PSV wil drie grote namen verkopen om enorm verlies te voorkomen

Dinsdag, 20 april 2021 om 19:42Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:51

PSV verwacht een rumoerige transferzomer waarin afscheid genomen zal worden van diverse spelers. De belangrijkste daarvan zijn Donyell Malen, Denzel Dumfries en Mohamed Ihattaren, zo schrijft Voetbal International. Daarnaast is PSV zoals bekend bezig met een kapitaalinjectie van minimaal vijftig miljoen euro, waardoor de Eindhovenaren ook zonder te verkopen direct aankopen kunnen doen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

127 reacties (laatste reactie door baabman)

Een netto verlies van 25miljoen kun je natuurlijk niet enkel verwijten aan Corona, genoeg supporters zien af van compensatie en er is ook nog overwinterd in Europa. Ik denk dat het meer een spelletje gegokt en verloren is, dan dat dit puur aan Corona te wijten is.

20 april 2021 om 19:51

@Goalski, het is gewoonweg niet waar wat je zegt. Alle ploegen hebben een fors mindere omzet als gevolg van corona. Ook bij bijvoorbeeld Ajax zal het verlies, zonder uitgaande transfers, enorm zijn. Dat is al lang en breed aangekondigd. Bij clubs als Real en Barcelona gaat de omzetderving zelfs richting 300 miljoen euro.

20 april 2021 om 19:54

Op zich heeft hij wel een punt vind ik. Een gat van 25 miljoen (op de omzet van PSV) betekent dat je echt heel slecht werk hebt geleverd in het begin van het seizoen toen je de inschatting ging maken hoeveel inkomensverlies er ging zijn. Of het moet natuurlijk een ingecalculeerd verlies zijn.

20 april 2021 om 19:59

@Lierse, er is geen slecht werk geleverd. Overmars heeft gisteren nog aangegeven dat Ajax voor minimaal 50 miljoen spelers moet verkopen om quitte te draaien. Kortom, zonder transfers draaien Nederlandse clubs operationeel verlies. Dat is helemaal niets nieuws en wordt alleen nog maar versterkt door de huidige situatie in de wereld. Anders gezegd, als er bij PSV met betrekking tot de omzet slecht werk is geleverd, dan is er bij vrijwel elke andere club net zulk slecht werk geleverd. De gedachte was dat er vanaf januari weer volop publiek aanwezig zou zijn, daarom zijn alle topwedstrijden in de tweede competitiehelft gepland. Helaas, daar hebben ze zich massaal op verkeken...

20 april 2021 om 20:02

Ik begrijp Goalski wel, ook afgelopen seizoen was er al Corona en toch ging PSV all-in met Schmidt en zijn enclave. Dus bijzonder vind ik het wel om te zien, vorige zomer kon het niet op bijna

20 april 2021 om 20:09

Je vergeet even te melden dat Ajax meer dan 20 miljoen uitgegeven heeft aan een speler deze winterstop. Dus nee dat moet niet (of toch niet in die enorme mate). Als ze zelf transfers willen doen dan wel, maar dat moet natuurlijk niet.

20 april 2021 om 20:15

@Lierse, dan halen we er 20 vanaf. Het gaat ook niet om de exacte bedragen, het gaat er om dat vrijwel elke club afstevent op een enorm verlies. PSV, Ajax, Real Madrid, noem alle clubs maar op. Dus nogmaals, PSV heeft geen slechter werk geleverd dan andere clubs ten aanzien van de begroting/de omzetverwachting. Om operationeel verlies te voorkomen hebben eigenlijk alle clubs dit seizoen transfers nodig.

20 april 2021 om 20:28

Daarbij mist PSV ook nog andere inkomsten denk aan bijvoorbeeld evenementen zoals die van Guus. @lierse wat had PSV dan moeten doen? De vinger op de knip houden en nog meer achterstand oplopen op Ajax? Of toch investeren en een jaar een flink verlies slikken wat uitstekend kan worden opgevangen met de verkoop van Malen, Dumfries en Mo?

20 april 2021 om 21:01

Het is natuurlijk enorm wanbeleid. Er is gegokt. Men heeft Schmidt de vrije hand gegeven en hem alle spelers gegeven die hij wilde. Puur omdat men dacht kampioen te kunnen worden met ook CL als gegarandeerde plek en dus die inkomsten, dit blijkt wel uit alles. Het is natuurlijk voor PSV ook wel noodzakelijk geweest, nu aanhaken of Ajax loopt financieel enorm weg. Dat was de gok.... Met dit materiaal was van Bommel ook wel tweede geworden natuurljk. Het wanbeleid is natuurlijk het volgende...... Zahavi (tekengeld 4 Mio en 2,5 mio salaris, Gotze tekengeld 4.5 mio en 2.75 mio salaris, Sangare 11 Mio transfer en 1 Mio Salaris. Max 10 Mio, 2 Mio Salaris.... Mvogo 1 mio huur en 1,5 Mio salaris tja dat zijn bedragen die PSV helemaal niet kan betalen.... dat is echt mismangement. Tel daar bij op de mislukte aankopen die er al waren 10 Mio Baumgartl waar je niets aan hebt, Romero 10 Mio en 1,3 mio salrais.... pffhfhhh dat fonds wat er nu moet komen met een nieuwe hypotheek etc dat dekt nog niet eens al deze schade...........

20 april 2021 om 21:08

@XAJA, die bedragen die je noemt ten aanzien van Zahavi en Gotze kloppen werkelijk van geen kant. Maar dat weet je zelf natuurlijk ook wel

20 april 2021 om 21:14

Iets met klepel en klok, daar zitten er hier veel van op dit forum. Toevallig vaak fan van een en dezelfde club.

20 april 2021 om 21:22

DieGelbaReds, volgens mij heeft Overmars dat stiekem een beetje verkeerd verwoord. Ajax krijgt dit jaar namelijk nog steeds geld binnen van de transfers van De Ligt, De Jong, Dest, Ziyech en Van de Beek. Veel van deze bedragen worden namelijk in termijnen betaald. Bovendien krijgt zitten er verplichte koopopties op Marin en Lang, dus ook dat levert nog 16 miljoen op. Ik denk dat hun dit gewoon zo heeft gezegd om de prijs van bijvoorbeeld Sulemana wat lager uit te laten vallen.

20 april 2021 om 21:51

Die bedragen kloppen zeker wel, zelf door PSV bevestigd. Denk zelfs dat het in het jaarverslag te herleiden is. Omdat beide spelers transfervrij waren is deze constructie gekozen om ze te halen en laten we eerlijk zijn als het een transfersom zou zijn zou het laag zijn dus een meevaller voor PSV dat tekengeld maar ze kunnen het simpelweg niet betalen. Overigens gaat een kwart van dat tekengeld waarschijnlijk naar de agent van beide heren

20 april 2021 om 21:56

@XAJAcfa haha los van deze discussie verbaast het mij elke keer weer hoe jij pretendeert te weten hoe veel alle spelers bij PSV exact verdienen en hoeveel tekengeld ze krijgen. Op de 10 duizend nauwkeurig zelfs. Hou toch op met die verzinsels joh, je zet jezelf keer op keer voor paal met deze gekkigheid. "Denk zelfs dat het in het jaarverslag te herleiden is". Deze opmerking alleen al is al genoeg voor de gekkie van de dag award. Ten eerste is het jaarverslag van dit jaar nog lange niet gepubliceerd, laat staan dat dit boekhoudkundige jaar al is afgesloten. Ten tweede staat daar nooit een lijst op met salarissen en tekengeld per speler, hoe kom je er op zeg. Zou een mooie boel worden.

20 april 2021 om 22:01

Ik zeg toch ook niet dat het salaris per speler op het jaarverslag staat? Je kunt wel de totale transferbedragen (waaronder tekengeld valt) herleiden. Overigens hebben verschillende verslaggevers, Voetbal Inside en John de Jong iets gezegd over dat tekengeld voldoende bronnen.

20 april 2021 om 22:05

Je zegt dat de door jou genoemde bedragen wel kloppen omdat het uit het jaarverslag te herleiden is. Hoe wil je het herleiden als die bedragen nergens per speler/werknemer genoemd staan? Gemiddelde nemen? Ze staan gewoon als totale kostenpost genoemd, meer niet. En stuur mij aub even linkjes naar artikelen/interviews waarin de door jou genoemde bronnen deze exacte bedragen noemen. Overigens zit je qua transfersom van Max en Sangare sowieso al mis. Die hebben 8 en 9 miljoen gekost, daar zijn genoeg bronnen voor. Dus geen 10 en 11 miljoen, scheelt weer 4 miljoen

20 april 2021 om 22:10

@ Xajacfa kun je een bron geven waaruit blijkt dat PSV gegokt en verloren heeft? Want wat bedoel jij met gegokt en verloren? Bedoel je daarmee dat PSV geld heeft uitgegeven dat het niet heeft? Heb je daar bronnen voor? Of bedoel je dat PSV gokte om met deze selectie CL voetbal te halen? Alleen dat is geen gokken, want PSV begroot al jaren niet meer op CL groepsfase, maar op EL groepsfase.

Graag zie ik wat bronnen van je, want anders is dit gewoon fake news.

20 april 2021 om 22:13

@ Skede wat mij altijd opvalt bij berichten die over PSV gaan en betrekking hebben tot de financiële status van PSV is dat er opeens heel erg veel accountants op VZ zitten en dat deze allemaal voor ajax zijn.....

20 april 2021 om 22:23

Dat zit niet in de begroting. Dat zit op de post afschrijving transfersommen. Met een 5 jarig contract is dat 2 miljoen euro op het jaarresultaat.
Die 22 miljoen staat op de liquiditeitsbegroting

20 april 2021 om 22:46

@AmazingNinja en ze maken zich al tientallenjaren enorm zorgen om PSV, dat valt ze dan weer te prijzen 😉

21 april 2021 om 10:57

Een hypotheek, een lening en de verkoop van veel dragende spelers is geen luxe. Elke accountant kan jou vertellen dat dit flinke risico's met zich meebrengt die in de huidige tijd. PSV is nu nog gezond, benieuwd of dat de aankomende jaren ook nog het geval is.

20 april 2021 om 19:54

Dan onderschat je de gevolgen van corona echt behoorlijk

20 april 2021 om 19:59

Je loopt natuurlijk niet alleen inkomsten van kaarten mis of door het compenseren van seizoenskaarten. PSV heeft het stadion in eigen beheer en krijgt dus ook direct inkomsten uit de horeca verkopen, het verhuren van zalen voor bijeenkomsten en bedrijfsborrels etc. Om cash cow Guusje Meeuwis met een zooi shows iedere zomer nog maar niet te vergeten. Dingen die ook allemaal al een jaar stil liggen en voorlopig ook nog niet op gang zullen komen.

20 april 2021 om 20:01

Want jij hebt inzage in de cijfers waardoor je dat zo kunt stellen? Claimen dat er gegokt is met cijfers in deze periode is natuurlijk pure onzin. Iedereen stevent haast af op verlies, het voetbal maakt ook een crisis door vanwege covid.

20 april 2021 om 20:14

Ik kan het niet inschatten. Ik dacht de Overmars gezegd had dat ze voor 50 miljoen te moeten verkopen om geen verlies te leiden. Dit is dus nog 2x zoveel als bij psv.

20 april 2021 om 20:47

Niet vergeten dat PSV in tegenstelling tot Ajax eigenaar is van het stadion. De omzet van bijvoorbeeld horeca is bij Ajax daardoor nihil. PSV mist niet alleen de omzet agv van lege stadion maar ook door bijvoorbeeld huurinkomsten aan Guus Meeuwis etc,

20 april 2021 om 21:21

als je afhankelijk bent van Guus Meeuwis is het einde zoek

21 april 2021 om 10:59

Het wordt tijd dat ze het stadion omdopen tot het Guusje Meeuwis stadion

21 april 2021 om 11:38

Niks tegen Guus he, van mij part gaan we GSV heten.

20 april 2021 om 21:20

dan nog hopen dat je AZ achter je weet te houden en de voorrondes van de CL doorkomt. in de EL verdien je niet veel

20 april 2021 om 22:06

Hey Goalski ben echt onder de indruk dat jij meer inzichten hebt in de financiã«le huishouding van PSV dan PSV zelf. Als je berichten van PSV zelf leest zie je dat PSV altijd op EL groepsfase begroot. Dit was een van de eisen die bij de gemeentedeal hoorde, maar blijkbaar weet jij het beter. Dus ik vraag me af wat jij bedoelt met 'gegokt en verloren'? God wat wordt ik moe van mensen op dit forum die zoveel onzin lullen.

21 april 2021 om 10:27

Die 25 miljoen kun je wel degelijk wijden aan Corona; als dat de werkelijke schade blijk te zijn, vind ik dat vrij netjes. Ik vraag mij af of dit klopt, want aan het begin van het seizoen werd bij monde van Toon Gerbrands de verwachting uitgesproken dat PSV 40-50 verlies zou gaan lijden. Blijft staan dat de uitgaves aan nieuwe spelers, bv Sangare en Max, onverantwoord zijn als er geen transferpotje is. Nu moet er weer een hypotheek afgesloten worden om financiele ruimte te maken voor aankopen, terwijl PSV al geld tekort komt(???). Wanneer dat miskopen blijken te zijn, wat John de Jong wel vaker heeft gedaan(doan, Bruma, Baumgartler), dan verdampt het schamele Eigen Vermogen dat PSV heeft heel razendsnel. Het is in mijn ogen gokken met geld dat er niet is met het idee bij Ajax aan te haken, maar de manier waarop staat haaks op het beleid wat Overmars heeft gevoerd, nl eerst een enorm vermogen sparen, zodat er een buffer is in tijde van nood.

Begrijp het wel, met Gakpo en Madueke houden ze voorin nog veel kwaliteit over. Malen heeft goede statistieken maar laat het in grote wedstrijden afweten. Wel zonde van Ihatarren, zullen ze nu niet bijzonder veel meer voor krijgen, terwijl ik vorig jaar verwachtte dat hij voor tientallen miljoenen zou vertrekken. Dat is het nadeel van de problemen publiekelijk uitvechten. De waarde daalt er stevig door.

20 april 2021 om 19:49

Overigens ook goed om Dumfries te verkopen, lijkt niet meer beter te worden en nu krijg je er een behoorlijk bedrag voor.

20 april 2021 om 19:52

Al spelen Gakpo en Madueke meer achter die twee spitsen toch? Dan zal er voor naast Zahavi toch wel iets nieuws bij moeten komen

20 april 2021 om 19:59

Kim-Min-Jae (verdediger), Davy Prã¶pper en Macias (mexicaanse spits) zouden goede versterkingen zijn. Een opvolger voor Dumfries zou kunnen, al doet Sambo het wel erg goed bij Jong Psv. Wellicht kun je Arias polsen om te huren en daarna meteen Sambo doorschuiven, maar ik denk dat Sambo er gewoon klaar voor is de eerste rechtsback te zijn.

20 april 2021 om 20:44

Pröpper zou echt een verademing zijn om terug te krijgen. Heerlijke voetballer. Had hem eigenlijk al niet meer echt in gedachte als optie, maar met zijn situatie bij Brighton zou ik dat leuk vinden zeg. Kan alleen niet zo goed inschatten of hij nou door zijn blessures niet de kans krijgt als hij fit is of dat hij structureel buiten de boot valt.

20 april 2021 om 23:10

Salaris is bye bye voor psv

20 april 2021 om 23:56

Maar is Pröpper geschikt voor het voetbal van Schmidt? Dat drukken vanuit die 6 posities

20 april 2021 om 20:03

Komend seizoen inderdaad lekker Madueke zijn minuten laten maken naast Zahavi. Daarnaast kom Ledezma ook nog terug van zijn blessure die dan de rol in kan nemen die Madueke dit seizoen heeft gehad.

Ik ben erg benieuwd....er gaat veel veranderen, maar we kunnen ons nu zeker geen mismanagement meer veroorloven. Misschien een groter team rondom de Jong???

20 april 2021 om 19:55

Dat is precies wat ik ook dacht. Het is allemaal leuk en aardig dat je miljoenen te spenderen hebt, maar met de jong als TD heb ik er weinig vertrouwen in. Ik zie hem deze miljoenen ook verdampen zoals de vorige +/- 40 mil

20 april 2021 om 20:30

Waarom denk je dat er veel gaat veranderen? Het verkopen van spelers is een terugkerend patroon. Een extra hypotheek zal eenmalig zijn en op termijn een extra last zijn, maar hiermee compenseren ze het corona effect.

Oud nieuws en ongeacht de financiële situatie waren dit toch eigenlijk al de bekende namen. Malen en Dumfries zijn de usual suspects die komende zomer een transfer zouden gaan maken. De situatie rondom Ihattaren is bekend. PSV moet gaan doorselecteren en van een stuk of 10 spelers afscheid gaan nemen. Met de recent aangekondigde investeringen verwacht ik dat PSV toch een transferpot van om en nabij 50 miljoen moet kunnen creëren.

20 april 2021 om 19:51

Is het nu eigenlijk een lening dat ze aangaan bij dat fonds? Want er wordt soms gedaan of ze dat geld gewoon mogen houden, maar dan lijkt het me vreemd dat ze er rente op moeten betalen.

20 april 2021 om 19:58

Het gehele project bestaat uit 20 miljoen (dacht ik) hypotheek op t stadion en dan nog een financiering vanuit bedrijven rondom Psv, maar ook dat is een lening waarover 1,5% rente betaald moet worden.

20 april 2021 om 19:53

Dit is inderdaad het standaardartikeltje wat die watchers een keer of 3 per seizoen typen om de bladen gevuld te houden haha. Dit wist iedereen al en is al meerdere keren geschreven. Geen nieuws.

20 april 2021 om 20:07

Stuk of 10? Dat kan wel kloppen ja, even tellen. Te slecht: Luckassen, Baumgartl, Viergever, Sadilek, Guti, Doan, Mauro Jr., Bruma, Romero. Wil weg: Dumfries, Malen, Ihattaren. Thomas kun je over discussiëren als twaalfde man. En dan houden we talenten in de categorie Piroe / Obispo nog over. Rosario... tja, wat moet je er eigenlijk mee. De bezem moet er broodnodig door.

20 april 2021 om 20:11

@MT87, ik verwacht dat Romero er nog een seizoen bij blijft. Verder vrijwel volledig eens met je lijstje. Ben benieuwd of PSV in staat is om adequaat door te selecteren en Schmidt de spelersgroep te geven die hij wenst.

20 april 2021 om 20:13

Te slecht romero? Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Heeft amper kans gehad en de wedstrijden die hij mee deed zagen er goed uit.

20 april 2021 om 20:18

Cuco10, wat zag er goed uit dan? Ik vond zijn looplijnen niet best, heel statisch. Meevoetballen heb ik ook niet gezien, noch dueleren. Ook is hij supertraag. Daarbij zoveel geblesseerd, eens houdt het op.

20 april 2021 om 20:25

Diegelbereds, dat zou dan zijn om nog iets van transferwaarde te redden? Ik gun hem sowieso een seizoen dat hij heel blijft, maar zie het zelf niet zo in hem zitten. Overigens ben ik bang dat we voor de spelers in de categorie 'te slecht' echt in onze handen mogen wrijven als ze met hun negenen de helft opbrengen van Dumfries + Malen. Daar maak ik me ook wel zorgen over. Hen vervangen wordt een stuk duurder. En dan hebben we ook nog 2 extra backs nodig. 3 als Dumfries vertrekt.Maar ik leg me oprecht graag neer bij nog een "tussenjaar" als dat betekent dat de bezem eens echt door de selectie gehaald wordt. Dan maar een jaar met een niet op elkaar ingespeeld team spelen.

21 april 2021 om 11:43

Viergever is toch gewoon enorm bruikbaar?

Mooi weer zo'n bericht. Vorige keer deed dit soort nieuws ook wonderen voor de transfer waarde van de spelers.

Als die drie weggaan vrees ik dat psv een middenmotor wordt, tenzij ze voor weinig geld zeer goede vervangers halen. Lijkt me bijna onmogelijk

20 april 2021 om 19:52

Middenmoter? Dat zou je waarschijnlijk graag willen maar gaat absoluut niet gebeuren. Realistisch blijven graag en niet willen provoceren.

20 april 2021 om 20:32

Ben ook bang dat dat wel gaat gebeuren, middenmotor dat zijn wel belangrijke spelers hé, zomaar andere spelers kopen gaat niet zomaar haha

20 april 2021 om 23:35

Ik heb al een en ander gelezen, maar snap het niet. Je gaat eerst spelers verkopen om je schuld af te betalen. Dan vul je vervolgens een nieuwe pot en gaat vervolgens nieuwe spelers kopen. Zou je niet wat stappen kunnen overslaan en je selectie in tact laten?

20 april 2021 om 19:54

Wat overdreven zeg, een middenmoter? Dumfries is uit vorm en kun je best prima vervangen. Malen mist toch echt onwijs veel kansen en is te egoïstisch af en toe. Met madueke heb je dan al een geweldige vervanger in huis. Ihattaren is geen vaste waarde en bespaart alleen veel moeite. Oftewel je hebt alleen een goede RB nog nodig als vervanger.

20 april 2021 om 20:12

Haha, elk seizoen dezelfde reactie: "nou, als PSV die en die kwijtraakt, dan wordt het een middenmoter". Gelukkig valt het tot nu toe erg mee in de praktijk. Sowieso lijkt een vertrek van die drie me te overzien. Ihattaren? Niet eens een basisspeler. Malen? Prima speler, maar PSV heeft Gakpo, Madueke, Zahavi en Romero nog voor de spitspositie. Dumfries? Een vertrek zou jammer zijn, maar als je status als topclub afhangt van je rechtsback...

20 april 2021 om 19:53

@Kingdom, veel zal afhangen van de ontwikkeling van Gakpo en Madueke. En bedenk wel, zowel Malen als Dumfries zijn voor lage bedragen binnengehaald. Ik heb geen enkele vrees dat PSV een middenmoter wordt. Ik denk dat bij jou de wens de vader van de gedachte is.

Mootje van 30 miljoen naar misschien 5 miljoen. Erg zonde

Nou ik zit alvast op het puntje van mijn stoel voor de aankomende zomer. Dit zijn veelbelovende woorden van Gerbrands. Wat zouden we een guardado achtige aankoop perfect kunnen gebruiken op het middenveld. Hopelijk krijgen we nu ook eindelijk de versterkingen voor de verdediging en kunnen we volgend jaar Ajax het echt moeilijk maken.

20 april 2021 om 20:04

Zolang de Jong er zit heb ik er weinig vertrouwen in hoor. Spelers van het kaliber Guardado / Moreno / Lozano zie ik dan ook niet meer naar Eindhoven komen helaas, die tijd is denk ik wel geweest. Ben benieuwd wat er gaat komen. Liever 5m voor 3 leuke spelers dan 15m voor 1 zogenaamde topper waar veel druk op zit zoals Bruma dat was.

20 april 2021 om 20:16

Ik denk zeker dat spelers van het kaliber Guardado nog oren hebben naar een overgang naar Psv, zeker met Schmidt die toch wel een mooie reputatie heeft in Duitsland. Ik hoop stiekem op Kevin Kampl, maar ik weet niet hoe realistisch die transfer zal zijn. Ze hebben al contact met hem gehad maar dit seizoen heeft hij vrijwel alles gespeeld bij Leipzig. Dit zou een Guardado achtige aankoop kunnen zijn voor het middenveld. Verder moet je kijken naar een absolute versterking voor de verdediging; Kim Min Jae heeft nog een contract tot het eind van 2021 dus ik denk dat hij nu wel te koop is. Ik vraag me wel af hoeveel hij dan zou moeten kosten. Verder zal er voor de spitspositie een aankoop gedaan moeten worden en nog een rechtsback. Ik zie een ander lid voor deze positie svensson opperen en ik denk dat dat zeker een goede speler is om transfervrij in te lijven maar dat er nog een rechtsback aangekocht zal worden om met hem te kunnen concurreren.

20 april 2021 om 20:04

Ik ben ook erg benieuwd naar de komende zomer, ik denk dat we met een paar gerichte aankopen echt een heel sterk team kunnen neerzetten. Veel middelmaat gaat weg wat toch een flink aantal miljoenen op zal moeten leveren (guti, Bruma, Doan, Baumgartl, Luckassen, samen ongeveer 15 miljoen? Geloof dat Bruma en Doan samen al ruim 10 opleveren, dus miss kunnen we zelfs naar de 20 gaan), dan met de verkoop van Malen, Dumfries en Mo ook een miljoentje of 40-50 en dan het geld van de injectie, daar moeten wel echt goede aankopen voor komen dan. Wel hopen dat de spelers echt zorgvuldig gescout worden (maar dat geldt eigenlijk voor elke aankoop). Ik heb ergens nog wel de hoop en de wens dat Mo de knop heeft omgezet deze week en toch nog besluit bij te tekenen.

20 april 2021 om 20:23

Ik denk inderdaad dat er met gerichte aankopen een team neergezet kan worden dat het Ajax moeilijker kan maken dan dit jaar. Het gaat er dan een beetje zo uitzien gok ik Drommel- aankoop- teze- aankoop- Max- Sangare/boscagli- aankoop (absolute leider)- Gotze- gakpo- Zahavi- aankoop. Dat zijn dus 4 spelers die direct voor de basis moeten worden gehaald en dus een aardig zakcentje gaan kosten. Verder moet PSV er ook voor waken dat ze de breedte van de selectie in de gaten houden want we hebben dit jaar gezien hoeveel kan gebeuren binnen een selectie. Gaat in ieder geval een zomer worden om Rik Elfrink in de gaten te houden.

20 april 2021 om 20:58

Dit zijn wel erg whishfull thinking bedragen zeker in de huidige markt. Spelers die het bij psv niet redden gaan dan zeker niet naar een kapitaalkrachtige buitenlandse club (premier league), dus ik denk niet dat Bruma en Doan 10 miljoen opbrengen. En ook Dumfries en Malen hebben dit seizoen eerder hun transferwaarde naar beneden gevoetbald ipv omhoog. Eerlijk gezegd schrik ik van 25 miljoen verlies, Gotze zie ik ook nog wel weggaan en een nieuwe Guardado lijkt mij niet realistisch, de Jong is helaas geen Marcel Brands. En met de kapitaalinjectie gaan zeker Nederlandse clubs hoger in de boom als psv komt shoppen. Ik snap dat psv naar de fans perspectief wil bieden met deze financiële injectie, maar voor de financiële onderhandelingspositie is het niet echt handig.

20 april 2021 om 21:24

Ihatteren gaat waarschijnlijk nooit bijtekenen zolang Schmidt er zit want die is hem liever kwijt dan rijk dus dat zou geen slimme zet zijn. ik zou niet teveel nog naar Ajax kijken ook. PSV moet eerst de strijd met AZ nog zien te winnen want die kunnen ze dit seizoen al amper achter zich houden

20 april 2021 om 21:36

@japie_krekel,

Bij AZ is het ook nog maar afwachten wie er allemaal blijft. Svensson vertrekt en het is ook nog maar afwachten wat spelers als Koopmeiners, Boadu, Stengs en Wijndal doen.

PSV kan vermoedelijk meer investeren en heeft naar mijn mening ook zeker meer kwaliteit in de breedte en ook de betere spelers. Het is natuurlijk afwachten wat AZ terug kan halen, maar die gaan waarschijnlijk ook achteruit.

20 april 2021 om 21:47

Dat klopt wel. PSV heeft nu al veel meer kwaliteit dan AZ alleen het komt er totaal niet uit

20 april 2021 om 23:13

Bullcrap, AZ heeft een super team wat mij betreft, die kwaliteit doet niet onder voor de selectie van ons psv

21 april 2021 om 00:08

Dan gaat er iets niet goed bij PSV want alleen al die Sangare en Max hebben bij elkaar meer gekost als heel de basis 11 van AZ bij elkaar opgeteld

21 april 2021 om 07:19

@soccersupp die bedragen van Doan en Bruma zijn gebaseerd op koopopties na de huur, Bielefeld heeft een koopoptie van 5 miljoen en gaan die waarschijnlijk ook lichten als ze in de BL blijven (+ Doan heeft het goed gedaan) en Bruma heeft een koopoptie van 5-6 miljoen en die heeft het ook behoorlijk gedaan in Griekenland. Die 25 miljoen verlies komt gewoon door corona, in de jaren voor corona heeft PSV altijd zwarte cijfers gehaald en stonden ze er financieel uitstekend voor. Malen is imo altijd nog wel 30 miljoen waard, Dumfries moet voor ongeveer 10-15 miljoen gaan (waar dat voorheen 15-20 miljoen was) en Ihattaren moet voor 5-10 vertrekken, dus dan kom ik op 40-50 miljoen uit voor die 3 spelers. Geen onrealistische inschatting denk ik. En ik heb wel vertrouwen in De Jong, ik hoor regelmatig dat de rol van td een rol is waarin je ook moet groeien omdat het gewoonweg niet makkelijk is en een ervaringsvak is. Dan kan je zeggen dat John misschien te vroeg is ingestapt, maar ik denk dat hij afgelopen zomer een aantal goede aankopen heeft gedaan (ook los van Schmidt, zie Sangaré en ook wel Max en uiteindelijk Boscagli ook). Dus ik wil hem nog wel een kans geven.

20 april 2021 om 20:34

Voorlopig, haakt psv nog niet aan bij ajax hoor, Aankomende CL bedragen die ajax krijgt aan startgeld lopen ze al verder uit en ajax zit ook niet stil natuurlijk. Nee dichterbij komen zit er nog niet in

20 april 2021 om 20:58

Waarom niet? Uiteindelijk draait het erom hoeveel rendement Ajax uit z'n financiele situatie haalt, want in de afgelopen 2 seizoenen zijn ze er kwalitatief alleen maar op achteruit gegaan. Dat wordt een beetje verbloemd door het gemak waarmee ze kampioen worden dit seizoen, maar Ajax heeft ook niet bepaald een duidelijke stijgende lijn te pakken.

20 april 2021 om 21:41

2 seizoenen terug had je het grootste verdedigende talent + het grootste middenveld talent ter wereld rondlopen. Ajax heeft wel duidelijk een stijgende lijn te pakken tov 5 jaar terug. Ipv Zimling en Sanogo huren halen ze nu gewoon voor 30 miljoen 2 toptalenten zoals Antony en Kudus.

Ben benieuwd waar hij terecht komt. Duitsland, lager opstapje en wie weet opklimmen tot de subtop (top 8 behalve 3 grootmachten). Het is een loper, aan de bal is hij niet vaardig genoeg voor Spanje of de snelheid in Engeland. Italië zou kunnen, maar hij is aanvallend gezien een matige wingback voor dat niveau. Voorzet is drama, op fysiek redt hij het misschien.

Mo ophalen en snel naar Amsterdam brengen en lekker laten voetballen, die gaat zijn bedrag van rond de 7 miljoen dubbel en dwars opbrengen in het aanvallende spelletje van Ajax, kom maar op met mootje

20 april 2021 om 20:00

En jij denkt dat PSV daaraan gaat mee werken?

20 april 2021 om 21:26

als je nog wat geld aan Ihatteren wil overhouden lijkt het me wel handig daaraan mee te werken

20 april 2021 om 21:50

@Japie, ik denk dat er nog genoeg buitenlandse clubs zijn die wat miljoentjes hebben liggen om Ihattaren op te halen. Ik zie hem toch echt eerder naar het buitenland gaan dan naar Ajax. Als hij wel naar Ajax gaat, dan vermoed ik dat dat pas in 2022 is aan het einde van zijn contract. Maar van een jaar alleen trainen met de beloften is nog geen enkele speler beter geworden. Nee, Ihattaren naar Ajax lijkt me nog steeds onrealistisch, tenzij Ajax toch bereid is een fors bedrag op tafel te leggen.

20 april 2021 om 21:51

Ja weet wel zeker anders loopt ie straks voor 0,0 de hertgang uit

20 april 2021 om 22:23

@diegelbereds maar welke buitenlandse clubs gaan een paar miljoen aftikken voor een talent die in de Eredivisie niet eens een basisplaats heeft? dit seizoen is heel Ihatteren zijn marktwaarde en status gekelderd

20 april 2021 om 22:50

Hallo, die buitenlandse clubs zien heus wel dat Ihattaren gewoon compleet verpest is door Schmidt hoor. Die prikken echt wel door zijn plek op de bank heen. Ze zien een enorm gemotiveerde en professionele speler die er alles aan doet om zichzelf elke week weer te ontwikkelen en te verbeteren. Uiteraard hebben de topclubs daar wel miljoenen voor over.

20 april 2021 om 22:57

@japie_krekel,

Het zal niet het eerste talent zijn die toch nog een overstap kan maken nadat zijn ontwikkeling stagneerde. Spelers als Bazoer en Riedewald zijn bijvoorbeeld voorbeelden uit het verleden. Hij blijft toch een groot talent die al jaren op de lijstjes staat, denk dat er best een club is die een gokje wil wagen.

20 april 2021 om 23:09

Ik ben benieuwd maar als die buitenlandse club niet komt en Ajax biedt wel een paar miljoen dan denk ik niet dat PSV dat weigert

20 april 2021 om 23:54

Ik weet wel zeker dat PSV dat gaat weigeren, want dat kunnen ze echt niet verkopen aan de supporters. Ze zullen hem eerder aan een andere club verkopen voor minder of zoals hiervoor al aangegeven lekker op de bank laten zitten en volgend jaar transfervrij laten gaan.

21 april 2021 om 00:09

Nou, laat ze hem maar voor een spotprijs aan Feyenoord verkopen dan. Wij kunnen hem goed gebruiken

20 april 2021 om 20:00

En jij denkt dat PSV daaraan gaat mee werken?

Je kunt deze zomer echt flink gaan verkopen wat best wel wat geld op gaat leveren:
* Malen (30 - 40 mil)
* Dumfries ( 12 - 15 mil)
* Doan ( 5 mil minimaal )
* Guti ( 4/5 mil ( staat er in mexico nog steeds goed op))
* Baumgartl ( 2/3 mil. Mag hopen dat je dit ervoor krijgt)
* Bruma ( heeft koopoptie maar denk dat je er nog wel 5/6 uit kunt halen)
* Gotze / Mo ( zie 1 van de 2 nog wel vertrekken voor 4/5 mil)

Dan heb je echt een potje om flink wat te kunnen investeren:
* Ervaren CV ( Kim lijkt mij niet ervaren, maar alleen door de naam Het monster van Korea zou het al mooi zijn)
* Leider op CVM
* Spits met potentie
* Rechtsback ( Svensson is gratis, maar weet niet of hij het wilt)
* backup Gakpo/madueke

Ik hoop dat Schmidt 4-3-3 wil gaan spelen, wat volgens mij veel supporters zouden willen, maar ben er bang voor...

Ik zou het, het liefst zo zien

Drommel
Svensson/RB
Teze
Kim
Max
Leider
Mo/Gotze
Boscag/Sanga
Madueke
Zahavi
Gakpo
20 april 2021 om 20:06

Betwijfel of Malen 30 gaat opleveren

20 april 2021 om 21:35

Makkelijk scorende spits. Stel hij draait een goed EK, dan kun je dat er echt wel voor krijgen.

20 april 2021 om 20:07

Gotze zou ik nog iets hoger schatten en mo misschien ook. Is erg talentvol. Tegen de 10 moet toch wel lukken lijkt me. Ik hoop zelf dat ze ook Rosario Thomas en mauro verkopen. Ook daar kunnen we wel wat miljoenen aan verdienen.

20 april 2021 om 21:36

Rosario zou voor een miljoen of 8 ook zeker mogen gaan. Zie die nog wel opgepikt worden door een italiaanse club. Gotze had volgens mij een clausule, maar Als zowel Mo als Gotze vertrekken, zou ik ook echt een creatieve 10 halen.

20 april 2021 om 20:11

Ik denk dat Doan best nog wel wat meer kan opleveren hoor, doet het in Duitsland niet eens heel slecht. Vraag me ook af hoe duur Propper zou zijn op dit moment, toch wel een van mijn favoriete spelers op het middenveld van PSV in de afgelopen jaren, echte topper en je weet dan wat je hebt. Mag niet hopen dat er nog geld word uitgegeven aan van Ginkel want die jongen kan echt niet meer. Gaat zowiezo een leuke transferzomer worden! We kunnen denk ik wel een aantal Duitsers verwachten bij Psv.

20 april 2021 om 21:34

Volgens mij heeft Bielefeld een koopoptie van ongeveer 5 miljoen. Propper zie ik ook graag komen. Zit wel al heel het jaar op de bank. Was altijd een dragende speler, maar nu blijkbaar niet meer. Verder hoef je van van Ginkel dit jaar niet veel te verwachten. Iemand die er zo lang uit ligt, moet echt weer terug komen op niveau. De aankomende voorbereiding zal voor hem ook heel fijn zijn.

20 april 2021 om 21:52

Clubs geven niet zomaar 30/40 miljoen meer uit. Of Malen dat wel of niet waard is, de huidige situatie is totaal anders dan voor de pandemie. Zelfs Barcelona of Real Madrid kan amper een stuiver meer uitgeven. Bijna alle clubs lijden dit seizoen verlies, dus vandaar dat de transferwaarden van de meeste spelers behoorlijk zijn gedaald. Het is niet voor niets dat er door wanhopige clubs een Superleague op poten is gezet. Al zal die desperate actie al direct na de start af worden geschoten.

20 april 2021 om 22:02

Aan de andere kant gaat het al jaren over zo'n super league. Je moet natuurlijk niet naïef zijn en er zal zeker minder geld uitgegeven worden, maar toch blijft het natuurlijk afwachten. Er hoeft maar een steentje te vallen op de transfermarkt en het ligt er weer heel anders bij. Je leest wel dat Real en Barcelona geen geld hebben, maar dezelfde dag of een week daarvoor lees je ook verhalen over Haaland of Mbappe.

Voor PSV is ook al bekend dat Doan waarschijnlijk voor 5 miljoen verkocht zal gaan worden als Bielefeld zich handhaaft. Als zo'n club een bedrag uit kan geven dan zijn het er natuurlijk meer in de Bundesliga. Daarnaast is het afwachten hoe corona zich ontwikkelt, misschien zitten ze over 3 a 4 maanden wel weer met volle stadions in Engeland.

20 april 2021 om 21:56

Ja heel slim en dan een half uitgeklede selectie en hoe ga je die weer op niveau krijgen, niet voor het geld dat jij denkt op te halen voor de spelers de je verkoopt hoor

Roept u maar.... wat kost Piroe?
Die mag wat mij betreft wel bij Emmen komen!
Hij laat toch soms leuke dingen zien.
Helaas bij Sparta weinig kans gekregen maar ook gepakt...

Verder nog wat in de aanbieding bij Jong Psv?
Want ik denk dat Laursen na dit seizoen weg mag!

20 april 2021 om 20:03

Denk dat Piroe voor een tonnetje of 6 wel op te halen is. Heeft nog 1 jarig contract. Emmen lijkt me een mooie club voor hem, al denk ik dat hij zelf graag een iets hoger stapje wil maken.

20 april 2021 om 20:25

Dan had hij moeten laten zien dat hij stapjes hogerop aankan.
Geloof echt niet dat daar clubs als Utrecht / Heereveen op zitten te wachten

Wordt een club als: Emmen, Fortuna, Rkc, Vvv, Graafschap etc

4 ton en een Easytoys abonnement doen we het voor Y

20 april 2021 om 20:41

Oh eens hoor. Heeft het bij Sparta bijvoorbeeld ook niet laten zien. Maar als ik hem zo inschat dan vermoed ik dat hij zelf op de middenmoot gokt. Easy Toys abbo voor de selectie lijkt me goed, beetje peper in de reet 😉

20 april 2021 om 21:52

@Skede, dildo in de reet bedoel je zeker?

20 april 2021 om 22:02

Daar ga je niet harder van lopen ben ik bang 😅

20 april 2021 om 20:03

Piroe zal voor enkele tonnen opgehaald kunnen worden in Eindhoven en dat is inderdaad een meer dan prima spits voor Emmen. Komt tekort voor PSV maar hij is tweebenig en heeft toch nog wel een mooi schot in de benen.

Er gaat een hoop gebeuren bij psv deze zomer. Ben heel benieuwd wat er volgend seizoen staat. Er is genoeg wat verkocht kan worden en met dat geld kan er een leuk team neer worden gezet. Ik heb er wel vertrouwen in.

Mag toch hopen dat alleen Malen al 30 miljoen minimaal waard is. Stiekem hoop ik dat Ihataren nog op tijd inziet dat hij het beste nog een paar jaar kan bijtekenen en weer z’n oude niveau aantikt. Dumfries zal rond de 15 miljoen waard zijn schat ik. Maar dat is het manco van John de Jongh die koopt spelers veel te duur en verkoopt ze voor een prikkie. In dat opzicht ben ik wel jaloers op Overmars die weet spelers zoals Bakker die nog nooit in het eerste hebben gespeeld te verkopen voor 9 miljoen. Ik hoop oprecht dat die John de Jongh eens een keer z’n conclusie trekt en z’n biezen pakt en het echte werk overlaat aan iemand die wèl verstand van zaken heeft!

20 april 2021 om 20:06

Overmars heeft het in die zin makkelijker dat spelers van Ajax sowieso meer waard zijn door de naam. Dat is stuk makkelijker onderhandelen. Al heeft Overmars die status de laatste jaren ook zelf opgebouwd natuurlijk, maar ook voor de recente succesen was dat al zo. Dan heb je gewoon een luxepositie en kun je inderdaad bijna 10 miljoen ontvangen voor spelers als Marin, Magallan etc.

heeft iemand al geopperd dat Ajax mo Ihattaren moet halen?

20 april 2021 om 21:21

Jij bent de eerste. Maar dat is wel een geweldig idee. Mo gaat daar natuurlijk helemaal opbloeien zonder de tiran Schmidt die in zijn nek loopt te hijgen. Loopt over 3 jaar voor 80 miljoen de arena uit no doubt.

20 april 2021 om 22:42

dat zou mooi zijn

Prima keuze. Malen is wel jammer, maar voorin zit PSV wel goed. Dumfries kun je oplossen door Teze rechtsback te zetten en een echte centrale verdediger te halen (met Sambo als backup). Aan Ihattaren ga je niks missen, snel verkopen. Die denkt dat hij Ronaldo is, terwijl hij me meer aan Bakkali doet denken.

ik lees meerdere keren Malen 30 miljoen? welke club gaat dat in godsnaams uitgeven deze zomer en waar moet hij dan heen? t is nou niet echt een garantie in een grote competitie, en dit jaar heb ik hem ook al een aanzienlijk aantal kansen zient verpesten, altijd maar zelf gaan ...

Psv kan deze zomer genoeg binnen haren met de verkoop van bepaalde spelers Malen Dumfries Alleen het inkoop beleid zet ik mijn vraagtekens bij het is niet zo dat de Jong echt extreme goede aankopen heeft gedaan Dus zie het helaas somber in voor psv

20 april 2021 om 21:35

En wil je kwaliteit halen ga je zo over de 20 miljoen heen. Alles daaronder zijn tegenwoordig gokjes. Ik hoop dat ze wat pareltjes op het oog hebben voor onder de 10 miljoen, maar dat is tegenwoordig ook steeds moeilijker.

Je kan beter die spelers houden en die 50mE gebruiken om het verlies weg te poetsen. Dit is geen gunstige tijd om spelers vd hand te doen, juist NL clubs moeten het hebben van uitgaande transferklappers, en die gaan er komende zomer niet komen.

Psv begint op Real en Barca te lijken, extra lening hier, extra hypotheek daar. Verder gaan ze dus flink verkopen en kopen. Benieuwd of zo'n nieuw elftal met al die nieuwelingen al zo vroeg in het seizoen klaar is voor voorronde CL, als Psv de 2e plaats weet vast te houden

Ow ja Luckassen staat ook nog onder contract. Denk PSV nog steeds dat ze voor hem 4 miljoen euro gaan krijgen? Dat is dan toch wel de grap van het jaar

Ik denk dat het EK bepalend zal worden voor een aantal spelers waaronder malen. Als ie slaagt 20/25 miljoen, valt t tegen 15/18.

20 april 2021 om 21:54

Geloof je echt dat PSV er zelfs maar over zou piekeren om Malen voor 15-20 miljoen te laten gaan? Uitgesloten. Bergwijn leverde 30 miljoen op en dat vind ik een minder groot talent dan Malen. Zelfs voor Luuk de Jong, destijds bijna 30 jaar oud, wist PSV nog 15 miljoen binnen te hengelen...

Ben benieuwd waar PSV die 50 miljoen aan uit gaat geven als je al ziet dat een Antony al 20 miljoen kost. Hoop niet dat ze weer voor middelmaat in de prijsklasse van 6-10 miljoen gaan. De Baumgartl’s en Bruma’s helpen je niet vooruit.

20 april 2021 om 21:47

Gelukkig kosten niet alle goede voetballers 20 miljoen. Paar voorbeeldjes: Max 8 miljoen, Zahavi gratis, Gotze gratis, Angelino 5,5 miljoen, Dumfries 5,5 miljoen, Lozano 8 miljoen, Guardado 2,8 miljoen, Moreno 3,5 miljoen...

Tja, als je de (financiã«le) race met Ajax vol wilt houden, moet je nog meer risico nemen. Er bestaat namelijk geen gratis geld, dus moeten er alweer bronnen worden aangeboord om aan kapitaal te komen. Van de drie genoemde spelers zijn alleen Malen en, in minder mate, Dumfries interessant. Die laatste heeft in Oranje niet aan kunnen tonen nog veel progressie te kunnen maken, dus het is maar de vraag of er een geã¯nteresseerde club voorbijkomt die een behoorlijk transferbedrag voor hem wil betalen. Malen zal ook niet meer opbrengen dan voor de Corona crisis, en Ihattaren loopt bijna gratis de deur uit. Dus denk ik niet dat deze drie spelers in totaliteit het bedrag zullen opleveren waar PSV op hoopt. Misschien dat Ajax de helpende hand kan bieden door Ihattaren voor een paar ton op te halen. Want die schijnt PSV liever kwijt dan rijk te zijn. En Ajax kan zich nu juist wel een gokje permitteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

17 fans
19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 juni
Manchester United heeft Donny van de Beek aangeboden bij Borussia Dortmund om de transfer van Jadon Sancho te bewerkstelligen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren