Van Hanegem verbaasd door Kuipers tijdens bekerfinale: ‘Moest dat echt?’

Maandag, 19 april 2021 om 12:53 • Laatste update: 12:53

Willem van Hanegem begrijpt niet dat Björn Kuipers twijfelde om Jacob Rasmussen een rode kaart te geven. De verdediger van Vitesse werd tijdens de bekerfinale tegen Ajax (2-1 zege voor de Amsterdammers) vijf minuten voor het einde van het veld gestuurd na een harde tackle op Antony. Kuipers pakte in eerste instantie een gele kaart, maar toonde uiteindelijk rood aan Rasmussen.

“Ik vond het vreemd dat scheidsrechter Björn Kuipers eerst heel duidelijk een gele kaart wilde trekken en toen opeens anders besloot. Hij had het toch allemaal gezien? Moest hij echt door andere mensen worden geholpen? Die rode kaart had voor een saaie verlenging kunnen zorgen, want Vitesse kon gewoon niet meer”, schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. De Kromme was ‘eigenlijk wel blij’ met de winnende treffer van David Neres in blessuretijd.

Het artikel gaat verder onder de video
Davy Klaassen na bekerwinst: 'Ik ben teruggekomen om prijzen te winnen'
Meer videos

“Ik denk dat zelfs mijn vriend Sjaak Swart deze wedstrijd van de week niet nog eens lekker zal terugkijken, want het was gewoon niet best”, stelt Van Hanegem. Hij ‘moest er niet aan denken’ om nog een halfuur naar Ajax - Vitesse te kijken, omdat de Amsterdammers volgens hem ‘matig speelden’ en de tegenstander ‘niet beter kon’. “Erik ten Hag was trots op Ajax na de uitschakeling tegen AS Roma. Dat zei hij tenminste voor de draaiende camera’s. Maar ik heb Ajax weleens beter zien spelen dan de laatste weken. Het was erg matig in Rome en het was matig in de Kuip. De beste speler in de finale was Antony.”

Van Hanegem is van mening dat Vitesse in het begin van het seizoen ‘frisser en beter’ speelt. “Dan zou je denken dat het te veel om Bazoer en Tannane heeft gedraaid en dat het een beetje op is in Arnhem. Ik schreef laatst dat Vitesse eigenlijk alleen Tannane en Bazoer was, maar dat mocht niet volgens de mensen daar. Dus heb ik tijdens de finale vooral gekeken of er toch nog een paar spelers bij die ploeg lopen waar iets extra’s in zit voor de toekomst. En ik geef toe, er lopen er nog een paar. Doekhi en Rasmussen zijn inderdaad goede spelers.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door almachtig)

Sorry maar we dachten toch zowat allemaal dat het geel was tot we de herhaling zagen? Kuipers dus ook tot de grens meteen riep rood.

19 april 2021 om 00:00

Ik dacht eerst ook dat hij geel zou krijgen, maar had ook toen al rood op zijn plaats gevonden. Op basis van wat ik eerst dacht te zien (forse tackle, maar niet dat gemene van op kniehoogte) zou je normaal al geel geven. Of het bij de cornervlag gebeurt, ergens op het middenveld of waar dan ook. Maar voor het maken van een overtreding om een veelbelovende aanval (zoals dit was), krijg je óók geel. Ook als je heel eventjes opzichtig aan een shirtje trekt. Ik denk dat: 1+1=2. Of geel+geel=rood. Maar zo werkt het nooit in de praktijk.

Nu was de tackle bij nader inzien al rood en kon hij alsnog douchen, maar ik blijf het raar vinden hoe daar normaal mee om wordt gegaan.

19 april 2021 om 07:24

Nee, dit was een overduidelijke rode kaart. Overtreding op snelheid, zonder de intentie om de bal te spelen en op kniehoogte. Dit was een oliedom e tsckel waar alleen rood bij past. Dat kuipers dat niet zag, zegt veel over zijn wedstrijd, want hij zag heel veel niet. Enige voordeel was dat de duikelasrs aan beide kanten in elk geval geen enkele keer beloond werden.

19 april 2021 om 13:09

Ja dat het rood was was duidelijk maar zonder de herhaling te zien zag je amper dat dit zo’n nare overtreding was. Het ging zo snel. Ik dacht ook meteen nou wat overdreven...rood? Maar toen zag je de herhaling en ja dan kan je daar maar 1 ding op zeggen..rood.Denk dat het voor kuipers ook zo was. Je ziet hem ook vragen aan de grens...rood? Niemand, buiten echte anti Ajax figuren, zal zeggen dat dit geen rood was.

19 april 2021 om 17:46

Niet betweterig bedoelt maar zowel ik als mijn vrienden riepen direct dat het rood was. Er was werkelijk geen enkele intentie om de bal te spelen, dat was wel duidelijk zonder herhaling.

19 april 2021 om 08:44

Je kunt hier inderdaad rood voor geven. Echter snap ik dan niet waarom natrappen (zoals bijvoorbeeld Martinez tegen Psv) geen rood is.

19 april 2021 om 09:55

Omdat die regels blijkbaar zijn aangepast. Niet elke natrap beweging is meer rood. Alleen die overduidelijke gemene overtredingen. Al had Martinez wel rood moeten hebben inderdaad. Het blijft dus interpretatie van de scheids, zoals zoveel dingen.

19 april 2021 om 11:14

Dat is al zo vaak uitgelegd, het gaat om de intensiteit. Dat is een nieuwe regel.

19 april 2021 om 15:28

Wat Speedy zegt. Dat het echt een kutregel is, is weer wat anders. Zo ongeveet de enige regel die we hebben waar zwart wit duidelijk is, maken we dat ook nog even moeilijker.

19 april 2021 om 09:27

Eens. Ik vroeg nog aan een vriend waarom Antony niet gewoon doorliep, ipv zijn benen laten hangen. In de herhaling zag ik pas dat doorlopen niet echt een optie was...

19 april 2021 om 13:19

Heb jij deze wedstrijd met een lasbril bekeken, vanuit alle camerastanden en zelfs vertraagd kon je zien dat het diep rood was. Het was een onbehouwen actie.

19 april 2021 om 10:05

Klopt helemaal. Ik was eerst ook zeer verbaasd dat hij geel niet gaf maar overging tot rood. Leek me erg overdreven, tot ik de herhaling zag.. Maar het is altijd leuk om achteraf te zeuren blijkbaar. Dit moment was naar mijn mening een voorbeeld van zeer goed optreden en goed teamwork van de arbitrage.

Ja, rood moest echt. Ik snap dat Kuijpers geel wil geven, deze tackle leek heel standaard en dan is het geel omdat het gewoon te laat is. Maar deze tackle was op kniehoogte, dan is dat gewoon rood. Dat had de assistent goed gezien. Verder was het zeker niet geweldig, maar dat zijn finales ook maar zelden. Een finale kijken in de hoop op een goede wedstrijd is eigenlijk kijken met valse hoop. Het gaat meer om de spanning.

19 april 2021 om 14:01

Het Ajax van 2 jaar geleden maakt de Finale niet zo Spannend maar toen had je Ziyech frenkie de ligt. De aanval die Huntelaar scoorde zegt toen ook wel meteen alles hoe sterk Ajax toen was.

Ach met VAR maakt dat toch niet zoveel uit. Die corrigeert het toch wel bij dit soort situaties. Scheidsrechters maken ook fouten. En hij dacht zeker dat het geel was op die afstand. Gelukkig zag de assistent het wel goed en anders had hij wel rood gekregen na die videobeelden.

Dat was inderdaad een heel apart moment. Ik heb wel eens een presentatie gezien van Kuipers en hij gaf aan dat als hij twijfelde tussen geel en rood, dat hij naar zijn kontzak greep. Daar zat een boekje in met een gele en een rode kaar en zou hij voor het trekken van een kaart een paar seconden winnen om advies van de grensrechter in te schakelen en dan nog te kiezen voor rood of geel.
Hier stond hij met een gele kaart in de hand en wisselde hij hem alsnog om. Niet onterecht, gebeurt gewoon te weinig dat dergelijke overtredingen met rood worden bestraft, maar het bleef een opmerkelijk moment. Blijkbaar was hij in eerste instantie van mening dat het geel moest zijn.

19 april 2021 om 00:12

@NJfromVOL, Ik vind het niet opmerkelijk maar dat hij eerder blijk geeft dat de grensrechter er niet voor spek en bonen staat. Vaak wordt de grensrechter overruled.

19 april 2021 om 12:20

Dat ben ik zeker met je eens, maar gegeven hetgeen ik schrijf, was Kuipers dus overtuigd van geel (geen twijfel bij hem). Hij gaf ook in de presentatie aan dat hij altijd met hetzelfde team (vaste assistent scheidsrechters) zijn wedstrijden fluit en dat gebeurt obv kwaliteit en vertrouwen. Het is dus logisch dat hij naar ze luistert.

19 april 2021 om 13:38

Dat vertrouwen is ook belangrijk in zo'n team. Ik begrijp dat dat ook de reden was dat Makkelie zijn grensrechter had ontslagen.

19 april 2021 om 14:27

@njromvol Hij gaf hem overtuigend maar denk dat hij dit keer te snel was en dat zelf ook besefte. Als Scheids ga je een wedstrijd op een bepaalde manier in. Kuipers wilde veel toelaten en er een echte bekerwedstrijd van maken, dan ben je net wat makkelijker ingesteld om geel te geven. Dat is meer mijn gevoel hoor.

Wel blij dat ook Kuipers zich kan herstellen en kan luisteren naar zijn team.

19 april 2021 om 12:04

Ik vind het klasse dat hij zich durft te overrulen door de grensrechter. Die had er vanuit zijn hoek blijkbaar beter zicht op. Dan moet Kuipers daarop vertrouwen, dikke compliment voor beiden.

Ik vind het eigenlijk een perfecte analyse van Willem. Ajax was vandaag slecht en Ajax was Donderdag slecht. En Ajax is de beste club van Nederland. Ik heb vandaag gezien dat ik er dus niks aan mis dat ik alleen maar voetbal kijk uit Engeland,Duitsland,Spanje,Italië en CL en EL en Interlands

19 april 2021 om 00:00

Ja want 2 wedstrijden (die niet eens Eredivisie zijn) zijn representatief voor de Eredivisie... Man Juve is over het algemeen ook de beste in italie, maar daar is ook zelden een zak aan als je die wedstrijden bekijkt. Is dan de hele Serie A maar saai? Nee.

19 april 2021 om 07:42

Ik vind de serie A wel saai ðÿ˜„ . Heb niks met de teams, ook niet met de top en subtop en ben ook niet zo kapot van het niveau.

19 april 2021 om 01:09

Beetje makkelijk. Ajax heeft geweldige wedstrijden gespeeld dit seizoen, maar loopt nu een beetje op het tandvlees. Ver gekomen in Europa, alles in de beker.... het programma is zo intensief geweest dat ik denk dat het beste er gewoon vanaf is. De vermoeidheid slaat toe en de bekerfinale is meer op karakter dan op goed voetbal gewonnen. Als het kampioenschap binnen is verwacht ik ook eigenlijk dat het even helemaal in elkaar klapt. Wint Feyenoord nog even de Klassieker. Is hun seizoen ook weer geslaagd.

19 april 2021 om 13:12

Ten hag had meer moeten rouleren.

19 april 2021 om 11:16

En heb je genoten van Arsenal - Fulham gisteravond? Was een spannende 1-1.

19 april 2021 om 11:28

Nee er waren genoeg andere leuke wedstrijden. Halve finale fa cup leicester-southampton. Man Utd-Burnley Atletico-Eibar en Dortmund- Bremen. En s'avonds Napoli-Inter en Getafe-Real

19 april 2021 om 12:06

Wat was de laatste spannende, goede CL-finale? Ik denk dan aan Liverpool - AC Milan, maar dat kwam vooral doordat beiden een erg slechte helft speelden.

19 april 2021 om 12:19

Vorig seizoen speelde de 2 beste ploegen van Europa tegen elkaar in de finale. dat was mooi om te zien. En de allerbeste won

19 april 2021 om 14:29

Perfecte analyse van Willem Ajax was 2 maal slecht. Wow wat een analyse zeg. En je mist ook niets als je zulke analyses al als perfect bestempeld. Ik kijk echt enorm veel voetbal uit veel verschillende landen maar oh oh oh wat zitten er slechte wedstrijden tussen. En soms wordt je verrast door een heerlijke pot.

19 april 2021 om 19:48

Ieder zijn dingetje. Ik ga wel eens bij de lokale hoofdklasse of bij de A of B jeugd kijken. Niets mis mee hoor, zolang je in je achterhoofd maar weet dat je er niet teveel van moet verwachten. Goed voetbal en een spannende wedstrijd liggen soms ver van elkaar.

Ja dat moest echt. Aanvankelijk dacht ik ook dat hij geel zou krijgen, maar hij komt toch echt op kniehoogte in en dat is rood.

Wat ik trouwens apart vind is het volgende: Er worden vaak gele kaarten getrokken voor een overtreding om de aanval eruit te halen. Even shirtje trekken om de speler tegen te houden gebeurt iedere wedstrijd wel minimaal één keer opzichtig en dan wordt er altijd netjes geel gegeven. Maar als dan zo'n veelbelovende aanval onderbroken wordt door een forse tackle die op zichzelf al geel is, blijft het "gewoon" geel. Terwijl ik dan zou denken: geef geel voor het onderbreken van de veelbelovende aanval én direct geel erbij voor de zwaardere overtreding. Dan gaat zo iemand er met rood af. Ik vind het raar dat de zwaarte van de overtreding bij zo'n geval in praktijk niet meer mee telt. Je kan net zo goed iemand een flinke schop geven als even kort aan het shirtje trekken.

Voor ik de herhaling zag, dacht ik dat de overtreding op zich geel was en zou dit typisch zo'n gevalletje zijn. Maar goed, uiteindelijk was de overtreding op zichzelf al zwaar genoeg voor rood.

Ach weet je, als hij niet meer wilde kijken kon hij toch net zo goed wegzappen. Lekker naar z'n eigen cluppie kijken, op espn zal er vast en zeker wel een docu ofzo zijn.

19 april 2021 om 00:15

Haha het was toch ook gewoon niet echt leuk om naar te kijken? Van Hanegem wordt gevraagd naar zijn mening, dus geeft hij die. Wegzappen is niet zo handig als je er diezelfde avond nog over geïnterviewd wordt 😉

19 april 2021 om 19:33

Tja, Willem moet wel kijken, want bij hem zitten mensen te wachten op zn mening.

Van mij part had Kuipers geel gegeven. Dit was een vervelende overtreding en behoorlijk dom zeker. Maar als Kuipers geel had gegeven hadden mensen ook niet geklaagd. Maar rood vind ik ook gewoon absoluut acceptabel. Soms heb je overtredingen die precies op de rand zitten en dat vond ik bij deze. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Geel of rood ik had allebei gewoon kunnen begrijpen.

19 april 2021 om 00:17

Ik dacht ook wel gelijk aan geel omdat je al aan zag komen dat het een 'professionele overtreding' zou worden, dus ik snap wel dat Kuipers dat ook al in zijn gedachten had. Maar hoe hij hem vervolgens raakt.. ja, dat is toch wel rood

19 april 2021 om 12:07

Jij hebt duidelijk niet de herhaling gezien.

Rode kaart was totaal niet in geest van de wedstrijd. Natuurlijk kun je hem geven maar als je dat niet doet is dat ook oke. Dit soort wedstrijden lekker door Nijhuis laten fluiten, ook gisteren vond ik dat er te vaak onnodig werd gefloten.

19 april 2021 om 06:50

Alsjeblieft niet zeg. Heerlijk dat er een goede scheidsrechter staat te fluiten die daadwerkelijk spelregels kent. Die luxe heb je niet bij Nijhuis. Snel laten degraderen naar de Derde divisie die gast.

19 april 2021 om 08:38

Ik weet niet welke geest jij in de wedstrijd zag, maar rood is gewoon rood. Ook Nijhuis had gewoon een rode kaart getrokken hiervoor, anders wel na inmenging van de Var.

19 april 2021 om 10:14

Volgens mij heb je een andere wedstrijd zitten kijken... Hij floot een groot gedeelte van de wedstrijd juist helemaal nergens voor. Waarbij hij op een gegeven moment geluk had dat er weinig haat is tussen deze twee clubs, want hij deed aardig z'n best om het uit de hand te laten lopen. Dat je bij deze kaart uberhaupt nog twijfelt vind ik helemaal een beetje vreemd. Dit was gewoon een aanslag op de knie, wat gezien kan worden als zeer gevaarlijk spel waar je een tegenstander mee kunt blesseren. Geen twijfel over mogelijk en klasse ingreeg van de assistent.

19 april 2021 om 11:18

Nee het is niet ok om hem niet te geven. Voetbal heeft spelregels en die moet je handhaven. Ook Nijhuis had hier gewoon rood gegeven. Keiharde sliding op de knie.

Is dit serieus waar Van Hanegem over gaat zeuren? Kuipers beoordeelde het vanaf zijn positie als een gele kaart, maar het was de grensrechter aan die kant die Kuipers vertelde dat het een rode kaart was. Prima toch? Als team hebben ze de goede beslissing genomen. Zonder herhaling leek rood ook wat overdreven, maar in de herhaling zag je hoe laat de tackle was en hoe hoog het been was. Dat kon de grensrechter inderdaad vanaf zijn positie beter beoordelen.

"Die rode kaart had voor een saaie verlenging kunnen zorgen". Er wordt natuurlijk geel bedoeld. Willem heeft wel gelijk, de neutrale kijker zat echt niet op een verlenging te wachten. (Wat met een echte spits aan Ajax-zijde trouwens ook niet nodig was geweest.)

19 april 2021 om 10:16

Die missende 'echte spits' gaf wel gewoon weer de beslissende assist hoor.. Buiten dat ben ik het met je eens. Zelfs als Ajaxfan zat ik absoluut niet op een verlenging te wachten. Het was niet best.

Wat een onzin weer. Ja, weer. Het blijft van Hanegem hè. Echt, dit is iets zoeken om op te kunnen zeiken. Wat is er uiteindelijk gegeven? Rood. Terecht? Ja. En daar gaat het toch om? Om de uiteindelijke beslissing? Want die was terecht.

Haha, willempie, altijd heerlijk gefrustreerd, maar Willem, niets over Tadic? Ben je ziek? Ik snap hem wel, het is ok frustrerend als je fan bent van Feyenoord, maar het wordt tijd om eens een grote man te worden en eens onafhankelijk wedstrijden te bekijken. Als dit geen rood was, Kuipers luisterde duidelijk naar zijn assistenten in deze die er beter zicht op hadden dan hij had.

19 april 2021 om 10:59

Piranha, jij reageert kinderachtiger dan Van Hanegem hoor. En waar zegt Van Hanegem dat ie het geen rood vond? Hij zegt dat hij niet begrijpt waarom Kuipers twijfelde, dat is iets anders. Misschien tijd om eens een grote man te worden en onafhankelijk artikelen te lezen

Ik vond het een slimme overtreding, niet gemeen wel onsportief. Doel was winnen en niet de tegenstander blesseren. Rood terecht en begrijpelijk, wat mij betreft had geel ook gemogen.
Ben wel blij dat Ajax uiteindelijk gewonnen heeft en wat gun ik Antony een mooi doelpunt. Hopelijk de winnende of een hattrick tegen AZ volgende week. Hij werkt zo hard, niet altijd effectief maar hij doet echt overal zijn werk verdedigend, aanvallend. Vind het een pure voetballer en daar geniet ik van, ook als die niet exceptioneel goed is.

19 april 2021 om 13:35

Als je je been zo hoog houdt bij een keiharde sliding dan neem je bewust het risico je tegenstander ernstig te verwonden. Dat is niet slim, dit was oliedom met al die camera's en de VAR tegenwoordig. Het been dient gewoon aan de grond gehouden te worden. Dan had hij ook geen rood maar geel gehad.

19 april 2021 om 13:53

Ja ik ben hier ook absoluut geen fan van, maar ik begrijp Rasmussen en Vitesse wel. Antony was bij vlagen ongrijpbaar. Ik houd niet van dit onsportieve gedrag en zou het zelf nooit doen. Ik vond Vitesse over het algemeen sportief spelen en niet smerig, wel hard en met doel om te winnen. Dat kan ik begrijpen, Ajax wint gewoon 9 van de 10 keer en is sterker. Snap dat je dan iets probeert als mindere ploeg en daar moeten wij als Ajacieden mee om leren gaan.

19 april 2021 om 14:36

Juist dan is het belangrijk om de overtreding zodanig profesioneel te maken dat je hooguit een gele kaart ontvangt. Dergelijke slidings kan je tegenwoordig gewoon niet meer maken met al die camera's en de Var.
Elke ploeg mag proberen wat ze willen echter als je het op een dergelijke manier doet, dan krijg je de deksel op je neus.

Heeft die Rasmussen, net zoals Berghuis, een persoonlijkheidsstoornis? Hoe haal je het in je hoofd om dit te doen in een bekerfinale? Dan heb je dus een stoornis of je bent ongelooflijk dom, weet niet wat hij liever heeft/is.

Volgens mij zat die Rasmussen de hele wedstrijd al te wachten op het moment dat die Anthony zo'n schop kon geven, wat ik aan de ene kant ook best wel kan begrijpen, want wat een kwal is dat. Maar nee dit is niet de manier Rasmussen!!!

Voor de rest mogen we Rasmussen ook met zijn allen dankbaar zijn, want wat een zaadpot eerste klas was dit zeg. Het Nederlandse voetbal moet echt is een keer wat aan zijn imago gaan doen, want zo'n slechte bekerfinale en Ajax die tegen de nummer zeven uit Italië eruit gedonderd wordt helpen niet echt mee.

denk dat van Hanegem de herhaling nog niet gezien heeft
op eerste oog dacht ik zelf ook aan geel
maar eenmaal de herhaling gezien te hebben
had ik genoeg gezien
duidelijk een rode kaart
niet meer en niet minder

wel jammer op welk moment het tot stand kwam en vlak daarna de 2-1 om de oren
anders was het sowieso verlening geweest
maar zo'n overtreding weet je dat je risico neemt helaas

Kuipers floot gisteren sowieso extreem matig. Zag veel dingen verkeerd, floot enorm wisselvallig.

Naast Emmen geniet ik altijd van Ajax....
Maar zoals een Vitesse, dat heeft binnen hun middelen toch ook een lekker team.

Elk seizoen zie je toch dat er speler van overal en nergens komen met een 2 a 3 tal jongens uit de regio club.
Je bent naast trainer ook meer bondscoach.
Het is niet alleen spelers beter maken, maar er ook een team van smeden.
Dat doet die Letsch goed!

Mocht die Schmidt vertrekken, dan zie ik deze Duitser liever bij Psv.

Pasveer is iemand die al jaren een Solide keeper is.
Beetje een Sander Boschker in de late jaren.

Verder die Broja, ook een machtig leuk spelertje om te zien.
Lang, lekker snel en behendig.

Ik snap het wel hoor. Kuipers is een scheidsrechter die consequent wil zijn en dat is tegenwoordig erg moeilijk. Waar deze overtreding (vroeger) meteen een rode kaart is, is dat nu afhankelijk van allerlei twijfelachtige factoren. Dat het minimaal geel was, dat zag Bjã¶rn meteen, dat hij niet alle twijfelachtige regels en factoren meteen kon meewegen, kan ik best begrijpen. Er is verschil tussen een beentje omhoog houden om op die manier aan de noodrem te trekken of (even extreem) met twee gestrekte benen een speler door de midden schoppen. Waar vroeger 'een elleboog' direct rood was, is dat nu pas rood als de hoogte van de elleboog hoog genoeg is (of dus té hoog); er een slaande/maaiende beweging mee gemaakt wordt (of valt dit wel mee) én dit ook nog met een x-aantal km/uur is. Maar dit is (net als een deel van de VAR-momenten) ontzettend subjectief. Want wie meet de snelheidmeter van de vermeende elleboogstoot? En wie kan in het hoofd van de verdediger, die een speler neerhaalt, kijken; wat zijn intentie is op dat moment; de noodrem of verkeerde inschatting. Dit zijn tegenwoordig allemaal dingen die meegewogen moeten worden... schijnt. In mijn ogen was de overtreding dus echt wel rood, maar gezien eerdere overtredingen die wã©l door mochten, snap ik dat Kuipers twijfelde. Lang leven de technologische vernieuwingen in het voetbal!!

Kuipers heeft heel vaak iemand anders nodig. Maakt ook ontzettend veel gebruik van de var

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8577
2.PSV7139
3.AZ6829
4.Vitesse6116
5.Feyenoord5625
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3314
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

77 jaar
53 fans
Laatste voetbalnieuws

Van Hanegem kritisch op Van Persie: ‘Dat was wel een beetje erg opzichtig’

Willem van Hanegem noemt het een ‘beetje opzichtig’ dat Robin van Persie afgelopen week uitgebreid met zijn zaakwaarnemers van SEG poseerde toen hij bij Feyenoord tekende als jeugdtrainer. Het managementbureau ligt...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Manchester United hoopt de prijs van Jadon Sancho te kunnen drukken door Jesse Lingard in de deal te betrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren