Woerts zet streep door Super League: ‘Dat gaat niet door, het is kansloos’

Maandag, 19 april 2021 om 10:36Yanick Vos • Laatste update: 15:08

Chris Woerts weet zeker dat de Super League er niet gaat komen. De sportmarketeer legde vanochtend bij Veronica Inside uit dat de aankondiging van de nieuwe competitie door twaalf Europese topclubs volgens hem een manier is om meer rechten en invloed te krijgen op het nieuwe format van de Champions League. “Ik denk niet dat het kans van slagen heeft”, aldus Woerts.

Woerts noemt het ‘heel onwaarschijnlijk’ dat de Super League daadwerkelijk opgezet gaat worden. “Ik denk dat het meer powerplay is om meer rechten te krijgen en meer invloed te krijgen op de nieuwe Champions League die vanaf 2024 gespeeld gaat worden.” De UEFA vergadert maandag over een nieuwe opzet van de Champions League. Onder meer de groepsfase komt er waarschijnlijk anders uit te zien en het plan is om het deelnemersveld van 32 clubs uit te breiden naar 36 clubs.

Het artikel gaat verder onder de video
Wat houdt de komst van de Super League in?
Meer videos

“Ze zeggen dat het ongeveer vijf miljard euro per jaar gaat opleveren”, vervolgde Woerts over de plannen van de Super League. Tot dusver zijn twaalf clubs naar buiten getreden over deelname aan de competitie. De organisatie rekent op uitbreiding naar in totaal twintig clubs. “En dat bedrag wordt door twintig clubs verdeeld. Waarvan weer een deel teruggaat naar de UEFA voor solidariteitsbetalingen en andere clubs die niet mee mogen doen. En ze gaan ook een Winner League starten zodra het kan. Het gaat om geld, dat is duidelijk.”

De UEFA verzet zich tegen de komst van de Super League. Gedreigd wordt om alle deelnemers aan de Super League uit te sluiten van de nationale competities. “Het grappige is dat als je naar de reglementen van de UEFA kijkt, daar duidelijk staat dat je mag deelnemen aan Europese toernooien maar je niet mee hoeft te doen. Als je je niet inschrijft doe je gewoon niet mee. Als Ajax zich kwalificeert voor de Champions League en zegt: joh, voor de lol slaan we een jaartje over, dan is er niks aan de hand. Dat is nu een beetje powerplay dat gespeeld wordt. Want het grappige is wel: van Boris Johnson tot weet ik wie allemaal, iedereen is tegen. Maar toen het over Qatar ging (WK 2022, red.) hoorde je ze niet.”

Een van de clubs die deelname aan de Super League is bevestigd is Arsenal. “Zij staan negende in de Premier League. Waar gaat dit nog over, Chris? Dit slaat toch helemaal nergens op?”, vroeg presentator Wilfred Genee aan Woerts. “De clubs willen zekerheid en dat is de powerplay die ze spelen. De clubs willen zekerheid dat zij ieder jaar mee kunnen doen aan de Champions League. Zij zeggen: we betalen de spelers een vermogen aan salaris, maar we moeten elke keer maar afwachten of we ons kwalificeren voor de Champions League. Zij willen hun plek gegarandeerd, de clubs uit de top vijf landen. En die gaan ze ook krijgen, dat zal vandaag bekend worden gemaakt", aldus Woerts.

Volgens Woerts zal de Super League er niet komen. “Dat weet ik zeker, dat gaat niet door. Het is kansloos. Je kan wel zeggen dat je vijf miljard gaat binnenhalen en driehonderd miljoen euro per club gaat betalen, maar het moet nog steeds tv-rechten opleveren en de fans moeten naar de stadions komen. Op papier is het businessplan mooi, maar papier is geduldig. Je kunt allemaal mooie getallen op papier invullen, maar de praktijk moet uitwijzen of supporters naar het stadion komen en of de televisiemaatschappijen geïnteresseerd zijn.”136 reacties (laatste reactie door fan123)

"zij zeggen: we betalen de spelers een vermogen aan salaris, maar we moeten elke keer maar afwachten of we ons kwalificeren voor de Champions League. Zij willen hun plek gegarandeerd, de clubs uit de top vijf landen. En die gaan ze ook krijgen, dat zal vandaag bekend worden gemaakt.”"

Het is natuurlijk een aanname maar stel dat clubs als Arsenal, AC Milan en Spurs dit ongeveerd gezegd zouden hebben..bah dan zou je toch nooit fan van zo een verrote club kunnen zijn.

Presteren (op Spurs na) tijden slecht maar willen wel op basis van wat eigenlijk, altijd meedoen met de grote jongens.

19 april 2021 om 10:53

Milan heeft een paar slechte jaren gehad en doet nu weer mee in de top 4, dus die hoort niet in het rijtje thuis met Arsenal (en evt. Spurs).

19 april 2021 om 10:57

Dan nog moet je het toch afdwingen? Hebben in Europa al jaren niets meer laten zien en doen het nu voor het eerst in jaren in de competitie goed. Wat voor recht van spreken heb je dan om te eisen dat je wel ieder jaar in de Champions League wil meedoen? Een bizarre gedachtegang die tekenend is voor hoe de grote jongens alle realiteit uit de ogen zijn verloren.

19 april 2021 om 11:07

Natuurlijk horen die wel in dat rijtje thuis, totdat ze echt weer op de lange termijn gaan presteren. En ik hoop dat dat gaat gebeuren, want ik vind AC Milan 1 van de mooiste Europese clubs die er zijn.

19 april 2021 om 11:16

Je moet het inderdaad afdwingen, maar aan de andere kant wordt het aanzien wel verhoogd als er meer sterke ploegen meedoen. Midtsyland, Krasnodar, Lokomotiv Moskou, Ferencváros en Istanbul Basaksehir zijn nou geen ploegen waar ik heel vrolijk van word. Stel dat je dit kan inruilen voor Spurs, Milan, Arsenal, Villareal en Bayer Leverkusen, dan krijg je toch veel leukere poules? Desnoods moeten ze vanaf de eerste voorronde het afdwingen, maar ze verdienen het meer dan die baggerploegen die 1 goal maken in de hele groepsfase. Begrijp met niet verkeerd, ik vind ploegen als Porto, Lyon, Ajax en Shakthar absoluut een verrijking voor de CL, maar er moet ook een soort van ondergrens zijn, zeker als men straks met 36 teams verder wil, laat de Arsenals/milans deze plekken maar verdelen samen met Benfica/psv/dinamo Kiev etc.

19 april 2021 om 11:44

Ac Milan heeft gewoon een hele grote geschiedenis, net als bijvoorbeeld Ajax. Maar komop, heb jij liever Leicester of Ac Milan in die super league?

19 april 2021 om 11:50

Liever geen super league.

19 april 2021 om 12:16

Agree

19 april 2021 om 12:21

@ RM7- Athletic

Als Leicester het tournooi heeft bereikt door sportieve resultaten te leveren dan zie ik liever hun dan AC Milan. Als dit doorgaat laat de clubs dan ook mans genoeg zijn om gewoon publiekelijk te zeggen dat ze het om de poen te doen is, en niet de sport; maar daar zullen ze te laf voor zijn. Zo ie zo vind ik het altijd maar vreemd dat mensen de associatie maken tussen geld en meer voetbal spektakel, want met uitzondering van een aantal clubs spelen de meeste clubs het altijd op safe. Waardoor veel wedstrijden maar saaie bedoeningen zijn.

20 april 2021 om 10:40

@ajaxxxlove Ze moeten het zeker afdwingen, daar ben ik het mee eens. Ik ben zeker geen voorstander dat Milan gegarandeerd mee moet doen. dus je conclusie dat ik vind dat Milan altijd mee moet doen klopt niet. Ik wilde puur en alleen aankaarten dat Milan niet in het rijtje met Arsenal en Tottenham thuishoort. Meer niet

19 april 2021 om 11:01

Zou natuurlijk een lachwekkend argument zijn. Als je op die manier het salaris niet kunt betalen dan bied je maar wat minder, zo simpel is het. Zou echt de omgekeerde wereld zijn wanneer een hele competitie moet buigen omdat jij als club de salarissen op die manier weet te betalen.

19 april 2021 om 11:02

Klopt, ze moeten naar hun eigen prestaties kijken. Feit is wel dat in de top 20 rijkste clubs ter wereld 9 (!) Engelse clubs staan. Als je naar andere voetbalcompetities kijkt zijn de CL tickets goed verdeeld t.o.v. waarde van clubs. Italië, Duitsland en Spanje hebben allen 4 rechtstreekse tickets CL. Kijkend naar waarde: 4 Italiaanse top 20 clubs, 3 Spaanse top 20 clubs en 2 Duitse top 20 clubs. Ik kan de onvrede in Engeland wel begrijpen. Eigenlijk van de zotte dat er altijd standaard 2 topclubs buiten de boot vallen en nog eens een aantal upcoming clubs (whu, Leicester, Everton). Terwijl ondertussen Midtjyland met een marktwaarde van 50 miljoen vrolijk meespeelt in de CL. Ik zeg niet dat de rijkste clubs overal recht op hebben, maar op het moment dat een competitie torenhoog boven andere uitsteekt, moet je wel iets doen met de verdeling van CL plekken.

19 april 2021 om 11:09

@gunnero

"moet je wel iets doen met de verdeling van CL plekken."

Niet verbaast dat iemand met zo een nick andere maatregelen wil zien

Dat gebeurt al...dat is obv van prestaties per land (of dat eerlijk is is een tweede).

Maar ik zou ook het liefst zien een andere opzet. Obv van prestaties van een club.
Nu wordt een Atalanta 4e en mogen vrolijk CL in.

Moet wel een formule te bedenken zijn obv prestaties in eigen land + prestaties in Europa over bepaalde periode.

19 april 2021 om 11:19

Maar daarom is de Engelse competitie wereldwijd toch ook heel populair en krijgen ze een godsvermogen aan geld via tv rechten? dat ze dan bv 8e worden en daardoor europees voetbal missen is jammer voor hun, maar dat wordt toch ruimschoots gecompenseerd doordat ze al in één van de sterkste competities ter wereld spelen?

19 april 2021 om 11:44

Wat een onzin joh.. De Engelse clubs verdienen jaarlijks een godsvermogen aan televisie gelden. Dan is het niet zo gek dat 9 van de top 20 rijkste clubs uit Engeland komen, toch?

Daarnaast zijn deze clubs ook nog niet eens baas in eigen huis, en zijn het slechts speeltjes van rijke Amerikanen, Russen of oliesjeiks....

Als je je zo bekommert om de "upcomming clubs" in de Premier League, dan moet je hun lekker jouw CL ticket geven ipv vragen om nog meer tickets... De Champions League was ooit in leven geroepen voor kampioenen.. Al snel werd dit op aandringen van de grote clubs uitgebreid omdat zij anders niet mee mochten spelen.... Tot het punt waar nu kampioenen uit kleinere landen eerst voorrondes moeten spelen willen zij uberhaupt kans maken mee te doen, terwijl de ene naar de andere Engelse en Spaanse clubs zonder pardon wordt toegelaten....

En dan wil jij het zelfs nog gaan uitbreiden?

19 april 2021 om 12:21

Die Engelse clubs kunnen zichzelf wel heel belangrijk vinden met hun 9 clubs in de top 20, maar ik vraag mij af of de gemiddelde CL kijker er op zit te wachten als bijna 25% van de clubs die meedoet uit Engeland komt. Dan zou je ook wel de overige 11 Engelse clubs gelijk in de Europa League mee kunnen laten doen, want die staan vast ook allemaal heel hoog in de rijkste club lijsten

19 april 2021 om 12:21

Heeft nul te maken met mijn clubvoorkeur. Zwaktebod dat iedereen dit er direct weer bijhaalt. Arsenal valt volledig terecht buiten de boot op het moment. Maar Liverpool ook, twee jaar nadat ze CL hebben gewonnen en met één van beste selecties ter wereld. Je kunt het over televisierechten hebben en het vermogen dat rondgaat in de PL, maar nog steeds staat of valt succes bij deelname aan Europese competities. Zonder Europese deelname valt het als een kaartenhuis in elkaar, dat zie je dus onder andere bij Engelse ploegen. Grote vraag is dan: Wie heeft recht op Europese deelname? Heb je het 'geluk' dat je in een zwakke competitie er bovenuit steekt (zoals Ajax nu) en altijd een CL plaats kan bemachtigen? Of moet er gekeken worden naar de beste / waardevolste clubs? Zo niet, dan gaan we de ambities van bv Engelse clubs inperken. En dan komt er een punt dat ze bij Engelse clubs denken: "laat die CL maar, ik ga wel een interessante eigen competitie opzetten". Voilà, dit idee is geboren.

19 april 2021 om 14:00

De vergelijking met Ajax gaat helemaal mank aangezien dit pas het eerste jaar (na een lange tijd) zal zijn waar ze rechtstreeks geplaats zijn voor de CL. Jaren hiervoor kwalificatie moeten spelen als kampioen van Nederland. Dus clubs uit een "zwakke" competitie zijn momenteel dus alles behalve zeker van een CL plaats. Europees voetbal moet je verdienen. En niet omdat er clubs zijn die denken dat ze het verdienen.

19 april 2021 om 14:03

Tsja dat die topclubs buiten de boot vallen komt door mismanagement... Een voetbalclub runnen gaat namelijk niet alleen over wie het meeste omzet kan genereren, anders kunnen we het voetbalgedeelte eigenlijk wel schrappen en gewoon een soort van competitie maken tussen bedrijven. Dan zou bijvoorbeeld Arsenal vervangen worden door Microsoft. Microsoft is namelijk veel meer waard. Het bedrijfselftal van Microsoft heeft nooit een Championsleague gewonnen, maar dat heeft Arsenal ook niet, dus dat hoeft geen probleem te zijn.

19 april 2021 om 11:15

Op basis van wat? Omdat Milan een van grootste clubs ter wereld is, een van meeste afzetmarkt ter wereld en na Madrid nog altijd de meeste CL bekers heeft, dus een enorme aanzien. En ze zijn op de weg terug. Laten we hopen dat dit puur een dreigement blijft, en Milan vanaf volgend seizoen weer kan starten met de jacht op de 8e CL titel

19 april 2021 om 13:17

Ik hoor nooit wat over Man United, maar die hebben toch ook een belabberde periode gehad waarin ze vierde, vijfde, zesde en zevende zijn geeindigd? Toevallig zijn ze daar nu een beetje bovenop gekomen, maar United is ook al lang niet meer wat het geweest is.

Hoe dan ook.. Het was al verschrikkelijk dat de toplanden vier vaste Champions League-plekken kregen, maar als er clubs komen die standaard al gekwalificeerd zijn, dan is het voetbal helemaal naar de kloten.

19 april 2021 om 14:42

Je bent toch suporter van de club, niet van de directeur of eigenaar? Je kan suporter zijn en het niet eens zijn met de beslissingen. Vooral Arsenal supporters is dit al 15 jaar lang zo.

Als perez iets wil dan gebeurd het ook, voorlopig heeft hij iedereen zo ver! Schijnt dat Dortmund, psg en bayern ook wel erin komen. Wat gaan de uefa en de fifa doen dan? Zeggen dat mbappe ronaldo messi etc niet mogen spelen op wk? Gaan de competities al die clubs uitsluiten, wie gaat er nog kijken dan? De leagues worden wel eerlijker met geldverdeling en tv gelden. Ik ben niet voor dit idee, maar met uitsluiten win je precies niks.

19 april 2021 om 10:50

Gewoon uitsluiten klaar. Even serieus anders geef je toch de clubs wat ze willen. En een West Ham maakt nooit meer kans op een titel of Leicester. In Nederland gaan we er misschien minder van merken, maar landen als Engeland gaat een te groot gat ontstaan. Gewoon uitsluiten kiezen de spelers vanzelf eieren voor hun geld.

19 april 2021 om 11:14

Jonge, fuck mbappe ronaldo en messi als zij ook achter dit concept staan. Ik hoef niks van hun en hun clubs te zien. Gewoon uitsluiten die hap. Liever finale CL Leicester - As Roma ofzo. Nieuwe clubs worden grootmachten en dan komen die ESL clubs met staart tussen benen terug het hele speciale van Real - City is ook weg na 8 wedstrijden in 1 seizoen. En als speler zou ik ook neit bij deze clubs gaan spelen als ik geen WK mag spelen.

19 april 2021 om 12:23

Ik denk dat alle supporters van clubs die niet meedoen gewoon net zo goed naar de eigen competitie blijven kijken en ook gewoon naar de CL waar hun eigen clubs in spelen. Of denk je dat supporters van Wolfsburg niet meer naar de Bundesliga gaan kijken als Bayern niet meer mee doet.

19 april 2021 om 12:40

Ik denk wel dat veel niet-Duitsers niet meer naar de Bundesliga zullen kijken als teams als Bayern en Dortmund (die in eigen land ook enorm veel fans vertegenwoordigen) er niet meer in zitten.

19 april 2021 om 13:18

Dat zal best, maar dat betekent niet dat andere clubs fans verliezen. Die kunnen gewoon verder gaan met hun eigen competitie en CL. Dan gaat er misschien wat minder geld in om bij al deze nationale competities, maar dat maakt het alleen maar leuk omdat de verhoudingen dan veel meer recht getrokken worden internationaal gezien.

Arsenal en Ac Milan zijn toch geen gekke opties. Beide ploegen hebben nog altijd een enorme fanbase over de hele wereld, ondanks de verschrikkelijke resultaten van de laatste 5 jaar. Daar gaat het namelijk bij deze superleaque om. Het wereldwijde publiek aanspreken. Markten in de VS en China aanboren. En hoezo onrealistisch? De coronacrisis zal toch wel bij veel clubs financieel aardig hebben ingehakt. Mijn ploeg heeft momenteel een enorme kortlopende schuld. Als je dan bij zo'n superleaque al drie miljard gegarandeerd krijgt, dan ben je toch gek om daar niet in te stappen.

19 april 2021 om 10:51

Dan weet je gelijk wat je als fan betekent voor die club. Gewoon een cash cow en niks meer. De volgende stap is wedstrijden in Qatar. Zit je dan met je seizoenskaart van paar duizend euro.

19 april 2021 om 11:35

maar dat is toch niet anders dan nu 665? Of denk je echt dat supporters anders worden gezien dan zakken geld?
Maar 1 troost, alle mensen die op de business seats zitten worden gezien als nog grotere zakken geld, dus je bent niet het ergste

19 april 2021 om 10:57

Ja maar ondertussen worden generaties lokale supporters die deze clubs hebben opgebouwd achtergelaten. Want je kan er zeker van zijn dat deze wedstrijdjes ook gespeeld gaan worden in Amerika, Azië etc. En laten we wel wezen deze teams worden al enorm bevoorrecht bij de verdeling van de tv gelden en premies op basis van historische resultaten. Maar de eigenaren willen meer.

19 april 2021 om 11:06

Hoeveel Arsenalsupporters zijn er hier op voetbalzone? Behoorlijk veel. IK betwijfel of al deze mensen Engels zijn? Maakt dat hen minder dan de supporters die binnen een straal van 10 kilometer van het stadion wonen? Genoeg diehardsupporters hier die bij goed en slecht weer hun team blijven steunen. Hetzelfde geldt voor supporters van Real, Barca, Manunited, AC Milan,... Voetbal is ondertussen een mondiale sport geworden. Net zoals onze economie geldt ook de globalisering voor het voetbal. De oude oorspronkelijke supporters zullen inderdaad het onderspit delven. Maar dat geldt voor elke industrie. Het leven gaat namelijk verder. Kijk hoe er in Nederland wordt omgegaan met de boeren. De regering wil gewoon het traditionele boerenleven weg hebben. Dat gaat ook over 5 jaar gebeuren. Waarom? Omdat Nederland zich op andere economische sectoren richt die een stuk winstgevender zijn.
En over de argumenten van wedstrijden over de hele wereld kan ik ook niks mee. Die ontwikkeling werd nota bene al ingezet door de nationale voetbalbonden zelf. Supercups die in andere werelddelen worden gespeeld. Het initiatief van Laliga om een wedstrijd van Barca of Real in de VS te laten spelen,... Of de plannen van de Uefa om de CL finale in een ander werelddeel te laten spelen?

19 april 2021 om 11:10

Maar is toch idioot dat je op basis van fanbase grootte een plekje krijgt? Dat heeft helemaal niks met voetbal te maken. Arsenal verdient op basis van prestaties geen plekje. Dat ze belachelijke salarissen betalen moeten ze zelf weten

19 april 2021 om 11:20

Bijzonder hoe je in Nederland kan wonen en een club support die 1500 kilometer verder ligt. Dat zal ik nooit kunnen begrijpen.

19 april 2021 om 11:21

Dat zou idd idioot zijn, maar dat gebeurt dan ook niet. Het heeft met de grootte van de clubs te maken, met de historie. Liverpool, Utd en Arsenal zijn historisch gezien de grootste clubs van Engeland. Dat de clubs meedoen is uiteraard verwerpelijk, ik schaam me om supporter te zijn.

19 april 2021 om 11:37

@woenselaar dat snap ik ook niet,maar ik moet bekennen dat ik dat in mindere mate ook heb. Ik ben geboren en getogen onder de rook van Amsterdam. Toch ben ik vanaf het moment dat ik voetbal ging begrijpen voor Feyenoord. Het is denk een gebeurtenis of iets dat je ziet als je jong bent. Een mooie actie of een toffe speler kan genoeg zijn. Daarna rolt het vanzelf verder. In mijn geval is John de Wolf to blame denk ik (die gast was zo cool).

19 april 2021 om 11:58

@moridin, binnen de landsgrenzen kan ik er echt nog wel begrip voor opbrengen. In jouw geval zal het om een kilometer of 75 gaan, makkelijk genoeg om wedstrijden te bezoeken of 'actief' je club te supporten.

19 april 2021 om 12:16

@woenselaar
En dat ga jij even voor mij beslissen van wie ik supporter mag zijn, lijkt me niet in ieder geval.... Iedereen heeft er zo z'n redenen voor maar goed, mocht je dat willen weten wil ik het je graag uitleggen...

19 april 2021 om 12:26

Nog frappanter vind ik jouw reactie dan Pcmrulez. Ik zeg nergens dat ik dat beslis voor jou. Ik zeg dat IK de beslissing niet begrijp.

19 april 2021 om 19:35

Ik kan niet voor een ander praten, maar bij mij kwam dat omdat ik als kleine jongen Gullit, Rijkaard en van Basten zag schitteren bij Milan. Daarbij alle successen,het schitterende tenue, Maldini, Baresi enz. enz....

19 april 2021 om 11:08

Voetbal gaat om competitie, degradatie, promotie en de emotie die daarbij komt kijken. Als die founding clubs niet meer kunnen degraderen, is het niet anders dan competitievervalsing, en een klap in het gezicht voor clubs als West Ham en Leicester die nu op een CL plek staan. Arsenal heeft kwa prestaties helemaal niks te zoeken in een CL of Super League.

19 april 2021 om 11:36

om die reden wordt er al jaren geklaagd over de Jong- teams in de Keukenkastjescompetitie, maar nooit wat aan gedaan. Het zou hilarisch zijn wanneer de knvb jouw argument ook gaat gebruiken richting de super league.

19 april 2021 om 11:12

Ik denk dat de fanbase van Benfica en misschien zelfs Rangers niet veel onderdoen voor Milan en Arsenal wereldwijd gezien.

Overigens wel bijzonder dat iedereen nu moord en brand roept maar dat een aantal nederlandse en belgische clubs wel een Beneliga willen wat in principe hetzelfde is maar dan op kleinere schaal.

19 april 2021 om 11:18

Is iets totaal anders. Daar kan je gewoon uit degraderen en promoveren. En kom je in de hoogste klasse op basis van goede prestaties. Een Arsenal en Mlan presteren al jaren helemaal niks en willen een vaste plek in die super league en al worden ze 19e en 20e degraderen ze nog niet

19 april 2021 om 11:22

@DMS dan moet je ff nachecken. Milan en Arsenal hebben 100x meer fans; bijv aantal insta volgers Rangers; 600k, Benfica bijna 2 mil; ter vergelijking; Milan bijna 10 miljoen, Arsenal bijna 20 mil!!!! Arsenal en Milan zijn superieur aan die 2. Op FB heeft Milan er 25 miljoen, aangezien dat natuurlijk langer bestaat en de rest ook natuurlijk meer. Dus nee komen niet in buurt

19 april 2021 om 11:23

Poeh ik weet het niet. Die ploegen hebben bijvoorbeeld op hun hoogtepunt weinig met marketing gedaan. Dat is iets wat Manchester United en Real Madrid tot een kunst hebben verworven. Maar ook ploegen als Arsenal, Inter Milan,... boren markten in Azie aan. Het is toch niet verwonderlijk dat deze twee ploegen na mindere jaren nog altijd absurde bedragen voor spelers kunnen neerleggen. 50 miljoen voor Thomas Partey, 60 miljoen voor Aubameyang, 50 miljoen voor Lacazette of 70 miljoen voor Lukaku.

19 april 2021 om 11:25

@maurootje, en daarnaast is AC Milan volgens mij toch ook de meest gesuporterde club van Italie? Daar zal denk ik ook naar worden gekeken.

19 april 2021 om 11:30

@Ajax/Barcelona nope, dat is Juve. Maar daarna Milan/inter het ligt heel close tussen die twee. Juve was altijd de club van Italië, en Milan altijd de club van Europa. Milan heeft namelijk met de 7 CL titles en vele gouden periodes maar relatief weinig Scudetto's gewonnen 18. Inter 17. En Juve neemt dan een grote sprong naar 36 landstitels. Dus buiten afgelopen 9 jaar dat ze telkens wonnen, hadden ze al een flinke voorsprong

19 april 2021 om 11:40

Dus degene met de meeste fans moet winnen? Dat haalt wel de lol uit een competitie als je niet meer kan degraderen en promoveren. Ik kan juist genieten van uitschieters zoals Leicester.

Gaat geld nu ook al bepalen wie er mee mogen doen? Walgelijk, heeft niks met voetbal te maken.

De Uefa en Fifa hebben hier persoonlijk ook aan bijgedragen. Met de oprichting van de Conference league, Wk's verkopen aan corrupte landen, etc. Als ze de CL en EL in hun oorspronkelijke staat hadden gelaten en de inkomsten van de deelnemende clubs stelselmatige hadden opgetrokken hadden deze 12 clubs zich volgens mij koest gehouden..

19 april 2021 om 10:46

Iedereen doet nu ook alsof de UEFA achter de fans staan, maar die staan gewoon weer achter de belangen van hun eigen portemonnee, UEFA en FIFA zijn echt niet beter dan die founder clubs.

19 april 2021 om 11:14

Uefa en Fifa stikken natuurlijk ook van de corruptie, geldzucht en eigenbelang. Maar daarbij kan je nog de hoop hebben dat er ergens mensen zijn die zich willen inzetten voor het voetbal op zich. Maar denk niet dat 12 clubs die zelf een competitie oprichten ook nog maar enigszins om iets anders geven dan zichzelf. Zo'n organisatie wordt altijd nog een erger gedrocht dan de Fifa/uefa al zijn.

19 april 2021 om 11:28

IK heb bij de Uefa en de Fifa geen enkel vertrouwen dat daar ooit een nieuwe frisse wind zal waaien. De ene corrupte zak wordt ingewikkeld voor de andere corrupte zak. Mensen worden niet op basis van kwaliteiten aangesteld, maar op basis van loyaliteit. Die Ceferin is bijvoorbeeld ook gewoon een slappe zak. Daarnaast heeft die voorzitter van PSG ook diepe banden met de Uefa in verband met gtgelevisiegelden. Dat is waarom hij niet in die super leaque wilt. Zijn bedrijf Being sports heeft volgens mij die CL rechten.

19 april 2021 om 11:42

"de ene corrupte zak wordt ingewikkeld voor de andere corrupte zak." Dus wil je een nieuwe competitie die in zijn beginsel al corrupt is? Door vaste plekken te vergeven voor de inkomsten van tv-geld? Denk maar eens goed na.

19 april 2021 om 12:38

@baabman dat is niet corrupt he. Het is niet alsof ze geld betalen voor een plek. Ik zou als ik jou was eens World de FIFA kijken. Een Franse docu over corruptiegeschiedenis in de FIFA. Als je die hebt gezien ga je echt anders naar de FIFA en UEFA kijken. Voetbal is dankzij corruptie zo populair geworden. Door shady deals die een Zwitserse federatie met TV concerns en multinationals deed waar KPMG vrolijk aan meewerkte. De superleague is een doodsteek maar de UEFA is net zo erg in die zin.

19 april 2021 om 12:35

Klopt. Laat ik ten eerste zeggen dat ik tegen de superleague ben en het een belachelijk idee vindt. Maar ik zie nu op dit forum ook mensen die roepen hoe geweldig je UEFA en FIFA is dat ze zich hierin uitspreken terwijl ze minstens net zo erg zijn. Helemaal als je kijkt naar hun plannen voor de nieuwe CL opzet, uitspraken die deden over CL in het weekend en de gigantisch lange geschiedenis van corruptie zaken. Nee een superleague is kut maar eigenlijk is de UEFA gewoon net zo naar en hoop je dat ze een keer hun macht verliezen. Verwacht dat dit een wie heeft de langste tuinslang contest gaat worden (zal niet lang zijn met al die oude mannen) en het uiteindelijk met een sisser afloopt.

Woerts kan dit wel zeggen, maar ik vertrouw toch iets meer op bronnen als Sky Italia die zeggen dat het eigenlijk al rond is en zelfs aanstaande augustus al kan gaan beginnen. Die clubs zijn slimmer dan wij denken en verzinnen echt wel wat

Het gaat niet alleen om het kwalificeren. In deze opzet zijn die clubs gegarandeerd van honderden miljoenen op jaarbasis. Bij mijn weten krijgt zelfs de CL winnaar "slechts" 100 miljoen voor winnend het hele toernooi uit te spelen.

Fans zitten toch wel voor de tv en komen evengoed naar het stadion. We kunnen het oneens zijn met de opzet van een competitie, maar als Ajax dinsdagavond tegen Juventus speelt kijk ik gewoon. Welke competitie dat ook is. En dat is misschien hypocriet, ben absoluut tegen de super league, maar als ze spelen dan kijk ik. En met mij vele anderen ook. Dus als deze clubs het echt door gaan zetten zal het qua kijkcijfers en tv gelden waarschijnlijk gewoon een succes worden. Maar laten we hopen dat het niet zo ver komt.

19 april 2021 om 13:09

Fans van de deelnemende clubs zullen inderdaad nog wel kijken voor het grootste deel, maar ik heb de hoop dat fans van andere clubs en neutrale toeschouwers massaal afhaken. Ik ga dat in ieder geval wel doen als dit doorgaat. De charme van Europees voetbal zit hem in mijn ogen juist voor een groot deel in de verrassingen en het acteren van je eigen cluppie op zo'n podium. Ik kijk ook niet live als Barca en Real in de competitie tegen elkaar spelen, waarom zou ik wel gaan kijken als ze dat in een Super league doen?

Super League komt er ook niet.
Dan worden ze namelijk uit de nationale competities verbannen, gezien de nationale bonden lid zijn van de Uefa. Het is meer zoals dhr. Woerts het al zegt, hiermee willen ze meer invloed gaan uitoefenen.
Ergens heb ik ook het idee dat de clubs vooral meer geld willen krijgen en minder naar Uefa.

Bedoel, Uefa heeft miljarden op de bank staan, maar waarvoor hebben zij miljarden nodig op de bank?
Met alle respect, hun kosten zijn nagenoeg niets met de omzet die ze draaien. Dus denk dat de grotere der aarde vooral het geld bij Uefa weg willen trekken.

Verder als ze alleen die super league hebben om te spelen, waarvoor zijn ze dan interessant voor sponsoren? Ze spelen 'maar' 25 wedstrijden max..... Verder zullen de spelers die daar onder contract zijn ook overal buiten gesloten worden. Nee, dit is een kansloos voorstel.

19 april 2021 om 11:01

Maar wat zijn die nationale competities (geld eigenlijk ook voor de Champions League) nog waard zonder de topclubs?

En er is op zich toch ook wel wat voor te zeggen dat de clubs vinden dat er veel te veel geld aan de strijkstok blijft hangen (lees Uefa en Fifa)? Dat kunnen ze toch ook, dat denken ze tenminste, prima zelf regelen.

Het niet kunnen degraderen vind ik overigens ook een ridicuul idee, dat haalt het hele competitie aspect weg. Maar ik vind het idee van een Super League best wel interessant. Natuurlijk wel in combinatie met de nationale traditionele competities. Ik bedoel; vroeger had je Uefa Cup 1 en 2, nu Champions League en Europa League. Veranderingen gaan gepaard met de miljoenenbusiness die voetbal nu is.

19 april 2021 om 11:14

@ Marcoverratti

Dan staan er andere clubs op als topclubs in die landen. Dus, dat vind ik geen argument.
Waar er 1 omvalt/verdwijnt, staat een ander op om die plaats in te nemen.

En op je 2e stuk heb je zeker een punt. Dat probeerde ik duidelijk te maken, maar jij verwoord het beter dan ik kan. Terecht dat ze meer geld willen bij de Uefa, welke alleen 'maar' organisator is van gezamenlijke Europese competities. Zij harken het geld binnen, maar doen het 'minst' aan het voetbal zogezegd.

Ik vind de super league in die zin ook wel interessant, maar zeer zeker niet zoals ze dat plan nu hebben uitgebouwd. Dat maakt dat een nieuwe "manchester City" of "psg" geen mogelijkheid meer hebben te ontstaan, gezien ze ten alle tijden uit de super league worden gehouden, gezien zij anders een nieuwe topclub worden.

De enigste reden waarom deze clubs mee doen aan de super league als deze, is om hun grote status te beschermen op deze manier. Dat is imo niet de juiste. Je moet je grote status beschermen door daadwerkelijk te presteren.

19 april 2021 om 11:26

Verandering an sich is ook zeker niet verkeerd. Maar het hele principe dat je als club nooit meer de kans hebt om je op te werken naar dat absolute topniveau is natuurlijk lachwekkend. Dan wordt er nu een momentopname gecreëerd waarin gezegd wordt; "jij doet wel standaard mee en jij per definitie niet"

Verandering is overigens onderweg toch met de toevoeging van de Conference League?

19 april 2021 om 11:41

Jij denkt dat al die Real Madrid supporters plots voor Valencia gaan supporteren?

19 april 2021 om 12:04

@conti, waarom zouden ze een nieuwe Man City eruit houden? Daar kan je juist gigantisch mee verdienen. Laat een sjeik een belachelijk bedrag neerleggen om tot de super league toe te treden. Verdeel het bedrag tussen alle bestaande clubs.

19 april 2021 om 12:24

@ Primetime Omdat ze de status die ze nu hebben, graag willen behouden. Als er dus een club is met een nieuwe rijke eigenaar: Zeg pak en beetje Aston Villa of Sassuolo, zullen zij die clubs eerder uitsluiten. Anders is de kans aanwezig dat deze clubs een zelfde status/grootheid krijgen als de grote clubs, terwijl ze deze status willen beschermen. Ze zullen ten alle tijden hun eigen status willen beschermen en dat doe je door de nieuwe olie clubs buiten te gaan sluiten. Als je ze erbij gaat voegen, op den duur, gaat dat ten koste van een van de "founding clubs'. Dat gaat dus niet gebeuren

Iemand die weet of de uefa & Fifa ook daadwerkelijk ploegen kunnen uitsluiten uit hun nationale competitie? Is het niet zo dat bijvoorbeeld La liga beslist of Real & Barca moge meedoen in de Spaanse competitie?

19 april 2021 om 10:56

In principe kan dat zeker ja. Want de nationale voetbalbonden in Europa zijn allemaal aangesloten bij de UEFA.

19 april 2021 om 10:58

De competities zelf zijn ook tegen, dus die zullen daar in meegaan.

19 april 2021 om 11:10

Behalve La Liga ben ik bang, die zijn al vaker laf gebleken.

Die clubs kunnen nog zo rijk en machtig zijn. De (ma)fifa is machtiger, sluwer, gemener en heeft een paar drukmiddelen die die clubs nooit kunnen matchen. Maar die vaste plekken in de CL zullen ze als wisselgeld wel krijgen.

Zag net dat dit een beetje de insteek is: According to source, some of those involved in ESL call traditional supporters of clubs “legacy fans” while they are focused instead on the “fans of the future” who want superstar names *ESL insists modelling shows solidarity payments will be boosted £10bn Euros over 23 seasons) Focus on 'fans of the future', schijtkinderen die nog nooit tegen een bal recht vooruit geschopt hebben zeker. Als dit daadwerkelijk doorgaat, dan vind ik het mooi geweest. Dan ga ik liever hier vlak over de grens lekker 2e/3e Bundesliga potjes kijken, waar nog een mooie voetbalcultuur heerst. Ik vertik het om naar één of andere Amerikaanse soapserie te kijken.

19 april 2021 om 11:12

Dit is allemaal zo Amerikaans. Verschrikkelijk.

19 april 2021 om 11:20

Jep. Ik verwacht ook dat het een kwestie van tijd is voor er wedstrijden in Dubai/VS/Australie en dat soort oorden gespeeld gaan worden. 24 jaar fanatiek supporter van Liverpool, vanaf mn geboorte. En hier gaat het waarschijnlijk eindigen.

19 april 2021 om 11:31

@robjones, nu groeit er een hele generatie supporters op die wedstrijden zonder publiek kijken. Het idee alleen al is voor de oude supporters al misselijkmakend, maar de nieuwe supporters die weten gewoon niet beter dan.

19 april 2021 om 11:59

Ik hoop dat die generatie dan wat meer de lokale clubs gaat opzoeken. De voetbalromantiek mag niet verloren gaan, nooit.

19 april 2021 om 12:37

Niks is voor eeuwig

19 april 2021 om 13:18

Alles is relatief

19 april 2021 om 14:33

Helemaal mee eens. Als Ajax mee mag doen, ga ik lekker bij AFC kijken en mijn seizoenskaart opzeggen. Voetbal is voor de fans

De CL is voor mij al niet meer wat het geweest is met continu dezelfde clubs bij de laatste 8. Op een paar uitzonderlijke jaren na dan. Zo’n superleague zou echt een verschrikking zijn. Denken ze nou echt dat mensen hier op zitten te wachten?

19 april 2021 om 11:16

Ben vooral benieuwd hoe ze die competitie onderin spannend willen houden. Degraderen kan niet dus wie gaat er nou naar bv chelsea Milan kijken om de 12e of 13e plaats?

19 april 2021 om 11:30

Ikke sws beter dan bate vs Kopenhagen

19 april 2021 om 11:30

Dubbel

19 april 2021 om 11:33

Ik wel hoor. Kijk liever naar Real Madrid - Arsenal dan bijvoorbeeld naar Real Madrid - Dinamo Zagreb.

19 april 2021 om 12:48

Ik weet niet of je recent Arsenal hebt zien spelen, maar ik kan me niet voorstellen dat er nog mensen met plezier naar kijken. Als Dinamo Zagreb opeens een jaar zoals Ajax of Monaco krijgt lijkt me dat 10 keer mooier om te zien dan dat een Arsenal dat 10e staat gegarandeerd mee mag doen, door iedereen in die Super League een paar jaar lang met 3-0 wordt afgemaakt en met Spurs en AC Milan om plek 11 ofzo mag strijden. Maar ik zal wel in de minderheid zijn want dit is wel waar blijkbaar het grote geld ligt.

19 april 2021 om 13:23

Dat is natuurlijk een momentopname. Arsenal hervind zich vanzelf. Ze hebben voor deze periode 20 jaar onafgebroken CL gevoetbald. Arsenal is daarnaast maar een voorbeeld. Neem Man UTD of Bayern dan als voorbeeld.

Ze hebben er uit geen flikker aan als de Uefa en Lokale bonden hun tanden laten zien en ze allerlei rechten gaan ontzeggen. Dan heb je veel geld en dan? Verder denk ik dat er toch een groot gedeelte van je lokale achterban zal gaat verdwijnen, zowel supporters als lokale sponsoren. Veel voetbalfans vinden de nationale competitite nu al interessanter dan een europese. En wat moet een landelijk of regionaal opererend bedrijf met die wereldwijde aandacht. En wat moet je in godsnaam met een miljoen chinezen als fan. Die rare amerikanen denken werklijk dat ze alles kunnen vermarkten op grond van hun Nhl, NBA en Nfl. Europa is niet de VS.

19 april 2021 om 11:01

Shirts verkopen die vervolgens nagemaakt kunnen worden.

19 april 2021 om 11:19

Die Amerikanen zijn gewoon jaloers dat de CL finale groter is dan die Super Bowl, en willen de CL kapot maken

19 april 2021 om 12:13

Hahahha 1 miljoen Chinezen? Maak daar maar 1 miljard van. Lokale sponsoren die verdwijnen? Zoals Qatar Airways, Chevrolet, Emirates, Rakuten en Yokohoma Tyres?

19 april 2021 om 21:47

Ze houden niet allemaal van voetbal, 900 miljoen gaan liever nwokken

Het argument 'bij toewijzing wk aan qatar hoorde je niemand' vind ik zo een bullshit. Over dat hele gedoe zeggen ze dat ze toendertijd daar iets tegen hadden moeten doen. Des te meer toch fijn dat ze het nu wel doen? het is ook nooit goed.

Ik hoop nu dat de Fifa hard ingrijpt en niet meegaat in zulke "powerplay" door die clubs nu te paaien en extra garanties en voordelen te bieden. Maar dat ze juist die founding clubs nu minimaal een flinke puntenstraf en boete geven voor alleen al het maken van deze plannen. Directe uitschakeling in ieder Europees toernooi (heeft PSG meteen de CL gewonnen. Niet dat ik nou PSG fan ben, bepaald niet. Maar goed dat ze hier niet aan mee doen) En als ze doorzetten, uitsluiting van Europees voetbal, Nationale competities en internationale toernooien.

Als je nu de clubs gaat paaien om er toch maar bij te blijven, laat je zien dat het loont. De enige manier om hier iets tegen te doen is keihard de clubs op hun plek zetten. Voetbal is groter dan 12 grote namen die overigens lang niet allemaal even best presteren de laatste jaren.

19 april 2021 om 11:43

Waarom zou de fifa dat in hemelsnaam doen? Die zitten echt niet in met voetbal hoor. Geld en macht. En zo een superleague onder de koepel van de fifa is pure macht en geld.

19 april 2021 om 12:27

Het punt is juist dat deze clubs samen iets willen opzetten buiten de Fifa en Uefa om. Dan profiteren die niet mee van die extra geld en macht. Het is een coup. Dan ga je toch niet die clubs belonen met extra garanties en voordelen in je eigen toernooien om ze erbij te houden? Nee, je moet laten zien dat misdaad niet loont door hard in te grijpen.

19 april 2021 om 12:42

Nee je gaat toenadering zoeken om te zorgen dat je niet uitgesloten wordt.

Dat Arsenal en AC Milan hier voor zijn snap ik, die presteren Europees al jaren weinig dus die zien het wel zitten om in gegarandeerde topcompetitie te spelen met alle opbrengsten van dien. Overigens zou ik zelf echt niet elke week gaan kijken naar zo'n soort competitie, hoogstens naar de play-offs aan het eind. Maar als dit echt doorgaat, is het waarschijnlijk beter om helemaal te boycotten.

19 april 2021 om 11:25

Ik vind dit zo'n makkelijk argument, zie het telkens terug komen. Deze opzet is al 10 jaar begonnen, Wenger heeft het destijds (2009 geloof ik) al aangegeven dat er hard aan getrokken werd om zoiets te organiseren. Toen zaten ze gewoon nog in de CL. Waarschijnlijk hadden ze dan ook gewoon meegedaan, want KSE als eigenaar. Schandelijk is het allemaal.

19 april 2021 om 12:28

Machtspositie van Uefa wordt hiermee wel in twijfel getrokken, is ook wat waard. Verder is de opzet die ze communiceren kansloos. Wenger had het ook anders bedoelt.

19 april 2021 om 12:35

Uefa idd een monopoly maar Super League is echt nog veel erger, maakt de kloof veel groter. Wenger wilde er toen al niet aan meedoen meen ik? Hij gaf toen aan dat er achter de schermen aan gewerkt werd en er goed op gelet moest worden dat alles netjes zou gaan.

Moet toch niet gekker worden.. Eisen dat je altijd garantie hebt op poen ook als je je niet kwalificeerd door wanbeleid.. En ondertussen de kampioenen van de kleinere landen 5 voorrondes laten spelen willen zij zich kunnen kwalificeren voor de Champions League, en dat bedrag ook nog eens laten delen door het aantal deelnemers uit het betreffende land....

Als de Uefa hier mee akkoord gaat dan is het einde zoek.

Laat die clubs lekker hun eigen competitietje starten.. Laat de bonden die clubs lekker uit hun competities flikkeren... Dan krijgen de echte clubs (voor zover die er nog zijn) eindelijk eens de kans zich te ontwikkelen ipv systematisch continu tegengewerkt te worden.

Hopen dat Chris dan maar gelijk heeft. Ik walg echt van dit idee.

Het is eigenlijk heel simpel. De "founder" clubs leveren door hun commerciele waarde het meeste geld op voor Uefa en nationale competities. Maar ze krijgen er geen zekerheid voor terug wat betreft inkomsten. Dus dan is het niet zo raar dat ze het over een ander boeg proberen te gooien.

Denk dat ze goed hebben gekeken naar het verdienmodel in de NBA en ook richting die kant op willen. Daar zijn de clubs ook verzekerd van een plek in de grootste compititie van de sport. En dan is het ook makkelijk financiele aspecten als salarisplafond te regulieren.

19 april 2021 om 11:49

Maar de voetbal is de NBA niet... Wat schiet je nu mee op met een competitie waar niemand naar kan promoveren of uit kan degraderen? Als je zo graag mee wilt doen, dan moet je jouw beleid daar op aanpassen..en kom je in financiele problemen, dan heb je jouw huishouden niet op orde...

Door een superleague te starten waar 12 clubs gegarandeerd zijn van jaarlijkse deelnamen is slecht nieuws voor de lokale competities.. Want waarom worden deze uberhaupt dan nog afgewerkt? Waarom zou Leicester / Everton / Athletico / Ajax / PSV / Brugge / Anderlecht nog spelen wanneer zij toch geen uitzicht hebben om de clubs te ontwikkelen?

Gaat dit inderdaad doorgang vinden, dan dienen deze clubs uit de competities geflikkerd te worden en dienen zij ook nog eens een transferban te krijgen zodat zij niet de spelers elders vandaan kunnen trekken... Dan mogen ze inderdaad hun eigen boontjes doppen en zoeken ze het maar uit.

19 april 2021 om 11:52

Jij wil met droge ogen gaan beweren dat deze clubs niet genoeg geld krijgen uit de CL? Serieus? Waarom denk je dat de NBA zoveel minder populair is dan voetbal? Omdat dat concept niet gewild is, mensen willen geen 5 minuten voetbal kijken en daarna weer 15 min reclame. Hyper kapitalisme heeft ook zijn limieten, dat zie je heel goed terug in Amerika, overschatte samenleving.

19 april 2021 om 12:05

Overschatte samenleving, precies dat. Die stupide arrogantie, met een instelling van; 'Wij gaan de voetbalwereld wel even revolutioneren' Donder op. De voetbalwereld moet nog eerder gede-revolutioneert worden. Bier, sigarettenlucht, lekker staan, echte graspollen die door de lucht vliegen, geen VAR, echte emotie.

19 april 2021 om 12:07

Zekerheid eisen in een competitieve omgeving is überhaupt al lachwekkend. Je behoort gewoon jaarlijks te presteren door zowel binnen als buiten de lijnen goed beleid te voeren.

Het gaat gebeuren, Na Juve nu ook “manchester United, Arsenal and Tottenham have all quit the European Club Association” en Woodward heeft zijn rol bij de Uefa neergelegd…

BTW – Breaking – Mourinho onslagen! Nu op Talk Sport

19 april 2021 om 11:51

Mooi! Nu maar hopen dat de FA stopt met uitkeren televisiegelden aan United, Arsenal en Tottenham.. Alle 3 de clubs punten in mindering krijgen en uitgesloten worden van deelname aan alle transferwindows.

19 april 2021 om 12:12

Waarom? Eindelijk zijn er clubs die opstaan tegen de malafide Uefa & Fifa en de wereld staat in brand.
Sorry maar aan alle moraalridders hier die roepen op boycotten en uitsluiting zijn hypocriet, straks kijken dezelfde personen toch wel...

19 april 2021 om 12:33

De Uefa en Fifa staan vol van corruptie en financieel gewin, maar hoe naïef moet je zijn om te denken dat de clubs die deze Super League organiseren niet minstens zo erg voor het geld en eigenbelang gaan? Dat is het hele fundament van de organisatie. Het zijn de rijken die nóg rijker willen worden, niet de Robin Hoods die de slechte Fifa aanpakken.

Eigenlijk willen ze met de CL ook meer geld verdienen door meer clubs eraan toe te voegen. Iets wat de CL nog minder aantrekkelijk maakt. Wat moet je met nog 4 extra teams? De groepsfase is voor de topclubs nu al een moetje met 1 en soms 2 leukere wedstrijden en de andere, makkelijke tegenstander. Ik kan dan wel begrijpen dat ze verder willen kijken en alleen ploegen willen dat ze in de knock out fase tegenkomen.

Dus je leeft op te grote voet, gaat er altijd van uit dat het goed gaat, calculeert geen slechte tijden in (dat je de CL een keer mist) en dus moet je gegarandeerd geld krijgen? Omdat je je eigen broek niet op kan houden?

Ik ben echt zo ontzettend teleurgesteld in Arsenal. Het is werkelijk waar schandalig en niet uit te leggen dit... En dat allemaal door die vervelende Amerikaanse eigenaren overal, hoezo gaan mensen uit een derdewereldland ons in Europa een beetje voorschrijven hoe wij onze competities moeten gaan spelen. Het is allemaal wel leuk en aardig geweest nu, genoeg is genoeg. Het wordt tijd dat we als 'fans' de boel maar eens flink gaan boycotten met zn allen!

19 april 2021 om 12:39

Ik heb precies hetzelfde gevoel bij mijn Liverpool. Alles waar de stad Liverpool voor staat en waar Liverpudlians voor staan, wordt ineens overboord gegooid.

Mooi, ik zie dat Woerts mijn bericht bij het artikel over de aankondiging heeft gelezen en het nu verwoordt 😂😂😂

De opzet van deze competitie is volledig verkeerd. Macht van de rijksten. Een vaste plek in een competitie moet je verdienen, niet opeisen. Maar het feit dat er eindelijk wordt opgetreden tegen Uefa is wel goed, daar moeten we als supporters blij mee zijn. Te lang heeft de macht gelegen bij de organisatie, clubs en bonden waren bang om hier tegenin te gaan. FFP is een grap, verdeling CL tickets is ouderwets, druk op nationale competities wordt te hoog door domme plannen met Europese competities. Misschien zorgt deze opschudding voor wat vernieuwing.

Je kan prima een topcompetitie oprichten met de beste Europese clubs. Je kan je kwalificeren via de nationale competitie, conference league, europa league en als je top bent in de kampioenencompetitie.
Dan loont het om te investeren en wordt de weg naar de top misschien lang. Arsenal heeft gelijk zijn plekje terug want staan hoog in de coefficientenranglijst.
Je bouwt gewoon een Europese ranglijst voor teams en je kan nationaal en internationaal punten vergaren waardoor je stijgt. Stijg je genoeg zit je er in en zak je dan val je er weer uit. Dan heeft iedereen kans maar behoud je op basis van status wel een deel van je positie. Een status die je zelf moet opbouwen.
Bijvoorbeeld plek 1-32 coefficientenlijst CL, plek 33-96 Europa league en 97-160 Conference league.
Op basis van je nationale competitie kan je wat puntjes pakken om die top 160 in te duiken en de conference league winnen (of bv halve finale weet ik het) brengt je weer een league omhoog.

Ik denk toch dat er ergens een grens moet zijn? Het is toch te gek dat clubs die veel te veel geld aan spelers uit geven op deze manier zichzelf financieren. Ergens moet het toch niet verder kunnen gaan? Neem nou bijvoorbeeld Messi: Barcelona gaat financieel kapot aan het salaris wat ze hem jaarlijks betalen. Betekent dit dat ze op deze manier hun gaten gaan dichten door zich als een parasiet te gedragen ten opzichte van andere clubs? Persoonlijk vind ik de bedragen die als salaris aan voetballers betaald worden ongezond buiten alle maten. Ik denk ook dat we nu, in deze crisis Spanje en Italie deze landen hun voetbalclubs maar eens moeten dwingen om meer belasting te betalen om hun land overeind te houden. Want elke keer komen zij bij de EU bedelen om geld. Het is iets waar ik me al jaren aan erger.

Dit valt gewoon niet tegen te houden. UEFA en FIFA kan niet zonder de vedetten in een mondiaal toernooi. De grote competities zijn niets zonder de topclubs. Ik denk dat de UEFA/FIFA zich op de spelers moet richten. Wie kiest voor de superliga wordt levenslang uitgesloten voor welke functie dan ook. In eerste instantie maakt dat niet uit voor de spelers omdat de verdiensten vele malen groter zijn. Anderzijds is het wel einde carrière eens je daar uitgerangeerd bent.

Misschien wordt het tijd dat we met zijn allen voetbal gaan boycotten. Het gaat allang niet meer om het spelletje maar alleen maar om geld. Zodat Cristiano Ronaldo en Leo Messi hun 15e supercar kunnen kopen. Het is te belachelijk voor woorden dat iemand die leuk tegen een balletje kan schoppen ineens €35.000.000 per seizoen moet verdienen terwijl wereldwijd miljoenen mensen sterven van de honger.
Deze mensen hebben totaal geen geweten en misschien moet daar eens iets aan gedaan worden.

Ik krijg steeds meer een pesthekel aan die voetballers die zoveel geld moeten verdienen.

Dus de clubs die het meest betalen mogen gaan meedoen in die league?
Dat is toch een aanfluiting.

Helemaal als ik dan lees welke clubs vinden dat zij zich er mee mogen bemoeien....
Arsenal, Ac Milan enz...
Dan denk ik..... Waarin hebben we de afgelopen jaren gezien dat jullie topclubs waren?

Ik ben er helemaal niet op tegen dat er gekeken wordt naar bekers/leagues waarin er meer uitdaging komt. Maar graag wel op een eerlijke en fair manier.

Enerzijds denk ik; Alle landskampioenen horen sowieso in de CL. Dit brengt misschien wat scheve gezichten omdat dan Luxemburg 3.0 ook in de CL komt, maar ze zijn wel landskampioen.
Max. 2 of misschien dan 3 die per land die CL mogen spelen.

De nummers 3 uit de poule CL gaan de beste 2 door en rest valt af en gaat niet naar de El

Het is misschien minder de beste ploegen die je tegen elkaar krijgt, en meer ploegen uit B en C landen. Maar op die manier verspreid je het geld beter over landen die nooit geen kans krijgen.

En de ouderwetse intertoto mag weer terug. Voor de ploegen die net niks zijn. De Heerenveen, Utrecht, Groningen enz...

Ik lees hier heel veel onzin. Om maar een voorbeeld te noemen over Ac Milan, omdat ze dit jaargang (op het moment van schrijven) in de top 4 zitten in de Serie A (ranglijst) geeft dat hun recht om elke jaar CL te spelen? je moet het elk jaar maar gaan bewijzen dmv de Nationale competitie.

Wat een scheve verhoudingen allemaal, voetbal wordt er niet leuker op zo!

Misschien moeten die clubs gezond beleid gaan voeren, misschien is dat een optie?
Als je zo afhankelijk ben van Cl inkomsten dat je als je een keer geen Cl voetbal haalt je de belachelijke salarissen niet meer kan betalen misschien doe je dat iets niet helemaal goed en moet je minder gaan uitgeven?

Wat Woerts zegt, waarom Arsenal? Ze tellen al jaren niet meer mee bij de grote jongens in Europa mede omdat ze voorbij zijn gestreefd door competitie genoten.

Het is toch bezopen dat straks de voetbalsupporter gestraft wordt omdat de grote clubs geen gezond beleid kunnen voeren.

Er zou een commissie moeten komen die kijkt naar de financiële gezondheid van clubs, als de Uefa net zo strang was als de Knvb had een groot deel van de Europese topclubs allang geen licentie meer gehad.

Wat woerts zegt wordt weerlegd door Sky. Schijnt dat de clubs al eerste betalingen hebben ontvangen en dat het dus niet gaat om dreigement waarmee een onderhandelingspositie wordt verbeterd.

Zal het trouwens überhaupt iets veranderen. Sommige clubs nog meer geld, uiteindelijk houden ze nog geen poen over. Nog gekkere transfers, nog leipere salarissen. Dit is koren op de molen van de zaakwaarnemers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 13 mei
Manchester City, Chelsea en Liverpool houden de situatie van Lautaro Martínez in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren