Woedende reactie op ‘staatsgreep’ in Italië: ‘Ik wil niet spelen tegen AC Milan’

Dinsdag, 20 april 2021 om 18:30Jeroen van Poppel • Laatste update: 18:35

Sassuolo-trainer Roberto De Zerbi is zo boos over de Super League dat hij woensdag niet in actie wil komen tegen AC Milan. Laatstgenoemde club behoort samen met Juventus en Internazionale tot de drie Italiaanse grootmachten die zich hebben gecommitteerd aan de besloten supercompetitie. "Ik wil niet spelen tegen Milan omdat ze deel uitmaken van deze drie clubs, maar als Giovanni Carnevali (de algemeen directeur van Sassuolo, red.) mij dwingt, zal ik natuurlijk gaan", zei de coach tegenover zijn clubkanaal.

Het nieuws over de Super League sloeg bij Sassuolo, de nummer acht van de Serie A, in als een bom. "Ik ben zo boos dat ik gisteren dertig minuten hierover met de jongens heb gesproken", zegt De Zerbi. "Soms is het juist om te stoppen, zoals we vroeger op school deden. Ik ben boos omdat er zondag een staatsgreep is gepleegd. Voor voetbal is dit het equivalent van een staatsgreep."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Voetbal is van iedereen en is meritocratisch", vindt De Zerbi. Meritocratie is een maatschappijmodel waarin de sociaaleconomische positie van elk individu is gebaseerd op zijn prestaties. Het idee van de Super League druist daar tegenin, omdat kleinere clubs zich met goede prestaties niet kunnen kwalificeren voor de competitie, zoals dat wel het geval is bij de Champions League. "Met het statement van zondag hebben de clubs uit de Super League een vlag geplant in een gebied dat ze van anderen hebben afgepakt", aldus De Zerbi.

"Het is helemaal verkeerd, en ik denk dat het tijd is om me uit te spreken", vervolgt de voormalig middenvelder. "Ik ben zo boos en het is iets dat verder gaat dan mijn salaris of baan. Het gaat over de sfeer van waarden, gevoelens en voetbalrivaliteit en de geschiedenis van het Italiaanse voetbal." De wedstrijd tussen AC Milan en Sassuolo begint woensdag om 18.30 uur in het San Siro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door falcao1984)

Hij verwoord het mooi, maar helaas voor hem zal het niet spelen van zon wedstrijd alleen gevolgen hebben voor hem...

3-0 Milan 3x Ibra. (Reglementair)

20 april 2021 om 18:49

Ik zet in op 3 rode kaarten voor Sassuolo, die gaan over het randje als ik af ga op deze trainer 😜

20 april 2021 om 22:13

@messi... en de gebroken benen die volgen. Wat vinden we daarvan?

20 april 2021 om 18:54

''gok'' ik ook op.

20 april 2021 om 22:12

Prima resultaat. Laat die 3 punten maar komen.

Vooral dat, voetbal is van iedereen! Niet alleen voor een select groepje graaiers die alleen maar uitzijn op geld. Dit groepje van 12 clubs moet echt aangepakt worden.

20 april 2021 om 19:08

@Hysteria, als voetbal van iedereen is dan is de volgende stap verdere nivellering. Een betere verdeling tussen CL, EL en conference league. En een betere doorstroming van Europese inkomsten naar kleinere clubs. Maar bij de gedachte aan dat idee is het voetbal opeens niet meer voor iedereen, want de voetbalpiramide moet wel in stand blijven zoals die inmiddels is ontstaan. Met deze constructie, de nieuwe CL opzet, is voetbal niet voor iedereen, de verschillen worden nog steeds alleen maar groter. Een compleet gemiste kans van de UEFA helaas.

20 april 2021 om 19:41

ook veel van de kleinere clubs hebben boter op hun voorhoofd. die gaan zelf allemaal toernooitjes afwerken in Qatar en hebben ook totale lak aan anderen op het moment dat er ergens geld te halen valt. nu dreigen ze zelf benadeeld te worden door de Superleague en dan is het einde opeens zoek

20 april 2021 om 19:45

@DieGelbe Voetbal is wel voor iedereen. Kijk maar naar een PSG die dit jaar ploetert in de eigen competitie of een Juve, of een Leicester die toch paar jaar geleden kmpioen werd, of een Porto, Befica of Ajax die het ver schoppen in de Europese toernooien. Ja, verdeling kan beter. Maar het is niet alleen de verdeding die een probleem is. Het is ook de belastingen.. Voor Ned clubs zijn veel dingen veel moeilijker dan voor andere landen. Dat dingen beter kunnen ja, maar je kunt echt niet stellen dat voetbal door Fifa niet bij iedereen is gebracht. Ik kwam uit oorlogsgebieden waar we geen bal hadden, dan speelden we met een blikje op oneffen gronden. En we hadden alle plezier van de wereld. We vergaten alles. En we vergeleken ons met grote spelers. Er is geen sport die zo goed is verspreid en bij zoveel mensen wat losmaakt. Het is echt niet zomaar dat voetbal zo is gegroeid. Daar is extreem goed beleid op gevoerd. Alles kan beter en zorgvludiger en transparanter.. Maar wat de fifa met voetbal heeft bereikt aan wereldwijde populariteit.. Is echt maar dan ook echt geen toeval. Je ziet aan alles dat de Fifa altijd heeft geweten wat de essentie van het spelletje is. En er alles aan heeft gedaan om het wereldwijd te spreiden. Hoeveel fout ze ook daarnaast hebben gedaan, dit is een ongeevenaarde prestatie. In geen enkele sport.

20 april 2021 om 20:08

Zo mee eens! De verschillen tussen CL en EL zijn belachelijk. Dat maakt ook dat clubs onverantwoorde risico's nemen om maar deel te nemen aan de CL.

20 april 2021 om 20:32

Ochja aangepakt. Hoe wil je ze gaan aanpakken? Ze komen met dit plan, waar ze blijkbaar allemaal achter staan. Het is een waardeloos plan en puur gebaseerd op geld en hebzucht, echter lijkt het me lastig om ze te gaan aanpakken. Ze zijn vrij om dit soort dingen te doen, omdat voetbal ook niet van de Fifa of Uefa is.

Wat ik me nu afvraag: wie gaat de Super League fluiten? 1x per week een SL en geen competitie meer ivm uefa koppelingen? Ben benieuwd. Je kunt moeilijk een blik scheidsrechters opentrekken.

20 april 2021 om 18:41

Perez zei dat ze het beste van het beste willen gaan inhuren

20 april 2021 om 18:41

Perez zei dat ze het beste van het beste willen gaan inhuren

20 april 2021 om 18:41

Perez zei dat ze het beste van het beste willen gaan inhuren

20 april 2021 om 18:48

Juventus heeft al wel wat ervaring met het 'aanstellen' van scheidsrechters. Misschien een mooi taakje voor vice-voorzitter Agnelli?

20 april 2021 om 19:30

Florentino gaat zelf de VAR bedienen zo gaat het gerucht.

20 april 2021 om 19:31

Agnelli kan ook de dopingcontroles organiseren. Misschien een mooie rol voor Cannavaro.

20 april 2021 om 20:28

Gelukkig deed Inter niet mee aan Calciopoli. Lol.

20 april 2021 om 20:56

@joy4ever Wanneer je de hoofdschuldige bent is het makkelijk om te denken dat iedereen heeft meegedaan. Maar gelukkig is dit ook nooit bewezen bij Inter. Lol.

20 april 2021 om 21:18

Excuus, je hebt gelijk. Het was Milan. Niet Inter. My bad. Lazio en Fiorentina zijn ook beboet.

20 april 2021 om 18:48

De scheidsrechters die zich daarvoor lenen gewoon hun licentie afnemen.
Alles boycotten wat ook maar met die super league te maken heeft.

20 april 2021 om 19:20

Klinkt een beetje zoals de katholieke kerk toen de reformatie wat op gang begon te komen.

20 april 2021 om 20:23

Dat is toch logisch. Ze hebben bakken met geld. Als ze de scheidsrechters dubbel betalen, stappen ze allemaal over

De Fifa en Uefa zijn ook zeker niet heilig, maar mijn belangrijkste bezwaar tegen de Super League is dat het een gesloten systeem is. Daardoor wordt de historisch gegroeide voetbalpiramide bruut doorbroken.

20 april 2021 om 18:46

Inderdaad, het is een vrijbrief voor clubs als Arsenal en AC Milan om wanbeleid te voeren. In het huidige systeem val je dan buiten de Champions League, maar daar blijf je onbeperkt in de Super League hangen op basis van niks. Super unfair ten opzichte van kleine clubs die wél goed beleid voeren

20 april 2021 om 18:53

De Uefa en Fifa zijn inderdaad corrupte bendes, maar dat argument begrijp ik nooit want dat geld toch ook voor de mensen achter de superleague? Alsof dat een transparante zuivere organisatie wordt? Dan ben je echt naief als je dat denkt. Verder met je eens. Als er promotie/degradatie was dan zou er nog over gepraat kunnen worden. Maar dan heeft het voor die topclubs weer geen zin natuurlijk. Die willen geen eerlijke competitie maar alleen al het geld voor zichzelf.

20 april 2021 om 21:54

Eens en gelukkig is deze voetbaltrainer intellectueel onderlegd. Meritocratisch is het juiste woord, bij voetbal dwing je door je prestaties een CL plek af. Daarin wordt het de topclubs uit Spanje en Italië al heel makkelijk gemaakt en dan nog door blijven drammen naar een competitie waar geen hond op zit te wachten. Goed dat er zoveel verzet is.

Zo'n Milan ook he, daar was ik echt fan van als kind toen met grote ogen kijkend naar Shevchenko en Kaka en dan geflankeerd door de Nederlandse toppers Stam en Seedorf. Dat Milan heeft al jarenlang geen prijs gewonnen, in al 10 jaar geen titel meer gewonnen en spelen letterlijk zo'n 7/8 jaar lang al niet meer in de Champions League. En dan moet dan bij die super league gaan horen en nooit kunnen degraderen? Echt, AC Milan? Ik zie die club dolgraag weer mee doen in de top van Europa en voor de cup met de grote oren vechten, daar hoort Milan te staan, maar dan wel door goed beleid en prestaties op het veld, niet zo, dit is werkelijk waanzinnig oneerlijk en hartverscheurend.

20 april 2021 om 18:56

Wat dacht je van Arsenal, Tottenham en City. Tot nu toe samen nog 0 CL-titels en 2 schamele CL-finales. Alleen Ajax al heeft 4 CL-titels en 2 verloren finales, Benfica ook een hele serie etc.

20 april 2021 om 22:27

Anderzijds ga je nu wel heel ver terug. De laatste Europese prijs van Ajax is 26 jaar geleden of iets dergelijks. Dat behoeft wel nuance. Bovendien is die Super League vooral gebaseerd op commerciele en financiele belangen.

20 april 2021 om 22:31

Dat snap ik. Maar wie zegt dat clubs als Ajax, Benfica en Celtic die potentie niet hebben dan? Zijn alledrie wereldwijd bekende clubs met fans op alle continenten.

20 april 2021 om 18:59

Milan speelde ook pas een rol door het externe geld van Berlusconi en niet zozeer door goed beleid.

20 april 2021 om 19:06

In de jaren zestig was Milan natuurlijk wel al een topclub hè.

20 april 2021 om 19:08

Wat verwacht je ook als Milan wordt benaderd door een groepje dat al bestond uit grote Engelse en Spaanse ploegen met Juve erbij over een scenario waarin ze in een keer hun omzet verdubbelen, terwijl ze nu pas voor het eerst weer een keer kans hebben op CL voetbal. Ik denk dat de meeste fans liever op een eerlijke manier winnen dan met een superleague. Ik zie Juve zelf ook liever terugvallen naar het team dat 2 keer achter elkaar 7e werd voor de dominantie in de huidige opzet dan een top 3 club in de superleague.

20 april 2021 om 19:20

Milan heeft met 7 CL titels, 11 CL finales, enorme opgebouwde afzetmarkt en waarde van de club nou eenmaal te veel om niet toe laten. Je kan niet om hun heen. Milan is geen Nottingham Forrest, maar nog steeds een van de grootste clubs uit Europa. Gok helaas dat Milan als een vd laatste hier tegen zal afkeren; Milan is een van de clubs die een enorm voordeel doen met de SL en hebben Amerikaanse eigenaren. Ben benieuwd naar morgen

20 april 2021 om 19:40

Ik kan het bijna niet meer bijhouden, wat is er morgen?

20 april 2021 om 19:46

Weer een nieuwe dag

Ik begrijp deze trainer volledig. Hopelijk volg en er meer en ook spelers moeten op een slimme manier hun onvrede laten merken. Niet door een stom tekst op hun shirt, niet door werk te weigeren, maar door slechter te gaan spelen. Per ongeluk eigen goals maken, rode kaart in de eerste 10 minuten oplopen enz Supporters met een clubcard zullen nu twee keer nadenken of ze hun club nog financieel willen steunen door hun geld niet terug te vragen. Speelt dit ook in de landen van de soeper league

Ik hoop met heel mn hart dat Milan morgen een statement zal maken tegen de SL, ofja de spelers en coach dan. En dan vooral Zlatan, Pioli en Maldini moeten hier een statement maken. De mensen waarvan je denkt die hebben een hart voor het voetbal, ook Baresi valt hieronder. Dan zet je eindelijk de weg naar boven in door goed beleid, hard werk en een innovatieve strategie. Strijd je dit seizoen zo hard voor CL plaatsen en dan bepalen Gazidis en de Amerikaanse eigenaar om mee te gaan doen met de SL, schandalig. Milan moet terug naar een Italiaanse eigenaar, Berlusconi is een type apart, een boef, maffiabaas, maar hij heeft wel een hart voor het voetbal, die had dit never nooit gedaan.

20 april 2021 om 19:08

Tja, dat krijg je met buitenlandse eigenaren die ver van de roots afstaan. Dat geldt eigenlijk voor alles in het leven. Maar als je dat tegenwoordig stelt ben je direct ouderwets of nog erger een racist en discrimineer je...

20 april 2021 om 19:15

Waar slaat dit nu op? Knap dat je bij dit onderwerp racisme en discriminatie kunt betrekken. Dit gaat gewoon puur over kapitalisme en geld over traditie.

20 april 2021 om 19:31

Je begrijpt denk ik niet goed wat ik bedoel. Tradities graag willen bewaren wordt tegenwoordig ook al snel negatief belicht. En dan heb ik het heus niet alleen over Zwarte Piet ;-)

20 april 2021 om 22:32

Het is ook maar wat je onder traditie verstaat. We hebben allemaal kunnen zien wat er van Inter en Milan overblijft als ze zichzelf moeten redden. Het kapitalisme en het geld is de hele reden dat ze in de afgelopen pakweg 30 jaar uberhaupt relevant zijn geweest. Zelfs dat ging bij Inter lang niet altijd van een leien dakje.

20 april 2021 om 22:37

Dat klopt. Maar het is in die tijd natuurlijk wel vanuit een zekere eigen basis opgebouwd. Elke club mocht ook maar een paar buitenlanders opstellen. Dat vormde al een belangrijke filter.

Begrijp de reactie Maar als sassuolo beslist niet te spelen zullen ze helaas regelmentair 3-0 verliezen Maar dit soort situaties zullen we veel meer gaan horen de komende weken/maanden

Saillant detail is dat deze man zijn hele jeugd bij AC Milan heeft gespeeld en daar ook heeft gedebuteerd in het professionele voetbal. Geen officiële wedstrijden, maar toch. Voor de rest heeft hij 100% gelijk!

Gaan we weer met z’n allen.. De UEFA zelf, de sport-graai-organisatie bij uitstek gaat het denivelleren nóg meer kracht bijzetten door de CL nóg lucratiever te maken. Die competitie die beheerst wordt door de happy few.. ben óf transparant, a la NFL / NBA en zorg voor entertainment bij uitstek, óf hou je muil over andere initiatieven. Voetbal is niet van ‘het volk’, allang niet meer. Als een boy als Haaland met droge ogen een jaarsalaris ‘eist’ van 35 miljoen, gaat er iets niet helemaal goed in die business. Dan moet je als club zoveel mogelijk markt gaan toe eigenen en doen wat je al jaren wil. Los van die compleet corrupte UEFA het zooitje zelf gaan bepalen.. Mooi man, ik applaudisseer!

Wat denkt zo’n Milan ook wel niet? Presteren internationaal helemaal niks maar denken wel even de rest buitenspel te zetten.

20 april 2021 om 20:58

Die denken geld, heel simpel.

20 april 2021 om 21:59

Ik denk dat je nog steeds niet doorhebt dat wij een Amerikaanse eigenaar hebben die dit graag wilt. Zelf hoop ik echt dat dit onzin is en zoals ik al eerder vermoede het puur gaat om druk te leggen bij de Uefa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1680 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Napoli7039
3.Atalanta6939
4.Juventus6936
5.AC Milan6921
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
F. KessiéMiddenvelder3310
A. SaelemaekersMiddenvelder292
Rafael LeãoAanvaller276
G. DonnarummaKeeper330
S. TonaliMiddenvelder250
A. RebićAanvaller247
Brahim DíazAanvaller232
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

0 fans
Coach, 41 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren