Super League nu al afgeschoten: ‘Waar halen ze het lef vandaan?’

Maandag, 19 april 2021 om 12:12Rian Rosendaal • Laatste update: 12:31

Rio Ferdinand gruwelt van het feit dat Manchester United wenst deel te nemen aan de Super League. De oud-verdediger van the Red Devils vindt dat de plannen voor een competitie met louter Europese topclubs enorm schadelijk is voor de toekomst van het voetbal. Ferdinand denkt dat clubs als Manchester United alleen maar kijken naar het financiële plaatje en het sportieve gedeelte uit het oog verliezen.

Ferdinand is van mening dat Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City en Tottenham Hotspur, de clubs die zich willen losmaken van de Premier League, gestraft dienen te worden. "Honderd procent", zo klinkt het in de studio van BT Sport. "Dit voelt voor mij echt als een oorlog tegen het voetbal, deze plannen van de clubs om op een andere manier verder te gaan. Ik vind het een schande en het is echt beschamend te noemen. En het druist volledig in tegen alles waar het voetbal voor staat", zo foetert de boze en hevig teleurgestelde Ferdinand.

Het artikel gaat verder onder de video
Wat houdt de komst van de Super League in?
Meer videos

Twaalf ‘founding clubs’ kondigen in statement komst van Super League aan

In totaal twaalf Europese clubs werken aan de opzet van de Super League.Lees artikel

"Er wordt door de topclubs die met deze plannen rondlopen helemaal geen rekening gehouden met de geschiedenis en met de mensen die bij de clubs lager in de pyramide werkzaam zijn", vervolgt de gewezen stopper van Manchester United zijn keiharde analyse. "Het is een regelrechte schande, ik kan het niet geloven. Waar halen ze het lef vandaan om dit te doen, helemaal in de tijd waarin we nu leven met deze wereldwijde pandemie? Over de hele wereld hebben mensen het heel erg moeilijk en deze mensen denken alleen maar aan hun eigen belang. Ze brengen hun plannen vervolgens ook nog eens doodleuk naar buiten, echt schandalig."

Ferdinand zet vervolgens grote vraagtekens bij de opzetting en de invulling van de Super League. "Het feit dat er geen competitie-element is gaat volledig in tegen alles waar het voetbal om draait. Degradatie, promotie, beloond worden voor een overwinning, de consequenties aanvaarden van een nederlaag. Dat alles is zeer waardevol voor de sport die we zo liefhebben. Het laat ook duidelijk zien dat deze mensen helemaal geen verstand hebben van de voetbalsport. Alleen de zakelijke kant is nog belangrijk, verder niets. De mensen lager in de voetbalpyramide tellen niet meer mee, daar wordt niet meer aan gedacht. Ik kan er echt niet over uit", aldus de verontwaardigde analist uit Engeland.

Dat Manchester United zich wil aansluiten bij de clubs die de Super League op poten willen zetten is voor Ferdinand extra pijnlijk. "Ik schaam me gewoon voor de hele situatie", erkent de voormalig stopper van de grootmacht uit Manchester. "De manier van werken van de eigenaren van de club is al geruime tijd voer voor discussie, maar deze situatie, waarin de andere clubs voor dood worden achtergelaten, dat is echt heel erg beschamend. Het is voor mij echt niet te bevatten. Ik ben een supporter van Manchester United en hou zielsveel van deze club, maar dit is voor mij niet te verklaren en ik zal de plannen dan ook absoluut niet steunen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door sammerens)

Goed dat veel mensen uit de voetbalwereld allemaal een fel statement maken! Kappen met deze onzin!

19 april 2021 om 12:42

Sluit me hier als een nobody in de voetbalwereld helemaal bij aan

19 april 2021 om 13:16

Eens, alleen de uefa heeft kilo's boter op het hoofd. Ze hebben zelf toegestaan dat de nummer 4 van Engeland of Spanje doodleuk mee kan doen aan een kampioenen competitie, dan heb je zelf de rupsjes nooitgenoeg gecreëerd en zich laten volvreten. Dan is dit helaas de doorgeslagen commerciële werkelijkheid van 2021. En de uefa is er goed in om rare interland weken er tussendoor te gooien met ook nog een nieuw landentoernooi. Clubs krijgen dure spelers geblesseerd retour (hoi Blind) met sportieve consequenties en er ontstaat muiterij. Goed dat oud spelers er wat van vinden maar daar zie je ook vaak dat ze zijn blijven hangen in hun gloriedagen.

19 april 2021 om 15:34

Wat is er nou zo tegen deze competitie?
Er bestaan toch al veel langer "vriendschappelijke" toernooien, onder andere in de zomer en winter stops in gesloten formats of alleen op uitnodiging waar clubs veel geld kunnen verdienen. Het deelnemers veld van de international champions cup die in de zomer in de VS hgeouden wordt mag je zelfs best vergelijken met de Cl.

Het enige verschil is dat ze hier nog meer geld kunnen verdienen en dat er sportief ook nog iets op het spel staat.

Hoewel ik gruwel van de Super league vindt ik vooral de Engelsen extreem hypocriet. Toen de russen, amerikanen, arabieren en Aziaten met zakken geld klaarstonden om clubs over te nemen, werden ze met open armen ontvangen omdat ze zo de strijd met buitenlandse club dachten te winnen. En nu zijn ze ineens verbaasd dat diezelfde miljardairs alleen op geld uit zijn en niks geven om de engelse voetbaltraditie

19 april 2021 om 12:40

Dit is precies wat elke land eigenlijk doet buiten het voetbal. China, Rusland, EU en VS investeren in veel landen. Enige doel is hier financieel gewin uit te halen. Alles voor de cijfertjes. Ze hadden er op kunnen wachten dat dit ging gebeuren.

19 april 2021 om 12:58

Op voetbalgebied vind ik de Bundesliga overigens wel het perfecte voorbeeld! Door de 50+1 regel blijf je baas in eigen huis en ook op het vlak van toegangsprijzen hebben ze duidelijke richtlijnen waardoor het de sport van het volk blijft.

19 april 2021 om 12:43

Verwacht dat de Amerikanen de superleague steunen om zo topvoetbal naar de VS te halen. MLS is nog steeds geen topcompetitie en al jaren proberen ze grote wedstrijden naar de VS te halen. Nu ga je krijgen dat zeggen van voor wat komt wat.

19 april 2021 om 13:07

@La Decima ik zie het ook als eerste stap naar een mondiale opzet met VS, Eu en paar rijke clubs uit Azie.
Een LA en Shangai hebben ook clubs met hele hoge begrotingen maar spelen in competities van niets.

19 april 2021 om 13:12

Precies, het hele plan om de MLS zo groot te maken is gefaalt. Sterker nog, er komen steeds minder sterren naar de MLS. Waarom zouden de investeerders uit de VS dit anders doen.

19 april 2021 om 13:34

Dit is precies wat ik ook verwacht. Maar wij Europeanen trappen er weer vol in. Beginnen te klagen nu het te laat is. Wat dachten ze zelf? Als ze hun club verkopen aan buitenlanders dan gaan dit soort dingen gebeuren. Die willen alleen maar meer! En ik snap ze wel. Als je puur rationeel vanuit die investeerders kijkt, dan is dit het allerbeste voor ze. De fans klagen nu, maar dat deden ze ook toen Chelsea en Manchester City net overgenomen werden. En kijk de fans daar nu eens?! Vooral de Engelsen zijn hypocriet. Ze zien dat hun competitie straks minder waard wordt. Maar ik weet zeker dat meneer Ferdinand straks aan gaat sluiten als analist. "iemand moet het doen toch"

19 april 2021 om 12:55

Dat is helemaal juist. Echt waar. Maar misschien is dan nu het moment om hen in te laten zien dat ze verkeerd bezig zijn geweest.

19 april 2021 om 13:15

Veel Engelse supporters hebben altijd al gegruweld bij de overnames van hun clubs door rijke eigenaren. Veel Engelse fans vinden de ontwikkeling al jaren terecht zorgwekkend. Ze zien de identiteiten van hun clubs verdwijnen van prachtige volksclubs die binding hebben met de local community naar speeltjes van miljardairs. Dat pikken veel Engelsen al jaren niet, zo is er bijvoorbeeld FC United of Manchester opgericht door supporters die de binding met Manchester United verloren zijn.

19 april 2021 om 13:36

Dat is niet helemaal waar he. Toen Chelsea werd overgenomen door Abramovich heeft ook half Engeland er afgrijzen van gesproken en hetzelfde gebeurde met City en de sjeiks.

19 april 2021 om 20:58

Het is een misvatting om te denken dat die overnames allemaal geresulteerd hebben in een oneindige stroom van cash die de clubs in werden gepompt. City en Chelsea zijn op die manier kunstmatig opgestuwd tot de orde van grotere clubs ter aarde, maar de eigenaren van United worden zelf rijk over de rug van de club. Bij Arsenal werd nou ook niet bepaald met geld gestrooid door eigenaar en zo zijn er prima andere voorbeelden.

Een clubje van 10 die de sport voor miljarden fans verziekt. Schaamteloos. Agnelli en Perez go to hell

19 april 2021 om 12:45

Perez die ff met droge ogen zegt dat heet geen big deal is

19 april 2021 om 15:14

Dit is enkel een machtsspelletje om de UEFA onder druk te zetten om zelf meer zeggenschap te krijgen, niet meer niet minder

Echt ongelooflijk dit nieuws. Goed dat Ferdinand En Neville de vinger op de plek leggen mbt de voetbalperamide er zit helemaal geen competitie meer in. als Tottenham bijvoorbeeld alle wedstrijden verliest met 8-0 dan kunnen ze volgend jaar weer opnieuw beginnen. Hopen dat clubs als Ajax Dortmund Sevilla Roma Everton Leicester gladbach Lyon Benfica Marseille Lille een groot statement maken. De clubs die nu bij de superleague zitten hebben sommige nog nooit een CL gewonnen

19 april 2021 om 12:43

Samen met het gebrek aan spanning de eerste 70 wedstrijden precies de reden dat ik gestopt ben met het volgen van de NBA. Wanbeleid is een paar jaartjes pech, echter totaal niet dramatisch. Levert je zelfs de eerste pick in de drafts op.

19 april 2021 om 13:48

Klopt. Ik ben NBA fan, maar kijk regular season ook niet. Moet dan wel eerlijk zeggen dat de Play-Offs wel altijd erg leuk zijn.
Dat Amerikaanse systeem heeft natuurlijk zijn nadelen maar ook zijn voordelen.

Denk alleen niet dat dit gaat werken in het voetbal. Vooral niet als het niet wordt gesteund door de fans...

Als liefhebber van het spelletje, omdat het lekker wegkijkt, vind ik het een meer dan prima plan. Ik ben één van de weinigen, ook in ‘mijn’ kring, die het hele Europese circus sowieso een weinig boeit. Ik vind, als fan, de Nederlandse competitie fantastisch en zal altijd liever naar PSV - Emmen gaan dan PSV - Barcelona bijvoorbeeld. Ik heb niks met die ploegen, boeien me niet.. Spelen ze echter niet tegen mijn ploeg, maar tegen elkaar, vind ik het een stuk leuker. Dat kijkt dan ‘lekker weg’, ik zal alleen nooit fan zijn van die ploegen / clubs. Het fan zijn is wat mij betreft echt iets volslagen anders

19 april 2021 om 13:08

"lekker wegkijken" en een liefhebber zijn lijken mij toch twee heel andere dingen. Juist de spanning en sensatie, dat er iets op het spel staat, maakt voetbal wat het is.

Dat maakt het WK en het EK ook zo leuk, alleen al dat je je moet kwalificeren voegt al een hoop spanning toe. Dan gaat het ergens over, anders is al het harde werk voor niets geweest. Voetbal is voor mij juist boeiend vanwege de piek als je wint, en het dal als het slecht gaat. Het vallen, weer opstaan, strijden en winnen. Als dat allemaal afgevlakt wordt omdat clubs zekerheid willen dan blijft er voor de echte liefhebber toch maar weinig over?

19 april 2021 om 13:12

En je ziet niet in dat het niveau van de overige competities (zo niet alle) flink omlaag zal gaan? De Eredivisie zal nog veel minder interessant worden voor spelers om naartoe te vertrekken. Bovendien zullen de ED clubs ook gewoon minder gaan verdienen. Dus leuk dat het Europese 'circus' je niks boeit, maar het is wel een soort anker dat kwaliteit in de meeste competities garandeert

19 april 2021 om 13:24

Maar stel dat PSV vast in deze competitie zou zitten? Zou je het dan ook leuk vinden als je PSV B - Emmen ziet omdat PSV altijd de beste spelers spaart voor de super league? Waarom zou een club die vast in deze league zit ook maar enig risico nemen in de nationale competitie? Ze spelen immers niet voor de CL plaatsen. Het kampioenschap is leuk maar zal altijd minder belangrijk gevonden worden dan verder komen in de super league..

19 april 2021 om 15:10

Ik ben er spontaan vanuit gegaan dat psv niet in de super league meedoet of gaat doen. Ik denk niet dat psv daar ook maar enigszins voor in aanmerking zal komen ;-)

De Super League zou vreselijk zijn, laat dat voorop staan. Maar ik lees me net even met de hervormingen voor de CL die ze willen aankondigen, en dat is ook gewoon te idioot voor woorden. Clubs zouden op basis van historische prestaties op een 7e plek alsnog de nummer 5 kunnen leapfroggen de CL in. Er zouden bijna 100 wedstrijden meer gespeeld worden, waaronder in januari, waardoor de nationale competities in gevaar komen. De Super League in deze vorm wordt niemand blij van, maar de Uefa maakt het clubs niet moeilijk om motivatie te vinden om hun buitenspel te zetten.

19 april 2021 om 12:47

"....maar de Uefa maakt het clubs niet moeilijk om motivatie te vinden om hun buitenspel te zetten". Dat de UEFA buitenspel gezet wordt, of dat er iig even heel hard aan hun stoelpoten geschut wordt, vind ik verre van erg. Maar maak voetbal leuk voor iedereen, voor alle clubs etc. Niet alleen voor de rijken. Het was al meer en meer die kant op gegaan, nu gaat het dan hopelijk kapot.

19 april 2021 om 12:56

Dat is toch altijd zo geweest? De groten worden groter, de kleintjes blijven klein (tenzij je een miljardair vindt). Waarom denk je dat Ajax Ajax is, PSV PSV is en Emmen Emmen is? Omdat Ajax en PSV vele malen beter beleid voeren? Natuurlijk niet. Die hebben grote steden, grote gemeenten, grote bedrijven waardoor ze zo groot zijn geworden, terwijl Emmen dat achterland bij lange na niet heeft. Het is niet enkel iets wat bij de allergrootsten speelt. De hele voetbalwereld is gebaseerd op geografische ligging en historie. Zelfs de aanwezigheid van miljardairs is daarop gebaseerd, want in de kleine competities komen ze niet om er miljoenen tegelijk in te pompen. Die komen alleen in de grootste Europese steden in de grootste competities met de meeste groeipotentie. De voetbalwereld is al decennia lang niet eerlijk, al ver voor de commercialisatie.

19 april 2021 om 13:12

@sirus volgens mij is Leeuwarden groter dan Heerenveen en toch speelt laatste jarenlang hoger.

Nottingham Forest, Leeds United, Munchen, veel grote clubs van vroeger zijn door wanbeleid wel weggezakt.

Feyenoord was begin jare 70 ook veel groter dan Psv. Door wanbeleid en Philips die meer geld stak in PSV is laatste voorbij gegaan.
Rotterdam is groter dan Eindhoven.

Den haag is ook grote stad met veel bedrijven. Stelt niets voor. Zijn veel clubs verder en beter.
FC Utrecht zou ook obv stad en gemeente groter moete zijn dan AZ bijv.

AZ was diep gevallen maar met goed beleid een van de gezondste of de gezondste club in NL.

19 april 2021 om 13:13

Ik ben het zeker met je eens dat de voetbalwereld al lang niet meer eerlijk is, maar ook hier zijn er verschillende gradaties te bespeuren. Een super league waar je toegang krijgt vanwege commerciële factoren in plaats van sportieve prestaties is nog wel een flinke stap verder dan de oneerlijke praktijken die er al waren.

19 april 2021 om 13:18

"Natuurlijk niet". Want een Ado, die in een grote stad als Den Haag actief is, staat niet op degraderen wil je zeggen? Alsof Alkmaar zo'n geweldig grote stad is. Zelfs Eindhoven is nog stukken kleiner dan Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. En vergelijkbaar in grootte met Breda en Groningen. Vind het heel simpel om het daar op te schuiven. Goed beleid is dé reden dat Ajax zo ver is uitgelopen

19 april 2021 om 13:19

Ah, MrKrillin was me net voor

19 april 2021 om 14:37

Fyi,
1. Amsterdam met 862.965 inwoners,
2. Rotterdam met 581.750 inwoners,
3. Den Haag met 537.833 inwoners,
4. Utrecht met 352.866 inwoners,
5. Eindhoven met 231.642 inwoners,

Ik zit nu al een tijdje na te denken over enkele toch wel interessante aspecten aan dit ijdeltuiten-projecten van de miljardairs. Tot nu toe schiet er telkens een ding door mijn hoofd: ik vermoed dat Juventus in een dergelijke competitie niet meer is dan een grauwe middenmoter en waarschijnlijk met Milan, Tottenham en Arsenal meespeelt om de onderste plekken. Toch enigszins grappig dat Cristiano Ronaldo in de herfst van zijn loopbaan degradatievoetbal gaat spelen.

19 april 2021 om 12:43

Je kunt niet degraderen dus dat gaat niet gebeuren

19 april 2021 om 12:48

Ohja, dank voor de aanvulling. Een van de meest interessante aspecten (een topteam vechtend voor lijfsbehoud) zien we dan ook niet terug. Eigenlijk een heel saaie competitie, totdat het CL-format aanbreekt. En zelfs dan kan het saai zijn, omdat teams elkaar al meermaals ontmoet hebben.

19 april 2021 om 12:55

In mijn ogen is het ook gedoemd te mislukken als dit doorgang vindt, juist omdat het echt gigantisch saai is. Maar goed dat is vooral hoe een Europeaan er tegenaan kijkt denk ik. Er zullen genoeg mensen uit de veel grotere populaties zoals India , China, VS, dit wel interessant vinden omdat ze dan alleen maar topwedstrijden zien en niks hebben met de mindere goden in Europa.

19 april 2021 om 13:15

@inkemontana

"india , China, VS, dit wel interessant vinden"

Je doet alsof deze mensen alleen maar robots zijn (oke in geval van VS zou kunnen, die kennen zulke concepten al).

Zijn in die landen ook genoeg fans die juist fan zijn van kleine clubs. Die ook leuk vinden als in FA cup de underdog wint.

Kijk Ajax door goede presaties ook fans uit die landen.

19 april 2021 om 13:22

MrKrillin, zij hebben vaker alleen wel iets minder binding met de club (wat logisch is als je zo ver weg woont). Vaak zie je dat ze vooral fan zijn van spelers. En dan spelers als Ronaldo, Messi, Salah etc in het bijzonder. Een groot deel zal 'gewoon' wedstrijden kijken van de clubs waar zij actief zijn

19 april 2021 om 13:48

Mrkrillin. Nee hoor, maar het is gewoon logisch dat er in Europa veel meer binding is met een lokale club. En zelf in Europa is het al zo dat er ook nog veel supporters van de grote clubs uit andere delen dan de lokale omgeving komen. In die grote landen als China, India en VS is de binding er natuurlijk helemaal niet met de lokaliteit van Europese clubs, dus logisch dat die veel meer met de topclubs hebben die ze vaker zien. Er zullen best mensen zijn die ook voor kleine clubs gaan, en een underdog story doet het sowieso altijd goed natuurlijk, maar de aanhang van de grote clubs zal in zulke landen een stuk groter zijn.

19 april 2021 om 12:44

Een ander voordeel zou kunnen zijn dat de corruptie UEFA misschien zijn macht gaat verliezen. Dan zouden we met zijn allen een keer een fatsoenlijk europees voetbalorgaan kunnen opzetten zonder enge Zwitserse bankiers en juristen die eruit zien als maffioso en bad guys in actie films (kuch Ceferin).

19 april 2021 om 12:49

Dat is een utopie. Waarom zouden de grote clubs eerlijke concurrentie willen? Die willen dolgraag de kleintjes klein houden zodat er meer overblijft voor hen. Dat is de hele reden waarom ze zo'n Super League willen. Voetbalbonden zijn makke lammetjes. Dat hebben we tijdens de corona-crisis zelf kunnen zien. Kleine organisaties zoals de Knvb zijn te afhankelijk van de Uefa, terwijl grote organisaties als dat van Duitsland, Engeland, Spanje e.d. liever zelf groter worden dan dat landen als Zweden, Nederland of Belgie bij wijze van spreken net zoveel kansen krijgen als zij.

19 april 2021 om 12:50

Enge Zwitserse bankiers en juristen worden vervangen door Amerikaanse bankiers en juristen. It's all about the money. Niet dat dat vreemd is. Dit was onvermijdelijk. Maar het zal daardoor corruptie wel in de hand blijven werken.

19 april 2021 om 12:52

@Suarez, ik zeg niet dat ik het idee steun. Ik probeer alleen er net zoals jou een positief punt uit halen.

19 april 2021 om 13:18

@ La Decima Ik hoop dat dit de mogelijkheid biedt om een eerlijkere competitie op te zetten. Nu hoeft er immers ook geen rekening meer gehouden te worden met de belangen van deze 12 clubs.

19 april 2021 om 12:50

Suarez, het maakt die lui toch niks uit. Het gaat om het geld, niet om de sportieve ambities. Althans, anders nodig je AC, Arsenal, Spurs toch ook niet uit. Draait al jaren alleen maar om geld daar. Uit niets blijken de sportieve ambities iig, AC dit jaar misschien uitgezonderd.

Hoop dat iedereen die hiervoor verantwoordelijk is voorgoed uitgesloten wordt van voetbal, hoe durven ze de sport voor miljarden mensen zo kapot te maken

Als de oud voetballers op deze manier denken en zich zo durven uit te spreken, hoe zouden de huidige voetballers die het echt aangaat denken ? Op dezelfde manier of zouden ze het wel een goed idee vinden. En spelers van Everton ofzo bijvoorbeeld die hier geen betrekking op hebben ?

Tja, zielloze clubs die enkel nog aan de centen denken. De ene om nog meer geld te krijgen, de ander om weer relevant te worden. Veel van die clubs zijn uberhaupt relevant omdat ze grotendeels buiten hun doen om middelen hebben die andere clubs niet kunnen bewerkstelligen. Denk hierbij aan abnormaal hoge TV-gelden, een miljardair die miljoenen tegelijk in de club pompt of geldstromen die verdacht veel lijken op staatssteun. Zijn die clubs vergeten dat ze enkel zo groot zijn vanwege de geografische verschillen en alle situaties die daaruit voortvloeien?

19 april 2021 om 12:57

Waar ik mij nog het meeste over verbaas is Liverpool. Een club die er is voor en door supporters. You'll never walk alone is on losmakend verbonden met de club, het staat zelfs in hun logo. De club die elk jaar de 96 overleden supporters van Hillsborough herdenken. Diezelfde supporters schuiven ze nu zonder pardon aan de kant voor een grote zak met geld. De traditionele supporter zit niet op de Super League te wachten. Smakeloos is het gewoon, de hebzucht van deze clubs. Zielloos geld niet alleen voor de clubs, maar voor het voetbal in zijn algemeen mocht dit doorgaan.

19 april 2021 om 14:05

Dat zegt niet zoveel. Liverpool is gewoon eigendom van een Amerikaans bedrijf. Die zien de supporters als een middel om geld binnen te harken. Het zijn de supporters die er voor de club zijn, niet andersom.

Dit is een rookgordijn om de nieuwe CL er door heen te krijgen. Het wordt 1 grote groep met 36 teams. Beste 8 gaan door en 9 tot 16 speelt een playoffs. Dit wordt zo een verschrikking. Maar om dit door te drammen is de superleague als tegenargument gebruikt. Zo slim

19 april 2021 om 12:48

Inderdaad. Gewoon puur druk zetten van de clubs in kwestie op de uefa. Alsof het realistisch is dat er binnen 5 maanden een nieuwe competitie op poten staat. Dat weten die 12 clubs ook wel.

19 april 2021 om 12:53

Druk zetten om meer geld te krijgen idd. Echter wel om ook heel veel supporters tegen je in het harnas te jagen imo.

19 april 2021 om 13:01

Dat valt allemaal wel mee. Op een voetbalforum zullen er meer grote/gepassioneerde voetbalfans zijn. Maar er zijn meer dan genoeg mensen (die zijn alleen niet vertegenwoordigd op een forum zoals dit) die er echt geen probleem mee hebben. Clubs zitten trouwens niet in met de fans. Denk je dat er veel Juventusfans blij zijn met dat nieuwe logo? Dat is er ondertussen toch al gewoon een jaar of 3.

19 april 2021 om 13:05

Wacht, hoge officials in het voetbal die de morele en ethische grenzen over gaan voor meer macht en geld. Laten we eerlijk zijn zo verbaast moeten we daar toch niet over zijn (kuch WK Qatar, kuch FIFA, kuch Corruptieschandalen, kuch gok syndicaten die clubs de rampspoed in drukken).

19 april 2021 om 13:23

Lijkt me heel sterk. Dan hadden de clubs denk ik geen officieel statement naar buiten gebracht. Dan waren ook niet de voorzitters (Agnelli, Woodward etc) opgestapt bij de Europese bonden

Laat ze maar lekker gaan dan. Niet over 5 jaar jankend terugkomen. Zullen is zien hoe snel ze zijn uitgescheten. Mijn plan: schop ze uit de league van het land en geef ze met 12 teams maar lekker een eigen bal. Is het snel afgelopen met ze👍🏻

19 april 2021 om 12:55

Vraagje: zijn er hier mensen die zouden betalen voor CL of deze super league. Ik persoonlijk zou er weinig om geven en kijk de cl alleen nog omdat af en toe leuk is. Voel er verder niks voor en zou er zeker niet voor betalen

19 april 2021 om 13:13

Simpel, wanneer deze 12 niet in de CL zitten heeft de Uefa sowieso een probleem, want deze 12 zorgen er met hun status en wereldwijde achterban namelijk wel voor dat de CL over de gehele wereld uitgezonden wordt.
India, China Amerika etc. kijken nu puur omdat deze clubs meespelen, die gaan straks echt niet bijv. Westham tegen Getafe in de CL kijken.
Die schakelen allemaal over op de nieuwe Super L.

19 april 2021 om 13:25

Ene kant wel maar andere kant: denk dat de lol daar snel vanaf is

19 april 2021 om 14:45

@manufanforever ik denk dat je je daar op verkijkt, een gigantische groep kijkt CL omdat het juist gratis is. De ESL wil daar geld voor gaan vragen en dan haken ik en meerdere meteen af.

Maar de grote vraag is: Is er wel meer geld nodig in het voetbal? Zijn er nu zaken die niet betaald kunnen worden of worden Europese clubs leeg gekocht door Chinezen en Amerikanen?

Wat is nou het grote voordeel?

Ergens hoop ik diep in mijn hart dat dit allemaal doorgaat, het faliekant mislukt en ze vervolgens met de gebakken peren zitten. Als deze 12 clubs weg zijn wordt de CL de komende jaren wel spannend in ieder geval en EL idem. De grote clubs zoals een Real komen toch wel weer terug van zo'n nederlaag, maar het schudt in ieder geval het internationale voetbal even flink door elkaar en zorgt voor een nieuw landschap.

Mijn voetbalhart daarentegen hoopt dat dit allemaal niet doorgaat. Ik gruwel werkelijk waar van alles waar de super league voor staat en ik gruwel van alle clubs die hier deel van uit maken. Ik had altijd een voorliefde voor Chelsea, maar dat heeft een flinke knauw gekregen.

Benfica, Celtic, Feyenoord, Ajax, Forest, Aston Villa, HSV, Steaua Boekarest, Porto, PSV, Rode Ster, Marseille en Dortmund hebben samen 19 Europese prijzen gepakt. Arsenal, Atletico Madrid, Man City en Spurs allemaal 0. Zegt genoeg lijkt mij.

19 april 2021 om 13:47

Wat zegt dit dan? Dat ze aan wanbeleid doen in Nottingham, Hamburg en Belgrado?

19 april 2021 om 14:07

Dat het luchtkastelen zijn die relevant zijn door geld, al zeggen Europese prijzen niet alles natuurlijk. Ik bedoel; Als City 2 jaar Europa League speelt, winnen ze 'm waarschijnlijk 2 jaar met een B-elftal.

19 april 2021 om 14:14

@andres Tegelijkertijd trekken deze clubs wereldwijd meer volgers en vertegenwoordigen ze financieel een grotere waarde dan de succesvolle ploegen van vroeger. Het concept is dan ook opgezet om geld te genereren.

Misschien wordt het tijd dat we met zijn allen voetbal gaan boycotten. Het gaat allang niet meer om het spelletje maar alleen maar om geld. Zodat Cristiano Ronaldo en Leo Messi hun 15e supercar kunnen kopen. Het is te belachelijk voor woorden dat iemand die leuk tegen een balletje kan schoppen ineens €35.000.000 per seizoen moet verdienen terwijl wereldwijd miljoenen mensen sterven van de honger.
Deze mensen hebben totaal geen geweten en misschien moet daar eens iets aan gedaan worden.

19 april 2021 om 13:02

Lklaassen, wij doen dit allemaal zelf. Alles is veel te duur en we blijven het maar halen.

Volgens mij begrijp ik het niet: als clubs hier aan meedoen gaan ze toch nog wel 'gewoon' de nationale competitie spelen?

19 april 2021 om 13:09

Inderdaad. Ze willen gewoon de CL buitenspel zetten. De competities hebben dus amper redenen (op korte termijn) om heel hard tegen te zijn.

19 april 2021 om 13:21

@lierse1997 "de competities hebben dus amper redenen (op korte termijn) om heel hard tegen te zijn."

Tuurlijk wel, het gaat om de CL plaatsen.
Hoe kan de Engelse competitie nog spannend zijn als de grote 6 clubs alleen maar spelen om fit te worden en misschien kampioen.
De plekken voor CL doen er niet toe. Dan krijg je een seizoen dat bijv de eerste 5 plekken bezet zijn door die superleauge clubs maar nr 6,7,8 en 9 gaan de CL in!!!

En de clubs als Man Utd, Chelsea gebruiken de nationale competitie alleen maar om fit te worden. Er staat weinig op het spel, want uit de super league kunnen zij niet degraderen.

19 april 2021 om 14:13

Het nadeel van een competitie waarin heel veel geld omgaat over de gehele competitie, is dat je makkelijk te vervangen bent. Als Liverpool, Manchester City en Arsenal verdwijnen bij wijze van spreken, zijn er gewoon weer clubs die hun plaats innemen alsof er weinig veranderd is. Het zijn dan vooral supporters die de dupe zijn.

19 april 2021 om 13:14

Als dit gedrocht ooit doorgaat verwachten de deelnemende clubs dat de nationale voetbalbonden even rekening houden met de speeldata van de SL.

Kunnen de woorden "louter Europese topclubs" eruit worden gehaald? Arsenal, Spurs ect....beschamend.

Het zou mooi zijn als een club bepaald hier aan deel te nemen. Ze geweigerd worden voor de rest van hun bestaan in de oorspronkelijke competitie. Mocht het allemaal tegen vallen heb je jezelf flink in de voeten geschoten. Denk dat clubs dan wel twee keer nadenken. Doen ze het toch zul je met het risico moeten leven.

Weet iemand waar ik een abonnement kan afsluiten om Schots voetbal te volgen? Ver weg van deze Superleague.

19 april 2021 om 15:19

Hahaha, mocht dat falen ben je altijd welkom in de Mickey Mouse of Duitse competitie waar het bier veelal nog goedkoop is en de gehaktballen en bratwursten vet.

Ik gok dat in deze uitverkorene competitie je gewoon alleen maar business seats hebt en dat het geluid uit de speakers komt in plaats van uit de kelen. Dan is er niet meer zoiets als de 'gelbe wand' maar eerder de glazen wand.

19 april 2021 om 16:09

Haha staat genoteerd, thanks! :-D

Goed om te zien dat er zoveel tegenstand is. Het is een verschrikkelijk plan. Niet alleen klopt het totaal niet dat die 12 clubs niet uit de super league kunnen degraderen, het is ook slecht voor de nationale competities als ze mee mogen blijven doen. De Premier League zal een stuk minder belangrijk worden dan de Super League voor die clubs. En omdat ze al gegarandeerd in de Super League blijven, spelen de clubs van die 6 die niet om de titel meedoen om spek en bonen mee. Die zullen dus B-elftallen opstellen om zich op de Super League te richten wat competitievervalsing oplevert.

Dit mag nooit, maar dan ook echt nooit, toegelaten worden.

Ik helemaal voor de super league. De Uefa is een corrupt en conservatief orgaan geworden. De Uefa heeft geen bestaansrecht meer in de 21u eeuw. Kunnen de clubs prima zelf af. Bovendien is de CL al jaren een gedrocht, tijd voor vernieuwing

19 april 2021 om 14:16

En jij denkt dat zo'n Super League lang schoon blijft? Het wordt een speeltje van miljardairs en hun clubs, meer niet. Deze Super League is exact dat waarom we weten dat de Uefa corrupt is. Het is namelijk exact hetzelfde beleid, alleen andere gezichten. Bovendien hebben juist die clubs maximaal geprofiteerd van de corruptie, dus laten we niet gaan doen alsof die clubs een gevecht tegen corruptie aangaan. Ze willen er alleen nog zoveel meer van gaan profiteren.

Ben ook wel benieuwd welke scheidsrechters zij zover krijgen om in deze competitie te fluiten. Diegene die hier gaan fluiten kunnen voortaan ook de EK's, WK's en OS vergeten. En niet te vergeten de nationale competities. Leuk om dan nog scheidsrechter te zijn. Ja een volle bankrekening.

Het gaat uiteraard om geld ....de clubs willen meer .... De UEFA gebruikt de inkomsten voor investeringen i h voetbal op Europees vlak maar houdt net als de FIFA te veel geld voor zichzelf terwijl het de clubs zijn die de zware investering doen in spelers om hun club in de top te houden en alle risico's ondergaan hiervoor terwijl de UEFA de opbrengsten niet verdeeld in evenredigheid tot de invest en risico kost..... De opzet v d topclubs is een reactie hierop....na wat heen en weer gepraat gaan de verhoudingen zeker wat normaler worden.... De UEFA kan niet zonder de toppers en de toppers kunnen niet zonder de UEFA.

Als dit doorgaat (wat ik niet geloof) dan stop ik per direct met liverpool volgen. Ik ben 39 jaar en meer dan 25 jaar support ik LFC en ga regelmatig naar Liverpool. Maar dit zou voor mij het punt zijn dat ik stop mijn club te steunen. Mensen die alleen maar aan geld denken en deze competitie willen opzetten maken heel het voetbal kapot. De champignons league is er al voor dat grote clubs elkaar treffen.

19 april 2021 om 14:21

De Champions League is er eigenlijk voor dat kampioenen elkaar treffen. Daarom zijn de verschillen ook zo groot, want een Champions League is het allang niet meer. De nummer 4 van de Premier League krijgt tegenwoordig meer dan de kampioen uit een middelgrote competitie. Het zijn de supporters van Liverpool die de club een identiteit geven, maar Liverpool is aan het einde van de dag ook gewoon eigendom van een Amerikaans bedrijf en het dacht al ver voor deze Super League enkel aan geld.

Wel vreemd dat deze mensen roepen dat de clubs alleen aan het geld denken, maar over de Fifa en Uefa wordt niks gezegd. Terwijl daar de grootste geldwolven zitten en de clubs hun wil op leggen.

Volkomen tegen, maar als je het goed beschouwt is iemand als Ferdinand ook onderdeel van het probleem. Onder zijn aanwezigheid moesten er Amerikaanse eigenaars komen om onder andere zijn riante salaris te kunnen blijven betalen, een beetje zelfkritiek zou ook niet misstaan. Het gaat alleen om geld en daar heeft Ferdinand ook van geprofiteerd.

Aard van de mens. Daarom werkt communisme ook niet en bezit 1% van de mensheid het grootste gedeelte van het geld. We zijn gierige eikels.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6122
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. DialloAanvaller00
N. BishopKeeper00
David de GeaKeeper240
L. GrantKeeper00
D. HendersonKeeper110
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

Engeland
58 fans
Verdediger, 42 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren