Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ruud Gullit doet oproep aan UEFA na ‘bedroevend’ Ajax - Vitesse

Laatste update:

Ruud Gullit heeft de voorbije weken ‘hele slechte’ wedstrijden voorbij zien komen en haakte op een gegeven moment zelfs af. De oud-voetballer noemt Chelsea - Manchester City in de FA Cup en de Spaanse bekerfinale tussen Athletic Club en Barcelona als voorbeelden in het buitenland. “De Nederlandse bekerfinale Ajax - Vitesse was eveneens van een bedroevend niveau. Gelukkig bracht de tweede helft van Barcelona en de wedstrijd Paris Saint-Germain - Bayern München nog enige verlichting. Want als voetbal kijken je geen plezier meer geeft, ben je er snel klaar mee”, stelt Gullit dinsdag in zijn column in De Telegraaf.

Gullit neemt het de spelers niet kwalijk richting het einde van een ‘ultra intensief’ seizoen van acht maanden. Hij vreest daarom voor de komende drie maanden; een tijdspanne waarin de prijzen worden verdeeld én van de spelers wordt verwacht dat ze op het EK top presteren. “Dit is bijna onmogelijk, mentaal en lichamelijk. Zie het aantal spelers dat voor langere tijd met blessures afhaakt of is afgehaakt. Jongens als Kevin De Bruyne, Daley Blind, Virgil van Dijk, Robert Lewandowski, Harry Kane, Sergio Ramos en zo kan je nog wel even doorgaan.”

Gullit denkt dat veel clubtrainers wedstrijden ‘in de spaarstand’ zullen laten spelen. “Om energie te sparen voor het volgende duel. De lichamen kunnen het gewoon niet aan door de roofbouw die dit coronaseizoen wordt gepleegd.” Aan vakantie komen de voetballers amper toe, daar het EK vrijwel direct na het seizoen volgt. “Uit noodzaak zullen bondscoaches zich moeten gaan aanpassen op weg naar en tijdens het EK. Ik ben bang dat dit voornamelijk ten koste gaat van het offensieve voetbal. Dat loopt deuken op en dat zag je afgelopen week al in de duels die ik aanhaalde.”

Gullit vreest dan ook voor het niveau op het EK. “Door alle negatieve omstandigheden dit seizoen kan het zomaar zo zijn dat we aan het einde van de rit met een onverwachte winnaar van het EK te maken krijgen.” De voormalig Oranje-international vindt dat de UEFA enkele ontlastende besluiten moet nemen. “Het is niet zaligmakend, maar het toestaan van grotere selecties en meer wissels is het minste wat de UEFA kan doen om gehoor te geven aan de terechte klachten over de gepleegde roofbouw op spelers dit seizoen. Iedere speler wil dolgraag schitteren op zo’n groot internationaal landentoernooi. Bied daar als UEFA maximaal de ruimte voor. Dan blijft het voor de toeschouwer ook leuk om naar te kijken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap het probleem niet met een onverwachte winnaar. Ik zou het schitterend vinden als bijvoorbeeld Nederland, Zweden of een andere underdog het EK zouden winnen met attractief voetbal, omdat de rest dat niet op de mat kan leggen.

20 april 2021 om 09:02

Ja die kleine toevoeging is nu juist waar Gullit het over heeft, attractief voetbal. Hij is bang dat dat niet gaat lukken door vermoeidheid. Ook bij de kleine landen.

20 april 2021 om 09:35

Dat is toch gewoon onzin? In het begin van de competitie zijn er ook vaak hele slechte wedstrijden, dat hoort er gewoon bij. Vorig jaar lag de competitie 2 maanden lang stil de eerste wedstrijden waren toen ook niet om aan te zien. Hoe vaak hebben de spelers een vermoeid jaar gehad, maar zagen we een geweldige CL finale of EK/WK.

20 april 2021 om 10:37

Gullit praat over attractief voetbal,maar zoiets kan amper meer omdat zelfs de kleintjes de ruimtes beperkt kunnen houden. Vroeger,in de tijd van Gullit kreeg je veel meer ruimte om attractief te spelen. Het spel is nu ook veel sneller.

20 april 2021 om 10:47

Ligt er ook aan wat je verstaat onder attractief voetbal. En wedstrijd waarin beide teams zogenaamd in de spaarstand een taktisch schaakspel spelen, kan ook heel attractief zijn. We moeten niet vergeten dat het verlangen naar "aanvallend dominant voetbal" een Nederlandse 'tic' is, in plaats van een wereldwijd geaccepteerde iets.

20 april 2021 om 11:33

Ach die clubs en spelers hebben altijd wat te zeuren. Begin van het seizoen spelen ze ook slecht, maar dat komt doordat ze niet ingespeeld zijn zeggen ze dan. Dan word het december en dan is het koud en het gras is hard en bla bla bla. Dan is het bijna eind van het seizoen en dan zijn die spelers die miljoenen verdienen en alle artsen en maseuse/masseurs in de wereld ter beschikking hebben hellemaal op. Hou toch op man. Je beoefent het mooiste beroep ter wereld uit, iets minder zeuren over alles.

20 april 2021 om 09:46

Je begrijpt dat dit helemaal niet de kern van het artikel betreft? Sterker nog: dat attractieve voetbal zit er niet in vanwege de overbelasting (daar gaat het artikel over).

20 april 2021 om 10:37

Als de ene helft van je sterspelers in de lappenmand zit door overbelastingsblessures en de andere helft op z'n tandvlees loopt, dan denk ik niet dat je nog zo veel attractief voetbal moet verwachten. Dan wordt het hooguit een verrassend EK omdat spelers van modale clubs veel minder overbelast zullen zijn dan de spelers die een lang CL-seizoen gehad hebben, maar voor de kwaliteit is dat niet best. Maar goed, ik herhaal min of meer alleen maar wat Gullit al zei.

20 april 2021 om 10:53

Dat is ook niet zo erg, maar spelers moeten nu extra bescherming krijgen. Nog nooit waren er zoveel blessures als dit jaar. Meer wedstrijden in een kortere tijd en ik denk dat de 2 maanden rust er ook ingehakt heeft. Dit hebben spelers nog nooit meegemaakt. Meestal een paar weken vrij en dan weer de voorbereiding in. Er is toch niets mis met een grotere selectie en vaker wisselen.

20 april 2021 om 11:13

@nijogeth, ja inderdaad, met attractief voetbal, dat wil iedereen! Kan je Griekenland in 2004 nog herinneren? Die hebben het hele toernooi 8x gescoord en konden toch de cup omhoog houden.

20 april 2021 om 12:21

Het over attractief voetbal hebben en dan Zweden noemen, zo ongeveer het laatste wat gelijk is aan elkaar.

20 april 2021 om 18:38

Wat sneu voor de spelers,hard werken ze verdienen genoeg doet er wat voor!!!!!

Waarom niet? Lijkt me prima als er dit jaar grotere selecties zijn. Al zijn meer wissels wel nodig dan want ik denk niet dat een coach durft om mindere goden op te stellen aangezien het er in elke wedstrijd wel echt om gaat. Maar uefa kennende zullen ze wel weer bang zijn voor verandering.

20 april 2021 om 09:11

En dan ligt het laatste kwartier zeker nog meer stil omdat ze halve elftallen erin gaan gooien? Nee bedankt. Hou het maar lekker bij 3/5 wissels

20 april 2021 om 09:40

Ook bij 5 wissels mogen er maar 3 wisselmomenten zijn. Een probleem dat zich dus niet kan stellen.

20 april 2021 om 09:41

Zo moeilijk is dat niet te ondervangen. Je mag max 5 spelers wisselen tijdens 3 wisselmomenten.

20 april 2021 om 09:48

Ja leuk inderdaad. Ik geniet ook altijd met volle teugen van de oefenduels waarbij een geheel team in de rust wordt gewisseld. Wat Gullit nu voorstelt zorgt ervoor dat het voor clubs als Man city nã³g interessanter wordt om een 3e, 4e en 5e rechtsback te kopen. Spelers die daardoor niet meer beschikbaar zijn Leicester en West Ham. En vervolgens gaan de grote clubs (lees: Perez) zeuren dat het financieel allemaal niet haalbaar is en ze meer geld nodig hebben. Daarnaast worden de sterkere clubs/landen er altijd beter van als je maar mag wisselen, want hun wissels zijn sterker. Misschien kijk jij er anders tegenaan, maar voor mij wordt er kleur gegeven aan voetbal door de verrassingen. In de CL met Ajax, Monaco, Porto, Shakthar of Deportivo la Coruna ( ). En bij een WK door Costa Rica, Wales, Ijsland, Griekenland. Daarom niet dus

20 april 2021 om 11:24

Ik krijg het idee dat Gullit alleen refereert aan het landentoernooi en niet aan de landelijke competities of de champions league.

Arme profvoetballers..... de oudere bouwvakker is meestal na de winter ook op..... en dan moeten ze nog verder werken tot aan de bouwvak.... en dat tot hun 67ste levensjaar..... maar goed... als ze de VUT bereikt hebben dan hebben ze natuurlijk mindestens zoveel verdiend als de gemiddelde Profvoetballer verdiend heeft in 1 jaar..... Daar kunnen die bouwvakkers nog een paar jaar goed van leven en genieten met een versleten rug, knieen enz....

20 april 2021 om 09:11

Het gaat er niet zozeer om dat je medelijden met de spelers hoeft te hebben, maar dat het juist ten koste gaat van attractief voetbal. Wat heb je eraan als de meeste landen straks de kracht niet meer hebben om een leuke pot op de mat te leggen?

20 april 2021 om 09:22

Dan moeten ze allemaal ontslagen worden!!
Want als DE bouwvakker zijn werk niet goed doet...raakt hij ook zijn baan kwijt!!
Maar hey gelukkig heeft de bouwvakker een goed pensioen als hij met zijn 67ste de vut in gaat....en een voetballer niet.....😏

20 april 2021 om 09:23

Als afgepeigerde bouwvakker is het wel fijn om in de bouwvak nog attractief voetbal te kunnen kijken.

20 april 2021 om 09:31

Natuurlijk niet...in de vakantie moet je gewoon op een terras zitten in de zon..en zo snel mogelijk lam worden🤣

20 april 2021 om 10:41

@elroyv Jammer dat het EK ruim vóór de bouwvakvakantie gehouden wordt. Daar zit je dan op je steiger te luisteren naar het radioverslag van Nederland - Noord Macedonië. Het goede nieuws: tijdens de bouwvak kunnen ze lekker kijken naar dressuur en schermen in Tokio, ook leuk

20 april 2021 om 11:35

Ach, wat een gehuil allemaal. Alsof dit de 1e (beker) finale is die niet om aan te zien is. Zelfs in de tijd van Gullit gebeurde dat al. En ja, de crisis zorgt voor ... crisis. Daar moeten we allemaal mee dealen, dus ook de voetballers. Het is even niet anders. Toen er niet gevoetbald kon worden liep iedereen te zeiken, nu wordt er gevoetbald, weer een reden om te zeiken. Het gaat om geld, dus moeten al die wedstrijden gespeeld worden, want inleveren doen de voetballers ook liever niet. En tada, de cirkel is rond.

20 april 2021 om 09:19

@axaj, die bouwvakkers zijn vooral kapot omdat ze veel zwart werken naast hun reguliere werk .

Dit gaat niet om hoe zielig de profvoetballers zijn maar hoe de belastbaarheid een weerslag legt op de kwaliteit.

20 april 2021 om 09:24

Wordt altijd zo moe van die soort reacties.. elke keer maar wijzen naar dat geld en hun miljoenen alsof die spelers met al die miljoenen fysiek het allemaal wel aan moeten kunnen. Daarnaast heeft Gullit het niet over medelijden met die spelers te hebben maar gaat het om de kijkers die naar zaadpotjes moeten kijken omdat die spelers geen energie hebben om weer leuk te spelen tegen tegenstanders. Straks zitten we naar een EK te kijken waar bagger wordt gespeeld, dan hoef je eigenlijk alleen maar medelijden te hebben met de kijker.

20 april 2021 om 09:31

@axaj: Ken genoeg jongens in de bouw die tegenwoordig grof geld verdienen, veel meer dan heel veel andere mensen in Nederland. Ik heb echt geen medelijden met de meeste bouwvakkers hoor, die hebben een prima baan en over het algemeen een prima salaris/inkomen. Dan kan je wel alles met profvoetballers vergelijken, maar dat is zo'n beperkt deel van Nederland.

20 april 2021 om 10:59

Waarom mogen voetballers niet klagen over de problemen waar ze mee zitten? Omdat ze heel veel verdienen? Het gros van de voetballers verdient een stuk minder dan jij denkt.

Ik weet niet of jij al werkt, maar jij verliest dan in elk geval ook het recht om te klagen want jij verdient waarschijnlijk ook meer dan 80% van de wereldbevolking en in Nederland behoor je met een modaal inkomen tot de rijkste 10% van de wereldbevolking.

20 april 2021 om 12:10

Gullit redeneerde niet vanuit de voetballers, maar vanuit ons, de fans. Dit gaat ten koste van offensief voetbal, en dus leuk en attractief voetbal.

20 april 2021 om 12:47

Ik snap niet waarom een bewezen argument dat te veel wedstrijden leiden tot meer blessures en oververmoeidheid altijd moet worden gecounterd met argumenr dat voetballers veel verdienen en niet moeten klagen. We willen toch allemaal de beste spelers op EK? En wat is er mis met vaker wisselen of iets bredere selectie.

Nooit gedacht dat ik ooit de dag mee zou maken dat Daley Blind in hetzelfde rijtje geplaatst kan worden met De Bruyne, Lewandowski, Ramos en Kane...

OT: Met meer wissels ben ik het eens. Snap alleen niet wat er mis is met een onverwachte winnaar. Leuk juist toch! Dat Kroatie in 2018 de finale haalde was toch ook legendarisch!?

Eens voor het feit dat er steeds meer wedstrijden in een jaar gepland worden. Enough is enough ! Maar anderzijds zijn er altijd zware blessures, dat heb je met topsport. Verder mag er dit seizoen zelfs 5x gewisseld worden, dus is het aan de staf om voor overbelasting te waken. Wat betreft de bekerfinale, die was zeker niet goed. Maar had Gullit dan verwacht dat wij vol op de aanval zouden spelen ? Door het spel bij Ajax te ontregelen zouden we een kans maken. En dan krijg je geen goede wedstrijd, maar wel een spannend duel. Een verlenging zat er zo maar in, doet niet terzake of dat nou verdiend was of niet. Tot slot, hoeveel finales zijn er nu wel écht goed ?

20 april 2021 om 09:16

finales zijn zelden goed, of er nou 2 topclubs staan of underdogs , staat altijd bol van de spanning. Voor de Knvb beker, vitesse speelde idd naar hun kunnen en deed het zeker de 1e 20 minuten goed, vond het wel zeer bijzonder dat er al na 40 minuten spelers bij Vites met kramp waren terwijl je dat bij Ajax verwacht.

Voor de genoemde spelers , Lewa (32) , Ramos (35), Kane en KdB blesure gevoelig, V dijk pech en Blind eigenlijk ook.

bij Ramos kan je het op zn leeftijd gooien , die word ook wat ouder , en hoe fit je ook bent , herstel gaat toch langer duren, voor Lewa , die heeft wel vaker kwetsuurtjes, dus ik weet niet of voor de genoemde spelers geld dat het seizoen te lang is

Op zich heeft hij wel gelijk, maar de Fifa/uefa heeft er ook een rol in. Het is nu normaal geworden om bijvoorbeeld 3 interlands binnen 2 weken met oefenwedstrijden er tussendoor te spelen.

Het EK moet worden gespeeld onder de voorwaarden en met de middelen die er zijn. Natuurlijk is dit een bijzonder seizoen maar dat betekent misschien ook een bijzonder EK. Ik hoop dat een team op slimme wijze met deze omstandigheden weet om te gaan en daarmee het EK weet te winnen. Ik hoop natuurlijk op Nederland maar een Zweden met Zlatan lijkt me ook geweldig

Het probleem met al die blessures gaat wel iets langer duren dan tot en met het EK. Immers, dat EK zit niet alleen te dicht na deze competitie, na het EK zitten overal weer veel te kort de volgende landelijke competities. En ook ergens in die periode kun je nog een hoop blessures verwachten omdat er nergens voldoende vakantie tussen zit. Een van de problemen is bijvoorbeeld ook dat al die topclubs in de voorbereiding de hele wereld over vliegen om ergens in het Verre Oosten, Amerika of Australie gevoetbald moet worden en contractueel is vastgelegd dat de sterspelers daar aan mee moeten doen. En dus mogen al die sterspelers na het EK meteen weer aan de bak om dat hele circus van oefenwedstrijden mee te maken. Natuurlijk gaat dat bij velen een keer te veel worden en gaat het dan blessures regenen.

We zijn vaak geneigd om vroeger te romantiseren. Alsof er 15 jaar geleden niet geklaagd werd over kutwedstrijden. En nu verlangen we huilend terug naar die tijd. Het grappige is dat mensen over 15 jaar uit weemoed met een snotterlap naar het voetbal van 19/20 en 20/21 kijken, al klagend over het voetbal van 2036.

20 april 2021 om 09:52

Misschien geen vijftien, maar twintig jaar geleden hadden we nog veel meer wedstrijden. Toen had je twee groepsfases in de Champions League, voordat je de knock-out fase in ging.

Toen had je ook nog de Intertoto Cup, voor de mindere goden.

Chelsea-city een slechte wedstrijd? Dat bestaat niet. Want dat zijn founding father clubs.

Haha, roofbouw in het coronaseizoen. Donder toch op. De roofbouw is er door het grote aantal wedstrijden en het belang om je te kwalificeren voor een Europees toernooi vanwege het geld ipv prestige. De roofbouw, met name bij de topclubs, is er omdat die zo ver mogelijk moeten geraken in de Champions League vanwege de daaraan verbonden inkomsten.

En dan ook nog eens lullen over een oplossing als grotere selecties en méér wissels. Waarom neemt iemand hem nog serieus? De enige manier waarop dit enigszins duurzaam kan werken is door te spreken over een hoger verplicht aantal jeugdspelers. En dan heb ik het écht over jeugdspelers, duss tot maximaal 21-23 jaar ipv iemand die 32 is en uit de jeugd van die club komt.
Maar goed, zelfs een hoger aantal wissels speelt defensieve coaches in de kaart, die er dan alles aan gaan doen om de snelheid uit het spel te halen. Hetgeen hij zo erg zou vinden.

Een aantal reacties laten weer zien dat de voetballers robots moeten zijn. Lekker bagatelliseren dat dit seizoen qua intensiteit zijn gelijke niet kent. Zelfs als een coryfee en oud-profvoetballer (sterker: oud-wereldvoetballer) hier zijn licht over laat schijnen weten we het hier weer beter. Terwijl de feiten voor zich spreken: zelfs als je nog nooit een bal hebt aangeraakt heb je kunnen zien dat in de bekerfinale dat sommige Vitesse spelers aan het einde van de eerste (!) helft al op hun laatste benen liepen. Dat kwam echt niet omdat Ajax in zo'n moordend tempo speelde. Dit seizoen eist bovengemiddeld veel van spelers. Dat betekent niet dat we ze allemaal gelijk zielig hoeven te vinden, dat betekent dat we realistisch moeten kijken naar wat er qua intensiteit wordt gevraagd en voor nu moeten aanvaarden dat spelers aan het einde van het seizoen niet meer alles kunnen geven.

20 april 2021 om 11:27

Juist van Vitesse vond ik dat niet heel begrijpelijk. Zij hebben sinds half september 29 competitiewedstrijden in de benen plus die paar bekerpotjes tegen Willem II, Ado, Excelsior en Vvv. De bekerfinale was voor hen dus de 34e officiële wedstrijd van het seizoen, met daarbij inderdaad aangetekend dat het seizoen wat meer op elkaar gepropt zit met een kortere winterstop. Er zijn vier extra doordeweekse speelronde geweest: vlak voor de Kerst en drie in januari. Vooral dat laatste heeft op dat moment het tempo enorm opgeschroefd, maar daar zou Vitesse nu toch niet meer van op zijn laatste benen moeten lopen? Zeker niet als je het vergelijkt met Ajax dat bijna een volledig Europees seizoen gespeeld heeft, in tegenstelling tot Vitesse barst van de internationals, en ondertussen wel vasthoudt aan een redelijk vaste basiself? Ik denk dat Vitesse vooral pap in de benen had door wedstrijdspanning - van die wedstrijdbelasting van januari hadden ze allang hersteld moeten zijn, anders klopt de temporisering van hun trainingen gewoon niet en hebben ze blijkbaar te weinig herstel ingebouwd in hun schema's. Ik wijt het aan spanning en een dagje "slechte benen" hebben, en niet aan oververmoeidheid.

20 april 2021 om 12:00

Het is dus schijnbaar meer dan dat. Het stil leggen van de competities eerder betekende bijvoorbeeld helemaal niet 'meer rust' maar gewoon minder tijd om fit te worden. Dat zag je terug in spierblessures bij de hervatting. Fitheid voorafgaand aan een seizoen is neem je mee in de rest van het seizoen (vandaar ook al die ellenlange boslopen in de voorbereiding). Bij grote clubs zal dat wat minder spelen, gezien de uitgebreidere mogelijkheden voor aangepaste trainingen. Daarnaast wordt volgens mij ook enorm onderschat welke impact corona heeft op de fitheid van spelers. Ik ken 'gewone' mensen die na een besmetting een maand of langer nauwelijks energie hadden (gelukkig de meeste niet natuurlijk). Voetballers worden weer negatief getest en staan een week later weer op het veld.

Wat ik met deze voorbeelden aan probeer te geven: fitheid is van veel meer afhankelijk dan alleen het aantal wedstrijden binnen een bepaalde tijd. Er is geen 'metertje' dat leegloopt naarmate er meer wedstrijden worden gespeeld. Voetballers zijn geen robots, fitheid is geen simpele wiskundige optelsom van het aantal wedstrijden en de tijd die deze duurden.

20 april 2021 om 13:30

Goede punten hoor, ik ben het verder met je eens: de voorbereiding was absurd kort, dat zal inderdaad voor de nodige problemen gezorgd hebben, al heb ik de blessurelijst van bijv Vitesse (of welke andere club dan ook) van de eerste seizoenshelft niet echt scherp. Het was in elk geval wel duidelijk dat in december iedereen snakte naar de winterstop, het frisse was er toen al af.

Toch blijf ik vinden: fitheid is inderdaad meer dan een aantal wedstrijden in een bepaalde tijd, het is ook in hoeverre je als speler de gelegenheid krijgt te herstellen van die wedstrijden en dus hoe zwaar het trainingsprogramma tussen die wedstrijden door gemaakt wordt. Wie weet heeft het in dat opzicht wel in het voordeel van Ajax gewerkt dat er niet veel te kiezen viel, omdat vrijwel alle spelers consequent 2x per week speelden: dan bestaat je week uit weinig anders dan
1) wedstrijdvoorbereiding
2) wedstrijd
3) uitlopen
4) normale training, niet te zwaar
5) wedstrijdvoorbereiding
6) wedstrijd
7) uitlopen
(een beetje gechargeerd, want ze trainen natuurlijk niet maar één keer per dag.)
Oftewel een cyclus waarin voor zwaardere trainingsbelasting sowieso nauwelijks plaats is omdat je bijna constant in herstel of voorbereiding op de wedstrijd van morgen bent. Misschien is dat nou net wat clubs met een minder vol schema genekt heeft: dat hun schema net niet vol genoeg gezeten heeft om de urgentie te voelen om tussentijds echt rustig aan te doen?

Als alle landen met dit probleem te kampen krijgen is er niets aan de hand.
Het is toch bovendien aan de clubs als zij roofbouw willen plegen op hun spelers. Als je bang bent dat je speler geblesseerd raakt of een beetje moe is gun hem dan rust en stel een ander op, maar kom niet met het oude lulverhaal.
Vraag de speler vraag de club wil je meer geld dan moet je wel meer ballen dan zeggen ze ja dat willen wij, al weten ze dat ze hierdoor een grotere kans op blessures lopen.
Je kan trouwens er ook voor kiezen om neen te zeggen.
Straks wordt het nog vele malen erger met de soeper league, dan moeten clubs er spelers niet alleen in Europa ballen, maar ook en vooral op andere continenten.
Wake up Gullit en co

Het worden vooral slechte wedstrijden wanneer er geen fouten meer mogen worden gemaakt. Maar de wedstrijden tussen vermoeide teams met de 5 wissels en tactische spelletjes zijn dit jaar vaker vermakelijk dan slecht geweest.

20 april 2021 om 10:40

Ik maak me meer druk om het tijdrekken en het anti voetbal. Al dat rollen en vertragen. Ik zoe bijna geen zuiver voetbal meer. Staat een ploeg voor, dan is het tijdrekken. Geen intentie meer om te voetballen. Ik wil verandering! De laatste 5 minuten geen wissels meer, tijdstraffen geven en buitenspel afschaffen. Het voetbal heeft nieuwe impulsen nodig.

20 april 2021 om 10:43

Behalve buitenspel afschaffen ben ik het wel met je eens. Liever sneller geel bij onnodig op de grond blijven liggen/rollen...(of tijdstraf idd)

Meer wissels maakt het gat tussen de grote en kleine clubs alleen maar groter. Alleen Ajax en misschien PSV kunnen 20 goede spelers betalen. De rest niet.

Lever 80% salaris met elkaar in en je krijgt extra vakantie, extra vrije tijd en meer ruimte voor sociale bezigheden.
Als spelers tegenwoordig bedragen verdienen van 450.000 per week, wil ik ze niet horen klagen dat ze geen vakantie hebben ,het zwaar is of vermoeid zijn.

Dat zelfde geldt ook voor meneer met de principes Gullit die overal wel een mening over heeft wat niet kan en wat slecht is voor de wereld en voor het voetbal, maar wel lekker zijn gezinnetje in Nederland laat om in 1 of andere communistische staat waar een zwerfhond veiliger is dan een mens zijn zakken te vullen.

Wat is nu het probleem eigenlijk? Gaat dit artikel nou over het aantal blessures tgv veel wedstrijden (en wat zijn dan de cijfers??) of dat we het risico lopen dat we naar niet zo’n attractieve wedstrijden zitten te kijken. Zet de tv dan uit. Of zeg je abonnement op. Maar ga vooral niet kijken. Dan bereik je nog wat ook. Komt er geen geld meer in het laatje omdat we massaal voetbal op tv negeren, dan scheelt dat ook een enorm gat door tv inkomsten. Ik persoonlijk kijk espn en betaal daarvoor omdat mijn favo club daarop te zien is, niet omdat er er al vanuit ga dat het attractief wordt. Maar zolang wij blijven kijken, gaat er geld naar tv zenders, gaat er geld naar clubs, is er een verdeelsleutel wie dat geld gaat krijgen, en dat is toch meestal de club die het meest succesvol is/meeste achterban heeft en daarin mogen die clubs toch gewoon zelf weten hoe ze dat doel dan weer bereiken, als dat attractief is dan heb je geluk gehad.

Grotere selecties en meer wisselmogelijkheden is weer in het voordeel van de rijke clubs, die het zich kunnen permiteren meer spelers van het vereiste niveau in hun selectie op te nemen.

Wat een onzin. Alsof Griekenland en Portugal des tijds super attractief voetbal speelden om het EK te winnen. Over het algemeen is het voetbal op zo een toernooi überhaupt vaak meer spannend dan goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren