Overnamesoap ADO krijgt vervolg: Chinezen willen snel miljoenen zien

Zondag, 25 april 2021 om 16:05Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:11

De overname van ADO Den Haag is weer twijfelachtig geworden. Voetbal International meldt zondagmiddag dat de huidige eigenaar United Vansen aanvullende eisen heeft neergelegd bij World Soccer Holdings, het bedrijf dat bij ADO wil instappen. De Chinezen willen naar verluidt zo snel mogelijk 2,1 miljoen euro zien van de Amerikanen. Volgens WSH was er vorige week een akkoord met United Vansen wat betreft de overdracht van 95,1 procent van de aandelen.

Het akkoord verviel echter op 22 april, de dag dat ADO en United Vansen tegenover elkaar stonden in de rechtbank. In de nieuwe intentieverklaring die door de Chinezen is opgesteld is een wijziging opgenomen, waardoor WSH nu op korte termijn met ruim twee miljoen euro over de brug dient te komen. De Amerikanen willen ADO overigens alleen overnemen als er een structuurwijziging plaatsvindt. De Stichting Toekomst ADO (STA), houder van het prioriteitsaandeel van de club, moet van het toneel verdwijnen en de HFC die het bijzondere aandeel bezit, dient een open vereniging te worden. Volgens de Chinezen slechts een formaliteit, maar de minderheidsaandeelhouders houden voorlopig voet bij stuk.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

United Vansen is al lange tijd op zoek naar een nieuwe eigenaar voor ADO. Otium Group, een vastgoedbedrijf uit de Verenigde Staten, onderhandelde al eerder zelfstandig over de overname van de club, maar kwam toen niet tot een akkoord. Nu het bedrijf ook Neltex Sports, een bedrijf dat professionele honkbal- en voetbalteams bezit en exploiteert, in de overname heeft betrokken is een principeakkoord bereikt. Er zijn nog geen handtekeningen gezet en de overname is dan ook niet helemaal definitief, zeker nu er nieuw eisen op tafel zijn gelegd.

Donderdag was dus het kort geding dat ADO tegen zijn huidige eigenaar had aangespannen. De club uit de Hofstad meent nog recht te hebben op twee miljoen euro en hoopt dit middels een kort geding van de Chinezen te kunnen krijgen. Chris Woerts zei onlangs in Veronica Inside dat ADO de rechtszaak tegen UVS met zekerheid gaat winnen, omdat de Chinezen bij aanvang van dit seizoen getekend zouden hebben voor het bedrag. Naar verwachting volgt maandag een definitieve uitspraak van de rechter.

Woerts denkt dat de opluchting groot zal zijn als ADO inderdaad in Amerikaanse handen valt. "Ze hebben met iedereen gesproken die ook maar een euro in de zak had zitten", aldus de sportmarketeer. "Ze moesten er namelijk echt vanaf. Als ze failliet verklaard zouden worden, dan ben je klaar en krijg je niets." Volgens Woerts zou de proflicentie van ADO bij een faillissement niet volledig verdwijnen. "Nee, die licentie zou dan teruggaan naar de moederclub, HFC. De curator zal vervolgens de schulden proberen in te lossen, waarna ADO weer zou moeten beginnen in de Derde Divisie. En dat wilden ze voorkomen." De tijd begint nu te dringen en volgens Voetbal International is het slechts een kwestie van tijd voordat uitstel van betaling zal worden aangevraagd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door jeron)

En over 3 jaar in de super league. Die Amerikanen hebben ambities 😁

19 april 2021 om 20:57

Wij worden het 13de team in de super league 😂

19 april 2021 om 21:24

Dat zou zomaar kunnen. Alleen hebben de spelers bij Den Haag wel een probleem, ze mogen niet meer deelnemen op het EK en WK

Van de regen in de drup?

19 april 2021 om 23:05

@falcao denk dat Feyenoord jaloers kijkt die willen al langer een Amerikaan aan de haak slaan

Op basis van wat is ADO nog zoveel waard? De grond en de waarde van het stadion? Lijkt mij dat zo'n club je alleen maar (veel) geld kost dus dat een correcter bedrag rond de 2 a 4 miljoen euro ging zitten.

19 april 2021 om 21:58

Als je goed leest...kan je zien dat het totaal 7 miljoen is waarvan 2 miljoen achterstallige betalingen zijn...dus reken uit...

19 april 2021 om 22:04

Dat had ik gelezen en dan zit je nog net boven mijn 2 a 4 miljoen euro. Er staat ook dat ze liever iets kregen dan niets, dus ben benieuwd naar de gedachtegang.

Ook wanneer je naar een club zoals Emmen/vvv/... kijkt, kan toch ook maar max 2-5 miljoen euro kosten.

19 april 2021 om 22:10

Ze moeten wel hoger inzetten dan wat het waard is...hoe hoger het bedrag...hoe korten Wang de gevangenis in moet..😏

Van Sushi naar McDonald's... eenmaal je ziel verkopen is het over en uit... Jammer ... De club die leuke seizoenen had met Haagse jongens

20 april 2021 om 01:11

Sushi is een japans gerecht en niet echt chinees. Zeg dan sambal ofzoEdit : na research schijnt het toch echt uit China te komen, ik moet mijn opmerking terugnemen :-)

20 april 2021 om 11:23

Geeft niks, this allemaal lekker en het komt allemaal van ver!

25 april 2021 om 17:30

Ik vind het niet zo erg heel het voetbal wereld word over genomen. Door Russen Amerikanen en noem het maar op. Maar ik zou wel eens willen zien wat er gebeurd met Amerikanen als eigenaar. Met die Chinezen was het al vanaf dag 1 gezeik. Maar nu zou het kwa geld alles makkelijker gaan dan via de Chinezen. Nu hoef je geen half jaar op een akkoord te wachten tot de miljoenen over gemaakt kunnen worden.

Ik heb eigenlijk liever dat ze ons failliet verklaren. Ja, we zijn de mooiste club uit Nederland met het mooiste logo en de mooiste clubkleuren, maar goed, sinds vorig seizoen is het niet alleen slecht, het zijn ook nog eens jongens zonder binding met de club. Ik kijk tien keer liever naar het derde niveau zolang ik maar wel echte Haagse cult jongens kan zien voetballen dan dat we een vervolg krijgen van de afgelopen twee seizoenen.

19 april 2021 om 23:52

Herkenbaar. Als mijn club overgenomen wordt door een Amerikaan of Chinees, ga ik ook niet meer. Dan ga ik wel lekker op zaterdag of zondag naar de 2de of derde divisie kijken.

25 april 2021 om 18:04

Snap ik man. Juist Ado heeft wel clubcultuur. Maar die is te grabbel gegooid. Zonde! Succes hiermee.

Zelf waren die Chinezen ook niet snel met die beloofde miljoenen voor ADO en nu verwachten ze wel snel te kunnen innen. Typisch.

Die Chinezen lijken de belastingdienst wel. Als ze zelf moeten betalen kan je maanden wachten, maar als ze geld moeten vangen dan moet het per direct.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.RKC Waalwijk27-20
15.Willem II25-32
16.FC Emmen24-34
17.VVV-Venlo23-42
18.ADO Den Haag22-43
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger321
V. BesuijenAanvaller281
M. KramerAanvaller275
J. ArweilerAanvaller243
J. GoossensMiddenvelder220
L. KoopmansKeeper190
K. de BoerMiddenvelder180
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren