Ajax komt met langverwachte reactie op Super League

Dinsdag, 20 april 2021 om 12:25Jeroen van Poppel • Laatste update: 12:26

Ajax heeft maandagavond gereageerd op de plannen voor de Super League. De Amsterdammers onthielden zich eerder op de dag nog van commentaar, maar nemen nu nadrukkelijk afstand van de twaalf grootmachten die hun eigen competitie willen opzetten. "Ajax is volledig onthutst en teleurgesteld door de aankondiging van een mogelijke Super League", laat Edwin van der Sar weten op de website van de club.

Ajax hoopt door te kunnen met de nieuwe opzet van de Champions League. "We steunen de nieuwe opzet van de UEFA, zoals maandag bevestigd", zegt Van der Sar. "Door mijn werk voor de ECA ben ik al een aantal jaren betrokken bij discussies over een nieuw format voor de UEFA-toernooien. Ajax heeft in het verleden samen met het ECV en de KNVB gewerkt aan een aantal wijzigingen, bijvoorbeeld om deelname aan de Champions League toegankelijker te maken voor de clubs."

Het artikel gaat verder onder de video
De Ligt kondigt statement van Oranje tegen Qatar aan I NEDLET
Meer videos

"We dachten dat we de oplossing hadden gevonden met het zogenaamde Zwitserse model, met meer internationale competities voor meer clubs", vervolgt de algemeen directeur van Ajax. "We zijn erg teleurgesteld over de plotselinge en late ommekeer die collega-directeuren van enkele internationale topclubs dit weekend hebben gemaakt, met als gevolg dat een zeer onzekere periode de horizon van het Europese voetbal bedreigt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

278 reacties (laatste reactie door sirius)

Top reactie, weloverwogen en precies wat de meeste supporters volgens mij willen. Gewoon weer een Ajax-Feyenoord, strijden voor de CL tickets en met goed en gedurfd voetbal de rijkere clubs bestrijden met eens in de zoveel tijd een succes om intens van te genieten. Klasse gedaan! #footballisforthefans

19 april 2021 om 22:40

Tja of je nou 6 goals tegen krijgt van Sparta of 12 van city maakt ook niet zo veel meer uit.

20 april 2021 om 00:52

Eventjes wat anders: waarom hebben ze de Super League gisteren bekend gemaakt, terwijl ze eigenlijk nog hoopten op steun van een Bayern/Dortmund(/evt Leipzig)/PSG? Waarom moest dit zo voorbarig en snel? Er was nog niks definitief en er ligt nog niks vast. Bovendien zet je de naam en de eer van je club best op het spel imo (pure geldwolven). Waarom moest dit nu zonodig gebeuren? Omdat de UEFA vandaag zijn nieuwe vorm vd CL introduceerde en wilden de clubs dat nog veranderen? Wat wilden ze hier nou echt mee bereiken? Heb nl geen idee. Het lijkt iig tot nu toe faliekant mislukt. En zonder Duitse/Franse inbreng is het al gedoemd te mislukken, want je mist de grootste landen in Europa nu allemaal.

20 april 2021 om 08:29

Dit is naar mijn mening paniekvoetbal geweest. De clubs die deelnemen staan op de rand van de afgrond, slechts een goede kapitaalinjectie kan het tij nog keren. Bij clubs als United, Liverpool en City willen de eigenaren ook niets meer investeren, er komt namelijk te weinig uit. Tot slot maken dit soort clubs enorm risico volle begroting op, door spelers aan te trekken die 3 jaar onder contract staan met een lucratieve salaris, wel met een gedachte dat de desbetreffende club 3 jaar minimaal de halve finale in de champions-league speelt. Als de prognose niet uitkomt, maakt zo'n club veel verlies. Nu willen de clubs zekerheid, door minimaal 3 of 5 jaar hetzelfde bedrag te krijgen uit de Super league. Dat is op zich logisch. Alleen gaat zo'n constructie op den duur ook mis, clubs smijten iedere keer weer meer geld over de toonbank.

20 april 2021 om 09:06

Idd dit zal een probleem blijven als clubs hun beleid en uitgaven niet aan banden leggen. Ook die uitspraak van perez van Madrid dat voetbal anders dood is straks. Denk dat alleen die clubs met honderden miljoenen schuld steaks omvallen en dat is dus ook het probleem. Deze 12 clubs zien zich zelf als het summum van voetbal, of nog arroganter, zij zijn het voetbal. Het gaat hier helemaal niet om de supporter het gaat alleen maar om groter, groter, groter en meer, meer, meer. Moet een beetje denken aan die meeuwen uit finding Nemo, die schreeuwen de hele tijd alleen maar;"mijn, mijn....mijn, mijn. Dat gevoel krijg ik hier ook. Overigens denk ik dat er gewoon een paar grootmachten gaan omvallen en eigenlijk hoop ik het ook een beetje zodat de sport kan normalisen. Misschien toch een max budget en eventueel salary cap. Was er nooit voor maar misschien is het iets.

20 april 2021 om 10:11

Maar waarom dan de avond voor de bekendmaking van de nieuwe vorm vd CL? Een week ervoor of erna, als je alles goed in orde hebt....

19 april 2021 om 22:01

Precies en dit kan voor een ajax maar ook benfica de terugkeer aan de top gaan betekenen als spelers als de ligt en de Jong nieuwe clubs nodig hebben en deze teams zouden dan wel hoog aangeschreven staan

19 april 2021 om 22:06

Helaas is topvoetbal al jaren niet meer voor de fans. Alle clubs nemen het nu wel weer in de mond omdat het populair is, nu dan hoop ik dat ze dat ook eens doorvoeren en de fans wat beter behandelen.

19 april 2021 om 22:15

Wanneer worden fans niet goed behandeld dan? Het is niet alsof clubs supporters in een kooitje stoppen en te weinig voeden... Ik voel mij als Ajacied in ieder geval goed behandeld door Ajax, niks te klagen.

19 april 2021 om 22:19

Lierse heeft het over topvoetbal

19 april 2021 om 22:23

Bundesliga behandeld haar fans goed. Het is vooral Engeland wat ten prooi is gevallen aan miljonairs die een club zien als investering ipv een club.

19 april 2021 om 22:39

Wat bedoel je hiermee @lierse1997? Ik ben al 20 jaar seizoenskaarhouder bij Ajax en moet zeggen dat ik me altijd prima behandeld voel. Zeker de afgelopen jaren is het puur genieten.

Ons stadion dat echt een Ajax huis geworden. Door goed beleid zijn we enorm gegroeid en doen we weer een stuk serieuzer mee in Europa. De sfeer in ons stadion is fantastisch.

In het verleden werden we als fans vaak beduveld (neem de verkoop van Zlatan, verkoop van Sneijder). En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar de laatste jaren is er veel verbeterd en, mede door de goede resultaten, kijk ik er echt naar uit om weer naar mijn club te mogen!

19 april 2021 om 22:58

Ik ben zelfs aandeelhouder met mijn 11 aandelen zelfs mede eigenaar.ðÿ˜šðÿ˜·

19 april 2021 om 23:58

Voorbeeld. Elk jaar duizenden ponden betalen voor een seizoenskaart om vervolgens een eigenaar te zien die al dat geld in z’n eigen zak stopt en het club met totaal wanbeleid naar de knoppen helpt (Arsenal en Kroenke). Om vervolgens ook nog door de gehele voetbalwereld uit te worden gekotst als club terwijl je niks te maken hebt met de super League en er ook helemaal niemand achter staat. Alleen omdat die wereldvreemde idioot van een Kroenke het wil, gebeurt het..Dat het bij Ajax goed is, betekent niet dat het overal zo is..

20 april 2021 om 00:05

Maar wat Ajax kan moet Arsenal toch zeker ook kunnen. Echter, laat Ajax en bv Bayern daarom maar gewoon vd supporters blijven. Deze clubs kiezen voor hun achterban ipv voor t grote geld zoals de clubs met bizar rijke clubeigenaren

20 april 2021 om 00:20

Dat het bij Arsenal ruk is, betekent niet dat het overal zo is... En als het bij een club goed gaat, kan het toch ook bij een andere club goed gaan, zeker als er goed beleid wordt gevoerd?

20 april 2021 om 12:51

Ja want met al die aandelen beslis jij of ze mee doen uiteindelijk aan de SL? Neen dat doe je niet want ze hebben jouw elf aandelen niet nodig om het te doen. Allemaal mooi en wel de praatjes van edwin. Maar iedereen doet deze clubs af als geldwolven, maar wat met die fans? Die hebben er niet om gevraagd om daaraan mee te doen. De supps kunnen er niet aandoen. En de uefa/fifa dat een WK verkoopt aan qatar, daat aan mensenhandel en slavernij doet dat moet dan het beste WK ooit worden. Het duurde zolang voor er iets over gezegd wordt. Maar over de Super leaugue direct iedereen op zijn achterste poten. Dit is echt two face van de mensheid. Moesten de mensen van de super league morgen zeggen hier ceferin en infantino jaarlijks 500mil. Dan zouden ze snel zijn om het goed te keuren, en zouden ze er wsl nog aan meewerken. Corruptie ten top de uefa en de fifa. Maar hey steun de slavenarbeid anders.

20 april 2021 om 12:59

Mcfc: er is werkelijk niemand die de UEFA en FIFA goede organisaties vindt. Maar als die de mogelijkheden hebben om dit tegen te houden: graag! Als we moeten kiezen uit twee slechten, kiezen we niet de slechtste van de twee. Alles is ziek, laten we dan voor iets geOnds kiezen ipv voor weer wat zieks.

20 april 2021 om 13:10

@formus Als je dan de CL beter of eerlijker wil maken dan moet je mss is stoppen met landzn 4 plaatsen te geven in de CL. En bv een belgie, nederland garantie te geven op 2 rechtstreekse plaatsen. Maar jij denkt dat voor de CL te kiezen beter is als de SL. Daar heb ik sterk mijn twijfels over. Dus ja we zullen het zien, maar ik weet wel 1 ding zonder die clubs gaat het een flauw CL worden en gaan ze heel wat sponsergeld mislopen.

19 april 2021 om 22:08

@Formus, wat ik ergens wel bijzonder vind in de discussie over de Super League: blijkbaar vindt vrijwel iedereen de huidige machtsverhoudingen wel prima. De opzet van de CL wordt gewijzigd, het toernooi wordt nog meer een gedrocht dan het al was. En daar profiteert nog steeds maar een heel klein gedeelte van de clubs van. Eigenlijk zou dit voor de UEFA een signaal moeten zijn om juist keihard de drijfveer geld uit het voetbal te slopen. Het toverwoord is niet meer, meer, meer maar juist minder, minder, minder.

19 april 2021 om 22:09

Alleen vult de UEFA natuurlijk ook zelf hun zakken bij de huidige CL. Daar gaat het hun om, niet om die Super League.

19 april 2021 om 22:17

De UEFA vult deels hun zakken, maar ook enorm veel geld gaat naar alle andere kleine aangesloten bonden. Ik heb het idee dat deze elite clubs de andere competities als Kroatië, Griekenland en ook Nederland en nog kleinere competities niks gunt, ze willen graag alles zelf hebben en de verhoudingen nog schever maken.

19 april 2021 om 22:21

Het meer, meer, meer geld willen is niet perse iets slechts. Het zou alleen wel mooier zijn als het beter verdeeld werd. Vroeger waren de topspelers veel meer verdeeld, omdat het geld veel meer verdeeld was. Dat zou toch geweldig spannend zijn? Ieder land één, twee of drie grote clubs die elk jaar weer mee kunnen doen om de Europese prijzen. Ik zou het schitterend vinden als clubs als Porto, Ajax, Benfica, Feyenoord, PSV, Dinamo Zagreb, Basel, Salzburg, Anderlecht, Club Brugge, Lierse (speciaal voor jou Lierse ), Slavia Praag, Partizan Belgrado, Steau Boekarest enzovoort enzovoort weer redelijk gelijkwaardig kunnen optrekken. Wat dat betreft brengt de oprichting van de Super League dat wel dichterbij. Ze halen de top van de ijsberg weg, waardoor de veel bredere subtop kansen krijgt.

19 april 2021 om 23:01

@De Toekomst, Een beter milieu begint bij jezelf zullen we dan maar zeggen. De inkomsten van de CL gelden van de deelnemende Nederlandse clubs gaan we dan voortaan bijvoorbeeld zo verdelen: 18 clubs in de Eredivisie, We delen het totale verdiende bedrag door bijvoorbeeld 22. Uiteraard na aftrek van alle kosten die de deelnemende ploeg heeft gemaakt. De deelnemende club krijgt 2 stukjes van de taart van 22, alle andere Eredivisieclubs krijgen 1 stukje taart. De overige 3 stukjes taart verdelen we over de clubs uit de tweede competitie om de kloof tussen het eerste en tweede niveau ietsje te dempen. De deelnemende ploeg krijgt dus alsnog het voordeel van een grotere financiele vergoeding, buiten het feit dat hun spelers meer exposure hebben gekregen in de CL en daar dus ook een waardestijging en beloning bij te behalen is geweest. Goed idee he? Want je walgt natuurlijk ook van het feit dat Ajax als deelnemende club dit jaar dik 30 miljoen krijgt voor alleen al deelnemen aan de CL en dat dit bedrag minstens een miljoen of 8 hoger is of in veel gevallen zelfs een veelvoud is van de totale begroting van de niet traditionele topclubs in de Eredivisie. Het zegt eigenlijk ook wel voldoende dat jouw rijtje clubs die jij schitterend graag terug wilt zien stuk voor stuk clubs zijn die bij de top van hun land behoren of behoorden en dat grotere financiã«le mogelijkheden ten opzichte van andere clubs in hun land daar ten grondslag aan heeft gelegen. Feitelijk ben je het populairste jongetje van de groep die net buiten de groep van echt populaire jongens valt, maar die met die semi populaire status net zo hard schijt heeft aan de jongens die nog lager op de populariteitsladder staan, gelijk aan hoe de echte populaire jongens jou behandelen.

19 april 2021 om 23:39

wordt lastig, definieer kosten. de vliegtickets en het hotel of de complete salarishuishouding en inkomende tramsfers?

19 april 2021 om 23:54

Kosten direct gerelateerd aan de Europese wedstrijden uiteraard. Dus wedstrijd premies, reis en verblijf, verzekeringen, trips van scout die de tegenstanders bekijken, etc etc.

20 april 2021 om 00:07

@Sammerens, ik geef niet aan dat het een grote communistische voetbalpiramide moet worden. Verschil mag er zijn. Ik zou het alleen mooi vinden als de verschillen kleiner zijn in Europees verband én clubs die nationaal goed presteren dus ook eerder aan kunnen haken in Europa (zoals AZ onder Adriaanse bijvoorbeeld ook flink verraste). Clubs die presteren, moeten daar echter ook voor worden beloont.

20 april 2021 om 00:15

Gelbe, de romanticus in mij mist dat al heel lang en heeft dat toch eigenlijk al opgegeven. Echter zit er nog net genoeg romanticus in mij om hier heel hard tegen te zijn. De tegenwoordige verhoudingen zijn al vreselijk. Ik ben wars van macht/geld/commercie en heb de laatste weken hier heel veel over gereageerd. Als vb: ik vind dit kampioenschap van Ajax dit jaar ok. Meer niet. Het is niet spannend, de verhoudingen zijn scheef. Ajax heeft dit natuurlijk zelf verdiend, maar dit is niet legendarisch, zoals jullie kampioenschap in 2007 op 1 doelpunt of onze derde ster tegen Twente op de laatste dag. Die zijn onvergetelijk, of het nou voor je eigen club is of tegen, dat vergeet je nooit meer. De verhoudingen moeten geëgaliseerd worden en wanbeleid moet bestraft worden. Dus eerlijker geld verdelen en promotie en degradatie moet blijven bestaan.

20 april 2021 om 07:15

Aha dus een verdeling waardoor het speelveld in de Eredivisie gelijker zou zijn is dan direct een communistische pyramide. Jouw reactie is tekenend voor hoe velen in deze situatie staan. En hoe hypocriet er gedacht wordt op het moment dat er een situatie aan wordt gedragen waarbij jouw favoriete club zelf de grote jongen is.Vertel nu eens waarom het op Europees vlak allemaal gelijkwaardiger moet maar het geen probleem is dat Ajax in 19/20 (ik kan de cijfers van het huidige seizoen zo snel niet vinden) met minstens 10x de begroting werkt van de nummers 11 t/m 18 en zelfs gewoon ook nog met een 4x hogere begroting werkt dan de nummer 4 op de lijst. Waarom is het niet hoog tijd dat we dit aan gaan pakken zodat clubs als Utrecht, Zwolle, Az of Heerenveen eens serieus kans kunnen gaan maken op de titel.Waarom is het een probleem als meestal dezelfde 4-6 clubs in de halve finale CL staan maar het geen probleem is dat de Eredivisie totaal gedomineerd wordt door Ajax, PSV en iets mindere mate Feyenoord. AZ en Twente zijn 1x tussendoor gekomen en daarvoor hebben ze riant buiten de financiële mogelijkheden moeten treden en daar ook de tol voor moeten betalen.

20 april 2021 om 09:13

Ja maar het uefa geld keert toch terug in het voetbal? Neem aan dat de uefa een non profit organisatie is. En ondanks dat het in het verleden zo corrupt als de pest was vraag ik mij vaak af wat mensen bedoelen met "ze steken het in hun zak". Als het niet meer zo corrupt is zou het meeste geld weer bij het voetbal moeten terechtkomen. Daarnaast heeft diegelbe wel een punt, zogenaamd wordt de opze5 van de cl eerlijker. Naar als je nog steeds vasthoudt aan dat belachelijke puntensysteem wat voor de rijke clubs 99 van de 100 keer gunstig uitpakt in tegenstelling tot de kleine landen en clubs.

19 april 2021 om 22:09

Voorbarige reactie die de mogelijkheden van Ajax beperkt wat mij betreft.

19 april 2021 om 22:13

Ik vind het slap, typisch Sar, zonder ballen, altijd maar afwachten en overal te laat bij zijn. dit was een uitgelezen kans om het gat te dichten, een mogelijkheid die je via de Uefa nooit gaat krijgen. Goh je krijgt 4 wedstrijden meer dat zal wat meer geld opleveren maar nog steeds nooit zoveel als de toplanden die de extra plaatsen gaan krijgen. Het is gewoon bij de pakken neerzitten en jezelf ten dode opschrijven op de lange termijn. Sar is de doodsteek voor Ajax en ik zeg je, enkel omdat hij zijn eer, als nu voorzitter van het Eca, groter is dan wat hij zou moeten doen voor Ajax. Een egotripper eerste klas, net zoals hij jC een mes in zijn rug stak. Visieloze hond!

19 april 2021 om 22:24

Echt een schande wat jij zegt in jouw één na laatste zin... Wat mij betreft banwaardig, maar gelukkig voor jou ga ik daar niet meer over. Echt gestoord om zoiets te beweren over het mes in de rug steken bij Cruijff, want niemand heeft dat ooit gedaan.

19 april 2021 om 22:28

Maar ten koste van wat? Is dat de manier waarop je relevantie wilt afdwingen? Jezelf afzetten tegen alle andere Nederlandse clubs en de Knvb zodat je eventueel succes kunt kopen? Dat is naar mijn mening alles wat er mis is met het hedendaagse voetbal en juist de reden waarom ik Ajax erg respecteer. Op eigen kracht opleiden, waarde creeeren en presteren. Ik denk eerlijk gezegd dat alleen de succes-supporter dit toejuicht.

19 april 2021 om 22:42

Nou Piranha mag deze mening toch hebben? Of je er nou voor bent of tegen, ben ik met hem eens waarom Ajax daar nu zijn mening over moet geven. Of deze league het gaat redden weet ik nog niet. Wat had Sar gedaan als hij nu zijn uitnodiging al binnen Had gekregen? Ik ben ook niet voor deze super league. Maar als hij er dan toch komt, kan je het altijd overwegen. Maar laten we hopen op de normale cl, ook met nieuwe opzet. En hopelijk met de grote clubs

19 april 2021 om 22:44

Nou, voorlopig zetten die 12 clubs zichzelf behoorlijk buitenspel. Een competitie van niks is het tot nu toe. Spelers zijn straks contractloos, want die contracten gelden niet meer, wat denk je dat daarmee gebeurd. Die gasten willen ook gewoon een WK en EK spelen. Daar komt nog bij dat ze bizarre salarissen zullen vragen met nieuwe contractonderhandelingen. Ik denk dat deze 12 clubs hun hand overspelen. En als de Uefa slim is, gooien ze hen direct eruit, voor minimaal 5 jaar. Dan zoeken ze het zelf lekker uit.

19 april 2021 om 22:46

@Piranha, je ziel, visie, cultuur, voorbij gaan de supporters en historie verkopen voor een zak centen; dàt is de grootste mes dat je in Cruijffs rug kunt steken. Je haalt dus je eigen betoog (enkel om van der Sar in kwaad daglicht te brengen) wel heel makkelijk zelf onderuit.

19 april 2021 om 23:55

Jij moet een heel teleurstellend leventje hebben gezien je reactie.

20 april 2021 om 09:16

Wat een waardeloze reactie, niet een Ajacied waardig. Ik vind het te waarderen dat van der Sar niet meteen bij het eerste nieuws iets begint te blaten maar zichzelf even inleest en het even.laat bezinken. Dat heet verstandig opereren. Niet op de waan van de dag. Verder vind ik je reactie beneden alle peil en gelden de laatste wporden waarschijnlijk voor je zelf

20 april 2021 om 11:57

Een ban voor de waarheid? Als je vergeetachtig bent, begint te dementeren prima, lees de JC revolutie er nog maar eens op na en wat de precieze reden was van Jc's vertrek. we kunnen wel schijnheilig gaan zitten doen en net doen of er niets gebeurd is, maar dat is er wel. Tevens ben ik ervan overtuigd dat JC wel de visie zou hebben gehad mee te gaan in dit verhaal, net als een Laporte. Maarja, dat zullen we nooit te weten komen.

20 april 2021 om 11:58

@sirius, wat is de andere manier? ik hecht veel waarde aan alles wat we internationaal bereikt hebben, voorstellen, en ben van mening dat wij bij de Europese top 10 horen. Via de Uefa gaan we daar niet komen want die trekken al jaren de top 4-5 competities voor en benadelen ons met lagere premies, minder inschrijvingsbewijzen e.d. Dus als iemand een betere manier weet, zeg het maar.

20 april 2021 om 12:01

@lunny, ik denk dat ik meer respect voor onze historie en cultuur heb. De Uefa heeft dat duidelijk niet en nu is een moment om aan ta haken bij 99 andere Europese prijzen. Over tig jaar wordt je ziel toch wel verkocht, deze veranderingen gaan sowieso gebeuren. En je moet net als in de wielerwedstrijd in de juiste groep meezitten. In deze zou ik zeggen, dit is de beste groep mogelijk, buiten dat Bayern mist.

20 april 2021 om 12:04

@afca_yiddo, de Uefa kan ze niet uitzetten, de nationale bonden wel, maar afpakken van de licentie op basis van wat? Ga het maar aanvechten. En dan wil de PL of Seria A of PD verder zonder deze teams? Gaan ze nooit doen. Vergeet niet dat de Uefa ons nooit serieus heeft gezien, dat Ceferin altijd onder de vleugel van de groten meeliep en weinig tot niets voor de rest deed. Om ons nou te verbergen achter de Uefa die de Nederlandse competitie toch nooit serieus gaat nemen?

20 april 2021 om 18:18

En dan mijn reactie weghalen vz , terwijl dit blijft staan chapeau!Vd sar word niet alleen onjuist beschuldigt , hij word gewoon uitgescholden door piranha voor hond etc.Ik noem hem een internettroll , dan haal je mijn reactie weg.Piranha maakt zich gewoon schuldig aan smaad hier man, 0% onderbouwing waarom hij JC een mes in zn rug zou hebben gestoken!

20 april 2021 om 21:10

@sc12 Waarschijnlijk was die onderbouwing niet nodig omdat het bij de meeste nog vers op het netvlies staat. Korte samenvatting van wat je gerust overal terug kan lezen over de Cruijff revolutie bij Ajax: Er was een groepje mensen die graag Ajax falende directie over wilde nemen waarin Davids een rol vervulde en die van Gaal als directeur wilde aanstellen. JC wilde daar een stokje voorsteken en door fouten in de aanstelling werd hij door het gerecht in zijn gelijk gesteld. JC mocht daarna het zelf gaan doen en zijn plan was om dat met vele ex voetballers te doen waarbij Bergkamp, Jonk, Overmars en Sar de hoofdrollen zouden gaan vervullen volgens zijn visie. Al deze mannen hadden hun positie te danken aan Johan. Na wat onenigheid en Bergkamp eruit te hebben gezet, bleven er drie over. Ed en Marc hebben toen Jonk koudgesteld die daar met Jongkind exact deed op de Toekomst wat Cruijff voor ogen had. Hij steunde verder Marc en Ed in hun dingen, totdat die twee besloten Jonk eruit te gooien omdat Marc en Ed de visie Cruijff loslieten. Johan heeft daar tegen geageerd in stelligste bewoordingen maar Marc en Ed gingen toch door waardoor ook Johan zijn handen ervan heeft moeten trekken. De revolutie die zij niet begonnen waren en geen recht op hadden hebben zij naar hun hand gezet door slinks handelen. Johan heeft Marc en Edwin nooit meer gesproken tot zijn dood. Lees alles nog maar een keer na. Het woord hond was onjuist gekozen in combinatie met visieloos, dat had vals moeten zijn, een bestaande Nederlandse uitdrukking en zeer van toepassing in deze. Visieloos blijft het wel want met de Uefa blijven we elk jaar achteruitgaan. Dit was wel een kans om je ergens bij aan te sluiten waarbij je om historische en recente prestaties juist gewaardeerd wordt volgens mij. Het zou ook niet juist zijn om een mening die is gepasseerd op feiten weg te halen alleen omdat mijn mening niet strookt met de mening van de meesten hier op VZ of omdat jij liever een rol in de marge blijft spelen met onze club.

21 april 2021 om 12:54

En welke oplossing draag je dan aan voor een FC Emmen dat niet eens 10 procent van de middelen aangereikt krijgt die Ajax wel ter beschikking heeft? Die hebben geen gemeente die er een (op dat moment) hypermodern stadion neerzetten, er miljoenen in hebben gepompt en die hebben dat achterland niet. Wil je dat dan ook allemaal gaan corrigeren, of word het dan te eerlijk?

19 april 2021 om 22:19

De bedoeling is dat de nationale competities gewoon blijven, dus daar veranderd op papier weinig in. Maar idd, waar het om gaat is dat je kunt strijden om het hoogst haalbare als club en dat is de Cl. Het gaat erom dat clubs als Ajax, Psv, Atalanta, Leicester etc. het beste uit zichzelf halen en zo goed mogelijk presteren om daarna op het hoogste toneel te mogen spelen. Als je een Super League krijgt valt dit helemaal weg. De grote 15 blijven altijd dezelfde 15. De rest heeft pech. Snap echt niet hoe ze zo'n debiel idee zo groot kunnen maken.. Clubs als Real, Liverpool etc. hebben dit totaal niet nodig om zo groot te blijven. Als ik dan kijk naar Arsenal; zij doen dit omdat ze schijt in de broek hebben om kleiner te worden en niet meer als 'topclub' beschouwt te worden. Dit zou de redding zijn tegen verder terugzakken. Allemaal treurnis ten top.

19 april 2021 om 22:30

Het zou mooi zijn als de 12 clubs die naar de super league gaan worden vervangen door 6 clubs uit Engeland, Spanje, en Italië en 6 clubs uit kleinere landen.

19 april 2021 om 22:19

Top he. En ondertussen wel de jeugd leegroven van clubs. Als ze het eerlijk wouden hebben waar is dan de roep om een salariscap? Gelijke verdeling van tv inkomsten en een player draft? Nee dit is gewoon angst voor verandering en simpelweg buiten de boot dreigen te vallen.

19 april 2021 om 22:33

Een salariscap en een gelijke verdeling van tv-gelden zou inderdaad wel beter zijn. Een verdeling van de tv-gelden over alle clubs. Het verschil tussen Champions League en Europa League had nooit zo groot mogen zijn.

19 april 2021 om 22:42

Eens. En het geld dat nu naar de uefa gaat moet gewoon naar clubs. Daarom is het idee van de super league zo gek nog niet. Alleen die zekerheid voor 15 clubs is gek. Maar mss is dat alleen voor de eerste 3 jaar omdat ze investeren in die gezamenlijke pot met startgeld maar dat is gissen

19 april 2021 om 23:06

Zaken als een player draft zijn erg lastig te realiseren. Onze arbeidswetgeving en die van de EU zal dan echt roet in het eten gooien. Player drafts zijn leuk voor de clubs maar zwaar nadelig voor de spelers.
Voor de jeugd is allang een oplossing gemaakt. Er moet een opleidingsvergoeding betaald worden. De grote clubs betalen onderling zelfs dubbel.
Het is maar wat je verstaat onder het woordje eerlijk. Een club met een grote achterban zal altijd meer te besteden hebben dan een clubjes met een kleine achterban. Daar is ook niets mis mee. Dat zal altijd zo blijven.
TV inkomsten worden inderdaad oneerlijk verdeeld. De clubs met weinig achterban krijgen te veel, clubs met veel supporters krijgen te weinig. Espn betaald dus minder aan PSV voor een PSV supporter die een abo neemt dan Emmen krijgt voor een Emmen supporter die een abo neemt. Maar dat doet men om de kleine clubs te helpen.

19 april 2021 om 23:47

Ja die opleidingsvergoeding is leuk maar in sommige gevallen slechts een fooi. Dat kan echt nog wel beter. Maar dat gaan wij twee hier niet zo 1 2 3 oplossen helaas. Wat betreft de player draft zal je gelijk hebben, ik weet te weinig van de regelgeving daarvoor. Al hoor ik steeds terugkerende verhalen over breed opleiden en dat kan nog weleens een interessante stap zijn omdat de jeugdteams tot een bepaalde leeftijd verdwijnen en de instap dus later komt. Lost nog steeds niet alles op natuurlijk maar wie weet komt daar ook nog wat voor.

19 april 2021 om 22:21

Nou ja, het is toch zo opportunistisch als maar kan? Die hebben vandaag ook alle kritiek wel meegekregen en de reactie van de Uefa.

19 april 2021 om 23:10

Het mooie is dat van de Sar bij de ECA graag roept over een 'competitive balance' die terug moet komen door de financiele verschillen in Europa te verkleinen.

Ondertussen steekt Ajax dit seizoen met groot plezier dik 30 miljoen aan CL startgeld in de zak, wat een veelvoud is van de totale begroting van 60-70% van de tegenstanders in de Eredivisie. En dat is buiten het feit dat ze van de TV gelden ook gewoon een bedrag ontvangen dat hoger is dan de totale begroting van de laagvliegers in de Eredivisie.

Ik heb hem nog nooit horen roepen dat de CL gelden de competitive balance van de nationale competities verstoren en dat dit geld over de gehele competitie dient te gaan vloeien voor een gelijk speelveld. Vreemd he?

20 april 2021 om 00:26

Sammerens, Ajax heeft net zoveel kans en daarom recht op dat geld als alle andere Nederlandse clubs. En dat allemaal door goed beleid. Staat in de top 20 rijkste clubs van de wereld met een habbekrats van de tvgelden van alle clubs uit de grote landen. Dan doen ze toch iets heel erg goed. En allemaal zelf verdiend!!! Moeten ze de falers die dezelfde kansen hebben dan maar geld gunnen? Ik zou zelf ook willen dat Ajax er iets minder ver bovenuit stak, dat het iets spannender zou worden, maar Ajax heeft het helemaal zelf gedaan. Niet op basis van naam, niet op basis van de geschiedenis of wat dan ook. Nee, gewoon op basis van beleid. En daar kunnen de andere (top)clubs in NL een goed voorbeeld aan nemen.

20 april 2021 om 08:43

Ajax doet ook iets heel goed maar dat ze net zo heel kans hebben als anderen is natuurlijk onzin. Ajax is in deze positie gekomen omdat ze samen met PSV en Feyenoord vanaf de invoering van betaald voetbal meer geld te besteden hadden dan de andere Nederlandse clubs. Of denk je dat het toeval is dat de traditionele top 3 in de 10 seizoenen voor invoering betaald voetbal slechts 2 kampioenschappen wisten te pakken, in de eerste 10 seizoenen daarna ineens 6 keer en de pakweg 50 seizoenen daarna nagenoeg al de kampioenschappen naar de top 3 gingen? Het gaat overigens niet om Ajax, maar net zo goed om PSV in dit geval. Het is dat Ajax nu je afstand van ze heeft genomen dankzij de CL gelden en wat top transfers dat de focus nu even op hun ligt in dit voorbeeld. Om in jouw manier van redeneren door te gaan: Waarom heeft iedereen de mond vol over de tv gelden van bijvoorbeeld Engeland? Die hebben ze zelf weten te verdienen en verkrijgen toch? De Eredivisie heeft toch net zo goed de kans gehad de beelden wereldwijd te verkopen. Moeten de deelnemers van competities die het beter voor elkaar hebben dan dus gestraft worden omdat de Eredivisie een faler is en de beelden niet goed weet te verkopen? De Premier League heeft het helemaal zelf gedaan namelijk. Daar kunnen andere competities een goed voorbeeld aan nemen. Maar ja, een competitie die al decennia lang gedomineerd wordt door 2,5 clubs is gewoon niet zo boeiend.

20 april 2021 om 10:19

Sammerens, ik zeg ook niets over de PL, ik vind dat ook niet meer dan normaal. Wat ik wel vind is dat er met een bepaald aantal contractspelers gewerkt mag worden, ipv 100 (jeugd)spelers binnenharken, constant verhuren en dan hopen dat 1 het maakt en de rest verkopen. Dat zou verboden moeten worden. Is nl te bizar. En tuurlijk is het zo dat Ajax groot is in NL, club uit de grootste stad (Ik maak echter de vergelijking ook vooral met de andere topclubs). Maar Bayern is de club uit de derde stad van Duitsland. De clubs uit de twee grootste steden stellen weinig voor door gewoon slecht beleid. Anders hadden ze het echt beter gedaan. En terug naar Ajax: die doen het gewoon goed. Door de achterban, grootte, maar vooral ook door goed beleid. Overmars is de juiste man daar. Veel kritiek gehad, maar gewoon de juiste man voor een voetbalclub om een gezonde club te krijgen. Ajax heeft nl ook moeten lijden, er was veel kritiek. Maar het beleid heeft zijn vruchten afgeworpen.

21 april 2021 om 12:50

@formus - Niemand zal ontkennen dat Ajax uitstekend beleid voert. Daar heb ik ook erg veel respect voor, maar Ajax zit ook niet te wachten op een gelijk speeldveld. Europees natuurlijk wel omdat ze daar achterlopen, maar die houden de rest natuurlijk ook het liefst zo klein mogelijk. In dat opzicht heeft Sammerens natuurlijk gelijk. Bij Ajax is het principe niet anders, alleen de schaal.

19 april 2021 om 22:27

go with the flow ....

20 april 2021 om 01:46

Ik ben onderhand ook van mening veranderd. De uefa moet en de landelijke competities moeten harde sancties nemen tegen deze 12 clubs. Alle 3 deelnemende clubs van de champions league nu meteen uit de halve finale gooien.

20 april 2021 om 07:12

@Formus: De reactie was natuurlijk geheel anders geweest vanuit Ajax als zij ook bij de elite hadden gehoord. Ajax is gewoon bang weer verder buiten de boot te vallen. Binnen Nederland nemen zij namelijk hetzelfde standpunt in als het gaat om de verdeling van de televisiegelden, net als de andere twee Nederlandse topclubs. Hetzelfde geldt voor de beneliga. Kortom de pot verwijt de ketel dat die zwart zuet. Deze reactie is dan ook enkel voor de buhne. Als Ajax een serieuze kandidaat van deelname was geweest had ik zijn reactie wel willen zien

20 april 2021 om 10:06

Ach Jappano, misschien. Maar misschien ook niet. Ik sta er achter. En zoals ik zijn er heel veel in de voetbalwereld. En van die eeuwige negatieve reageerders als het iets over Ajax betreft zoals jij zijn er ook genoeg. Bayern is vaak genoeg een vb voor en door Ajax genoemd. En laat Bayern nou ook hier niet achter staan. De gezonde clubs van de supporters werken hier niet aan mee. De clubs die achterop dreigen te raken, de clubs met enorme schulden en de clubs met eigenaren die alleen maar aan geld denken willen dit. De gezonde clubs met gezond beleid niet. Wat denk je daar van?!

21 april 2021 om 10:12

@formus: Heel eerlijk denk ik dat het voor de top uit de Nederlandse Eredivisie niet slecht zou zijn om te kijken naar een hogere stap in de voetbalpiramide zoals bijvoorbeeld een Beneliga. In Engeland en Duitsland zijn de competities van een veel evenwichtiger niveau dan in Nederland. Om de reden zoals hierboven aangegeven en het logische resultaat dat Ajax niet benaderd was maakt dat een statement van Ajax gewoon uit een ander perspectief wordt gemaakt dan dat van bijvoorbeeld Bayern. Vanuit dat kader komt mij de reactie nogal hypocriet over. Ajax is zoals eerder gezegd wel op zoek naar mogelijkheden als een Beneliga om europees en financieel aan te kunnen haken. Want met welk inhoudelijk argument komt Van der Sar hier nou, anders dan "we hadden iets afgesproken"?

Edwin je bent een held

19 april 2021 om 23:36

Ja....totdat ze morgen bellen met de vraag of Ajax ook in wilt stappen. Deze verklaring cq reactie riekt erg naar "ow, wij mogen niet mee doen, dus gaan we er vol tegenin".

19 april 2021 om 23:44

Er werd een plek vrij gehouden voor het geval Ajax ook wilde instappen. Dus dat maakt deze reactie juist sterker.

19 april 2021 om 23:49

Bron? Want het gaat continu over 2 Duitse clubs en 1 Franse die er nog bij moeten.

20 april 2021 om 00:33

Furr, dat AC er bij zit, is ook op basis van hun steenrijke eigenaar Elliot die er graag aan wil verdienen. Alle clubs hebben een reden en dat is geld! De clubs met goed beleid zonder steenrijke eigenaar, die alles helemaal zelf doen, die haken af. De rest kan niet zonder. En dat maakt de Bayerns en de Ajax'en van deze wereld juist fantastische clubs imo. Door goed beleid scoren en niet door extern geld. Maar een AC en Juve weten niet eens meer hoe dat moet. Die handelen uit hebzucht en angst dat ze weer verschrikkelijke jaren tegemoet gaan. En daarmee jagen ze hun eigen supporters in het harnas..maar dat zal die clubs een zorg zijn.

20 april 2021 om 05:11

Wat betekent “niet door extern geld” eigenlijk? Ajax heeft destijds miljoenen opgehaald met de beursgang. Bij Bayern zijn Audi, Allianz en Adidas aandeelhouders en pompen ze veel geld in de club. Dus wat is extern geld dan?

20 april 2021 om 10:24

@furr,

Die 3 maken dan de 15 compleet, maar ze willen 20 clubs in de Super League. Ajax, Leipzig, Roma, Lyon en Porto worden steevast genoemd als resterende 5.

Ajax lijkt mij logisch. Staat in de top 20 van meest waardevolle clubs (lyon en Porto bijvoorbeeld niet). Heeft 4 CL trofeeën. Heeft samen met maar 5 andere clubs een echte CL wisselbeker in de trofeekast. Heeft samen met maar 6 andere clubs alle Uefa competities gewonnen én is natuurlijk 1 van weinige clubs met een Champions League badge of hoor op de mouw.

Heerlijk dit, weg met die rare rotleague! Hier wil je als club helemaal niks mee te maken hebben.

19 april 2021 om 21:58

Moet je je is voor stellen dat de mensen over 50 jaar zeggen dat Messi en Ronaldo niet de beste genoemd kunnen worden omdat ze het in een “farmers League” deden en niet in de Super League

19 april 2021 om 22:06

Dat zie ik nog wel gebeuren anders

19 april 2021 om 22:26

Dat doen ze ook al over pele terwijl de Braziliaanse competitie destijds een van de sterkste was...

19 april 2021 om 23:39

Veel mensen snappen niet hoe groot Pele toentertijd eigenlijk was. hij bracht de braziliaanse ''ginga'' terug en daarom zien veel mensen hem nog steeds als de beste voetballer ooit. wat hij in die tijd op het veld deed is niet te beschrijven in een paar woorden.

Goedzo Ajax, beter laat dan nooit zullen we maar zeggen!

19 april 2021 om 21:57

Zelfde dag nog, laten we nou niet doen alsof ze een eeuwigheid op zich laten wachten haha. OT: Blij met deze uitspraak van Van der Sar. Die Money League is een gedrocht!

19 april 2021 om 21:59

Snel zijn ze ook niet, of wel Maar boeit ook niet natuurlijk, ze spreken zich tenminste uit.

19 april 2021 om 22:02

Zou dat niet eerder te maken kunnen hebben met de RvC?

19 april 2021 om 22:04

Misschien ooit bedacht dat ze niet zomaar iets mogen zeggen omdat ze beursgenoteerd zijn en daardoor spelen met de waarde vd aandelen?

19 april 2021 om 22:10

Nouja ik vind het persoonlijk wel gewoon snel eerlijk gezegd, het is letterlijk eerder vandaag (edit: correctie, gisterenavond laat) bekend geworden en er ligt nu een officieel statement uit de mond van de algemeen directeur. Ajax is beursgenoteerd en er moeten standaard nog een paar mensen een plasje doen over dergelijke zaken. Ja, Porto en Leipzig waren enkele uren eerder (van de clubs die een beetje van vergelijkbaar kaliberen zijn), maar er zijn ook nog tig clubs die nog niks hebben uitgesproken. Ajax is er gewoon als een van eersten bij naar mijn weten, en wat boeit het überhaupt wie er sneller is? Lijkt me niks mis met dit statement.

19 april 2021 om 22:26

Is ook niet echt een wedstrijd 'wie brengt het statement het snelst naar buiten' lijkt me. Gewoon prima reactie van Ajax.

19 april 2021 om 22:04

Nou ja, ik was ook niet te spreken over het feit dat een woordvoerder de boot een beetje afhield toen een reactie werd gevraagd. Maar goed, als je als bestuur nog diezelfde avond (nog binnen 24 uur van de aankonding) een reactie stuurt is dat niet heel laat. Neemt niet weg dat ik er niet volledig op vertrouw dat mijn club zo’n stap naar een nieuwe competitie zal afwijzen. Dat hele onderzoek naar de Beneliga is op kleine schaal wat er ook met de superleague bereikt moet worden: meer (en zekere) omzet zodat de grote clubs kunnen groeien. Ook ten koste van de kleinere clubs.

19 april 2021 om 22:05

Ze waren natuurlijk nog aan het rondkijken of ze nergens de uitnodiging hebben gemist 😉

19 april 2021 om 22:13

Ze dachten dat ze ergens een vinkje waren vergeten te zetten.

Zoals verwacht. Sommigen hiero oordelen zonder dat er een uitspraak is. Lachwekkend.

19 april 2021 om 21:57

Er is wel degelijk een uitspraak van Edwin

19 april 2021 om 22:04

nu wel ja, maar eerder werd er geoordeeld zonder deze uitspraak.

20 april 2021 om 00:51

Ik doel op het eerder verschenen artikel. Men Brande Ajax al af voordat ze überhaupt een uitspraak deden

19 april 2021 om 22:07

En er zijn nog sommige die zelfs nu nog te zeiken hebben. Wie weet was Ajax op de achtergrond nog bezig om juist de gelederen weer bij elkaar te krijgen. Maar goed, Ajax gaat dus met de UEFA.

19 april 2021 om 22:17

Tsja diezelfde Uefa die we maffia noemden, diezelfde Uefa die geen onderzoek deed naar de 0-7 van OL bij Dinamo, diezelfde Uefa die steeds meer plaatsen en geld toewijst aan de top 4-5 landen, diezelfde Uefa die ons klein hou, diezelfde Uefa die Nederlandse clubs Europe league en Conference League laat spelen tegen teams uit Engeland die middenmoot spelen maar toch 8 keer zoveel budget hebben. Leuke club om bij te horen die Uefa. ik snap niet dat mensen zo vergeetachtig zijn, zo blind en zo visieloos.

19 april 2021 om 22:28

Er is ook niemand die zegt dat de Uefa nou zo top is. Het punt is dat de SL nog 10 keer slechter voor het voetbal dan de Uefa is.

19 april 2021 om 22:41

@piranha, geloof me de UEFA en de mensen van de Superleague zijn één pot nat. Allemaal types die uit zijn op macht en nog meer geld. De CL vind ik alleen nog interessant als Ajax er speelt, maar voor de rest kan dit circus mij gestolen blijven.

19 april 2021 om 23:05

Klopt, Ajax had al een voorstel ingediend en daar is een Zwitsers compromis uit voortgekomen waar iedereen mee kon leven. Behalve dan de slangen die er een eigen agenda erop na hielden.

19 april 2021 om 23:36

je vergeet spanje - malta 12-1

Heel goed! Wij houden van de sport en willen niet meedoen aan het vernielen ervan, hoop dat we nooit mee hoeven doen. Absoluut bagger plan en ik ben blij dat mijn mooie club zich hier niet voor leent.

19 april 2021 om 22:09

@ajaxf1, maar zien we met zijn allen dan niet dat we met de huidige én de nieuwe CL opzet het voetbal óók in de vernieling brengen?!

19 april 2021 om 22:21

@DieGelbeReds Jaa helemaal mee eens, vind de nieuwe CL opzet ook helemaal niks. Misschien een master plan deze hele chaos zodat de nieuwe CL uiteindelijk makkelijker ontvangen wordt

19 april 2021 om 23:53

Ajax krijgt ook geen uitnodiging dus op zich logisch. Dat ligt niet aan ajax maar simpelweg dat Nederland een te kleine markt is en dus te weinig inkomsten biedt. Helemaal als je kijkt naar Europese sponsors, paytv en dat sport zaken.

Mooi. Kan iedereen ook weer stoppen met huilen en naar Ajax wijzen.

Goed zo Ajax! Niet in meegaan

Weet je zeker dat we er niet bij mogen? Ah verrek- dan maar een stevig statement maken.

19 april 2021 om 21:57

Het is ook nooit goed hè? 😅

19 april 2021 om 22:00

Zeikerds zijn het ook. Lekker negeren.

19 april 2021 om 22:03

Ach - we doen allemaal alsof we er zo op tegen zijn maar als Ajax uitgenodigd was, dan was dat wel te verdedigen. Verder gewoon een prima statement hoor, daar niet van. Daar komt ook nog eens bij dat Edwin een ex voetballer is, daar hangt ook meer waarde aan, natuurlijk. Los daarvan denk ik wel dat de ESL er gaat komen..een gesloten NFL systeem is een kwestie van tijd IMO.

19 april 2021 om 22:00

Nee, jullie mogen er zeker niet bij. Wij weigeren gewoon vanuit ons zelf, ons gevoel voor de fans. Kunnen we jullie tenminste blijven verslaan de komende jaren.

19 april 2021 om 22:01

Die was gewoon nog brak na gister . On: goed dat Ajax hier zich tegen uitspreekt. Was ook wel te verwachten nadat Van der Sar zich eerder in het ECA hard maakte voor de kleinere competities.

19 april 2021 om 23:13

Zou onze reactie invloed kunnen hebben op de beurskoers? Even de juristen aanspreken. Oh die zeggen van wel, het aandeel van Man United steeg met 10 procent. Man wat een gevoelig onderwerp, we moeten voorzichtig zijn. RvC raadplegen, de vereniging raadplegen. Allemaal op dezelfde lijn? Is de handel op de beurs klaar voor de dag? Ok, dan een officiele reactie naar buiten.
En voila, nog geen 12 uur na de bekend making van dit schokkende nieuws komt het statement van Ajax naar buiten: "wij zijn het er niet mee eens.".

Had niet anders verwacht maar toch fijn dat we nu bevestiging hebben!

Het lijkt hier meer te gaan om een versteviging van het punt dat ze het eens zijn met de nieuwe veranderingen in de Champions League en niet echt een reactie op de Super League.Off: Ik ben als 13 jarige voetballiefhebber nieuw op dit forum. Wat kan ik een beetje verwachten?

19 april 2021 om 22:04

heel veel onzin

nee zonder gekheid. soms is het wel vermakelijk en goede discussies mogelijk. maar zoals overal op het internet zijn er een aantal individuen die je beter kunt negeren

19 april 2021 om 22:18

Welkom. Je kunt ook wel veel goede discussies hebben hier. Er wordt gelukkig streng gemoderate.

Prima reactie natuurlijk, maar dan zou je ook verwachten dat clubs als Ajax en PSV zich fel uitspreken tegen een BeneLiga. Dat is gewoon hetzelfde concept maar dan op kleinere schaal. Zou vrij hypocriet zijn om de Super League af te wijzen omdat je zelf buiten de boot valt maar vervolgens wel zelf op landelijk niveau een nieuwe competitie te starten.

19 april 2021 om 21:59

Met als klein verschil dat het geen gesloten competitie is. Verder wel nog steeds een gedrocht 😃

19 april 2021 om 22:01

Klopt, maar het principe is hetzelfde: schijt hebben aan de kleinere clubs in de vijver omdat je zelf meer inkomsten wil genereren. Is de doodsteek voor clubs die net buiten de Beneliga vallen.

19 april 2021 om 23:57

De kkd en eredivisie als geheel zijn toch ook gesloten? Amateurs stromen niet in.

19 april 2021 om 21:59

Daar heb je wel een punt ja maar met een Beneliga kunnen clubs tenminste nog promoveren en degraderen dus dan hebben de kleinere clubs tenminste nog een kans.

19 april 2021 om 22:01

Hoor toevallig net die Woerts bij vi zeggen dat de Nederlandse clubs daar inderdaad niks in zien, dus ik denk dat je op je wenken bediend wordt

19 april 2021 om 22:03

Nou dat is goed nieuws dan! Al zei Woerts vanmiddag ook dat die Super League er nooit gaat komen dus ben benieuwd. Als de voorwaarden anders zijn kan zo'n Beneliga toch opeens weer aantrekkelijk lijken voor de topclubs. Buiten dat stonden onze topclubs er zeker in het begin wel voor open, de gesprekken zijn detijds gewoon gevoerd.

19 april 2021 om 22:01

Volgens mij is de discussie niet zo zeer dat er een nieuwe competitie komt maar meer de opzet en hoe deze tot stand komt. In mijn mening niet vergelijkbaar als het opzetten van een BeNeLiga. Sportief resultaat staat hier nog steeds centraal terwijl dat met de 15 "founding" clubs binnen de opzet van de Super League dit dus niet is. Het een competitie voor de rijken en meer niet.

19 april 2021 om 22:01

Een belangrijk verschil is natuurlijk wel dat de beneliga een promotie/degradatie krijgt. Daarmee blijft de essentie van het voetbal (kunnen groeien en dalen) beter in stand.

19 april 2021 om 22:02

Woerts verteld net bij vi dat de Nederlandse clubs helemaal niks willen hebben van de beneliga.

19 april 2021 om 22:04

@skede: Totaal ander voorbeeld. Als je beter nadenkt, dan begrijp jij dat ook wel. Een Beneliga is geen gesloten circuit. Daar voeg je competities bij elkaar waar gewoon promotie en degradatie kan plaatsvinden.. Dat heeft niets met hypocrisie te maken.

19 april 2021 om 22:10

Sorry, zal even beter nadenken. Teach me, master. Het is juist heel goed vergelijkbaar. Ja, er is een promotie/degradatie regeling. Maar denk je nou echt dat dat voor de rest alle problemen oplost voor de clubs die hier niet aan mee mogen doen? Het is gewoon hetzelfde egoïstische concept van zelf meer geld willen verdienen ten koste van kleinere clubs. Als je iets beter nadenkt, begrijp jij dat ook wel.

19 april 2021 om 22:11

@4everAjax, Tuurlijk wel. Clubs als Emmen/ADO/Zwolle kunnen toch nooit meer iets presteren? Wie kijkt er nou naar Emmen tegen de nummer 18 van België. Dat is gewoon de doodsteek voor die clubs qua inkomsten. Clubs als Groningen/Utrecht/Heerenveen hebben 0 kans op Europees voetbal. Of zie jij die boven Feyenoord, Ajax, AZ, PSV, Brugge, Anderlecht en Genk eindigen? Zoals Skede al zegt, als die BeNeLiga er komt, is het hetzelfde alleen op kleinere schaal.

20 april 2021 om 03:37

@messibazoer Geen idee. Maar als je niets doet bloedt de KKD ook dood. Nu moeten paar jeugdteams zorgen voor iets meer geld en kijkers. Intussen zullen daar ook teams omvallen zoals Dordrecht, Endhoven. Juist door fuseren met Belgie zorg je voor nieuwe instroom en hopelijk meer kijkers. Als Roda nu tegen Eindhoven speelt, zitten er misschien 100 man van Eindhoven in het stadion (pre corona tijdperk). Vervang je Eindhoven met een Belgische club van niveau Roda dan zit je met veel vollere stadion. Clubs als Emmen/Ado spelen dan ook tegen tegenstanders van zelfde niveau. Dan speelt Ado niet als figurant maar kan ergens voor strijden. Belgen spelen anders dus ook leerzaam voor hen. Clubs als Heerenveen enzo maken gewoon kans op Europees. Grootste kans zal via de beker zijn. Ik zie het niet als doodsteek maar wel als noodzakelijk om niveau op te krikken. En zorgen dat KKD niet omvalt

20 april 2021 om 08:25

@skede: Er zal zeker een groot deel financieel gewin bij zitten. Maar er zit ook een sportief karakter in om een sterkere competitie te creã«ren. Je conclusie "het is gewoon hetzelfde egoã¯stische concept van zelf meer geld willen verdienen ten koste van kleinere clubs" is daarin veel te kort door de bocht. Daarnaast wil ik je verwijzen naar het rapport van Deloitte die heeft berekend dat het niet louter de grotere clubs zijn die profiteren. Al met al een stuk genuanceerder dan de Super League en jouw conclusies.

19 april 2021 om 22:13

Ik vind het maar een matige vergelijking Skede. Een Beneliga is juist een open competitie om aansluiting te vinden bij de Europese top, waar iedere club in Nederland en Belgie kans maakt om deel te nemen op basis van kwaliteit. De Super League sluit juist clubs uit op basis van gebrek aan geld. 7 van de 12 geselecteerde clubs in de Super League heeft minder prijzen/europa Cups gewonnen dan een Ajax in Europa. We weten nu het standpunt van Ajax omtrent de Super League maar we hoeven heus niet in de veronderstelling te leven dat Ajax gepolst is voor dit ordinaire voetbaltoernooitje.

19 april 2021 om 22:28

En de Beneliga sluit de clubs uit die net onder de subtop vallen in Nederland en België. Laat staan de clubs in de onderkant van de Eredivisie en de hele KKD. Die zet je allemaal structureel buitenspel met als enige uitzondering de clubs die af en toe stuivertje mogen wisselen met promotie/degradatie.

19 april 2021 om 22:34

Nee Skede, de Beneliga sluit niemand uit. Die kunnen op basis van kwaliteit promoveren naar de Beneliga. Dat is juist de hele essentie waarom iedereen de Super League zo hard afmaakt: er worden gigantisch veel clubs uitgesloten. Een tweede divisie onder de Beneliga zou ook gewoon sterker zijn dan de huidige KKD en dat levert automatisch meer kijkers op. Ik hoor daarbij net de dat de Nederlandse clubs helemaal geen Beneliga willen, dus in principe is dit ook een zinloze discussie geworden haha.

19 april 2021 om 23:15

Beneliga is gene gesloten competitie. Elk team kan er naar toe promoveren en elk team kan eruit degraderen. is dus fundementeel anders dan een semi gesloten league met 15 vaste clubs en 5 invitatie clubs.

Tja ze moeten wel na alles waar de uefa mee dreigt..

Nu pas neemt Ajax afstand, nadat ze hebben gezien dat alle clubs van ongeveer hetzelfde kaliber afstand hebben genomen. Nee Ajax, jullie hadden de statement eerder moeten maken, maar goed beter laat dan nooit.

19 april 2021 om 22:03

Wat? Ajax neemt dezelfde dag nog via de officiële kanalen (in dit geval door een officieel statement van de algemeen directeur) afstand van de plannen voor een Super League. Ja, FC Porto deed het enkele uren eerder, nou nou wat erg zeg.. Hoe kun je überhaupt spreken van "beter laat dan nooit" als een club op dezelfde dag nog een officieel statement naar buiten brengt eigenlijk, dan ben je gewoon aan het zoeken naar iets negatiefs hoor.

19 april 2021 om 22:12

Nee hoor, dit was gister al bekend. Het is niet alleen Porto, meerdere vergelijkbare teams hebben al een statement gemaakt. Sommige teams hebben zelfs al actie ondernomen. Ajax heeft gewoon een beetje gewacht met wat de reactie van vergelijkbare teams zou zijn, als dat positief was t.o.v. de Superleague zou Ajax zeker weten ook positief reageren. Maar goed, zoals ik al zei, beter laat dan nooit, dus goed gedaan Ajax.

19 april 2021 om 22:19

Hahaha wat een aannames mo gusta. Jij hebt de wijsheid in pacht. Jij hebt echt geen idee hoe Sar al jaren zit te lobbyen bij de Uefa zodat grote klassieke topclubs in Europa als Ajax, Benfica, Porto, Feyenoord etc toch op een eerlijke manier aansluiting kunnen blijven vinden in de Europese competities. En dat zijn voor die gemaakte topclubs vaak geen populaire standpunten. Bij een dergelijke bom die deze 12 clubs nu hebben weten te ontploffen, is het juist verstandig om goed je woorden af te wegen, want zoals je zelf al zegt: Ajax is een club van kaliber in Europa.

19 april 2021 om 22:21

Oh ja excuus, het werd gisterenavond laat bekend. Alsnog na plusminus 24 uur een verklaring dus. En welke teams buiten Porto hebben zich nog meer allemaal expliciet uitgesproken dan? Niet dat dat verder iets uitmaakt, want of een club dat nou na 10, 23 of 37 uur officieel naar buiten brengt zal me een worst wezen eerlijk gezegd. En nee, ik zou absoluut niet positief reageren mocht Ajax aan deze poppenkast mee zou (mogen) doen. Zoals er ook veel Real, Chelsea, Barca, Juve en Liverpool fans zich hier (en elders) zéér negatief hebben uitgesproken over de plannen van hun clubs. Heel veel supporters zien totaal niks in dit plan. Ik ook niet, ook niet als Ajax wel mee doet.

19 april 2021 om 22:44

Mo Gusta

Kom alsjeblieft niet met deze flauwekul aan. Zoals al gezegd wordt, Ajax reageert binnen 24 uur is hier heel duidelijk in.

En aannames zoals "ajax heeft gewoon een beetje gewacht met wat de reactie van vergelijkbare teams zou zijn, als dat positief was t.o.v. de Superleague zou Ajax zeker weten ook positief reageren." Mag ik vragen waar jij je glazen bol vandaan hebt gehaald? Want was jij erbij? Hoe weet jij dit? Of is dit gewoon iets zoeken naar iets negatiefs? Ik gok het laatste.

En de laatste keer dat Ajax als eerste met een statement komt werd het ook met de grond gelijk maakt. Met andere woorden: Het is nooit goed.

19 april 2021 om 23:17

Dat kan Ajax helemaal niet zomaar doen. Ajax is beurs genoteerd. Ajax heeft een complexe structuur van een directie, een RvC maar uiteidenlijk op de achtergrond de vereniging die de baas is. Dan moet men zorgevuldigheid betrachten, moet men zeker weten dat alle partijen op een lijn zitten. Dus voortaan eerst even nadenken voordat je roept dat Ajax iets eerder naar buiten moet brengen.

Hij is nog erg netjes en kalm in de verwoording. Goede woorden van Edwin

Teleur gesteld in de league of dat je er zelf niet bij zit?

Ben hier blij om , moest toch niet denken dat ik ineens mn fanschap vaarwel moest zeggend

20 april 2021 om 03:39

@inkemontana haha zat al te denken hoe zou het zijn om voortaan Telstar fan te zijn (az gaat brug te ver en Haarlem bestaat niet meer)

Vraag me oprecht af of Edwin ook zo zou hebben gereageerd als ajax ook in de super league zat..

19 april 2021 om 23:20

Edwin kan niet anders dan het statement naar buiten brengen zoals de directie, de RvC en de vereniging die formuleren. En de vereniging van Ajax zit helemaal niet op dit soort initiatieven te wachten. Ajax is een volksclub en wil dat blijven. Ajax is geen speeltje van een rijke Arabier of Amerikaans beleggings clubje.

Heel sterk van Ajax! De charme van het voetbal wordt compleet te grabbel gegooid met zo'n Super League!

Lijkt mij dat ze bij Ajax eerst hebben afgewacht wat de andere twijfelende clubs zouden doen en dan pas een besluit hebben genomen. Niks mis mee maar wanneer de Superleague de andere clubs ontzettend veel geld gaat opbrengen zie ik ze wel terug krabbelen.

19 april 2021 om 23:23

Nee hoor. Het gaat Ajax om de sportieve prestaties. Ja die kosten geld dus moet je dat generenen maar de prestaties lever je in de eredivisie, de beker en in de CL of EL. Dat zijn de historische leagues en toernooien die prestige opleveren. Daarin wil je presteren. Dat is de geschiedenis van Ajax. Niemand bij Ajax zit te wachten op een speeltje van miljardairs waarin het alleen maar om geld gaat. Waarin je niets zeggende prijzen kan winnen. Waar je straks over de hele wereld je wedstrijden moet spelen behalve in Amsterdam. De vereniging wil dat gewoon helemaal niet.

19 april 2021 om 23:35

Ik weet het niet hoor je doet hier alsof het allemaal zo puur is maar als het maar genoeg geld oplevert zie ik elke club hiervoor gaan. Kijk naar Liverpool die zou je ook nooit erbij verwachten. Ik denk ook niet dat ze wereldwijd wedstrijden gaan spelen of wel? Lijkt mij juist dat ze wereldwijd fans abbonementen gaan aansmeren om de wedstrijden te kunnen bekijken.

19 april 2021 om 23:59

Er is een groot verschil tussen clubs met een buitenlandse eigenaar (zoals Liverpool, Arsenal e.d.) en volksclubs zoals Ajax. Volksclubs zijn niet direct geintereseerd in geld verdienen. Die willen presteren om zo prestige te verdienen. Uiteraard heb je dar geld voor nodig maar niet te kostte van alles.trots te zijn op hun club is hun drijfveer.

Wereldwijd abonnementen aansmeren zal nog zwaar tegenvallen, grote delen van de wereld zijn helemaal niet gewend te betalen voor voetbal en doen dat ook niet. Hier in Europa zal de weerstand behoorlijk zijn. Verwacht weinig mensen die bereid zijn dik te betalen voor zo'n kunstmatige league.

Trots op mijn club, niet laten verleiden door het geld👏👏

Volgens mij is de nieuwe opzet van de CL niet veel beter. De nieuwe competitie stelt geen ruk voor en is alsnog een scheintje qua inkomsten... maarja, het is ijdele hoop dat daar ooit wat mee gaat gebeuren. Dat bewijst dit allemaal wel.

19 april 2021 om 22:21

Precies, mensen volgen elkaar gewoon en denken dat het een beter is dan het ander. Die Ceferin is zelf een lang maar wordt nu gebeten door andere slangen. De CL is al jaren aan het doorvergaderen naar een soort Super league, een paar veranderingen en je zit precies in hetzelfde scenario en dat scenario is voor geen NL club goed. Marja, we moeten allemaal net doen of we de charme van het voetbal steunen die allang weg is.

Goed zo Ajax! Blij dat te horen.

Zoals verwacht natuurlijk, goed dat hij zich uitspreekt hierover. Velen hadden hun conclusies alweer getrokken, blijft zielig

Ik vind het net zo lachwekkend dat de nieuwe opzet van de Champions League wordt gesteund. En dan bedoel ik niet alleen door Ajax. Het was al een gedrocht van een toernooi, over een paar jaar is het een gedrocht in het kwadraat met als enige doel meer geld genereren. En ook in deze setting worden de onderlinge verschillen alsmaar groter en groter, zeker in de landen waar de begrotingen niet al te hoog zijn, zoals Nederland. Meedoen is cashen, niet meedoen is achterop raken en afhaken. De Super League is nog een tikkeltje erger, maar de UEFA en alle clubs die zich achter de nieuwe opzet van de Champions League zijn ook pervers.

19 april 2021 om 22:10

Nieuwe opzet kan ook goed uitpakken alleen die 10 wedstrijden vind ik dan vaag. Voor zelfde geld loot een bayern: slavia, olympiacos, az, sevilla, leicester en nog 5 oke clubs. Dan weet je al zeker ja die hebben 10 zeges. Of een az die 2e word en doorkomt in de groepsfase en real, city, bayern, united, psg, barca, juve loot. Dan weet je al die ligt eruit

20 april 2021 om 03:41

@alex als een AZ nu 2e wordt en CL haalt dan komen zij in pot4. Dan weet je ook al die liggen er zo uit

Zoveel simpele mensen die nu aankomen met ''goed hoor Ajax''. Als ze hier echt achter zouden staan dan hadden ze dat meteen gecommuniceerd. Of eigenlijk doel ik op Edwin vd Sar, de clubs zelf kan je namelijk niets kwalijk nemen. Mooi even afgewacht wat de rest ervan vindt en vervolgens je mening daarop aanpassen. Financieel was het natuurlijk uiterst aantrekkelijk, en als meerdere eigenaren dit wilde doorzetten dan was de keuze heel makkelijk. Zwak wat mij betreft.

19 april 2021 om 22:04

Je had zelf al kunnen bedenken wat Ajax hun standpunt was want het is algemeen bekend dat Van der Sar erg belangrijk geweest is in de nieuwe CL opzet. Puur vanuit het oogpunt bedacht en uitgewerkt om die Espl tegen te gaan.

19 april 2021 om 22:06

Eigenaren? Nee, zal de directie niet overleg gevoerd hebben met de RvC over wat er precies gecommuniceerd moet worden? En zou dit niet eerder aan de directie zijn om te communiceren dan een persvoorlichter?

19 april 2021 om 22:31

Want de enige mogelijke reden dat het statement van Ajax enkele uren later dan de andere clubs kwam, is omdat ze eerst wilden kijken wat de andere reacties waren?
Lekker makkelijke aannames chef..

19 april 2021 om 23:27

Nomaals, Ajax is beursgenoteerd. De koers van Man United steeg 10 procent na het nieuws gisteravond. Ajax mag dit soort statements niet zomaar eventjes naar buiten brengen. Men moet eerst intern op een lijn komen (directie, Rvc, de vereniging) en dan nog wachten op het sluiten van de beurs.
Verder was Ajax hier niet bij betrokken. Ajax moest ook nog alle informatie verzamelen over het hoe en wat voordat zij een mening kon formuleren. Dan is binnen 24 uur met een satement komen behoorlijk snel.

Komt over alsof ze niet zijn gevraagd voor de Super League en daarom deze boodschap naar buiten durven te brengen. Maar dat kan ik natuurlijk niet weten, dus laten we van goede intenties uitgaan en dan is het een mooi statement van Ajax, respect!

19 april 2021 om 22:02

Knap dat jij dat eruit kan halen.

19 april 2021 om 22:07

Ach, hij moet altijd even steekje naar Ajax uitdelen. Kijk alleen al naar de reacties van hem tijdens Roma - Ajax.

19 april 2021 om 22:05

Dat is absoluut niet. Er waren ook al vanmiddag en morgen opnieuw behoorlijk belangrijke vergaderingen bij de Uefa. Van der Sar is al lid en nu voorzitter van de ECA daar zo prominent nodig dat het best te verklaren is dat er later pas eens statement komt

19 april 2021 om 22:51

Dominic

Het begint wel sneue vormen aan te nemen met je hetze tegen Ajax. Eerst vraag je in een ander topic dat Ajax snel met dit statement komt, dat gebeurt en dan kan je het toch niet laten om nog eerst even een sneer uit te delen alvorens je met respect komt aan zetten.

Ajax zegt en ik quote uit het artikel: "ajax is volledig onthutst en teleurgesteld door de aankondiging van een mogelijke Super League"

Als jij daar uit haalt dat Ajax niet gevraagd zou zijn en daardoor tegen de Super League is dan weet ik niet wat ik je moet vertellen.

Ik zeg het niet vaak maar 'bravo'! Ik had eigenlijk niet anders verwacht.

Gewoon weer CL, Europa League en intertoto.. In dit geval nummer 3 en 4 Europa league en 5 en 6 intertoto... De knvb beker opdoeken en maak daar een Benelux cup van... Hebben we en meer internationale wedstrijden, meer inkomsten in onze subtop klasse.. Maar ook meer en uitdagender wedstrijden middels de Beneluxleague wat weer extra centen opleverd (starten met groepspoule) en dan knock-out

19 april 2021 om 22:01

Leuk voor Emmen, uitwedstrijd naar Roeselare

19 april 2021 om 22:08

Dagje west-vlaanderen. Met als toetje lunch op het strand.

20 april 2021 om 11:21

Lekker Belgische wafel is ook niet verkeerd!

Maar zonder dollen, je kunt hier prima een leuke league van maken die over een seizoen uitrolt.

Van Groningen naar Kortijk of Charleroi is maar 4,5 uur.
Dat is dan ook direct de langste afstand.

Als je gewoon simpel naar Duitsland kijkt.
Waar onze buren SV Meppen 7,5 uur moet rijden voor een pot tegen Unterhaching ...
Het budget van Meppen ligt zeker niet hoger dan dat van FC Emmen.

Potje Emmen - Roeselare, count me in!
Maar ook een Brugge - Ajax?
Anderlecht - Feyenoord
Utrecht - Aa Gent

Als we nadelen gaan bekijken, komt je wellicht op het reizen van 4,5 uur
Maar de voordelen zijn na mijn inziens groter.
Meer wedstrijden, meer diversiteit in tegenstanders
Meer aantrekkelijker voor sponsoren

Goed zo! Niet meegaan in die voetbaldodende onzin

19 april 2021 om 22:10

@tsjilp, ze doen toch ook gewoon mee aan de CL?

van der Sar is als de dood dat ze geld mislopen. Als zij mee mochten doen dan had van der Sar waarschijnlijk een heel andere reactie gegeven.

19 april 2021 om 23:28

Man van de Sar gaat daar helemaal niet over. Over dit soort zaken is het de vereniging die uiteindelijk beslist.

Keurige reactie van Edwin. Ajax is een boegbeeld van het Nederlands voetbal.
Hadden ze meegegaan dan was dat ook gelijk een messteek in de rug van alle andere NL clubs geweest.

Maar jongens jezus alsof ajax ooit kans had genaakt ze hadden helemaal weggeblazen geweest door die clubsp

20 april 2021 om 14:16

Wanneer is Ajax voor het laatst echt weggeblazen dan? Met een Finale EL een halve finale CL en een kwart finale EL in de laatste paar jaar is het echt niet zo raar dat er naar Ajax wordt gekeken hoor. Maar dit zal wel weer een gevalletje afgunst zijn neem ik aan? Jammer.

Ajax kan het bij vele ook nooit goed doen he. Met de reacties als kon dit niet eerder en ze hebben gewoon gewacht wat andere clubs deden of ze zijn vast niet uitgenodigd.

Ik vind het wel aandoenlijk hoe ontzettend boos iedereen reageert. Alsof de Super League de doodsteek zou zijn van het voetbal. Flikker toch op. Dat was de Champions League al lang en breed.

Niet dat ik daarom maar de Super League zou steunen, maar dit zijn wel behoorlijk overtrokken reacties van iedereen. Inclusief al die onderbuikgevoelens en dat gescheeuw om het schorsen, degraderen en weet ik veel wat voor onzin. Dit ligt toch absoluut hoofdzakelijk bij Uefa/fifa met hun eeuwig malafide praktijken. Heel de huidige opzet bestaat om zoveel mogelijk geld te vergaren, een en al commercie, waarbij een debiel instituut als Uefa miljarden aan over wil houden voor.. ja, voor wat precies?

Serieus, wat een gejank allemaal. Als het doorgaat en er is inderdaad zo weinig animo voor, zoals 99,9% hier beweert, dan gaan die clubs het vanzelf voelen. En misschien is dit juist wat een hoop competities nodig hebben om meer richting leuke (europese) competities te gaan, want het huidig model is er enkel voor de grote landen. De top 3 die vier (en soms zelfs vijf) teams de Champions League in kunnen sturen, schei toch uit.

19 april 2021 om 22:04

Ik ben het niet altijd met je eens, maar ik me zeker vinden in de strekking van je betoog.

19 april 2021 om 22:08

Alle topteams in een soort competitie is ook niets mis mee, maar het idee dat 15 clubs al vast staan is toch ontzettend saai? Kijk, dat jouw Barcelona hier bij zit vind ik prima maar een AC Milan of Arsenal, die al 10 jaar niets gepresteerd hebben, meh... Het lijkt me oprecht gewoon saai, deze opzet.

19 april 2021 om 22:10

Niet alleen de CL maar de Premier League is in de begin jaren 90 ook op een dergelijke manier gestart. Ik vind alleen het model (gebaseerd op de US sporten) wel echt een schande. Als de Superleague gewoon iedere club die wilde meedoen liet degraderen en promoveren dan had ik er niet veel tegen. Het model nu is gewoon ontzettend oneerlijk. Uefa/fifa zijjn nu in paniek omdat zij keihard genaaid worden maar in principe doen de clubs niets wat de Uefa/fifa zelf niet hadden gedaan. Het zijn allemaal geldwolven.

19 april 2021 om 22:12

@Almogaver, perfect verwoord. Wel grappig dat ik hier vaak zie dat Ajax absoluut niet mee moet doen met de Super League. Begrijpelijk punt. Maar dan in dezelfde reactie benoemen dat Ajax in de CL géén probleem vormt... dan ben je mij echt kwijt.

19 april 2021 om 22:20

Het is wellicht de druppel, er heerst al veel langer ongelijkheid inderdaad, maar nu moet het echt afgelopen zijn. De Uefa is ook zeker niet heilig al vind ik het met Ceferin al wel een stuk beter geworden dan Platini bijvoorbeeld.

Inderdaad deze 12 moet je gewoon wegsaneren uit de CL en EU competities, dit zijn de speelballen van de rijken onder ons die denken wel even een Amerikaans model op te kunnen zetten over de rug van supporters onder andere.

Degene wie graag deze stijl ziet, meld je maar in het Midden-Oosten of waar ze dan ook hun potjes af dachten te kunnen werken, vergunningen moeten we er binnen Europa in ieder geval niet meer voor geven, noch enkele maatschappelijke steun in de vorm van politie of infrastructuur.

19 april 2021 om 22:23

Ik zou absoluut geen reden zien om "maatschappelijke steun in de vorm van politie of infrastructuur" te willen weerhouden voor de Super League, maar niet voor de huidige Europese competities.

Echt, ik ben hartstikke tegen de Super League, maar ik lees zelden een goede reden van alle boze mensen hier. Niemand die naar de oorzaken kijkt en gewoon niet kwijt wil raken wat ze gewend zijn.

19 april 2021 om 22:49

Ik wel, het gaat hun alleen om geld, dan niet alleen de lusten maar ook de lasten. Deze gasten bulken van het geld, waarom zouden we ook nog maar een cent support leveren?

De oorzaak is helder, meer geld verdienen, meer commercialisering en daar zitten gewoon grenzen aan. Maar het is een mooie kans om voor eens en voor altijd afscheid te nemen van deze speelballen van het grote geld, mooie kans voor andere deelnemers.

19 april 2021 om 23:19

Kaart maar eens het verschil aan tussen de huidige situatie en de evt Super League, als het gaat om "wel lusten, maar niet de lasten" in maatschappelijk opzicht.

Sterker nog, ga je die kant op, dan kun je net zo goed die lijn van je doortrekken en de huidige clubs ermee belasten. Zou niet weten waarom je daar dan een tegenstander van zou zijn.

Onverstandig om je stellig uit te spreken. De uefa heeft ons niet gesteund, en het is dan ook niet evident om je dan direct achter de uefa te scharen. Eerst de details van het plan doorlichten. Bestuurlijk domme uitspraak van Van der Sar.

19 april 2021 om 22:24

Vermoed dat Sar en die boerenslimme Overmars wel eerst tot tien geteld hebben hoor. Die weten wel waar Abraham de mosterd haalt.

20 april 2021 om 14:19

Weinig mensen met deze mening geloof ik, maar ik ben het wel met je eens. Dat zei ik gister ook al toen veel mensen al conclusies trokken, enkel omdat Ajax toen nog niet reageerde. Het zou helemaal niet zo dom zijn om gewoon niks te zeggen, zolang het je niet echt aangaat. Wie weet komen er nog allerlei nieuwe aanpassingen, waardoor het uiteindelijk wel een goed plan gaat worden (lijkt me sterk, maar zeg nooit nooit). Gezien de huidige plannen, zoals deze nu zijn verwoord, ben ik in ieder geval blij dat Ajax tegen is.

Natuurlijk heeft Ajax de goede keuze gemaakt, ze hebben er alleen wel de volledige dag de tijd gehad om er over na te denken. Dit duidt er dus wel op dat ze getwijfeld hebben. Als je de reacties van supporters, clubs en spelers ziet in de media leek me dit toch niet zo'n hele moeilijke keuze.

19 april 2021 om 23:28

Ajax is een club en niet een groep emotionele supporters. Ze hebben hun tijd genomen om te doen wat ze moesten doen. Zoals het hoort. Roeptoeteren is leuk op een forum maar in de echte wereld en op dat niveau zou dat erg dom zijn geweest.

Heel blij met deze reactie, dit moeten we niet willen en ik hoop dat "de 12" hun kop gigantisch gaan stoten qua straf.

Erg blij mee, nu kan ik met een gerust hart mijn club blijven steunen, ik wil helemaal niet meer tegen deze 12 spelen, voor eens en vooral altijd klaar met de vernedering op Juventus en Real Madrid nog vers in het geheugen.

Haha wat een hoop lange tenen hier! Want oh vanmorgen kwamen ze allemaal weer snel onder hun gekleurde dekbed vandaan. Gisteren was er in de avond niemand te bekennen. Stelletje droeftoeters.

Gewoon verstandig dat Ajax eerst de reacties uit het veld afwacht. Ze zitten er in Amsterdam heus wel op te vlassen op hoe ze het gat met de topclubs uit de top vijf competities kunnen dichten c.q. verkleinen. Net als een Porto bijvoorbeeld.

19 april 2021 om 22:46

Elk nadeel heeft zijn voordeel, het gat met de top van Europa is in een keer gedicht, wat mij betreft 12 Europese clubs minder nu. PSG en Bayern zijn natuurlijk absolute topfavoriet, maar Ajax is zeker een van de uitdagers samen met Porto, Leipzig, Sevilla, Lyon, Roma en Dortmund onder andere. Sterker nog, je hebt al snel een veel evenwichtiger deelnemersveld als de genoemde clubs nog een stapje kunnen zetten door de afwezigheid van de SL clubs.

20 april 2021 om 07:10

Precies lausho, Ajax wil het gat met de europese top verkleinen. Maar als de top '12' eruit stapt en een eigen competitietje starten hoeft je niet meer naar het niveau te groeien van deze clubs want daar speel je toch niet tegen (op evt een oefenwedstrijd na) het gat wordt dan automatisch kleiner. Al moet ik wel zeggen geen voorstander te zijn van de super league.

20 april 2021 om 13:46

Nou ja, als ze bij de Super League instappen is het gat ook in 1x gedicht.

Nooit gedacht het te zeggen maar goedzo Ajax, als grootste club van NL het goede gedaan

PSG en Leipzig er nog bij, dan heb je tot op heden met City, Arsenal en Spurs al vijf clubs die tot op heden samen nog 0 CL-titels hebben behaald haha. Oké, Chelsea heeft er inmiddels dan net eentje dankzij onze Russische vriend.

Langverwacht, niet doen alsof ze wekenlang stil zitten. Hebben nota bene gisteren de beker gewonnen. Verder een hele goede reactie.

Trots op m'n club, hopelijk volgen er nog meer clubs.

Goede reactie van EvdS namens Ajax. Een nieuwe set up van de CL zou ik wel interessant vinden maar die Super League lijkt me 3 x niks

Nou, Ajax doet niet mee. Doek het zooitje maar weer op dan, want zonder Ajax wordt het niks. Het was al een twijfelachtig initiatief, als je een Engelse middenmoter als Arsenal mee laat doen. Maar als dan ook nog blijkt dat de echte grote jongens geen trek hebben erin, dan kan je beter de stekker eruit trekken.

20 april 2021 om 13:47

Tsja, maar het wachten is dan op de publicatie dat Feyenoord is gekocht door Amerikaanse investeerders en wel bij de Super League instapt.

Heb begrepen dat ook mvv afziet van deelname aan deze nietszeggende superleague

Prima reactie. Heeft op zich laten wachten maar je moet niet overhaast wat naar buiten brengen. Supporters van andere clubs en anti-Ajax figuren zullen hier wel weer een negatieve draai aan geven zoals ze de hele dag al wat te zeuren hadden dat Ajax zich nog niet uitgesproken had, maar die types zullen er altijd zijn. Hopelijk treden de UEFA en de individuele bonden keihard op en gooien ze al die 13 clubs uit de piramides. Succes met z’n twaalven en tot nooit meer ziens.

Champions League Winnaar 2022 - 2040 Bayern München

Ik vind het wat voorbarig om al een mening te vormen over deze Super League. Wie zegt dat het niet in de ''best interest'' van Ajax zou zijn om hieraan mee te doen? Speel je nou liever 1 keer per week tegen de absolute wereldtop, of uit tegen fucking Cambuur Leeuwarden? Misschien de moeite waard om hier de aap even uit de boom te kijken voordat we de messen gaan slijpen.

Of het nou de CL en de SL, als er maar gevoetbald wordt en mooie wedstrijden tussen zitten, de UEFA en de FIFA en de clubs gaat het allemaal om een ding en dat is geld dus mij maakt het helemaal niks hoe en wat!

Trots op het standpunt van mijn club ! Voetbal is voor de fans niet voor de rijke der aarde

Goed statement van mijn clubbie, nu weet ik wel dat er veel charme van onze mooie Europese voetbal cultuur is verdwenen is, maar dat beetje wat er nog is moet behouden blijven.

Alle ploegen die niet uitgenodigd zijn hiervoor, zouden wel anders praten als ze een paar honderd miljoen in de schoot geworpen kregen. Ook bij de andere ploegen gaat het alleen om het geld dat ze niet krijgen. De pot verwijt de ketel....

Jaja, even het gros van de reacties afwachten, en dan met een reactie komen in de aard van: "overigens, wij zijn ook heel erg tegen, onthutst zijn we. Onthutst."

Wil men overal Mickey Mouse competities, waar bij de clubs die in de S.L. gaan spelen financieel steeds verder weg gaan lopen van de overige clubs in de landelijke competitie. De clubs in de S.L. kunnen de overige clubs leeg kopen waarbij de landelijke competities een lachertje wordt.

20 april 2021 om 13:48

Laten we wel zijn, dat is de situatie nu ook al in de meeste landen in Europa.

Ja je moet iets zeggen als je niet gevraagd wordt

Kijk, dat is de reactie waar we op hoopten. Een heel helder "nee" tegen de SL en zo hoort het. Top Ajax.

Ik had ook niet anders verwacht van Ajax. Uitstekend gedaan!

Ajax heeft niets te zoeken in de Super League. Ze denken dat ze bij de topteams van europa horen maar daar zitten ze nog mijlenver vanaf.

Blij dat Ajax hier niet in mee gaat. Dat die SL onvermijdelijk is voor de toekomst lijkt me nog niet zo´n probleem maar ga dan wel een opzet maken dat het niet meer mogelijk is om bij andere clubs buiten de SL spelers weg te kopen. Het draft systeem zoals dat in het Amerikaans profbasketbal geld zou dan een prima systeem zijn.

20 april 2021 om 13:51

Ik weet niet of dat zo leuk is. Als een Ajax leid je dan spelers op, die tekenen dan allemaal een 2-jaars contract op hun 18e, spelen 1-2 jaar voor het eerste, en stappen dan contractvrij de Super League draft in waar Ajax dan enkel een opleidingsvergoeding ontvangt. En omgekeerd ontvang je als Ajax dan enkel de afvallers uit de Super League.

20 april 2021 om 14:22

ik zou dan ook graag zien dat de draft juist alleen komt van teams uit de sl en niet van teams daarbuiten. je kijkt naar het team wat het jaar daarvoor het slechtste gespeeld heeft en deze heeft dan een keuze uit een speler uit de jeugd van alle sl clubs.

20 april 2021 om 14:45

Maar zo werkt het niet, er zijn tientallen goede opleidingen door heel Europa, als je alleen gaat draften uit de SL opleidingen dan draai je ook nog eens de nek om van alle andere opleidingsclubs, want iedereen die een beetje kan voetballen gaat dan al op hun 16e weg.

super reactie van Ajax
moeten het ook niet willen om hieraan deel te nemen
gewoon de nieuwe opzet van de CL ingaan
en daar proberen een stabiele deelnemer te worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8275
2.PSV6837
3.AZ6729
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3214
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
248 fans
50 jaar
SeizoenClubW
2010/2011 Manchester United 33 0 1 0
2009/2010 Manchester United 21 0 0 0
2008/2009 Manchester United 33 0 1 0
2007/2008 Manchester United 29 0 2 0
2006/2007 Manchester United 32 0 1 0

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren