft van de twaalf founding clubs gerekend worden tot de fanatics, die ten koste van alles een Super League willen creëren. Juventus, Real Madrid, Manchester United en Liverpool worden gerekend tot de initiatiefnemers van de competitie en de andere clubs zouden vooral willen meedoen om financieel beter te worden én niet buiten de boot te vallen.

Manchester City is de eerste club die formeel duidelijk maakt de Super League de rug toe te keren. Andere clubs die in die richting zouden bewegen, zijn Chelsea, Manchester United en Barcelona. Barcelona hoeft geen boete te betalen als de socio's van de club tegen de Super League stemmen. De Catalanen hebben hebben een clausule daarvoor op laten nemen in het contract dat getekend is met de competitie, zo meldt TV3 dinsdagavond. Aleksander Ceferin, de voorzitter van de UEFA, heeft kort gereageerd op het besluit van Manchester City. "Ik ben verheugd om Manchester City weer te kunnen verwelkomen in de familie van het Europese voetbal", zegt hij in een statement.

"De club heeft er slim aan gedaan om te luisteren naar de vele stemmen, met name vanuit de supporters, waarin de cruciale voordelen van het huidige systeem werden benoemd; van de Champions League-finale tot de eerste training van een jong jochie. Zoals ik tijdens het UEFA-congres aangaf, is er lef nodig om een fout toe te geven. Ik heb er nooit aan getwijfeld dat Manchester City het vermogen en de common sense had om dat te doen. Manchester City is van grote waarde voor het voetbal en ik ben blij om met ze te kunnen werken aan een betere toekomst voor het Engelse voetbal", aldus Ceferin. Raheem Sterling, aanvaller van the Citizens, heeft op Twitter slechts twee woorden nodig: 'Ok bye'.Gerelateerd

Meer sportnieuws

169 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Goed bezig! Florentino zit nu ergens in Madrid te janken, omdat zijn Real geen 300 miljoen terugkrijgt. Dit was natuurlijk een heel slecht idee. Liverpool en Barcelona (en uiteindelijk alle andere ploegen ook) moeten nu meteen van zich laten horen. Dan ben je misschien maar een volgertje, maar beter dan vasthouden aan de Super League en je status nog meer naar beneden brengen.Off: Ik ben als 13 jarige voetballiefhebber nieuw op dit forum. Wat kan ik een beetje verwachten?

20 april 2021 om 22:31

Zo hoort het!

20 april 2021 om 22:36

Misschien had je dat niet moeten zeggen, nu kan jij de schuld krijgen van de SL omdat volgens Perez de jeugd geen interesse meer heeft in het spel ;-)

20 april 2021 om 22:37

Liverpool wordt samen met Madrid en Juve gezien als de grondleggers van het hele idee, dus die zullen geen volgertjes zijn.

Barca heeft al bekendgemaakt bij monde van Laporta dat ze zonder toezegging van de socio's, de fans dus, nooit zullen toetreden, dus die kan je ook afschrijven. Uiteindelijk zullen de andere drie in hun eentje overblijven verwacht ik.

20 april 2021 om 23:05

Volgens mij vergeet je United

20 april 2021 om 23:10

Excuus, uiteraard ook United.

Overigens niets dan respect voor de reacties van de fans van de Engelse clubs.

20 april 2021 om 22:41

Een hoop provocerende reacties, gehaat op elkaars club en af en toe goede discussies. Welkom!

20 april 2021 om 22:42

Voor wat betreft je off topic reactie: vooral heel veel Frenkie-posts en als het over Van de Beek gaat moet je oogbescherming op want wat dat betreft is dit verdeeldheid op dit Forum nogal groot. Oja, als er een belangrijke wedstrijd is van bijvoorbeeld het Nederlands Elftal, zijn er leden die zo snel mogelijk een reactie typen om bovenaan te staan (alles voor de likes) en deze vervolgens editten tot een verhaal dat qua lengte niet onderdoet voor het Oude Testament. En daarop dan weer reacties van mensen die het zielig vinden dat er leden zijn die zo graag likes willen, waarop dan weer reacties komen met "ik vind het wel fijn als er iemand uitgebreid zijn visie deelt". Ten slotte: als het een topic betreft dat ook maar iets met racisme te maken heeft, kan je beter niet naar de reacties gaan; dat lijkt alsof de aanhangers van BIJ1 en PVV met elkaar "in gesprek" gaan. Verder is het hier een vrij beleefde community geloof ik, waarin altijd vriendelijk wordt gereageerd als je zelf ook vriendelijk bent veel plezier op dit forum! Florentino Perez had dus voor jouw geval geen gelijk, de jeugd is nog steeds geïnteresseerd in voetbal :D

20 april 2021 om 22:57

@illmaestro alles voor die likes he! Hahaha

20 april 2021 om 23:01

@illmaestro Thanks voor de uitgebreide uitleg!

20 april 2021 om 23:03

Ik zou daar graag aan toe willen voegen dat we ook allemaal iets gemeen hebben: we nemen Valentijn Driessen niet serieus.

20 april 2021 om 23:07

@AFCA_3star Hahaha begrijpelijk. Wat zijn ook een beetje de gemiddelde leeftijden, want ik heb het gevoel dat ik een van de enige 13 jarige ben hahaha

20 april 2021 om 23:08

Haha. En van Hanegem, Swart en Derksen nemen we ook niet serieus. Tenzij het ons uitkomt 😄

20 april 2021 om 23:29

tussen de 12 en 80 heb je van alles wel wat rondlopen maar ik denk dat het meeste van de doelgroep jong volwassen is; dus zo 17 tot 30

20 april 2021 om 23:30

@ yoda Swart nemen we z e k e r wel serieus, tenzij je geen ajacied bent

20 april 2021 om 23:33

@seodsdat valt waarschijnlijk wel mee, ik ben ooit begonnen toen ik 11 ofzo was er zullen wel wat meer jongens zijn. Maar welkom, er is inderdaad wel eens wat gezeur, maar toch in het algemeen ben ik nergen in t nederlands en in t engels zo'n voetbal community tegen gekomen als Voetbalzone, en daar ben ik als Nederlander in Amerika heel blij mee.

20 april 2021 om 22:45

Ik weet niet wie de organisator van alles is, want als er ontsnappings clausules betaald moeten gaan worden....als dat allemaal naar Perez gaat hij toch nog met een lekker gevoel naar bed.

20 april 2021 om 22:47

Zover ik weet heeft Florentino niemand een revolver tegen het hoofd gehouden. Het lijkt er meer op dat City niet had verwacht dat ze zoveel fans hadden Zonder grap, verwacht dat deze Super League niet doorgaat. Maar hopelijk zet dit Uefa/fifa niet nog meer in een machtspositie. Wat er wel naar uitziet.

20 april 2021 om 23:39

Ja precies. Perez wilt tenminste helpen, al is zn aanpak voor velen niet goed geweest. Wtf doet Uefa al jaren? Helemaal niets. Nu willen ze ineens wel investeerders inschakelen omdat ze zich bedreigd voelen....

20 april 2021 om 23:46

Het feit dat deze clubs dit idee(manier om druk uit te oefenen?) volgden, maakt het duidelijk dat er al langere tijd onvrede is over de werking en beslissingen van Uefa/cl. De manier van communiceren van onder andere Ceferin is ook veelzeggend. Je kan ook een idee/mening afkeuren zonder daarbij iemand te moeten beledigen (tebas idem trouwens). Maar goed blijkbaar is dat de manier van reageren anno 2021. Die kerels hebben gewoon teveel macht en daar moet iets aangedaan worden. Ik ben het dus eens met meer transparantie van de betreffende organisaties, want dat is ook 1 grote berenput.

20 april 2021 om 23:04

De enige juiste manier voor Joan Laporta om met deze situatie om te gaan is om de clubleden te raadplegen, dat is namelijk een besluit dat past binnen de organisatiestructuur van de club. Mijn enige kritiek is dat hij niet vanaf het eerste moment transparant is geweest over de gang van zaken rondom de Super League. Josep Maria Bartomeu heeft zijn handtekening onder de deelname gezet, maar Joan Laporta moet nu een besluit nemen en behoort daarvoor de clubleden te raadplegen. Net als dat het geval is bij iedere belangrijke beslissing rondom de club (verbouwing van Camp Nou, goedkeuring van jaarcijfers, etc.). Ik zou het juist vreemd vinden als hij zich nu vroegtijdig terug zou trekken. Laat de clubleden maar beslissen over het lot van de Super League. Dat is de meest logische en gezonde procedure.

20 april 2021 om 23:04

Wat hadden deze eigenaren dan verwacht? Dat iedereen het een super idee zou vinden?? Totaal niet over na gedacht. Verwacht dat United nog niet naar buiten zal komen. Aangezien het ook deels hun plan was. Er hoeven er niet heel veel meer uit te stappen. Om deze League niet door te laten gaan. Het is een begin. Hopen dat er nog meer gaar gebeuren. Dan alleen het stoppen vam deze League

Hopppppaaaa!! Zwakke ruggengraat die clubs, maar wel mooi om te zien dat de fans zoveel teweegbrengen (en terecht)!

20 april 2021 om 22:38

Deze twee clubs hebben er mede voor gezorgd dat de super League om instorten staat . Wat een actie! . Liverpool manU, Real en Juve moeten naar mening zwaar worden gestraft omdat zei het initiatief hebben genomen van de super league

20 april 2021 om 22:42

Haha, dat zou lekker makkelijk zijn voor City en Chelsea! Wat mij betreft allemaal straffen met een jaar Europese uitsluiting

20 april 2021 om 22:44

Redders vind ik vrij overdreven aangezien ze eerst ja zeiden en nu terugdeinzen door de kritiek (heb het niet over spelers, trainers of supporters). Dan eerder lof voor een bayern en psg die sowieso niet mee wilde doen. Wel heel blij en een mooie actie van de chelsea supporters.

20 april 2021 om 22:47

Of je nou 1 vd 3 organisatoren bent, of 1 vd 12 deelnemers, het is allebei zo kwalijk. Vooral het gebrek aan transparantie, waar die Perez om loopt te zaniken.

20 april 2021 om 22:50

Redders of net zwak beleid? Lijkt mij dat je ofwel echt in dat project gelooft als je het tekent ofwel twijfelt en dan zou je niet moeten tekenen. Dan heb je waarschijnlijk twee keer gehandeld hoe de wind waait. Als iemand met een concept naar zijn baas trekt alvorens te presenteren aan een klant en hij vind het fantastisch, maar in de meeting vindt de klant het niets en plots draait die baas zijn kar en vindt hij het ook op niks trekken. Dan vind ik vooral de baas een l*l en niet zozeer de persoon die met een slecht idee afkwam.

Weinig ruggengraat al die clubs 😂😂. Maar even serieus: dit hadden ze toch als reacties kunnen zien aankomen en hier hadden ze zich op voor kunnen bereiden? En nu een voor een met de staart tussen de benen zich terugtrekken?! Had daar dan ook in vredesnaam iets over afgesproken met zijn allen. Hieraan zie je hoe fragiel dit allemaal was en dat de clubs toch echt vooral met zichzelf bezig zijn. Moet hier wel hard om lachen. Veel schade toegebracht aan zichzelf, zal tijd kosten om weer te helen. En Agnelli en Perez zijn nog steeds stil....

20 april 2021 om 22:32

Maken ze eindelijk de goede keuze dan moeten we daar maar niet over gaan klagen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald oid...

20 april 2021 om 22:36

Dat natuurlijk wel, maar het is juist zo frappant dat dit hierdoor zo hak-op-de-tak lijkt te gebeuren. Ze moeten toch een duidelijk idee hebben van wat ze willen, en niet na nog geen 2 dagen alweer van gedachten veranderen? Ik kan me niet voorstellen dat ze verwacht hadden dat de fans het een leuk idee zouden vinden

20 april 2021 om 22:37

Maar ik snap het oprecht niet. Dit heb je toch als scenario met zijn allen doorgenomen? En dan heb je daar toch ook een standpunt over voorbereid met zijn allen? En, begrijp me niet verkeerd, ben er blij mee dat ze het doen, maar het zegt echt veel over hoe sneu en ondoordacht deze.clubs dit allemaal gedaan hebben met de oogjes gericht op het geld....

20 april 2021 om 22:43

Dit gebeurt overal, dit is wat publieke opinie doet. Allerlei bedrijven en ook de politieke kunnen in dit soort omstandigheden in een keer heel snel terug komen op een beslissing. Dit is gewoon een complete misrekening geweest. Een beetje weerstand hadden ze vast verwacht maar het massale karakter is onderschat. Voor het voetbal is dit alleen maar mooi. Niemand vergeet meer de eensgezindheid en de weerstand tegen dit voorstel. Dat pressiemiddel is weg en de geloofwaardigheid van degene die dit idee hebben gepusht is ook compleet weg. Dit is het moment om echt solidaire veranderingen door te voeren!

20 april 2021 om 22:48

Ze maken deze keuze onder druk van de fans. Het is veel beter als daar leiders zitten die deze keuze van te voren maken zonder dat er veel heisa moet ontstaan. Deze gasten wil je niet aan de top hebben.

20 april 2021 om 22:59

San Marco, tuurlijk gebeurt dit overal. Maar zo snel en allemaal los van elkaar doet het allemaal ineens ontzettend amateuristisch lijken. Maar nogmaals, dat men zich terugtrekt prima. Maar dat ze er aan begonnen zijn mag natuurlijk niet vergeten worden en mag mijns inziens wel een staartje krijgen. En als het nou een plan was voor de toekomst van het voetbal, goed doordacht en weloverwogen, dan was het nog ok..maar dit ging alleen om het geld en om die 12 clubs. Vreselijk.

20 april 2021 om 23:08

Het is amateuristisch en het is duidelijk dat de belangen heel verschillend zijn. Zullen wel een aantal ego's gekrengd zijn vandaag. Niet iedereen kan zo snel z'n verlies toe geven. Je weet daarnaast niet wat de financiële consequenties van een dergelijke break zijn

20 april 2021 om 22:34

Luisteren ze een keer naar de fans is et weer niet goed.

20 april 2021 om 22:41

Dit getuigt toch van een totaal ondoordachte actie?! Met volledige zelfoverschatting en onderschatting van wat voetbal voor de supporters betekent? Dat ze zich terugtrekken: prima. Maar dat dit allemaal zo onvoorbereid was, is echt schrikbarend. Echt veel goodwill verloren en veel schade aangericht met dit soort acties. Littekens die lang zullen bestaan. Ik rouw er niet om, want het zijn mijn clubs niet. Respect moet je verdienen en kan je niet kopen.

20 april 2021 om 22:41

Luisteren ze naar de fans of zien ze in dat ze zichzelf gigantisch hebben overschat, te belangrijk hebben gemaakt en het bestaan van de clubs zelfs in gevaar hebben gebracht omdat 'rest' die ze eerder hebben uitgesloten ze finaal de grond in heeft getrapt? Dat laatste denk ik. En ik hoop oprecht dat ze er nog erbarmelijker uit komen dan dat de situatie nu is. Niet voor jou als fan. Maar wel voor de superverotte graaicultuur die in die clubs heerst. Misselijkmakend.

20 april 2021 om 22:56

Formus, zo gaat het toch altijd? Wanneer is er nou in het voetbal een plan naar voren gebracht die tot op de puntjes is uitgewerkt? Denk dat de clubs ook niet hadden verwacht dat de fans zich tegen het idee zouden keren(en ook niet de andere clubs in hun competities). Die dachten waarschijnlijk dat ze alleen de Uefa en Fifa tegen zich krijgen, maar als je eigen fans gaan protesteren dan is het toch juist goed dat ze daarnaar luisteren en het toch niet door trekken?

20 april 2021 om 22:58

Myvsion, ik denk allebei. Tuurlijk overschatten clubs zich als ze denken dat ze een gesloten elite competitie kunnen oprichten. Maar ik denk dat de protesten van de eigen fans ook wel ervoor hebben gezorgd om het niet door te zetten. Als de eigen fans het idee goed vonden, zouden deze clubs zich dan nog steeds terugtrekken?

20 april 2021 om 23:09

Nee, dat denk ik inderdaad niet. Alleen is het dus onmogelijk gebleken dat en de fans dit een goed idee vinden en de rest van de wereld niet haha. Nou, ik hoop voor je dat Chelsea en ook die andere clubs van bovenaf snel gereinigd worden want dit is echt een giga imagoschade. Je hoopt dat als ze volgend jaar nog CL spelen, je die clubs ook gaat loten.

20 april 2021 om 23:10

Maar dat de fans zich tegen je zouden keren neem je toch mee als scenario?! Man, ik werk alle mogelijkheden uit in mijn werk. Als dit dan dat, als dat dan.... Zeker als het iets groots en belangrijks is. Totaal verkeerde inschatting van die 12 clubs. Volledige zelfoverschatting. Echt totale mismanagement en wat ze nu doen is de schade proberen te beperken. En nogmaals, goed dat ze zich terugtrekken. Maar kom op, hoe amateuristisch allemaal. Je bereidt je je toch wel beter voor op zoiets?!

20 april 2021 om 23:14

Maar dat tekent dus de verwaandheid van de eigenaren van die clubs. Ze zijn het contact met de gewone supporter allang verloren. Ik ben zo blij dat wij in Nederland topclubs hebben die niet de ziel en filosofie aan een random Amerikaanse investeerder verkopen. Dit is wat je er van krijgt. Plastic clubs die alleen maar meer en meer willen en denken dat ze het voetbal hebben uitgevonden.

20 april 2021 om 23:27

Nee denk oprecht dat ze niet hadden gerekend op fans die zich tegen de club keren. Clubs zijn de afgelopen jaren steeds meer dingen gaan doen die de fans niet snappen, maar toch wel slikken. Denk aan belachelijk hoge prijskaartjes, een bekertje bier die bijna onbetaalbaar is, clublogo's helemaal omtoveren, kenmerken die al jaren in voetbalshirts zitten verwijderen/veranderen etc. Als fans dat allemaal accepteren, verwacht je dan dat ze meer topwedstrijden en meer geld voor hun club gaan afwijzen? Ik had het persoonlijk nooit verwacht.

Ja denk ook dat de voorzitters totaal los staan van de gewone supporter, waardoor ze niet kunnen weten wat de gewone supporter wil. vind ik verder ook niet zo gek, wanneer zouden Agnelli en Perez voor het laats tussen gewone mensen hebben gestaan?

20 april 2021 om 23:38

Het is inderdaad van kwaad tot erger gegaan en blijkbaar ligt er nu de grens. Uiteindelijk kan het nu ook alleen maar beter worden voor jou als Chelseafan. Laten we hopen dat het snel ook weer over voetbal gaat!

20 april 2021 om 22:40

Tja hoe dom kun je zijn he, sommige clubs gooien wat dat betreft heel wat respect weg en verliezen ze toch wel wat fans. Ben benieuwd wat we de komende weken allemaal te horen krijgen. Zou me niets verbazen als sommige spelers of bestuursleden hun biezen pakken bij die clubs (Bij ManUtd al gebeurt natuurlijk)

20 april 2021 om 22:48

Sommige clubs of gewoon alle clubs die hieraan mee wilden doen? Ze hebben allemaal met hun volle verstand voor dit gedrocht getekend.

20 april 2021 om 22:40

Wat dat betreft deed Ajax het handiger. Rustig de reacties peilen en op basis daarvan een standpunt innemen. Begrijp inderdaad niet waarom er niet een ander proefballonnetje is opgelaten.

20 april 2021 om 22:44

Perez gaf in een interview aan dat ajax al nee had gezegd. Dus hoezo de reacties peilen?

20 april 2021 om 23:01

De eerste reactie van Ajax was toch echt "we vinden het nog te voorbarig om een standpunt in te nemen, er zijn nog te veel losse eindjes".... pas een halve dag later kwamen ze met het standpunt

20 april 2021 om 23:18

Je haalt nu twee dingen door elkaar Fr010frdam: Ajax had al bij de vraag om deze Super League te komen joinen aangegeven dat ze dat niet wilden. Vervolgens lanceren die 12 clubs dit idee zondagavond, waarop Ajax een pakweg 18 uur later reageert. De bal ligt helemaal niet bij Ajax om te reageren, want ze hadden allang gezegd dat ze niet in deze ordinaire graaierij zich thuis voelden. Dat Ajax daarna zorgvuldig maar ook autonoom de woorden voor de buitenwereld afweegt, die overigens zeer juist waren geformuleerd, dat ga je ze nu echt kwalijk nemen?

Mooi om te zien hoe het weer helemaal in elkaar stort!

20 april 2021 om 22:36

Wat vind jij op dit moment van Peréz als Real supporter?

20 april 2021 om 22:39

Laat ik het zo zeggen, ik ben nog nooit zo snel mijn respect voor iemand verloren. Zeker als die Super League dus idd niet doorgaat zou ik het heel vreemd vinden als hij de voorzitter blijft, hij heeft zijn reputatie bij een groot deel van de Real aanhang voorgoed verpest.

20 april 2021 om 22:44

Heeft Sar het toch nog goed gedaan hè 😉

20 april 2021 om 22:44

Ik zou er maar vanuit gaan dat die blijft. Die man heeft zo grote ego.

20 april 2021 om 22:46

Ik denk dat letterlijk iedere fan hier van een van de 12 clubs gewoon helemaal klaar is met de eigenaar/voorzitter.

20 april 2021 om 22:47

Hij heeft mijn respect verloren en eigenlijk zie ik in hem op dit moment niet de juiste voorzitter voor Real, maar hij heeft niet meer respect verloren dan de andere voorzitters en eigenaars. Mensen doen alsof Perez de duivel is die elke club erin heeft getrokken, oke hij is initiatiefnemer, maar als je ermee akkoord gaat ben je toch net zo erg?

20 april 2021 om 22:48

Volledig eens met stravven. Geld maakt het voetbal helemaal kapot. Ik ben voor PSV, maar daarom heb ik zo een enorme respect voor wat ETH heeft laten zien met Ajax.

20 april 2021 om 23:10

@R.Madridista Perez is natuurlijk de initiatiefnemer he. De brein. Hij schaadt RM - de EC1/CL club bij uitstek! - de club nu. Door zijn starre houding kan Real straks uitgesloten worden voor CL dit seizoen en volgend seizoen. Als hij echt om de club geeft, stapt hij vandaag nog op. Geeft zijn verlies toe en laat zien dat de clib groter is dan zijn ego.

20 april 2021 om 23:22

Perez zal voor altijd gezien worden als het gezicht van dit waanidee. Alleen al daarom zou hij weg moeten bij Madrid. Hoe kan je iemand die dit in gang heeft gezet aan het hoofd van je club willen? Natuurlijk heeft hij mooie dingen bereikt, maar je bent een uithangbord voor je club en door dit krankzinnige, megalomane idee ben je geen best uithangbord meer.

Maar goed, we zien het allemaal vanzelf zich uitvouwen. Dat kan me niet snel genoeg gaan.

En nu als straf voor zo onbezonnen willen graaien met z'n allen een jaartje geen CL?

20 april 2021 om 22:32

Zou meer dan terecht zijn denk ik.

20 april 2021 om 22:35

Met de Uefa? Nee joh, al dat geld dat ze mislopen. Die clubs krijgen een tik op de vingers en dan is het klaar.

20 april 2021 om 22:33

Of puntenaftrek, als ze er maar niet mee wegkomen. Je zet niet door, hulde! Maar voor het initiatief moet alsnog een straf volgen..

20 april 2021 om 22:35

Puntenaftrek? Dat zou een ploeg met die kwaliteiten nog goed kunnen maken in 7(?) wedstrijden. Nee, dit soort ploegen kan je alleen raken door ze financieel aan te pakken.

20 april 2021 om 22:47

Yoeri, heb vaak genoeg andere meningen gehad dan jij, maar vind echt dat je een heel goed standpunt inneemt voor een supporter van een founding father. Respect! 👍 (geldt ook voor Terry trouwens, dus als je dit leest, ook voor jou).

20 april 2021 om 22:57

@BRR1301 Geloof niet dat dit om 10 puntjes gaat. Elke club moet gewoon met -50 punten beginnen.

21 april 2021 om 02:31

Noted, thanks Formus😉

20 april 2021 om 22:34

Ik vind dat alleen Liverpool, ManU, Juventus en Real Madrid zwaar moeten worden gestraft. Omdat deze clubs het initiatief van de super League hebben genomen.

20 april 2021 om 22:37

Nou nou, laten we niet overdrijven. Onze club deed ook gewoon eraan mee. Ben blij dat ze het licht nu zien maar dat wij de boel gered hebben gaat me wat ver.

20 april 2021 om 22:38

Haha, dat zou lekker makkelijk zijn voor City en Chelsea! Wat mij betreft allemaal straffen met een jaar Europese uitsluiting.

20 april 2021 om 22:38

Nee gewoon allemaal even hard straffen. Anders is t wel heel stom.

20 april 2021 om 22:39

Nou nou, laten we niet overdrijven. Onze club deed ook gewoon eraan mee. Ben blij dat ze het licht nu zien maar dat wij de boel gered hebben gaat me wat ver.

20 april 2021 om 22:48

Je klinkt als Holleeder Bluegroninger. Chelsea was net zo fout in deze oorlog als die andere clubs. Niet gaan wijzen, gewoon accepteren dat je fan bent van een club met door en door verrotte eigenaren die ten koste van alles wilden graaien.

20 april 2021 om 22:52

Bluegroninger, kom op man. Een iets lichtere straf dan voor jullie, maar je had ook gewoon nee kunnen zeggen. In het strafrecht heet dat medeplichtig en krijg je tweederde vd straf. Vind ik prima..maar als je Chelsea nog een keer de redder van het voetbal noemt, wordt de straf verdubbeld 😉

20 april 2021 om 22:50

Ze houden elkaar natuurlijk allemaal overeind. Als 1 van die 12 clubs (op Arsenal en Spurs na) geen CL mag spelen, dan scheelt dat ook de UEFA veel geld. Die clubs gaan nooit dusdanig beboet worden, waarschijnlijk blijft het bij een zakje geld wat ze over moeten maken naar de UEFA.

Opeens ontstaat er voor het eerst respect voor City, netjes!

20 april 2021 om 22:32

Dat laatste beetje respect verloren ze toen ze ja zeiden tegen dit idee, wetende wat voor gevolgen dit heeft voor de kleinere clubs.

20 april 2021 om 22:37

Laat ik het anders verwoorden, City toont zich nu als 'the best of the worst'

20 april 2021 om 22:54

Hou toch op man. Ze hebben hier met hun volle verstand voor getekend. Nu, onder de gigantische druk van de voetbalwereld, trekken ze hun keutel in. De verantwoordelijken hiervoor verdienen geen enkel respect.

20 april 2021 om 22:54

Anderzijds zat City er waarschijnlijk meer in voor prestige, en niet uit financiele 'noodzaak' zoals anderen aangezien het geld daar uit de kraan vloeit. Nu die prestige door de mediaheisa niet te behalen valt is het 'relatief makkelijk' om je terug te trekken. Desalniettemin goeie zet, maar opportunistisch om ze nu op handen te dragen.

20 april 2021 om 23:12

@frisianreds naast de druk ook de mogelijke uitsluiting van CL waardoor zij mogelijk bang geworden zijn.

En het hele kaartenhuis stort in elkaar. Een groot toneelstuk voor meer macht voor de grote clubs.

Lekker terugkruipen nu alles toch al overhoop ligt. Was al totaal mn club niet, maar nu al helemaal niet meer, erg laf

20 april 2021 om 22:33

City en Chelsea zijn juist de clubs waardoor de superleague op instorten staat. Geweldige actie van deze 2 clubs. De clubs die hier echt fout zitten zijn Liverpool, manU, real en Juventus die het initiatief hebben genomen. En dienen naar mijn mening ook zwaar gestraft te moeten worden .

20 april 2021 om 22:38

De resterende 8 clubs zijn net zo fout, laf mee willen profiteren over de rug van de kleinere ploegen. Nu krabbelen ze gelukkig terug, maar ze zijn net zo goed schuldige en dienen gestraft te worden.

20 april 2021 om 22:41

Nee dat zijn Bayern en Paris. City en Chelsea zijn gewoon de 2 clubs met de zwakste ruggengraat. Die zitten ook goed fout.

20 april 2021 om 22:44

City en Chelsea zijn juist de clubs waardoor de superleague op instorten staat. Haha. De reden is dat iedereen -en vooral de belangrijkste groep: de fans en kijkers- tegen is. Tevens dreigde de UEFA ook met schrapping uit de ucl, FIFA met schrapping uit wk's en dergelijke dus die 2 clubs krabbelden uit zuiver eigenbelang snel terug, maak er nu geen redders van het Europese voetbal van aub. Denken alleen aan hun eigen vel redden en draaien maar mee met de wind, wat hen misschien nog wel het meest verachtelijk en hypocriet van allen maakt.

20 april 2021 om 22:47

Dat is een overtrekking Blue.
Het begon met Bayern, Dortmund en PSG die nee zeiden, gevolgd door alle andere clubs van betekenis die nee zeiden.

20 april 2021 om 22:50

Belachelijke reactie vind ik. City en Chelsea zijn afgelopen weekend akkoord gegaan met het plan. Dus zijn ze even schuldig en dienen ze evenveel gestraft te worden. Je doet nu alsof City en Chelsea de helden zijn. Maar als de fans niet zo hadden gereageerd waren ze er nooit uitgegaan. Tenzij het gewoon een poppenkast was om de Uefa onder druk te zetten voor een hoger startbudget, maar dat lijkt me sterk.

20 april 2021 om 22:51

NSB-ers waren net zo fout in de oorlog als de nazi's @bluegroningen. Nu niet gaan vingerwijzen, al die clubeigenaren zijn ordinaire graaiers gebleken. Die zullen toch eerst allemaal er uit moeten worden getrapt om zo'n club als Chelsea nog een beetje serieus te kunnen nemen.

20 april 2021 om 23:01

Om nou oorlog en mensenlevens te gaan vergelijken met een voetbalspelletje gaat wel heel ver. Ik vind wel dat de organisatie van de super League moet worden gestraft. Verder voor de andere clubs moet nader onderzoek gedaan worden , van hoe en wat vind ik

20 april 2021 om 23:11

Er wordt georganiseerd en andere clubs gaan akkoord. Als je akkoord gaat ben je net zo erg, dan vind je het plan dus kennelijk oké/prima. Dat je dan terugkrabbelt betekent niet dat je opeens een (veel) lichtere straf kan verwachten.

20 april 2021 om 23:11

Ik vergelijk geen mensenlevens, ik vergelijk verradende organisaties met elkaar. En het is in mijn ogen een zeer valide vergelijking. Alle twaalf clubs wilden andere clubs uitsluiten en geld graaien.

20 april 2021 om 23:49

Bliegroninger, misschien is het verstandig om je gewoon maar stil te houden. Hoe groot je liefde voor je club ook is, je hoeft haar niet altijd alleen maar op te hemelen. Dat schaadt je reputatie als fan echt niet hoor, in tegendeel. Kritisch zijn op je club wanneer ze een enorme fout maken vind ik getuigen van echt fan zijn. Chelsea en city hebben zich met volle verstand achter dit plan geschaard en trekken nu hun keutel in, of sterker nog het loopt ze dunnetjes langs de broekspijpen. Dan ben je niet de redder van het voetbal, maar gewoon een laffe geldgraaier die zijn kans rook. Geen haar beter dan die andere 10 clubs en moeten dan ook evenredig aangepakt worden. Goed dat ze zich terugtrekken (ik hoop dat mijn club dat ook snel doet, plus de eigenaars eruit weet te werken) maar als je kan spreken over clubs die het voetbal gered hebben, dan spreek je absoluut niet over city en chelsea. Dan spreek je over de clubs die vooraf direct nee hebben verkocht aan dit gedrocht (bayern, psg, Dortmund, porto, benfica, ajax, leipzig) of de clubs die een goed statement innemen (everton, leeds, etc)

Hopelijk gaan die clubs niet allemaal vrijuit, hartstikke leuk terug trekken, maar als er geen reacties waren geweest van buitenaf waren ze gewoon doorgegaan. Spelers en trainersstaf mogen ze niks kwalijk nemen natuurlijk

20 april 2021 om 22:39

Ook al zou de Uefa te laf zijn om een straf uit te delen, gaan veel van deze bestuursleden niet vrijuit. Bij United zal Woodward iig al vertrekken en de geruchten over een vertrek van Agnelli en Perez zijn ook hardnekkig. Er gaan nog sowieso wel wat koppen rollen. Zo' n Laporta zou toch ook wel meteen weer op mogen rotten. In januari zegt hij nog dat onder hem Barca nooit mee zou doen aan een superleague en zijn eerste grote beslissing bij Barca is mee doen aan een superleague.

20 april 2021 om 22:49

Bartomeu heeft de club met deze superleaque opgezadeld. Dat was zijn laatste grote act als voorzitter. Gelukkig kunnen de socio’s nog over de kwestie stemmen. Laporta zelf valt helemaal niks te verwijten.

20 april 2021 om 23:03

Waarom is hij dan niet naar buiten gekomen over de super league toen hij net verkozen was en komt hij na alle negativiteit pas met een statement? De superleague plannen wist hij toch al langer. Heel makkelijk om nou te zeggen dat hij niks te verwijten valt.

Gewoon alle twaalf clubs straffen. Misschien de voorzitter en die vice voorzitters het hardst aanpakken.

20 april 2021 om 22:39

Dat zou voor Arsenal wel erg gunstig zijn United is ook al beter geworden van de Super League chaos.

20 april 2021 om 22:46

Ik zie Kroenke wel echt geen zak geven om de backlash van de fans. Zie hem pas weggaan als Arsenal niet meer lucratief genoeg is.

20 april 2021 om 22:51

Kan je nagaan wat voor een geld die man aan Arsenal verdient. De club haalt zonder de inkomsten van CL gewoon peperdure aankopen als Thomas Partey en Pépé.

20 april 2021 om 22:51

Met andere woorden, nooit dus. Het moet wel heel slecht gaan met Arsenal wil die club niet lucratief zijn.

20 april 2021 om 22:53

En Willian (salaris) en nog 47 andere miskopen. Arsenal heeft in 5 jaar afgebroken waar het 15 jaar voor heeft gevochten. Er is echt niets over van de club waar Fabregas aanvoerder was.

Best grappig, eerst breed verkondigen dat je een aparte competitie wilt en wanneer het je te heet onder de voeten wordt trek je je terug.

Best mogelijke nieuws! Chelsea en City zijn voor een voldongen feit gesteld door de rest en hebben de verkeerde keuze gemaakt. Gelukkig zijn zij nu de eerste clubs die zich terugtrekken!

20 april 2021 om 22:33

Ze hebben bewust gekozen op mee te doen hoor, het is niet alsof ze onder schot stonden.

20 april 2021 om 22:37

Tot vrijdag was Chelsea (daar weet ik het zeker van dus daar praat ik maar over) niet verder gekomen dan praten over een eventuele Super League, Man United, Liverpool en Real Madrid hebben de rest vrijdag voor het blok gezet door te eisen dat er een beslissing genomen zou moeten worden.

20 april 2021 om 22:41

In de statement staat dat City zich heeft teruggetrokken uit de groep die plannen aan het ontwikkelen is. Het stond echt nog in haar kinderschoenen. City is er ook pas zondag bijgekomen. Maar goed, ben benieuwd hoe het precies is gegaan. De kans is aanwezig dat die informatie niet boven tafel zal komen. Ik geloof niet dat ze dit niet hebben zien aankomen.

20 april 2021 om 22:45

Dan hadden ze toch de optie om te weigeren net zoals Bayern en Psg dat deden?

20 april 2021 om 23:05

Zeker en dat deden ze niet. Lijkt wel alsof sommige hier deze 2 clubs vrij willen pleiten.

20 april 2021 om 23:51

@luka Ik heb het over het tot stand komen van de agreement. Ben benieuwd hoe het precies is gegaan. Ik kan me niet voorstellen dat zij dit hebben getekend zonder er weken goed overleg. Dat ze ook hadden kunnen weigeren voegt daar weinig aan toe.

20 april 2021 om 22:39

Meer zelfs, eigenlijk is Chelsea een slachtoffer van de andere 11 en moeten ze financieel gecompenseerd worden! Vertel jezelf wat je wil als je er beter door slaapt maar hé, wat een onzin.

20 april 2021 om 22:45

Hahaha ongelofelijk he Bonjovi, objectiviteit is ver te zoeken op deze site. Net Bluegroninger ook al. Alsof Abramovich zijn familie onder schot was gehouden en hij echt moest kiezen voor een Super League. Kom op nou zeg. Alle clubs treffen evenveel blaam en zouden even hard gestraft moeten worden. Eigenlijk zou ik alle pijlen richten op de voorzitters, aangezien de fans nu ook gestraft worden, maar goed of dat gaat helpen is natuurlijk maar de vraag.

20 april 2021 om 22:42

Geen vd 12 clubs heeft een bepaalde toestemming gevraagd bij de UEFA, FIFA, managers, spelers of supporters. Al die clubs verdienen helemaal niets. Bijvoorbeeld voor Arsenal fans is het erg pijnlijk wat door Wenger is opgebouwd, zo afgebroken wordt. Iets met normen en waarden en voetbal draait om niets meer anders dan geld.

Nu de rest nog, en de clubs meteen straffen.

Ze zien hun steun en financiële investering verdampen. Ze weten toch dat het publiek de SL boycot. Hypocriet zooitje

Had er nooit aan begonnen. Het feit dat je je nu terugtrekt alleen maar omdat iedereen je nu uitkotst maakt je echt geen betere club hoor. Je imago als poenclub was al slecht en dat is nog veel slechter geworden. Wat mij betreft waren ze gegaan en nooit meer teruggekomen.

Eerst de Champions League winnen....

Haha wat wordt men toch voor de gek gehouden zeg. Politiek sluw spel. We zien het niet alleen bij de overheid maar ook gewoon in de voetballerij. Geloof er heilig in dat dit echt een pressiemiddel is geweest richting de Uefa. Kan niet anders. Doel behaald. En hoppa we houden er mee op hoor. Bedoel als je het echt wilde realiseren, dan had je het toch wel veel beter aangepakt dan dit. Zoveel onduidelijk, weinig gedaan om allerlei partijen (fans bijv.) mee te krijgen. Enkel ja we gaan een ESL starten met 12 clubs als founders. Owkee.

20 april 2021 om 22:39

Ze zijn juist hun dreigement kwijt dus het tegenovergestelde is waar. De plannen van de uefa waren al akkoord bevonden. Had geen zin om dat 24 uur eerder aan te kondigen, dit is geen sluw spel maar een grandioze mislukking.

20 april 2021 om 22:39

Alleen of ze er ook echt wat mee winnen.. Dat is maar de vraag, om de schijn niet mee te hebben, moeten er nog fikse straffen en boetes volgen. Fair play my ass en dat is toch een kernwaarde die hier overtreden is.

Real en Juventus en nog een paar van dat zooitje rotte appels mogen lekker in hun competitie 18 keer tegen elkaar spelen, succes.

20 april 2021 om 22:43

Jaja dat roep je nu overal. Maar zo bestaan de fans, spelers, coach, werknemers ook nog he bij de club. Vind het ook niks maar moet niet betekenen dat nu de hele club opgedoekt moet worden ofso. Het zijn helaas de bazen die deze stap zette. Maar je ziet overal wel het tegen geluid.

20 april 2021 om 22:47

Jij denkt dat die Perez, Agnelli en Ed Woodward hun reputatie zo ten grabbel gooien voor een beetje pressie op de Uefa? De posities van die kerels zijn zo goed als onhoudbaar. En wat heeft een club als Arsenal aan meer geld in de CL. De CL die ze niet gaan halen en al jaren niet hebben gehaald. En wat te denken van JP Morgan? Dat is niet zomaar een bankje dat 3,5 miljard voor niks uitschrijft. Het was duidelijk de bedoeling om een Super League te starten maar dat is dus nu mislukt.

20 april 2021 om 22:54

Dan is het nog amateuristischer dan het was. Bedoel dan pak je het toch niet zo lomp aan. En ja als die voorzitters echt gaan aftreden dan zal ik er anders over denken maar een Woodward zou al einde van het seizoen vertrekken, dat is niks nieuws (al het andere zijn nog enkel geruchten). Voor de rest goed dat het niets gaat worden. Maar ook mag van mij die Uefa eens goed aangepakt gaan worden maar ja daar zal niemand zo tegen opstaan.

20 april 2021 om 22:56

Maar jij realiseert je toch wel dat de loopbaan van Perez en Agnelli voorbij is? Agnelli heeft zelf het voorzitterschap opgezegd hiervoor. Waarom zouden zij dit weg gooien voor extra geld in de CL? Jouw theorie vind ik dan te makkelijk en voorspelbaar

21 april 2021 om 07:38

Loopbaan van Perez voorbij? Man man man. Waar baseer je dat op? Perez wilt gewoon helpen. Zn aanpak is niet goed geweest, maar je kan toch niet beweren dat voetbal geen verandering nodig heeft en bijna instort? Agnelli daarin tegen is een ander situatie.

Blij dat ze als eerste club zich terugtrekken uit dit gierige verraad. Hopelijk wordt er van geleerd en staan wij, de fans weer op nummer 1. De club mag nooit meer vergeten dat de fans de club zijn en niet een paar gekkies die verliefd worden op dollartekens.

Dit is allemaal gewoon ingecalculeerd. Ze wouden gewoon een groter budget van de UEFA. Schandalig. Je vraagt je toch bijna af wie nou de initiatiefnemers waren achter deze Exit.

20 april 2021 om 22:46

Naja je legt het probleem natuurlijk hier bloot. Nu zijn d organisatoren van de ESL de boosdoeners, maar de UEFA en de FIFA zijn natuurlijk net zo corrupt, zo niet corrupter. Het wordt even goed duidelijk gemaakt dat het geld het voetbal kapot maakt.

Mooi om te horen. Vind het wel apart dat iedereen zich nu terugtrekt. Wat hadden ze verwacht toen ze ja zeiden? Of was het gewoon een manier om de CL inkomsten hoger te krijgen? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Dit is allemaal gewoon ingecalculeerd. Ze wouden gewoon een groter budget van de UEFA. Schandalig. Je vraagt je toch bijna af wie nou de initiatiefnemers waren achter deze Exit.

20 april 2021 om 22:37

Dat mag dus niet gebeuren, ze moeten juist boeten voor hun acties. Het zou natuurlijk de kers op de taart zijn als Real ook nog geen CL geld meer krijgt, ik zou van dat stadium van een vitrine maken als ik Perez was.

En men moet heel goed gaan nadenken of men deze clubs nog wel terug wilt, Ajax tegen een van deze clubs is nooit meer hetzelfde voor mij.

20 april 2021 om 22:40

Kan haast toch niet anders. Net voordat de Uefa hun plannen bekend gingen maken kwamen ze met de Esl. Uefa stresst en hapt toe. Meer geld. En opeens gaan ze 1 voor 1 terug trekken. Uhmm. Alsof ze niet konden weren dat dit voor een tegengeluid van jewelste ging zorgen. Kom nou. Wilden ze het echt nu realiseren dan hadden ze het wel veel professioneler aangepakt. Was alles over de Esl duidelijker en hadden ze al gelange tijd mensen, fans e.d. mee proberen te krijgen. Door wellicht zelfs vaak de Uefa te bashen e.d. Agh ja.

Als of je domino day zit te kijken. Steentje voor steentje valt dit plan om

Die twee olieboeren van City en Chelsea hebben kennelijk even met elkaar gebeld ;-)

Schijt raakt de ventilator... Hahaha zo die eigenaren staan mij toch in hemd, laten we dat aub zo houden.

Mooi om te horen. Vind het wel apart dat iedereen zich nu terugtrekt. Wat hadden ze verwacht toen ze ja zeiden? Of was het gewoon een manier om de CL inkomsten hoger te krijgen? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Ze konden toch van te voren weten dat dit plan slecht zou vallen. Stelletje domme bobo's

Deze competitie is perfect voor Feyenoord. Die heeft maling aan de mening van haar supporters.

Zwakkelingen alle clubs Nu ineens terug trekken Andere keerzijde mooi dat supporters en spelers aan invloed hebben dat zegt dan ook wel weer iets Goed zo city nog even en gaan super league meer

Geweldig. En ondertussen horen we helemaal niks vanuit het kamp Real. Niets van Zidane, niets van Ramos helemaal van niemand. Zullen ze niks mogen zeggen van De grote baas? Ik krijg steeds meer interesse in Cadiz-Real morgenavond en dan met name vooraf en na afloop

Dit is nog eens goed nieuws! Nu de rest van die clowns nog! Mag toch hopen dat er flink wat directeurtjes en eigenaren eruit worden geschopt door alle betrokken clubs! Daarnaast hopen op de 50+1 regel, maar goed dat zal wel een utopie zijn....

Nu alleen de Italiaanse ploegen, Arsenal en Real Madrid toch nog? Als die zicht terug trekken (wat ik wel hoop hoor) komt het op mij meer over van 'we willen eigenlijk wel een super league maar nu hebben we geen keus meer'.

De supporters hebben gesproken en verdere commentaar is overbodig.

Het wordt gewoon tijd dat de Uefa een salaris en transferplafond gaat inzetten en daar ook hard op gaat handhaven. De verdienmodellen van deze clubs staan verre van de realiteit en verzieken het voetbal. Er wordt uitgegaan van onbeperkte groei en zo maken ze elkaar alleen maar gek. Een tikkende tijdbom die grote gevolgen gaat hebben op termijn. Clubs met torenhoge schulden moeten die gewoon terug betalen en gezond financieel beleid voeren. Terug naar de basis van het sport, namelijk het spelletje. En wij als supporters moeten dit ook eens massaal gaan boycotten als clubs zich daar niet aan houden. Ik vind dat deze actie om een Super League op te richten niet zonder consequenties voor die clubs kunnen gaan. Ook al krabbel je terug.

Linksom of rechtsom, de veranderingen die deze clubs willen, gaan er toch wel komen. De nivellering gaat nooit plaatsvinden, is ook voor de industrie in zijn geheel totaal niet interessant.

De ratten verlaten het zinkende schip hoor. Van de 12 clubs zijn er 2 dagen later al 4 die er alweer mee willen stoppen. Dit kan niet los worden gezien van de storm aan kritiek van de buitenwereld. Ze kunnen nu wel terugkrabbelen, maar de imagoschade is al ingetreden op het moment dat de lijst van 12 clubs bekend werd.

Wat is City toch veranderd. Ooit een van de mooiste volksclubs die zich afzette tegen het met geld smijtende United. Nu een opgekochte naam die met alle winden meewaait om er zelf beter van te worden. Schade dreigt nu blijkt dat de steun voor de superleague hun CL positie in gevaar brengt en hupsakee, ze draaien als een blad aan de boom. Ze wilden het maar al te graag. Maling aan de rest maar nu de rest toch groot blijkt doen ze zich voor als een morele club. Gewoon even schuldig als de rest.

Toegegeven: dit hele gebeuren omtrent de ESL is wel een mooie soap geworden...

City als verdediger van een faire competitie. De wereld op zijn kop.

Alle Engelse clubs zijn er al uit. Agnelli stapt op.

20 april 2021 om 22:52

"later meer"?

20 april 2021 om 22:57

United, Liverpool en Arsenal behoorden samen met Madrid tot de grote initiatiefnemers. De automatische kwalificatie die de league de das om doet komt uit de koker van de Engelse ploegen. Madrid mist nooit de CL.

Morgen de Italiaanse clubs met een statement

Ik zou ze alsnog uit de cl trappen, zou toch geinig zijn. Moeten al die mensen die sinds de overname voor City zijn een andere club zoeken.

Wat een amateurs. Dit onderzoek en bespreek je toch vooraf uitgebreid? Ik verbaas me vaak over het amateurisme bij voetbalclubs, maar deze situatie is toch wel exceptioneel.

Wat toch bijzonder in dit hele verhaal is hoe kortzichtig het lijkt te zijn geweest het idee super league. Hoe kan het dat zoiets uitgewerkt wordt met 12 clubs en dit plan naar buiten komt en bij kritiek gaan de clubs een voor een meteen stoppen met het idee. Hebben ze dan serieus alleen maar gekeken van goed plan en hiermee halen we gegarandeerd 300 miljoen per jaar binnen en meer niet? Begint toch erg vreemd te worden.

Off topic: Ik lees op verschillende sites dat Agnelli opstapt bij Juventus, andere media beweren weer van niet. Weet iemand hoe het zit?

20 april 2021 om 23:43

Dan zet ie er een stropop neer. Juventus = Fiat = Agnelli. Misschien wil Moggi wel terugkeren ;-)

20 april 2021 om 23:50

Ah Moggi die oude boef. De man van steekpenningen en omgekochte scheidsrechters zodat hij met een gerust hart op de tribune kon gaan zitten omdat hij toch al wist dat Juventus de wedstrijd ging winnen

20 april 2021 om 23:54

Ja idd. Ken zijn ex-vrouw en dochter toevallig. Raar maar waar haha...

Haha, eerste CL zege staat op het spel, wat een pussy's daar bij City, daar waar Pep eerder op de dag nog zegt het een goed plan te vinden. Revolutie tegen de vestigde orde, die anyway dezelfde kant opgaat en nog nooit iets goeds voor NL voetbal gedaan heeft, kost kracht en sympathie omdat iedereen full force propaganda beïnvloed wordt, maar is af en toe wel nodig. De Uefa is een logge organisatie die allen de rijken rijker gemaakt heeft. Ceferin is tijdens zijn president jaren de peetvader van Agnelli's dochter geworden. En dat vind men normaal voor de Uefa leider...??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6122
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
RodriMiddenvelder302
R. SterlingAanvaller289
İ. GündoğanMiddenvelder2512
Gabriel JesusAanvaller258
R. MahrezAanvaller259
João CanceloVerdediger251
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

In de wandelgangen

Donderdag 6 mei
Mocht Stefano Pioli er niet in slagen om zich met AC Milan te plaatsen voor de Champions League, dan wordt Maurizio Sarri gezien als zijn opvolger. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren