Liverpool morst in de slotfase kostbare punten in de strijd om CL-tickets

Maandag, 19 april 2021 om 22:52Mart van Mourik • Laatste update: 23:02

Liverpool heeft maandagavond in de slotfase kostbare punten gemorst in de Premier League. Op bezoek bij Leeds United zag het er lang naar uit dat de ploeg van Jürgen Klopp een 0-1 zege uit het vuur zou slepen, maar in de 87ste minuut kwam de thuisploeg toch nog langszij: 1-1. Door het puntenverlies blijft Liverpool, dat 53 punten heeft, steken op de zesde plek van de ranglijst; Chelsea (54 punten) speelde een wedstrijd minder en staat vijfde, West Ham United (55) bezet de vierde plek en Leicester City (56) staat derde. Laatstgenoemde heeft ook nog een duel tegoed.

Het duel op Elland Road begon met een opvallend voorval, daar Leeds United een statement maakte tegen de plannen voor de Super League. De spelers van de club droegen in de warming-up speciale shirts met op de achterkant de boodschap: Football is for the fans (voetbal is voor de supporters). Op de voorkant van de witte t-shirts van de spelers van Leeds stond het logo van de Champions League, met daaronder de boodschap: Earn it (verdien het). Saillant is dat Liverpool onderdeel uitmaakt van de plannen voor de Super League.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De bezoekers lieten zich in ieder geval niet afleiden door het statement, want er werd een uitstekende eerste helft op de mat gelegd. The Reds speelden de bal in hoog tempo rond en zetten de opponent vanaf het eerste fluitsignaal met de rug tegen de muur. De eerste goede mogelijkheid werd genoteerd in de vijfde speelminuut, toen Thiago Alcántara een veelbelovend schot afvuurde maar doelman Illan Meslier vond op de weg naar een treffer. Gescoord werd er wél na een half uur spelen.

Diogo Jota had een fabelachtige dieptepass in huis op Trent Alexander-Arnold, die de bal vervolgens breed legde op Sadio Mané. De aanvaller had de hoek voor het uitkiezen en schoot overtuigend de 0-1 binnen. Na de pauze kreeg Leeds meer kleur op de wangen. Onder meer Helder Costa (over) en Jack Harrison (redding Alisson Becker) kwamen dicht bij een treffer, maar waren onfortuinlijk in de afronding. De grootste kans kwam op naam van Patrick Bamford: hij raakte een kwartier voor tijd de lat na een bekeken lobje. Het spel van Liverpool in de tweede helft stond in schril contrast met het optreden voor rust.

Het noodlot sloeg drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd toe. Een scherp aangesneden hoekschop van Jack Harrison ging over de hoofden van Patrick Bamford en Mateusz Klich en kon wél worden binnen gekopt door Diego Llorente: 1-1.


Poll

Gaat Liverpool zich nog plaatsen voor de Champions League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door tomdecocq)

Heeft Liverpool even geluk dat de ranglijst niet van belang is voor plaatsing voor de Super League

19 april 2021 om 22:55

Volgens mij leeft de redacteur onder een steen

19 april 2021 om 22:57

Want de Super League is een voldongen feit? Ga er maar vanuit dat deze omhooggevallen 12 clubs nog met hangende pootjes van dit waanzinnige idee terugkomen.

19 april 2021 om 22:59

Natuurlijk komen ze nog terug van dit waanidee, maar dit maakt het leedvermaak op zo'n dag nog net wat leuker.

19 april 2021 om 23:03

Zeker Goalski! Ik geniet hier net zo hard van als jij haha.

19 april 2021 om 23:06

@myvision Mijn hoop is alleen dat ze, wanneer ze op hun pootjes terugkomen, ze ook flink gestraft worden. Competitie beginnen met -30 punten bijv? haha

19 april 2021 om 23:12

Ja, of gewoon een paar leagues degraderen. Duurt het weer een paar jaar voordat ze hooghartig komen doen. Al gun ik het de spelers en vooral de supporters niet, die spreken zich er gelukkig ook tegen uit.

19 april 2021 om 23:15

@aguerooooo ik vind ook dat de clubs flink gestraft morgen worden en desnoods een divisie terug. Gisteren was een aanslag op het voetbal ja de UEFA is hypocriet, maar die zorgen tenminste wel nog voor een eerlijke verdeling van de televisie gelden en manier voor eerlijke plaatsing. De 12 clubs van gisteren zien het liefste zichzelf geplaatst worden voor elke CL editie inclusief een hogere opbrengst van de televisiegelden. Dat is gewoon een mes in het rug van alle overige voetbalclubs.

19 april 2021 om 23:20

@myvision, Chelsea en Man City schijnen al terug te krabbelen nadat ze al niet overtuigd waren en vrijdag snel een keuze moesten maken. Hopelijk maken ze nu wel de goede!

19 april 2021 om 23:27

Waar heb je dat kunnen lezen? Ben heel benieuwd hoe Chelsea er nou echt in staat.

19 april 2021 om 23:32

@myvision Degraderen vind ik denk ik tegenover de fans wel wat ver gaan, die hebben tenslotte niks misdaan. Ik moet er als City fan niet aan denken om een wedstrijd bij te wonen in de 3e divisie zal ik maar zeggen haha. Denk eerder gewoon punten aftrek of 1/2 jaar lang zich niet kunnen kwalificeren voor de CL (en EL uiteraard) @yoericfc Heb je hier een bron van? Wel dat wel eens lezen.

19 april 2021 om 23:40

Voor nu zijn het vooral “leaks” die opgevangen zijn door Matt Law en bijvoorbeeld Marco Rossi. Beiden zijn journalisten met geloofwaardigheid imo, ik hoop dat er snel meer duidelijkheid komt van onze kant.

19 april 2021 om 23:50

Zou wel toevallig zijn dat net Chelsea en City effe terugkrabbelen. Even proberen die CL binnen te harken om vervolgens alsnog die middelvinger naar de rest van de voetbalwereld op te steken.

19 april 2021 om 23:57

Bedankt voor de info! Ik Volg de 1e op twitter en zie het idd staanz heb gelijk ook Marco Rossi gevolgd op twitter. Lees ook dat ze idd een U-Turn willen maken en dat ze Spurs erbij willen betrekken (in de U-Turn) en dat als 3 Engelse ploegen eruit stappen... dat ze het kunnen blocken.

20 april 2021 om 00:00

Ja of je kijkt even op de socials van beide clubs die echt een absurde, maar dan ook echt een absurde backlash kent. Normaal gesproken wemelt het er met comments van Afrikanen die elkaar trollen met ‘the pain lands in the museum of zebras or at the rented Bridge’ etc, maar nu staat het letterlijk op elke post vol met Britten die na tientallen jaren fan zijn hun club uitspugen. Minder Afrikaanse dan Britse comments te zien, ongekend en dan weet je echt wel dat je serieus de poppen aan het dansen hebt.

20 april 2021 om 00:18

@ Youri ik las het ook ja, zou toch wat zijn als uitgerekend Chelsea en City dit hele circus nu onderuit gaan zagen. Ok ze hadden in de eerste instantie meer ruggengraat mogen tonen maar ze hebben nu de kans om een Anakin Skywalker'tje te pullen en letterlijk het voetbal te redden. Ik heb nog nooit zo hard voor de club geduimd als nu, hoop echt dat ze het gaan flikken.

20 april 2021 om 00:26

Amen!! Ik duim met je mee!! Zal idd wat zijn als die olie clubs ineens dit hele project aan gorten schiet! Hele mooie vergelijking met Anakin Skywalker.. lets hope so!

20 april 2021 om 00:31

@john Terry Wel lekker dat dit uitgerekend onze clubjes zijn haha. Zou echt lekker zijn als ze zich werkelijk terugtrekken, zou een club als City misschien ook wat meer gerespecteerd worden

Ik duim met je mee man!

20 april 2021 om 07:55

Op meer respect zou ik iets rekenen. Eerst geven ze aan de SL te willen en als dan gedreigd wordt met directe uitsluiting van deze twee clubs in de CL komen ze er ineens op terug.

19 april 2021 om 23:09

Haha hier kon je op wachten als reactie🤣

In strijd om Champions league tickets?

19 april 2021 om 22:59

Ze bedoelen voor de super league waar Liverpool sowieso al geplaatst voor is, Eigenlijk was deze wedstrijd niet echt van belang....

19 april 2021 om 23:04

De Super League begint (als het doorgaat) in het seizoen 2023/24 pas.

19 april 2021 om 23:10

Niet waar VZ het begint deze zomer al. Of denken jullie dat de grote clubs 3 jaar zonder Europees voetbal gaan spelen?

19 april 2021 om 23:17

Voorlopig is die verbanning nog niet officieel. We houden ons graag bij de feiten.

Lekker voor je, wat een super club dat Liverpool zeg. Natuurlijk niet eerlijk, maar volgens mij is iedereen er helemaal klaar mee.

De clubs die de super league in willen kunnen in de huidige opzet niet eens een CL ticket winnen. Liverpool, Chelsea, Arsenal...

19 april 2021 om 23:20

Chelsea gaat het nog wel halen denk ik. Maar zet Spurs er maar voor in de plaats in je lijstje inderdaad

Waar is Wijnaldum mee bezig zeg, hij is echt uit vorm! Ik zag al vaker grappen dat hij stilstond op het veld maar dat klopt ook nog echt. Van de harde werker Wijnaldum is niks meer over. Leeds heeft vandaag leuk gespeeld! Altijd aanvallend proberen te spelen en dat loont.

Welke CL-ticket hahahaha, echt geen enkele Liverpool-supporter boeit dit vandaag.

19 april 2021 om 23:06

We zijn allemaal des duivels op die amerikaanse eigenaren van de club.Die lui hebben de ziel van de club verkocht en waarom? Zodat die greedy bastards meer geld in hun zakken hebben.Het motto van de club is You'll never walk alone maar die yanks hebben vandag duidelijk aan de fans laten merken You'll walk alone. En dat gezeik van ze over legacy fans. Ze moeten zich dood schamen en zich met die ploeg uit die b-sport bezig houden. Aangezien ze ook eigenaar zijn van de boston red sox.Weg met die yanks.De club moet weer van de fans worden.Ben echt teleurgesteld in mijn favoriete engelse club dat die greedy bastards in bestuur dit hebben durven besluiten.Ze hebben de herrinering aan de 96 bezoedelt

Gaat nog lastig worden voor Leeds om de 10e plaats vast te houden. Lijkt mij dat Aston Villa daar nog over heen gaat. Toch ook wel een keer leuk, Aston Villa in de Champions League.

Leeds United pakt een kostbare punt voor plaatsing Champions League

19 april 2021 om 23:11

Zeker, mooie club ook, kan wel eens de laatste Leeds - Liverpool zijn, als het aan mij ligt wordt die laatste gewoon uit het woordenboek gewist.

Voor sommigen komt die Super League ook op een voor hen welgekomen moment. De geldslang dreigt verstopt te geraken. Ik hoop dat er een aantal omvallen eigenlijk. Plaats wordt wel ingenomen door anderen. Verder natuurlijk de volle support voor West Ham en Leicester. Manchester Reds en Manchester Blues mogen ook vervangen worden. Karma ook.

De founding father van de SL Liverpool, Arsenal en de Spurs zullen het hard nodig hebben, want plaatsing voor de echte CL is al te lastig voor ze.

Wat wel positief is. Gelukkig is Klopp tegen deelname van ons aan de superleague

19 april 2021 om 23:25

Ook Milner heeft net gezegd dat hij hoopt dat het niet door gaat omdat het hem totaal niet zint.

Heerlijk dit, denk dat er nog nooit zoveel mensen voor Leeds zijn geweest dan vanavond. Gelijkspel was ook zeker niet onverdiend. Hopelijk houden alle protesten enz. lekker aan tegen de founding clubs, want het is om te schamen.

19 april 2021 om 23:31

Ik vind dat toch een beetje triest, de hele club Liverpool lijkt fel tegen het hele idee te zijn behalve de man aan de top. Gaan we nu hele clubs, spelers, supporters afrekenen op gepruts van een handjevol bobo’s?

19 april 2021 om 23:48

Van mijn part wel, ik als Gooner heb er alle begrip voor in ieder geval. We moeten ons allemaal laten horen nu, supporters veroordeel ik niet. Volgens mij wil echt niemand behalve die eigenaren dit, maar als supporter kan je je niet echt op een andere manier hoorbaar maken dan wat er nu gebeurd.

19 april 2021 om 23:55

Dat is wel waarom de Duitsers het wel laten, daar hebben de supporters ook daadwerkelijk inspraak. Veel PL clubs hebben hun ziel allang verkocht.

19 april 2021 om 23:56

Zeker mee eens hoor, maar persoonlijk ga ik nu niet harder juichen dan nornaal wanneer Salah een kans om zeep helpt. Ik weet dat Salah zelf zeer waarschijnlijk helemaal geen trek heeft in een Super League, dat bedoel ik meer. Hopelijk helpt deze backlash, als het daardoor nu van de baan vliegt hebben we toch wel iets historisch bereikt door met z’n allen zo tegen onze clubs in te draven.

Mensen die hier karma roepen etc.. ga lekker ergens anders trollen, de spelers, staff en Klopp hebben hier niks mee te maken. De fans die verzetten zich hevig tegen de eigenaren van de club en laten weer eens blijken waar voetbal om draait, de fans. Uiteindelijk zullen de eigenaren dit ook weer inzien net zoals ze de ticketprijzen met £25/30 wilde verhogen een aantal jaar terug, daar kwamen ze ook van terug.

Leicester presteert al jaren beter dan drie van de zes teams. Toch mogen die niet deelnemen.

Ach worden ze straks toch voor uitgesloten als dit echt zo doorgaat...
Kunnen ze net zo goed niet meer rechtstreeks plaatsen.
Wie weet willen ze alleen een schok effect bij de Uefa creëren, maar zelfs wanneer de Super League niet doorgaat, is er een kans dat ze een tijdje worden uitgesloten van Europees voetbal.
Maar goed, dit is een gevecht tussen partijen die beide puur om geld draaien en niet om voetbal en fans. De Uefa en Fifa maken er ook een gigantisch potje van!!
Beide is niet goed te praten, maar die super league is wel heel dom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6423
6.Liverpool5718
8.Everton554
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger341
G. WijnaldumMiddenvelder342
Mohamed SalahAanvaller3320
Diogo JotaAanvaller178
L. HughesKeeper00
C. KelleherKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren