Paris Saint-Germain en Bayern München wijzen Super League af

Dinsdag, 20 april 2021 om 16:10Chris Meijer • Laatste update: 16:13

Paris Saint-Germain gaat voorlopig geen deel uitmaken van de Super League. Nasser Al-Khelaïfi spreekt zich voor het eerst uit over de nieuwe Europese competitie en laat weten dat les Parisiens zullen blijven samenwerken met de UEFA, de ECA en ‘de andere stakeholders in de voetbalfamilie’. De voorzitter van PSG werd dinsdag overigens herkozen in het uitvoerend comittée van de UEFA. Ook Bayern München wijst de Super League in een officieel statement af.

“PSG gelooft dat voetbal een sport voor iedereen is. Ik heb vanaf het eerste moment hetzelfde over dit plan gedacht. We moeten niet vergeten dat we als voetbalclub een familie en gemeenschap zijn, iets dat drijft op supporters”, zegt Al-Khelaïfi in een statement op de website van de UEFA. De Europese voetbalbond maakt overigens tegelijkertijd bekend dat alle 55 lidstaten unaniem tegen de Super League hebben gestemd tijdens het congres dat deze dagen in het Zwitserse Montreux wordt gehouden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“De competities van de UEFA moeten ontwikkeld worden en die stap is maandag gezet, met het voorstel voor een nieuwe opzet voor de Champions League”, stelt Al-Khelaïfi. “We denken dat alle voorstellen zonder de steun van de UEFA de problemen in het voetbal niet zal oplossen. Dit plan dient alleen het eigenbelang. PSG zal daarom blijven werken met de UEFA.”

Der Spiegel openbaarde dinsdag een document, waaruit bleek dat de Super League PSG, Bayern en Borussia Dortmund heeft uitgenodigd om zich bij de twaalf founding clubs te voegen. Die uitnodiging gaat echter niet beantwoord worden. Naast PSG laat ook Bayern dinsdagmiddag in een statement officieel weten af te zien van deelname aan een Super League.

"Onze fans en leden verwerpen een Super League", zegt voorzitter Herbert Hainer op de website van Bayern. Algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge voegt toe: “Namens het bestuur kan ik zeggen dat Bayern niet gaat deelnemen aan een Super League. We tonen ons solidair met de Bundesliga. Het was en is altijd een groot genoegen geweest om als vertegenwoordiger van Duitsland in de Champions League te spelen. Voor Bayern is de Champions League de beste clubcompetitie van de wereld." Ook Borussia Dortmund, RB Leipzig, FC Porto en Benfica spraken zich eerder al uit tegen de plannen voor een Super League.73 reacties (laatste reactie door hector)

Ook Borussia Dortmund, RB Leipzig, FC Porto en Benfica spraken zich eerder al uit tegen de plannen voor een Super League.

En Ajax.

20 april 2021 om 16:17

Top Oss ook geloof ik. Prachtig dit

20 april 2021 om 16:27

Haha. Het was al gedoemd te mislukken, zeker nu Bayern en PSG niet meededen, maar nu helemaal 😂😂

20 april 2021 om 18:02

FC Schubbekutteveen ook. De grote namen laten zich horen.

20 april 2021 om 18:55

Je kan zeggen wat je wilt over die Arabieren maar ze houden wel van voetbal. Ze investeren zich helemaal scheel. Het gaat bij hen meer om de glorie en aanzien. Bij die Amerikanen gaat t om cashen. Ze willen zoveel mogelijk geld ontrekken aan de club. Dat zijn pure parasieten.

20 april 2021 om 16:17

Niks voor voetbalzone om Ajax buiten een artikel te houden. Zou ze even een mail sturen!

On topic. Goed dat steeds meer clubs zich uitspreken. Elk land zou gewoon een statement uit moeten brengen en alle clubs van dit land die tegen zijn zouden deze gewoon moeten ondertekenen. Maakt het overzichtelijk en krachtig.

20 april 2021 om 19:14

@hector toch Ajax in het topic willen forceren. Beetje sneu ... Het is niet noemenswaardig aangezien Ajax niet uitgenodigd was. Moeten VVV, Swansea, Toulouse en HSV dan ook aangeven dat zij het afkeuren en niet wensen deel te nemen.

20 april 2021 om 19:42

Hoe weet jij dat Ajax niet was uitgenodigd? Ajax heeft wel nee gezegd. Daarbij is een vergelijking met VVV ronduit belachelijk gezien Ajax meer Europese prijzen heeft gewonnen dan 7 van de 12 clubs in de Super League.

21 april 2021 om 08:18

Leipzig Porto en Benfica anders ook niet. Dortmund, PSG en Bayern waren de genodigden.

Toch mooi dat een (internationaal) verguisde club als PSG meer klasse heeft en meer voor gelijkheid staat dan de "traditieclubs" als een Liverpool of Arsenal.

20 april 2021 om 16:17

Volgens Perez is PSG niet gevraagd voor de SL.

20 april 2021 om 16:20

Der Spiegel, toch geen kleine speler, heeft gelekte stukken van de Super League naar buiten gebracht waarin staat dat Psg, Bayern en Dortmund allemaal een ultimatum gekregen hebben van de Super League om zich toe te voegen bij de Founding Clubs, maar dat deze alle drie geweigerd hebben.

20 april 2021 om 16:20

Volgens Der Spiegel wel

20 april 2021 om 16:23

@lierse1997 als jij Perez nog gelooft na zijn interview.....dan ben je echt naief.
Man zat daar alleen maar leugens en onzin te verkondigen.

Hoe kan dit kartel gedrocht goed zijn voor iedereen?

20 april 2021 om 16:26

@mrkrillin, dat vond ik nog het meest bijzondere. Sommige punten van Perez sneden echt wel hout hoor, daar moet ik hem gelijk in geven. Alleen dat hij met droge ogen beweert dat zij dit doen voor het belang van iedereen is echt de allergrootste onzin die ik ooit van mijn leven gehoord heb.

20 april 2021 om 16:28

Lierse, kom op nu. Je bent wel heel cynisch de hele tijd. Terwijl je normaal uitblinkt in nadenken.

20 april 2021 om 16:31

@MrKrillin, dat weet niemand buiten Perez zelf denk ik.

20 april 2021 om 16:31

@lierse1997.. Klinkt een beetje als een jongetje dat is afgewezen door een meisje en vervolgens zegt haar eigenlijk helemaal niet leuk te vinden. Het is erg ongeloofwaardig dat PSG niet is gevraagd.

20 april 2021 om 16:37

Lijkt me sterk dat als de hele premisse van Agnelli, Bartomeu en Perez is dat mensen tegenwoordig wereldsterren meer willen zien spelen dan clubs, dat je de club waar Mbappe en Neymar spelen niet mee neemt. Natuurlijk zijn die gevraagd.

20 april 2021 om 16:40

@formus, er zijn toch alleen maar redenen om cynisch te zijn? 12 clubs besluiten het voetbal nog meer kapot te maken als het al is en als er dan teams die niet uitgenodigd zijn om te genieten van het financiã£â£ã¢â«le feestmaal of niet tevreden zijn met de invulling ervan, eigen belang dus, dan zijn die clubs voor de voetbalwereld opeens voorvechters van het voetbal? Het enige wat er gebeurd is, is dat de nieuwe plannen van de CL, waar iedereen op tegen was, opeens zo slecht nog niet lijken en dus waarschijnlijk er vlotjes doorgeraken. Voetbal voor de kleine clubs is al jaren dood en dat is ook zo in de eredivisie. Ajax, PSV en Feyenoord geven niks om de kleintjes, net zoals Real Madrid en co dat niet doen. Dus ja dan word ik er cynisch van als die clubs beginnen doen alsof ze voorvechters zijn van het voetbal, terwijl ze al jarenlang alleen aan zichzelf denken maar nu wel luid beginnen miepen omdat het eens niet in hun voordeel is.

20 april 2021 om 16:53

Dus jij denkt echt dat ze Arsenal uitnodigen en een van de beste clubs van de afgelopen jaren niet? Doe niet zo naïef. Perez loopt gewoon graag geen blauwtje op.

20 april 2021 om 16:55

Ik zou het niet weten. Het zou echter wel achterlijk zijn een zo eenvoudig te weerleggen feit te ontkennen.

20 april 2021 om 16:55

"omdat het niet in hun voordeel is"

Lierse... deze ESL is in het nadeel van meer dan 95% van de voetbalclubs. Vind je het heel gek dat er dan erg veel weerstand is? Nu heeft een club tenminste nog een kans om door te stoten in de piramide. Bij de introductie van de ESL is dat uitgesloten.

20 april 2021 om 17:10

Zeg ik dat ik het gek vind? Ik zeg dat ik het zeer hypocriet vind.

20 april 2021 om 16:18

Exact! Al zullen boze tongen wel weer beweren dat ze gewoon de CL-overwinning ruiken nu de andere 3 halve finalisten zichzelf buitenspel hebben gezet haha.

20 april 2021 om 16:21

Kleine kanttekening: Nasser Al-Khelaïfi, eigenaar van PSG, heeft met een van zijn andere bedrijven enorm veel geld geïnvesteerd in de tv rechten voor de Champions League. Uiteindelijk zijn het de eigenaren van de andere 12 clubs die het besloten hebben gezien reacties van fans, spelers en trainers.

20 april 2021 om 16:23

Heeft niet met klasse te maken, Voorzitter van Psg zit in de Uefa, en Qatar is 1 van de grote sponsors van Uefa.

20 april 2021 om 16:31

Maar Qatar heeft het WK toch al binnen dus wat zou ze tegenhouden om de Uefa af te vallen? Dat hij in de Uefa zit betekent ook niet heel veel, Agnelli zat dat ook en kijk waar hij nu zit.

20 april 2021 om 16:40

De Uefa doet niets met het WK, dat is de Fifa.

20 april 2021 om 16:47

Nee, maar ze hebben wel onderdeel gehad in het toewijzen van WK aan Qatar in de voormalige procedure.

20 april 2021 om 16:27

Toevoegt aan wat iedereen al heeft gezegt over Nasser en zijn PSG. Hij is op dit moment een van de machstigste mensen in het voetbal en zou zijn eigen ruiten in slaan als hij overstapt naar de ESL.

20 april 2021 om 16:28

ahahahah wat een simpele zielen zitten hier toch. Deze gast is eigenaar van Bein sports en heeft nog de CL rechten tot 2024. Net zoals in de tekst wordt gezegd zit hij ook nog in de uitvoerende comité van Uefa, heeft ze allemaal al uitgekocht en als 3e is deze man deels verantwoordelijk dat het Wk in Qatar wordt gehouden. Maar hele mooie club idd dat PSG, geven in een zomer 400 miljoen uit aan twee spelers.

20 april 2021 om 16:40

Ho ik zeg niks over dat ik PSG een mooie club vind. Sterker nog, ik heb absoluut niks met PSG en zelfs een godsgruwelijke hekel aan enkele spelers die daar spelen. Het enige wat ik hier zeg is dat juist één van de clubs die werden neergezet als de allergrootste geldwolven zich hier niet bij aansluit.

20 april 2021 om 16:29

Ik zie PSG na 2022 wel instappen, dan is het WK 2022 geweest. De eigenaren van PSG willen haar spelers natuurlijk wel zien uitkomen op hun paradepaardje in Qatar. Ze hebben Neymar natuurlijk niet voor niets losgeweekt en ambassadeur gemaakt.

20 april 2021 om 16:40

026vitesse, Bij PSG lijkt het mij niet een gevalletje van "meer klasse". Volgens mij is de eigenaar van PSG, Nasser Al-Khelafi, namelijk ook eigenaar van de CL rechten. Als zijn club dus meedoet aan die nieuwe Super League, dan boort hij zijn eigen CL rechten de grond in.

20 april 2021 om 16:55

Maar vergeet niet dat Arsenal bijvoorbeeld is gekaapt door Kroenke. Veel Arsenal fans willen Kroenke eigenlijk weg hebben

20 april 2021 om 17:05

Maar ik neem dit Arsenal fans ook niet kwalijk. Zij kunnen niks doen aan wie eigenaar is van hun club. PSG fans idem, niet alsof zij persoonlijk hun club verkochten aan mensen uit Qatar. Wat je wel kunt doen is de club veroordelen en hoe de club Arsenal nu bezig is staat mij allerminst aan.

Psg geloofd dat voetbal een sport is voor iedereen, aldus psg die het wk van qatar promoot waar mensen doodgaan omdat ze zelf gesponsord worden daardoor. Nu hoef je helemaal nooit meer bang te zijn bij psg voor fair play. Nooit wat verkopen ofso, maar wel voor veel geld gekocht. El khalaifi ineens topman belachelijk zeg. Bayern wel een hele nette club, maar ook daar is niet alles sjofel aangezien hoeness nog steeds vast zit als ik dat goed zeg.

20 april 2021 om 16:22

En? Wat is je punt? Ja Qatar is geen leuk land. Mag PSG dan nergens meer kritiek op hebben vanwege hun sponsor? En waarom hanteer je zulke standaarden niet voor jezelf?

Van de Duitse clubs valt het natuurlijk wel te verwachten dat ze tegen een Superleague zijn, vanwege hun ledenstructuur, en de leden zullen dan tegen stemmen. Maar Barça en Real hebben ook een ledenstructuur, zijn de leden nu gewoon buitenspel gezet daar? of gaat daar nog over gestemd worden.

20 april 2021 om 16:21

@texeiara ja zijn buitenspel gezet.

Hoop dat de leden een motie van wantrouwen indienen tegen deze misdadigers. Willen gewoon een criminele kartel inrichten uit eigen belang.

Wordt nog steeds boos van het interview van Perez. Wat een walgelijk persoon. Terwijl ik hem hoog had zitten.

Mooi dat er zoveel topclubs zijn die zich hier tegen uitspreken. Als ze met z'n twaalven blijven dan vraag ik mij heel erg af hoe levensvatbaar de SL is. Veel supporters zullen zich verzetten en als er nog genoeg goede clubs in de CL zijn dan denk ik dat die SL erg kan tegenvallen.

Binnen nu en 2weken hebben alle clubs zich terug getrokken uit deze Super League, uit angst voor de consequenties van de Fifa en lokale bonden. Dit was te verwachten.

20 april 2021 om 17:04

Dit laat dus nog meer zien hoeveel macht zo’n corrupte fifa en uefa hebben. En alle tegenstanders reageren met onderbuik met voetbal is voor iedereen en kapot, voetbal was allang dood. Voetbal is allang zaken, maar ooit snappen jullie dit wanneer jullie uit die naïeve mindset komen. Bij een revolutie is er altijd lawaai Etc. Geloof me; revolutie zal komen.

Bayern Munchen straalt zoveel klasse uit. En ja, hiervoor ook al. Dit getuigt toch ook weer van grote klasse. PSG is wel opvallend dat ook zij zich zo fel keren tegen dit alles, Chelsea met Roman Abramovic en City met de Arabieren lijken ook al afgeschreven. Dan lijkt het erg echt steeds meer op dat de Amerikanen hier achter zitten.

20 april 2021 om 16:25

@deenb "dan lijkt het erg echt steeds meer op dat de Amerikanen hier achter zitten."

Yep en toevallig een groot Amerikaanse bank die garant staat. Gewoon VS wil Europees voetbal kapen.

Rummenige die in 2016 nog een Super League wou, Bayern die elk jaar de titel wint en altijd de beste spelers van rivalen goedkoop binnenhaalt. PSG die gekocht werd door Qatar, fantastisch land natuurlijk die arme immigranten laat sterven voor een WK die ze met corruptie binnengehaald hebben, PSG die natuurlijk 400 miljoen betaald voor Mbappe en Neymar terwijl kleinere clubs zich aan de FFP regels moeten houden wat betekent je beste spelers aan PSG verkopen of verbannen worden

20 april 2021 om 16:25

@para oke en wat is je punt nu? Mogen zij geen kritiek hebben tegen kartelvormende gedrocht?

20 april 2021 om 16:33

Punt is dat zijn kritiek nep en voor de bühne is. Gast is deels verantwoordelijk voor doden en komt hier lullen over solidariteit , lachwekkend.

20 april 2021 om 16:33

Niet echt nee want zij zijn diegene die ook in het gelekte contract staan. Het zijn allemaal hypocrieten die alleen maar aan eigen success denken. Het voetbal is al jaren niet meer fair play door deze clubs en extreem hoge looneisen van spelers en coaches, en dan ook goedkoop morele punten scoren? Dat vind ik niet kunnen

zo nu ook PSG en Bayern die het ook niet gaan doen
super
eerst Dortmund Leipzig en Ajax al
goed bezig
laat de clubs die in de SL willen spelen het maar uitzoeken

Ach, dit is een schijnvertoning van Psg. Ook al zouden ze willen meedoen, ze kunnen het niet maken. Dhr. President zit er zo diep in bij de Fifa/uefa m.b.t. tot de Qatar dealtjes, WK toewijzing en noem het allemaal maar op. Geheid dat de Fifa/uefa hem iets boven het hoofd hangt. Qatar Sports Investments is owner van PSG en hun zenders bein hebben de rechten voor de Champions League. Gewoon een duidelijk politiek besluit dit vanuit Psg. Lekker populair doen nu richting de fans dit. Bayern is de enige topclub die te vertrouwen is dus hun besluit acht ik wel legitiem. De rest van de clubs moet zich kapot schamen. Bah ps: sinds wanneer is het niet mogelijk om een lege regel toe te voegen in de reacties? Opmaak ziet er niet uit.

20 april 2021 om 16:25

De eigenaar van PSG heeft tevens aandelen in BEIN Sports. En je raad al welke uitzendrechten zij nog lang bezitten: de CL.

20 april 2021 om 16:26

Ja idd, lol. Dat had ik net nog toegevoegd voor je reply :D

20 april 2021 om 16:42

Je kunt wel een lege regel toevoegen. Dit doe je door twee maal op enter te drukken.

Echter, als je vervolgens je reactie aanpast kan het weer niet, dus misschien dat het daar is mis gegaan.

20 april 2021 om 16:49

Bedankt voor je reactie. Ja dat heb ik gedaan, twee enters inderdaad. Maar als ik dan refresh dan ziet het er zo lelijk uit, alles achter elkaar.

Oh well, het is niet anders...

Hoop dat Milan zegt zsm bedenkt, al gaat dat met Amerikaanse eigenaren en Gazidis niet snel gebeuren ben ik bang. Ik hoop dat ons team en Pioli zsm zich hier tegen uitspreken. Echter is ons team heel jong en snap ik het als de jonge spelers geen grote uitspraken willen doen. Maar diegene waar al mijn hoop op gevestigd is is Zlatan, hij moet een statement maken, als voorbeeld en leider in ons team. Schandalig dat Milan aan de SL wil meedoen...

20 april 2021 om 22:06

Helemaal met je eens. Ook hoop ik iets van Maldini te horen.

Een essentieel stukje context in de 'pro-voetbal' mening vanuit PSG is dat Nasser El-Khelaifi ook eigenaar is van BeIN Sports. En je raad al wel welje uitzendrechten BeIN Sports heeft tot minstens 2024: de Champions League. Dus ja, PSG die meer voor haar supporters over heeft dan die andere clubs? Nee. Ook dat gaat gewoon om geld. Ja 2024 sluiten zij gewoon aan, hoor. Zij het niet dat dit alles natuurlijk gewoon gebruikt wordt als drukmiddel richting UEFA om hun centjes te krijgen waar ze vinden recht op te hebben.

20 april 2021 om 16:43

Zou Bein niet net zo makkelijk de uitzendrechten voor de ESL kunnen bemachtigen? Ze zouden het zelfs als onderhandelingsmiddel hebben kunnen gebruiken neem ik aan.

De stormvloed aan negatieve reacties heeft Psg vast een zeker anders doen besluiten..

Psg is dus nu een van de good guys en de zogenaamde traditinele clubs (barca madrid man utd) zijn de baddies geworden.

20 april 2021 om 16:36

Nee hoor, helaas. De eigenaar van PSG bezit met zijn bedrijf BEIN Sports de uitzendrechten van de CL.

Als ik eerlijk ben zie ik een Europese Super League wel zitten. De beste clubs bij elkaar in een competitie. Iedere week een topper, met de beste spelers. De grootste steden van Europa tegen elkaar. Met aan het einde de apotheose van de winst van de competitie. Natuurlijk gaat er wat nationale historie verloren maar er wordt nieuwe historie geschreven en nieuwe rivaliteiten. Het enige wat ik wel als eis zou stellen is om er wel een open competie van te maken. De laatste 3 gaan er uit en er alle landskampioenen van alle europese competeties strijden om die tickets. Heerlijk!! Ik kan niet wachten

20 april 2021 om 16:46

Probleem is dat profclubs (ook de lagere) eigenlijk een hekel hebben aan promotie/degradatie, want totaal onvoorspelbaar kunnen ineens je complete inkomsten wegvallen - en over langere jaren ontstaat er dan een steeds groter gat tussen de clubs die nooit degraderen en elk jaar vaste inkomsten hebben, en de clubs die als een jo-jo een paar jaar wel en dan een paar jaar geen inkomsten hebben.

20 april 2021 om 16:50

Ja heb je gelijk in, maar daar zijn net zoals wat er in Engeland gebeurt, wel oplossingen in te bedenken

20 april 2021 om 16:47

Plus een voordeel is dat je als grote club in een kleine competie, denk aan Ajax of Benfica of Porto of een Kopenhagen of een Celtic, noem maar op. Clubs met een grote achterban en achterland. Die clubs geef je dan bij deelname ook ineens dezelfde mogelijkheden als een Real Madrid bijvoorbeeld. Bij een goede aanpak zorgt het zelfs voor meer gelijkheid..

20 april 2021 om 17:04

Door ook maar 1 kampioenschap en deelname in de super league wordt direct een hele 'kleinere' competitie verpest. Stel je voor dat Ajax mee mag doen en 300 miljoen voor haar deelname krijgt. PSV loopt op een begroting van 90 - 110 miljoen.

Dit is het doodvonnis voor nationale competities en die hebben gelukkig veel meer mensen hoger zitten dan zo'n commercieel gedrocht.

20 april 2021 om 16:53

Het Super League idee is ook niet iets om zomaar weg te gooien maar ik zou wel een paar dingen aanpassen

Al-Khelaïfi stijgt in mijn aanzien. De man is dol op geld en het liefste zo veel mogelijk. Dus een groot compliment. Er zijn genoeg clubs in Europa met een mooie geschiedenis en grote naam. Laten die samen optrekken en nee zeggen tegen die belachelijke superleague.

Enige reden dat de Fa's en Uefa er zoveel om geven is geld, zij weten wel dat als deze elite clubs hun eigen competitie beginnen, dat zij zelf natuurlijk minder geld krijgen want het zijn deze elite clubs die juist bijna alles voor hun verdienen. Dit gaat alleen maar om geld

Ik lees bij de BBC dat alle Britse clubs zich al hebben terug getrokken of er in ieder geval mee bezig zijn. Gelukkig maar. UEFA en FIFA zijn ook niet heilig, maar dit slaat alles

Zag Ceferin op de tribune zitten bij Bayern - Psg. Lijkt me geen toeval te zijn geweest ;-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren