‘Jordan Henderson zorgt voor spoedoverleg met Premier League-aanvoerders’

Dinsdag, 20 april 2021 om 15:43Chris Meijer • Laatste update: 15:51

Jordan Henderson heeft een spoedoverleg tussen de aanvoerders van de Premier League-clubs belegd om over de Super League te praten, zo weet de Daily Mail te melden. De Engelse krant schrijft dat de aanvoerder annex middenvelder van Liverpool de reactie van de spelers tegen de veelbesproken plannen voor de nieuwe Europese competitie gaat leiden. De bijeenkomst wordt door de Daily Mail ‘significant’ genoemd, omdat er vertegenwoordigers van de zes Engelse Super League-clubs én van de overige Premier League-clubs zullen aanschuiven.

Henderson was eerder ook de vormgever van het gebaar van de Premier League-spelers richting de Engelse gezondheidsorganisatie NHS in de coronapandemie. Zo werd er een fonds opgezet, waarmee miljoenen werden binnengehaald voor de NHS. Nu is Henderson ook de architect achter een bijeenkomst van de Premier League-aanvoerders over de Super League. Hier zal vermoedelijk besproken worden hoe de spelers zich de komende tijd zullen uitlaten over het plan, daar voorspeld wordt dat zij komend weekend ‘onder een microscoop’ komen te liggen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Overigens wordt er deze week ook midweeks gespeeld in de Premier League. Zo nam Liverpool het maandagavond op tegen Leeds United, dat een statement maakte door in de warming-up shirts te dragen met de tekst Earn it onder het Champions League-logo. James Milner sprak zich vervolgens na het duel al uit tegen een Super League: “Ik kan alleen zeggen wat ik zelf ervan vind. Ik vind het geen goed idee en ik hoop dat het niet zal gebeuren. Ik kan me de kritiek van iedereen heel goed voorstellen en met bijna alle kritieken ben ik het eens.”

Ook binnen de spelersgroep van Manchester United zou onvrede heersen over het besluit om deel te nemen aan de Super League. De spelers zijn naar verluidt woedend over de plannen en hebben dat maandag in een noodbijeenkomst duidelijk gemaakt aan voorzitter Ed Woodward. Marcus Rashford doet daar dinsdag een schepje bovenop, door op Twitter een foto te plaatsen van een spandoek op Old Trafford. Daarop is een uitspraak van voormalig manager Sir Matt Busby te lezen: “Voetbal is niks zonder de fans.”

Overigens hebben de veertien overige Premier League-clubs dinsdag zonder Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal om tafel gezeten. “De veertien clubs hebben het plan voor de Super League unaniem verworpen”, schrijft de Premier League in een statement. “De Premier League overweegt alle mogelijke middelen om te voorkomen dat dit plan wordt doorgezet. We zullen samen met alle betrokken instanties, onder wie de regering, proberen om de clubs zo snel mogelijk te laten afzien van deelname aan dit plan.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

88 reacties (laatste reactie door dialsquare)

Gooi hier een camera op, breng het live op tv en je hebt het grootste kijkcijferkanon van dit jaar te pakken.

20 april 2021 om 15:53

Denk je? Ik denk dat alle aanvoerders het unaniem eens zijn dat dit plan schijt is. Buiten misschien Arsenal en Tottenham die op deze manier nog tegenstanders uit de EU krijgen volgend seizoen.

Denk dat het een vrij civiele discussie wordt die gaat eindigen met de conclusie dat de captains een gesprek aan gaan vragen bij de directie. Betwijfel echter of de directie het iets kan boeien, het is duidelijk dat voetballers door hen als handelswaar worden gezien.

20 april 2021 om 15:55

Het is in principe heel simpel, als alle spelers weigeren dan blijft er weinig over van een SL en levert het de clubs ook niks op.

20 april 2021 om 15:58

Nou ja wat stelt een super cup voor zonder de beste spelers. Als al die gasten ervoor gaan kiezen om te vertrekken, dan veranderd een liverpool of Arsenal ook zo weer naar het niveau pleintjesvoetbal.

20 april 2021 om 16:01

Ik hoop dat dat de realiteit gaat zijn. Maar er zijn veel te veel broodvoetballers in Engeland. Denk je echt dat een Aubamayang het boeit waarvoor hij speelt? Zo lang hij betaalt krijgt vindt hij volgens mij alles prima. De Hendersons, Rashfords en Bruno Fernandessen zijn er te weinig in Engeland ben ik bang.

20 april 2021 om 16:48

Henderson en Rashford zitten al jaren bij hun club, maar is Bruno in anderhalf jaar tijd ineens zo'n clubtrouwe speler geworden?

20 april 2021 om 17:00

Zouden ze mogen staken?? Of iom de coach niet opstellen. En steeds met jeugdspelers op komen draven??

20 april 2021 om 17:03

Kunnen ze eindelijk eens afrekenen met die corrupte Uefa en Fifa door deze superleague te starten en dan gaat iedereen weer de kant kiezen van de Uefa en Fifa. Gemiste kans zou ik zeggen. Een grote verandering in het voetbal als dit had wat moois kunnen opleveren, als het onverhoopt niets had opgeleverd dan is er tenminste wat geprobeerd. Nu blijf je afhankelijk van het pluche.

Om een mooie voetbalterm te gebruiken: Gemiste kans!

20 april 2021 om 17:18

De Uefa en Fifa zijn zelf corrupt, dat klopt. Maar niet ieder alternatief is daarmee meteen automatisch beter. Ook al is het in praktijk vaker niet dan wel het geval, van de Uefa en Fifa mag je er nog op hopen dat ze onafhankelijk zijn, boven de clubs staan en zich inzetten voor het voetbal in zijn geheel. In praktijk komt dat er vaak niet uit omdat er veel functionarissen hun zakken vullen met omkoopgeld en gevoelig zijn voor lobby's van de rijke clubs. Maar je mag nog ergens hopen op idealen en onafhankelijkheid.

Bij de Superleague is daarover sowieso al vanaf dag 1 geen enkele illusie mogelijk: het is een gedrocht opgericht door rijke/succesvolle clubs met één doel: zelfverrijking. Geen enkele vorm van onafhankelijkheid of idealen, maar pure geldlust. Dus ja, dan kies ik toch voor de kant van de Uefa/fifa, die ondanks alle ellende daar in vergelijking met de Superleague lieverdjes lijken.

20 april 2021 om 15:58

Weet niet of jij ooit een, door mediatraining geïnjecteerde, voetballer voor de camera's hebt gezien. Ik zet het iig op voor mn zoontje, slaapt hij heerlijk van ... 😂

20 april 2021 om 19:42

Dat zal meer kijkers trekken dan GTST 🤪

Geweldig hoe ze er in Engeland mee omgaan. Hopelijk wordt dit gedrocht (bedoeld om Real uit de schulden te helpen waarschijnlijk) snel de nek om gedraaid.

20 april 2021 om 16:01

Iedereen is wel heel boos maar volgens mij snappen jullie niet dat de wortel van het probleem de lonen van spelers zijn, ze zijn niet duurzaam en houdbaar voor de lange termijn. Corona heeft alles verpest, er moet een oplossing komen. Spelers die 350.000 verdienen en zelfs niet spelen is een schande. Het zijn de fans die willen dat hun clubs alles uit de kast haalden om competitief te blijven dus fans moeten niet zo janken dat clubs nu gedwongen zijn een Super League te starten. Bayern kon nee zeggen omdat ze nooit veel geld neerleggen voor spelers en hun salarissen stabiel zijn.

20 april 2021 om 16:04

Daar kiezen die clubs zelf voor om zo'n achterlijk salaris te bieden geen excuus dus voor een SL. Dat je het überhaupt zegt is al belachelijk.

20 april 2021 om 16:07

Als je de salarissen als club niet kan betalen moet je er niet aan beginnen en accepteren dat je niet te grootste kan blijven/zijn.

20 april 2021 om 16:07

Ik loop niet als een schaap iedereen na te papegaaien, het gaat hier echt niet alleen om geld. Van al deze clubs hebben hun fans de grootste verwachtingen, vooral bij Real en weet je wel hoeveel united heeft uitgegeven sinds Fergie weg is en het aantal trainers? Allemaal om de fans te plezieren, ze hebben het recht om nu hun geld terug te verdienen, punt. Arsenal is de enigste topclub die moet dimmen en Spurs hoort er niet eens bij want die hebben totaal geen geschiedenis.

20 april 2021 om 16:08

Ik zou dolgraag een Aston Martin rijden, maar als ik hem niet kan betalen koop ik hem niet. Een tweede auto voor er bij zou leuk zijn, maar als die toch alleen maar in de garage staat is dat ook onzin, dus die koop ik niet.

Hopelijk leren de grote voetbalclubs van deze simpele acties. Zo simpel kan het namelijk zijn.

20 april 2021 om 16:11

Meer geld is geen oplossing voor dat probleem. De salarissen zijn zo hoog omdat clubs met elkaar concurreren voor de beste spelers. Als er meer geld is betekend dat clubs meer kunnen bieden en de salarissen van spelers dus omhoog gaan. Als je het schandalig vind hoeveel spelers verdienen dan zou het logisch zijn als je ook tegen dit plan bent.

20 april 2021 om 16:12

Zo simpel werken bedrijven die miljarden genereren niet, daar gaat het om de margins en potentie om meer te verdienen.

20 april 2021 om 16:30

Je hebt na jarenlang wanbeleid absoluut niet het recht om al dat geld terug te verdienen. Dat je dat kan bedenken vind ik echt een gotspe.

20 april 2021 om 16:32

Ze hebben het recht om het geld terug te verdienen die ze zelf hebben uitgegeven?. Sorry maar wat?. Ze geven het zelf willens en weten uit met belachelijke bedragen. Als ze zo nodig meer geld in het laatje willen hebben zullen ze hun kostenposten misschien eerst moeten gaan verlagen ipv hun handje open houden om nog meer geld te kunnen genereren op een wel hele slinkse wijze. Er zijn genoeg clubs die dat wel goed in de smiezen hebben, denk aan bijv Bayern Munchen. Waarom zouden die andere clubs dat niet kunnen?. Het is gewoon onzin om te zeggen dat ze het recht hebben om het geld terug te verdienen.

20 april 2021 om 16:41

@aycaramba Sorry hoor maar het zijn toch echt de clubs zelf die, die absurde salarissen zijn gaan hanteren. Die financiële constructies opgezet hebben die nu inderdaad dreigen in te storten door corona. Dan moet zo'n club maar gas terug nemen. Het is crisis. Dan moet je misschien maar even letten op wat je allemaal uit geeft

20 april 2021 om 17:04

Precies. En als een bedrijf consequent verlies lijdt gaat het bedrijf failliet. Meest positive scenario verliest het de 'assets' spelers worden dus verkocht en dan kan het bedrijf misschien weer op nieuw beginnen. Potentie maakt dan geen knikker meer uit. Denk niet dat een Real daar blij mee zou zijn.

20 april 2021 om 17:31

Ohh wat zielig zeg, heeft United zo veel moeten uitgeven sinds Fergie
Flauwekul wat je schrijf natuurlijk. De fans weten dat hun club een gevestigde grootmacht is en eisen dat een nieuw bestuur niet gewoon gaat zitten prutsen. Dat zij er vervolgens voor kiezen om willekeurig miljoenen te verspillen is hun eigen fout

20 april 2021 om 16:18

Klopt, elf topclubs helpen Real uit de nood. En dan beweert de Uefa nog dat dit niet solidair is.

20 april 2021 om 16:29

De overige clubs zijn natuurlijk niet om die reden er in gestapt, maar alles lijkt er op te wijzen dat Perez de grote mastermind is achter dit idee.

20 april 2021 om 16:45

Misschien een idee voor Feyenoord? Komen die ook van de schulden af

20 april 2021 om 16:52

Los of je voor of tegen bent, is dit project natuurlijk beginnen leven door ontevredenheid van de grote clubs bij onderhandelingen met Uefa/fifa. Die blijven maar wedstrijden en tornooien bij creeeren en die clubs moeten maar volgen. Met overvolle kalenders tot gevolg die ervoor zorgen dat spelers geblesseerd terugkeren van bijvoorbeeld internationale verplichtingen en de clubs, terwijl zij de lonen uitbetalen, in het weekend dus niet de meest kwalitatieve spelers kunnen opstellen. En ook de verdeling van de tv-gelden zijn ze natuurlijk ontevreden over. Ik beschouw dit meer als een ultimatum om vooral aan die kalender eindelijk eens wat aan te passen. Om kwaliteit boven kwantiteit te gaan plaatsen.

20 april 2021 om 16:59

Dus deze nieuwe super League beginnen is een reactie op de overvolle agenda's van de topclubs? Dus ze willen de overvolle agenda oplossen door maar nog een competitie te beginnen? Dat kan toch helemaal geen argument zijn want uit alles blijkt dat de topclubs dezs superleague naast de reguliere competitie willen gaan spelen dus ze stoppen hun eigen agenda hiermee alleen maar voller.

20 april 2021 om 17:09

Alleen krijgen ze voor deze kalender betaald naar behoren (in hun ogen).

20 april 2021 om 17:37

Lekker makkelijk om real hier de schuld van te geven. Alle founding clubs spelen hier toch een rol in.

20 april 2021 om 18:27

Real, Barca, Atletico, En Juve zitten hier alleen bij, omdat zij bijna failliet zijn door alle schulden en willen mee met de voetbalploeg eigenaren. De voetbalploeg eigenaren (een club mag je het niet meer noemen) willen nog meer geld kunnen investeren, zonder zich maar enigszins druk te maken over de ffp.

Echt hartstikke goed van hem en de andere captains. Hier kan je toch nooit voor zijn.
Kan je die Aubameyang zien zo van, wij staan 9de, maar nee wij horen bij de topclubs

20 april 2021 om 15:52

@binny voor Arsenal spelers moet het toch ook niets aan zijn. Mee doen alleen voor het geld en verder figurant zijn. In de Pl kunnen zij nog weleens EL halen of de nieuwe 3e cup.

20 april 2021 om 15:53

Eerste keer dat Arsenal dusdanig buiten de boot valt en je moet goedkoop scoren. Staan paar punten onder Spurs en Liverpool. Papagaaien gedrag ten top.

20 april 2021 om 15:57

Eerste keer? Op welke CL plek zijn ze vorig jaar geëindigd?

20 april 2021 om 15:58

Sinds 2016 al geen CL meer gespeeld. Maar ze horen wel bij de topclubs die gegarandeerde CL inkomsten willen hebben. Uhu.

20 april 2021 om 15:59

Eerste keer buiten de boot met Europees voetbal, wat overigens nog haalbaar is als ze de EL winnen

20 april 2021 om 16:02

misseva, ik zie jou de laatste dagen meermaals goed inhoudelijk reageren maar hoe kom je erbij dat ze gegarandeerde CL inkomsten willen hebben? De hele CL valt weg bij deelname aan de SL

20 april 2021 om 16:05

@samcro Het systeem wordt opgezet om de volatiliteit uit de Europese inkomsten weg te halen. Die onzekerheid is de clubs een doorn in het oog, door die onzekerheid van inkomsten menen ze geen beleid te kunnen maken; begroot je op CL inkomsten en draai je een stevig verlies als je het niet haalt of begroot je niet op CL inkomsten en moet je daar je uitgave patroon op aanpassen. Daarom mag er ook absoluut niet gedegradeerd worden uit deze liga, dat brengt namelijk weer die onzekerheid met zich mee die ze er uit willen slopen.

20 april 2021 om 16:11

Je hoeft me niet te vertellen hoe het plan in elkaar steekt, dat heb ik zelf ook gevonden. Alleen heb je het dus onterecht over CL inkomsten gehad. Never mind.

20 april 2021 om 16:12

@samcro.. Dat is toch juist het hele idee van deze SL? De clubs willen de zekerheid van de CL-miljoenen, maar zonder zich ervoor te hoeven plaatsen. Dus puur letterlijk gezien zijn het dus idd geen 'cl inkomsten', maar je snapt zijn punt wel neem ik aan.

20 april 2021 om 16:13

Ah, is dat wat je bedoelde. Ja, dat staat er misschien wat onduidelijk maar dat lijkt me inmiddels wel opgehelderd.

20 april 2021 om 16:35

Onzin, ik ben alleen maar Ajax fan maar daarna heb ik een groot zwak voor Arsenal. Ook de enige ander club (maccabi tel aviv dan ook) waar ik een shirt van heb, maar ik vind dit oneerlijk en zo goedkoop. Die Gazidis kan geen beleid voeren en wilt zo alles skippen. Ik heb niks tegen Arsenal, een mooie club die word vernield door een enge eigenaar. Beleid hoort je aan de top te brengen niet alleen maar geld.

20 april 2021 om 16:53

Nou ja, de reden waarom ze erbij horen is omdat ze nog altijd één van de grootste clubs zijn qua naam en inkomen. De prestaties zijn er absoluut niet naar de afgelopen jaren, maar de naam is er wel nog altijd.

Maar goed, Arsenal lijkt steeds verder terug te zakken en ik weet zeker dat ze daar nu denken we moeten die Super League in. Enige manier om te zorgen dat we toch nog net bij de grote 15 blijven, want als ze nog 2 jaar zo doorgaan als nu horen ze daar zeker niet meer bij en dat gaan ze op alle manieren merken.
Treurig.

20 april 2021 om 17:06

binny, dat zwak is niet zo heel groot dan want Gazidis is al een paar jaar weg bij Arsenal

20 april 2021 om 15:54

Eerste keer dat Arsenal dusdanig buiten de boot valt en je moet goedkoop scoren. Staan paar punten onder Spurs en Liverpool. Papagaaien gedrag ten top.

20 april 2021 om 15:57

Niet helemaal waar, Liverpool speelt de afgelopen jaren meermaals in de CL en Spurs heeft het ook enkele jaren terug prima gedaan en zelfs de CL finale bereikt, voor Arsenal geldt dat ze al meerdere jaren buiten de boot vallen.

20 april 2021 om 16:04

Dat Arsenal een keertje zo laag staat veranderd niks het argument dat het nogal raar is om een systeem te bedenken waar je als nummer 9 meer recht op Europees voetbal hebt dan de nummers 3, 4 en 8. Dat heeft niks met goedkoop scoren te maken. Arsenal is gewoon een zeer goed voorbeeld voor waarom de SL tot absurde scenario's kan zorgen.

20 april 2021 om 16:54

Gaat om de naam. Arsenal trekt, vooral in Azie, enorm veel bekijks. Daar kunnen clubs als West Ham, Leicester enz niet tegenop.

20 april 2021 om 15:56

Er is toch wel een erg grote drang om op Arsenal af te geven op deze site. Waar komt dat vandaan? De enige reden dat Arsenal mee mag doen met de SL is dat Kroenke er als eigenaar aan verbonden is en wellicht ook voor een deel dat ze in de top 15 van de Money League van Deloitte staan. Maar toch moet er continu gewezen worden naar recente prestaties, apart vind ik dat. Maar ik gun iedereen zijn verzetje, het duurt alleen best lang als het gros van de leden hier met hetzelfde moet komen...

On topic: goede actie, hoe meer er tegenin gegaan wordt hoe beter. Schandalig ook dat dit blijkbaar allemaal buiten de spelers en staf om gegaan is.

20 april 2021 om 15:58

De Deloitte Money League had trouwens wel een betere naam geweest voor dit initiatief dan de super league.

20 april 2021 om 16:02

Want de Premier League is geen Money League

20 april 2021 om 16:03

Zeker waar, maar Super League geeft het ook wel een erg Amerikaans tintje vind ik.

20 april 2021 om 16:04

Apart dat er constant gewezen moet worden naar prestaties? Niet meer dan logisch lijkt me maarja als arsenal fan is dat natuurlijk pijnlijk

20 april 2021 om 16:09

Het zou om het grotere geheel moeten gaan dan de recente prestaties van Arsenal, wat niet eens een criterium is om deel te mogen nemen aan de SL ... Maar goed, jij bent het volgende streepje op mijn turflijst die verwijst naar mijn clubvoorkeur en vast niet de laatste.

20 april 2021 om 16:19

@parasitemale.. Toegang tot de Premier League is in ieder geval gebaseerd op prestaties

20 april 2021 om 16:26

Super League ook voor een deel (historie) maar helaas heb je dan ook clubs als Arsenal and Tottenham die er alleen maar zijn omdat ze veel geld verdienen, heb liever een Super League met promotie en degradatie maar vind het nog altijd beter dan de Uefa die de baas is en met FFP de kleintjes geen kans geeft

20 april 2021 om 16:28

Omdat ze veel geld genereren he. Ze hebben de meeste fans dus toch logisch dat de tv hun wedstrijden willen uitzenden? En SuperL kent wel promotie, dat heeft Perez ook uitgelegd. Clubs als Valencia, Everton enz kunnen gewoon meedoen als ze presteren.

20 april 2021 om 18:14

Maar 15 van de 20 kunnen niet degraderen. Kom op man, dat heeft niks met sport te maken. Je zou vijfde kunnen worden en er alsnog uit kunnen vliegen, omdat de 15 daaronder toevallig meer geld hebben.

20 april 2021 om 16:05

SuperL is nog niet eens aan orde, het ging om een communiqué met daarin de motieven waarom de SuperL beter zou zijn voor het voetbal.En het is niet de president van de SuperL of de andere club eigenaren die bepalen wie er allemaal in dat toernooi thuishoren. De tv-zenders bepalen. Ze vinden dus dat Arsenal goed is voor de kijkcijfers. Verder ben ik er ook fel tegen een eventueel SuperL, ook na t interview te hebben gezien, al snap ik nu iig wel waarom er bepaalde beslissingen zijn genomen.

20 april 2021 om 19:55

Arsenal is uit eigen kracht groot geworden, altijd aan de FFP gehouden, 3de meeste prijzen in Engeland gewonnen, heeft een historische rol gehad in het ontwikkelen van de sport (rugnummers, floodlights, etc) en toch word er zo respectloos over gesproken.

Kunnen we het er gewoon mee eens zijn dat de ESL een rotidee is zonder goedkoop punten te scoren?

Gaaf dit! Dat ook straks de Engelse spelers gaan weigeren.

Geweldig.

Wat staan straks een aantal bestuurders voor joker. Geen Esl, geen sterke positie meer bij Uefa.
Die gasten moeten gelijk opstappen. Allemaal.

20 april 2021 om 16:07

Ohh dromen mag, maar dat zou toch fantastisch zijn hè. Dat de spelers in Engeland nu een statement naar buiten brengen dat zij dit niet willen en niet willen uitkomen in zo'n competitie. Dan sta je daar als zo'n Perez met je p*k in je hand. Volledig je hand overspeeld bij de Uefa en bizar gezichtsverlies geleden. Ik hoop het zo

20 april 2021 om 16:18

@026vitesse ik denk dat die spelers echt onder hun contract uit kunnen komen. Stel Uefa/fifa gaat spelers weigeren voor hun nationale elftallen uit te komen. Hoe rechtsgeldig is het contract nog. Toen spelers contract tekenden wisten zij niet dat dit een consequentie zou zijn. Nu door hebzucht van een paar bestuurders die een kartel willen vormen wordt dit hen ontnomen. Verwacht dat veel rechters de geldigheid teniet doen. Spelers wisten vooraf niet dat dit een mogelijkheid was. Dat zij geen Pl en CL zouden spelen alleen Sl. Sta je daar straks als RM zonder je spelers en ook zonder goede scheidsrechters in een campingelftal wat gefinancieerd wordt door een Amerikaanse bank.

20 april 2021 om 16:24

Die weigering voor nationale elftal schijnen nogal wat haken en ogen aan te zitten dus daar durf ik geen uitspraken over te doen. Wat betreft andere contractuele clausules is het iets makkelijker. Vaak hebben spelers aardig wat ontsnappingsclausules in hun contract staan, degradatie bijvoorbeeld of bij het niet halen van Europees voetbal, noem maar op. Wanneer een club uit een nationale competitie wordt gegooid kan dit gezien worden als een degradatie van het hoogste niveau. Dan zou zo'n clausule nog wel in werking kunnen treden.

Henderson, Maguire, Azpi, Auba, Lloris en Fernandinho genoeg leiders die durven op te staan tegen deze actie. Azpi, Maguire en Henderson heb ik hoog zitten om de stem te vormen van de voetballiefhebbers en kleinere clubs.

Het is ook duidelijk een beslissing van de eigenaren en niet van de clubs/spelers anzich, ik denk dat het noodzaak is om gewoon weer met elkaar te praten, want in principe is een competitie opzet niet zo slecht idee, alleen zal er dan wel een Pr/de moeten plaatsvinden. Als alle spelers zich nou tegen deze opzet weren, dan kunnen de clubs weinig zonder goede spelers in zo'n SL.

En weer is de jonge Rashford een van de spelers die zijn nek uitsteekt. Complimenten naar de ouders voor de opvoeding, want wat een persoonlijkheid op zo'n jonge leeftijd zeg

20 april 2021 om 16:50

Mooi joch inderdaad die zich meermaals zeer positief weet te uiten. Complimenten naar zijn ouders vind ik ook lief van je, ik geloof inderdaad wel dat die hun bijdrage hebben weten te leveren, echter is het wel kortzichtig om het volledig toe te schuiven op de ouders, puur omdat ik het ook zeer kortzichtig vind als men standaard naar de ouders wijst bij ontspoorde kinderen. Desalniettemin wederom mooi statement van zijn kant!

20 april 2021 om 17:00

Laatst las ik ergens dat zijn broer hem op een gegeven moment er zelfs op aan moest spreken, omdat Rashford standaard in achterstandswijken zijn autoraampje open deed en geld begon uit te delen aan daklozen. En ze waren bang dat hem een keer iets zou overkomen, dus hielpen ze hem met het meer structureren van zijn steun aan de zwakkeren. Dus ik geef je helemaal gelijk dat het ongetwijfeld intrinsiek in die jongen zit. Ik denk alleen wel dat de omgeving er altijd een invloed op heeft, zeker om een tiener met miljoenen op de bank dicht bij zichzelf te laten blijven.

Goed zo Jordan om dit op te zetten je toont je weer eens de echte leider waar je om bekend staat. Laten we met z'n allen beseffen dat we de spelers helemaal niks kwalijk kunnen nemen zij staan hier volledig buiten. En zijn waarschijnlijk net zo boos als wij zijn. En de meeste trainers waarschijnlijk ook. Klopp heeft ook al een gesprek aangevraagd met de clubleiding en wil tekst en uitleg. Dat zegt genoeg lijkt me

Zelfde spelers die nooit hun salaris zouden verlagen en die speciaal naar Engeland zijn gegaan voor het hogere loon

20 april 2021 om 16:30

Hoger loon icm sportieve uitdaging, anders zaten de beste voetballers in hun prime wel in saoedi arabië/qatar of china.

20 april 2021 om 16:39

Is de Super League dan geen sportieve uitdaging? Elke week tegen de beste en dat dan proberen te winnen inplaats van makkelijke lotingen tegen clubs die financieel niet opgewassen zijn

Nou gezien de eerste reacties, ook van de spelers die wél bij de grote 6 voetballen, wordt dit een heel eensgezind gesprek. Ik had de reactie van Milner even gemist, maar dat sentiment zal toch bij de meeste spelers spelen, echte broodvoetballers daargelaten.

Redelijk wat spelers die de clubs verwijten dat ze geld laten primeren, maar wel zelf kiezen om bij een club spelen van een rijke eigenaar omdat ze goed betalen waar ze als tiener nooit van hadden gehoord. Wel consequent blijven he. Ik ben geen absolute voorstander van de SL, maar de reden dat clubs naar meer inkomsten zoeken, is natuurlijk ook omdat elke modale voetballer die de bal 3 keer kan hooghouden miljonair is op zijn 20 bij een middenmotor. Beter komt er een salary cap voor alle teams, en kan je een meer evenwichtige competitie creeeren waarbij de topspelers meer verspreid zijn. Dan krijg je ook boeiendere wedstrijden. City kan 3 elftallen opstellen die kunnen spelen voor de titel in Engeland.

20 april 2021 om 16:31

Precies dat. Ik ben er ook tegen, maar als ze tot een akkoord komen, dan zal ik het zeker wel een kans geven. Mensen doen ook alsof de SuperL een gesloten toernooi is. Nee, een Valencia, Everton enz kunnen zich gewoon plaatsen.

20 april 2021 om 16:39

Maar hoe gaan ze kwalificatie doen dan voor die 5 plaatsen?. Bijv. in de PL. Daar staan nu Leicester en WHU op een CL plaats. In Spanje Sevilla en in Italie is dat Atalanta. Buiten al de ploegen gerekend die al een plaats daarin hebben. Hoe gaan ze dat bepalen wie erbij mag?. Door middel van KO-fases?. Waarin bijv Bayern in zou moeten omdat die daar niet bij zitten, of een Dortmund, en Porto, Benfica, Everton en dat soort ploegen. Terwijl de andere van die zeker 12 al standaard verzekerd zijn van de Super League, met dus standaard een groot vast bedrag qua inkomen. Daar is toch niets eerlijks aan. De rest moet maar strijden om een plaats daarin te bemachtigen terwijl een groot deel van de grote teams er standaard van verzekerd is. Daarnaast is het nog niet eens uitgesloten of er wel dmv kwalificaties teams toegevoegd gaan worden. Ik heb ook voorbij zien komen dat dat op uitnodiging zal zijn. Nou dan weet ik nu al wat er gaat gebeuren. De rest van de teams zal opgevuld worden met teams waar die het meeste geld op gaan leveren en dan vooral uit andere markten. Dus uitnodigingen voor teams uit Azie/Midden-oosten, de VS en uit Zuid-Amerika. Waar in verloop van tijd dus geen extra Europese Club toegevoegd zal worden. Hoe je het ook went of keert, de SL is een grotendeels gesloten toernooi waar niemand evenveel kans heeft aan toegevoegd te worden.

20 april 2021 om 16:44

Klopt. Al snap ik het gesloten gevoel wel, maar je kan effectief op basis van je prestaties je bij die clubs voegen en dan ontvang je ineens wel massa's geld. Als het meer open is, krijg je natuurlijk mogelijk weer mindere affiches en is de opzet 'voor niets'. Dit is een manier om de sport financieel optimaal te benutten/verkopen (ik laat even het sportieve ter zijde). Uiteindelijk zijn het vandaag ook de grote clubs die geld, door middel van transfers, laten doorsijpelen naar de clubs daaronder. Als de grote clubs geen geld hebben om te spenderen, gaan de kleinere clubs ook verlies draaien want die kunnen hun topspeler niet meer verkopen. Als ik dan even advocaat van de duivel speel. Maar goed, blijf erbij dat de prioriteit zou moeten zijn om die lonen in te perken want het is duidelijk dat de inkomsten niet navenant volgen.

20 april 2021 om 16:48

@xiii denk dat ze daar nog niet helemaal uitzijn. Maar je zou het kunnen bekijken als een Superleague B (die de Europa League vervangt) competitie waarbij de eerste 5 het jaar erop naar de A competitie mogen?

20 april 2021 om 16:56

@xiiDaar zijn ze mee bezig. Hoe ze het willen gaan doen is me niet duidelijk. Maar wat wel duidelijk is is dat het niet geheel gesloten is. Enkele teams kunnen zich gewoon plaatsen. Maar zoals concha ook hier zegt; het gaat erom dat de wedstrijden interessant blijven, want dit is wat geld oplevert. Vanuit de business kant snap ik het wel. Vanuit sentiment [email protected] ben er met je eens!

20 april 2021 om 17:43

Dit is de crux. Dat een speler liever een kapitaal wil verdienen bij een clubs als de Wolves dan dat ze bij Ajax willen spelen zegt me dat het voetbal allang failliet is. Dat Ajax nu met zijn ogen dicht de Eredivisie wint en de komende tien jaar zal winnen toont al aan dat het systeem nu al kapot is.

20 april 2021 om 18:07

Exact. Voetbalclubs zien het als business (wat het ook is) en spelers zien het als carriere zoals er in het gewone bedrijfsleven veel mensen voor promotie en salarisverbetering kiezen. Een minderheid kiest ervoor om voor een leuk bedrijf te werken of een leuke job te hebben die minder betaald. Net zoals er bij spelers een minderheid nog kiest om bijvoorbeeld voor Ajax te kiezen ipv Wolves uit sentiment/historiek/spelopvatting.

*let op* Spelers komen vanavond of morgen met een statement dat zij niet mee willen werken aan en mee willen doen in de SL. Dat zij van de 'big 6' desnoods juridische stappen zullen gaan nemen om hun contracten ontbonden te krijgen, en dit niet lukt hun contract uit te dien zonder enige inspanning te plegen om daarna transfervrij weg te gaan. Dan heb je de eigenaren waar je ze het hards kan raken, dat na de fans van de 'big 6' nu ook de spelers weglopen. Zonder fans en spelers helemaal geen inkomen meer.

20 april 2021 om 19:36

Hoop je dit of heb je dit gerucht ergens opgepikt? Zou geweldig zijn!

De hele EPL is een grote geldmachine. Puur ontstaan om de poen. De Britse overheid heeft ook nooit grenzen geteld aan buitenlandse investeringen. We slaan nu echt door. De Superleague is niet meer evil dan de Premier League en de Champions League. Het is een pot nat.

20 april 2021 om 18:43

Wat is dit nou weer... We leven in een vrije markt, wat moet de Britse regering dan zoeken in investeringen in het voetbal? De ploegen in de PL hebben jarenlang zichzelf goed verkocht aan Azie waardoor ze nu meer spek aan de botten hebben dan Spaanse ploegen. Perez kan dat niet hebben, wil een Super League om meer met Engelse clubs op te trekken en zo te profiteren van diens achterban en inkomen, Engelse clubs zijn zo idioot om erin te trappen en tadaaa... Weg voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Liverpool5416
8.Everton523
9.Arsenal499
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger341
G. WijnaldumMiddenvelder332
Mohamed SalahAanvaller3320
Diogo JotaAanvaller168
L. HughesKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

43 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Arsenal heeft een bod van 9 miljoen euro uitgebracht op Thilo Kehrer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren