Selectie van Liverpool: ‘We vinden het niets en we willen niet dat het gebeurt’

Dinsdag, 20 april 2021 om 22:09Dominic Mostert • Laatste update: 22:14

De spelersgroep van Liverpool is fel gekant tegen de Super League, zo blijkt uit een tweet van Jordan Henderson. De aanvoerder van Liverpool maakt duidelijk dat de spelersgroep niet zit te wachten op de nieuwe competitie. "We vinden het niets en we willen niet dat het gebeurt. Dat is onze gedeelde mening. Onze toewijding aan deze voetbalclub en de supporters is onvoorwaardelijk", schrijft Henderson. Het statement is onder meer door Virgil van Dijk gedeeld.

Eerder op de dinsdag meldde de Daily Mail dat Henderson een spoedoverleg heeft georganiseerd met alle aanvoerders van de Premier League-clubs. Hij wilde zijn zorgen delen over de aangekondigde competitie. De bijeenkomst werd door de krant ‘significant’ genoemd, omdat er vertegenwoordigers van de zes Engelse Super League-clubs én van de overige Premier League-clubs aanschuiven.

Henderson was eerder ook de vormgever van het gebaar van de Premier League-spelers richting de Engelse gezondheidsorganisatie NHS in de coronapandemie. Zo werd er een fonds opgezet, waarmee miljoenen werden binnengehaald voor de NHS. In het overleg met de aanvoerders, waarvan onduidelijk is of het al heeft plaatsgevonden, wordt vermoedelijk besproken hoe de spelers zich de komende tijd zullen uitlaten over het plan, daar voorspeld wordt dat zij komend weekend ‘onder een microscoop’ komen te liggen. Diverse Engelse clubs lijken zich inmiddels terug te trekken, maar voor Liverpool geldt dat nog niet.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door silverfront)

wat heerlijk dat de gehele voetbalwereld met elkaar tegen dit idiote idee is

20 april 2021 om 22:12

Hartverwarmend. Terwijl ik dat echt weinig heb gevoeld de laatste jaren. Heb nog niks uit Italië gelezen. Of van het Realkamp? Zou graag live het gezicht van Agnelli en Perez willen zien.

20 april 2021 om 22:17

Ja echt zo, ik begin zelfs een beetje emotioneel te worden als ik die Chelsea fans zo zie. Wellicht kan het een goede ontwikkeling worden voor het voetbal nu we bewust zijn wat voor soort mensen deze voetbalclubs leiden.

20 april 2021 om 22:19

Man, ik geniet van ieder bericht wat binnenkomt. De totale eensgezindheid tegen dit krankzinnige idee. Misschien werd het wel enkel en alleen als pressiemiddel opgeworpen, maar dan nog. De backlash die grote clubs ondervinden en hoe ze momenteel geconfronteerd worden met hun eigen sterfelijkheid is prachtig. Laat al die statements waar ze bedelen om genade van de supporters maar komen en laat die koppen maar rollen.

En pak de mensen aan die hier verantwoordelijk voor zijn.

20 april 2021 om 22:26

Inderdaad, als je dan die laffe Zidane hoorde praten. Geweldig statement dit.

20 april 2021 om 22:31

Florentino Perez zal wel slecht slapen deze dagen, al helemaal na dat grote interview gisteren, wat nu dus totale lariekoek blijkt. Misschien kunnen Perez en co hun beklag doen bij Valentijn Driessen. Volgens hem was deze Super League namelijk een kwestie van tijd...

20 april 2021 om 22:22

Ook schitterend hoe de hele sh*tstorm nu terechtkomt bij die eigenaren en marionettes. Gefeliciteerd trouwens. Woodward vertrekt als gevolg van deze rel.

Dit voelde je al aankomen. Henderson krijgt steeds meer respect van mij, hij is echt een leider zowel binnen als buiten het veld. Een echte voorbeeld prof zonder rare fratsen. Mooi dat de spelers hier tegen in gaan. De SL gaat er niet komen. Wat een imago schade voor bestuurders en vooral voor de grote oprichters Agnelli en vooral Perez. Ben benieuwd of zij blijven zitten op hun positie of op stappen.

Goed dat iedereen zich er tegen uitspreekt, die Super League gaat neeever nooit gebeuren. Hopelijk gaan degene die dit bedacht hebben niet vrijuit, en hopelijk krijgt de UEFA hierdoor niet ineens meer respect, want die zijn net zo slecht.

20 april 2021 om 22:13

Heb er nooit geloof in gehad ook. Alsof de PL zonder topclubs kan en la Liga zonder de grote 3. Ten dode opgeschreven dan.

20 april 2021 om 22:24

Ik denk dat de PL en La Liga meer bestaansrecht heeft zonder die clubs dan die clubs zonder de PL en La Liga.

20 april 2021 om 22:14

Heb er nooit geloof in gehad. Alsof de PL kan zonder die 6 clubs of La Liga zonder de 3 grote. Competitie ten dode opgeschreven dan.

20 april 2021 om 22:17

Competitie zou in principe gewoon doorgaan volgens mij.

20 april 2021 om 22:22

Competitie zou gewoon doorgaan. De ESL zou dan door de weeks worden afgewerkt.

20 april 2021 om 22:17

Never nooit zou ik niet durven zeggen, meer zelfs, hoogstwaarschijnlijk komt zoiets er ooit wel van. Het zal nog jaren duren, da's wat anders. Maar het voetbal evolueert nu eenmaal die richting uit en het gat tussen arm en rijk groeit alleen. Op een dag zal het zover zijn.

20 april 2021 om 22:20

Dat is dan ook meteen de dag dat voetbal sterft, dus dat kunnen ze wel doen maar veel zullen ze er niet mee op schieten.

20 april 2021 om 22:26

Voorlopig gaat niemand hier meer zijn vingers aan branden lijkt mij. Minstens met 10 jaar uitgesteld dit idee.

Wat een held die Henderson.

20 april 2021 om 22:13

Niet alleen Henderson hoor, ook Van Dijk, Milner en nog meer.

20 april 2021 om 22:16

Volgens mij is die vergadering toch ook door Henderson opgezet? Maar ja zeker hulde dat de hele selectie samen staat en meerdere dit gedeeld hebben.

20 april 2021 om 22:18

Ohh ja, je hebt gelijk. Zie ook dat Henderson dit ruim als eerste poste, mooi om te zien dat een aanvoerder zulke dingen regelt.

Dit is het team dat ik support! Come on lads! Hopelijk wordt de 50+1 regel ingesteld zodat we van deze afgrijselijke eigenaren af kunnen komen.

20 april 2021 om 22:13

Dat gaat helaas niet gebeuren ben ik bang..

20 april 2021 om 22:20

Nee is een long shot ik weet het, maar dromen mag altijd natuurlijk! Gisteravond heb ik nog naar een wedstrijd gekeken zonder dat 't me ook maar iets boeide omdat het om niets meer leek te gaan, nu lijkt het er stapje voor stapje toch steeds weer ietsjes rooskleuriger uit te zien iig. Alleen dat de intentie er al was vanuit de eigenaren is onvergeeflijk.

20 april 2021 om 22:13

Zou mooi zijn maar kun je zomaar 49% van de eigenaren afpakken? Zal dan via de overheid moeten gaan denk ik dan. Geen idee hoe dit is begonnen in Duitsland.

20 april 2021 om 22:29

Zal denk ik inderdaad via de overheid moeten gaan, zal allemaal niet over een nacht ijs gaan.

20 april 2021 om 22:19

Ik hoop het van harte!! Het zal niet met een dag zijn ingevoerd. Maar het zou mooi zijn als over 3 tot 5 jaar de meeste clubs op dit systeem draaien. Football is for de fans!

20 april 2021 om 22:23

Geweldig dat onze selectie in ieder geval afstand neemt. ZIj zijn ook de belangrijkste doelgroep in dezen, want zonder spelers kan een super league natuurlijk helemaal niet.

Valt me alleen wel een beetje tegen dat de echte grote spelers als Messi, Ronaldo, Neymar etc nog niks van zich hebben laten horen..

20 april 2021 om 22:30

Neymar zat er al niet in met PSG natuurlijk, dus hij heeft niet zoveel haast. En Ronaldo en Messi zullen misschien morgen wel komen, wie weet. Het is natuurlijk allemaal wel heel snel gegaan de laatste 2 dagen.

Einde super league gelukkig voor zover die bestond. Lekker normaal blijven doen en competities laten zoals het is.

Had dit dan gelijk gedaan, nou is dit mosterd na de maaltijd, nou alles op instorten us gestaan......

20 april 2021 om 22:14

Huh? Ze reageren binnen 48 uur, veel sneller kan niet lijkt me 😅

20 april 2021 om 22:22

Wat een onzin weer, hetzelfde als die clowns die vonden dat Ajax eerder had moeten reageren. Er ontbreekt nog een heleboel informatie over de super league. Je kan toch niet zomaar een statement eruit gooien zonder je ergens in te verdiepen. Je moet toch eerst gaan praten met mensen en informeren.

20 april 2021 om 22:29

Júist door dit soort reacties staat de boel op instorten. Lekker bezig Henderson en medespelers!

Prachtig dat iedereen met voetbal zich tegen dit idiote plan spreekt. Nu wacht ik toch wel op een reactie van Leo en Cristiano.

20 april 2021 om 22:15

Beide heren zijn stil, valt mij zwaar van ze tegen, hebben toch wel afgedaan. Erg teleurstellend. Vooral Ronaldo wat toch mister CL is.

20 april 2021 om 22:20

Hoezo moet iedereen perse hun mening geven over de superleague? Messi en CR7 moeten zich focussen op voetballen en niet op de opzet van competities. Ze hebben waarschijnlijk ook helemaal geen idee hoe het commercieel etc in elkaar zit. Dus je verwacht weer teveel vind ik

20 april 2021 om 22:29

Het format is toch duidelijk. Heel de wereld heeft zijn mening gegeven, behalve de 2 grootste spelers van de wereld. Gewoon zwaar tegenvallend

21 april 2021 om 11:09

Mister CL is nog altijd Seedorf😉

20 april 2021 om 23:17

Voor sommigen lijkt het mij beter niet te reageren. En dan spreek ik niet zozeer over Cristiano of Messi. Velen nemen de opportuniteit om nu de romantische kant van voetbal naar boven te brengen via hun social media. Hoe ze als jongetje ervan droomden om 'gewoon' te voetballen, droomden van op het hoogste niveau te spelen. Meer bepaald bij Ander Herrera en in mindere mate De Bruyne kan ik mij niet voorstellen dat ze als jongetje droomden van hun huidige respectievelijke clubs. Zelf geld als drijfveer hebben gebruikt, om nu je gal te spuwen als de overkoepelende clubs dat doen. En als deze clubs niet bieden wat ze willen, hinten/dreigen ze naar een transfer (niet per se deze spelers). Maar nu gaan we verbaasd doen dat de clubs op geld belust zijn. Daarbij hield Debruyne een betoog dat de essentie competitiviteit is. Ik denk dat City en PSG zich net boven de competitie plaatsen door onevenredige 'inkomsten'. Voer een salarycap in, zodat topspelers meer verdeeld zijn over clubs waardoor je meer competitie creeert.

Zijn er nu nog steeds mensen die denken dat dit het ‘plan’ was van de hoge heren? Ze hebben zich er gewoon gewoon geweldig op verkeken want het teweeg zou brengen.

20 april 2021 om 22:29

Ik denk ook niet echt dat deze uitkomst deel uitmaakt van een nauwkeurig uitgekiend plan. Wel is het zo dat deze atoombom die gedropt werd iedereen terug deed verlangen en vrede doet nemen met de door velen -tot voor kort alleszins- zo gehate champions league. Een week geleden waren velen het er nog over eens dat ook de champions league feitelijk een gigantisch gedrocht die de kloof tussen arm en rijk jaar na jaar doet groeien en de UEFA de speelbal is van de grote clubs die alles voor het zeggen hebben. Door deze superleague wordt de champions league ironisch genoeg plots wel omarmd. En er zal veel minder protest zijn dan normaal het geval was geweest bij de voorstelling van het nieuwe format van de champions league. Want het format is weer aangepast in het voordeel van de grote clubs. Zoals elke 4,5,6 jaar gebeurt. Meer, meer, meer. Die hebben tegenwoordig alles voor het zeggen. En daar was normaliter gigantisch veel kritiek op gekomen, dat zal nu wel meevallen. Of dit hun doel was, ik betwijfel het ook. Maar erg toevallig is de timing niet.

20 april 2021 om 22:29

Nou ja tot hun toe hebben ze toch wat hun wilden. Uefa pompt opeens miljarden in de CL. Het is niet alsof Woodward die opstapt dit opeens verandert. Pas als een van die eigenaren zich gaat verontschuldigen en of de club verkoopt weet je het zeker. Ik denk zelf dat ze weldegelijk een Super League wilden maar die miljarden van de Uefa zullen ze zeker ook niet vies van zijn.

Het is niet alleen deze tweet van Henderson. Op de Instagram van alle liverpool spelers wordt dezelfde boodschap gedeeld. De eerste selectie van een Super League club die zich met z'n allen uitspreken tegen deze stap. Waanzinnig!

Morgenmiddag ligt het plan volledig in de prullenbak. Duidelijke statements van supporters, clubs en spelers. Mooi!

Mooi statement, misschien toch wat onderschat door enkele directieleden dit grapje. De keutel intrekken en dan niet meer over hebben. Positieve uitkomst zou zijn dat de figuren die dit bedacht hebben dadelijk allemaal zijn afgetreden.

Zit je dan, als Amerikaanse eigenaar, Agnelli of Florentino in je ivoren toren... Om maar even in voetbaltermen te blijven: zaag ze bij de enkels af.

Wat een dag...

Dit collectieve statement van de selectie van Liverpool is een enorme opluchting.

20 april 2021 om 22:22

Het is een statement van de spelers. Tegen het idee dat o.a door het bestuur van Liverpool is opgezet. Lijkt me nou niet echt een teken van collectief eerst een teken van een choas binnen de club tussen spelers en bestuur.

20 april 2021 om 22:44

Dat is volgens mij precies wat ik zeg, een collectief statement van de selectie . Het bestuur gaat het héél erg zwaar krijgen en er gaan daar koppen rollen, dat kan nu niet meer anders.

Deze complete miscalculatie door FSG is bijna de ondergang van de club geworden, dat zal niet vergeven worden.

De eigenaren en bestuurders zijn de verkeerde kant opgegaan hebzucht en vooral misbruik van de clubs dit is in ieders ogen genoeg reden om ze (de eigenaren en verantwoordelijkheden) Uit het voetbal te weren. Een verbod voor de clubs is de supporters straffen. Een verbod voor de eigenaren kan makkelijk omdat ze de sport en de club misbruiken. Verband de eigenaren zoals de Glazers & Co. Deadwood is zojuist al vertrokken. Hoop dat er meer volgen

Wat wordt het steeds mooier Mooi beleid van de spelers van liverpool Dit moet ook geen enkele speler willen Maak meer kapot heel die sl dan ons lief is

Geweldig initiatief van de spelers van Liverpool. Die miljardairs en hun marionettes hebben zichzelf totaal geisoleerd en vervreemd van hun clubs. Schitterend om te zien hoe weinig verstand die mensen van voetbal en de essentie ervan hebben! Dit kan nog weleens grote gevolgen gaan hebben. Woodward vertrekt zeer waarschijnlijk en ik verwacht dat er nog veel meer gaat gebeuren, intern bij die clubs.

Ik ben trots op onze fantastische spelersgroep en technische staf. En we hebben geweldige trouwe fans en dat maakt onze club zo mooi en bijzonder. De rotte appels zitten in Amerika en daar moeten we zo snel mogelijk vanaf.

20 april 2021 om 22:21

Inderdaad en ook van het ongelijke speelveld nu we toch bezig zijn, maar hoe wil je van die eigenaren af komen?

20 april 2021 om 22:34

Ik ben bang dat het een heel moeilijk verhaal gaat worden. Maar persoonlijk vind ik dat de club moet worden geleid door mensen met hart voor de club. Een meer prominente rol voor Dalglish bijvoorbeeld

Hahaha, wat geweldig! Nu de rotte appels nog wegsnijden, Agnelli en Perez gun ik een competitie met twee ploegen die 36 keer in een jaar tegen elkaar spelen.

20 april 2021 om 22:30

Alsof de meeste Juve en Real fans het eens zijn met die ESL! Agh, waarom is dit wel top, of de Liverpool fans. Het zijn helaas de bazen van die clubs die met deze stap kwamen zetten. Tsja.

20 april 2021 om 22:51

Maar socio dan kan je er toch hard tegen uitspreken, dat mist ik bij mijn mede fans en Juventus fans..

20 april 2021 om 22:58

Dat is waar. Nja goed, zelf gaf ik al aan dat ik het niks vind, en een doodsteek is voor het voetbal zoals we dat kennen. Maar er zit wel meer achter, bijv. de status en macht van de Uefa wat velen ook niet zint. Misschien dat men daardoor minder negatief uitgesproken is richting de ESL founders.

Beter laat dan nooit. Prima statement verder

Ja hoor nu de boel compleet instort durven ze een kant te kiezen hoor. Wat een huichelaars. Gisteren hadden ze nog geen mening als selectie of speler omdat ze niet wisten welke kant opging. Nu ze zien dat het niet doorgaat hebben ze een mening en likken ze zich maar weer in bij de fans. Wat goedkoop en doorzichtig.

20 april 2021 om 22:43

Een reactie binnen 48 uur is toch nog steeds vrij snel.. En waarschijnlijk heb je het gemist, maar Henderson heeft alle andere aanvoerders van de PL bijeen geroepen om over deze ESL te praten. Henderson stond ook vooraan met het gebaar naar de NHS naar aanleiding van de corona uitbraak. Misschien jezelf beter inlezen volgende keer..

20 april 2021 om 22:49

Vrij snel nog wel. Het idee is al verworden tot ronkende ruïnes en dan komt de selectie van Liverpool als allerlaatste ook nog eens met een statement aankakken. Iets wat 14 PL-clubs al gedaan hadden. Zogenaamd de aanvoerders bijeen roepen, terwijl die standpunten al duidelijk waren dat ze er niks in zagen. Goh wat een leiderschap. Had het gisteren gedaan toen je een wedstrijd speelde, toen hoorden we ze niet. Nee, nu het plannetje mislukt is komt men pas. Lees jezelf lekker in. Henderson stond ook bij corona en andere goede doelen achteraan. Dit in tegenstelling tot Kane en Rashford. Dat zijn de feiten. Die misbruiken geen pandemie om leiderschap te acteren. Die doen het gewoon, ook als er weinig aandacht is.

21 april 2021 om 00:01

Liverpool kwam helemaal niet als allerlaatste met een statement, Milner bijvoorbeeld kwam gisterenavond al met een statement naar buiten. Iets wat 14 PL clubs al gedaan hadden zeg je, ja duh, dat zijn die 14 clubs die er dus niet in zaten. Snap je het verhaal wel? En gek he, dat Henderson dat overleg met de aanvoerders even afwacht voordat hij met een algeheel standpunt aan komt. Zou anders die meeting van vandaag een beetje overbodig maken.. De spelers zijn toch ook best wel te kakken gezet door het bestuur, dan is het toch logisch dat je niet direct met een statement komt. Dan wil je eerst even de koppen bij elkaar steken, zodat je ook weet wat je precies naar buiten wilt brengen.
Henderson stond bij corona dus juist vooraan, hoezo meld je nu achteraan bij andere goede doelen dan? Rashford staat misschien van alle spelers vooraan wbt zulke dingen ,maar Henderson zit er ook gewoon bovenop. En wat heeft de pandemie nu te maken met de leiderschap die Henderson toont wat betreft de Super League?

21 april 2021 om 01:28

Master komt een beetje over als een Liverpool hater. James Milner en Jurgen Klopp kwamen gisteren voorafgaand en na de wedstrijd tegen Leeds United al met een afkeurende reactie, lang voordat dit plan op instorten stond dus.... je moet nu niet gaan liegen Master, wel bij de feiten blijven aub.

Heerlijk. Al jaren regeert het geld in de voetbalerij maar nu komt de voetbalwereld daar masaal in tegen op stand. Uit alle mogelijke hoeken krijgt dit plan weerstand.

Dit is wel beetje makkelijk scoren zo, een statement uitbrengen als de boel al op instorten staat. Ik vond Milner's statement gisteren een stuk dapperder.

Maar als je niet voor deze league bent, neem je toch gewoon afscheid van die club? Laat de ‘grote’ clubs dan maar met ‘kleine’ spelers spelen.

Voetballers zijn ook wel hypocriet. Wel de hoofprijs vragen qua salaris, en vervolgens dit gedrag afkeuren. Omlaag met die abnormale bedragen en salarissen in het voetbal. Steek dat geld liever aan andere basisbehoeften zoals zorg en onderwijs...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Liverpool5416
8.Everton523
9.Arsenal499
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger341
G. WijnaldumMiddenvelder332
Mohamed SalahAanvaller3320
Diogo JotaAanvaller168
L. HughesKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

43 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 5 mei
Daniele De Rossi staat voor een terugkeer bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren