Boze Jürgen Klopp vindt statement van Leeds United ‘een echte grap’

Maandag, 19 april 2021 om 23:49Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:54

Jürgen Klopp is niet te spreken over het statement dat de spelers van Leeds United maandagavond maakten voorafgaand aan de wedstrijd tegen Liverpool (1-1). Leeds maakte een statement tegen de Super League door met warming-upshirts het veld op te komen met daarop de boodschap dat Champions League-voetbal verdiend moet worden (Earn it). "Het zijn shirts die wij nooit zullen dragen", aldus Klopp, die overigens géén voorstander is van de Super League.

Liverpool vecht dit seizoen om een ticket voor de Champions League. De ploeg van Klopp leek tegen Leeds op weg naar de felbegeerde vierde plaats in de Premier League, maar blijft door de late gelijkmaker van Diego Llorente zesde. "Het is een grap dat iemand denkt dat ze ons eraan moeten herinneren dat we het moeten verdienen om in de Champions League te spelen. Dat is een echte grap en het maakt me boos! Ze hebben dat shirt in onze kleedkamer gelegd. Ik weet niet of dat een idee van Leeds was, maar niemand hoeft ons eraan te herinneren. Misschien moesten ze zichzelf eraan herinneren."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Klopp nam in 2019 al eens afstand van het idee van een Super League en herhaalde dat voorafgaand aan de wedstrijd tegen Leeds. "Het enige wat ik kan zeggen is dat ik ook niet veel informatie heb", aldus de Duitser. "Maar ik hoop dat alle supporters zich realiseren dat onze spelers er totaal buiten staan. Sinds ik actief ben als coach is de Champions League er. Mijn ambitie is altijd geweest op dat niveau te spelen. Mijn mening is niet veranderd. En dan nu een nieuwe competitie zonder promotie of degradatie? Ik wil dat bijvoorbeeld West Ham United zich ook kan kwalificeren voor de Champions League. Nee, ik hoop niet dat ze dat doen, want dat zou misschien ten koste van ons gaan. Maar ze moeten wel de kans krijgen. Iedereen behoort die kans te krijgen."

Ook Marcelo Bielsa, de manager van Leeds United, werd voor het duel gevraagd naar zijn mening over de Super League. "Het verrast me niet", aldus de Argentijn. De machtigste teams hebben hun kracht gehaald uit de competitie tegen de rest van de teams. Nu lijkt het erop dat ze ons niet meer nodig hebben om meer geld te verdienen en de methode die ze gebruiken is om de teams te verbannen die hun doelstellingen niet meer dienen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door gerbenoverweg)

''geen voorstaander van de super league'' dat zeiden al die andere mensen ook, totdat ze nat werden van al die bedragen...

19 april 2021 om 23:56

Klop heeft zich hier al eens eerder over uitgesproken en hij lijkt tenminste een man zijn woorden te zijn. Maar tja wie weet ja.

20 april 2021 om 00:05

Ik snap hem ergens wel hoor. Hij is voorzichtig. Als hij te enthousiast raakt kan hij nooit meer werken in het betaald voetbal, mocht liverpool hem ontslaan wanneer ze naar de super league gaan. Het is een hele gevoelige onderwerp voor alle voetballers en coaches die mee gaan doen.

20 april 2021 om 06:57

Super League oftewel de Eurovisie songfestival met gegarandeerde deelname wordt vooral gepusht door de Amerikaanse eigenaren van de clubs die zich nu niet kwalificeren voor de CL (Arsenal, United en Tottenham). Zij willen van voetbal een Amerikaanse sport maken net als bij NFL en NBA. Telkens dezelfde teams zonder degradatie en play offs van 7x tegen elkaar. Spelen op vreemde tijdstippen die gunstig zijn voor Aziatische en Amerikaanse fans. Wedstrijden spelen in Azië en USA. Geen abonnement meer maar Pay Per View (PPV) van €15 per wedstrijd (net als bij MMA en boksen). Die Amerikanen hebben 0,0 feeling met voetbal. Ze noemen t niet voor niets soccer. Ze willen puur cashen. Als promoveren en degraderen niet meer kan dan is voetbal dood. Normaliter is een seizoen spannend niet alleen voor de 1ste plaats maar ook voor de CL, Europa League plaatsen en degradatie voetbal. Verder wordt met de super legue onmogelijk om nieuwe spelers te zien opkomen die zomaar een kampioenschap pakken zoals Leicester met Vardy en Mahrez in 2016 of Ajax in 1995, Monaco en FC Porto en PSV die begin deze eeuw vaak ver kwam. Allemaal dood voor die geldwolven.

20 april 2021 om 07:53

Als Liverpool Klopp ontslaat om die reden dan zal het stadion net zo vol zijn als dat van Vitesse.

20 april 2021 om 10:00

Ik snap de vergelijking met de NFL en NBA niet zo. Ja, er doen Canadese teams mee maar het blijft een nationale competitie. Het is jammer dat er niet een team uit elke staat is, maar de spreiding van teams is toch een stuk beter dan die van een Super League. Verder zou je dus uit de helft van de Europese landen teams moeten hebben die meedoen en dat is iets meer dan alleen Engeland, Spanje en Italië. En dan hebben we niet gesproken over het probleem dat het daadwerkelijk verschillende landen zijn waar de teams vandaan komen. Verder was het Ajax van '95 niet zo een grote verrassing. Ja, het grote geld was er toen al. Maar dat was nog in de kinderschoenen vergeleken met nu. Niet ver daarvoor had je nog een Steaua, Rode Ster en PSV die de hoogste Europese competitie wonnen. Die dingen moeten we als tegenstanders van dit elitaire gedrag van sommige clubs die bang zijn om op het veld te worden verslagen niet vergeten. Dat een clubje van +-10 teams met geld domineren is geen traditie. Het is iets van de laatste jaren en er zit totaal geen acceptabel idee achter. Zelfs Amerikaanse logica excuusjes zijn vergezocht. Ik snap wel dat we het met elkaar eens zijn, maar ik wil nog een stapje verder gaan

20 april 2021 om 00:14

Zag een interview met hem waarin die aangaf dat ook de Fifa en Uefa steeds meer wedstrijden inplannen voor 'geld'. Natuurlijk waar, maar nuanceert alweer de schifting. Voor de rest kan ik me niet van de indruk onttrekken dat hij vooral gepikeerd is over het puntverlies, dan is afgeven makkelijk. Prima statement van Leeds.

20 april 2021 om 05:21

Hij zei dit al voorafgaand aan de wedstrijd, dus het heeft niets met 't puntverlies te maken. Het doet hem gewoon pijn dat zo'n statement van Leeds jegens hem en de spelers is gericht, terwijl die niets met het besluit te maken hebben en er ook een dag geleden pas lucht van kregen.

20 april 2021 om 06:43

Zij vertegenwoordigen Liverpool toch?aan wie had Leeds het dan moeten richten? Hij moet Leeds niet aan kijken hiervoor maar de mensen binnen Liverpool zelf die dit gecreeerd hebben.

20 april 2021 om 07:24

Leeds heeft groot gelijk om een shirt aan te trekken, want dit soort acties komt op TV. Ik vind het wel sterk. En de bazen van Liverpool zien dit ook. Daarnaast zijn er ook nog spelers met principes, zoals Fernandes bij Man Utd. Prima gedaan.

20 april 2021 om 07:51

Klop os gewoon een enorme zeikerd. Leuke vent als het goed gaat, maar daar houdt het echt mee op. Hij snapt toch ook wel dat het een statement naar de buitenwereld is en niet specifiek naar Liverpool en al helemaal niet naar de spelers. En ipv dat hij er extra drive uithaalt wordt hij boos.

20 april 2021 om 08:52

Klopp vertegenwoordigd de club op het veld. Klopp is alleen de trainer niet de beleidsbepaler.
Is een buschauffeur verantwoordelijk voor het vervoer van a naar b of ook voor de ritprijs en dienstregeling?

Oké Klopp, het is niet Alleen voor jullie maar ook al die clubjes waarvan een aantal al jaren geen flikker presteren en dan hiermee aankomen ik anderen buitenspel te zetten. Die het niet met beleid en prestaties kunnen dus dan maar zo, luizen.

Klopp heeft wel een punt. De spelers hebben hier totaal niks mee te maken, de fans niet, de trainer niet en eigenlijk de club ook niet (aangezien ik de eigenaren niet als de club zie). Het zijn een paar wereldvreemde ondernemers die hier de touwtjes in handen hebben en het wordt nu wel pijnlijk duidelijk waarom al die Amerikanen in het voetbal zijn gestapt. Dit plan ligt er namelijk al meer dan een decennia. Als Arsenal fan doet me dit extra pijn aangezien Arsenal altijd bekend stond om zijn klasse en dat wordt nu volledig teniet gedaan door een Amerikaan die onze club sowieso al naar de tering heeft geholpen de afgelopen 10-15 jaar.. Wat een gezwel is hij gebleken voor onze club zeg. Hopelijk geen super League en hopelijk worden wij als (Arsenal) fans of fans van andere grote clubs hier niet de dupe van..

20 april 2021 om 00:30

Maar Klopp kan toch ook wel inzien dat het statement van Leeds niet gemaakt is voor de spelers of voor Klopp zelf? Natuurlijk is dit gericht naar het bestuur / eigenaren van Liverpool. En die mensen moeten er duidelijk genoeg wel aan herinnerd worden dat CL voetbal verdient moet worden. Vind echt dat Klopp zich hier wel een beetje laat kennen, hij had dit beter wat meer van zich af kunnen laten glijden, en zeggen dat hij er nog buiten staat omdat hij te weinig informatie heeft gekregen via het bestuur etc.

20 april 2021 om 05:24

Dan vind ik het een slechte keuze van Leeds om een shirt in de kleedkamer neer te leggen, zoals hier in de tekst staat. Daarmee geef je toch een heel ander signaal af.

20 april 2021 om 06:45

Juist een goed signaal. Laat de spelers maar klagen bij de eigenaar.

20 april 2021 om 07:26

En spelers van Liverpool kunnen zich ook uitspreken tegen de plannen. Als ze dit als team doen, staan ze echt wel sterk.

20 april 2021 om 08:37

@tilburg013; Je kunt absoluut niet zeggen dat de spelers hier totaal niks mee te maken hebben. Tuurlijk hebben zij hier iets mee te maken! Zij zijn in dienst bij de werkgever die zich hiermee instemt, je bent als werknemer geen slaaf die het overal mee eens moet zijn wat de werkgever hen opdraagt. Je bent vrij om eigen keuzes te maken, ook al is het lastig voor ze, dat snap ik ook wel, maar je kunt niet zeggen dat zij hier totaal niks mee te maken hebben. Het is ook niet zo dat zij zonder enige informatie nu per direct een statement moeten innemen of ontslag moeten nemen, maar dat Leeds dat shirt in de kleedkamer legt van Liverpool is meer dan terecht en wellicht moet het voor de voetballers zelf steeds duidelijker worden dat dit de doodsteek voor de rest van het voetbal is. De Super League laten starten, vervolgens deze clubs, trainers en spelers isoleren in die competitie en verbannen van alles wat er bij komt kijken. Vervolgens Doorgaan en deze clubs laten doodbloeden, ik zou hier geen moeite mee hebben, je bent dan al van een groot deel clubs af met een zakelijke eigenaar.

20 april 2021 om 09:56

Fcsubstop als gewone werknemer ja. Dan kan je je baan opzeggen en kan je met 1 of 2 maanden overstappen naar een andere werkgever. Als speler met een nog 2 jaar doorlopend contract zit de wereld wat gecompliceerder in elkaar dan jij schetst. Actie van Leeds is een goede actie, de signalen die mijn mede liverpool supporters afgaven ook, Klopp geeft ook een duidelijk statement. Het probleem zit bij de (Amerikaanse) eigenaren. Leestip column van Sjoerd, ook de uefa heeft kilo's boter op het hoofd, zij hebben dit monster mede gecreëerd maar dreigen het nu niet meer in de hand te hebben. Ideale straf: Engeland, Spanje en Italië ieder een CL plaats afnemen en verdelen naar landen zoals Nederland, Portugal en België.

20 april 2021 om 11:08

De spelers hebben in ieder geval niks te maken met de beslissing die vanaf boven is genomen. En daarnaast staan ze gewoon onder een miljoenen contract en kunnen zij dus niet zomaar even weg.. en iedereen zit hier te roepen voetbal is voor de fans etc etc. Maar jullie willen wel allemaal de grootste supportersgroepen laten lijden door de beslissingen van enkele individuen.. nee dan is voetbal wel voor de fans wil je zeggen? Ik ben strict tegen de Super League maar de UEFA geeft ook geen reet om de fans en handelen ook altijd uit eigen belang. 2 jaar geleden EL finale in Baku wat totaal onbereikbaar was voor fans met lege stadions als gevolg. WK in Rusland en Qatar.. zo kan ik nog wel even doorgaan. Perez benoemde ook terecht, waarom zijn de salarissen van de uefa bobo’s niet openbaar? Nogmaals, ik ben tegen de super League maar ik ben ook tegen de uefa..

20 april 2021 om 11:45

@tilburg013; Het is een beslissing die van invloed is op hun eigen functioneren als voetballer. Dat is wat zij er mee te maken hebben. Ze maken niet de beslissing om een Super League te starten, maar zij kunnen wel een beslissing maken om er daadwerkelijk in te spelen. Dan is 1 voetballer als individu een lachertje, maar wanneer er vanuit de spelers geen enkel animo is om in deze competitie deel te nemen, dan zullen ze zich wel achter hun oren krabben. Wanneer de Fifa vel tegen deze Super League is, dan kunnen zij wel degelijk onder hun miljoenen contract uit wanneer zij dit aanvechten. Ik wil alleen duidelijk maken dat het terecht is van Leeds om dat shirtje in hun kleedkamer te leggen en ik hoop dat er veel spelers zijn die zich tegen deze competitie zullen keren. De spelers zijn uiteindelijk de belangrijkste pionnen van een club, zij staan dicht bij deze beslissingen en kunnen hier naar mijn mening ook druk op uit oefenen. Het is niet voor iedere speler 10 anderen, aangezien in de échte top, waar deze competitie uit wil bestaan, zijn er niet zomaar even andere spelers op te pikken. Zal united willen aantreden zonder Rashford, Fernandes, Pogba etc., Real zonder Modric, Kroos, Ramos, Benzema etc., Barça zonder Messi, Frenkie, Pedri, etc.. Deze clubs zijn zo ontzettend afhankelijk van de spelers op het veld.

Today football became soccer.

20 april 2021 om 00:34

Ach. Sinds de Uefa steeds meer voetbalclubs toeliet in het toernooi genaamd Champions League is de nadruk steeds meer op het financiã«le aspect komen te liggen. Clubs worden opgekocht door oligarchen, sjeiks, investeringsmaatschappijen etc. Zaakwaarnemers verdienen miljoenen aan transfers. In dat opzicht verschilde het toch al niet veel van het Amerikaanse model. Het mooie aan de Amerikaanse competities is tenminste dat teams een aantal seizoenen laag kunnen staan om jaren later een dynastie op te leveren door het draft systeem waar de laagst geplaatste teams aansprak kunnen maken op de beste talenten. Zie de Golden State Warriors. En de term Soccer komt ironisch genoeg gewoon uit Engeland en werd daar zelf ook vaak gebruikt tot ergens in de jaren '80.

20 april 2021 om 07:24

We doen nu net of we 10 jaar hebben lopen slapen. We hebben allang clubs in de EPL die drijven op Amerikaans, Russisch, VAE of Thais kapitaal. De Superleague is de logische vervolgstap.

Best lullig voor klopp en zijn spelers die waarschijnlijk ook gruwelen van dit gedrocht. Maar helaas heeft je club nou eenmaal een standpunt ingenomen en dan kan je een reactie verwachten.

Kan deze reactie van Klopp wel begrijpen. Heeft zelf al meermaals aangegeven tegen een Super League te zijn en zoals we ook bij Manchester United zagen is dit besluit volledig om de spelersgroep en technische staf heengegaan. Vond het statement van Leeds wel prima (buiten dat shirt in het kleedlokaal leggen), de afkeer tegen deze Super League kan niet vaak genoeg terug komen nu.

20 april 2021 om 00:10

Als Klopp zich al heeft uitgesproken hoeft hij het toch niet persoonlijk op te vatten? Hij kan de actie toch simpelweg loven en zeggen dat hij het er mee eens is? Hij valt voor mij door de mand als hij het als een persoonlijke belediging ziet en meent zich te moeten verdedigen.

20 april 2021 om 00:23

Als er shirts in zijn kleedkamer gelegd zijn, met een boodschap die aan zijn spelers gericht was, dan snap ik wel dat hij het persoonlijk opvat. En daar vervolgens ook een probleem mee heeft. Leeds doet overkomen alsof Salah en Mane getekend hebben om in die Super League te gaan ballen terwijl niemand van de club behalve de CEO erop zit te wachten.

20 april 2021 om 11:51

Wat John Terry zegt inderdaad. Het statement an sich hoeven ze niet persoonlijk op te vatten. Het feit dat ze bij Leeds zo'n shirt in de kleedkamer van Liverpool hebben gelegd maakt het wel persoonlijk t.o.v. staf en de spelers.

20 april 2021 om 13:33

Of ze willen de Liverpool spelers een kans geven om zich uit te spreken tegen hun mensen handelaren.

Ik krijg een beetje flashbacks naar de Mitchell & Webb sketch 'are we the baddies?' als ik Klopp zijn teksten zo lees. Net doen alsof je er op tegen bent maar tegelijkertijd wel verontwaardigd reageren als er kritiek op het format wordt geleverd waar jij zogenaamd ook zo'n tegenstander van bent.

20 april 2021 om 00:02

Dat dacht ik dus ook. Als je echt tegen bent, moedig je juist zo'n actie tegen de Super League aan. Echter beseft Klopp misschien ook dat er gevoetbald wordt waar en wanneer er het meeste geld te verdienen is en hij daar toch ook wel onderdeel van wil zijn...

20 april 2021 om 00:12

Je eerste twee zinnen: precies dat inderdaad. Of Klopp uiteindelijk graag in deze slangenliga mee wil doen: geen idee. Ik meen dat die man in het verleden regelmatig heeft gezegd te twijfelen of hij nog lang trainer zal zijn omdat hij het allemaal toch wel erg inspannend vindt. Maar hij zou juist financieel en daarmee geestelijk onafhankelijk moeten zijn. Dat verwacht ik wel van mensen in zijn positie, zeker als ze daarvoor nog het stoere jongetje speelden door zich zo uit te spreken. Dat lijkt echter door deze gepikeerde reactie vooral een act voor de bühne te zijn. Teleurstellend.

20 april 2021 om 00:12

Denk dat Klopp het een beetje persoonlijk opvat. De late gelijkmaker helpt zijn humeur uiteraard ook niet...

20 april 2021 om 00:44

@Thebigshow het interview was voor de wedstrijd. Ik zou het hele interview nog even terug kijken dan zie je de pijn in zijn ogen en hoe erg hij zich moet inhouden. Hij let heel erg op zijn woorden maar laat zijn mening heel duidelijk kennen, ondanks deze uit context gehaalde titel

Klopp kan dan beter bij zijn leidinggevenden gaan klagen. Champions League moet worden verdiend, maar Liverpool (waar Klopp onderdeel van is) wil het elk jaar gegarandeerd krijgen. Zonder het dus te hoeven verdienen middels prestaties. De shirtjes hadden een duidelijke, goede boodschap. Een boodschap waar Klopp zelf ook achter lijkt te staan, want hij vindt ook dat het verdiend moet worden. Hij kiest er nu echter voor om zich negatief uit te laten over de actie van Leeds, terwijl die tekst strookt met zijn mening, in plaats van de actie van Liverpool die tegen zijn opvattingen in gaat. Dat vind ik vreemd.

20 april 2021 om 00:27

Klopp heeft een gesprek gevraagd met directie en heeft gezegd dat hij uitleg wil

20 april 2021 om 00:33

Klopp is de enige, letterlijk de enige manager die zich openlijk op dat podium negatief uit durft te laten over deze competitie. Hij riskeert daarmee een hoop gedonder binnen zijn club, want hij heeft gewoon op live tv zijn baas te kakken gezet. Verder zag ik van Tuchel, Arteta en Ole dat ze liever niet te veel wilden ingaan op de kwestie maar Klopp zegt als enige wat wij allemaal denken. Vervolgens wordt er een shirt in zijn kleedkamer gelegd dat insinueert dat hij zelf van mening is dat hij CL niet hoeft te verdienen, waar hij dan vervolgens geã¯rriteerd over is. Toegegeven, een puntenverspelende Klopp is altijd wel een beetje een vervelend mannetje, maar hij heeft als enige de ballen om te zeggen waar het op staat. En vervolgens komen wat mennekes van Leeds met wat shirtjes doen alsof zijn spelers en hijzelf hebben gekozen voor die league en zich hoger achten dan Leeds. Ik zou ook pissig zijn. Voor ons is het makkelijk oordelen vanaf de zijlijn. De coach van mijn club baande zich er weer tactisch een weg omheen, heb je niet veel aan. En jouw club had bijna 24 uur nodig om zich te distantiã«ren van deze abominatie van een league, schieten we ook niet veel mee op. Klopp doet als enige wat wij allemaal willen zien van een manager nu en dan wordt ie te kakken gezet met wat shirtjes die zich niet tot de juiste mensen richten. Dat vind ik pas vreemd.

20 april 2021 om 00:49

Hij is ook de enige die na de aankondiging al een wedstrid heeft gespeeld en dus een persconferentie belegd heeft.

20 april 2021 om 00:54

Op live tv maybe, maar Tuchel, Arteta en Ole hebben ook allemaal al gereageerd en Lindsay van Zundert is er niks bij. Moet je maar even opzoeken op YT.

20 april 2021 om 08:46

Wat mij opvalt als algemene voetbal liefhebber is hoe mensen de Uefa verdedigen. Ik dacht dat we het allemaal eens waren dat het een corrupt zooitje was waar je zo min mogelijk mee te maken wil hebben en waar veel geld in hun zakken verdwijnt.

Klopp is wel echt een misselijkmakende mannetje geworden. Leeds heeft alle recht om deze statement te maken.

20 april 2021 om 01:21

Enigste misselijkmakend mannetje ben jij , Klopp laat duidelijk zien\merken dat hij totaal niet eens is met die hele super Leaque. Dat Leeds wat shirtjes in kleedlokaal legt is belachelijk, Statement op veld houden is prima maar dit kinderachtig gedoe is alleen maar om mooi de tegenstander te intimideren . Niet Klopp, niet Salah of welke speler dan ook heeft dit erdoor geramd maar de hoge pik boven in die Skybox

20 april 2021 om 07:52

Vreemd dat je dan begint met zo'n compliment aan RealXIIImadrid. Of bedoel je 'enige'?

"het verrast me niet", aldus de Argentijn. De machtigste teams hebben hun kracht gehaald uit de competitie tegen de rest van de teams. Nu lijkt het erop dat ze ons niet meer nodig hebben om meer geld te verdienen en de methode die ze gebruiken is om de teams te verbannen die hun doelstellingen niet meer dienen."

Gesproken als een echte (voetbal)filosoof

20 april 2021 om 01:10

Dit is heel mooi gezegd door Bielsa

Als jij daadwerkelijk aan de kant staat tegen de superleague moet je, je dit niet aantrekken. (Niet dat ik niet geloof dat Klop het niet meend) Leeds toont haar onvrede bij de club die Klop en zijn team vertegenwoordigen. Dat ze kwaad zijn is logisch. Maar als je tegen de super League bent is dit natuurlijk niet tegen jou gericht

Ik zou iedereen aanraden om MNF van skysports te kijken (staat op YouTube), mooi om de passie bij klopp, neville and carragher te zien tegen deze verschrikkelijke plannen. Deze liefhebbers voelen zich echt beroofd, mooi hoe ze zich hard maken voor hun passie

20 april 2021 om 06:47

Slaat helemaal nergens op. De PL is al een jaar of 10/20 een superleague welke ze 40 jaar geleden ook een gedrocht zouden hebben gevonden. De spelers in de PL staan als eerste vooraan bij elke salarisverhoging. Niks mis mee, maar doe dan ook niet hypocriet door te zeggen dat het niet om geld moet gaan maar dat het puur voor de fans is.

Ben ik echt een van de weinige hier die het niks boeit en geniet van de sensatie de afgelopen dagen?

20 april 2021 om 05:47

Zou niet weten of er naast jou nog meer mensen zijn die het oudste beroep uitoefenen die dit hele debacle niet boeit en ook van de sensatie genieten.

Super league is slechts stap 1 om voetbal Amerikaanser te maken. Volgende stap: geen helften maar kwarten, timeouts, schoten van buiten de 16 tellen voor 3 en er zal net zolang gespeeld worden tot er een winnaar komt... Want hey “wie wilt nou kijken naar een saaie 0-0”...

Ben wel benieuwd (indien het doorgaat) met de motivatie en de intensiteit van de wedstrijd zal doen. Je speelt eigenlijk nergens voor, alleen voor heel veel geld... geen eer, geen roem niks...

Als Klopp daadwerkelijk tegen de Super League is moet hij niet boos zijn op Leeds om het statement dat ze maakte, maar boos op de eigenaren van de club dat ze bij de groep van 12 clubs horen die zich aan de Super League hebben geconformeerd.

Het statement is voor elk van die 12 clubs en niet alleen voor Liverpool. En dat Leeds juist tegen 1 van de deelnemende clubs speelt, brengt het statement alleen maar meer onder de aandacht. Juist ook omdat Liverpool niet op een plek staat die recht geeft tot de CL.

“Misschien moesten ze zichzelf herinneren” klinkt echt als een kinderruzie op de kleuterklas “jij stinkt!” “Nietes! Jij stinkt!” Volwassen man die Klopp...

20 april 2021 om 09:10

Lekker makkelijk scoren. Het interview was al voor de wedstrijd.

Klopp neemt dit allemaal veel te persoonlijk op. Het komt op mij echt over alsof hij denkt dat Leeds bedoelde dat Liverpool het moet verdienen (volgt u het nog?). Die shirts moet je toch in een grotere context dan dat zien lijkt me. Overigens was dit volgens mij al voor de wedstrijd gezegd, ik neem aan dat je dan in je focus zit dus misschien wat moeite hebt die context te zien. In dat geval is het makkelijk scoren voor journalisten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6423
6.Liverpool5718
8.Everton554
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger341
G. WijnaldumMiddenvelder342
Mohamed SalahAanvaller3320
Diogo JotaAanvaller178
L. HughesKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

285 fans
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren